Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Apetyczny boczek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 70509
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Receptury wewnętrzne nr 21
nr katalogowy: 130892
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 115600
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Mięso wieprzowe cennym źródłem składników mineralnych i witamin
Elżbieta Krzęcio-Nieczyporuk
nr katalogowy: 95691
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Wieprzowina PQS mie,so z certyfikatem
nr katalogowy: 105805
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Wieprzowina QAFP - najlepsza w kuchni!
nr katalogowy: 72547
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-12
Zdrowa świnka
nr katalogowy: 19633
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-11
Technika i medycyna
nr katalogowy: 19613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Akademia Wieprzowiny
nr katalogowy: 131717
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Smak tradycji KIEŁBASA KMINKOWA PARZONA, POLĘDWICA ŁOSOSIOWA
Zdzisław Jabłoński
Janina Kunicka
nr katalogowy: 45683
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Nie ma jak wieprzowina
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
DANUTA JAWORSKA
nr katalogowy: 18533
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Produkcja mięsa wieprzowego z loch pierwiastek
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 21567
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Smak tradycji - ROLADA WIEPRZOWA, SALCESON WŁOSKI
nr katalogowy: 44881
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Nie ma jak wieprzowina
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
DANUTA JAWORSKA
nr katalogowy: 18465
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Akademia Wieprzowiny
nr katalogowy: 131717
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Nie ma jak wieprzowina
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
DANUTA JAWORSKA
nr katalogowy: 18492
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Produkt dla każdego
Aneta Wawer
nr katalogowy: 140911
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Coraz zdrowsza wieprzowina
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97165
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Wieprzowina najczęstszym wyborem Polaków
nr katalogowy: 141814
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Produkt dla każdego
Aneta Wawer
nr katalogowy: 140911
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-2
Udział Polski w międzynarodowym handlu wieprzowiną
Stanisław Urban
nr katalogowy: 33107
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Co piszą inni
nr katalogowy: 25376
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 24753
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Zawsze na czasie
nr katalogowy: 78109
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 92038
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wieprzowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 117809
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Pork Quality System - wieprzowina ze znakiem jakości
nr katalogowy: 63770
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Wiadomości
nr katalogowy: 102453
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Rynek mięsa produkcja rośnie - opłacalność niekoniecznie
ROBERT MROCZEK
nr katalogowy: 33810
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Smak tradycji
nr katalogowy: 78108
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Gotuj z pasją
nr katalogowy: 99765
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Efekty kampanii informacyjnej Pork Quality System (PQS)
nr katalogowy: 79238
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Smak tradycji
nr katalogowy: 53492
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Wieprzowina PQS
nr katalogowy: 105281
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Branża mięsna z certyfikatem - Pork Quality System
nr katalogowy: 63158
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Aktualności
nr katalogowy: 46577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Wieprzowina ze znakiem PQS
Henryk Piekut
nr katalogowy: 55119
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Tortilla najpopularniejszym produktem spożywanym w Meksyku
nr katalogowy: 150892
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Smak tradycji
nr katalogowy: 49798
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Smak tradycji
nr katalogowy: 46325
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Jakość! - nie tylko od święta
nr katalogowy: 75383
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Aktualności
nr katalogowy: 55974
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Złotnicka Premium
nr katalogowy: 54650
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi1 w 2016 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 104732
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2013 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 83137
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Aktualna wartość odżywcza mięsa wieprzowego
Tadeusz Blicharski
Anna Hammermeister
Agnieszka Warda
nr katalogowy: 86267
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2012 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71047
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2013 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 79235
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2015 r.
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 97360
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-4
Aktualności
nr katalogowy: 50996
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 49795
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Wyzwania i bariery produkcji mięsa w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 50743
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2018 roku
nr katalogowy: 115608
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2011 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 62724
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Analiza wyników handlu zagranicznego mięsem w 2012 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 75378
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Purification of the filtrate from a processed pig slurry with liquid aluminium sulfate and modified coagulants Oczyszczanie filtratu z przetworzonej gnojowicy świńskiej przy użyciu płynnego siarczanu glinu oraz koagulantów modyfikowanych
Marta Marszałek
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 101499
10.15199/62.2016.10.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Rola mięsa wieprzowego w diecie człowieka
Jessica Stawicka
nr katalogowy: 115606
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Branża mięsna: perspektywy na drugą połowę 2024 roku
nr katalogowy: 149623
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Konferencja szkoleniowa dla przedstawicieli branż zbożowo-piekarskiej, cukierniczej i tłuszczowej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 111482
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Jakość i wartość odżywcza gęsiny
Paulina Duma-Kocan
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 109018
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Branża mięsna podsumowanie, perspektywy
Grzegorz Rykaczewski
nr katalogowy: 147300
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2017 roku
nr katalogowy: 115080
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Atrybuty mięsa wieprzowego a decyzje klientów w sklepach
Monika Świątkowska
Karol Krajewski
nr katalogowy: 83136
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Wieprzowiny wizytówka
Waldemar Jaworski
nr katalogowy: 96235
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Charakterystyka produkcji kiełbasy białej
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 112888
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Wieprzowina w polskiej kuchni.Schabowy zawsze na czasie
Irena Kłoczko
nr katalogowy: 87669
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
KRONIKA
nr katalogowy: 63184
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Ocena efektywności handlu zagranicznego mięsem i jego przetworami w latach 2009-2013
Marian Winiarski
nr katalogowy: 88581
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Wartość odżywcza mięsnych wyrobów garmażeryjnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58471
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Walory kulinarne polskiej wieprzowiny
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 92044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2017 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 109659
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2014 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 86630
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Analiza wyników handlu zagranicznego mięsem w 2011 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 66668
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2016 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 101047
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2014 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 90205
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Upowszechnienie klasyfikacji EUROP tusz wieprzowych w UE
Dariusz Lisiak
nr katalogowy: 93930
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Przyjęcie i rozpatrywanie reklamacji od strony klienta
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 128631
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Nowa technologia zagospodarowania wieprzowych pozostałości poubojowych
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 150475
głowa wieprzowa odkostniona mechanicznie
technologia separacji
mrożenie
jakość
zagospodarowanie odpadu
frozen mechanically separated pig's head
separation technology
quality
waste management
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi1 w 2017 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 112890
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2013 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 85733
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Tradycyjne produkty mięsne A zji
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 62722
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Jakość powierzchni magazynowych w przemyśle mięsnym
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 131403
magazynowanie
powierzchnia
jakość
storage
surface
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
MIĘSO I KREW jako tabu pokarmowe
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 135052
tabu pokarmowe
konina
wieprzowina
wołowina
krew
food taboos
horse meat
pork
beef
blood
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Mazowsza i Kurpiów
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 146343
kuchnia regionalna
Mazowsze
Kurpie
charakterystyka
regional Polish cuisine
Mazovia
Kurpie
characteristics
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA POWSTAWANIE zapachu knura, regulacje prawne, metody wykrywania
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 146360
zapach knura
androstenon
skatol
kastracja
boar taint
androstenone
skatole
castration
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WPŁYW KONSUMPCJI NIEPRZETWORZONEGO MIĘSA CZERWONEGO NA CHOROBY CHRONICZNE U LUDZI
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Dariusz Lisiak
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 146363
nieprzetworzone mięso czerwone
spożycie mięsa
choroby chroniczne
unprocessed red meat
meat consumption
chronic diseases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Zmiany w spożyciu mięsa w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 146030
10.15199/65.2023.11.1
mięso
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
meat
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiarskiego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 119827
10.15199/65.2019.4.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Zastosowanie biostarterów grzybowych w procesie dojrzewania wołowiny na sucho
Wiesław PRZYBYLSKI
Magdalena PŁECHA
nr katalogowy: 151152
wołowina sezonowana na sucho
jakość sensoryczna
mikrobiologia mięsa
Mucor flavus
biostartery
związki lotne
dry-aged beef (DAB)
sensory quality
microbiology of meat
Mucor flavus
biostarters
volatile compounds
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH