Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
Kleszcze coraz groźniejsze
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 53182
AURA 2005-11
TAJEMNICE ZDROWIA PTASIA GRYPA, WŚCIEKŁE KROWY I NIE TYLKO
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 8566
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Niechciani lokatorzy Zagrożenia pasożytnicze w wytwarzaniu potraw.
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97161
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Alternatywna metoda wykrywania pałeczek Salmonella za pomocą metody BACGene
nr katalogowy: 115607
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Żywność porażona
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 63442
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Wady i zalety GMO według przeciwników i zwolenników
nr katalogowy: 75013
AURA 2018-11
Zmiany klimatu a zdrowie człowieka
Piotr Skubała
nr katalogowy: 117035
10.15199/2.2018.11.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
AURA 2017-7-8
Zastosowanie olejków eterycznych w foliach biopolimerowych
Monika JACKOWSKA
Elżbieta PISULEWSKA
Ewelina JAMRÓZ
nr katalogowy: 108376
10.15199/2.2017.7-8.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-5
Pomiary środowiska pracy w praktyce - część trzecia Pomiary drgań ogólnych i miejscowych
Robert Gągoł
nr katalogowy: 91163
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Street food w Afryce
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 116978
gastronomia uliczna
Afryka
street food
Africa
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Recepta na zdrowie
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Peptydy biologicznie aktywne jako składniki żywności funkcjonalnej
Małgorzata Darewicz
Justyna Borawska
Piotr Minkiewicz
Anna Iwaniak
nr katalogowy: 80681
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Żywność funkcjonalna: chleb dla wątroby
Iwona Wawer
nr katalogowy: 45409
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Mechanik samochodowy, konserwator Część 7- Czynniki biologiczne - wstęp teoretyczny
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 92902
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Chleb źródłem zdrowia
ANNA DIOWKSZ
nr katalogowy: 31730
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Nutraceutyki dodatki prozdrowotne i bioaktywne składniki żywności
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 47076
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Bakterie Listeria monocytogenes w żywności gotowej do spożycia
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 97379
10.15199/65.2016.3.6
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-10
Symulacje przepięć przenoszonych przez transformatory energetyczne
Marek FLORKOWSKI
Jakub FURGAŁ
Maciej KUNIEWSKI
nr katalogowy: 87450
10.12915/pe.2014.10.34
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Nutraceutyki szansa dla zdrowia współczesnych konsumentów
Małgorzata Kostecka
Tomasz Czernecki
Paweł Szot
nr katalogowy: 103970
10.15199/65.2017.2.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Zaparcia – dolegliwość naszych czasów
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 140772
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Antyoksydanty owoców i warzyw Cz. 1. Funkcja i działanie
Bohdan Achremowicz
Jan Oszmiański
Czesław Puchalski
nr katalogowy: 97387
10.15199/64.2016.3.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. II
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 97374
10.15199/65.2016.3.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-10
Przepięcia przenoszone przez uzwojenia transformatorów energetycznych - pomiary oraz analiza teoretyczna
Andrzej MALISZEWSKI
Michał MNICH
Maciej WILK
nr katalogowy: 94009
AURA 2010-5
Inicjatory i promotory chorobotwórcze
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 51906
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Choroby korzeni buraka cukrowego
Ewa Moliszewska
nr katalogowy: 38544
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Produkty funkcjonalne w żywieniu osób starszych
Anna Jędrusek-Golińska
Danuta Górecka
Krystyna Szymandera-Buszka
nr katalogowy: 98615
10.15199/65.2016.5.9
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-11
W opakowaniach z tektury falistej owoce świeższe niż w plastikowych
nr katalogowy: 102553
GAZETA CUKROWNICZA 2008-2
Odglebowe wirusy buraka cukrowego
Natasza Borodynko
nr katalogowy: 33206
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Dobre zboża - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 115760
OPAKOWANIE 2010-11
Badanie zmian zapachu i smaku przy kontakcie opakowania z żywnością
Ewa Ziółkowska
Stanisław Kmieciak
nr katalogowy: 55422
ELEKTROINSTALATOR 2019-7
Kompatybilność elektromagnetyczna (EMC)
nr katalogowy: 122435
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 2)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54810
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Bakteriocyny - charakterystyka i potencjał w utrwalaniu żywności
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 125038
10.15199/65.2020.2.7
bakteriocyny
biokonserwanty
środki antymikrobiologiczne
opakowania aktywne
powłoki jadalne
bacteriocins
bio-preservatives
antimicrobials
active packaging
edible coatings
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Badania i symulacje przepięć łączeniowych przenoszonych przez uzwojenia transformatorów
Jakub FURGAŁ
Maciej KUNIEWSKI
Piotr PAJĄK
nr katalogowy: 72291
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Wynagrodzenie za czas choroby
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 66774
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
Rzetelna informacja o produktach głównym elementem polityki społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw łańcucha żywnościowego
Natalia IWASZCZUK
Marta SZYBA
nr katalogowy: 100741
10.15199/47.2016.9.3
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Problemy ochrony przed drganiami w budynkach
Marek Niemas
nr katalogowy: 49620
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105850
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Prozdrowotne właściwości stewii (Stevia rebaudiana Bertoni)
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
Anna Stój
nr katalogowy: 86665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Zdrowa dieta(I) Zdrowie na talerzu
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 97692
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-5
Łożyska hydrostatyczne
nr katalogowy: 10335
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-5
Badanie przyczyn i okoliczności zachorowań na choroby zawodowe
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 98460
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Wędliny podrobowe - tanio, smacznie, zdrowo
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 85728
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-6
WebNavigator w inteligentnym budynku
Artur Król
Joanna Moczko-Król
Sławomir Zator
nr katalogowy: 23216
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Wiedza polskiego konsumenta o higienie i bezpieczeństwie żywności
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
Karolina Pełka
nr katalogowy: 82184
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Potencjalne zagrożenie na talerzu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 82356
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Challenge tests - przewidywanie i eliminacja potencjalnych zagrożeń mikrobiologicznych
Anna Zadernowska
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Marek Zadernowski
Arkadiusz Zakrzewski
Urszula Zarzecka
nr katalogowy: 114460
10.15199/66.2018.6.3
challenge tests
Listeria monocytogenes
potencjalny wzrost
bezpieczeństwo żywności
challenge tests
Listeria monocytogenes
potential growth
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Rozwiązanie umowy o pracę w czasie długotrwałej choroby
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Rozwiązanie umowy o pracę w czasie długotrwałej choroby
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130224
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-3
Broń elektromagnetyczna zagrożeniem dla systemów elektroenergetycznych
nr katalogowy: 66125
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Poznaj Dobrą Żywność - na dziedzińcu SGGW
Marta Stus
nr katalogowy: 62009
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Biotechnologia i nanotechnologia w produkcji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67953
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Żywność funkcjonalna - co to dziś oznacza?
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 59552
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-3
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 41935
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-8
Ochrona obiektów budowlanych przed oddziaływaniem drgań zewnętrznych
Marta Knawa
nr katalogowy: 46426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 114693
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 132000
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
"Dobra żywność" na warszawskim pikniku
nr katalogowy: 54454
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Nowa żywność aktualny stan prawny
Justyna Cieślak
nr katalogowy: 95672
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-7
Badania zachorowań na choroby zawodowe
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 27660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Choroba Hashimoto
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141114
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-2
Komu zlecać badania środowiska pracy?
nr katalogowy: 76172
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
Badanie zachorowań na choroby zawodowe
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 97133
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Żywność ekologiczna kontra konwencjonalna
nr katalogowy: 43850
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Przedsiębiorca choruje - czy warto się ubezpieczać? Ulgowe składki dla nowych firm
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 104264
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. I
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 75465
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Novel Foods - nowa żywność w UE oraz możliwości jej zastosowania w przemyśle mięsnym
Dariusz Nowak
Michał Gośliński
nr katalogowy: 122546
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Żywność dla zestresowanych
nr katalogowy: 57027
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-5
Bezprzewodowa sieć czujnikowa do monitoringu parametrów środowiskowych w aplikacjach ogrodniczych
Andrzej DOBRZYCKI
Grzegorz TARAPATA
Ryszard JACHOWICZ
nr katalogowy: 67423
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Sztuczna inteligencja oceni ryzyko choroby serca
nr katalogowy: 132535
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-2
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 118454
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Terroryzm żywnościowy i tarcza żywności
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 69909
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-7-8
Ch jak choroby zawodowe
Małgorzata Paszkowska
nr katalogowy: 132797
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-4
Choroby zawodowe i związane z pracą
nr katalogowy: 104891
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 100364
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Czy mięso może być żywnością funkcjonalną?
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 27871
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Wspomagają bicie serca
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 133344
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Znakowanie i reklama żywności funkcjonalnej - czyli jak zgodnie z przepisami podkreślić właściwości prozdrowotne żywności
Izabela Tańska
nr katalogowy: 119340
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-10
Od chustek do aparatury elektrycznej
nr katalogowy: 110208
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-5
Benserazyd - lek wspomagający w terapii choroby Parkinsona. Synteza związku o wysokiej czystości
Oliwia Zegrocka-Stendel
nr katalogowy: 20446
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Choroby pracowników i profilaktyczna opieka zdrowotna
nr katalogowy: 80538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Zanieczyszczenie żywności kadmem
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Agnieszka Strzelecka
Marzena Pawlicka
Krystyna Starska
nr katalogowy: 88425
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Determination of acetone in exhaled air by differential ion mobility spectrometry Oznaczanie acetonu w wydychanym powietrzu za pomocą różnicowej spektrometrii mobilności jonów
Michał Ceremuga
Władysław Harmata
Katarzyna Wertejuk
Michał Wiktorko
nr katalogowy: 96178
10.15199/62.2016.1.15
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Czy trzeba myć truskawki?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 144831
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-2
Nieprzedawniające się roszczenia
nr katalogowy: 41622
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Leczenie żywieniowe w zespole chorób celiaktycznych
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 47101
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Piknik Poznaj Dobrą Żywność
łęk
nr katalogowy: 45687
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-2
Dermatozy w przemyśle - przyczyny, skutki i zapobieganie
Magdalena Szulc-Dajerling
nr katalogowy: 112032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 12707
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta śródziemnomorska
Prof. Luca Piretta
nr katalogowy: 130953
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Poznaj Dobrą Żywność!
nr katalogowy: 69683
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Evaluation of the risk of occupation a diseases caused by electromagnetic field generated by extra-high voltage electric installations
Yevgeni A. BONDARENKO
Vasyl M. KUTIN
Maryna V. KUTINA
Assel MUSSABEKOVA
Konrad GROMASZEK
Saule SMAILOVA
nr katalogowy: 105438
10.15199/48.2017.05.24
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2013-3
Kontrola pracy robotów
nr katalogowy: 77039
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-7
Ciężki wypadek w mleczarni
Wojciech Dębski
nr katalogowy: 92311
CHŁODNICTWO 2024-5
Jakie są najnowsze trendy w rozwoju systemów chłodniczych?
nr katalogowy: 151273
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-12-13
Znikający pacjent
nr katalogowy: 126710
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Sztuczna inteligencja oceni ryzyko choroby serca
nr katalogowy: 132535
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta śródziemnomorska
Prof. Luca Piretta
nr katalogowy: 130953
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Rozwiązanie umowy o pracę w czasie długotrwałej choroby
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130224
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Odszkodowania przysługujące w razie wypadku lub choroby pozostających w związku ze służbą
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 84961
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Wyroby bezglutenowe - problem z bezpieczeństwem
Marta Stus
nr katalogowy: 61381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego jako element leczenia chorób przebiegających z ryzykiem niedożywienia
Magdalena Jodkiewicz
Monika Korólczyk-Kowalczyk
nr katalogowy: 150105
10.15199/65.2024.8.7
niedożywienie
Fsmp
wsparcie żywieniowe
malnutrition
Fsmp
nutritional support
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wyroby mięsne jako żywność wygodna
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 88577
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-8
System diagnostyczny dla oceny sztywności kończyn w terapii choroby Parkinsona
Bożena Dobrowiecka
Witold Kornacki
Tadeusz Kozłowski
Marek Pikiel
Tomasz Wódka
Włodzimierz Mocny
nr katalogowy: 70160
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Wspomagają bicie serca
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 133344
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Produkty prozdrowotne zawierające bioaktywne składniki soku z ziemniaka
Grażyna Lewandowicz
Przemysław Kowalczewski
Magdalena Człapka-Matyasik
Małgorzata Korsar
Jan Jeszka
nr katalogowy: 108788
10.15199/65.2017.8.8
sok z ziemniaka
stany zapalne przewodu pokarmowego
żywność funkcjonalna
potato juice
inflammatory of gastrointestinal tract
functional food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Co to jest "czysta etykieta" - CLEAN LABEL?
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 84842
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-3
Przykładowe systemy geotechniczne dostępne na polskim rynku
Piotr Piórko
nr katalogowy: 58601
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-11
Gdy choroba zawodowa nie wyklucza zdolności do pracy
nr katalogowy: 31253
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Naturalny zamiennik cukru dla sektora napojów
Adriana Szymońska
nr katalogowy: 129635
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Naturalny zamiennik cukru dla sektora napojów
Adriana Szymońska
nr katalogowy: 129635
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Polskie specjały
nr katalogowy: 92447
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-3
Przekładnie kątowe
nr katalogowy: 68449
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Jak „ogarnąć” coraz większą ilość koszy transportowych w zakładzie?
nr katalogowy: 128321
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-5
Na bieżąco...
nr katalogowy: 25981
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Poznaj Dobrą Żywność
nr katalogowy: 20574
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
PERSONALIA
nr katalogowy: 81302
AURA 2023-9
Izotopy promieniotwórcze mogą zanieczyszczać ujęcia wody pitnej
Bohdan Łyp
nr katalogowy: 144894
CHŁODNICTWO 2014-7
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 85762
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Niedoceniony łubin cenne właściwości roślin strączkowych
Eleonora Lampart-Szczapa
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 63774
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Occupational health risks associated with the use of pesticides Zawodowe zagrożenia zdrowotne związane ze stosowaniem pestycydów
Jarosław Chmielewski
Damian Gorczyca
Urszula Dawid
Ewa Żyfka-Zagrodzińska
nr katalogowy: 97234
10.15199/62.2016.3.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Nowe książki wydane przez Amerykańskie Stowarzyszenie Chemików Zbożowych (AACC)
Roman Jurga
nr katalogowy: 6404
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-4
Angiogeneza nowotworów jako obiekt sterowania
Andrzej ŚWIERNIAK
Grzegorz GALA
Alberto d'ONOFRIO
Alberto GANDOLFI
nr katalogowy: 34377
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-3
Czosnek - cała prawda
nr katalogowy: 33295
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Produkty zbożowe a choroby celiaktyczne
KAROlINA CHRISTA
MARIA SORAL-ŚMIETANA
nr katalogowy: 32429
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-5
Redakcja odpowiada - Usprawiedliwianie nieobecności w pracy
nr katalogowy: 25994
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-7-8
Zarys wodolecznictwa
Ryszard Paruszewski
nr katalogowy: 27977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Zamienniki cukru do produkcji wyrobów spożywczych
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 40772
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Wyższe kwoty jednorazowego odszkodowania
nr katalogowy: 137498
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-7
Choroby zawodowe
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 92298
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-12
Prąd przez kość
nr katalogowy: 91771
OPAKOWANIE 2020-9
Opakowania wielokrotnego użytku tematem dialogu
nr katalogowy: 128115
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Skin protectors and their role in preventing skin diseases Środki ochrony skóry i ich rola w zapobieganiu chorobom zawodowym
Agnieszka Kulawik-Pióro
Emilia Lament
nr katalogowy: 91668
10.15199/62.2015.6.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
PDŻ jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych polskich znaków jakości żywności - podkreśla Anita Szczykutowicz, dyrektor departamentu promocji i komunikacji MRiRW w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 71036
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Siedmiokrotni zwycięzcy
EWA MARGIEL
nr katalogowy: 18649
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-6
Dachy dużej rozpiętości z blachy fałdowej w technologii ABM
Andrzej Kowal
nr katalogowy: 52304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Konsumenci wysoko cenią dobrą polską żywność
nr katalogowy: 85520
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Żywność jako ładunek i zapas magazynowy. Cz. II
Radosław Sutkowski
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 81366
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Opakowania do żywności wygodnej
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 60577
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
"Bluetongue" choroba niebieskiego języka
Henryk Lis
nr katalogowy: 24905
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-8
Choroby zawodowe - zdobycz cywilizacji
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 28947
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-2
Pojęcie choroby zawodowej
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 24274
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-8
Za wypadki płaci pracodawca
Robert Kozela
nr katalogowy: 37576
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Chemiczne środki ochrony roślin
Anna Maria Majewicz
nr katalogowy: 48678
AURA 2012-8
Nieodzowny składnik pokarmu
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 69875
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
HACCP w UE - różne systemy, podobne problemy
nr katalogowy: 7213
OPAKOWANIE 2004-2
Nowy sposób pakowania pieczywa pappadum przez firmę Patak's
nr katalogowy: 3129
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Warsztaty zdrowego żywienia w IŻŻ
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 75890
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Nowoczesne metody otrzymywania szczepionek z użyciem technik inżynierii genetycznej i białkowej
JOLANTA KUROPATWA
MAREK SAWICKI
nr katalogowy: 107147
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocieplenie klimatu sprzyja inwazji szkodników magazynowych
nr katalogowy: 126423
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Jak „ogarnąć” coraz większą ilość koszy transportowych w zakładzie?
nr katalogowy: 128321
OPAKOWANIE 2020-3
Kemira kreśli wizję przyszłości opakowań
nr katalogowy: 125534
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
PDŻ - Poznaj Dobrą Żywność
Renata Gacparska
nr katalogowy: 19053
CHŁODNICTWO 2004-11
Polskie chłodnictwo w Unii Europejskiej
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 776
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Jak zwolnić chorego pracownika? - część II
nr katalogowy: 27085
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-7
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 99544
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Żywność jako ładunek i zapas magazynowy. Cz. I
Radosław Sutkowski
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 80670
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 56896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Żywność minimalnie przetworzona - owoce i warzywa
H. Kowalska
nr katalogowy: 20786
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Żywność ekologiczna - rynek z perspektywą
Marta Stus
nr katalogowy: 18998
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Analiza związków fenolowych w owocach cytrusowych, jabłkach i sokach
Magdalena Surma-Zadora
Ewa Cieślik
nr katalogowy: 34163
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Prozdrowotne polifenole w chorobach serca i naczyń krwionośnych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 29443
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-7
Dbają o pensjonariuszy
Robert Kozela
nr katalogowy: 36819
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Europejski przemysł mięsny w obliczu rynkowych uwarunkowań
Jerzy Denaburski
nr katalogowy: 36081
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-12
Wpływ cech fizycznych różnych materiałów na jakość danych uzyskanych ze skaningu laserowego 3D
Joanna A. Pawłowicz
nr katalogowy: 103277
10.15199/33.2016.12.23
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Żywność funkcjonalna - dyskusyjnie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 32764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Nie tylko bieda ogranicza spożycie pieczywa
nr katalogowy: 4926
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-26
Bakterie w szynce?
nr katalogowy: 56809
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. I
Adam Bogacz
nr katalogowy: 70383
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-9
Kontrola zwolnień lekarskich
Piotr Wąż
nr katalogowy: 38274
AURA 2007-2
Ochrona tradycyjnych odmian drzew owocowych i starych sadów przydomowych na terenie PKWŁ
nr katalogowy: 24027
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 132000
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Choroby skóry związane ze środowiskiem pracy
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 150544
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Żywność zmodyfikowana genetycznie - podstawy prawne (1)
I. Tańska
nr katalogowy: 22399
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Żywność funkcjonalna i jej znaczenie na współczesnym rynku
Halina Makała
nr katalogowy: 111722
10.15199/65.2018.1.4
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
innowacyjne rozwiązania
functional foods
bioactive ingredients
innovative solutions
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
Kwoty jednorazowych odszkodowań
nr katalogowy: 142603
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-9
teksty-preteksty
nr katalogowy: 93464
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH