Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Wpływ ładunku elektrycznego na potencjał elektrokinetyczny na granicy faz: proteza naczyń krwionośnych-krew
Bożena ŁOWKIS
Beata ZBOROMIRSKA-WNUKIEWICZ
Katarzyna GRYZŁO
nr katalogowy: 38643
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-1
Mikroczujniki elektrochemiczne i układy do nieinwazyjnego pomiaru prężności O2 i CO2 we krwi tętniczej - doniesienie wstępne
Tadeusz Pałko
Józef Przytulski
Włodzimierz Łukasik
nr katalogowy: 74229
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
Szkolenie z pierwszej pomocy cz. 11
Andrzej Dziedzic
nr katalogowy: 114858
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-6
Świeża krew
nr katalogowy: 19455
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Królewskie przystawki
BARBARA POKORSKA
nr katalogowy: 4211
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-14-15
Właściciel jak krew z krwi
fi
nr katalogowy: 13212
ODZIEŻ 2005-4
We współczesnej medycynie coraz groźniejsze staje się ryzyko
Elżbieta Solińska
Anna Ziółek
nr katalogowy: 11030
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Bycza krew z Egeru
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 123765
AURA 2005-5
RECENZJE MUZA SA - WARSZAWSKIE WYDAWNICTWO LITERACKIE Dżihad kontra McŚwiat - Pejzaż etniczny Europy - Macdonaldyzacja społeczeństwa - Kraina Fast Foodów - (kb)
nr katalogowy: 8441
AURA 2008-12
Mięso może dodać Ci skrzydeł
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 39853
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-5
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42606
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-3
Wynagrodzenie za czas zwolnienia nauczyciela krwiodawcy
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 34075
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-1
Redakcja odpowiada
nr katalogowy: 23568
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-13
Serce za serce
Irena Fober
nr katalogowy: 28135
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Palaczom stop!
nr katalogowy: 39507
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
Drugie życie frytki
ANNA W.
nr katalogowy: 27108
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-12
Technika i medycyna
nr katalogowy: 120598
SZKŁO I CERAMIKA 2014-6
Gdy już działamy
KATARZYNA STEFANIAK
nr katalogowy: 88602
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Okiem przewodniczącego jury
Paweł Mieszała
nr katalogowy: 84379
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-22-23
ZŁOTY INŻYNIER 2014 - kandydaci
nr katalogowy: 87829
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
Brak czasu, czyli jak mniej znaczy więcej
Tomasz Malinowski
nr katalogowy: 143082
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
Brak czasu, czyli jak mniej znaczy więcej
Tomasz Malinowski
nr katalogowy: 143082
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-3
Z nadzieją w trudne czasy
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 136621
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-3-4
Po co wozić śnieg przez Saharę?
nr katalogowy: 74600
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-11
Analiza możliwości napowietrzenia betonu cementowego z zastosowaniem preparatu białkowego
Krzysztof Zieliński
Józef Jasiczak
nr katalogowy: 134582
10.15199/33.2021.11.05
domieszka do betonu
napowietrzenie betonu
krew bydlęca
białko.
concrete admixture
concrete aeration
bovine blood
protein.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-6
Co weszło nam w krew?
Irena Fober
nr katalogowy: 50659
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-9
Wykorzystanie biologicznej energii elektrycznej ślimaków
nr katalogowy: 70453
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-22
Bielszy odcień krwi
nr katalogowy: 55294
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Kłopotliwe pytania
Wojciech S. Wocław
nr katalogowy: 104149
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Smak tradycji
nr katalogowy: 44262
AURA 2009-12
Imperatyw przetrwania – intelektualny i emocjonalny
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 48312
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-2
Serce Magleva mogłoby utrzymywać przy życiu pacjentów z problemami kardiologicznymi
nr katalogowy: 124968
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-12
Wpływ odzieży chirurgicznej na obciążenie termiczne chirurgów. Cz. I
Magdalena Zwolińska
Anna Bogdan
Tomasz Mikulski
Iwona Sudoł-Szopińska
nr katalogowy: 48886
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Reforma emerytalna - konsekwencje dla pracodawców. Nie obejdzie się bez tabelki
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 70300
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Nobel dla życia
Irena Fober
nr katalogowy: 128651
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-14-15
Woda wielkiej łzy
Irena Fober
nr katalogowy: 69101
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Nobel dla życia
Irena Fober
nr katalogowy: 128651
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Wiadomości
nr katalogowy: 140123
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Receptury wewnętrzne nr 21
nr katalogowy: 129666
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-3
Z nadzieją w trudne czasy
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 136621
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
Z jak zranienia ostrymi narzędziami
Anna Szydlik
nr katalogowy: 83510
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
MIĘSO I KREW jako tabu pokarmowe
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 135052
tabu pokarmowe
konina
wieprzowina
wołowina
krew
food taboos
horse meat
pork
beef
blood
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-12
Barber
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 110997
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
O wrażeniach z Polski
nr katalogowy: 122757
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Uprzejmość kontra arogancja Krew się we mnie gotuje
nr katalogowy: 83927
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Platynowe i grafitowe immunoczujniki amperometryczne do oznaczania białka C-reaktywnego
Beata KAZIMIERCZAK
Anna BARANIECKA
Marek DAWGUL
Dorota G. PIJANOWSKA
Władysław TORBICZ
Marianna GÓRSKA
Piotr GRABIEC
nr katalogowy: 71294
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Gdy nowy pracownik wkracza z inicjatywą
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 65002
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Jak obliczyć zawartość mięsa i tłuszczu wieprzowego w produktach objętych refundacją w Unii
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 56231
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2014 rok
nr katalogowy: 89420
ELEKTROINSTALATOR 2022-11
CZUJNIKI TLENKU WĘGLA
nr katalogowy: 140679
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Ryby jako źródło narażenia człowieka na rtęć
Małgorzata Ćwieląg-Drabek
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Grzegorz Dziubanek
nr katalogowy: 108069
10.15199/65.2017.7.8
rtęć
ryby
narażenie
mercury
fish
exposure
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-12
Prawa i obowiązki pracownika - honorowego krwiodawcy
Piotr Wąż
nr katalogowy: 117995
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
Prawa i obowiązki pracownika - honorowego krwiodawcy
Piotr Wąż
nr katalogowy: 117698
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-2
Właściwości adsorpcyjne, jonowymienne i trwałość termiczna modyfikowanego węgla aktywnego otrzymanego z polimerów zawierających azot
nr katalogowy: 106623
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Osadzanie warstw węglowych metodami plazmowymi na podłożach poliuretanowych o niskiej temperaturze degradacji
WALDEMAR MRÓZ
nr katalogowy: 64684
GOSPODARKA WODNA 2010-6
FAK TY
8-9
nr katalogowy: 52227
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-11
Wpływ procesów konserwacji na jakość tkanin, przeznaczonych dla szpitalnictwa
Andrzej Sapieja
Barbara Binkowska Romualda Marszałek
Agnieszka Patejuk-Duda
nr katalogowy: 56084
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Bakterie Listeria monocytogenes Cz. I. Występowanie i źródła zanieczyszczeń żywności
Anna Sip
nr katalogowy: 54154
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Mechanik samochodowy, konserwator Część 7- Czynniki biologiczne - wstęp teoretyczny
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 92902
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Wykorzystanie odpadów poubojowych
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148322
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Posadzki w przemyśle mięsnym
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111829
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-5
Odporność korozyjna powłok galwanicznych na sprzęcie medycznym
DARIUSZ SOŁEK
MACIEJ HAJDUGA
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
JACEK CHĘCMANOWSKI
nr katalogowy: 67568
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Zakłucia i zranienia w sektorze opieki zdrowotnej cz. 2
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 102872
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wędliny podrobowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 100639
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-2
Europejski system handlu emisjami pożywką dla kr yminalistów
P. Wandelt
nr katalogowy: 96878
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Gold nanoparticles for the activation of equine platelets Nanocząstki złota do aktywacji końskich płytek krwi
Aleksandra Mucha
Urszula Nowak
nr katalogowy: 99644
10.15199/62.2016.7.11
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jakość wędlin podrobowych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 92043
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-4
Nanowłókna celulozowe o właściwościach hemostatycznych
ANNA PINAR
ROMUALDA KOŹMIŃSKA
nr katalogowy: 90938
10.15199/60.2015.4.3
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-9
Historyczny zarys ochrony przed korozją. Cz. 1 Farby
MICHAŁ JACZEWSKI
nr katalogowy: 133455
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Aspekty legislacyjne związane z zanieczyszczeniem środków spożywczych pierwiastkami szkodliwymi dla zdrowia w świetle prac Komisji Europejskiej
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Oksana Orshulayk
Ewelina Chabros
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 131435
10.15199/65.2021.4.3
pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka
środki spożywcze
najwyższe dopuszczalne poziomy
ustawodawstwo
elements harmful to human health
foodstuffs
maximum permissible levels
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Aspekty legislacyjne związane z zanieczyszczeniem środków spożywczych pierwiastkami szkodliwymi dla zdrowia w świetle prac Komisji Europejskiej
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Oksana Orshulayk
Ewelina Chabros
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 131435
10.15199/65.2021.4.3
pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka
środki spożywcze
najwyższe dopuszczalne poziomy
ustawodawstwo
elements harmful to human health
foodstuffs
maximum permissible levels
legislation
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-6
Szkolenie z pierwszej pomocy, cz. 2
Andrzej Dziedzic
nr katalogowy: 106298
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-4
XXV..., czyli epidemie, które od czasów starożytności pochłaniają więcej ofiar niż wojny
Ryszard RUS
nr katalogowy: 125759
AURA 2019-6
Jesteśmy blisko katastrofy klimatycznej - mamy jeszcze cień nadziei
Piotr Skubała
nr katalogowy: 120629
10.15199/2.2019.6.3
różnorodność biologiczna
katastrofa klimatyczna
środowisko naturalne
biodiversity
climate catastrophe
natural environment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Zeolity jako nośniki leków
Ewelina Musielak
Agnieszka Feliczak-Guzik
Izabela Nowak
nr katalogowy: 126686
10.15199/62.2020.6.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Zeolity jako nośniki leków
Ewelina Musielak
Agnieszka Feliczak-Guzik
Izabela Nowak
nr katalogowy: 126686
10.15199/62.2020.6.23
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Wykorzystanie bezzałogowych statków powietrznych do tworzenia awaryjnych bezprzewodowych sieci łączności
Igor MIELCZAREK
Sebastian SZYMAŃSKI
Krzysztof GÓRSKI
nr katalogowy: 145261
10.15199/48.2023.09.39
zarządzanie kryzysowe
awaryjne sieci telekomunikacyjne
bezzałogowe statki powietrzne - BSP
drony na uwięzi
emergency management
emergency telecommunications networks
unmanned aerial vehicles – UAV
tethered drones
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-10
Wpływ konstrukcji elementów grzejnych na izolacyjność cieplną wkładów tekstylnych do obuwia ochronnego
EMILIA IRZMAŃSKA
PAMELA MIŚKIEWICZ
nr katalogowy: 110217
10.15199/60.2017.10.1
obuwie ochronne
wkłady tekstylne
elementy grzejne
izolacyjność cieplna
protective footwear
textile liners
heating elements
thermal insulation
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-18
Biofizyka w praktyce - terapia fotodynamiczna cz. I
Jerzy Peszke
nr katalogowy: 115347
biofizyka
terapia fotodynamiczna
biophysics
photodynamic therapy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Metody oczyszczania ścieków w zakładach mięsnych
Martyna Kwiecińska
Izabela Kruszelnicka
Dobrochna Ginter-Kramarczy
nr katalogowy: 108782
10.15199/65.2017.8.4
przemysł mięsny
przemysł spożywczy
oczyszczanie ścieków
mechaniczna
chemiczna
biologiczna technologia oczyszczania ścieków
meat industry
food industry
waste water treatment
mechanical
chemical and biological methods waste water treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
MIĘSO, SUROWE WYROBY MIĘSNE, PRODUKTY MIĘSNE – prawidłowa klasyfikacja
Joanna Bogucka
Karol Socha
nr katalogowy: 142888
mięso
surowe wyroby mięsne
produkty mięsne
MOM
prawo żywnościowe
meat
meat preparations
meat products
MSM
food law
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-1
Badania eksperymentalne stężenia tlenków węgla w warsztacie samochodowym
KACPER JERMACZ
ANDRZEJ GAJEWSKI
nr katalogowy: 118181
10.15199/9.2019.1.5
tlenek węgla
dwutlenek węgla
najwyższe dopuszczalne stężenie pułapowe
(NDSP)
najwyższe dopuszczalne stężenie chwilowe (NDSCh)
carbon monoxide
carbon dioxide
maximum acceptable 8-hour concentration
15-minute short-term exposure limit (STEL)
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Modelling the temperature-dependent RF ablation produced by the multi-tine electrode
Piotr GAS
nr katalogowy: 124172
10.15199/48.2020.01.12
temperature-dependent RF ablation
multi-tine electrode
hepatic tissue properties
blood flow
hepatocellular carcinoma
FEM.
ablacja RF
elektroda wielopalcowa
właściwości tkanki wątroby
przepływ krwi
rak komórkowo-wątrobowy
MES.
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH