Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2018-1
Modelowanie schładzania poubojowego półtusz wieprzowych
Artur Rusowicz
Iurii Koval
nr katalogowy: 112353
10.15199/8.2018.1.2
chłodzenie
półtusze wieprzowe
symulacje numeryczne
cooling
pork half-carcasses
numerical simulations
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Nowoczesne techniki oceny tusz wieprzowych
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 133509
klasyfikacja tusz wieprzowych
SEUROP
ESTIMEAT
pork carcass classification
SEUROP
ESTIMEAT
CHŁODNICTWO 2019-2
Ekonomiczno-energetyczna analiza procesu chłodzenia półtusz wieprzowych
Mateusz Marcinkowski
nr katalogowy: 120112
10.15199/8.2019.2.2
półtusze wieprzowe
instalacje chłodnicze
metody chłodzenia
amoniak
pig carcasses
cooling instalations
cooling methods
ammonia
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
CHŁODNICTWO 2012-5
Wpływ procesu dojrzewania na zmiany właściwości fizyko-chemicznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 68030
CHŁODNICTWO 2011-7
Wpływ wieku koni na zmiany właściwości hydratacyjnych mięsa końskiego w czasie chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 61208
CHŁODNICTWO 2013-7
Zmiany właściwości sensorycznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania w zależności od wieku koni
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 78016
CHŁODNICTWO 2010-12
Zmiany właściwości fizyko-chemicznych mięsa chłodzonego i mrożonego w zależności od wieku koni
RENATA STANISŁAWCZYK
MARIUSZ RUDY
nr katalogowy: 56447
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Zastosowanie dodatku mieszanki ziołowej w żywieniu kurcząt brojlerów a jakość ich tuszek i mięsa
Joanna Marć-Pieńkowska
Zbigniew Podkówka
nr katalogowy: 123987
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Nowoczesne metody klasyfikacji tusz przeżuwaczy
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 134013
tusze wołowe i owcze
metody oceny i klasyfikacji
urządzenia pomiarowe
beef and sheep carcasses
evaluation and classification methods
measure devices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Branża mięsna z certyfikatem - Pork Quality System
nr katalogowy: 63158
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Stabilność przechowalnicza przetworów mięsnych o cechach prozdrowotnych pakowanych w modyfikowanej atmosferze
Ilona Gałązka-Czarnecka
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 57679
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Determination of parameters for a half-band filter in a digital Hilbert transformer in a reactive power measurement system
Adam GRACZYK
nr katalogowy: 91015
10.15199/48.2015.04.24
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Stabilność przechowalnicza barwy i tekstury parówek z mięsa mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewelina Brzozowska
nr katalogowy: 93062
10.15199/8.2015.7-8.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Ponowne testowanie urządzeń klasyfikacyjnych tusz wieprzowych w Polsce
DARIUSZ LISIAK
PIOTR JANISZEWSKI
KAROL BORZUTA
EUGENIA GRZEŚKOWIAK
KRZYSZTOF POWAŁOWSKI
BEATA LISIAK
ŁUKASZ SAMARDAKIEWICZ
nr katalogowy: 148726
tusze wieprzowe
urządzenia klasyfikacyjne
ocena mięsności
pigs carcass
classification devices
meatiness assessment
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-10
Paper Industr y in Poland in the 1st Half of 2013
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 80187
CHŁODNICTWO 2016-6
Modelowanie schładzania schabu wieprzowego z dodatkowymi mikrostrumieniami
Artur Rusowicz
Dominik Wrzosek
Maciej Leszczyński
nr katalogowy: 99426
10.15199/8.2016.6.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Comparison of 2- and 3-level Half-Bridge DC/DC Converters for High-Voltage High-Power Applications
Dmitri VINNIKOV
Ryszard STRZELECKI
nr katalogowy: 47453
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Czynniki wpływające na barwę mięsa wieprzowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 114578
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Pork Quality System - wieprzowina ze znakiem jakości
nr katalogowy: 63770
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Filtering half masks for respiratory protection against nanoparticles-containing aerosols Półmaski filtrujące do ochrony układu oddechowego przed aerozolami zawierającymi nanocząstki
Agnieszka Brochocka
Krzysztof Makowski
nr katalogowy: 81969
10.12916/przemchem.2014.93
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ fluktuacji temperatury na stabilność przechowalniczą mrożonych kotletów wieprzowych
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 110098
10.15199/8.2017.9-10.6
kotlety wieprzowe
zamrażalnicze przechowywanie
zmiany oksydacyjne
wodochłonność
barwa
pork chops
freezing storage
oxidative changes
water absorption
color
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Maszyny i urządzenia do podziału oraz rozdrabniania twardych elementów tusz zwierzęcych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 149961
maszyny do podziału i rozdrabniania twardych części tusz zwierzęcych
uwarunkowania techniczne i technologiczne
machines for dividing and grinding hard parts of animal carcasses
technical and technological conditions
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Efekty kampanii informacyjnej Pork Quality System (PQS)
nr katalogowy: 79238
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
SiC-based phase-shift dual half bridge DC-DC converter as a key component of multilevel cascaded MV converters
Marek ADAMOWICZ
Patryk STRANKOWSKI
Jędrzej PIETRYKA
Janusz SZEWCZYK
Jarosław GUZIŃSKI
nr katalogowy: 86948
10.12915/pe.2014.09.50
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Horizontal dipole antenna very close to lossy half-space surface
Milica RANČIĆ
Slavoljub ALEKSIĆ
nr katalogowy: 69287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Puffing of Pork- Effects of Process Conditions on Expansion Ratio
Tomasz Pawlak
Antoni Ryniecki
Jerzy Stangierski
nr katalogowy: 102265
10.15199/65.2016.11.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
WPŁYW MARYNOWANIA NA POPRAWĘ JAKOŚCI wieprzowych steków z kością – tomahawk
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 138120
grillowanie
soczystość
kruchość
marynowanie
grilling
marinating
juiciness
tenderness
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
WPŁYW MARYNOWANIA NA POPRAWĘ JAKOŚCI wieprzowych steków z kością – tomahawk
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 138120
grillowanie
soczystość
kruchość
marynowanie
grilling
marinating
juiciness
tenderness
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Wieprzowina PQS
nr katalogowy: 105281
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-8
Digital Current Mode Control Algorithms for High-Power Half-Bridge DC/DC Converters
Indrek ROASTO
Dmitri VINNIKOV
Tanel JALAKAS
Ryszard STRZELECKI
nr katalogowy: 61644
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Wieprzowina PQS mie,so z certyfikatem
nr katalogowy: 105805
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Wieprzowina ze znakiem PQS
Henryk Piekut
nr katalogowy: 55119
CHŁODNICTWO 2011-10
Wpływ różnych metod rozmrażania mięsa wieprzowego na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne polędwicy wędzonej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 63280
CHŁODNICTWO 2013-6
Ocena szybkości schładzania mięsa wieprzowego za pomocą mikrostrumieni
ARTUR RUSOWICZ
EDWARD POŚPIECH
PIOTR A. BARANOWSKI
JAN PIWNIK
nr katalogowy: 77424
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Thermal analysis of the half-bridge IGBT power module with analytical, numerical and experimental methods
Jelena POPOVIĆ
Miro MILANOVIČ
Drago DOLINAR
Beno KLOPČIČ
nr katalogowy: 58540
CHŁODNICTWO 2010-4
Stabilność oksydacyjna przetworów z mięsa wieprzowego bez dodatku azotanów w czasie zamrażalniczego przechowywania
Lucjan Krala
Anna Bagnowska
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 51211
CHŁODNICTWO 2014-2
Poprawa efektywności chłodzenia mięsa wieprzowego
ANDRZEJ GRZEBIELEC
ARTUR RUSOWICZ
PIOTR A. BARANOWSKI
nr katalogowy: 82599
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Porównanie różnych aparatów do pomiaru procentowej zawartości chudego mięsa w tuszach wieprzowych
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 56899
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Laser surface re-melting of borided layer
ALEKSANDRA PERTEK
MICHAŁ KULKA
KRZYSZTOF WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 27587
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Stereology of ultrafine-grained materials
IVAN SAXL
LUCIA ILUCOVÁ
ANNA KALOUSOVÁ
nr katalogowy: 37787
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Zjawisko nadwagi i otyłości w Polsce
Mirosław Jarosz
Ewa Rychlik
nr katalogowy: 37620
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Wpływ zmian profilu apodyzacyjnego siatki Bragga na jej charakterystyki spektralne.
Jacek Klimek
nr katalogowy: 141414
10.15199/48.2023.01.68
światłowodowe siatki Bragga
apodyzacja
FBG
fiber Bragg gratings
apodization
FBG
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Wpływ zmian profilu apodyzacyjnego siatki Bragga na jej charakterystyki spektralne.
Jacek Klimek
nr katalogowy: 141414
10.15199/48.2023.01.68
światłowodowe siatki Bragga
apodyzacja
FBG
fiber Bragg gratings
apodization
FBG
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Zmiany przebiegu wezbrań dolnej Wisły na przełomie XX i XXI wieku
Bogusław Pawłowski
nr katalogowy: 140898
10.15199/22.2022.12.2
wezbranie
zmiany klimatu
zagrożenie powodziowe
raised-water stage
climate change
flood threat
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Zmiany przebiegu wezbrań dolnej Wisły na przełomie XX i XXI wieku
Bogusław Pawłowski
nr katalogowy: 140898
10.15199/22.2022.12.2
wezbranie
zmiany klimatu
zagrożenie powodziowe
raised-water stage
climate change
flood threat
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Zmiany przebiegu wezbrań dolnej Wisły na przełomie XX i XXI wieku
Bogusław Pawłowski
nr katalogowy: 140898
10.15199/22.2022.12.2
wezbranie
zmiany klimatu
zagrożenie powodziowe
raised-water stage
climate change
flood threat
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-3
Koła zamachowe stabilizują częstotliwość sieci w USA
nr katalogowy: 66126
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Wpływ udziału mięsa chudego, tłuszczu, barwy mięśni oraz stopnia zaawansowania obróbki cieplnej na kształtowanie specyficznej smakowitości wołowiny i wieprzowiny
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 57880
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Charakterystyka surowców pozyskiwanych z tuszy rekina
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Bartoszewicz
nr katalogowy: 145289
10.15199/65.2023.9.4
rekiny
tusza
mięso
płetwy
skóra
chrząstki
wątroba
sharks
carcasses
meat
fins
skin
cartilage
liver
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Rośnie polski eksport produktów rolno-spożywczych
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 81354
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Enhanced Half Bridge Series Resonant Inverter for Induction Cap Sealing with Controlled load adaptation
Jirapong JITTAKORT
Saichol CHUDJUARJEEN
Charnyut KARNJANAPIBOON
Suwat KITCHAROENWAT
nr katalogowy: 148622
10.15199/48.2024.05.37
half-bridge resonant inverter
induction cap-sealing application
asymmetrical duty cycle
phase-locked loop control
półmostkowy falownik rezonansowy
zastosowanie z uszczelnieniem indukcyjnym
asymetryczny cykl pracy
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Zawartość amin heterocyklicznych oraz wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wieprzowinie, wołowinie i mięsie kurcząt poddanym grillowaniu w warunkach domowych przez konsumentów w Danii
nr katalogowy: 77432
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Modelowanie charakterystyk przetwornicy półmostkowej
Małgorzata GODLEWSKA
Krzysztof GÓRECKI
nr katalogowy: 93233
10.15199/48.2015.09.09
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Przyżyciowe i technologiczne czynniki wycieku soku mięsnego wieprzowiny w handlu mięsem
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak
Łukasz Samardakiewicz
Beata Lisiak
nr katalogowy: 150474
mięso wieprzowe wyciek soku mięśniowego
masa netto
pork meat
drip losses
net weight
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
EVALUATION OF PROFITABILITY OF COMMERCIAL UNDERTAKINGS CONCERNING BIOGAS PRODUCTION IN AGRICULTURAL INSTALLATIONS
Grzegorz WAŁOWSKI
nr katalogowy: 128613
10.15199/180.2020.3.2
individual farm
pork slurry
agricultural biogas
mobile biogas plant
gospodarstwo indywidualne
gnojowica świńska
biogaz rolniczy
biogazownia mobilna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Cyfrowy sterownik CPLD falownika klasy DE
Krzysztof PRZYBYŁA
nr katalogowy: 105419
10.15199/48.2017.05.05
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-8
Optymalizacja obróbki cieplnej typu TRIP rur ze stali 34MnB5 przeznaczonych do zastosowań w konstrukcji półosi samochodowych
Sylwia WIEWIÓROWSKA
ZBIGNIEW MUSKALSKI
KRZYSZTOF WŁOCH
nr katalogowy: 86606
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Koncepcja jednofazowego łącznika hybrydowego do zastosowań energetycznych
Stanisław KULAS
Henryk SURONOWICZ
Marek SUPRONIUK
Katarzyna MICHTA
nr katalogowy: 95995
10.15199/48.2016.01.09
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Rola mięsa wieprzowego w diecie człowieka
Jessica Stawicka
nr katalogowy: 115606
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ umiejscowienia systemu grzania lub chłodzenia na czas procesów cieplnych realizowanych w mieszalnikach
Andrzej Nowak
Sławomir Pietrowicz
nr katalogowy: 110093
10.15199/8.2017.9-10.3
modelowanie numeryczne
wymiennik
płaszczowo rurowy
wężownicowy
numerical modelling
heat exchanger
half-pipe jacket
internal coil
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
Etyka w biznesie - nakaz chwili czy kaprys?
nr katalogowy: 112225
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
A Hybrid Active Power Filter Comprising an Active Electromagnetic Filter
Mehdi ASADI
Ali Reza JALILIAN
nr katalogowy: 71306
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Stanowisko laboratoryjne do pomiaru charakterystyki kierunkowości diod IR
Kamila BIAŁEK
Rafał BIAŁEK
Michał WIŚNIOS
nr katalogowy: 124693
10.15199/48.2020.02.20
Diody IR
kierunkowość diody
pomiar kierunkowości diody.
IR diodes
diode directionality
diode directionality measurement.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Start-up of SSTC semiconductor tesla coil - an example of an educational project
Piotr MIGO
Henryk NOGA
nr katalogowy: 95278
10.15199/48.2015.12.42
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Zasady bezpieczeństwa i higieny użytkowania nastrzykiwarek
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 111827
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-1
Fractionally delaying special filters of multifunctional capability
EWA HERMANOWICZ
nr katalogowy: 49412
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Successful growth of AAC market in Turkey
Gulay Özdemir
nr katalogowy: 122385
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Nowoczesne rozwiązania na linii ubojowej dla trzody chlewnej
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 113401
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Rynek żywności ekologicznej na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 123988
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Detection of targets in two band radar
Tadeusz Brenner
Jan Hardejewicz
Marek Rupniewski
Marek Nałęcz
nr katalogowy: 69635
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-10
Przemysł papierniczy w Polsce w I półroczu 2011 roku
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 63474
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Polish Food Industry in the Period of the World Economic Crisis
Roman Urban
nr katalogowy: 53785
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-12
Management of flow and storage of electrical vehicles' electricity in terms of smart electrical power systems
Robert Czechowski
nr katalogowy: 102685
10.15199/74.2016.12.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Ocena skuteczności półmasek filtrujących wobec nanoaerozolu NaCl
Krzysztof Makowski
Aleksandra Zagawa
nr katalogowy: 115511
10.15199/62.2018.8.11
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
OPAKOWANIE 2009-I
Cellulose Films - a Compostable Alternative to the Plastic Ones
Andrzej Kornacki
nr katalogowy: 42509
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-10
Przemysł papierniczy w Polsce w I półroczu 2009 roku
ZbIgnIew FornalskI
nr katalogowy: 47873
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Modulation Functions and Conduction Intervals of 3L-NPC and 3L-ANPC Converters
Dan FLORICAU
nr katalogowy: 47455
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-3
Wzrost przychodów i dobre wyniki operacyjne Grupy Arctic Paper
nr katalogowy: 66799
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-12
Ergonomia oprogramowania komputerowego
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 81145
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Interlock Delay Time and its Influence on the Operability and Efficiency of High-Power DC/DC Converters
Dmitri VINNIKOV
Viktor BOLGOV
nr katalogowy: 47454
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Food Market and Food Production in the Face of the World Economic Crisis
Roman Urban
nr katalogowy: 46491
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-9
Jednoczesny, dwuczęstotliwościowy falownik do nagrzewania indukcyjnego o strukturze półmostka SiC MOSFET
Kamil KIEREPKA
nr katalogowy: 115822
10.15199/48.2018.09.23
nagrzewanie indukcyjne
rezonans
jednoczesny falownik dwuczęstotliwościowy
SiC MOSFET.
induction heating
resonance
simultaneous dual-frequency inverter
SiC MOSFET.
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 125593
10.15199/65.2020.3.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Zainteresowanie pieczywem z dodatkiem błonnika wśród polskich konsumentów
Marzena Jeżewska-Zychowicz
nr katalogowy: 97764
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Pozyskiwanie osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 117244
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Badania właściwości fizykochemicznych suspensji nanosrebra przeznaczonej do modyfikacji sorbentów hydroksyapatytowych. Badania wstępne
AGNIESZKA SOBCZAK
DAGMARA MALINA
ZYGMUNT KOWALSKI
ZBIGNIEW WZOREK
nr katalogowy: 51373
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Magiczny ił
Marek Bielski
nr katalogowy: 129055
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-1
Przyczynki do dziejów papierni w Mazanowie
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 135910
10.15199/54.2022.1.3
papiernia w Mazanowie
dzieje
lokalizacja
powstanie
funkcjonowanie
produkcja
pracownicy
paper mill in Mazanów
history
location
construction
operation
production
employees
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-1
Przyczynki do dziejów papierni w Mazanowie
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 135910
10.15199/54.2022.1.3
papiernia w Mazanowie
dzieje
lokalizacja
powstanie
funkcjonowanie
produkcja
pracownicy
paper mill in Mazanów
history
location
construction
operation
production
employees
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Scattering of electromagnetic waves by plasma layer sandwiched between two layers of thin glass
Vladimir Niriforovich Lavrushev
Osman Shakirovich Dautov
Mohammad Sadon Al-abadi
Ali Nadhim Jbarah Almakki
nr katalogowy: 142659
10.15199/48.2023.04.18
Plasma layer
reflection coefficient
transmission coefficient
fluorescent lamp.
Warstwa plazmy
współczynnik odbicia
współczynnik transmisji
lampa fluorescencyjna.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Scattering of electromagnetic waves by plasma layer sandwiched between two layers of thin glass
Vladimir Niriforovich Lavrushev
Osman Shakirovich Dautov
Mohammad Sadon Al-abadi
Ali Nadhim Jbarah Almakki
nr katalogowy: 142659
10.15199/48.2023.04.18
Plasma layer
reflection coefficient
transmission coefficient
fluorescent lamp.
Warstwa plazmy
współczynnik odbicia
współczynnik transmisji
lampa fluorescencyjna.
CHŁODNICTWO 2012-3
Wpływ metody peklowania na stabilność przechowalniczą przetworów mięsnych
Lucjan Krala
Anna Bagnowska
nr katalogowy: 66790
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-5
Opracowanie modelu dwuparametrowej reprodukcji półtonowej w krótkich zespołach farbowych maszyn drukujących
BOHDAN DURNYAK
GEORGIJ PETRIASZWILI
MYK OLA L UTSKIV
PETRO K URKA
nr katalogowy: 114001
10.15199/54.2018.5.1
zespół farbowy
system drukujący
reprodukcja półtonowa
model reprodukcji
nieliniowość
rastrowanie
inking unit
printing system
halftone reproduction
model of reproduction
nonlinearity
screening.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-5
Remont ścian w konstrukcji muru pruskiego budynków zabytkowych z dociepleniem od strony wewnętrznej
Bożena Orlik-Kożdoń
Agnieszka Szymanowska-Gwiżdż
Tomasz Steidl
nr katalogowy: 126314
10.15199/33.2020.05.03
ściana ceglana
ściana szachulcowa
mur pruski
docieplanie od wewnątrz
prognozowanie przyrostu wody w elementach przegrody historycznej.
brick wall
Prussian wall
half-timbered brick wall
insulation fromthe inside
forecasting water increase in elements of the historical barrier.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Walory smakowe i właściwości prozdrowotne mięsa świń ras rodzimych
Aleksandra Cebulska
Anna Zmudzińska
nr katalogowy: 151418
10.15199/65.2024.11.4
świnie
rasy rodzime
wieprzowina
jakość
pigs
native breeds
pork
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Walory smakowe i właściwości prozdrowotne mięsa świń ras rodzimych
Aleksandra Cebulska
Anna Zmudzińska
nr katalogowy: 151418
10.15199/65.2024.11.4
świnie
rasy rodzime
wieprzowina
jakość
pigs
native breeds
pork
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-3
Experimental evaluation of GaN Gate Injection Transistors
Jacek RĄBKOWSKI
Roman BARLIK
nr katalogowy: 89892
10.15199/48.2015.03.03
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Filigrany i ich znaczenie dla badań dziejów czerpalni Suków
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 139240
10.15199/54.2022.8.3
Suków
papiernia
XIX wiek
filigrany
zbiory filigranów
Suków
paper mill
19th century
watermarks
watermarks collection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Filigrany i ich znaczenie dla badań dziejów czerpalni Suków
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 139240
10.15199/54.2022.8.3
Suków
papiernia
XIX wiek
filigrany
zbiory filigranów
Suków
paper mill
19th century
watermarks
watermarks collection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Filigrany i ich znaczenie dla badań dziejów czerpalni Suków
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 139240
10.15199/54.2022.8.3
Suków
papiernia
XIX wiek
filigrany
zbiory filigranów
Suków
paper mill
19th century
watermarks
watermarks collection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Filigrany i ich znaczenie dla badań dziejów czerpalni Suków
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 139240
10.15199/54.2022.8.3
Suków
papiernia
XIX wiek
filigrany
zbiory filigranów
Suków
paper mill
19th century
watermarks
watermarks collection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Filigrany i ich znaczenie dla badań dziejów czerpalni Suków
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 139240
10.15199/54.2022.8.3
Suków
papiernia
XIX wiek
filigrany
zbiory filigranów
Suków
paper mill
19th century
watermarks
watermarks collection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Filigrany i ich znaczenie dla badań dziejów czerpalni Suków
Andrzej Będziński
nr katalogowy: 139240
10.15199/54.2022.8.3
Suków
papiernia
XIX wiek
filigrany
zbiory filigranów
Suków
paper mill
19th century
watermarks
watermarks collection
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Zmiany barwy i tekstury hamburgerów o różnej zawartości tłuszczu podczas zamrażalniczego przechowywania
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 112889
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Use of thermochemically modified lysozyme to extend the shelf-life of food Zastosowanie modyfikowanego termiczno-chemicznie lizozymu do przedłużenia trwałości żywności
Renata Cegielska-Radziejewska
Tomasz Szablewski
nr katalogowy: 83699
10.12916/przemchem.2014.542
CHŁODNICTWO 2014-8
Wpływ dodatku transglutaminazy na stabilność zawartości i zdolność utrzymywania wody w parówkach podczas chłodniczego przechowywani
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
Karolina Janczewska
nr katalogowy: 86287
OPAKOWANIE 2012-12
Analiza wpływu zastosowanego opakowania na składowe barwy szynki wieprzowej
DOMINIKA GUZEK
KAROLINA KOZAŃ
AGNIESZKA WIERZBICKA
DOMINIKA GŁĄBSKA
nr katalogowy: 73635
CHŁODNICTWO 2012-11
Stabilność barwy przetworów mięsnych peklowanych bez azotanów
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 72834
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania laboratoryjne i przemysłowe oczyszczania, zatężania i suszenia hydrolizatów białkowych
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 59875
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Variability of fatty acid composition of meat exposed to low-temperature argon plasma. Zmienność profilu kwasów tłuszczowych izolowanych z mięsa eksponowanego na działanie zimnej plazmy argonowej
Natalia Ulbin-Figlewicz
Dominika Kulig
Ewa Brychcy
Anna Zimoch
Andrzej Jarmoluk
nr katalogowy: 77341
CHŁODNICTWO 2013-3
Wpływ lecytyn sypkich na krioprotekcję mrożonego mięsa i przetworów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
nr katalogowy: 75523
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Rasy rodzime świń jako źródło surowca mięsnego o unikalnych walorach sensorycznych i przetwórczych
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 125172
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-10
Design problems of two neighbouring cooling towers
Michał Kociniak
nr katalogowy: 116554
10.15199/33.2018.10.41
cooling tower
foundation
soil interaction
soil stiffness
settlements.
chłodnia kominowa
posadowienie
interakcja z podłożem
osiadania.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Kontroler mocy magnetronu w konfiguracji półmostka z układem "active clamping"
nr katalogowy: 72267
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Od młyna papierniczego do fabryki tektury w Miłkowie
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 141601
10.15199/54.2023.1.2
Miłków
historia
młyn papierniczy
fabryka tektury
Miłków
history
paper mill
cardboard plant
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Od młyna papierniczego do fabryki tektury w Miłkowie
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 141601
10.15199/54.2023.1.2
Miłków
historia
młyn papierniczy
fabryka tektury
Miłków
history
paper mill
cardboard plant
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Od młyna papierniczego do fabryki tektury w Miłkowie
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 141601
10.15199/54.2023.1.2
Miłków
historia
młyn papierniczy
fabryka tektury
Miłków
history
paper mill
cardboard plant
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Strategie eliminacji zapachu knura w wieprzowinie
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Marzena Zając
nr katalogowy: 147306
zapach knura
genetyka
żywienie zwierząt
folie jadalne
przyprawy
boar taint
genetics
animal nutrition
edible films
spices
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
Application of GaN HEMT as a bidirectional switch in matrix converter
Krzysztof Cyprian NOWASZEWSKI
Andrzej SIKORSKI
nr katalogowy: 121604
10.15199/48.2019.08.34
matrix converter
bidirectional switch
GaN
semisoft commutation
przekształtnik matrycowy
łącznik dwukierunkowy
GaN
półmiękka komutacja
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
Nuclear power plants application in Poland - a way to meet the requirements of the Paris Agreement
Iva PAVLOVA-MARCINIAK
nr katalogowy: 121572
10.15199/48.2019.08.02
clean energy
nuclear reactor
biological protection
COP (Conference of Parties).
czysta energia
reaktor jądrowy
ochrona biologiczna
COP.
AURA 2023-8
Edward Osborne Wilson i ratowanie życia na Ziemi
Piotr Skubała
nr katalogowy: 144509
10.15199/2.2023.8.3
różnorodność biologiczna
myrmekologia
socjobiologia
ochrona
biofilia
biodiversity
myrmecology
sociobiology
conservation
biophilia
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Zagospodarowanie tkanki mięsno-kostnej do produkcji protein
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
Katarzyna Fela
nr katalogowy: 110062
10.15199/62.2017.10.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Współczesna technika i technologie uboju drobiu
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 126893
ubój drobiu
maszyny i urządzenia
metody oszałamiania i usuwania opierzenia
slaughter of poultry
machinery and equipment methods of stunning and removal of plumage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Opracowanie kompozycji bioaktywnego kompleksu lipidowego obniżającego poziom aterogennych wskaźników lipidowych krwi
ROBERT BODKOWSKI
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
ZYGMUNT USYDUS
nr katalogowy: 51327
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
"Folia" w płynie - Powłoki barierowe BIM BA do papieru i tektury Alternatywa dla powłok polietylenowych
Bartek Stawicki
Mariusz Marciniak
nr katalogowy: 116261
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-5
Analiza kinetyki rekrystalizacji metadynamicznej w wysokowęglowej stali bainitycznej
Tomasz DEMBICZAK
Marcin KNAPIŃSKI
nr katalogowy: 76902
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-2
Ekologia w pr zemyśle papier niczym - dobra wola czy bezwzględny nakaz.
MARIUSZ JĘDRZEJEWSKI
nr katalogowy: 74989
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
Uwarunkowania rozwoju małych i średnich przedsiębiorstw branży metalurgicznej
Cezary kolmasiak
rafał PrUsak
zbiGnieW skUza
nr katalogowy: 59399
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Sole deanolu i jego estrów
ANNA SYGUDA
nr katalogowy: 55586
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-4
Badania doświadczalne stropu panelowego Vector III pod obciążeniem doraźnym oraz długotrwałym
Jakub Zając
Łukasz Drobiec
Radosław Jasiński
Mirosław Wieczorek
Artur Kisiołek
nr katalogowy: 125942
10.15199/33.2020.04.01
stropy panelowe
stropy zespolone
jednokierunkowe
zbrojenie włóknami
klawiszowanie.
panel slabs
composite slabs
one-way
iber reinforcement
faulting.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Changes of crystallite sizes in the layer determined on the basic of X-ray diffraction lines broadening
MONIKA GWOŹDZIK
ZYGMUNT NITKIEWICZ
nr katalogowy: 84288
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Wpływ wybranych technologii produkcji włóknin filtracyjnych na ich właściwości elektrostatyczne
Monika MARGOL
Adam JAKUBAS
Dariusz KWIATKOWSKI
nr katalogowy: 88152
10.12915/pe.2014.12.09
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Diagnostic system induction motor rotor eccentricity by phase current
Aleksandr NOVOZHILOV
Yelena KRYUKOVA
Oxana ANDREYEVA
Timofey NOVOZHILOV
nr katalogowy: 86938
CHŁODNICTWO 2012-12
Kinetyka degradacji barwników chlorofilowych w czasie zamrażalniczego przechowywania warzyw
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 73338
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Effectiveness of water curtains during fighting against vapors of saturated linear low molecular mass alcohols during its uncontrolled release Efektywność kurtyn wodnych przy zwalczaniu par liniowych nasyconych alkoholi małocząsteczkowych podczas ich niekontrolowanego uwolnienia
Tomasz Węsierski
nr katalogowy: 91314
10.15199/62.2015.5.13
GOSPODARKA WODNA 2022-2
Ocena suszy hydrologicznej lat 2015-2020 w Polsce na tle wielolecia
KATARZYNA BARAN-GURGUL
nr katalogowy: 136249
10.15199/22.2022.2.1
susza hydrologiczna
niżówka rzeczna
czas trwania niżówki
susza w Polsce
hydrological drought
river low flow
multi-annual variability
droughts in Poland
GOSPODARKA WODNA 2022-2
Ocena suszy hydrologicznej lat 2015-2020 w Polsce na tle wielolecia
KATARZYNA BARAN-GURGUL
nr katalogowy: 136249
10.15199/22.2022.2.1
susza hydrologiczna
niżówka rzeczna
czas trwania niżówki
susza w Polsce
hydrological drought
river low flow
multi-annual variability
droughts in Poland
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Modelling of Asynchronous Motor with Split Stator Windings on the Principle of a Rotary Autotransformer
Viktor Kaplun
Svitlana Makarevych
Roman Chuenko
nr katalogowy: 136560
10.15199/48.2022.03.10
silnik asynchroniczny
modelowanie
autotransformator
asynchronous motor
internal capacitive compensation
principle of a rotary autotransformer voltage deviation..
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Modelling of Asynchronous Motor with Split Stator Windings on the Principle of a Rotary Autotransformer
Viktor Kaplun
Svitlana Makarevych
Roman Chuenko
nr katalogowy: 136560
10.15199/48.2022.03.10
silnik asynchroniczny
modelowanie
autotransformator
asynchronous motor
internal capacitive compensation
principle of a rotary autotransformer voltage deviation..
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Modelling of Asynchronous Motor with Split Stator Windings on the Principle of a Rotary Autotransformer
Viktor Kaplun
Svitlana Makarevych
Roman Chuenko
nr katalogowy: 136560
10.15199/48.2022.03.10
silnik asynchroniczny
modelowanie
autotransformator
asynchronous motor
internal capacitive compensation
principle of a rotary autotransformer voltage deviation..
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Modelling of Asynchronous Motor with Split Stator Windings on the Principle of a Rotary Autotransformer
Viktor Kaplun
Svitlana Makarevych
Roman Chuenko
nr katalogowy: 136560
10.15199/48.2022.03.10
silnik asynchroniczny
modelowanie
autotransformator
asynchronous motor
internal capacitive compensation
principle of a rotary autotransformer voltage deviation..
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Diagnostyka uszkodzeń elementów murowych na podstawie miar liczbowych procesu drganiowego
Mariusz Żółtowski
Gabriela Rutkowska
Norbert Dąbkowski
Katarzyna Jeleniewicz
Dorota Kula
Olga Szlachetka
nr katalogowy: 137642
10.15199/33.2022.05.04
analiza modalna
częstości drgań
diagram stabilizacyjny
cegła pełna.
modal analysis
vibration frequencies
stabilization diagram
solid brick.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Diagnostyka uszkodzeń elementów murowych na podstawie miar liczbowych procesu drganiowego
Mariusz Żółtowski
Gabriela Rutkowska
Norbert Dąbkowski
Katarzyna Jeleniewicz
Dorota Kula
Olga Szlachetka
nr katalogowy: 137642
10.15199/33.2022.05.04
analiza modalna
częstości drgań
diagram stabilizacyjny
cegła pełna.
modal analysis
vibration frequencies
stabilization diagram
solid brick.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
AURA 2017-9
Koralowce - czy spełni się czarny scenariusz?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 109079
10.15199/2.2017.9.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-6
Fuzzy-logic-based approach to voltage inverter fault diagnosis in induction motor drive
Piotr SOBAŃSKI
nr katalogowy: 84719
10.12915/pe.2014.06.028
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
High efficiency isolated DC/DC boost converter with planar magnetics for photovoltaic applications
Adam KRUPA
Jakub DAWIDZIUK
nr katalogowy: 85339
10.12915/pe.2014.07.06
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Fatty alcohols-stabilized foams produced of aqueous solutions of cetylpyridinium chloride Stabilizowane alkoholami tłuszczowymi piany wytwarzane z wodnych roztworów chlorku cetylopirydyniowego
Krzysztof Azierski
Jakub Jakubiec
Andrzej Mizerski
nr katalogowy: 85001
10.12916/przemchem.2014.897
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Phaselet Algorithm Based Differential Protection for Large Generator
Bin HUANG
Tai NENGLING
nr katalogowy: 74190
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Sterowanie wielomodułowego, transformatorowego przekształtnika dc/dc o dwukierunkowym przepływie energii
Mieczysław NOWAK
Piotr GRZEJSZCZAK
Robert WYSOCKI
Roman BARLIK
nr katalogowy: 73213
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Efficiency and Voltage Characteristics of the Bi-Directional Current Doubler Rectifier
Viktor BELDJAJEV
Indrek ROASTO
nr katalogowy: 69788
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-6
Wymuszenia cieplne i hydrauliczne stosowane w procesach regulacji wydajności cieplnej ogrzewania podłogowego
MARIAN ROSIŃSKI
TOMASZ CHOLEWA
ZENON SPIK
ALICJA SIUTA-OLCHA
nr katalogowy: 68288
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH