Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Klasyfikacja tusz wieprzowych- fakty, opinie, komentarze
Paweł Komender
nr katalogowy: 1587
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
System EUROP klasyfikacja tusz zwierząt rzeźnych
Agnieszka Pawelec
nr katalogowy: 50746
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Nowoczesne techniki oceny tusz wieprzowych
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 133509
klasyfikacja tusz wieprzowych
SEUROP
ESTIMEAT
pork carcass classification
SEUROP
ESTIMEAT
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Urządzenie do wydajnej klasyfikacji tusz wieprzowych ciepłych i wychłodzonych
nr katalogowy: 64455
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Koniec problemów z klasyfikacją tusz wieprzowych
nr katalogowy: 1638
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Wyniki kontroli klasyfikacji tusz wieprzowych w systemie EUROP
nr katalogowy: 148723
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Zmiany w klasyfikacji poubojowej tusz wieprzowych w systemie SEUROP
DARIUSZ LISIAK
PIOTR JANISZEWSKI
KAROL BORZUTA
nr katalogowy: 148318
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
Wartość rzeźna tusz wieprzowych i ceny wybranych wyrobów mięsnych
Dariusz Lisiak
Agnieszka Pater
Karol Borzuta
nr katalogowy: 9660
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-2
O klasyfikacji tusz wieprzowych kilka słów komentarza
Michał Boruta
nr katalogowy: 1565
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Metoda ZP do klasyfikacji EUROP tusz wieprzowych jako alternatywa dla mniejszych zakładów ubojowych
Dariusz Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 62721
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-9
Wartość rzeźna tusz wieprzowych i ceny wybranych wyrobów mięsnych
Dariusz Lisiak
Agnieszka Pater
Karol Borzuta
nr katalogowy: 9611
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Aparaty do klasyfikacji tusz wieprzowych w skali EUROP
Fabian Magda
nr katalogowy: 73862
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Automatyczne urządzenia do przecinania tusz zwierząt rzeźnych
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 102885
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
Co pisza inni - ze świata
nr katalogowy: 9595
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-2
Co piszą inni
nr katalogowy: 9503
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-11
Uzysk czterech podstawowych elementów z rozbioru tusz wieprzowych
Jerzy Gejdel
Władysław Korzeniowski
nr katalogowy: 9646
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Upowszechnienie klasyfikacji tusz wieprzowych EUROP w Polsce
Dariusz Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 73863
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Porównanie różnych aparatów do pomiaru procentowej zawartości chudego mięsa w tuszach wieprzowych
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 56899
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Wpływ metody wychładzania tusz wieprzowych na właściwości mięsa
Artur Rybarczyk
nr katalogowy: 89619
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Automatyczne urządzenia do przecinania tusz zwierząt rzeźnych
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 124497
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Grubość słoniny i pomiary mięśnia najdłuższego grzbietu
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 27870
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Ocena wybranych cech jakościowych mięsa tuczników
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 34309
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Jakość mikrobiologiczna tusz wieprzowych jako wskaźnik higieny uboju
R. Palka
J. Szteyn
nr katalogowy: 20835
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Badania porównawcze aparatów do klasyfikacji tusz wieprzowych
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Jarosław Rogalski
Rafał Winarski
nr katalogowy: 1741
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Wyniki monitoringu mięsności tusz tuczników pogłowia masowego
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Marek Jankowski
nr katalogowy: 1681
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Organizacja systemu oraz zasady klasyfikacji tusz wieprzowych po akcesji Polski do Unii Europejskiej
Karol Borzuta
nr katalogowy: 1686
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
Analiza zmian wartości rzeźnej tusz wieprzowych oraz cen zakupu tuczników
Dariusz Lisiak
Agnieszka Pater
Karol Borzuta
nr katalogowy: 16732
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Wpływ mięsności tusz wieprzowych na uzysk części zasadniczych i mięsa przerobowego
Jerzy Strzelecki
Karol Borzuta
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 16702
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Upowszechnienie klasyfikacji EUROP tusz wieprzowych w UE
Dariusz Lisiak
nr katalogowy: 93930
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Efektywność, jakość i optymalizacja procesów w dobie Industry 4.0
nr katalogowy: 87488
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Struktura uboju bydła wg klasy EUROP w Polsce (lata 2005-2010)
Jolanta J. Sienkiewicz
nr katalogowy: 72616
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Wzrasta wartość rzeźna tuczników krajowych
Jerzy Strzelecki
Karol Borzuta
Andrzej Borys
Eugenia Grześkowiak
Dariusz Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 42537
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-3
Klasyfikacja tusz wołowych motorem postępu w produkcji mięsa w Danii
Jarosław Rogalski
Andrzej Borys
Stefan Kien
nr katalogowy: 9509
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Międzynarodowe seminarium z wizytą w nowoczesnym zakładzie mięsnym i centrum logistycznym EDEKA Rheinstetten 24-25 października 2012 r. w Karlsruhe
nr katalogowy: 71044
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Klasa uformowania tusz buhajków rasy holsztyńsko-fryzyjskiej intensywnie żywionych
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 83132
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Nowoczesne metody klasyfikacji tusz przeżuwaczy
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 134013
tusze wołowe i owcze
metody oceny i klasyfikacji
urządzenia pomiarowe
beef and sheep carcasses
evaluation and classification methods
measure devices
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Ponowne testowanie urządzeń klasyfikacyjnych tusz wieprzowych w Polsce
DARIUSZ LISIAK
PIOTR JANISZEWSKI
KAROL BORZUTA
EUGENIA GRZEŚKOWIAK
KRZYSZTOF POWAŁOWSKI
BEATA LISIAK
ŁUKASZ SAMARDAKIEWICZ
nr katalogowy: 148726
tusze wieprzowe
urządzenia klasyfikacyjne
ocena mięsności
pigs carcass
classification devices
meatiness assessment
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Klasy otłuszczenia tusz buhajków w systemie EUROP a wartość rzeźna i jakość mięsa
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 67047
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Wartość rzeźna i jakość mięsa tusz buhajków zakwalifikowanych w systemie EUROP do różnych klas otłuszczenia
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
Rafał Winarski
nr katalogowy: 114007
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Wartość uzysku elementów detalicznych i kulinarnych w porównaniu z mięsem drobnym tusz jałówek
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 29830
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Ocena zawartości tkanki tłuszczowej w półtuszach wieprzowych
Jan Szorc
nr katalogowy: 1588
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Wędliny podrobowe - tanio, smacznie, zdrowo
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 85728
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Przegląd rozwoju i wykorzystania analizy obrazu wideo (VIA) do oceny tusz wołowych jako alternatywy wobec systemu EUROP i innych subiektywnych systemów
nr katalogowy: 73865
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Posiedzenie Krajowej Rady Klasyfikacji Tusz Zwierząt Rzeźnych
nr katalogowy: 77439
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
KSIĄŻKI
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 20839
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Automatyczne generowanie zysków
nr katalogowy: 72543
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Warto tworyć niezależne firmy klasyfikacyjne tusz zwierząt rzeżnych w Posce
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
nr katalogowy: 1710
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
Analiza zmian wartości rzeźnej tusz oraz cen wyrobów mięsnych
Dariusz Lisiak
Agnieszka Pater
Karol Borzuta
nr katalogowy: 9541
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Bożonarodzeniowe wędzonki
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 88576
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Technologia chłodzenia półtusz wieprzowych i wołowych
Fabian Magda
nr katalogowy: 57879
CHŁODNICTWO 2007-3
Wpływ kwasu askorbinowego i ekstraktów wodnych z tymianku na zmiany wskaźnika TBA i barwy modelowych pieczeni wieprzowych podczas ich przechowywania chłodniczego
nr katalogowy: 24973
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Jak należy płacić za jałówki rzeźne?
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 47490
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-6
Produkcja mięsa z tusz loch
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 26943
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Czy można zastąpić MDOM preparatem błonnika?
Joanna Miazek
Maciej Zaleski
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 85157
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Nie zawsze więcej znaczy lepiej
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 149956
CHŁODNICTWO 2019-2
Ekonomiczno-energetyczna analiza procesu chłodzenia półtusz wieprzowych
Mateusz Marcinkowski
nr katalogowy: 120112
10.15199/8.2019.2.2
półtusze wieprzowe
instalacje chłodnicze
metody chłodzenia
amoniak
pig carcasses
cooling instalations
cooling methods
ammonia
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Poubojowe wychładzanie tusz zwierząt rzeźnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 83740
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wieprzowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 117809
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
DEVRO jadalne osłonki najwyższej jakości
Małgorzata Ławniczak
nr katalogowy: 106582
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
Co pisza inni - ze świata
J.K.
nr katalogowy: 9545
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Metody wychładzania tusz a jakość mięsa
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 44873
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Tunele chłodnicze do wychładzania tusz zwierząt rzeźnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 89620
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Zastosowanie szacowania ilości i procentowej zawartości mięsa
Tadeusz Blicharski
Grzegorz Żak
nr katalogowy: 1682
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Wskaźnik wydajności rzeźnej bydła
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 53051
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Nowoczesne technologie wychładzania półtusz wieprzowych
Inż. Rafał Matera
mgr inż. Tomasz Oleksiak
nr katalogowy: 16140
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-12
Czynniki wpływające na jakość tusz jagnięcych
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 22715
CHŁODNICTWO 2005-6
Wpływ przechowywania na kształtowanie się właściwości jakościowych i ilościowych oraz zawartości nitrozoamin w polędwicach wieprzowych (praca naukowo-badawcza)
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8665
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Polski handel zagraniczny mięsem w 2019 roku
Marzena Trajer
nr katalogowy: 125975
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
Ocena jakości mięsa jagnięcego
Bogdan Klepacki
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 9662
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
49 Międzynarodowy Kongres Nauki o Mięsie i Technologii. Cześć l
Edward Pospiech
Andrzej Borys
nr katalogowy: 1658
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
49 Międzynarodowy Kongres Nauki o Mięsie i Technologii. Część II
Stefan Kien
Jarosław Rogalski
Andrzej Borys
nr katalogowy: 1678
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-2
Dostosowywanie systemu klasyfikacji do standardów Unii Europejskiej
Karol Borzuta
Qivmd Hoen
Dariusz Lisiak
nr katalogowy: 1561
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Jakość podstawowych elementów kulinarnych tusz młodego bydła
Eugenia Grześkowiak
Jerzy Strzelecki
Karol Borzuta
Andrzej Borys
nr katalogowy: 16682
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Rola czynników genetycznych w kształtowaniu jakości tusz i mięsa wieprzowego
T. Florowski
A. Pisula
nr katalogowy: 20735
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Wykorzystanie klasyfikacji tusz wołowych jako podstawy do rozliczeń z producentami żywca
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 1622
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Mięsna uczta
nr katalogowy: 72214
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 92038
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Porównanie jakości różnych mięśni tusz młodego bydła rzeźnego rasy ncb
Eugenia Grześkowiak
Karol Borzuta
Jerzy Strzelecki
nr katalogowy: 16672
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Aktualne poglądy na temat systemów wychładzania tusz zwierząt rzeźnych
Karol Borzuta
nr katalogowy: 16148
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Profesorowi Stanisławowi Wajdzie
nr katalogowy: 88573
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Uzależnienie cen bydła rzeźnego od wartości rzeźnej ich tusz
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 16760
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Profesorowi Stanisławowi Wajdzie
nr katalogowy: 123983
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-5
Problematyka optymalizacji produkcji tuczników prezentowana na Kongresie w Dublinie
Jarosław Rogalski
Andrzej Borys
nr katalogowy: 25970
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-4
Bezpieczeństwo pożarowe cz. VII. Klasyfikacja wyrobów budowlanych z uwagi na ich udział w rozwoju pożaru
M. Kosiorek
A. Kolbrecki
nr katalogowy: 17531
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Optymalizacja łańcucha tworzenia wartości w procesie uboju i rozbioru
nr katalogowy: 66667
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
15-lecie Polskiego Związku Producentów i Dystrybutorów Jelit
nr katalogowy: 92042
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
O konferencji SRW RP i SGH słów kilka
nr katalogowy: 92614
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-2
Wymagania bezpieczeństwa w przestrzeniach zagrożonych wybuchem Część I. Podstawowe pojęcia, definicje, klasyfikacja
Michał Świerżewski
nr katalogowy: 23940
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Jakość tuszek i mięsa kurcząt brojlerów
Ewa Gornowicz
Lidia Lewko
nr katalogowy: 27872
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-4
Nowa drukarka UV firmy Mimaki
nr katalogowy: 98047
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Wpływ żywienia trzody chlewnej na jakość mięsav
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 74699
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Wartość rzeźna buhajków i jałówek
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 79229
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Klasyfikacja wyrobów gipsowych ze względu na reakcję na ogień
Michał Wieczorek
Małgorzata Sobala
Krzysztof Nosal
nr katalogowy: 47343
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
MPS wprowadza następną generację automatów dla linii ubojowych!
nr katalogowy: 76015
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
WPŁYW MARYNOWANIA NA POPRAWĘ JAKOŚCI wieprzowych steków z kością – tomahawk
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 138120
grillowanie
soczystość
kruchość
marynowanie
grilling
marinating
juiciness
tenderness
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
WPŁYW MARYNOWANIA NA POPRAWĘ JAKOŚCI wieprzowych steków z kością – tomahawk
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 138120
grillowanie
soczystość
kruchość
marynowanie
grilling
marinating
juiciness
tenderness
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-2
Zmiany ilościowe i jakościowe mięsa w trakcie jego pozyskiwania i przetwarzania
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 33105
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-23
PORADNIK Wino dla inżyniera (60)
winny maniak
nr katalogowy: 56749
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Jak obliczyć zawartość mięsa i tłuszczu wieprzowego w produktach objętych refundacją w Unii
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 56231
CHŁODNICTWO 2018-1
Modelowanie schładzania poubojowego półtusz wieprzowych
Artur Rusowicz
Iurii Koval
nr katalogowy: 112353
10.15199/8.2018.1.2
chłodzenie
półtusze wieprzowe
symulacje numeryczne
cooling
pork half-carcasses
numerical simulations
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Wina do sushi
winny maniak
nr katalogowy: 118696
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Produkcja materiałów budowlanych w styczniu 2009 roku
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 49612
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-6
60 LAT TEMU W PRZEGLĄDZIE GEODEZYJNYM PISANO
Wojciech Wilkowski
nr katalogowy: 60391
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
GLEBOZNAWCZA KLASYFIKACJA GRUNTÓW W DUŻEJ MIERZE FIKCJĄ
nr katalogowy: 132863
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Kronika
nr katalogowy: 51705
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Wieprzowina ze znakiem PQS
Henryk Piekut
nr katalogowy: 55119
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-10
Karta charakterystyki w służbie bhp cz. 2- Klasyfikacja i oznakowanie produktu
Anna Łuczak
nr katalogowy: 101167
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-4
Sztuczne sieci neuronowe i kierunki ich zastosowań w przemyśle. Klasyfikacja i rodzaje zadań wykonywanych przez sztuczne sieci neuronowe
ROBERT DROBINA
ANETA GRECKA
STANISŁAW LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 98054
10.15199/60.2016.04.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczanie ścieków powstających w procesie produkcji gryzaków dla psów
Sławomir Żak
nr katalogowy: 133330
10.15199/62.2021.9.23
OPAKOWANIE 2011-4
Ball Packaging: puszka jak kameleon
nr katalogowy: 59276
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-7
Benzyna bazowa
A. Bądkowski
nr katalogowy: 15616
AURA 2005-11
KLASYFIKACJA ANTYBIOTYKÓW
Barbara Mickowska
nr katalogowy: 8559
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-5
ATLAS PLUS S2 HYDRO - jeden produkt, dwie funkcje, trzy technologie
Przemysław Świercz
nr katalogowy: 120266
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Fuzzy Classification of Medical Data Derived from Diagnostic Devices
Liliana BYCZKOWSKA-LIPIŃSKA
Agnieszka WOSIAK
nr katalogowy: 102605
10.15199/48.2016.12.22
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-1
Francuska klasyfikacja płytek ceramicznych
Kazimiera Makulska
nr katalogowy: 7751
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 1609
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Smak tradycji
nr katalogowy: 44262
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Rynek mięsa w Polsce w 2019 r.
Marzena Trajer
nr katalogowy: 122022
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Klasyfikacja i definicje lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 18978
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-10
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 9980
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-3
Reakcja na ogień - nowa i stara klasyfikacja
A. Kolbrecki
nr katalogowy: 2436
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Obrót mięsem zwierząt łownych - Punkty Skupu Dziczyzny
Katarzyna Pietrzkiewicz
Elżbieta Bombik
nr katalogowy: 109657
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Zastosowanie niskich temperatur do utrwalania mięsa i przetworów mięsnych
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 83742
CHŁODNICTWO 2011-5
Czynniki kształtujące jakość technologiczną i trwałościową oraz wartości żywieniowe produktów mięsnych
RYSZARD RYWOTYCKI
nr katalogowy: 59732
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Klasyfikacja taryfowa produktów mięsnych
Andrzej Puka
nr katalogowy: 21569
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-3
Dobór płytek ceramicznych do obiektów użyteczności publicznej
KAZIMIERA MAKULSKA
nr katalogowy: 21227
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-3
Bezpieczeństwo pożarowe. Klasyfikacja wyrobów
M. Kosiorek
A. Borowy
nr katalogowy: 17609
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-4
Polska norma zharmonizowana z Dyrektywami UE
KAZIMIERA MAKULSKA
nr katalogowy: 15498
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-6
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 9932
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-7-8
Tologopie UPS - uporządkowana klasyfikacja
Tomasz Wojda
nr katalogowy: 7613
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-9
Klasyfikacja stopnia zużycia izolacji uzwojeń maszyn elektrycznych
Tadeusz GLINKA
nr katalogowy: 3844
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-7-8
Neuronowa klasyfikacja stanów pracy czynnej sieci ciepłowniczej
Piotr Ziembicki
Paweł Malinowski
nr katalogowy: 875
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-8
Wyłączniki próżniowe SN - podział i klasyfikacja
Piotr Lachowski
nr katalogowy: 21183
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-12
Klasyfikacja gruntów - nowy zakres uprawnień zawodowych.Klasyfikator gruntów - nowy zawód
Bożena Wasielewska
nr katalogowy: 4522
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Chleby Świata. Baladi - najbardziej manualny chleb na świecie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 12685
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Odporność ogniowa przekryć dachowych
Monika Hyjek
nr katalogowy: 132623
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-4
Wielostanowa klasyfikacja niezawodności izolacji w ujęciu teorii skończonych procesów markowskich
Wojciech WIŁA
nr katalogowy: 18391
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Problemy klasyfikacji obiektów budowlanych z sieciami i urządzeniami elektroenergetycznymi
Adam Podhorecki
Kinga Kuna
Magdalena Lachowicz
nr katalogowy: 132636
10.15199/33.2021.07.08
obiekty budowlane
budynki
budowle elektroenergetyczne
klasyfikacja
definicje
construction facilities
buildings
building structures
power engineering structures
qualification
definitions.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-1
Klasyfikacja wody zawartej w papierniczych masach włóknistych i wytworach papierniczych
Kazimierz Przybysz
nr katalogowy: 12362
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-3
Europejska klasyfikacja ogniowa wyrobów i elementów budowlanych
J. Fangrat
nr katalogowy: 2435
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-1
Klasyfikacja wody zawartej w papierniczych masach włóknistych i wytworach papierniczych
Kazimierz Przybysz
nr katalogowy: 12362
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu
nr katalogowy: 70397
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-9
Materiały elektroniczne zawierające nanostruktury przewodzące i dielektryczne do nanoszenia techniką natrysku
Grzegorz Wróblewski
Marcin Słoma
Daniel Janczak
Małgorzata Jakubowska
Anna Młożniak
nr katalogowy: 79321
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-7-8
Klasyfikacja domowych stacji doczyszczania wody
MAŁGORZATA PERCHUĆ
MAŁGORZATA ROWIŃSKA
nr katalogowy: 9292
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Klasyfikacja jakościowa rosyjskiej pszenicy i mąki oraz możliwości kształtowania jakości wypiekowej mąki w młynie
nr katalogowy: 20097
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-5
Bezpieczeństwo pożarowe część VIII. Klasyfikacja i zastosowanie urządzeń wentylacyjnych z uwagi na bezpieczeństwo pożarowe
M. Kosiorek
P. Głąbski
nr katalogowy: 17514
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-7
Klasyfikacja drzwi o podwyższonej odporności na włamanie w świetle norm europejskich
J. Matraś
nr katalogowy: 2609
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-12
Kataklizmy naturalne, fizyczne, metafizyczne i hybrydowe
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 102765
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 107994
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-5
Gospodarka odpadami tekstylnymi. Część I. Charakterystyka odpadów tekstylnych
Krystyna Lelicińska-Serafin
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 84269
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-12
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 123827
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-9
Przeszklone fasady w konstrukcji słupowo-ryglowej
Jerzy Płoński
Marzena Jakimowicz
nr katalogowy: 133469
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
PKWiU 2008 obowiązywać będzie do końca 2018 r.
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 111507
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-3
Stropy i sufity podwieszone - wymagania i klasyfikacja z uwagi na bezpieczeństwo pożarowe
M. Kosiorek
B. Wróblewski
nr katalogowy: 17599
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-7
Kryteria oceny i doboru kitów szklarskich oraz do wypełnień przy stolarce budowlanej
nr katalogowy: 2605
CHŁODNICTWO 2018-5
Uwarunkowania dotyczące procesów schładzania, zamrażania i rozmrażania mięsa i jego wyrobów
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
Kamil Wilczyński
nr katalogowy: 116991
10.15199/8.2018.5.3
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Zastosowanie wybranych parametrów fizykochemicznych i metody wysokotemperaturowej chromatografii gazowej w identyfikacji podstawowych i bazowych olejów smarowych
Adam Voelkel
Jacek Fall
nr katalogowy: 20177
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Celowość stosowania zabiegu mechanicznej tenderyzacji do poprawy kruchości wieprzowiny kulinarnej
Fabian Magda
nr katalogowy: 46580
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-3
Analiza i klasyfikacja cech konstrukcyjnych, architektonicznych, instalacyjnych oraz energetycznych budynków w Polsce
PIOTR ZIEMBICKI
GRZEGORZ MISZTAL
nr katalogowy: 66260
ELEKTROINSTALATOR 2020-4
BEZPIECZEŃSTWO ELEKTRYCZNE W SZPITALACH
Anna Biłek-Gorzkiewicz
nr katalogowy: 126074
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-3
Klasyfikacja zakłóceń jakości energii elektrycznej z wykorzystaniem sieci neuronowych RBF i SVM
Przemysław JANIK
Tadeusz ŁOBOS
nr katalogowy: 18410
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-8
Wyniki Rankingu Budowlana Marka Roku i Champion Roku 2024
nr katalogowy: 150153
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-8
Dynamiczna kontrola jakości tkanin
STANISŁAW LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 29426
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
GLEBOZNAWCZA KLASYFIKACJA GRUNTÓW W DUŻEJ MIERZE FIKCJĄ
nr katalogowy: 132863
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-10
Badania reakcji na ogień klasyfikacja wyrobów gipsowych i innych materiałów budowlanych
Małgorzata Niziurska
Michał Wieczorek
nr katalogowy: 80204
GOSPODARKA WODNA 2017-3
RECENZJA - Biomasa dla biopaliw (ang. Biomass for biofuels) Red. Katarzyna Bułkowska, Zygmunt Mariusz Gusiatin, Ewa Klimiuk, Artur Pawłowski, Tomasz Pokój
Marek Gromiec
nr katalogowy: 104830
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Kukurydza - Klasyfikacja, pochodzenie i rozpowszechnienie
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 35949
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Zamówienia publiczne na dostawy artykułów spożywczych
nr katalogowy: 113842
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Receptury wewnętrzne nr 21
nr katalogowy: 129666
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-12
Ogólna klasyfikacja hałasu i charakteryzujące go parametry
Marianna Mirowska
nr katalogowy: 32057
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-7
Klasyfikacja użytkowa zmiękczaczy
nr katalogowy: 29509
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-7
ROCKWOOL - więcej niż niepalność.Nowa klasyfikacja ogniowa izolacji dachów płaskich
nr katalogowy: 36385
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Oliwa z oliwek znaczenie, technologia, klasyfikacja
MAŁGORZATA WRONIAK
nr katalogowy: 36002
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-6
Rzeczywiste obiegi sprężarkowych pomp ciepła, czynniki robocze, klasyfikacja i budowa pomp ciepła
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 35809
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-3
Ocena nadzwyczajnych zagrożeń środowiska powodowanych przez zakłady chemiczne
ADAM STANISŁAW MARKOWSKI
nr katalogowy: 42720
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Opinia GUS nie chroni przed fiskusem
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 105327
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-3
Zmiany w znowelizowanej normie PN-EN 14411:2013-04E
Izabela Mikołajczyk
nr katalogowy: 78655
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-2
Jak dobrać klej do płytek ceramicznych
Małgorzata Niziurska
Krzysztof Nosal
Michał Wieczorek
nr katalogowy: 77019
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Klasyfikacja pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127871
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Klasyfikacja pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127871
CHŁODNICTWO 2010-12
Zmiany właściwości fizyko-chemicznych mięsa chłodzonego i mrożonego w zależności od wieku koni
RENATA STANISŁAWCZYK
MARIUSZ RUDY
nr katalogowy: 56447
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Ocena odkształceń okien z PVC pod obciążeniem wiatrem
nr katalogowy: 29317
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-6
Realizacja przepisów prawnych w zakresie gospodarki odpadami w branży mięsnej
Marzena Andrzejewska-Wierzbicka
Małgorzata Krucka-Adamkiewicz
nr katalogowy: 26945
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
Klasyfikacja substancji i preparatów niebezpiecznych jaka przyszłość?
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 39439
SZKŁO I CERAMIKA 2008-5
Wprowadzenie normy europejskiej do Zbioru Polskich Norm
IZABELA MIKOŁAJCZYK
nr katalogowy: 38385
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-3
Perturbacje z wprowadzeniem normy PN-EN 14411:2007
Izabela Mikołajczyk
nr katalogowy: 37016
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
IG - ważny wskaźnik w przemyśle zbożowym i piekarskim
JOLANTA KOCHŃSKA
nr katalogowy: 25867
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Klasyfikacja problemu technologicznego wstępem do jego optymalizacji
RYSZARD SZUL
MAŁGORZATA PETZEL
nr katalogowy: 28880
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Maszyny i urządzenia do podziału oraz rozdrabniania twardych elementów tusz zwierzęcych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 149961
maszyny do podziału i rozdrabniania twardych części tusz zwierzęcych
uwarunkowania techniczne i technologiczne
machines for dividing and grinding hard parts of animal carcasses
technical and technological conditions
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Półmisek wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72878
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Ozonem w warzywa.Wywiad z Robertem Muszańskim, właścicielem firmy WOFIL Ozone Technology
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 70373
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-2
Klasyfikacja metod budowy tuneli wraz z przykładami
Anna Siemińska-Lewandowska
nr katalogowy: 33230
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-6
Klasyfikacja ogniowa dachów
Mirosław Kosiorek
Marek Łukomski
nr katalogowy: 26976
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Długoterminowe badania zabrudzenia elewacyjnych powłok malarskich w warunkach aglomeracji miejskich
Oleksiy Kopylov
nr katalogowy: 38174
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH