Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-7
Bezpodstawne wzbogacenie
Piotr Wąż
nr katalogowy: 69376
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Toruńskie zakłady urządzeń młyńskich spomasz s.a
nr katalogowy: 29987
AURA 2007-8
Przemiany krajobrazu kulturowego Pogórza Wiśnickiego
MAREK ANGIEL
nr katalogowy: 28995
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Polsko-czeska współpraca
Anna Petřek
nr katalogowy: 134948
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Wzbogacanie żywności w witaminy – za i przeciw
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska- -Żurek
nr katalogowy: 48953
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Gastronomiczne inspiracje
nr katalogowy: 142950
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-3
Nowości w technice dekoracji płytek ceramicznych
nr katalogowy: 145314
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Lokale gastronomiczne - droga rozwoju piekarni i cukierni
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 85528
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-5
SIMATIC S7-300
Michał Urliński
nr katalogowy: 47268
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Służebność drogi - co to jest i jak to można wykorzystać
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 90350
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Assessment of weed control efficacy and solution stability during common application of the herbicides and microelements in the winter wheat Ocena skuteczności chwastobójczej oraz stabilności roztworu roboczego w przypadku aplikacji mieszaniny herbicydów i mikroelementów w pszenicy ozimej
Krzysztof Domaradzki
Jolanta Korzeniowska
Ewa Stanisławska-Glubiak
nr katalogowy: 87935
10.12916/przemchem.2014.1965
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-2
Wzbogacenie drożdży Saccharomyces cerevisiae w miedź, żelazo i mangan
BARBARA M. DOLIŃSKAa
*
KATARZYNA CHOJNACKA
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
HENRYK GÓRECKI
FLORIAN RYSZKA
nr katalogowy: 41708
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Czynności poprzedzające wypiek
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 76967
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Prawidłowa dieta czy pigułki? (Cz. I)
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76258
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Piekarzu, czy wiesz, że... receptura piekarska to wynik połączenia wielu złożonych składowych, takich jak surowce, warunki lokalowe i techniczne zakładu, wiedza i umiejętności pracowników, tradycje lokalnego środowiska, świadomość jakie znaczenie zdrowotne mają produkowane wyroby, wreszcie aspekt ekonomiczny...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118883
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Gastronomiczne inspiracje
nr katalogowy: 142950
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Dobiegła końca 4-letnia inwESTYCJA UE w Centralnym Muzeum Włókiennictwa w Łodzi. Jej efekty to zrewitalizowane budynki i nowe, stałe wystawy
Sylwia Meyer-Olejarczyk
nr katalogowy: 138014
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-26
Zabawkowy szok przyszłości
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 81686
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-12
Efekt oddziaływania błędów przędzy na wygląd i jakość tkanin oraz dzianin
Robert Drobina
nr katalogowy: 56529
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
Jak utworzyć z gruntów rolnych działki budowlane, gdy żaden przepis już nie pomoże, czyli „Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?”
nr katalogowy: 132845
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-6
Izomeryzacja 1,2-dichloropropanu do 1,3-dichloropropanu
JERZY MYSZKOWSKI
WALDEMAR GOC
TERESA STRZAŁKOWSKA
nr katalogowy: 107876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Dojrzewanie cydru (FJM)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 151748
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-11
Prognozy dla "Andry"
nr katalogowy: 110556
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-7
Kierunki rozwoju przemysłu włókien chemicznych
ALOJZY URBANOWSKI
nr katalogowy: 106850
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-4
Jakość zdrowotna żywności funkcjonalnej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83454
GOSPODARKA WODNA 2014-12
Zastosowanie teorii ruiny do oceny parametrów reguły sterowania zbiornikiem przeciwpowodziowym
BERNARD TWARÓG
nr katalogowy: 88416
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Samowystarczalność żywnościowa Polski
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 66165
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-6
Stowarzyszenie Producentów Betonów popularyzuje prefabrykaty betonowe oraz ABK w Jarosławiu i Olsztynie
nr katalogowy: 77485
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Czyn nieuczciwej konkurencji
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 144921
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-3
Jak bezpiecznie żyć z ryzykiem? Część 3: Motywy podejmowania ryzyka
Ryszard Studenski
nr katalogowy: 112602
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Produkcja win gronowych w krajach chłodnego klimatu
Małgorzata Lasik-Kurdyś
nr katalogowy: 85098
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-4
Kształtowanie mikrostruktury warstwy wierzchniej stopów tytanu w procesie przetapiania laserowego
RYSZARD FILIP
Krzysztof Raga
nr katalogowy: 70308
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Rozdział 1. Przygotowanie surowca do przemiału 1.1 Mieszanie ziarna pszenicy różnej jakości czy mieszanie mąki?
Roman Jurga
nr katalogowy: 66138
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 104287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Aplikacje mobilne i innowacje technologiczne w handlu
Wiesław Ciechomski
nr katalogowy: 103653
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Otręby z różnych zbóż - wartość technologiczna i żywieniowa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 101317
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-6
System Wspomagania Decyzji dla ujęcia wody ze sztuczną infiltracją
Rafał Brodziak
Jędrzej Bylka
Andrzej Urbaniak
nr katalogowy: 91868
10.15199/17.2015.6.1
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-4
BADANIE EFEKTYWNOŚCI KODEKÓW ŹRÓDŁOWYCH W RADIOFONII CYFROWEJ DAB+
Przemysław Gilski
Jacek Stefański
nr katalogowy: 90458
10.15199/59.2015.4.60
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.2. Prawie wszystko o zanieczyszczeniach masy zbożowej i uszkodzeniach ziarna zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 66844
DOZÓR TECHNICZNY 2010-3
Przewodnik Komisji Europejskiej do nowej Dyrektywy Maszynowej
Bogusław Piasecki
nr katalogowy: 51928
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-2
Przetwarzanie obrazu wspomagane analizą parametrów polaryzacji światła w systemach monitoringu wizyjnego
PIOTR GARBAT
nr katalogowy: 58268
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-4
Biobójcze wykończenie tkanin
ŁUKASZ RAJSKI
EWELINA KOWAL
AGNIESZKA SAJDAK
ANNA GOŁĄBIEWSKA
MARTA PASZKIEWICZ
ADRIANA ZALESKA-MEDYNSKA
nr katalogowy: 98053
10.15199/60.2016.04.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Wpływ stopnia zestarzenia próbek izolacji celulozowo-olejowej na parametry modelu odpowiedzi dielektrycznej typu Cole-Cole
Stefan WOLNY
Artur ADAMOWICZ
Marek LEPICH
nr katalogowy: 99962
10.15199/48.2016.08.02
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Wprowadzanie na rynek żywnościowy wzbogacanych środków spożywczych
Monika Zagrajek
nr katalogowy: 98688
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
RESA-OLSR: MECHANIZM ROUTINGU UWZGLĘDNIAJĄCY ZASOBY WĘZŁÓW MOBILNYCH SIECI AD-HOC
Adam Kraśniewski
nr katalogowy: 93789
10.15199/59.2015.8-9.80
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-3
DevOntoCreator: an ontology-based approach to software engineering
Katarzyna DĄBROWSKA-KUBIK
nr katalogowy: 89893
10.15199/48.2015.03.04
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-7
Charakterystyki korozyjne dentystycznego stopu Remanium G (Ni-Cr-Mo) topionego/odlewanego różnymi technikami
KLAUDIA RADOMSKA
DOROTA KLIMECKA-TATAR
KARINA JAGIELSKA-WIADEREK
nr katalogowy: 85256
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Adsorpcja fenolu z roztworów wodnych na modyfikowanych azotem adsorbentach otrzymanych z pestek śliwek
Magdalena Hofman
Robert Pietrzak
nr katalogowy: 73286
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-10
BADANIA MOŻLIWOŚCI ODZYSKU INDU ZE SZLIKRÓW MIEDZIOWYCH Z RAFINACJI OŁOWIU
KSAWERY BECKER
ZBIGNIEW SZOŁOMICKI
LESZEK GOTFRYD
KATARZYNA LESZCZYŃSKA-SEJDA
JUSTYNA PIWOWOŃSKA
GRZEGORZ PIETEK
nr katalogowy: 71766
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Zastosowanie suszonego wywaru gorzelniczego (DDGS) w produkcji bioetanolu
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 70946
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Mikrostruktura i mikrosegregacja warstwy ze stopu Inconel 625 napawanej łukowo na rury kotłowe
Magdalena Rozmus-Górnikowska
nr katalogowy: 94659
10.15199/28.2015.5.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
The share of mineral nitrogen from precipitation in surface runoff from the urbanized area Udział azotu mineralnego z opadów atmosferycznych w spływie powierzchniowym z obszaru zurbanizowanego
Stanisław Chmiel
nr katalogowy: 100395
10.15199/62.2016.8.32
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-5
Badania eksperymentalne wpływu spalania gazu ziemnego w atmosferze modyfikowanej tlenem na powstawanie zanieczyszczeń
Anna POSKART
Henryk RADOMIAK
Stanisław NOCUŃ
nr katalogowy: 91240
10.15199/24.2015.5.11
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
Jak utworzyć z gruntów rolnych działki budowlane, gdy żaden przepis już nie pomoże, czyli „Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?”
nr katalogowy: 132845
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-4
Właściwości użytkowe ważne w kontekście projektowania murów
Piotr Fudalej
Katarzyna Łaskawiec
Michał Wieczorek
nr katalogowy: 148338
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-12
Treść rocznika 2012
nr katalogowy: 72982
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Analiza produktów powierzchniowych na azotowanym żelazie po korozji w buforze boranowym
MONIKA KUCZYŃSKA-WYDORSKA
IWONA FLIS-KABULSKA
JANUSZ FLIS
TADEUSZ ZAKROCZYMSKI
nr katalogowy: 55632
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Technologia wytwarzania nawozów mikroelementowych na bazie lucerny i nawłoci
Grzegorz Izydorczyk
Katarzyna Chojnacka
Daria Kocek
Bartosz Ligas
Anna Witek-Krowiak
nr katalogowy: 116818
10.15199/62.2018.10.26
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-11
Obszarowy system detekcji zwarć w sieci SN, wykorzystujący scentralizowany pomiar synchrofazorów napięcia
Mariusz Talaga
nr katalogowy: 123668
10.15199/74.2019.11.3
sieć SN
zwarcia doziemne
synchrofazory napięć
cewka Rogowskiego
MV network
earth fault
synchrophasor
Rogowski coil
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Zwiększenie efektywności nawozu wytwarzanego z osadów ściekowych poprzez dodatek związków krzemu
Ewa Stanisławska-Glubiak
Jolanta Korzeniowska
Marta Stechman
nr katalogowy: 126274
10.15199/62.2020.5.6
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-9
Symulacja śledzenia składu gazu w gazociągu przesyłowym
Tomasz Bleschke
Maciej Chaczykowski
nr katalogowy: 145152
10.15199/17.2023.9.1
zatłaczanie wodoru do sieci gazowej
symulacja
śledzenie składu gazu
WENO
hydrogen injection into gas network
simulation
gas composition tracking
WENO
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Nowe dodatki paszowe na bazie lucerny i nawłoci wzbogacone w mikroelementy metodą biosorpcji
Bartosz Ligas
Grzegorz Izydorczyk
Małgorzata Mironiuk
Paulina Kowalczyk
Anna Witek-Krowiak
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 117902
10.15199/62.2018.12.26
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Wpływ dodatku siarczanu magnezu na właściwości fizyczne granul i efektywność rolniczą kędzierzyńskich nawozów saletrzanych. Cz. I. Wpływ na wytrzymałość i rozpuszczalność granul
Ewa Stanisławska-Glubiaka
Jolanta Korzeniowska
Andrzej Biskupski
Bartosz Moszowski
Ryszard Grzybek
Konrad Żak
nr katalogowy: 114925
10.15199/62.2018.7.7
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-6
Udział technologii wytwarzania stali w prognozach krajowej produkcji stali
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 120998
10.15199/24.2019.6.1
produkcja stali
technologia wytwarzania
prognoza
steel production
production technology
forecast
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Ekstrakty roślinne w wyrobach ciastkarskich
Mariola Kozłowska
Aleksandra Gawinowska
Agata Fabiszewska
nr katalogowy: 126803
10.15199/65.2020.6.4
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-9
Influence of heat treatment on the corrosion resistance of Ti-6Al-4V alloy in artificial saliva
Jagoda Ryba
Halina Krawiec
Magdalena Kawalec
Edward Tyrała
nr katalogowy: 115915
10.15199/40.2018.9.2
stopy tytanu
korozja
obróbka cieplna
titanium alloys
corrosion
heat treatment
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
Strategie obróbki cieplnej dla zimnowalcowanych i gorącowalcowanych taśm z karoseryjnych stali średniomanganowych
Mateusz MORAWIEC
Adam GRAJCAR
Adam SKOWRONEK
Aleksandra KOZŁOWSKA
nr katalogowy: 121798
10.15199/24.2019.8.10
stal średniomanganowa
obróbka cieplna
austenit szczątkowy
wyżarzanie międzykrytyczne
zwijanie
medium manganese steel
heat treatment
retained austenite
intercritical annealing
coiling
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Próba wzbogacenia pączków w błonnik pokarmowy
Marianna Raczyk
Katarzyna Ratusz
Katarzyna Kucharczyk
nr katalogowy: 126520
10.15199/65.2020.5.5
pączki
błonnik
tłuszcz
smażenie
ocena sensoryczna
doughnuts
fibre
fat
deep-frying
sensory analyses
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
Practical Models of Interconnections Between Content Delivery Networks and Internet Service Providers
Cezary Cłapa
Artur Lasoń
Vinay Kanitkar
Piotr Chołda
nr katalogowy: 144818
10.15199/59.2023.4.90
Content Delivery Networks
CDN economics
operations research
optimization
interconnectivity
CDN
optymalizacja
ekonomia połączeń międzyoperatorskich
ekonomia CDN
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Owady jadalne jako składnik nowych produktów spożywczych: stan i perspektywy
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Karolina Szulc
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 149066
10.15199/65.2024.6.4
owady jadalne
produkty na bazie owadów
nowe produkty spożywcze
wartość odżywcza
edible insects
insect-based products
novel food products
nutritional value
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-9
Potencjał eutrofizacyjny wód opadowych i ich wpływ na wzrost glonów słodkowodnych Desmodesmus subspicatus
Małgorzata Jędrzejczak
Wojciech Kotaś
nr katalogowy: 150722
10.15199/17.2024.9.2
wody opadowe
spływy deszczowe z dachu
biogeny
glony słodkowodne
rainwater
roof runoff
nutrients
freshwater algae
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Łuska gryczana jako dodatek do biszkoptów
KATARZYNA SUJKA
nr katalogowy: 150890
10.15199/61.2024.5.6
biszkopt
łuska gryczana
gryka
tekstura
barwa
sponge cake
buckwheat hull
buckwheat
texture
color
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-5
Procesy degradacji glifosatu w oczyszczalniach ścieków
Klaudia Kwiatkowska
nr katalogowy: 148832
10.15199/17.2024.5.6
glifosat
herbicydy
adsorpcja
oczyszczalnie ścieków
ścieki
zagrożenie ekologiczne
glyphosate
herbicides
absorption
sewage treatment plants
wastewater
environmental risk
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-11
Zastosowanie zaawansowanych technik programowania dostępnych w języku JavaScript do zagadnień obliczeniowych
Krystyna Macek-Kamińska
Marcin Kamiński
nr katalogowy: 110760
10.15199/13.2017.11.2
język programowania JavaScript
metody obliczeniowe
programowanie funkcyjne
JavaScript programming language
computational methods
functional programming
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-9
Reakcja Fentona i jej modyfikacje w technologiach ochrony środowiska
Anna Mielniczek
nr katalogowy: 150724
10.15199/17.2024.9.4
reakcja Fentona
pogłębione utlenianie
rodniki hydroksylowe
Fenton reaction
advanced oxidation
hydroxyl radicals
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH