Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Listeria monocytogenes Metody eliminowania z żywności - fizyczne i fizykochemiczne
Anna Sip
Anna Gardo
nr katalogowy: 57746
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Bakterie Listeria monocytogenes Cz. II. Ograniczanie źródeł zanieczyszczeń żywności
Anna Sip
nr katalogowy: 55118
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Listeria monocytogenes Metody eliminowania z żywności - chemiczne, biologiczne i kombinowane
Anna Sip
Anna Gardo
nr katalogowy: 58464
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Wzrost Listeria monocytogenes a warunki środowiskowe
Klaudia Szewczuk
Anna Misiewicz
nr katalogowy: 94951
10.15199/65.2015.11.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Listeria monocytogenes - badanie na liczbę czy obecność?
Robert Palka
nr katalogowy: 86271
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Bakterie Listeria monocytogenes Cz. I. Występowanie i źródła zanieczyszczeń żywności
Anna Sip
nr katalogowy: 54154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Wpływ nadtlenku wodoru i odczynnika Fentona na eliminację bakterii Listeria monocytogenes z osadów ściekowych
Katarzyna Budzińska
Bożena Szejniuk
Magdalena Michalska
nr katalogowy: 116173
10.15199/62.2018.9.42
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Effect of chlorine dioxide and hydrogen peroxide on elimination of Listeria monocytogenes in wastewater from fruit and vegetable industry Wpływ ditlenku chloru i nadtlenku wodoru na eliminację Listeria monocytogenes w ściekach z przemysłu owocowo-warzywnego
Katarzyna Budzińska
Natalia Pawlicka
Bożena Szejniuk
Adam Traczykowski
Magdalena Michalska
Krzysztof Berleć
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 104031
10.15199/62.2017.2.36
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
CID LINES poluje na Listeria monocytogenes
nr katalogowy: 78776
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Występowanie Listeria monocytogenes w produktach mięsnych i rybnych na terenie monitorowanym przez ZHW w O lsztynie w latach 2016-2017
Ewelina Tyszka
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 123020
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Jakość pasteryzowanego mleka spożywczego
E. Jakubczyk
nr katalogowy: 7048
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Szacowanie potencjału wzrostu (δ) Listeria monocytogenes w mikrobiologicznych badaniach obciążeniowych na przykładzie rukoli
nr katalogowy: 105843
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Niekonwencjonalne metody eliminacji Listeria monocytogenes
Michał Majewski
Przemysław Racewicz
Leszek Dziubdziela
Aleksandra Kamila Kierbić
Julita Maria Kmiecik
Magdalena Herudzińska
nr katalogowy: 99847
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Listeria - współczesne wyzwanie
Wojciech Sienkiewicz
nr katalogowy: 61126
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Challenge tests - przewidywanie i eliminacja potencjalnych zagrożeń mikrobiologicznych
Anna Zadernowska
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Marek Zadernowski
Arkadiusz Zakrzewski
Urszula Zarzecka
nr katalogowy: 114460
10.15199/66.2018.6.3
challenge tests
Listeria monocytogenes
potencjalny wzrost
bezpieczeństwo żywności
challenge tests
Listeria monocytogenes
potential growth
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Bakterie Listeria monocytogenes w żywności gotowej do spożycia
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 97379
10.15199/65.2016.3.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Wyznaczanie terminu przydatności do spożycia dla żywności RTE w odniesieniu do Listeria monocytogenes
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 147265
10.15199/65.2024.2.2
bezpieczeństwo żywności
żywność gotowa dospożycia
termin przydatności dospożycia
Listeria monocytogenes
food safety
ready-to-eat
‘use by’ date
Listeria monocytogenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Higiena w zakładach produkujących żywność a zdrowie publiczne
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 151415
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Higiena w zakładach produkujących żywność a zdrowie publiczne
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 151415
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Unia Europejska zaostrza restrykcje przeciwko Listeria monocytogenes. Badania obciążeniowe (challenge tests) w kontekście zmian w Rozporządzeniu Komisji (WE) nr 2073/2005
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 151915
10.15199/65.2024.12.2
bezpieczeństwo żywności
żywność gotowa do spożycia
Listeris monocytogenes
kryteria bezpieczeństwa
badania obciążeniowe
food safety
ready-to-eat
Listeria monocytogenes
safety criteria
challenge tests
CHŁODNICTWO 2012-4
Listeria monocytogenes jako wskaźnik stanu higienicznego domowych lodówek
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Milena Krępska
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 67248
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 142071
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 142071
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Zmiany w przepisach dotyczących Listeria monocytogenes
Agnieszka Szymecka-Wesołow ska
Klaudia Majchrzak-Dudek
nr katalogowy: 151607
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Listeria monocytogenes wyzwaniem dla przemysłu spożywczego - jak radzić sobie z trwałym zagrożeniem mikrobiologicznym w środowisku przetwarzania i/lub produkcji żywności?
Anna NIEPSUJ-WÓJKOWSKA
nr katalogowy: 150981
10.15199/65.2024.10.1
Listeria monocytogenes
listerioza
trwałe zagrożenia mikrobiologiczne
monitoring środowiska
Listeria monocytogenes
listeriosis
persistent microbiological hazards
environmental monitoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Listeria monocytogenes wyzwaniem dla przemysłu spożywczego - jak radzić sobie z trwałym zagrożeniem mikrobiologicznym w środowisku przetwarzania i/lub produkcji żywności?
Anna NIEPSUJ-WÓJKOWSKA
nr katalogowy: 150981
10.15199/65.2024.10.1
Listeria monocytogenes
listerioza
trwałe zagrożenia mikrobiologiczne
monitoring środowiska
Listeria monocytogenes
listeriosis
persistent microbiological hazards
environmental monitoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. II. Badania obciążeniowe (Challenge test): zasady prowadzenia badań, zastosowanie i uzyskiwane korzyści dla producenta
Anna Bugajewska
Janusz Olejnik
nr katalogowy: 91470
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sery pleśniowe występowanie bakterii Listeria monocytogenes
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Anna Berthold-Pluta
nr katalogowy: 112860
10.15199/65.2018.3.7
sery pleśniowe
Listeria monocytogenes
listeriozy
zatrucia pokarmowe
mould cheese
Listeria monocytogenes
listeriosis
food poisoning
CHŁODNICTWO 2013-3
Zastosowanie techniki ozonowania w inaktywacji mikroflory stanowiącej zanieczyszczenie urządzeń chłodniczych
Anna Szosland-Fałt yn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 75521
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Redukcja bakterii Listeria w suchych kiełbasach fermentowanych
nr katalogowy: 7248
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Jak przeciwdziałać obecności Campylobacter w żywności
E. Daczkowska-Kozon
nr katalogowy: 20855
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Techniki prognozowania wzrostu Listeria monocytogenes w wybranych matrycach spożywczych
Klaudia Szewczuk
Filip Zdziennicki
Anna Misiewicz
nr katalogowy: 87960
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Sery regionalne potencjalne źródło bakterii Listeria monocytogenes
ANNA SIP
MICHAŁ WIĘCKOWICZ
WŁODZIMIERZ GRAJEK
nr katalogowy: 38794
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
System Bax?Q7 - nowa metoda oznaczania obecności Salmonella spp. i Listeria monocytogenes
Małgorzata Stachowiak
nr katalogowy: 57748
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Modelowanie mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności
Anna Sylwia Tarczyńska
Jarosław Kowalik
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 68731
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Mleczne produkty fermentowane źródłem kwasu gamma-aminomasłowego
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
nr katalogowy: 87252
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Metody stosowane w mikrobiologicznej analizie mięsa i produktów mięsnych
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82523
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Łańcuch chłodniczy żywności a drobnoustroje
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 125175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Kuchenne porządki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 40669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Zastosowanie metody PCR do wykrywania patogenów w żywności
Piotr Walczak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
Dorota Merlak
nr katalogowy: 48948
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Prognozowanie wzrostu Listeria monocytogenes w mleku i śmietance
Kamil Adamczewski
Jarosław Kowalik
nr katalogowy: 87254
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-4
Biobójcze wykończenie tkanin
ŁUKASZ RAJSKI
EWELINA KOWAL
AGNIESZKA SAJDAK
ANNA GOŁĄBIEWSKA
MARTA PASZKIEWICZ
ADRIANA ZALESKA-MEDYNSKA
nr katalogowy: 98053
10.15199/60.2016.04.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Żywność minimalnie przetworzona o przedłużonej trwałości
Elżbieta Grażyna Daczkowska-Kozon
Alicja Dłubała
nr katalogowy: 89577
10.15199/65.2015.2.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Psychrotrofy w chłodniczym przechowywaniu żywności
Dorota Zielińska
Aleksandra Ołdak
Anna Rzepkowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 93645
10.15199/65.2015.9.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Mikrozagrożenia
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 88294
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
MIKROBIOLOGICZNE PSUCIE SIĘ ŻYWNOŚCI
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 141559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zastosowanie aktywnych opakowań i powłok zawierających postbiotyki do biokonserwacji mięsa i wyrobów mięsnych
Marcelina Karbowiak
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 136891
10.15199/65.2022.3.6
mięso
wyroby mięsne
postbiotyki
aktywne opakowania
biokonserwacja
meat
meat products
postbiotics
active packaging
biopreservation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czekoladowy świat Joanny Profus
Joanna Profus
nr katalogowy: 45449
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Układy dopasowania L-C oraz L-LC w falownikach klasy D do nagrzewania indukcyjnego - teoria i praktyka
Marcin KASPRZAK
Piotr LEGUTKO
Kamil KIEREPKA
nr katalogowy: 98777
10.15199/48.2016.06.02
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Biodegradacja gorzkich kwasów chmielowych przy użyciu miąższu roślin wyższych
WANDA MĄCZKA
MIROSŁAW ANIOŁ
EWA HUSZCZA
AGNIESZKA BARTMAŃSKA
ANNA ŻOŁNIERCZYK
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 49060
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107885
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Zewnętrzna firma sprzątająca to gwarancja jakości i optymalizacji kosztów – podkreślają Dariusz Witkowski, prezes zarządu IMP EL Food Hygiene i Jolanta Waśniewska dyrektor segmentu rynku spożywczego IMP EL Cleaning w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 65230
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Dotacje w praktyce dla przetwórstw ziół. PROW - wdrażanie programu.
WIESłAW WASILEWSKI
nr katalogowy: 41875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Europejska Jakość Opakowań
Renata Gasparska
nr katalogowy: 29585
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Chemical properties of cold-pressed vegetable oils Właściwości chemiczne ekologicznych olejów roślinnych tłoczonych na zimno
Marta Krajewska
Dariusz Andrejko
Beata Ślaska-Grzywna
nr katalogowy: 94442
10.15199/62.2015.10.12
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Konferencja przed targami
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 70376
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-1
Podstawy gospodarki komunalnej. Współczesne zagadnienia sektorów inżynieryjnych
Lech Dzienis
nr katalogowy: 9219
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-1
Podstawy gospodarki komunalnej. Współczesne zagadnienia sektorów inżynieryjnych
Lech Dzienis
nr katalogowy: 9219
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Napoje funkcjonalne - serwis informacyjny
nr katalogowy: 41079
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Rynek wina na świecie i w Polsce
nr katalogowy: 47060
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
DOZÓR TECHNICZNY 2004-1
Laboratoria uznane przez UDT III okł.
nr katalogowy: 940
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Kinetyka procesu biosorpcji jonów Cr(III) przez niebieskozieloną algę Spirulina maxima
AGNIESZKA ZIELIŃSKA
KATARZYNA CHOJNACKA
nr katalogowy: 49083
OPAKOWANIE 2006-3
Napój jogurtowy w jednoporcjowych butelkach
L. F.
nr katalogowy: 18044
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-6
Rozpuszczalność i zarodkowanie kryształów L-sorbozy w wodzie
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
ZDZISŁAW BECHTOLD
nr katalogowy: 43296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Okazały wybór
STEFAN ZATORSKI
nr katalogowy: 4190
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Efekty budownictwa mieszkaniowego w l kwartale 2004 roku
M. Kowalska
nr katalogowy: 2540
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-9
Przemysł metali nieżelaznych w latach 2000-2005
Stasiak R.
nr katalogowy: 15074
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-10
Wydajność krystalizacji i jakość kryształów w układzie L-sorboza - woda
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
ZDZISŁAW BECHTOLD
nr katalogowy: 43346
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
Szkoła pozytywnego myślenia
Ewa Górska
nr katalogowy: 56167
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Efektywne rozwiązania konstrukcyjne w chłodni i mroźni
nr katalogowy: 127664
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Przeliczanie międzynarodowych jednostek wag i miar
Roman Jurga
nr katalogowy: 14174
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Treatment of wastewater from the photochemical production of printed circuit boards by using Fenton reagent after addition of calcium peroxide Oczyszczanie ścieków z fotochemicznej produkcji obwodów drukowanych z zastosowaniem odczynnika Fentona z dodatkiem nadtlenku wapnia
Maciej Thomas
Barbara Białecka
Dariusz Zdebik
nr katalogowy: 102404
10.15199/62.2016.11.24
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
SGGW rozwija naturalne sposoby konserwowania żywności
nr katalogowy: 147267
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123892
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-7-8
Usuwanie azotu w biologicznych reaktorach membranowych (MBR) - doświadczenia zagraniczne i badania własne
Ewa Witkowska
nr katalogowy: 45666
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Spożycie soków pitnych i nektarów w Polsce i w krajach UE-27
Irena Strojewska
nr katalogowy: 77511
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Aktualna sytuacja branży przetwórstwa owoców i warzyw w Polsce a procesy globalizacji (2)
W. Płocharski
B. Nosecka
nr katalogowy: 14696
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Napoje funkcjonalne - styczeń 2009 r.
nr katalogowy: 41730
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Polska niezmiennie trzecim największym producentem piwa w Europie
nr katalogowy: 150120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Rynek napojów alkoholowych
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 85096
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Zastosowanie metod spektroskopowych do oznaczania zawartości L-karnityny w mleku
Jolanta Pękala
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Zbigniew Dobrzański
Piotr Nowakowski
Mieczysław Steininger
Stanisław Lochyński
nr katalogowy: 59906
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Evaluation of the geranyl esters-containing pheromone traps used for monitoring Elateridae family beetles in crops Ocena pułapek feromonowych zawierających estry geranylu stosowanych do monitorowania chrząszczy z rodziny Elateridae w uprawach
Magdalena Jakubowska
Jan Bocianowski
nr katalogowy: 100763
10.15199/62.2016.9.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Doniesienia RASFF Jakość mikrobiologiczna żywności w krajach Unii Europejskiej
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 110546
10.15199/65.2017.11.3
RASFF
żywność
mikroorganizmy chorobotwórcze
RASFF
foodstuffs
pathogenic microorganisms
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-5
Niektóre reakcje l2H-dibenzo[b,g] [l,4,6]-oksadiazoniny i synteza nowych pochodnych dibenzo[b,g] [l,4f6]-oksadiazoniny o spodziewanym działaniu farmakologicznym
ELŻBIETA BRZEZIŃSKA
RYSZARD GLINKĄ
nr katalogowy: 108128
OPAKOWANIE 2022-10
Mniejsze opakowania, większe korzyści
nr katalogowy: 140197
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-3
Freon R-134a - nie zawierający chloru czynnik chłodniczy
STANISŁAW BINIAK
JANUSZ SIEDLEWSKI
JAROSŁAW GACEK
nr katalogowy: 42570
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Stan i perspektywy rynku ziarna i mąki na Ukrainie
nr katalogowy: 32436
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Odpowiedź na sprostowanie "Krajowy rynek soków pomarańczowych "ocena autentyczności i tożsamości", autor dr inż. Grzegorz Suwała, "Przemysł Spożywczy" nr 6/2014
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 87255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Duze POLSKIE PIWO
nr katalogowy: 123041
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Biotransformacja aldehydu benzoesowego do D(-)-1 -hydroksy- 1-fenylopropanonu. Wybór drożdży oraz wstępne badanie warunków procesu
ALEKSANDER CHMIEL
JERZY ZAMBRZYCKI
JACEK ROPENGA
MIROSŁAW PAPIERZ
STEFAN GRUDZIŃSKI
nr katalogowy: 108018
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Zmienność topologii LCL i mała dobroć Q w układzie VSI-LCL
Maciej A. DZIENIAKOWSKI
nr katalogowy: 82735
10.12915/pe.2014.02.61
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-5
l KRAJU l ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 4600
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Determination of anionic and nonionic surfactants in laundry wastewater Oznaczanie anionowych i niejonowych środków powierzchniowo czynnych w ściekach pralniczych
Jacek Mazur
Sławomira Bering
Krzysztof Tarnowski
nr katalogowy: 100382
10.15199/62.2016.8.19
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Enhancement of corrosion resistance of stainless steel with Zn doped silane coatings
Edyta Owczarek
nr katalogowy: 141091
10.15199/40.2022.12.1
silane
coating
doped
protection properties
stainless steel
silan
powłoka
domieszka
właściwości ochronne
stal nierdzewna
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Enhancement of corrosion resistance of stainless steel with Zn doped silane coatings
Edyta Owczarek
nr katalogowy: 141091
10.15199/40.2022.12.1
silane
coating
doped
protection properties
stainless steel
silan
powłoka
domieszka
właściwości ochronne
stal nierdzewna
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Enhancement of corrosion resistance of stainless steel with Zn doped silane coatings
Edyta Owczarek
nr katalogowy: 141091
10.15199/40.2022.12.1
silane
coating
doped
protection properties
stainless steel
silan
powłoka
domieszka
właściwości ochronne
stal nierdzewna
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Enhancement of corrosion resistance of stainless steel with Zn doped silane coatings
Edyta Owczarek
nr katalogowy: 141091
10.15199/40.2022.12.1
silane
coating
doped
protection properties
stainless steel
silan
powłoka
domieszka
właściwości ochronne
stal nierdzewna
GOSPODARKA WODNA 2006-4
INFORMACJE l NOWOŚCI l INFORMACJE
nr katalogowy: 16875
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-2
Pierwsza w Europie Środkowo-Wschodniej Rapida 105-PRO 5+L ALV 2
nr katalogowy: 112427
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Amperometryczne oznaczanie przeciwciał anty-CRP znakowanych fosfatazą alkaliczną
BEATA KAZIMIERCZAK
DOROTA PIJANOWSKA
nr katalogowy: 35606
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 104721
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Bis-ammonium herbicidal ionic liquids. Bis-amoniowe herbicydowe ciecze jonowe
Katarzyna Marcinkowska
Kamil Czerniak
Rafał Giszter
Michał Niemczak
nr katalogowy: 79420
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Orzecznictwo Sądu Najwyższego
nr katalogowy: 343
GOSPODARKA WODNA 2006-3
INFORMACJE l NOWOŚCI l INFORMACJE
nr katalogowy: 16888
GAZETA CUKROWNICZA 2006-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16641
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-8
KRONIKA
nr katalogowy: 62832
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-11
Nowa redaktor naczelna w Melliand Textilberichte
nr katalogowy: 6133
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Co piszą inni
nr katalogowy: 1687
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Nowa ustawa o Państwowej Inspekcji Pracy
nr katalogowy: 29596
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-10
Sprężarkowe pompy ciepła w systemach ogrzewania i przygotowania c.w.u.
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 38721
GOSPODARKA WODNA 2006-2
INFORMACJE l NOWOŚCI l INFORMACJE III okł.
nr katalogowy: 16902
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Cukiernie muszą być jasne
Dominik BARTELAK
nr katalogowy: 4780
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-8
Patenty i projekty
nr katalogowy: 290
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Z życia Stowarzyszenia
nr katalogowy: 235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 12822
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-7
Badanie właściwości antyelektrostatycznych nowych chlorków imidazoliniowych
ZBIGNIEW KUNCEWICZ
JULIUSZ PERNAK
RYSZARD POŹNIAK
BARBARA JAKUBSKA
nr katalogowy: 107283
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Zmrożona słodycz
WIESŁAWA GRZESIŃSKI
nr katalogowy: 4082
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Wymagania wobec opakowań wód butelkowanych przeznaczonych dla starszych konsumentów
Jarosław Świda
Ewa Jaracz
nr katalogowy: 103659
10.15199/65.2017.1.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Katarzyna Czaczyk
Anna Dobrowolska
nr katalogowy: 114461
10.15199/65.2018.6.4
warzywa i owoce o małym stopniu przetworzenia
jakość mikrobiologiczna
minimally processed fruits and vegetables
microbiological quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Tate&Lyle. Nowy przedstawiciel w Polsce
nr katalogowy: 19180
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Produkcja materiałów budowlanych w l półroczu 2004 roku
M. Kowalska
nr katalogowy: 2667
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Zmiana treści stosunku pracy
nr katalogowy: 75840
AURA 2016-5
Zwalczanie barszczu Sosnowskiego w województwie małopolskim
Kazimierz Klima
nr katalogowy: 98258
OPAKOWANIE 2024-9
Cyfrowy druk etykiet nowoczesne ekorozwiązania z Epson SurePress
nr katalogowy: 150690
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Simulation study of the impact of L-shaped and T-shaped branch of GIS on the propagation of ultrahigh frequency electromagnetic wave
Man Yuyan
Zhang Chi
Xi Xiaoguang
Wu Minglei
Dong Yanwei
Sun Zhao
Ye Haifeng
QianYong
nr katalogowy: 74185
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-6
Hydrofilowy katalizator rodowy dwufazowego hydroformylowania olefin w układzie wodno-organicznym
Wilhelm Jan Tic
nr katalogowy: 6582
GOSPODARKA WODNA 2005-12
INFORMACJE l NOWOŚCI l INFORMACJE
Anita Radziszewska
Katarzyna Tyczko
nr katalogowy: 9840
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Wielki konkurs konsumencki dla amatorów parówek
nr katalogowy: 9639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Branże alkoholowe komentują skutki polityki fiskalnej RP po l maja 2004 r.
nr katalogowy: 6772
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Sprzedaż produkcji budowlano-montażowej i produkcja sprzedana budownictwa w l kwartale 2004 roku
J. Kobylarz
nr katalogowy: 2538
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-1
(Prognozowanie niezawodności kondensatorów foliowych na podstawie zjawisk nieliniowych i fluktuacyjnych
L. Hasse
J. Turczyński
L. Spiralski
nr katalogowy: 16451
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Monitorowanie obrotu produktów żywnościowych i paszowych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14008
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-9
O farbach antykorozyjnych publikowaliśmy:
nr katalogowy: 79351
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-7
Partnerstwo w wielkim formacie: trzecia maszyna marki Koenig & Bauer w firmie Werner Kenkel
nr katalogowy: 121542
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 143881
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-9
Otrzymywanie l,2-diamino-4-nitrobenzenu
WOJCIECH IGNACZAK
WIESŁAW KAMIŃSKI
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 108242
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Innowacje ograniczające zużycie wody
nr katalogowy: 129156
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Effect of gemini surfactants on the glyphosate efficacy Wpływ surfaktantów gemini na skuteczność działania glifosatu
Katarzyna Marcinkowska
Łukasz Sobiech
Edyta Kuliszewska
Grzegorz Skrzypczak
nr katalogowy: 85004
10.12916/przemchem.2014.911
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Modification of color in turmeric rhizomes (Curcuma longa L.) with pulsed electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
Andrzej Czarnecki
Jacek Stańdo
nr katalogowy: 143755
10.15199/48.2023.06.24
impulsowe pole elektryczne
kurkuma
(Curcuma longa L.)
modyfikacja barwy roślin
pulsed electric field
turmeric
(Curcuma longa L.)
plant color modification
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Modification of color in turmeric rhizomes (Curcuma longa L.) with pulsed electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
Andrzej Czarnecki
Jacek Stańdo
nr katalogowy: 143755
10.15199/48.2023.06.24
impulsowe pole elektryczne
kurkuma
(Curcuma longa L.)
modyfikacja barwy roślin
pulsed electric field
turmeric
(Curcuma longa L.)
plant color modification
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107153
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-6
2,3-Epoksypropanol-l jako substrat do syntezy środków powierzchniowo czynnych
ALOJZY KŁOPOTEK
BEATA BARBARA KLOPOTEK
nr katalogowy: 107016
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Spór kulturowy Północy z Południem o kształt polityki alkoholowej w UE
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 67233
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Zmiany zawartości związków bioaktywnych w owocach papai (carica papaya L.) przechowywanych w różnych warunkach
Ilona Gałązka-Czarnecka
Andrzej Czarnecki
Lucjan Krala
nr katalogowy: 94783
10.15199/8.2015.10-11.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Jakość fizykochemiczna i mikrobiologiczna lodów oferowanych na rynku
Jolanta Król
Aneta Karasińska
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 116667
10.15199/65.2018.10.3
lody
jakość
producenci
sezon produkcji
ice cream
quality
producers
production season
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Hitek. Tradycyjny wypiek w supernowoczesnym piecu rurorwym Leonardo firmy Europa
nr katalogowy: 19057
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-10
Analiza sorpcji barwników Gryfalan podczas barwienia wełny w średnich intensywnościach
M. Oczkowski
B. Gajdzicki
M. Al-Hamdan
nr katalogowy: 6113
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-1
Spektroskopia szumowa. Część I. System pomiarowy, badania struktur półprzewodnikowych
Z. Chobola
L. Hasse
J. Śikula
L. Spiralski
nr katalogowy: 980
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
Kinetyka degradacji witaminy C w warzywach kapustnych przechowywanych w kontrolowanej atmosferze
L. Krala
M. Witkowska
nr katalogowy: 14732
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-8
Sprzedaż produkcji budowlano-montażowej i produkcja sprzedana budownictwa w l półroczu 2005 roku
Janusz Kobylarz
nr katalogowy: 10638
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-5
Sprzedaż produkcji budowlano-montażowej i produkcja sprzedana budownictwa w l kwartale 2005 roku
Janusz Kobylarz
nr katalogowy: 10530
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 1
Dorota Starostka
Agnieszka Olejnik-Schmidt
Marcin Schmidt
nr katalogowy: 82582
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - czerwiec i lipiec 2010 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 53835
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-2
Zjawiska fluktuacyjne w półprzewodnikowych czujnikach gazu
L. Hasse
J. Smulko
L. Spiralski
J. Dobkowski
nr katalogowy: 16441
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w organizacjach łańcucha żywnościowego wg wymagań projektu ISO 22000. Część l
L. Owczarek
M. Karaś
U. Jasińska
nr katalogowy: 14771
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-6
ROCZNY SPIS AUTORÓW 2005
nr katalogowy: 10225
CHŁODNICTWO 2005-8
II Forum Chłodnictwa na targach Polagra Food 2005
nr katalogowy: 8688
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Saponiny triterpenowe pochodzące z Centella asiatica L.
Monika Krzyżostan
Izabela Nowak
nr katalogowy: 148280
10.15199/62.2024.4.3
wąkrota azjatycka
saponiny triterpenowe
madekasozyd
azjatykozyd
kwas madekasowy
kwas azjatykowy
Centella asiatica
triterpene saponins
madecassoside
asiaticoside
madecassic acid
asiatic acid
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Saponiny triterpenowe pochodzące z Centella asiatica L.
Monika Krzyżostan
Izabela Nowak
nr katalogowy: 148280
10.15199/62.2024.4.3
wąkrota azjatycka
saponiny triterpenowe
madekasozyd
azjatykozyd
kwas madekasowy
kwas azjatykowy
Centella asiatica
triterpene saponins
madecassoside
asiaticoside
madecassic acid
asiatic acid
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zmiany aktywności heterotrofi cznych i nitryfi kacyjnych bakterii tlenowych w osadzie zdezintegrowanym
Agnieszka Garlicka
Monika Żubrowska-Sudoł
nr katalogowy: 113378
10.15199/17.2018.4.5
dezintegracja hydrodynamiczna
aktywność mikroorganizmów tlenowych
test szybkości poboru tlenu
hydrodynamic disintegration
activity of aerobic microorganisms
oxygen uptake rate test
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 143881
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AKTYWNOŚĆ ANTYDROBNOUSTROJOWA OLEJKÓW ETERYCZNYCH ZAWIERAJĄCYCH LINALOL
Alina Kunicka-Styczyńska
Marta Maroszyńska
nr katalogowy: 70890
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Możliwości wykorzystania L-(+)-a-tokoferolu i karboksyhemoglobiny jako inhibitorów procesów przemian barwników hemowych
Karolina Semeriak
Jagoda Ambrozik-Haba
Andrzej Jarmoluk
Anna Zimoch
Natalia Ulbin-Figlewicz
nr katalogowy: 68193
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niedoceniane surowce owocowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Piotr Pogoń
nr katalogowy: 51967
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
Miksery
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 95582
OPAKOWANIE 2006-7
Lepsza higiena- zerwij nalepkę i umieść butlę na urządzeniu do chłodzenia
L. F.
nr katalogowy: 17932
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH