Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Przyżyciowe i technologiczne czynniki wycieku soku mięsnego wieprzowiny w handlu mięsem
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak
Łukasz Samardakiewicz
Beata Lisiak
nr katalogowy: 150474
mięso wieprzowe wyciek soku mięśniowego
masa netto
pork meat
drip losses
net weight
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Walory kulinarne polskiej wieprzowiny
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 92044
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Produkcja mięsa wieprzowego z loch pierwiastek
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 21567
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jakość wędlin podrobowych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 92043
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
JAKOŚĆ PRODUKTÓW Z RÓŻNYCH GATUNKÓW MIĘSA I ICH MIESZANIN
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 145948
mięso
produkty mięsne mieszane
jakość
wartość odżywcza
meat
mixed meat products
quality
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Wieprzowe menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72213
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Marynaty, bejce i glazury
Magdalena Borek
nr katalogowy: 36083
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Wieprzowina w polskiej kuchni.Schabowy zawsze na czasie
Irena Kłoczko
nr katalogowy: 87669
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
TARGI P 31 do pordukcji wędzonek
nr katalogowy: 9604
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Apetyczny boczek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 70509
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 9572
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Potrawka z królika
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 41510
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Kiełbasa biała na wielkanocnym stole
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 147900
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Stabilność przechowalnicza barwy i tekstury parówek z mięsa mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewelina Brzozowska
nr katalogowy: 93062
10.15199/8.2015.7-8.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Wieprzowina ze znakiem PQS
Henryk Piekut
nr katalogowy: 55119
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Kruchość mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 31194
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 92038
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Smak tradycji
nr katalogowy: 44262
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
UPEM- Jakość jest sztuką, sztuka jakości!
nr katalogowy: 79530
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Jakość jest sztuką, sztuka jakości!
nr katalogowy: 79239
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
System gwarantowanej jakości żywności QAFP
Mieczysław Wiesław Obiedziński
Andrzej Pisula
Stanisław Płonka
Marian Różycki
Karol Węglarzy
Andrzej Czubała
Tomasz Florowski
Mieczysław Marek Obiedziński
nr katalogowy: 48688
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Atrybuty mięsa wieprzowego a decyzje klientów w sklepach
Monika Świątkowska
Karol Krajewski
nr katalogowy: 83136
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Coraz zdrowsza wieprzowina
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97165
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
XXXIX DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
Piotr Szymański
nr katalogowy: 77440
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Wpływ zamrażania na jakość mięsa wieprzowego
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 77750
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Mięso wieprzowe cennym źródłem składników mineralnych i witamin
Elżbieta Krzęcio-Nieczyporuk
nr katalogowy: 95691
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 67961
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Spotkajmy się przy ruszcie
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 68302
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Rynek wieprzowiny: świat, Unia Europejska, Polska Apetyt na wieprzowinę
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 91208
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Charakterystyka produkcji kiełbasy białej
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 112888
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Rośnie eksport mięsa i przetworów z Polski
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 147895
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Jakie efekty przynosi zagraniczna promocja mięsa i jego przetworów?
nr katalogowy: 76017
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Spożycie mięsa w polskich gospodarstwach domowych na tle uwarunkowań geograficznych
nr katalogowy: 113405
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Łukowska spiżarnia zapełniona po brzegi
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 71049
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Analiza zmian właściwości fizykochemicznych mięsa byczków o zróżnicowanej rasie i wieku
Fabian Magda
nr katalogowy: 76019
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Wykorzystanie surowców kolagenowych w przemyśle mięsnym (część II)
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 86269
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ przechowywania chłodniczego na parametry tekstury pasztetów
Mariusz Rudy
Marian Gil
Paulina Duma-Kocan
Elżbieta Głodek
Renata Stanisławczyk
Jagoda Żurek
nr katalogowy: 114576
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
BARWA MIĘSA JAKO JEDEN Z DETERMINANTÓW atrakcyjności i jakości produktu spożywczego
Dagmara Dróżdż
nr katalogowy: 135049
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Wpływ żywienia trzody chlewnej na jakość mięsav
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 74699
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Produkowanie wyrobów z udziałem mięsa odkostnionego mechanicznie
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 128138
jakość
charakterystyka i właściwości mięsa odkostnionego mechanicznie
przydatność przerobowa
aspekty żywieniowe i mikrobiologiczne
quality
characteristic and properties of mechanically separated meat
mechanically separated meat processability
nutrition and health aspects
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WPŁYW KONSUMPCJI NIEPRZETWORZONEGO MIĘSA CZERWONEGO NA CHOROBY CHRONICZNE U LUDZI
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Dariusz Lisiak
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 146363
nieprzetworzone mięso czerwone
spożycie mięsa
choroby chroniczne
unprocessed red meat
meat consumption
chronic diseases
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Smak tradycji - ROLADA WIEPRZOWA, SALCESON WŁOSKI
nr katalogowy: 44881
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Tunele chłodnicze do wychładzania tusz zwierząt rzeźnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 89620
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wieprzowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 117809
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Aktualna wartość odżywcza mięsa wieprzowego
Tadeusz Blicharski
Anna Hammermeister
Agnieszka Warda
nr katalogowy: 86267
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa kangura
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Agata Kienig
Marek Skowroński
nr katalogowy: 130545
kangur
pozyskiwanie i jakość mięsa
kangaroo
obtaining and meat quality
GAZETA CUKROWNICZA 2007-12
Możliwości poprawy zużycia wapna podczas oczyszczania soku
Stanisław Wawro
Alexander Dandár
Radosław Gruska
nr katalogowy: 32078
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 45035
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
“Smart clothing” wearable for vital signs monitoring
Leszek NOWOSIELSKI
Bartosz DUDZIŃSKI
Aleksandra Maria ŚLUBOWSKA
nr katalogowy: 137341
10.15199/48.2022.05.11
inteligentna odzież
mikrokontroler ESP8266
urządzenie monitorujące parametry życiowe
tętno
napięcie mięśniowe.
smart clothing
ESP8266 microcontroller
vital signs monitoring device
heart rate
muscle tension
temperature
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
“Smart clothing” wearable for vital signs monitoring
Leszek NOWOSIELSKI
Bartosz DUDZIŃSKI
Aleksandra Maria ŚLUBOWSKA
nr katalogowy: 137341
10.15199/48.2022.05.11
inteligentna odzież
mikrokontroler ESP8266
urządzenie monitorujące parametry życiowe
tętno
napięcie mięśniowe.
smart clothing
ESP8266 microcontroller
vital signs monitoring device
heart rate
muscle tension
temperature
GAZETA CUKROWNICZA 2004-11
Praktyczne rezultaty eliminacji substancji redukujących i związków azotu w procesie oczyszczania soku surowego
E. Waleriańczyk
M. Zero
nr katalogowy: 1525
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Zielone mięśnie drobiu - wada jakościowa
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 98642
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 122475
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Ocena zmian w podatku VAT i zatrudnienie uchodźców
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 136706
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Nastrzykiwanie i uplastycznianie mięsa do produkcji wędzonek parzonych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 90200
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 100365
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Światowy rynek zagęszczonego soku jabłkowego The Global Apple Juice Concentrate Market
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 83790
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-11
Metody pośrednie wykrywania nieszczelności
Andrzej J. Osiadacz
Łukasz Kotyński
nr katalogowy: 63661
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Barwa peklowanych przetworów mięsnych
nr katalogowy: 112885
GAZETA CUKROWNICZA 2011-2
Określenie stopnia usunięcia białka z soku surowego podczas progresywnego nawapniania
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 59057
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Pasteryzacja soków
Mariusz Goca
nr katalogowy: 100968
10.15199/65.2016.7.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Soki cold pressed - światowy trend w sokownictwie
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90888
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Konduktometryczne określanie gęstości mleka wapiennego
M. Ludwicki
nr katalogowy: 16592
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Sytuacja na rynku soków zagęszczonych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 59095
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2011
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 70117
GAZETA CUKROWNICZA 2004-7
Oczyszczanie soku surowego za pomocą technik membranowych
P. Regiec
nr katalogowy: 1473
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Zmiany w polskim handlu zagranicznym sokami zagęszczonymi w 2016 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 105150
10.15199/64.2017.4.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Jakość zagęszczonego soku jabłkowego w świetle badań urzędowej kontroli GIJHARS
B. Niewiarowicz
nr katalogowy: 6887
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Tendencje na rynku soków owocowych i napojów w Niemczech
T. Kozłowski
nr katalogowy: 14663
GAZETA CUKROWNICZA 2005-4
Czystość soku surowego a efektywność oczyszczania
E. Waleriańczyk
M. Żero
nr katalogowy: 9391
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Receptury wewnętrzne nr 21
nr katalogowy: 129666
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Antagonistyczna aktywność bakterii Lactobacillus brevis Łock 0944 w fermentowanym soku buraczanym
E. Klewicka
I. Motyl
Z. Libudzisz
nr katalogowy: 6973
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
I Ogólnopolski Dzień Soku i Wielki Finał Konkursu "Piję sok przez cały rok"
nr katalogowy: 70375
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 88495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce na tle rynku światowego
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 76235
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Zmiany w konsumpcji soku pomarańczowego – analiza czynników determinujących światowy popyt
Mariusz Dziwulski
nr katalogowy: 144730
10.15199/64.2023.4.2
sok pomarańczowy
popyt konsumencki
orange juice
consumer demand
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Puffingi wieprzowe dobór obróbki wstępnej surowca
Tomasz Pawlak
Michał Piątek
Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Antoni Ryniecki
nr katalogowy: 95675
10.15199/65.2015.12.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
KIEŁBASA BIAŁA surowa i parzona
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136727
CHŁODNICTWO 2019-2
Ekonomiczno-energetyczna analiza procesu chłodzenia półtusz wieprzowych
Mateusz Marcinkowski
nr katalogowy: 120112
10.15199/8.2019.2.2
półtusze wieprzowe
instalacje chłodnicze
metody chłodzenia
amoniak
pig carcasses
cooling instalations
cooling methods
ammonia
CHŁODNICTWO 2018-6
Wpływ rodzaju systemu pakowania na jakość mięsa po procesie zamrażalniczego przechowywania
Krzysztof Dasiewicz
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Łukasz Staśkiewicz
nr katalogowy: 117864
10.15199/8.2018.6.5
mięso wieprzowe
kwasy tłuszczowe
tłuszcz
mrożenie
pakowanie
pork
fatty acids
fat
freezing
packing
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Kura w kilku smakach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67374
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Bakterie Alicyclobacillus acidoterrestris problem aktualny w przemyśle sokowniczym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 45318
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-1
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 32447
GAZETA CUKROWNICZA 2013-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 76124
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Bez zatykania Dwustopniowy system filtracji wkładów zapewnia długi okres eksploatacji i łatwą obsługę, gwarantując sterylną filtrację klarownego soku NFC
Amos von Brüning
nr katalogowy: 122480
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Choroby pracowników i profilaktyczna opieka zdrowotna
nr katalogowy: 80538
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 50995
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Rynek koncentratu soku jabłkowego daleki od równowagi
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 75471
AURA 2007-10
Katastrofa tankowca a wartość dzikiej kaczki
TOMASZ ŻYLICZ
nr katalogowy: 30447
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
"Wycisnąć to, co najlepsze"
Ilona Schneider
Günter Maier
nr katalogowy: 108772
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Fermentowany sok marchwiowy
Monika Trząskowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 32844
GAZETA CUKROWNICZA 2008-9
Nowości
nr katalogowy: 38358
AURA 2012-4
Cytron Cytryna
nr katalogowy: 67520
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Docenione sukcesy kampanii KUPS "5 porcji warzyw, owoców lub soku"
Barbara Groele
nr katalogowy: 50128
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Możliwości alternatywnego wykorzystania soku gęstego o podwyższonej czystości
Edmund Waleriańczyk
Michał Żero
nr katalogowy: 48675
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Poubojowe wychładzanie tusz zwierząt rzeźnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 83740
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przekąski mięsne – smaczna alternatywa
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 127699
produkty mięsne
mięso
konsument
jakość
wartość odżywcza
meat products
meat
consumer
quality
nutritional value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 120729
GAZETA CUKROWNICZA 2008-1
Katalog firm 2008 Oferta dla cukrownictwa
nr katalogowy: 32937
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 38543
AURA 2009-1
Powtórka z ołowiu
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 40596
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Wpływ obróbki enzymatycznej miazgi na zawartość związków polifenolowych, aktywność przeciwutleniającą i jakość mętnego soku jabłkowego
Paweł Rubiński
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 50732
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Drobiowe smaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 76501
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Ryzyko ucieczki inwestycji z Polski
nr katalogowy: 82762
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Sytuacja na rynku zagęszczonego soku jabłkowego
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 67202
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Kampania KUPS "5 porcji warzyw, owoców lub soku" rozpoczęta!
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 42372
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wycisnąć jak najwięcej
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 69659
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przerób sorga cukrowego na bioetanol
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 68140
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym w 2019 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 125634
10.15199/64.2020.3.2
zagęszczony sok jabłkowy
eksport
import
concentrated apple juice
export
import
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ umowy CETA na handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 104677
10.15199/65.2017.3.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Boże Narodzenie w Rumunii
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 117493
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Czynniki wpływające na barwę mięsa wieprzowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 114578
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2014 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 86630
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
OPAKOWANIE 2018-9
Pięć mitów na temat soku w kartonie
nr katalogowy: 116092
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Rynek koncentratu soku jabłkowego pod znakiem dużych chińskich zapasów i większej produkcji w Europie
nr katalogowy: 38249
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Mięso grillowane
Wojciech Kolanowski
Michał Ziomek
nr katalogowy: 9623
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Myślał indyk o niedzieli...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89397
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
Sprężarka o zmiennym skoku (CVC)
nr katalogowy: 135709
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Przy soku NFC o usprawnieniach w zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego
Wojciech Kordalski
nr katalogowy: 101688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Zastosowanie wysokiego ciśnienia do utrwalania soków z jabłek i buraków ćwikłowych
Agnieszka Jankowska
Karolina Bałdyga
nr katalogowy: 105831
10.15199/65.2017.5.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Perspektywy produkcji zagęszczonego soku jabłkowego w kraju i na świecie
Mariusz Ryszard Dziwulski
nr katalogowy: 63331
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-8
Czy leci z nami steward?
Marek Bielski
nr katalogowy: 51157
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Pektyny w żywności
nr katalogowy: 64617
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce w sezonach 2017/18 i 2018/19
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 119732
koncentrat soku jabłkowego
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
production
foreign trade
prices
AURA 2008-11
Mięso w diecie człowieka
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 39353
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Zimny rozlew win, alternatywa dla procesu pasteryzacji
Janusz Mazur
nr katalogowy: 52623
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 74580
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-9
Powłoka BELZONA®5851 do zabezpieczania powierzchni eksploatowanych w podwyższonej temperaturze
Roman Masek
nr katalogowy: 150483
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
Polskie mięso, europejski rynek - wyzwania, możliwości, bariery
nr katalogowy: 36776
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Domówka u Kuroniów
nr katalogowy: 136715
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
POZYSKIWANIE I PRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 135921
osłonki naturalne
pozyskiwanie
cechy technologiczne
przechowywanie
natural casings
sourcing
technological features
storage
GAZETA CUKROWNICZA 2010-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 49787
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Mistrzowie polecają na święta
nr katalogowy: 81257
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Rynek koncentratu jabłkowego - słabnący popyt groźniejszy od chińskiej konkurencji
nr katalogowy: 67206
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Kwasy organiczne w cydrach jabłkowych. cz. I
Iwona Ścibisz
Sylwia Bonin
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 83797
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Optymalizacja produkcji soków NFC z uwzględnieniem wartości odżywczych
Jan Oszmiański
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 100343
10.15199/64.2016.7-8.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 67063
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Z wizytą w kuchni staropolskiej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66296
AURA 2019-6
Wraki - niewidzialne zagrożenie dla Bałtyku
Elżbieta Koniuszy
nr katalogowy: 120619
DOZÓR TECHNICZNY 2018-4
Awaria instalacji chłodniczej cz. II. Kwalifikacja zdarzenia. Wyciek czy eksplozja?
Leszek Gardynski
nr katalogowy: 115359
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-8
Projektowanie zaworów z wykorzystaniem modelowania bryłowego
JANUSZ ROGULA
nr katalogowy: 100189
10.15199/148.2016.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 23162
CHŁODNICTWO 2018-5
Uwarunkowania dotyczące procesów schładzania, zamrażania i rozmrażania mięsa i jego wyrobów
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
Kamil Wilczyński
nr katalogowy: 116991
10.15199/8.2018.5.3
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Apetyt na mięso
nr katalogowy: 101277
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Trzcina dająca miód
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 72215
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Zastosowanie nanofiltracji do zagęszczania soków cukrowniczych
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 67259
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Katalog firm 2013
nr katalogowy: 74581
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2018 roku
nr katalogowy: 115608
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2011 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 62724
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-10
Polskie Mięso na POLAGRZE 2004
nr katalogowy: 1727
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-8
WBUDOWANE W ODZIEŻ URZĄDZENIE DO MONITOROWANIA PARAMETRÓW ŻYCIOWYCH
Leszek Nowosielski
Bartosz Dudziński
nr katalogowy: 127748
10.15199/13.2020.8.3
tętno
napięcie mięśniowe
temperatura
ciśnienie tętnicze krwi
oddech
fotopletyzmografia
heart rate
muscle tone
temperature
blood pressure
breathing
photoplethysmography
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Drodzy Czytelnicy!
nr katalogowy: 62715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Wstęp do uczty
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78854
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Tłuste, ale zdrowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47112
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Separatory do MOM w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 67050
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Konferencja Związku Polskie mięso
nr katalogowy: 1639
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Wędliny paczkowane w sklepach małoformatowych i supermarketach – drobiowe czy wieprzowe?
ELŻBIETA SZAREJKO
nr katalogowy: 151149
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
Walne Zebranie Związku "Polskie Mięso"
nr katalogowy: 16736
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Walne Zebranie Związku 'Polskie Mięso'
łęk
nr katalogowy: 9584
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Obroty polskiego handlu zagranicznego zagęszczonymi sokami owocowymi
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 50731
GAZETA CUKROWNICZA 2009-9
Czystość soku surowego a efektywność oczyszczania Ustalenia i wniosek końcowy
Edmund Waleriańczyk
Michał Żero
nr katalogowy: 46534
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-8-9
Włókno ze skórek pomarańczy – w innowacyjnych i zrównoważonych wyrobach odzieżowych
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128514
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-8-9
Włókno ze skórek pomarańczy – w innowacyjnych i zrównoważonych wyrobach odzieżowych
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Soki – przedstawiamy fakty
Barbara Groele
nr katalogowy: 134173
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Soki, nektary, napoje - aspekty rynkowe i zdrowotne
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 105146
10.15199/64.2017.4.1
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH