Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Substancje intensywnie słodzące w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 59556
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Substancje słodzące w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 126508
10.15199/64.2020.4-5.5
substancje słodzące
ADI
oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
o obniżonej wartości energetycznej
sweeteners
ADI
nutrition claims
with no added sugars
energy-reduced
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Substancje intensywnie słodzące Cz. I. Właściwości i warunki ich stosowania w żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 25847
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Podział i charakterystyka substancji intensywnie słodzących stosowanych w żywności (cz. I)
Karolina Miśkiewicz
Ewa Nebesny
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 68248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Substancje słodzące w produktach słodzących
Karolina Miśkiewicz
Justyna Rosicka-Kaczmarek.
Ewa Nebesny
nr katalogowy: 65770
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Substancje intensywnie słodzące Cz. II. Bezpieczeństwo zdrowotne
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 27214
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Zdrowa słodycz
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 82377
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Glikozydy stewiolowe - nowe zamienniki cukru
Anita Biesiada
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 77517
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zamienniki cukru. Czy luo han guo stanie się alternatywą dla stewii?
Katarzyna Świąder
Danuta Gajewska
Karolina Wegner
nr katalogowy: 123534
10.15199/65.2019.11.5
naturalne substancje intensywnie słodzące
glikozydy stewiolowe
mogrozyd
stewia
luo han guo
natural highintensity sweeteners
steviol glycosides
mogrozide
stevia
Luo Han Guo
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Zmiany przepisów UE dotyczące substancji dodatkowych i aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 113828
substancje dodatkowe
aromaty
fosforany
koszenila
eter rumowy
food additives
flavourings
phosphates
cochineal
rum ether
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Zmiany dyrektyw w sprawie substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 46496
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Słodkie ograniczenia
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Rasińska
nr katalogowy: 112575
gastronomia
potrawy
cukier (sacharoza)
substancje silnie słodzące
food service
dishes
sugar (sucrose)
intensity sweeteners
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Piwo bezalkoholowe a opłata od środków spożywczych
Dawid Siedlecki
nr katalogowy: 147563
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Analiza zmian współczynnika przewodności cieplnej wodnych roztworów izomaltu służących do produkcji cukierków bezcukrowych
Edyta Janeba-Bartoszewicz
Robert Kłosowiaka
Natalia Idaszewska
Zuzanna Sydow
Krzysztof Bieńczak
Liliana Rak-Urbańska
nr katalogowy: 122831
10.15199/62.2019.10.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Ocena zawartości HMF w sorbetach owocowych
Anna Rój
Piotr Przybyłowski
nr katalogowy: 85716
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Słodkie napoje bez cukru
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 120740
10.15199/64.2019.5-6.5
napoje bezalkoholowe
cukier
substancje intensywnie słodzące
oświadczenia żywieniowe
beverages
sugar
intense sweeteners
nutrition claims
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Źródła cukrów prostych w żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 147588
cukry proste
dwucukry
słodycz
spożycie
otyłość
cukrzyca
próchnica
zamienniki cukrów
poliole
sztuczne substancje słodzące
simple sugars
disaccharides
sweetness
consumption
obesity
diabetes
tooth decay
sugar substitutes
polyols
artificial sweeteners
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-4
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 106996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Sklepiki szkolne
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nowe przepisy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94058
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Roślinne substancje słodzące atrakcyjnym zamiennikiem sacharozy
Paulina Nowicka
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 84843
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. I. Składniki podstawowe
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60211
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Wymagania przepisów prawnych dotyczące znakowania soków i nektarów
nr katalogowy: 58024
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Będą zmiany na unijnej liście substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźm
nr katalogowy: 61883
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Stewia w świetle regulacji unijnych oraz najnowszych opinii EFSA
Iwona Wiśniewska
Barbara Jaworska-Łuczak
Waldemar Wierzba
nr katalogowy: 59105
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 85542
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Substancje regulujące temperaturę tekstyliów marki Outlast
nr katalogowy: 13930
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Magazynier – robotnik magazynowy (cz. 7)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 134901
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-11
Zagrożenia wynikające z narażenia na kwas octowy i jego estry alifatyczne stosowane w przemyśle
Renata Soćko
Małgorzata Kupczewska-Dobecka
nr katalogowy: 28469
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Analiza rynku myjni i procesu czyszczenia cystern w transporcie substancji chemicznych zgodnie z wymaganiami EFTCO
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
Tomasz Słowik
Andrzej Kuranc
Grzegorz Zając
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
nr katalogowy: 117195
10.15199/62.2018.11.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Słodka roślina
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 78115
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Jakie substancje konserwujące można stosować do wyrobów ciastkarskich?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 67461
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Niebezpieczne substancje chemiczne a bezpieczna praca
nr katalogowy: 149914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Substancje hamujące w mleku
Dorota Zaręba
Katarzyna Kwietniewska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 63160
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-1
Miejsce odpadów w rozporządzeniu REACH
nr katalogowy: 41059
CHŁODNICTWO 2005-7
Nowy poradnik Substancje zubożające warstwę ozonową
nr katalogowy: 8670
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Jak konsumenci postrzegają informacje o substancjach dodatkowych
I. Ozimek
nr katalogowy: 20754
GOSPODARKA WODNA 2012-5
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 67356
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Substancje dodatkowe w napojach bezalkoholowych
E. Dtużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 7097
CHŁODNICTWO 2005-10
Informacje prawne. Serwisowanie urządzeń zawierających substancje kontrolowane jako czynniki chłodnicze
Arkadiusz Dzierżanowski
nr katalogowy: 8713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Substances of very high concern in commonly used goods. An analytical approach Substancje wzbudzające szczególne obawy w wyrobach codziennego użytku. Podejście analityczne
Renata Kulesza
Ewa Nowakowska-Bogdan
Ewa Sabura
nr katalogowy: 87929
10.12916/przemchem.2014.1928
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-12a
Substancje szczególnie niebezpieczne dla środowiska wodnego w prawodawstwie polskim w świetle wymagań europejskich
BARBARA OSMULSKA-MRÓZ
nr katalogowy: 22699
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Surowce dodatkowe w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126601
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Ochrona przed niebezpiecznymi substancjami chemicznymi
nr katalogowy: 86853
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Konserwanty - niebezpieczne substancje w produktach spożywczych
nr katalogowy: 84841
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Rynkowe kiełbasy typu salami
Halina Makała
nr katalogowy: 37277
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {2}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 63745
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 29832
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Szkoła REACH: Substancje niewprowadzone
Marta A. Sobańska
nr katalogowy: 38404
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-9
Szkoła REACH: Przygotowanie dokumentacji rejestracyjnej przy użyciu systemu IUCLID
Marta A. Sobańska
nr katalogowy: 37661
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-5
Enzymatyczne środki dla papiernictwa
Inge Loosvelt
nr katalogowy: 51940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. I
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 61886
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia REACH Część VII. Obowiązki producentów, importerów i dalszych użytkowników wynikające ze stosowania substancji SVHC
Anna Bańkowska
Paulina Porębska
Marcela Palczewska-Tulińska
Andrzej Krześlak
nr katalogowy: 65146
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wzbogacanie produktów zbożowych w substancje balastowe
nr katalogowy: 39060
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Chlorek żelaza(III) i koagulanty wstępnie zhydrolizowane pix w usuwaniu substancji humusowych z roztworów wodnych
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 50988
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-7-8
Zastosowanie klinoptylolitu do usuwania substancji humusowych z wody
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 36358
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Zmniejsz ciężar - nowa kampania
nr katalogowy: 124516
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Prekursory materiałów wybuchowych. nowe wyzwanie dla przedsiębiorców
Dorota Kalisz
Lesław Górniak
Jolanta Wikalińska
nr katalogowy: 105246
10.15199/62.2017.4.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
EDC - substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 108584
substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
EDC
BPA
DDT
indoor air
volatile organic compounds (VOC)
particulate matter (PM)
filtration
phytoremediation
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
Substancje niebezpieczne pod kontrolą
nr katalogowy: 117695
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Z czego składają się lody.
nr katalogowy: 23786
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Aromatyzowane napoje spirytusowe
Mateusz Różański
Maria Balcerek
Katarzyna Pielech-Przybylska
nr katalogowy: 115056
10.15199/64.2018.7.4
napoje spirytusowe
aromatyzowanie
maceracja
surowce roślinne
owoce
spirit beverages
aromatization
maceration
plant raw materials
fruits
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 110274
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-7
OCHRONA PRZED KOROZJĄ POWŁOKAMI ZAWIERAJĄCYMI MIKROKAPSUŁY
nr katalogowy: 78097
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 108234
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Jaki zasięg harmonizacji w UE?
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 61476
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Odzież barierowa chroniąca przed substancjami chemicznymi i metoda badania jej skuteczności
Sylwia Krzemińska
nr katalogowy: 63506
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-3
Coraz więcej nowotworów zawodowych
nr katalogowy: 125347
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-7-8
Konferencja „Niebezpieczne substancje chemiczne a bezpieczna praca”
nr katalogowy: 132806
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Substancje chemiczne w żywności jako zagrożenie zdrowotne
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Ilona Żeber-Dzikowska
Boże na Wójtowicz
Barbara Gworek
Halina Król
Małgorzata Dziechciaż
Monika Szpringer
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122844
10.15199/62.2019.10.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
W stronę bezpieczniejszych stref zagrożenia wybuchem (ATEX)
Jenni Bäck
nr katalogowy: 132725
GOSPODARKA WODNA 2014-10
Zagrożenia związane z jakością wody - zanieczyszczenia i propozycje rozwiązań
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 87174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Substancje pochodzenia naturalnego w konserwacji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 93650
10.15199/65.2015.9.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Substancje smakowo-zapachowe w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 51871
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-4
Karty charakterystyki ważny element informacyjny
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 50947
AURA 2014-10
Zioła w diecie zwierząt gospodarskich
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 87017
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
W stronę bezpieczniejszych stref zagrożenia wybuchem (ATEX)
Jenni Bäck
nr katalogowy: 132725
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Substancje reprotoksyczne i zmiana dotycząca szkół
nr katalogowy: 149903
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Substancja dodatkowa czy wzbogacająca?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 78773
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Substancje dodatkowe w produktach ekologicznych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 102844
10.15199/65.2016.12.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. I. Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Agnieszka Anna Pilarska
Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97378
10.15199/65.2016.3.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Substancje dodatkowe w piekarstwie i ciastkarstwie
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Paulina Karczewska
nr katalogowy: 91997
10.15199/65.2015.6.4
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Substancje reprotoksyczne – zmiany przepisów wykonawczych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 150530
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 3.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 94481
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Wpływ rozporządzenia REACH na wielkość produkcji i import substancji chemicznych niebezpiecznych dla środowiska i zdrowia człowieka
Joanna Guziałowska-Tic
nr katalogowy: 122258
10.15199/62.2019.9.8
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
Narażenie na czynniki rakotwórcze
nr katalogowy: 82985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Nowoczesne dodatki dla piekarnictwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 44564
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-4
Remont tunelu Gotthard
nr katalogowy: 51440
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 57384
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-12
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {3}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 64393
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-9
Kemira KemFlite monitoruje obecność i zachowanie się hydrofobowych mikrocząstek
Henri I.I. Villanen
Mari E. Zabihian
nr katalogowy: 79170
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Obowiązek informowania o zawartości substancji niebezpiecznych w wyrobach budowlanych wynikający z rozporządzeń UE nr 1907/2006 i nr 305/2011
Małgorzata Głowacz
Halina Prejzner
Jadwiga Tworek
nr katalogowy: 71125
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Substancje biologicznie aktywne z Barszczu Sosnowskiego (Heracleum Sosnowsky Manden)
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Otmar Vogt
nr katalogowy: 52878
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-25
Toksyczne komputery
nr katalogowy: 23049
AURA 2005-11
KLASYFIKACJA ANTYBIOTYKÓW
Barbara Mickowska
nr katalogowy: 8559
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-12
Ekologia w elektronice
nr katalogowy: 19623
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-11
Ekologia w elektronice
nr katalogowy: 19607
AURA 2014-8
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 85825
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Fluorowane gazy cieplarniane i substancje zubożające warstwę ozonową Certyfikacja, ocena kompetencji i szkolenia Część I. Certyfikacja personelu i przedsiębiorstw
LESZEK KURCZ
MAREK STEINDEL
nr katalogowy: 41425
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Nutraceutyki dodatki prozdrowotne i bioaktywne składniki żywności
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 47076
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-11
Pracownicy szczególnie podatni na zagrożenia stwarzane przez substancje niebezpieczne (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 140288
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-12
Pracownicy szczególnie podatni na zagrożenia stwarzane przez substancje niebezpieczne (2) Lekcja 153
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 140757
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Substancje dodatkowe i aromaty zmiany w znakowaniu żywności
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 57022
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Novel herbicide active substances on the Polish market Nowe substancje aktywne herbicydów stosowane w Polsce
Ewa Matyjaszczyk
Joanna Sobczak
nr katalogowy: 103403
10.15199/62.2017.1.31
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Substancje bioaktywne pozytywne i negatywne skutki dodawania do żywności
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 111089
10.15199/65.2017.12.3
substancje bioaktywne
pozytywne działanie
negatywne działanie
bioactive substances
positive effect
negative effect
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Nowe substancje dodatkowe do żywności
J. Gajda
nr katalogowy: 20798
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-10
Badania nad wpływem związków zawierających grupy hydroksylowe na kinetykę polikondensacji żywic aminowych
ADAM KROGULECKI
JAN MOSIO-MOSIEWSKI
nr katalogowy: 106169
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-11
Ilościowe oznaczanie niebezpiecznych substancji chemicznych w tekstyliach - pestycydy
Agnieszka Lisiak-Kucińska
nr katalogowy: 102202
10.15199/60.2016.11.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Substancje o działaniu reprotoksycznym w środowisku pracy
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm Jan Tic
nr katalogowy: 151037
10.15199/62.2024.10.20
substancje reprotoksyczne
środowisko pracy
regulacje prawne
obowiązki pracodawców
reprotoxic substances
work environment
legal regulations
obligations of employers
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-14-15
Zarobić na ściekach
nr katalogowy: 19392
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-8
Co z doradcami ds. materiałów niebezpiecznych
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Skuteczny sposób niszczenia skażeń
nr katalogowy: 14886
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 13850
AURA 2005-5
SURFAKTANTY W WODACH POWIERZCHNIOWYCH I ŚCIEKACH
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
nr katalogowy: 8421
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Zobacz, pomyśl, odpowiedz!
nr katalogowy: 143179
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Dwutlenek chloru - najskuteczniejszy dezynfektant
nr katalogowy: 20693
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Substancje balastowe w produktach zbożowych
nr katalogowy: 20007
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-6
Inteligencja nawozów
jaz
nr katalogowy: 5295
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Skuteczny sposób niszczenia skażeń
nr katalogowy: 14769
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-2
Nanotechnołogia we włókiennictwie
W. Michałowski
J. Michałowska
nr katalogowy: 13618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Znakowanie dozwolonych substancji dodatkowych nieprzeznaczonych bezpośrednio dla konsumenta
nr katalogowy: 12696
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-3
Nowości w pomiarach czynników chemicznych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 7953
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Zastosowanie gazów w przemyśle spożywczym
Janusz Czapski
Marcin Kidoń
nr katalogowy: 43848
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Czy, znakując pieczywo, można w wykazie składników nie wymienić określonych składników?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 47774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Pektyny - błonnik rozpuszczalny
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 73945
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Składniki zwiększające libido w napojach funkcjonalnych
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 70410
AURA 2011-8
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 61564
AURA 2013-9
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 79200
AURA 2010-9
O inspekcji ochrony środowiska
nr katalogowy: 53986
AURA 2016-10
Błękitny węgiel alternatywą dla tradycyjnego paliwa kopalnego
Aleksander SOBOLEWSKI
nr katalogowy: 101258
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Wykorzystanie preparatów błonnikowych w przemyśle spożywczym
E. Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 22431
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Dwutlenek chloru jako najskuteczniejszy dezynfekant
nr katalogowy: 20848
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-6
Ekologiczny efekt wykorzystania biomasy w procesie współspalania
SZECÓWKA L.
nr katalogowy: 16962
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Substancje szkodliwe w ziarnie zbóż i mące
nr katalogowy: 22324
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Substancje dodatkowe - bezpieczeństwo i legislacja
Joanna GAJDA
nr katalogowy: 22319
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Ochrona betonu w zbiornikach na ścieki i substancje agresywne
A. Banaś
nr katalogowy: 2648
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Substancje skażające alkohol etylowy, mające wpływ na jego popyt
Aleksandra Roszak
Katarzyna Kotarska
nr katalogowy: 86645
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-11
Substancje chemiczne w pracy - jak unikać zagrożeń?
nr katalogowy: 123511
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-7
Substancje szkodliwe w skórze wyprawionej
H. Brzozowska
M. Paździor
nr katalogowy: 19804
OPAKOWANIE 2004-9
Opakowania jako potencjalne źródło pierwszorzędowych amin aromatycznych
Wiktoryna Kolado
Zbigniew Mielniczuk
nr katalogowy: 3335
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Biopierwiastki w żywności
H. Śmigielska. G. Lewandowicz
J. Gawęcki
nr katalogowy: 14866
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-7
Pleśnie izolowane z obiektów zabytkowych o podłożu papierowym
Bogdan Filip Zerek
nr katalogowy: 18864
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Związki zapachowe żywności - wyzwanie dla analityka
H.H. Jeleń
nr katalogowy: 7077
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-2
Niekonwencjonalne metody usuwania substancji biogennych w bioreaktorach sekwencyjnych
ANNA M. ANIELAK
nr katalogowy: 16553
CHŁODNICTWO 2006-6
IPostępowanie z odpadowymi olejami sprężarkowymi w świetle przepisów prawnych
Mgr inż. ARKADIUSZ DZIERŻANOWSKI
nr katalogowy: 16094
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy w świetle nowych przepisów UE
J. Gajda
nr katalogowy: 14611
CHŁODNICTWO 2005-5
Substancje ochronne stosowane w procesie zamrażalniczego utrwalania mięsa i jego przetworów
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska
nr katalogowy: 8654
AURA 2014-1
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 81799
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-9
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 79080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Ekstrakty drożdżowe - substancje aromatyzujące
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 59554
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-5
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 91175
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Analityczne i przemysłowe możliwości oceny zagrożeń alergologicznych
J. Gralik
nr katalogowy: 20851
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-9
Zastosowanie komory typu SBR do oczyszczania wybranego strumienia ścieków petrochemicznych
MARIA FURMAŃSKA
EWA ZBOROWSKA
nr katalogowy: 16481
OPAKOWANIE 2006-12
Opakowania a substancje niebezpieczne dla środowiska, w tym metale ciężkie
Konrad Nowakowski
nr katalogowy: 22858
GAZETA CUKROWNICZA 2005-1
Substancje nierozpuszczalne w wodzie - zawartość w cukrze i w półproduktach przemysłu cukrowniczego
Stanisław Wawro
nr katalogowy: 9374
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Nowy, skuteczny i ekonomiczny środek do dezynfekcji w przetwórstwie spożywczym
nr katalogowy: 7018
GAZETA CUKROWNICZA 2005-1
Substancje nierozpuszczalne w wodzie - zawartość w cukrze i w półproduktach przemysłu cukrowniczego
Stanisław Wawro
nr katalogowy: 9374
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Sposób na tuszki Obróbka cieplna mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18583
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Hydrokoloidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczym. Cz. III. Galaktomannany
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 5125
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-4
Wpływ wybranych oligomerów na tarcie kauczuku butadienowo-styrenowego
DARIUSZ M. BIELIŃSKI
PIOTR GŁĄB
LUDOMIR ŚLUSARSKI
nr katalogowy: 17041
GOSPODARKA WODNA 2006-11
Niebezpieczne substancje organiczne w osadach dennych Wisły
Urszula Dmitruk
Marek Piaścik
Barbara Taboryska
Jan Dojlido
nr katalogowy: 21605
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Substancje dodatkowe w produkcji soków i nektarów - zmiany krajowego ustawodawstwa
J. Gajda
nr katalogowy: 6737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Aromaty spożywcze w nowym Rozporządzeniu Ministra Zdrowia dostosowanym do wymogów unijnych
Bolesław HOFFMAN
nr katalogowy: 5072
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Hydrokoidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczych. Część II. Karageny
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 4990
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Hydrokoloidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczym.Część I. Guma ksantanowa
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 4950
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Wybór metody wytwarzania dymu a ochrona środowiska i jakość wędzonego produktu
Elżbieta Klawitter
Natasza Bafia
nr katalogowy: 16717
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Dopuszczalne zawartości mikotoksyn w zbożach i ich przetworach w świetle wymagań Unii Europejskiej
Jacek POSTUPOLSKI
nr katalogowy: 14164
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-9
System kontroli jakości masy włóknistej. Cz. V. Substancje rozpuszczalne zawarte w masie włóknistej
Kazimierz Przybysz
nr katalogowy: 12503
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wymiana powietrza
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 131701
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-4
Jakość zdrowotna żywności funkcjonalnej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83454
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Projekt SoLaPack - zapobieganie migracji substancji szkodliwych z opakowań pochodzenia celulozowego
KAROL BAL
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 82764
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-10
Zanieczyszczenie powierzchni elementów maszyny papierniczej substancjami kleistymi
PETTERI PILTONEN
JOUKO NIINIMÄKI
nr katalogowy: 72028
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Polisacharydy o działaniu prebiotycznym
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 70534
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. II
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 62564
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-6
Separatory wielostrumieniowe pur - klb do oczyszczania ścieków opadowych
Witold Olszewski
nr katalogowy: 52210
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH