Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Lipidy w powlekaniu żywności
Justyna Kadzińska
Sabina Galus
nr katalogowy: 83597
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane parametry składu fizykochemicznego wędlin w aspekcie prozdrowotnym konsumentów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 124496
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 81136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
OLEJ - NIEZBĘDNY SKŁADNIK W DIECIE CZŁOWIEKA
nr katalogowy: 85530
OPAKOWANIE 2014-10
Firma FPS zadebiutowała na targach Taropak
nr katalogowy: 87383
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Która frytura Tłuszcze smażalnicze
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4238
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów
MIŁOSZ TRYMERS
MARTA ŻUK
KATARZYNA TKACZ
nr katalogowy: 149626
folie jadalnie
powłoki jadalne
trwałość żywności
ekstrakty roślinne
olejki eteryczne
edible films
edible coatings
shelf life
plant extracts
essential oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Powłoki jadalne - tworzenie i zastosowanie
Sabina Kokoszka
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 48954
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Możliwości przedłużenia jakości mięsa z zastosowaniem biopolimerowych folii i powłok aktywnych
Adrianna PRZYBYSZEWSKA
Sabina GALUS
nr katalogowy: 148728
folie jadalne
powłoki ochronne
biopolimery
mięso
pakowanie aktywne
edible films
protective coatings
biopolymers
meat
active packaging
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Tłuszcze specjalnego przeznaczenia w technologii czekolady - tłuszcz kakaowy i jego alternatywy
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 32781
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Opakowania jadalne do żywności aspekty prawne
Justyna Kadzińska
Sabina Galus
nr katalogowy: 83238
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Jadalne kwiaty podano do stołu!
nr katalogowy: 139524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Tłuszcze od podszewki
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 62225
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Dobrze wysmażone
nr katalogowy: 123644
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze zwierzęce i roślinne
olej palmowy
tłuszcze utwardzone
mieszanki tłuszczów
wykorzystanie kulinarne.
frying fats
solid animal and vegetable fats
palm oil
cured fats
mixtures of fats (blends)
culinary use.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Dodatek tłuszczu do ciasta wzmacnia smak i jest istotny technologicznie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 108419
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Alternatywne metody modyfikacji tłuszczów jadalnych
Iwona Szymańska
Laura Przybyszewska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 126048
10.15199/65.2020.4.3
tłuszcze jadalne
strukturyzacja
frakcjonowanie
przeestryfikowanie enzymatyczne
oleożelacja
edible fats
structuring
fractionation
enzymatic transesterification
oleogelation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Charakterystyka tłuszczów cukierniczych ze szczególnym uwzględnieniem polimorfizmu i zawartości fazy stałej (cz. I)
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 69610
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-11
Świadome zakupy (część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 151397
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Powłoki jadalne
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 126412
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Powłoki ochronne w technologii i przechowalnictwie mięsa
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 80679
AURA 2021-7-8
Olej palmowy w Indonezji
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 132779
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Jadalne opakowania i naczynia jednorazowe do żywności
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 121995
10.15199/65.2019.8.11
rynek opakowań
filmy i powłoki jadalne
jednorazowe naczynia jadalne
Dyrektywa Plastikowa
packaging market
edible films and coatings
edible disposable dishes
Plastic Directive
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Margaryny – tłuszcze do zadań specjalnych
nr katalogowy: 134813
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Jadalne kwiaty podano do stołu!
nr katalogowy: 139524
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
OPAKOWANIE 2022-10
Nowe papiery barierowe odporne na wilgoć i tłuszcze
nr katalogowy: 140203
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Margaryna współczesne kierunki produkcji
Karolina Kramek
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 77384
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Tłuszcze zwierząt rzeźnych Sienkiewicz w diecie człowieka
Jolanta Joanna Sienkiewicz
nr katalogowy: 82183
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
DeliAir TM tłuszcze do nadzień silnie napowietrzanych
nr katalogowy: 23344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Tłuszcze w technologii czekolady
Renata Gasparska
nr katalogowy: 32321
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Tłuszcze AarhusKarlshamn w świetle współczesnych zaleceń żywieniowych
nr katalogowy: 31390
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Mąka kasztanowa
nr katalogowy: 110287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Zastosowanie procesu powlekania w monitorowaniu jakości pozbiorczej jabłek
Magdalena Mikus
Sabina Galus
nr katalogowy: 151917
10.15199/65.2024.12.4
powłoki jadalne
jabłka
jakość owoców
przechowywanie
edible coatings
apples
fruit quality
storage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Sekrety frytury
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110314
smażenie
tłuszcz
stabilność termiczna
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze roślinne
tłuszcze utwardzone
mieszanki
frying
fat
thermal stability
frying fat
solid vegetable fats
dehydrogenated fats
blend
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Odczarowanie margaryny
nr katalogowy: 144334
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Charakterystyka tłuszczów cukierniczych, ze szczególnym uwzględnieniem polimorfizmu i zawartości fazy stałej (cz. II)
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 70293
AURA 2004-9
RECENZJE RÓŻE - PIKNIKI - JADALNE DZIKIE JAGODY I ROŚLINY
kb
nr katalogowy: 608
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Tłuszcze nasycone - amerykańskie badania epidemiologiczne
nr katalogowy: 100995
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Kwiaty na talerzach
nr katalogowy: 138206
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Tłuszcze a zdrowie układu krążenia
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 104274
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę klientów. Część piąta – tłuszcze roślinne w cukiernictwie. Propozycje dla wegan i osób stosujących inne diety wykluczające
nr katalogowy: 132758
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Kwiaty jadalne
nr katalogowy: 148927
OPAKOWANIE 2022-10
Nowe papiery barierowe odporne na wilgoć i tłuszcze
nr katalogowy: 140203
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Polacy mało wiedzą o omega-3 i omega-6
nr katalogowy: 80682
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Jak po maśle
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 100605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę klientów. Część piąta – tłuszcze roślinne w cukiernictwie. Propozycje dla wegan i osób stosujących inne diety wykluczające
nr katalogowy: 132758
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Dereń właściwy - roślina zapomniana
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 38048
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
NOWOŚCI
nr katalogowy: 80016
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Chleb pieczony w domu
nr katalogowy: 37334
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Kwiaty na talerzach
nr katalogowy: 138206
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Niebezpieczne przemiany Tłuszcze smażalnicze
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4273
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Półpłynne tłuszcze - optymalne rozwiązanie dla piekarzy
nr katalogowy: 19007
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Dobry tłuszcz
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 11854
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Dobry tłuszcz
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 11854
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Imbir na zimowe dni
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 23284
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nowa grupę klientów. Część czwarta. Owoce liofilizowane i jadalne kwiaty w cukiernictwie
nr katalogowy: 132514
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Aldec G2 - krok w przyszłość
nr katalogowy: 7199
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Młode lata nie za tłuste
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 11967
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Wady lodów
Zbigniew Szymko
nr katalogowy: 59346
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Wykorzystanie folii jadalnych w opakowaniach produktów mięsnych i spożywczych
MARIAN PANASIEWICZ
JACEK MAZUR
nr katalogowy: 151151
folie jadalne
opakowania produktów mięsnych
właściwości folii
edible foils
packaging of meat products
foil properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Zdrowy jak orzech
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 115012
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Jakość i efektywność: kolagenowe osłonki jadalne Fcase
nr katalogowy: 97364
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Coff ee&tea. Espresso bez kofeiny
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 18972
AURA 2015-12
Tłuszcze zwierzęce
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 95334
10.15199/2.2015.12.7
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Współczesna sztuka składników Odkrywanie tajemnic produkcji lodów z wykorzystaniem zdrowych i naturalnych składników (cz. 2)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 146314
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Pamiętajcie o ziołach
nr katalogowy: 51049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Słodkie szopki bożonarodzeniowe w Rzeszowie
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 140777
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych
nr katalogowy: 150005
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Kwiaty jadalne - właściwości prozdrowotne oraz potencjalne kierunki ich wykorzystania w przemyśle spożywczym
Paulina Nowicka
Igor Turkiewicz
Aneta Wojdyło
Karolina Tkacz
nr katalogowy: 111756
10.15199/64.2018.1.1
kwiaty jadalne
właściwości prozdrowotne
nutraceutyki
edible flowers
pro-health properties
nutraceuticals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Analiza rynku olejów i tłuszczów jako surowców dla przemysłu oleochemicznego
Joanna Guziałowska-Tic
Wiesław Hreczuch
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 68519
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Przeciwutleniacze w żywności
EWA SICIŃSKA
nr katalogowy: 35497
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-5
Biopaliwa z tłuszczów odpadowych
JAN MOSIO-MOSIEWSKI
IRENEUSZ MORAWSKI
MAREK WARZAŁA
nr katalogowy: 25640
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Zdradliwa zupa szczawiowa
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 70507
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Słodkie szopki bożonarodzeniowe w Rzeszowie
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 140777
OPAKOWANIE 2006-9
Porównawcze wyniki badań migracji globalnej z folii opakowaniowych z tworzyw sztucznych do płynów modelowych imitujących tłuszcze oraz do mediów badawczych w teście alternatywnym
Grażyna Kamińska-Bach
nr katalogowy: 17901
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Relation between rheological properties and morphology of fat mixtures crystallized in ultrasonic field Zależność pomiędzy właściwościami reologicznymi a morfologią mieszanin tłuszczów poddanych krystalizacji w polu ultradźwiękowym
Barbara Tal-Figiel
Wiesław Figiel
Anna Michno
nr katalogowy: 101528
10.15199/62.2016.10.35
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Tłuszcze i margaryna niepewność wyboru nie tylko u konsumenta
nr katalogowy: 92524
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Problemy bezpieczeństwa tłuszczów w Polsce
KRZYSZTOF KRYGIER
nr katalogowy: 34577
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Jak w krótkim czasie uzyskać podmłodę o najwyższej jakości technologicznej?
nr katalogowy: 29570
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
VIII Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych
nr katalogowy: 145007
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Zagospodarowanie i przetwarzanie odpadów poubojowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 87946
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Powłoki jadalne do minimalnie przetworzonych owoców i warzyw
Sabina Galus
nr katalogowy: 67209
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Bezpieczne grzybobranie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 93433
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Wykorzystanie odpadów poubojowych
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148322
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Masło - najzdrowszy tłuszcz w diecie człowieka
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 78872
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-12
Estry metylowe kwasów tłuszczowych jako nowy surowiec w produkcji pochodnych tłuszczowych
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
HANNA SZCZEPAŃSKA
WITOLD GOLEC
nr katalogowy: 107354
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Naturalne przeciwutleniacze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86994
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Przydatność oleju lnianego jako substancji modelowej do testowania barierowości UV folii opakowaniowych
Grzegorz Bienkiewicz
Agnieszka Hrebień-Filisińska
Marta Weronis
Małgorzata Mizielińska
Agnieszka Krudos
Jerzy Pankowski
Michał Malka
Sławomir Lisiecki
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 107067
10.15199/62.2017.6.21
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Olejki eteryczne naturalne substancje antydrobnoustrojowe
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 44558
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Dobre ujęcie smaku
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 47116
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-2-3
Paczki jadalne, rośliny żarłoczne
nr katalogowy: 124551
AURA 2013-10
Rośliny jadalne łąk i pastwisk
Piotr BRĄGIEL
nr katalogowy: 79501
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Charakterystyka i właściwości osłonek naturalnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Marlena Baryczka
Anna Dębczyńska
Łukasz Mroziński
nr katalogowy: 102456
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
"Uważaj na tłuszcze trans" - wyniki najnowszych badań IŻŻ
nr katalogowy: 109052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Tłuszcze roślinne - przyczyna chorób dietozależnych (cz. I)
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 82606
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2013-3
Bakterie rozkładają tłuszcze
nr katalogowy: 77041
AURA 2012-3
Wycinka pod pretekstem rewitalizacji
nr katalogowy: 66244
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Ekologiczna myjka Mewa BIO-CYRCLE
nr katalogowy: 133791
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Margaryny – tłuszcze do zadań specjalnych
nr katalogowy: 134813
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Dietoprofilkatyka cukrzycy typu 2
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142515
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość homogenizowanych pasztetów sterylizowanych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130891
kutrowanie
sterylizacja
konserwy podrobowe
pasztety
cutting
sterylization
canned offal
pâtés
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
DEVRO jadalne osłonki najwyższej jakości
Małgorzata Ławniczak
nr katalogowy: 106582
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Ocena jakości zaprojektowanych jadalnych kubków żelowych
Dominika Chałupka
Anna Galińska
Angelika Kucharska
Ewelina Radzimsk
nr katalogowy: 123538
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nowa grupę klientów. Część czwarta. Owoce liofilizowane i jadalne kwiaty w cukiernictwie
nr katalogowy: 132514
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Beleaf PlantBetter – cukierniczy tłuszcz jutra
nr katalogowy: 148558
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Dlaczego warto jeść kukurydzę?
nr katalogowy: 146331
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Sięgajmy po nabiał
Bogusław Staniewski
nr katalogowy: 63446
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
OPAKOWANIE 2012-10
Ryba owinięta w rybę, czyli jadalne opakowania
nr katalogowy: 71926
AURA 2015-6
Zwierzęta w służbie roślin
Piotr Skubała
nr katalogowy: 91632
10.15199/2.2015.6.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Zastosowanie proszku z owadów jadalnych celem zwiększania wartości odżywczej produktów zbożowych
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Agata Marzec
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 148950
10.15199/61.2024.3.6
owady jadalne
produkty na bazie zbóż
wzbogacanie żywności
wartość odżywcza
edible insects
cereal-based products
food fortification
nutritional value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Stop GDA
nr katalogowy: 44525
OPAKOWANIE 2012-9
Kod kolorystyczny na etykietach produktów
nr katalogowy: 71155
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-7-8
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 53771
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95037
OPAKOWANIE 2016-10
Lakiery dyspersyjne o niskiej migracji ACRYLAC-MGA
EWA RAJNSZ
nr katalogowy: 101469
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Ekologiczna myjka Mewa BIO-CYRCLE
nr katalogowy: 133791
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dieta a skóra (cz. 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 134228
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Dietoprofilkatyka cukrzycy typu 2
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142515
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Opakowania jadalne na bazie polimerów
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 123396
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Diety mięsne i bezmięsne - korzyści i zagrożenia
Zuzanna Goluch -Koniuszy
nr katalogowy: 85730
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Strzał w dziesiątkę
nr katalogowy: 63542
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie przeciwutleniaczy w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53053
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Recycling used frying fats Recykling tłuszczów posmażalniczych
Wojciech Chwiałkowski
nr katalogowy: 90055
10.15199/62.2015.3.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Owady jadalne jako składnik nowych produktów spożywczych: stan i perspektywy
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Karolina Szulc
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 149066
10.15199/65.2024.6.4
owady jadalne
produkty na bazie owadów
nowe produkty spożywcze
wartość odżywcza
edible insects
insect-based products
novel food products
nutritional value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Interakcja, czyli słońce, plaża i...
Alina Koppa
Natalia Weimann
nr katalogowy: 69611
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Zastosowanie spektroskopii w zakładach przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 47929
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Olej godny polecenia
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 47230
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Pieczywo funkcjonalne - dlaczego należy je spożywać? (+ errata)
Hanna Kowalska Agata Marzec Monika Janowicz Malwina Mucha
nr katalogowy: 56224
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Nowości wydawnicze
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95381
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Tłuszcze to nie dopust boży!
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 81266
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Rzekomo zdrowe margaryny
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 79457
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-10
Układy membranowe do oczyszczania toksycznych ścieków garbarskich
Paweł RELIGA
Paweł GIERYCZ
nr katalogowy: 54857
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Porównanie dokładności pomiarów zawartości tłuszczu w mięsie wieprzowym dokonanych różnymi analizatorami
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 100640
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza preferencji konsumentów w zakresie zawartości tłuszczu w przetworach mięsnych
Dominika Opat
Iwona Szymańska
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 146888
10.15199/65.2024.1.3
tłuszcz
przetwory mięsne
preferencje konsumentów
fat
meat products
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza preferencji konsumentów w zakresie zawartości tłuszczu w przetworach mięsnych
Dominika Opat
Iwona Szymańska
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 146888
10.15199/65.2024.1.3
tłuszcz
przetwory mięsne
preferencje konsumentów
fat
meat products
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Rozwój sektora opakowań jadalnych
Justyna Kadzińska
Monika Janowicz
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 100967
10.15199/65.2016.7.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
W dekoracji widać duszę cukiernika. ROZMOWA Z IGOREM ZARITSKIM, SZEFEM WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
nr katalogowy: 131991
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Przejęcie Cadbury przez Kraft a
nr katalogowy: 50256
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Próby określenia wpływu wielkości cząsteczek emulsji środków natłuszczających na wybrane właściwości fizykochemiczne skór. Cz. II
Małgorzata Kowalska
Krzysztof Śmiechowski
nr katalogowy: 49495
OPAKOWANIE 2009-6
Ocena wybranych właściwości barierowych folii opakowaniowych z udziałem minerałów
Andrzej Korzeniowski
Natalia Czaja-Jagielska
nr katalogowy: 45076
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Przetwórstwo kukurydzy w Chinach - duży potencjał wzrostu
nr katalogowy: 47103
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Tung oil as a substrate for synthesis of nutraceutics containing new bioactive lipoamino acids Olej tungowy jako substrat do syntezy nutraceutyków zawierających nowe bioaktywne lipoaminokwasy
Bożena Patkowska-Sokoła
Beata Wileńska
Aleksandra Misicka
Robert Bodkowski
Katarzyna Czyż
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Andrzej W. Lipkowski
nr katalogowy: 86129
10.12916/przemchem.2014.1482
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Tłuszcze - konieczne w diecie, czy niepotrzebna bomba kaloryczna?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 115189
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Występowanie i zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych
Halina Makała
nr katalogowy: 130116
10.15199/65.2021.1.4
izomery trans kwasów tłuszczowych
źródła w diecie
wielkość spożycia
wpływ na zdrowie
trans fatty acids isomers
dietary sources
consumption quantity
health effects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Występowanie i zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych
Halina Makała
nr katalogowy: 130116
10.15199/65.2021.1.4
izomery trans kwasów tłuszczowych
źródła w diecie
wielkość spożycia
wpływ na zdrowie
trans fatty acids isomers
dietary sources
consumption quantity
health effects
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Kalafior i brokuł - kwiaty jadalne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 93089
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Rola pieczywa w żywieniu kobiety ciężarnej
nr katalogowy: 110828
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Staropolska receptura na żółtego łososia
Magdalena Spychaj
nr katalogowy: 65479
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Świat osłonek w przemyśle mięsnym
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 63176
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jadalne osłonki w przemyśle spożywczym
Natalia Piaskowska
nr katalogowy: 92041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
W dekoracji widać duszę cukiernika. ROZMOWA Z IGOREM ZARITSKIM, SZEFEM WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
nr katalogowy: 131991
AURA 2022-6
Aktualności Samorządowe
nr katalogowy: 137945
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Wykorzystanie zamienników tłuszczu w produktach spożywczych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Jędrusek-Golińska
nr katalogowy: 124486
10.15199/65.2020.1.3
zamienniki tłuszczu
podział
zastosowanie zamienników tłuszczu
fat replacements
division
use of fat substitutes
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-4
Impregnacja, czy i kiedy?
Romuald Skrzypczyński
nr katalogowy: 81108
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-8
Przydatność wybranych gatunków drewna egzotycznego do produkcji okien
Ewa Sudoł
nr katalogowy: 53539
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dieta a skóra (cz. 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 134228
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Dodatek tłuszczu do ciasta wzmacnia smak i jest istotny technologicznie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136977
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
Joanna Ciborska
Jan Kłobukowski
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 109280
10.15199/65.2017.9.6
lipidy
zalecenia żywieniowe
choroby cywilizacyjne
lipids
nutritional recommendations
civilisation diseases
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Białko przyszłości
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 110903
bezpieczeństwo żywności
owady jadalne
wartość odżywcza
zagrożenie bezpieczeństwa żywności.
food safety
edible insects
nutritive value
food safety hazards.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ekologiczne opakowania dla gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127621
żywność
gastronomia ekologia
opakowania biodegradowalne
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
opakowania jadalne
surowce
food
gastronomy ecology
biodegradable packaging
active packaging
smart packaging
edible packaging
raw materials
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
FOLIE KOLAGENOWE
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 145946
kolagen
osłonki
produkcja
collagen
casings
production
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Jak smażyć z wykorzystaniem frytur?
nr katalogowy: 144335
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Ozon w przetwórstwie mięsnym
Robert Muszański
nr katalogowy: 71043
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Osłonki do wędlin
Fabian Magda
nr katalogowy: 75374
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Masło czy margaryna?
Krzysztof Krygier
Artur Mamcarz
Piotr Socha
nr katalogowy: 81742
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Polska kuchnia pachnąca masłem
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 66297
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Warsztaty zdrowego żywienia w IŻŻ
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 75890
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Nie tylko jajecznica
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Praktyczny przewodnik dla wegan
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-5
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 3)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 2)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 125800
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Osłonki do wędlin
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 72539
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Filmy i powłoki skrobiowe do żywności
Ewelina Basiak
Sabina Galus
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 67950
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Charakterystyka osłonek naturalnych i sztucznych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 92040
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Roślinne zasadzki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 91202
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH