Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Rozkład pola elektromagnetycznego wysokiej częstotliwości w gruczole piersiowym
Joanna MICHAŁOWSKA-SAMONEK
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 56632
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-20
Rak czai się w buzi
Irena Fober
nr katalogowy: 79828
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta śródziemnomorska
Prof. Luca Piretta
nr katalogowy: 130953
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta śródziemnomorska
Prof. Luca Piretta
nr katalogowy: 130953
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-9-10
Nie tylko pandemia
nr katalogowy: 126150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Producenci żywności mogą i powinni wpływać na zdrowe żywienie Polaków
nr katalogowy: 110819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Dietetyczne produkty skrobiowe
JOANNA LE THANH
GRAŻYNA LEWANDOWICZ
nr katalogowy: 29254
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Producenci żywności mogą i powinni wpływać na zdrowe żywienie Polaków
nr katalogowy: 110967
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Prozdrowotne właściwości produktów zbożowych
Aleksandra Marciniak
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 23752
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Analiza związków fenolowych w owocach cytrusowych, jabłkach i sokach
Magdalena Surma-Zadora
Ewa Cieślik
nr katalogowy: 34163
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Masło - najzdrowszy tłuszcz w diecie człowieka
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 78872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Słodka, kaloryczna i jednocześnie zdrowa, czyli kilka słów o czekoladzie
Ewa Nebesny
Dorota Żyżelewicz
nr katalogowy: 24452
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-26
Broń w buraku
nr katalogowy: 56808
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-9
Nowotwory - coraz poważniejsze zagrożenie zawodowe
nr katalogowy: 115711
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Wady i zalety GMO według przeciwników i zwolenników
nr katalogowy: 75013
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-6
Komórki a nowotwory w obrębie głowy
Alicja Bortkiewicz
nr katalogowy: 45090
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Produkty pełnoziarniste Część III. Błonnik
LESZEK MOŚCIKI
AGNIEZKA WÓTOWICZ
nr katalogowy: 44454
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-4
Wykorzystanie wirujących minisond USG w obrazowaniu medycznym
ANNA CYSEWSKA-SOBUSIAK
nr katalogowy: 44099
AURA 2009-10
Azbest uwięziony nie jest groźny
EDWARD GARŚCIA
nr katalogowy: 47611
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Czy i jak ograniczać spożycie soli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 42460
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-24
Apteczka w mikrobąblach
Irena Fober
nr katalogowy: 48505
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Profilaktyka nowotworowa
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136218
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Doksorubicyna i jej kompleksy w terapiach nowotworów
Dorota Filipiuk
Włodzimierz Lewandowski
Renata Świsłocka
Grzegorz Świderski
nr katalogowy: 117909
10.15199/62.2018.12.33
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Synteza aminokwasowych pochodnych 6H-indolo[2,3-b]chinoliny
Katarzyna Sidoryk
Wojciech J. Szczepek
Łukasz Kaczmarek
nr katalogowy: 66436
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Herbaty tradycyjne, chińskie i ziołowe. W wielu kolorach
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113106
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Profilaktyka nowotworowa
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136218
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Prawne uwarunkowania badań i pomiarów czynników szkodliwych w środowisku pracy
Jacek Żubrzak
nr katalogowy: 142449
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-11
Bardzo krótki oddech
Irena Fober
nr katalogowy: 113963
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-2-3
192 drogi do mózgu
Irena Fober
nr katalogowy: 65880
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Niewiarygodne naukowo badania nad rakotwórczością kukurydzy genetycznie modyfikowanej NK603
nr katalogowy: 75012
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-4
Rad nierad
Irena Fober
nr katalogowy: 57650
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Przeciwnowotworowe właściwości warzyw i owoców
Joanna Danielczuk
nr katalogowy: 122484
10.15199/64.2019.8-9.5
aktywność antynowotworowa
związki o działaniu antynowotworowym
warzywa
owoce
anticancer activity
compounds with antitumour action
vegetable
fruits
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Zawartość tłuszczu i profil kwasów tłuszczowych w mięsie ptaków
Elżbieta Głodek
Paulina Duma-Kocan
nr katalogowy: 105810
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-22
Nie zapomnij o... Alzheimerze
Irena Fober
nr katalogowy: 64477
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Warsztaty zdrowego żywienia w IŻŻ
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 75890
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-4
edukacja > angielski dla behapowców Lekcja 100 Szacowanie narażenia pracowników na działanie czynników rakotwórczych w UE
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 113162
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Potencjalna możliwość wykorzystania otrąb zbożowych do przygotowania makaronów wzbogaconych w błonnik
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84006
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Prawne uwarunkowania badań i pomiarów czynników szkodliwych w środowisku pracy
Jacek Żubrzak
nr katalogowy: 142449
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-5
Szacowanie narażenia pracowników na działanie czynników rakotwórczych w UE
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 113799
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-8-9
TECHNIKA I MEDYCYNA
nr katalogowy: 67165
AURA 2010-5
Inicjatory i promotory chorobotwórcze
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 51906
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-6-7
Dosoliliśmy
Irena Fober
nr katalogowy: 97532
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 99744
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Dobre zboża - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 115760
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Zdrowy olej
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 83918
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-10
Zagrożenia zdrowia i życia przy gospodarowaniu odpadami komunalnymi
Renata Przywarska
nr katalogowy: 79973
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-11
Azbest wciąż groźny
nr katalogowy: 116953
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Obligatoryjne zmniejszanie poziomu akrylamidu w żywnoś
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 111911
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-9
Zastosowanie badań molekularnych do oceny wpływu farmaceutyków na organizmy ekosystemu wodnego
Katarzyna Affek
Monika Załęska-Radziwiłł
nr katalogowy: 70571
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Cukrzyca typu 2 Cz. I. Epidemia naszych czasów
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 77388
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-3-4
Po co wozić śnieg przez Saharę?
nr katalogowy: 74600
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niebezpieczne dioksyny
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 51976
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Czy łubin może stać się polską soją?
Magdalena Zielińska-Dawidziak
Eleonora Lampart-Szczapa
nr katalogowy: 103658
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Produkty zbożowe źródło składników prozdrowotnych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Stachecka
Krzysztof Dziedzic
nr katalogowy: 103655
10.15199/65.2017.1.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Zastosowanie glukomannanu w produkcji żywności prozdrowotnej
Danuta Górecka
Krzysztof Dziedzic
Emilia Szafarz
Magdalena Szafarz
nr katalogowy: 94956
10.15199/65.2015.11.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jadłospis przedszkolaka
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92440
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Szkodliwość zanieczyszczeń chemicznych żywności – ukryte zagrożenie dla zdrowia
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 151914
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Roślinne substancje słodzące atrakcyjnym zamiennikiem sacharozy
Paulina Nowicka
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 84843
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-8
Nowe nanostruktury palladu
Elżbieta Czerwosz
Ewa Kowalska
Mirosław Kozłowski
Piotr Dłużewski
nr katalogowy: 70158
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Rzekomo zdrowe margaryny
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 79457
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Wpływ dodatków typu Suprex na wybrane właściwości fizyczne ekstrudowanych makaronów błyskawicznych
Agnieszka Wójtowicz*
nr katalogowy: 55363
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Wpływ kampanii "5 porcji warzyw, owoców lub soku" na świadomość konsumenta
Barbara Groele
Krystyna Gutkowska
nr katalogowy: 101723
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Poziom akumulacji arsenu i rtęci w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 101046
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Akryloamid – co warto o nim wiedzieć?
nr katalogowy: 144358
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Podatek cukrowy od napojów i alkoholi do 300 ml - protesty branż
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 125129
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Determination of acetone in exhaled air by differential ion mobility spectrometry Oznaczanie acetonu w wydychanym powietrzu za pomocą różnicowej spektrometrii mobilności jonów
Michał Ceremuga
Władysław Harmata
Katarzyna Wertejuk
Michał Wiktorko
nr katalogowy: 96178
10.15199/62.2016.1.15
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-12
Poradniki i praktyczne narzędzia dla pracodawców i menadżerów zarządzających kwestiami zdrowia i wellbeingu w organizacjach
Magdalena Janc
Eliza Goszczyńska
Krzysztof Puchalski
Kinga Polańska
nr katalogowy: 151820
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Gazy anestetyczne. Zastosowanie, narażenie środowiskowe i sposoby zmniejszenia ryzyka zagrożenia
Jarosław Chmielewski
Małgorzata Czarny-Działak
Edyta Laurman-Jarząbek
Joanna Ślusarczyk
Ilona Żeber-Dzikowska
Bożena Wójtowicz
Barbara Gworek
Małgorzata Dziechciaż
nr katalogowy: 116817
10.15199/62.2018.10.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Use of omega-3 polyunsaturated fatty acid ethyl esters as raw material for fodder industry Zastosowanie estrów etylowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 jako surowca dla przemysłu paszowego
Bożena Patkowska-Sokoła
Katarzyna Czyż
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Robert Bodkowski
Andrzej Vogt
nr katalogowy: 84201
10.12916/przemchem.2014.799
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Substancje chemiczne w e-papierosach i ich wpływ na zdrowie człowieka
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 126283
10.15199/62.2020.5.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Substancje zaburzające gospodarkę hormonalną, ich źródła w środowisku i uregulowania prawne
Lidia Tokarz
Agnieszka Pastuszko
Marta Kijeńska
Magdalena Graniewska
Barbara Gworek
nr katalogowy: 126669
10.15199/62.2020.6.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Procedury ochrony personelu narażonego w pracy na działanie czynników chemicznych w postaci leków cytostatycznych
Tomasz A. Karkowski
Halina Król
Małgorzata Czarny-Działak
Monika Szpringer
Magdalena Florek-Łuszczki
Małgorzata Dziechciaże
Barbara Gworekf
Dorota Karkowskag
Jarosław Chmielewsk
nr katalogowy: 122846
10.15199/62.2019.10.19
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-9
Projekt naczynia analitycznego do odwzorowania w małej skali obiegu wody basenowej z wyłączeniem układu filtracji i dezynfekcji
WOJCIECH KACZMAREK
SZYMON BORYS
nr katalogowy: 116230
10.15199/148.2018.9.5
automatyka
naczynie analityczne
parametry wody
THM
basen
automation
analytical system
water parameters
THM
swimming pool
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
Protezy narządu wzroku cz. III
Roksana Winkler
Jerzy Peszke
nr katalogowy: 115127
narząd wzroku
protezy
układy fotoelektryczne.
the organ of sight
prosthesis
photoelectric systems.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Badanie składu mineralnego wybranych gatunków pszenicy
Leszek Rachoń
Aneta Bobryk-Mamczarz
Anna Kiełtyka-Dadasiewicz
nr katalogowy: 123952
10.15199/62.2019.12.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Substancje chemiczne w żywności jako zagrożenie zdrowotne
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Ilona Żeber-Dzikowska
Boże na Wójtowicz
Barbara Gworek
Halina Król
Małgorzata Dziechciaż
Monika Szpringer
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122844
10.15199/62.2019.10.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Synteza nowych pochodnych lamiwudyny, adamantyny i warfaryny z udziałem kwasów izoksazolokarboksylowych jako związków o potencjalnej aktywności przeciwwirusowej
Aleksander Michalski
Andrzej Maranda
Magdalena Kwiatek
Mirosław Gucma
Alicja Michalczyk
nr katalogowy: 142815
10.15199/62.2023.4.5
leki przeciwwirusowe
aktywność proteaz
lamiwudyna
warfaryna
adamantyna
izoksazole
antivirals
protease activity
lamivudine
warfarin
adamantine
isoxazoles
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Synteza nowych pochodnych lamiwudyny, adamantyny i warfaryny z udziałem kwasów izoksazolokarboksylowych jako związków o potencjalnej aktywności przeciwwirusowej
Aleksander Michalski
Andrzej Maranda
Magdalena Kwiatek
Mirosław Gucma
Alicja Michalczyk
nr katalogowy: 142815
10.15199/62.2023.4.5
leki przeciwwirusowe
aktywność proteaz
lamiwudyna
warfaryna
adamantyna
izoksazole
antivirals
protease activity
lamivudine
warfarin
adamantine
isoxazoles
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Synteza nowych pochodnych lamiwudyny, adamantyny i warfaryny z udziałem kwasów izoksazolokarboksylowych jako związków o potencjalnej aktywności przeciwwirusowej
Aleksander Michalski
Andrzej Maranda
Magdalena Kwiatek
Mirosław Gucma
Alicja Michalczyk
nr katalogowy: 142815
10.15199/62.2023.4.5
leki przeciwwirusowe
aktywność proteaz
lamiwudyna
warfaryna
adamantyna
izoksazole
antivirals
protease activity
lamivudine
warfarin
adamantine
isoxazoles
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Alternatywne metody przedłużania trwałości żywności niskoprzetworzonej
Małgorzata Sierocka
Michał Świeca
nr katalogowy: 148474
10.15199/64.2024.2.6
żywność niskoprzetworzona
brązowienie enzymatyczne
oksydaza polifenolowa
peroksydaza
utrwalanie żywności
low-processed food
enzymatic browning
polyphenol oxidase
peroxidase
food preservation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Zarządzanie ryzykiem zawodowym pracowników narażonych na substancje chemiczne i ich mieszaniny stosowane w przetwórstwie żywności
Anna Cierniak-Emerych
Szymon Dziuba
Iwona Romanowska-Słomka
Agnieszka Piekara
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 123955
10.15199/62.2019.12.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Wpływ sposobu produkcji kaszy gryczanej i czasu jej przechowywania na zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 126281
10.15199/62.2020.5.13
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Jakość mikrobiologiczna mieszanek sałat w czasie przechowywania chłodniczego
Monika Trząskowska
Małgorzata Rosikiewicz
nr katalogowy: 118715
10.15199/64.2019.1-2.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Spożycie owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce i w krajach UE
Weronika Czerwińska
nr katalogowy: 150166
10.15199/64.2024.4.5
konsumpcja
świeże owoce i warzywa
przetwory
soki
consumption
fresh fruits and vegetables
preserves
juices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Skażenie mikrobiologiczne warzyw oraz metody ich ograniczania
Beata Kowalska
nr katalogowy: 146036
10.15199/65.2023.11.4
bakterie
grzyby pleśniowe
Salmonella
Listeria
praktyki rolnicze
zmiany klimatu
bacteria
mould
Salmonella
Listeria
good agricultural practice
climate change
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-3
Advancements in targeted cancer therapy. Role of nanotechnology in enhancing drug delivery systems
JOANNA SZECHYŃSKA
MICHALINA RAK
RAFAŁ SZOSTECKI
nr katalogowy: 149598
10.15199/28.2024.3.3
cancer
drug delivery systems (DDS)
nanoparticle-based drugs
nanocarriers
oncology
LbL
liposome
phospholipids
nowotwory
systemy dostarczania leków (DDS)
leki na bazie nanocząstek
nanonośniki
onkologia
LbL
liposomy
fosfolipidy
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-18
Biofizyka w praktyce - terapia fotodynamiczna cz. I
Jerzy Peszke
nr katalogowy: 115347
biofizyka
terapia fotodynamiczna
biophysics
photodynamic therapy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wodorosty morskie źródło pobrania pierwiastków szkodliwych dla zdrowia
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117678
10.15199/65.2018.12.5
metale ciężkie
wodorosty
najwyższe dopuszczalne poziomy pobrania z dietą
heavy metals
seaweed
maximum levels
dietary intake
AURA 2018-11
Plastikowe butelki i ich wpływ na środowisko i zdrowie człowieka
Monika WĘGRZYNOWICZ
nr katalogowy: 117029
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Bezpieczeństwo przebywania i prowadzenia upraw polowych pod napowietrznymi liniami elektroenergetycznymi
Marek JAWORSKI
nr katalogowy: 123217
10.15199/48.2019.11.05
pole elektromagnetyczne
linie napowietrzne
narażenie
electromagnetic fields
overhead power lines
exposure
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-6
Analiza składu chemicznego pyłu powstającego przy spawaniu łukowym blach stalowych z powłokami ochronnymi
Joanna WYCIŚLIK-SOŚNIERZ
Jolanta MATUSIAK
nr katalogowy: 126965
10.15199/24.2020.6.3
pył spawalniczy
spawanie łukowe
blachy stalowe z powłokami
skład chemiczny pyłu
welding fume
arc welding
coated steel sheets
chemicalcomposition of fume
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ sposobu produkcji kaszy gryczanej i czasu jej przechowywania na zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 127383
gryka
kasza
polifenole ogółem
rutyna
kwasy fenolowe
przechowywanie
buckwheat
groats
total polyphenols
rutin (rutoside)
phenolic acids
storage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Niezbędne tłuszcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 146336
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
kwas alfa-linolenowy
kwas linolowy
kwasy EPA
DHA
bogate źródła
walory zdrowotne
polyunsaturated fatty acids
alpha-linolenic acid
linoleic acid
EPA
DHA
rich sources
health benefits
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-6
Nowa era medycyny. Potencjał i innowacje nanonośników leku
KATARZYNA SALA
MARIA ZIARKOWSKA
DAGMARA RUTA-KOWALCZYK
JULIA GALAS
MAGDALENA BAŃKOSZ
BOŻENA TYLISZCZAK
nr katalogowy: 146498
10.15199/28.2023.6.1
nośniki leków
nanotechnologia
nanocząstki
drug carriers
nanotechnology
nanoparticles
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Chmiel ekologiczny - najlepszy surowiec do produkcji piwa
Ewa Solarska
Bożena Sosnowska
Marzena Marzec
Marcelina Osińska
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 113421
10.15199/64.2018.4.5
chmiel ekologiczny
żyzność gleby
biologiczna ochrona roślin
ekstrakty roślinne
preparaty mikrobiologiczne
związki bioaktywne
organic hop
soil fertility
biological plant protection
plant extracts
microbial preparations
bioactive ingredients
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Wykorzystanie zamienników tłuszczu w produktach spożywczych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Jędrusek-Golińska
nr katalogowy: 124486
10.15199/65.2020.1.3
zamienniki tłuszczu
podział
zastosowanie zamienników tłuszczu
fat replacements
division
use of fat substitutes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Promieniowanie UV-C i promienniki promieniowania UV-C w zastosowaniu bakteriobójczym
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 131024
10.15199/48.2021.04.31
Promieniowanie UV-C
promienniki UV-C
odkażanie pomieszczeń promieniowaniem UV-C
UV-C radiation
UV-C lamps
disinfection of rooms by UV-C radiation
AURA 2021-11
Ochrona środowiska i zdrowia oraz pomoc społeczna w Polsce w świetle danych statystycznych
Kazimierz GÓRKA
Anna TARGOSZ
Agnieszka THIER
nr katalogowy: 134396
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-5
METODY ODBIORU I CYFROWEJ REJESTRACJI ORAZ CHARAKTERYZACJI WIBROAKUSTYCZNYCH SYGNAŁÓW KASZLU
Dominika Szuberla
Tadeusz Pałko
Włodzimierz Łukasik
nr katalogowy: 143357
10.15199/13.2023.5.3
czujnik akcelerometryczny
mikrofon
pulmonologia
rejestracja kaszlu
analizatory kaszlu
accelerometric sensor
microphone
pulmonology
cough signal recording
cough analyzers
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-5
METODY ODBIORU I CYFROWEJ REJESTRACJI ORAZ CHARAKTERYZACJI WIBROAKUSTYCZNYCH SYGNAŁÓW KASZLU
Dominika Szuberla
Tadeusz Pałko
Włodzimierz Łukasik
nr katalogowy: 143357
10.15199/13.2023.5.3
czujnik akcelerometryczny
mikrofon
pulmonologia
rejestracja kaszlu
analizatory kaszlu
accelerometric sensor
microphone
pulmonology
cough signal recording
cough analyzers
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-5
METODY ODBIORU I CYFROWEJ REJESTRACJI ORAZ CHARAKTERYZACJI WIBROAKUSTYCZNYCH SYGNAŁÓW KASZLU
Dominika Szuberla
Tadeusz Pałko
Włodzimierz Łukasik
nr katalogowy: 143357
10.15199/13.2023.5.3
czujnik akcelerometryczny
mikrofon
pulmonologia
rejestracja kaszlu
analizatory kaszlu
accelerometric sensor
microphone
pulmonology
cough signal recording
cough analyzers
AURA 2018-3
Modulatory hormonalne - toksyczne chemikalia w przedmiotach codziennego użytku
Katarzyna FIJAŁ
nr katalogowy: 112537
10.15199/2.2018.3.2
Modulatory hormonalne
EDC (Endocrine Disrupting Compounds)
ftalany
Bisfenol A (2
2-bis (4-hydroksyfenylo)propan) (BPA)
parabeny
tworzywa sztuczne
konserwanty
plastyfikatory
Sexual modulators
EDC (Endocrine Disrupting Compounds)
phthalates
bisphenol A
Bisfenol A (2
2-bis (4- hydroxyphenyl)propane) (BPA)
parabens
plastics
conservatives
plasticizers
CHŁODNICTWO 2017-6
Wpływ sposobu pakowania na zmiany wybranych cech jakościowych kalafiora w czasie chłodniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 107176
10.15199/8.2017.6.3
chłodnicze przechowywania
kalafior
opakowania
trwałość
refrigerated storage
cauliflower
packaging
durability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Diety roślinne – charakterystyka, zalecenia oraz postawy konsumenckie
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 126523
10.15199/65.2020.5.7
dieta
żywienie
zdrowie
diety roślinne
konsument
diet
nutrition
health
plant-based diets
consumer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Czarna malina - cenny surowiec dla przetwórstwa i bogate źródło substancji biologicznie aktywnych
Jan Oszmiański
Justyna Jaszczuk
nr katalogowy: 125639
10.15199/64.2020.3.4
czarna malina
substancje biologicznie aktywne
działanie chemoprewencyjne
black raspberry
biological active substances
chemoprevention effect
AURA 2021-6
Wpływ zanieczyszczenia środowiska przyrodniczego na zdrowie środowiskowe człowieka – rozważania ogólne
Hubert BEDNARZ
Piotr SZALUŚ
Jakub DZIKOWSKI
Katarzyna GARBACIK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 132006
środowisko przyrodnicze
zanieczyszczenie środowiska
zdrowie środowiskowe
natural environment
environment pollution
environmental health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ekstrakty roślinne: dodatek wspierający zdrowie oraz bezpieczeństwo żywności
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 146648
10.15199/64.2023.6.1
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo żywności
fortyfikacja żywności
plant derivatives
food safety
food fortification
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH