Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Mity i fakty na temat soków NFC
Barbara Groele
nr katalogowy: 100344
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Błonnik i stewia nowej generacji - rewolucja cukru w produktach spożywczych
nr katalogowy: 132273
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Substancje słodzące w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 126508
10.15199/64.2020.4-5.5
substancje słodzące
ADI
oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
o obniżonej wartości energetycznej
sweeteners
ADI
nutrition claims
with no added sugars
energy-reduced
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Dialine- SŁODYCZE BEZ DODATKU CUKRU
nr katalogowy: 56349
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Błonnik i stewia nowej generacji - rewolucja cukru w produktach spożywczych
nr katalogowy: 132273
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czekolada czysta z natury
nr katalogowy: 138267
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czekolada czysta z natury
nr katalogowy: 138267
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Błonnik i stewia zamiast cukru
nr katalogowy: 136048
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Błonnik i stewia zamiast cukru
nr katalogowy: 136048
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Soki naturalnie mętne o najwyższej jakości
nr katalogowy: 29433
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Cydr nad Wisłą
nr katalogowy: 79803
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Słodkości na chlebek
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 104864
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Pracowity rok
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 112585
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 96439
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 76245
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Herbaty ready-to-drink - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 120736
10.15199/64.2019.5-6.3
herbata
rtd
rynek napojów herbacianych
trendy herbaciane
właściwości naparów herbaty
tea
ready-to-drink
tea-based beverages
trends in tea
tea characteristics
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Przebieg reformy rynku cukru w krajach UE
Mirosław Nowakowski
nr katalogowy: 29347
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wykorzystanie substancji słodzących w produkcji dżemów i przetworów owocowych na polskim rynku
Piotr Sałek
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 126835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Festiwal sękacza w Roskoszy
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 94500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Próby otrzymania konfitur bez dodatku sacharozy z zastosowaniem aspartamu i acesulfamu K
A. Woźnica
A. Jarczyk
nr katalogowy: 6942
ODZIEŻ 2004-4
Konstrukcja i modelowanie form damskiego płaszcza bez zaszewki piersiowej
Zbigniew Parafianowicz
nr katalogowy: 3065
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 53046
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Związek Producentów Cukru w Polsce
nr katalogowy: 64441
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Światowy rynek słodzików a napoje "Better for You"
Michał Linowski
nr katalogowy: 37622
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Zmiany własności i struktury stali dla energetyki o zawartości 12 % chromu wywołane wprowadzeniem dodatku kobaltu
ROMAN WIELGOSZ
ŻANETA PECHCIŃSKA
nr katalogowy: 17072
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czy lody wysokobiałkowe oraz bez dodatku cukrów zagoszczą na stałe w witrynach z lodami rzemieślniczymi?
Katarzyna Laure-Lewandowska
nr katalogowy: 138268
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
Wpływ reformy rynku cukru w Unii Europejskiej na polski sektor cukrowniczy
Łucja Chudoba
nr katalogowy: 51883
GAZETA CUKROWNICZA 2013-2
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 76118
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-8
teksty-preteksty
nr katalogowy: 108944
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Przepisy Marka Sobkowiaka
nr katalogowy: 12842
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Arctic Paper wprowadza do swojej oferty Munken Natural WS
nr katalogowy: 132723
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 64434
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Arctic Paper wprowadza do swojej oferty Munken Natural WS
nr katalogowy: 132723
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Stewia w świetle regulacji unijnych oraz najnowszych opinii EFSA
Iwona Wiśniewska
Barbara Jaworska-Łuczak
Waldemar Wierzba
nr katalogowy: 59105
GAZETA CUKROWNICZA 2004-10
Wiadomości ze Związku Producentów Cukru w Polsce
J. Rybski
nr katalogowy: 1501
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Gorzki smak cukru
Tomasz Pokrywka
nr katalogowy: 130562
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-12
ROCZNY SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 48764
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Gorzki smak cukru
Tomasz Pokrywka
nr katalogowy: 130562
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-6
Czy potrzebni są przedsiębiorcy
K. Kubiak
nr katalogowy: 19839
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Owoce do zadań specjalnych
Maria Pawlik
nr katalogowy: 137381
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-6
SYNTEZA NANOCZĄSTEK ZŁOTA W ROZTWORACH WODNYCH, BEZ DODATKU I W OBECNOŚCI PVA CZĘŚĆ II
KRZYSZTOF PACŁAWSKI
PRZEMYSŁAW ANTOS
KRZYSZTOF FITZNER
nr katalogowy: 45133
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
nr katalogowy: 34816
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Stewia - naturalna szansa na zmniejszenie dodatku cukru w żywności i w napojach
Fred Brouns
Anne Potzel
nr katalogowy: 86180
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 119747
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2011
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 70117
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Przebieg kampanii cukrowniczej 2012/2013 w Südzucker Polska S.A.
Paweł Barski
nr katalogowy: 77894
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Kinetyka syntezy estru dicykloheksylowego kwasu bursztynowego katalizowana tytanianem tetrabutylowym i bez dodatku katalizatora zewnętrznego
Mirosław Grzesik
Jerzy Skrzypek
Anna Ptaszek
Maria Madej-Lachowska
nr katalogowy: 73278
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-5
Wpływ wybranych substancji organicznych na procesy towarzyszące kontaktowi powierzchni węgla aktywnego z wodnymi roztworami elektrolitów
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
SŁAWOMIR NEFFE
JERZY LEŚNIAK
nr katalogowy: 41336
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Grillowane plusy i minusy Grillowanie, to pieczenie potraw bez dodatku tłuszczu - na ruszcie, rożnie lub specjalnych grillach.
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18534
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności – kwiecień 2009 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 44691
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Modyfikowana skrobia w produkcji makaronu podgotowanego
nr katalogowy: 50879
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Dwa słodkie dni w Hamburgu
nr katalogowy: 30231
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Mleczne napoje fermentowane właściwości prozdrowotne
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 101717
10.15199/65.2016.10.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Słodkie ograniczenia
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Rasińska
nr katalogowy: 112575
gastronomia
potrawy
cukier (sacharoza)
substancje silnie słodzące
food service
dishes
sugar (sucrose)
intensity sweeteners
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Propozycje na ruszt
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59760
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce
Marcin Mucha
nr katalogowy: 61682
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Porównanie wyników oznaczeń cukru w melasach klarowanych siarczanem glinu oraz płynami Herlesa
Bożena Wnuk
Emilia Grabska
nr katalogowy: 74574
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-5
Unikalna koncepcja otrzymywania past pigmentów antykorozyjnych
JÁNOS HAJAS
ANDREAS FREYTAG
nr katalogowy: 26040
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Właściwości kauczuku chloroprenowego usieciowanego aminosilanami
MAGDALENA OWCZAREK
MARIAN ZABORSKI
nr katalogowy: 28869
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Zastosowanie związków nadtlenowych w bieleniu mas papierniczych
EWA KOPANIA
PAWEŁ WANDELT
nr katalogowy: 28819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 35506
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 74567
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Suszenie pianowe nowe kierunki w suszeniu żywności
Ewa Jakubczyk
nr katalogowy: 60531
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Nowości lodziarskie 2019
nr katalogowy: 118899
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Domowy cydr - ostatnie kroki przed fermentacją
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 149432
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Róbmy lody najlepiej jak się da
nr katalogowy: 148925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czy lody wysokobiałkowe oraz bez dodatku cukrów zagoszczą na stałe w witrynach z lodami rzemieślniczymi?
Katarzyna Laure-Lewandowska
nr katalogowy: 138268
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-6
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 84514
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Maison du blé: nowa marka pieczywa na polskim rynku
nr katalogowy: 81750
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 119894
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 70116
GAZETA CUKROWNICZA 2011-2
Nowości
nr katalogowy: 59054
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Nowości
nr katalogowy: 56315
GAZETA CUKROWNICZA 2005-3
Produkcja cukru w Polsce i w 15 krajach Unii Europejskiej
Ł. Chudoba
nr katalogowy: 9382
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 65655
GAZETA CUKROWNICZA 2007-1
Rynek cukru na początku sezonu 2006-2007
Łucja Chudoba
nr katalogowy: 23845
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Trwałość wyrobów czekoladowych (2)
nr katalogowy: 144844
GAZETA CUKROWNICZA 2004-2-3
Wpływ stopnia zakażenia półproduktów na jakość mikorobiologiczną cukru białego
M. Kowalska
nr katalogowy: 1420
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Dzieje Polskiego Piśmiennictwa Cukrowniczego
nr katalogowy: 41271
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywnosci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90195
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-5
Wpływ polimeryzacji termicznej oleju rzepakowego na jego właściwości smarne i stabilność chemiczną
JOLANTA SAJEWICZ
JAN GNIADY
MARIAN KOZUPA
JOLANTA DRABIK
EWA PAWELEC
nr katalogowy: 25645
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Reforma rynku cukru
Marek Przeździak
nr katalogowy: 60697
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Handlowa dostępność wódek gatunkowych w rejonie Krakowa
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Karolina Nowak
nr katalogowy: 74030
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 67252
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-3
Wyroby klinkierowe
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 46146
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Jakość mikrobiologiczna cukru wyprodukowanego w czasie kampanii 2006 r.
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 29823
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Ocena mikrobiologiczna cukru białego na przestrzeni lat 2005-2008
Alina Kunicka-Styczyńska
Zofia Żakowska
nr katalogowy: 38540
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 72013
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Czym żyje francuskie piekarstwo
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57902
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Fizykochemiczne właściwości serwatki uzyskiwanej podczas produkcji serów z udziałem białek serwatkowych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Bożena Nowakowicz-Dębek
Anna Litwińczuk
nr katalogowy: 121300
10.15199/62.2019.7.3
GAZETA CUKROWNICZA 2005-6
Reforma sektora cukru II s. okł.
nr katalogowy: 9419
GAZETA CUKROWNICZA 2007-6
Import do Unii Europejskiej produktów objętych wspólną organizacją rynku cukru
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 27359
GAZETA CUKROWNICZA 2007-3
Wyniki techniczno-produkcyjne cukrowni w kampanii cukrowniczej 2006/2007
Stanisław Świetlicki
nr katalogowy: 24957
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-4
Wpływ dodatku cieczy jonowych na bazie 2-pikoliny na strukturę anodowo utlenionych powłok stopowych Zn-Co
Artur MACIEJ
Karolina MATUSZEK
Wojciech SIMKA
Tadeusz GOREWODA
Robert SOCHA
nr katalogowy: 97718
10.15199/40.2016.4.10
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Nowości
nr katalogowy: 50994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Bezpardonowy atak na chleb - Czy Grzegorz Lewicki to truciciel?
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 80075
GAZETA CUKROWNICZA 2007-10
Wpływ jakości cukru na przebieg izoterm sorpcji wilgoci
Zbigniew Tamborski
Maciej Wojtczak
nr katalogowy: 30589
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
50. lokal Fit Cake
nr katalogowy: 134036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Teraźniejszość i przyszłość cukiernictwa. Rozmowa z Agatą Baldwin, specjalistą ds. marketingu firmy Barry Callebaut Polska
nr katalogowy: 138269
CHŁODNICTWO 2008-12
Wpływ preparatu TEXTRION YO 01 na jakość jogurtu o zmodyfikowanej mikroflorze z mleka koziego w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
IZABELA DMYTRÓW
MAŁGORZATA JASIŃSKA
nr katalogowy: 40278
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-2
Bez wypowiedzenia zmieniającego
nr katalogowy: 65745
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-9
Nowy sposób wykorzystania hydrolizatów kolagenu. Cz. II. Badania nad otoczkowaniem nasion
EDYTA GRZESIAK
KATARZYNA ŁAWIŃSKA
DOROTA GENDASZEWSKA
MAGDALENA LASOŃ-RYDEL
nr katalogowy: 116110
10.15199/60.2018.09.1
otoczkowanie nasion
hydrolizat kolagenowy
rośliny strączkowe
seed treatment
collagen hydrolysate
legume
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Rynek cukru w sezonie 2008/2009
Łucja Chudoba
nr katalogowy: 45033
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
AMCOsystem E "0" oparty na naturalnych składnikach nieoznaczonych symbolem E
nr katalogowy: 66664
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 73341
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Wpływ rodzaju środka klarującego miazgę na wyniki obliczeń przewidywanej zawartości cukru w melasie
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 38542
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Naturalny zamiennik cukru dla sektora napojów
Adriana Szymońska
nr katalogowy: 129635
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Naturalny zamiennik cukru dla sektora napojów
Adriana Szymońska
nr katalogowy: 129635
GAZETA CUKROWNICZA 2004-5
Międzynarodowa Konferencja Związków Producentów Cukru
B. M
nr katalogowy: 1454
GAZETA CUKROWNICZA 2006-4
Rynek cukru na początku sezonu 2005-2006
Ł. Chudoba
nr katalogowy: 16632
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Reforma rynku cukru w Unii Europejskiej
D. Błeszyńska
nr katalogowy: 14614
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Uwarunkowania spożycia cukru, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich w polskich gospodarstwach domowych - cz. 2
M. Piekut
nr katalogowy: 16658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Sytuacja na rynku cukru
nr katalogowy: 50859
GAZETA CUKROWNICZA 2010-1
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 49786
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 56316
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Ocena skutków reformy rynku cukru
L Chudoba
Z. Smoleński
R. Urban
P. Szajner
nr katalogowy: 14744
GAZETA CUKROWNICZA 2006-5
Wpływ destabilizacji światowego rynku na ekonomiczne uwarunkowania produkcji cukru w Unii Europejskiej i w Polsce
S. Miedziak
nr katalogowy: 16619
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Termiczne kondycjonowanie i krystalizacja cukru z syropów odbarwianych ozonem
J. Grabka
L. Miłek
K. Śmigielski
nr katalogowy: 16590
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Ocena skutków reformy rynku cukru
L Chudoba
Z. Smoleński
R. Urban
P. Szajner
nr katalogowy: 14744
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badania nad syntezą i przygotowaniem zielonego dodatku do żywności
Liang Zhao
nr katalogowy: 144532
10.15199/62.2023.8.8
etylomaltol
synteza
zielony dodatek do żywności
ethyl maltol
synthesis
green food additive
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badania nad syntezą i przygotowaniem zielonego dodatku do żywności
Liang Zhao
nr katalogowy: 144532
10.15199/62.2023.8.8
etylomaltol
synteza
zielony dodatek do żywności
ethyl maltol
synthesis
green food additive
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 115203
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 84438
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Przetwory kukurydziane a wydajność procesu pozyskiwania wyciągów słodowych
Józef Błażewicz
Agnieszka Zembold-Guła
Katarzyna Kupisz
nr katalogowy: 70400
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Biowęgle z odpadowej biomasy roślinnej jako dodatki do smarów plastycznych
Jarosław Molenda
Zbigniew Pawelec
nr katalogowy: 131423
10.15199/62.2021.4.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Biowęgle z odpadowej biomasy roślinnej jako dodatki do smarów plastycznych
Jarosław Molenda
Zbigniew Pawelec
nr katalogowy: 131423
10.15199/62.2021.4.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 87259
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 24261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
WYDARZENIA Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 50756
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Charakterystyka składu chemicznego kłaczków izolowanych z zakwaszonych roztworów cukru
Jan Iciek
Ilona Błaszczyk
Joanna Biernasiak
nr katalogowy: 64436
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 41273
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 89615
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Czysty, niezawodny i wszechstronny...
nr katalogowy: 51253
OPAKOWANIE 2012-5
Orientalny szyk chińskiego opakowania
ZBIGNIEW ROGALSKI
nr katalogowy: 67895
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Jubileusz 10-lecia istnienia Krajowej Spółki Cukrowej S.A
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 73347
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
130 lat Cukrowni Nakło
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 60125
GAZETA CUKROWNICZA 2008-11
Jubileusz 5-lecia Związku Producentów Cukru w Polsce
nr katalogowy: 39386
GAZETA CUKROWNICZA 2007-10
Reformowanie reformy: zmiany w przepisach prawnych regulujących wspólnotowy rynek cukru
Marcin Mucha
nr katalogowy: 30594
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Konkurencja cukru trzcinowego z buraczanym na przestrzeni wieków
Jan Malec
nr katalogowy: 29824
GAZETA CUKROWNICZA 2008-4
Kampania 2007/2008 w Südzucker Polska
Maciej Dobrowolski
nr katalogowy: 35261
GAZETA CUKROWNICZA 2007-5
Dopłaty do eksportu cukru
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 25760
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Trzcina dająca miód
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 72215
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Czy możemy liczyć na obniżenie i ustabilizowanie cen cukru w Polsce i Unii Europejskiej?
Marek Przeździak
nr katalogowy: 67483
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-2
Z krzesłem po zdrowie
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 74540
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Rynek cukru i artykułów cukierniczych w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 60517
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Podlaski młyn "Bracia Górscy" animatorem atrakcyjnych imprez integracyjnych
nr katalogowy: 109915
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 61681
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Spis treści rocznika 2010 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 56317
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Zachowania konsumentów na rynku cukru i wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 27072
GAZETA CUKROWNICZA 2004-9
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1496
GAZETA CUKROWNICZA 2006-10
Walidacja podstawowych metod analizy cukru białego
K. Lisik
nr katalogowy: 21537
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 49470
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Nowe zasady handlu zagranicznego produktami sektora cukru
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 48676
GAZETA CUKROWNICZA 2009-9
Wybrane zagadnienia z eksploatacji silosów o dużych średnicach
Wojciech Tajchert
nr katalogowy: 46532
GAZETA CUKROWNICZA 2013-4
Jubileusz 10-lecia Związku Producentów Cukru w Polsce
Marta Zawadka
nr katalogowy: 78740
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2010
Teresa Sumińska
Barbara Kowalska
nr katalogowy: 61685
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Unijna reforma rynku cukru a sprawa polska
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 56311
GAZETA CUKROWNICZA 2005-5
Nowości
nr katalogowy: 9409
GAZETA CUKROWNICZA 2006-10
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 21541
GAZETA CUKROWNICZA 2006-12
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 22707
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Ciemna słodycz
WOJCIECH KOLAMOWSKI
nr katalogowy: 4303
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 60121
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Mały zakład z dużym potencjałem.
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 52224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Ciekawe smaki, wielorakie możliwości
nr katalogowy: 137389
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Mętność wodnych roztworów cukru i zawartość substancji nierozpuszczalnych w wodzie jako rutynowa kontrola jakości cukru białego
Krystyna Lisik
nr katalogowy: 45030
GAZETA CUKROWNICZA 2009-3
Ważniejsze problemy gospodarki surowcowej w historii polskiego cukrownictwa
Andrzej Sypka
nr katalogowy: 42123
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w trzecim roku trwania reformy rynku cukru UE
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 50992
GAZETA CUKROWNICZA 2004-11
Identyfikacja zanieczyszczeń znajdujących się na powierzchni kryształów cukru białego
M. Wojtczak
K. Polański
nr katalogowy: 1513
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Cukier będzie tańszy
nr katalogowy: 12798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską. Geoda, czyli kryształy
nr katalogowy: 131215
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Nowości
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 62142
GAZETA CUKROWNICZA 2005-11
Wymagania jakościowe dotyczące cukru w świetle obowiązujących aktów normatywnych
K.Lisik
nr katalogowy: 9465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12568
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Reforma reżimu cukrowego Unii Europejskiej
Marek Przeździak
nr katalogowy: 4810
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12568
GAZETA CUKROWNICZA 2005-6
Dotychczasowe próby regulacji światowego rynku cukru
S. Miedziak
nr katalogowy: 9421
GAZETA CUKROWNICZA 2004-4
O niektórych istotnych wskaźnikach jakościowych cukru konsumpcyjnego
T. Sumińska
J. Strębska-Zając
nr katalogowy: 1436
GAZETA CUKROWNICZA 2004-4
Kampania 2003-2004 w Grupie Nordzucker
P. Wawro
nr katalogowy: 1435
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Master Martini. Tort czekoladowy
nr katalogowy: 12843
GAZETA CUKROWNICZA 2009-4
Wyniki techniczno-produkcyjne polskich cukrowni w kampanii cukrowniczej 2008/2009
Stanisław Świetlicki
nr katalogowy: 43818
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Wpływ warunków dygestii miazgi na wyniki obliczeń przewidywanej wydajności cukru z buraków
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 48674
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Kawa w sklepie na wiele smaków
Andrze j Piętka
nr katalogowy: 125302
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
50. lokal Fit Cake
nr katalogowy: 134036
GAZETA CUKROWNICZA 2004-8
Komunikat Komisji Europejskiej dla Rady i Parlamentu Europejskiego
nr katalogowy: 1490
GAZETA CUKROWNICZA 2006-1
Słodka kampania w KSC
Ł. Wróblewski 37
nr katalogowy: 16663
GAZETA CUKROWNICZA 2006-3
Przemówienie Prezesa Krzysztofa Kowy ze Związku Producentów Cukru w Polsce
nr katalogowy: 16649
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Proorganika S.A. Rozładunek big-bagów i transport pneumatyczny cukru
nr katalogowy: 16594
GAZETA CUKROWNICZA 2005-12
Uwarunkowania spożycia cukru, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich w polskich gospodarstwach domowych - część 1
M. Piekut
nr katalogowy: 9474
GAZETA CUKROWNICZA 2005-4
Kryzys na światowym rynku cukru trwa i pogłębia się
S. Miedziak
nr katalogowy: 9392
GAZETA CUKROWNICZA 2004-6
Związek Producentów Cukru w Polsce. Rozmowa z Dyrektorem Generalnym ZPC mgr. Janem Rybskim
nr katalogowy: 1471
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Intensyfikacja wykorzystania właściwości adsorpcyjnych węglanu wapnia w technologii otrzymywania cukru z buraków
S. Wawro
nr katalogowy: 16601
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Jakość mikrobiologiczna cukru wyprodukowanego podczas kampanii 2005 r.
M. Kowalska
nr katalogowy: 16577
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH