Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Perspektywy przemysłu młynarskiego w Unii europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 149815
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Technika i technologia produkcji ryżu oraz zbożowych kasz i płatków błyskawicznych
nr katalogowy: 55364
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Od ziarna do przetworów zbożowych – dawniej i dziś
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 148045
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien Laboratorium przy magazynie zbożowym
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 120556
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
WOJCIECH GÓRNIAK
nr katalogowy: 14127
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Działalność naukowo-badawcza i współpraca z przemysłem Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa
WOJCIECH GORNIAK
nr katalogowy: 6396
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS - w 2008 roku - 60 lat działalności
WOJCIECH GÓRNIAK
nr katalogowy: 31901
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Polskie przetwórstwo zbóż w okresie integrowania z Unią Europejską
ROMAN URBAN
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 13980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Polskie przetwórstwo zbóż w okresie integrowania z Unią Europejską
ROMAN URBAN
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 13980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Sektor zbożowy w obliczu kryzysu gospodarczego
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 47004
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa
nr katalogowy: 70393
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-IP
Napoje na bazie piwa - innowacyjna kategoria wzrostu na rynku piwa
nr katalogowy: 57195
OPAKOWANIE 2016-6
Biodegradowalne tacki na bazie otrębów pszennych otrzymywane w procesie wypiekania
IGA CHODZYŃSKA
MAREK JOTKO
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
SŁAWOMIR LISIECKI
ARTUR BARTKOWIAK
AGNIESZKA MELJON
ANDRZEJ K. BŁĘDZKI
TOMASZ JAMROŻY
nr katalogowy: 99095
10.15199/42.2016.6.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Zastosowanie proszku z owadów jadalnych celem zwiększania wartości odżywczej produktów zbożowych
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Agata Marzec
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 148950
10.15199/61.2024.3.6
owady jadalne
produkty na bazie zbóż
wzbogacanie żywności
wartość odżywcza
edible insects
cereal-based products
food fortification
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Stan i perspektywy handlu zagranicznego zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 35234
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 81087
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Kierunki rozwoju przemysłu przetwórstwa zbóż w Polsce na bazie doświadczeń pięciu lat funkcjonowania Polski w strukturach UE
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 45412
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Projekt ustawy o funduszach promocji produktów rolno-spożywczych Kto ma płacić, a kto decydować o wydatkowaniu gromadzonych środków
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 22310
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 134861
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136705
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136884
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 134861
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Krupnioki śląskie i inne produkty posiadające Chronione Oznaczenie Geograficzne
Marlena Piekut
nr katalogowy: 104156
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Indonezja - rozwój przemysłu młynarskiego związany ze wzrostem popytu na produkty pszenno-mączne
nr katalogowy: 114134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Brioszki w nowej odsłonie
nr katalogowy: 106085
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Stan i perspektywy handlu zagranicznego zbożami
nr katalogowy: 27181
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136884
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Dzieci jedzą za mało produktów zbożowych, a ich najczęstszym wyborem są makarony
nr katalogowy: 150003
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Znaczenie białka ziarna zbóż i jego wartość biologiczna w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 146325
białko
wartość biologiczna białka
białko roślinne
białko zbóż
produkty wysokobiałkowe
protein
biological value of protein
vegetable protein
cereal protein
high-protein products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 127380
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Produkty uboczne przetwórstwa zbóż na cele paszowe - ocena jakości i wymagania
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 121646
produkty przetwórstwa zbóż
pasza
badanie
podstawowy skład chemiczny
aminokwasy
sód
cereal by products
feed
testing
basic nutrients
amino acids
sodium
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Produkty uboczne przemiału zbóż na cele paszowe – aktualne wymagania
Waldemar Korol
nr katalogowy: 66835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Aktualne wymagania i wyniki monitorowania jakości pasz zbożowych
Waldemar Korol
Jolanta Rubaj
Sławomir Walczyński
Grażyna Bielecka
nr katalogowy: 149829
10.15199/61.2024.4.6
zboża paszowe
produkty uboczne
podstawowy skład chemiczny
makroelementy
mikroelementy
pierwiastki śladowe
substancje niepożądane
grain feed
cereal by-products
basic nutrients
macro- and microelements
trace elements
undesirable substances
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Ocena jakości produktów ubocznych przetwórstwa zbóż na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Grajewski
Magdalena Twarużek
Bogusław Gnusowski
Anna Nowacka
Michał Raczkowski
nr katalogowy: 110958
produkty uboczne zbożowe
pasza
badanie
składniki odżywcze
mikotoksyny
środki ochrony roślin
cereal by-products
feed
testing
nutritive constituents
micotoxins
pesticides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Kolejna konferencja w Krynicy Morskiej
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 43812
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Pradawne zboża – skarby na nowo odkryte
Bohdan Juchniewicz
Czesław Meus
nr katalogowy: 149819
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Produkty pełnoziarniste.Częśc 1.Produkty zbożowe i substancje odżywcze.
LESZEK MOŚCICKI
AGNIESZKA WÓJTOWICZ
nr katalogowy: 41871
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-1
Produkty Antygraffiti
nr katalogowy: 17844
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chleba z mąki pszennej jasnej
nr katalogowy: 42459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Działalność Komitetu Technicznego 36 ds. Zbóż i Przetworów Zbożowych
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 70537
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Konsumpcja pieczywa i produktów zbożowych w Polsce w latach 1990-2011
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 72174
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Polskie hity eksportowe
nr katalogowy: 100577
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Alkaloidy sporyszu w produktach zbożowych
nr katalogowy: 65590
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość odżywcza i walory zdrowotne kiełków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69714
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Produkcja i zużycie zbóż w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 63579
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
PFA - Podstawowy Standard Zapewnienia Jakości
Maciej Majewski
nr katalogowy: 54908
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-3
Wełna mineralna szklana URSA
J. Kulesza
nr katalogowy: 17586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Zapewnienie jakości ziarna zbóż w okresie przechowywania
Ralph E. Kolb
nr katalogowy: 67407
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 127380
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Jubileusz 70-lecia Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 116497
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Firma BIN ma 30 lat
nr katalogowy: 127387
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Sytuacja w uprawie zbóż w USA
nr katalogowy: 44900
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Metody określania trwałości przetworów zbożowych
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 30253
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
Dodatki dla piekarstwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 89100
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Meksyk – kukurydza najważniejszym zbożem
Tłumaczył Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 130220
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVI – 2012 r.
nr katalogowy: 72907
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Absolut - współczesny fenomen on-line
nr katalogowy: 57403
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Rynkowa szansa dla młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132049
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Pełne ziarna - holistyczny wybór
Pauline Taggart
nr katalogowy: 57024
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-3
Linia produktów AQUA PROTECT rekomendowana przez Polskie Stowarzyszenie Dekarzy
nr katalogowy: 125423
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Meksyk – kukurydza najważniejszym zbożem
Tłumaczył Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 130220
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Sektor zbożowo-młynarski Unii Europejskiej
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 83393
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Zaawansowany system sortowania optycznego
nr katalogowy: 98710
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136042
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Niepożądane zanieczyszczenia w ziarnie zbóż i produktach ubocznych na cele paszowe
WALDEMAR KOROL
GRAŻYNA BIELECKA
JOLANTA RUBAJ
MARTA TWARDOWSKA
JAN MARKOWSKI
nr katalogowy: 54200
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wdrożenie najnowszej techniki w młynie żytnim 100 t/dobę firmy "Młyny Szczepanki Sp. z o.o."
nr katalogowy: 40830
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
PRODUKTY WEBAC W RENOWACJI I MODERNIZACJI OBIEKTÓW
nr katalogowy: 105593
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Atestacja wilgotnościomierzy elektrycznych użytkowanych do oznaczania wilgotności ziarna zbóż
Hanna Majdak
nr katalogowy: 81088
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ważne dla młynarzy zmiany w prawie UE planowane na 2021 rok
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 131268
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 7)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 133694
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-6
EKOLBITY - ekologiczne produkty na dachy
nr katalogowy: 26991
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Szlakiem smaku
nr katalogowy: 81049
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Eksport makaronów do Stanów Zjednoczonych
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 99958
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Import zbóż i przetworów zbożowych do Unii Europejskiej
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 102710
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Możliwości wykorzystania szarłatu
ALICJA CEGLIŃSKA
JULITA KARDIALIK
nr katalogowy: 29210
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136179
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Analiza sytuacji cenowej na wspólnotowym i światowym rynku zbóż
Marian Borek
nr katalogowy: 68974
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Jakość i tradycja w "SCh"
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 55246
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Co zagraża ziarnu zbóż w okresie przechowywania
Alicja Sułek
nr katalogowy: 60165
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Mykotoksyny - niebezpieczne zanieczyszczenie ziarna i produktów zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111949
pleśnie
mykotoksyny
zboża
produkty przemiału
filamentous fungi
mycotoxins
cereal
milling products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pszenica 2ab - nowy produkt GoodMills Innovation
nr katalogowy: 110970
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
WYDARZENIA Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 54157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Handel zagraniczny zbożami i ich przetworami
nr katalogowy: 73911
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-10
Produkty gipsowe SOLBET
Tomasz Rybarczyk
nr katalogowy: 101567
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Stan i perspektywy rozwoju młynarstwa w Niemczech
SEBASTIAN JARZĘBOWSKI
nr katalogowy: 43813
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Zboża jako surowiec do produkcji funkcjonalnych napojów fermentowanych
Paulina Pawłowska
Anna Diowksz
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 54905
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-3
System EKOLBIT - ekologia i innowacyjność
nr katalogowy: 24871
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Przemysł makaronowy w Polsce: kilka uwag na temat możliwości wytwarzania produktów o poszukiwanych cechach smakowych i żywieniowych
Wik tor Obuchowski
nr katalogowy: 54863
OPAKOWANIE 2014-8
Kangur Electronics - ekspert w dziedzinie znakowania
nr katalogowy: 86149
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Jakość produktów ubocznych młynarstwa na cele paszowe w świetle nowych wymagań w zakresie stwierdzeń zgodności
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Waldemar Korol
nr katalogowy: 126429
otręby pszenne i żytnie
podstawowy skład chemiczny
wartość pokarmowa
składniki niepożądane
stwierdzanie zgodności
wheat and rye bran
basic nutrients
nutritive value
undesirable substances
statement of conformity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 3) Bezpieczne przechowywanie ziarna zbóż
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 118499
OPAKOWANIE 2021-7
Nowa generacja zrównoważonych farb wodnych
nr katalogowy: 132608
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Kolejny raz o sporyszu i jego alkaloidach
Jadwiga Rothkaehl
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 120557
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Rynkowa szansa dla młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136042
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Atestacja analizatorów NIR
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 81089
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sposób pasteryzacji zbóż i produkcji pasteryzowanych produktów zbożowych
nr katalogowy: 79011
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-2
NANOTECHNOLOGIA zaprawy do spoinowania
Bartosz Polaczyk
nr katalogowy: 68742
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Zasady handlu zagranicznego produktami sektora zbóż
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 92753
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-3
Jastrychy i wylewki samopoziomujące Kreisel idealne na nierówne podłoża
nr katalogowy: 78652
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Superżywność na miarę XXI wieku z wykorzystaniem pradawnej odmiany gryki
nr katalogowy: 118497
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Drodzy Czytelnicy
Monika Soszyńska-Masny
nr katalogowy: 136178
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Krok w kierunku bezcukrowych słodyczy
Sussane Roelle
nr katalogowy: 58722
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The iso-alfa-acids preparation methods Metody wytwarzania izo-alfa-kwasów
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Edward Rój
Dorota Kostrzewa
nr katalogowy: 86095
10.12916/przemchem.2014.1321
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Mikotoksyny w paszach
nr katalogowy: 89332
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 109922
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Żyta pełne dobrodziejstwo...
nr katalogowy: 82193
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Prozdrowotne związki zawarte w ziarnie zbóż i pseudozbóż
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 144368
ziarna zbóż
związki bioaktywne
substancje prozdrowotne
cereal grains
bioactive compounds
health-promoting substances
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wzrost znaczenia kukurydzy w produkcji zbóż Miejsce zbóż w rolnictwie i gospodarce Polski
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 98702
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-9
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 144993
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Kasza jaglana i komosa ryżowa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 119900
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Słodkie dwa lata
nr katalogowy: 40678
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Zwalczanie szkodników w metalowych silosach i wokół nich
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 58130
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Koncepcje trendów w kategoriach wzrostowych
nr katalogowy: 72033
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Właściwości zdrowotne pełnoziarnistych produktów zbożowych
Aleksandra Wedziuk-Reszka
Beata Bondyra-Wiśniewska
nr katalogowy: 149824
10.15199/61.2024.4.3
produkty zbożowe
produkty pełnoziarniste
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
dietoprofilaktyka
dietoterapia
grain products
whole grains
dietary fiber
bioactive compounds
dietary prevention
dietotherapy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Silosy płaskodenne typu FBIN do przechowywania ziarna zbóż, kukurydzy i nasion roślin oleistych przewietrzanych metodą aktywnej wentylacji – proces badawczy poprzedzający wprowadzenie wyrobu do produkcji i sprzedaży
nr katalogowy: 139845
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Silosy płaskodenne typu FBIN do przechowywania ziarna zbóż, kukurydzy i nasion roślin oleistych przewietrzanych metodą aktywnej wentylacji – proces badawczy poprzedzający wprowadzenie wyrobu do produkcji i sprzedaży
nr katalogowy: 139845
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Silosy płaskodenne typu FBIN do przechowywania ziarna zbóż, kukurydzy i nasion roślin oleistych przewietrzanych metodą aktywnej wentylacji – proces badawczy poprzedzający wprowadzenie wyrobu do produkcji i sprzedaży
nr katalogowy: 139845
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Oznakowanie produktów stosowanych w diecie osób chorych na celiakię
Małgorzta Darewicz
Leszek Jaszczak
nr katalogowy: 66202
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Handel zagraniczny zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 85828
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Budowa ziarna pszenicy - ważne też dla piekarzy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 60021
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Brazylia - kraj partnerski
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 83775
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Owies – walory odżywcze i właściwości prozdrowotne
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 146324
owies
przetwory z owsa
właściwości prozdrowotne
oats
oat products
health-promoting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Ekologiczne rozpuszczalniki i plastyfikatory do wyrobów powłokowych na bazie poli(octanu winylu)
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 127944
10.15199/62.2020.9.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Ekologiczne rozpuszczalniki i plastyfikatory do wyrobów powłokowych na bazie poli(octanu winylu)
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 127944
10.15199/62.2020.9.25
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-2
DISBON - systemy posadzkowe
Marek Niańkowski
nr katalogowy: 66015
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
nnowacje firmy Bühler Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 110283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Organik Agro - nowa firma na rynku dodatków dla piekarstwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 87295
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 92034
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Badania nad przemiałem sorgo i możliwością wykorzystania uzyskanej mąki w produkcji pieczywa bezglutenowego
nr katalogowy: 56852
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Postęp techniczny w udostępnianiu składników odżywczych zawartych w warstwie aleuronowej w żywieniu człowieka
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 85270
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVIII - 2014 r.
nr katalogowy: 88264
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123893
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-10
Gładzie na bazie spoiwa gipsowego
Mariusz Hynowski
Sebastian Czernik
nr katalogowy: 101566
10.15199/33.2016.10.04
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wyniki kontroli jakości przetworów zbożowych
nr katalogowy: 150888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Pszenica w XXI wieku (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 141693
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Mąka będzie nadal drożała. Dlaczego?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 57888
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Hybrydowe masy uszczelniające
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 136764
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Hybrydowe masy uszczelniające
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 136764
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Hybrydowe masy uszczelniające
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 136764
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Hybrydowe masy uszczelniające
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 136764
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Hybrydowe masy uszczelniające
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 136764
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-3
Kemira przyspiesza przejście na odnawialne rozwiązania – wprowadzenie żywicy wodotrwałej o zrównoważonej zawartości biomasy
nr katalogowy: 147980
OPAKOWANIE 2020-11
MetPack – supermarket tektur powlekanych ekstruzyjnie
Anna Naruszko
nr katalogowy: 129016
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
W świecie nauki
nr katalogowy: 50889
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 92048
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Możliwości wykorzystania produktów ubocznych przemysłu zbożowo-młynarskiego
Krzysztof Dziedzic
Maria Różańska
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 117682
10.15199/65.2018.12.8
przemysł zbożowy
produkty odpadowe
skład
wykorzystanie w żywności
grain industry
byproducts
composition
use in food products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Alkaloidy tropanowe - kolejne substancje niepożądane, których najwyższa dopuszczalna zawartość w ziarnie zbóż i przetworach zbożowych ma być określona w unijnych regulacjach prawnych
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 97754
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Pełne ziarno - czyli zdrowe nawyki żywieniowe
Hanna Mazurek
Edyta Staropiętka
nr katalogowy: 73907
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Zmiany strukturalne młynarstwa w P olsce
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 92760
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Kolejne spotkanie w ramach projektu COST Action
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 148941
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Ocena zmian w podatku VAT i zatrudnienie uchodźców
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 136706
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Poznaj grykę
nr katalogowy: 101603
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-9
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 108250
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Analiza zużycia energii w zakładach młynarskich podstawą racjonalizacji jej wykorzystania
Jan Kiryluk
Tomasz Pawlak
nr katalogowy: 55356
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Wyznaczanie trendów dzięki innowacjom WILD
nr katalogowy: 78953
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Nowa umowa handlowa USA, Meksyku i Kanady
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131284
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
ISM 2023
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 143937
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Nowe smaki, ciekawe historie
nr katalogowy: 150836
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Tradycyjna Medycyna Chińska (TMC) o zbożach
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 87982
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
Dlaczego Polacy jedzą coraz mniej chleba?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 89603
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Nowy rozdrabniacz otrąb GCTL marki Golfetto Sangati redukuje o 2/3 wielkość granulacji podczas jednorazowej operacji
nr katalogowy: 119597
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Akrylamid - substancja zanieczyszczająca, powstająca w produktach zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111948
akrylamid
asparagina
metody redukcji w produktach spożywczych
produkty zbożowe
Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE )
acrylamide
asparaginum
reduction method in foodstuffs
cereal products
European Committee Regulation.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Czy wiesz, że...
nr katalogowy: 52057
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
ISM 2023
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 143937
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Krajowy rynek zbożowy i stan przemysłu młynarskiego oraz wtórnego przetwórstwa zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 45157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Otręby ubocznym produktem przemiału ziarna zbożowego
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 88256
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Sytuacja na międzynarodowym rynku zbóż, ze szczególnym uwzględnieniem wschodnich państw członkowskich Unii Europejskiej
nr katalogowy: 80313
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Podstawa żywienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 99748
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Chiny. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 123777
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Sytuacja podażowo-popytowa na krajowym rynku zbóż
nr katalogowy: 85262
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ważne dla młynarzy zmiany w prawie UE planowane na 2021 rok
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 131268
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Interwencyjn y zakup i sprzedaż zbóż
nr katalogowy: 48615
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-6-7
Produkty kompleksotwórcze firmy ZSM służące optymalizacji mokrych procesów wykończania tekstyliów
ANTJE MEHLHORN
NICOLAI WICKERT
nr katalogowy: 45260
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Nowa umowa handlowa USA, Meksyku i Kanady
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131284
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Analiza zmian w powierzchni zasiewów i plonowaniu zbóż na świecie w ostatnich dziesięciu latach
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 32435
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 68973
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH