Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Światowy rynek wieprzowiny
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 73460
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Rynek wieprzowiny: świat, Unia Europejska, Polska Apetyt na wieprzowinę
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 91208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Akademia Wieprzowiny
nr katalogowy: 131717
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Integracja w sektorze wieprzowiny w wybranych państwach UE
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 31195
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-4
Handel zagraniczny produktami sektora wieprzowiny
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 97945
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Akademia Wieprzowiny
nr katalogowy: 131717
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Rynek wieprzowiny szansą polskiego rolnictwa
nr katalogowy: 33855
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2016 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 101642
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Sytuacja podażowo-popytowa i cenowa na rynku mięsa
nr katalogowy: 133510
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Coraz zdrowsza wieprzowina
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97165
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Przetwórstwo kukurydzy - możliwości wykorzystania
nr katalogowy: 20084
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2010 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 54647
GAZETA CUKROWNICZA 2005-10
Produkcja i przemysłowe przetwórstwo buraków cukrowych a wzrost gospodarczy kraju
S. Miedziak
nr katalogowy: 9459
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Przetwórstwo mięsa i mleka w obliczu integracji z Unią Europejską
R. Urban
nr katalogowy: 7055
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Przetwórstwo mleka w Polsce. Stan i perspektywy
M. Pietrzak
P. Szajner
nr katalogowy: 20829
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Na co idą pieniądze z funduszy promocji?
nr katalogowy: 74698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Wieprzowina ze znakiem PQS
Henryk Piekut
nr katalogowy: 55119
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-11
Co piszą inni - z kraju
nr katalogowy: 9650
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Problemy eksportowe branży mięsnej
nr katalogowy: 84409
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Aktualności
nr katalogowy: 55974
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2014 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 86630
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-7
XII Profesorskie Warsztaty Naukowe "Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych"
nr katalogowy: 28098
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Profesjonalna sprzedaż wyrobów
Lucyna Kubicka
nr katalogowy: 9583
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-3
Co piszą inni - ze świata
A.Ł
nr katalogowy: 9514
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Dodatki a współczesne przetwórstwo mięsne
nr katalogowy: 35415
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
Co piszą inni
nr katalogowy: 1544
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-4
Aktualności
nr katalogowy: 50996
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Zaplecze surowcowe polskiego przetwórstwa mięsa wieprzowego
Magdalena Kozera-Kowalska
nr katalogowy: 125594
10.15199/65.2020.3.2
przetwórstwo wieprzowiny
produkcja trzody chlewnej
import
konkurencja
pig meat processing
pig production
import
competition
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
Co piszą inni
nr katalogowy: 16735
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Wyzwania i bariery produkcji mięsa w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 50743
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2015 r.
Robert Mroczek
nr katalogowy: 94530
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
ARR- Ceny żywca wieprzowego będą spadać, a zbóż nieznacznie rosnąć
nr katalogowy: 20875
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Rola czynników genetycznych w kształtowaniu jakości tusz i mięsa wieprzowego
T. Florowski
A. Pisula
nr katalogowy: 20735
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Kształtowanie się cen skupu i zbytu jagnięciny w Polsce
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16674
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Wieprzowiny wizytówka
Waldemar Jaworski
nr katalogowy: 96235
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-11-12
PRZETWÓRSTWO MIEDZI W HUTNICTWIE KGHM POLSKA MIEDŹ S.A.
PIOTR KWAPISIŃSKI
nr katalogowy: 123929
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Rynek żywności pochodzenia zwierzęcego. Stan po integracji z UE
R. Urban
nr katalogowy: 14791
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-7
PRZETWÓRSTWO METALI NIEŻELAZNYCH W UJĘCIU NAUKI I PRZEMYSŁU
Mieczysław Woch
nr katalogowy: 69586
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
PERSONALIA
nr katalogowy: 125171
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Z życia Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego - Walne Zebranie Członków UPPCH
Janina Jędrzejewska
nr katalogowy: 96529
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Wieprzowina najczęstszym wyborem Polaków
nr katalogowy: 141814
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przetwórstwo produktów rolnictwa ekologicznego - nowa regulacja prawna w rolnictwie ekologicznym
Urszula Sołtysiak
nr katalogowy: 41066
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Gotuj lokalnie
nr katalogowy: 84675
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 151145
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Kalendarz imprez w 2008 r. organizowanych przez Kapitułę Klubu Szefów Kuchni
nr katalogowy: 33385
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-2
Udział Polski w międzynarodowym handlu wieprzowiną
Stanisław Urban
nr katalogowy: 33107
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Retencja wody w mięsie
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 30656
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Rynek wieprzowiny w Polsce
Stanisław Zięba
nr katalogowy: 40312
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Co piszą inni
nr katalogowy: 39135
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Co piszą inni
nr katalogowy: 25376
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Zawsze na czasie
nr katalogowy: 78109
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Analiza wyników handlu zagranicznego mięsem w 2011 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 66668
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2010 r.
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 54307
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2015 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93932
OPAKOWANIE 2009-6
Przetwórstwo PET - wybrane problemy
Wojciech Hutny
nr katalogowy: 45081
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-8
Kronika
nr katalogowy: 46134
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Przetwórstwo produktów rolnictwa ekologicznego
nr katalogowy: 20759
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 112218
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Co piszą inni - z kraju i ze świata
nr katalogowy: 33853
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Rynek wieprzowiny w Polsce
Stanisław Zięba
nr katalogowy: 39130
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Rynek wołowiny w Polsce
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 38220
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 33826
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Z zielonych, górskich hal
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 70510
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 147298
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-7
Konferencje - PLASTPOL 2004
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 6602
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 1637
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Przetwórstwo ziarna gryki
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 14027
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2011 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 63180
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Produkcja, eksport i import koncentratu jabłkowego w Polsce
K. Kubiak
nr katalogowy: 6735
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Przetwórstwo surowców łącznotkankowych na żelatynę w zakładach mięsnych
Jan Guziński
nr katalogowy: 1633
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Przetwórstwo zbóż w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 12641
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
DeboFlex - najnowocześniejsze rozwiązanie do odkostniania
nr katalogowy: 83133
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wiadomości
nr katalogowy: 100634
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Stan przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa
nr katalogowy: 22316
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Rynek, produkcja i przetwórstwo zbóż po wejściu do UE
Roman URBAN
nr katalogowy: 20121
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-9
Przetwórstwo ryb
R. Kozela
nr katalogowy: 15521
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Przetwórstwo produktów pochodzenia roślinnego po integracji z Unią
J. Drożdż
nr katalogowy: 14849
OPAKOWANIE 2005-8-1
Międzynarodowe Targi Przetwórstwa Tworzyw Sztucznych PLASTPOL - 2005
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 11254
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Aktualności
nr katalogowy: 55864
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Pieczarki w przetwórstwie w Europie i w Polsce
K. Szudyga
nr katalogowy: 22421
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Przetwórstwo produktów ekologicznych
A. Szeremeta
D. Jastrzębska
nr katalogowy: 20782
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Przetwórstwo owoców i warzyw w obliczu integracji z Unią Europejską
R. Urban
nr katalogowy: 6750
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-2
Przetwórstwo i zastosowanie drutów ze stali nierdzewnych
ŁUKSZA J.
SKOŁYSZEWSKI A.
PAĆKO M.
RUMIŃSKI M.
nr katalogowy: 9872
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Standardowa wymiana danych z kontrahentami za pomocą EDI i Internetu
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 7234
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Przetwórstwo owocowo-warzywne w aspekcie integracji z UE
B. Nosecka
nr katalogowy: 7063
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Wybrane informacje o strukturze oraz ekonomice polskiego i niemieckiego przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 5152
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 84408
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Receptury wewnętrzne nr 21
nr katalogowy: 130892
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Polskie przetwórstwo zbóż w okresie integrowania z Unią Europejską
ROMAN URBAN
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 13980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Przetwórstwo zbożowo-młynarskie w latach 2004-2005
nr katalogowy: 14159
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Polskie przetwórstwo zbóż w okresie integrowania z Unią Europejską
ROMAN URBAN
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 13980
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Festo - partnerem przemysłu spożywczego i maszyn pakujących
nr katalogowy: 66172
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
II edycja konferencji "Narodowy Dzień Świni"
nr katalogowy: 113408
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Przetwórstwo kukurydzy - możliwości wykorzystania
nr katalogowy: 70535
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Przetwórstwo owoców i warzyw po akcesji Polski do Unii Europejskiej
B. Nosecka
nr katalogowy: 20724
OPAKOWANIE 2022-5
Tworzywa sztuczne w obiegu zamkniętym – raport
nr katalogowy: 137821
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Stawiamy na sprawdzonych dostawców i wysokiej jakości składniki
nr katalogowy: 128547
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-8
Kobieta wynalazca 2007 - kandydatki
nr katalogowy: 25357
OPAKOWANIE 2010-11
Znaczenie opakowań w ochronie środowiska
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 55425
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Przetwórstwo mleka w Rosji i szanse polskiego eksportu
Svitlana Shevelova
nr katalogowy: 64629
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Przemysł zbożowo-młynarski i wtórne przetwórstwo zbóż w 2009 r. i po I kwartale 2010 r.
nr katalogowy: 54190
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-7
Minerał na wszystko?
nr katalogowy: 34479
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-7
Barwienie tekstyliów z wykorzystaniem ultradźwięków
KAZIMIERZ RUSZKOWSKI
nr katalogowy: 29522
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 38803
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Dodatki a współczesne przetwórstwo mięsa
nr katalogowy: 36008
OPAKOWANIE 2007-5
Jak ograniczyć obciążenie środowiska odpadami opakowaniowymi
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 26044
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Wieprzowina PQS
nr katalogowy: 105281
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-20
Nadpodaż
nr katalogowy: 86829
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Moc smaku
nr katalogowy: 85463
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Branża mięsna z certyfikatem - Pork Quality System
nr katalogowy: 63158
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Stawiamy na sprawdzonych dostawców i wysokiej jakości składniki
nr katalogowy: 128547
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Zmagania młodych adeptów sztuki kulinarne
nr katalogowy: 148443
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Nowa technologia zagospodarowania wieprzowych pozostałości poubojowych
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 150475
głowa wieprzowa odkostniona mechanicznie
technologia separacji
mrożenie
jakość
zagospodarowanie odpadu
frozen mechanically separated pig's head
separation technology
quality
waste management
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Finistere - kraina produkcji roślin w Bretanii
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 32548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Zamieszanie wokół PROW
Henryk Piekut
nr katalogowy: 39242
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-5
SIMATIC S7-300 w mleczarni
Łukasz Lange
nr katalogowy: 38697
AURA 2008-4
Udział węgla w rozwoju polskiej energetyki
nr katalogowy: 34218
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
I Forum Producentów Żywności Ekologicznej
Marta Stus
nr katalogowy: 27065
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Polskie przetwórstwo rybne w latach 1990-2015
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 103651
10.15199/65.2017.1.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Aktualności
nr katalogowy: 52215
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-1
Rynek bawełny
nr katalogowy: 111861
OPAKOWANIE 2007-11
Recykling i selektywna zbiórka odpadów opakowaniowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 31010
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Przemysłowe przetwórstwo kukurydzy na cele spożywcze
nr katalogowy: 29974
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Pierwsze Forum Producentów Żywności Ekologicznej - problemy i propozycje rozwiązań
Jan Kamionek
nr katalogowy: 26233
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Biogaz z odpadów przetwórstwa owocowo-warzywnego to większa efektywność
Natalia Aleksiejuk
Julia Hartman
Tomasz Marzec
nr katalogowy: 143877
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Rozwój przemysłu paszowego w Afryce
nr katalogowy: 117565
OPAKOWANIE 2008-1
Targi K w Düsseldorfie
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 32627
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-11
Targi K w Düsseldorfie
STEFAN JAKUCEWICZ
nr katalogowy: 32178
CHŁODNICTWO 2007-8
Awarie i czynniki warunkujące niezawodność działania agregatów do schładzania wody lodowej
BOLESŁAW GAZIŃSKI
GRZEGORZ KRZYŻANIAK
LUCJAN KŁOS
nr katalogowy: 29382
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Produkcja i przetwórstwo mleka w Polsce
JADWIGA SEREMAK-BULGE
nr katalogowy: 38789
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-6
Z PÓLKI KSIĘGARSKIEJ - Regina Jeziórska STUDIUM PROCESU WYTŁACZANIA REAKTYWNEGO
nr katalogowy: 35974
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-5
PIONIER POLSKIEGO PRZETWÓRSTWA METALI NIEŻELAZNYCH 100-LECIE URODZIN PROFESORA JERZEGO WANTUCHOWSKIEGO
JÓZEF ZASADZIŃSKI
nr katalogowy: 35573
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-7
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42772
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Polskie firmy chemiczne w Internecie Część LX
nr katalogowy: 90053
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Aktualności
nr katalogowy: 49211
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Aktualności
nr katalogowy: 46577
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Pieczenie - wyrób i wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64456
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 67961
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Kronika
nr katalogowy: 51705
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wiadomości - Wydarzenia
nr katalogowy: 125170
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Komisarz UE ds. rolnictwa i rozwoju obszarów wiejskich w Polsce
nr katalogowy: 97381
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
Wiadomości
nr katalogowy: 138117
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 149404
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 150004
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Bilans po półtora roku obowiązywania rosyjskiego embarga
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 97864
10.15199/65.2016.4.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Zbiory i przetwórstwo owoców - ważne liczby
nr katalogowy: 58633
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Z półki księgarskiej - Praca zbiorowa (red. Robert Sikora) PRZETWÓRSTWO TWORZYW POLIMEROWYCH. PODSTAWY LOGICZNE, FORMALNE I TERMINOLOGICZNE
Ryszard Steller
nr katalogowy: 33016
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Tendencje w spożyciu mięsa w Polsce, Unii i USA w latach 1991-2004
BARTŁOMIEJ WASILEWSKI
MIROSŁAW GORNOWICZ
nr katalogowy: 31134
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-1
Zintegrowany system FAILSAFE
Łukasz Kwaśniak
nr katalogowy: 57766
OPAKOWANIE 2024-5
Systemy przetwórcze materiałów rolowych firmy Schober
nr katalogowy: 148869
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Europejski Stół – tradycja, nowoczesność, jakość rozmawiamy z Januszem Rodziewiczem, prezesem SRW RP
nr katalogowy: 50780
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Aktualności
nr katalogowy: 50777
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Polska samowystarczalna żywnościowo
MW
nr katalogowy: 45708
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Celowość stosowania zabiegu mechanicznej tenderyzacji do poprawy kruchości wieprzowiny kulinarnej
Fabian Magda
nr katalogowy: 46580
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Problemy jakości kulinarnego mięsa wieprzowego
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 46579
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Wieprzowe menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72213
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
„Atlas Mięsa 2022” – w prosty sposób o koniecznych zmianach w produkcji mięsa
nr katalogowy: 136892
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2018 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 116753
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Boże Narodzenie w Rumunii
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 117493
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Aktualna wartość odżywcza mięsa wieprzowego
Tadeusz Blicharski
Anna Hammermeister
Agnieszka Warda
nr katalogowy: 86267
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2012 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71047
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2015 r.
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 97360
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2015 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 99848
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2014 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 90205
CHŁODNICTWO 2010-4
Nowe rozwiązania i urządzenia Tecumseh
nr katalogowy: 51204
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Rozmawiamy z BOGNĄ DUDĄ-JANKOWIAK Wiceprezesem Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA SA
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 29123
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Większa suma sprawdzonych możliwości
nr katalogowy: 90898
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Projekt ” Inkubator przetwórni polskich owoców” – szansa dla polskiego przetwórstwa
nr katalogowy: 148472
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Projekt „Inkubator przetwórni polskich owoców”– szansa dla polskiego przetwórstwa
nr katalogowy: 150101
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-6
ZŁOTY INŻYNIER 2013 - Kandydaci
nr katalogowy: 75653
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Sytuacja na rynku mięsa w Polsce w 2017 roku
Marzena Trajer
nr katalogowy: 113406
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 49795
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-1
Dawne i zapomniane przepisy mięsne
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 40724
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
System gwarantowanej jakości żywności QAFP
Mieczysław Wiesław Obiedziński
Andrzej Pisula
Stanisław Płonka
Marian Różycki
Karol Węglarzy
Andrzej Czubała
Tomasz Florowski
Mieczysław Marek Obiedziński
nr katalogowy: 47920
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Strategiczna rola technologii pakowania w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 102854
OPAKOWANIE 2016-10
Strategiczna rola technologii pakowania w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 101467
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-26
Innowacyjne rozwiązania Instytutu Metali Nieżelaznych nagrodzone w 2014 r.
nr katalogowy: 88726
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 68050
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
MPS - Snellman Oy na dobrej drodze do osiągnięcia celu
nr katalogowy: 79528
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
Paryż w nowym opakowaniu
A. Kuź
nr katalogowy: 99384
OPAKOWANIE 2016-6
OPAKOWANIA Z PAPIERU I TEKTURY PRODUCENCI OPAKOWAŃ
nr katalogowy: 99090
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-5
INNOWACYJNE ROZWIĄZANIA Instytutu Metali Nieżelaznych nagrodzone w 2014 r.
nr katalogowy: 89849
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 143389
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2017 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 110173
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2011 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 62724
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Światowy rynek wołowiny zmiany i wnioski dla Polski
Danuta Zawadzka
nr katalogowy: 76648
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Olimpijczycy żywienia
Iwona Lipiec
nr katalogowy: 113666
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
40 lat Wydziału Energetyki i Paliw AGH
Wojciech Suwała
nr katalogowy: 88649
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-2
Biuletyn instytutu metali nieżelaznych
nr katalogowy: 41759
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
ZM LENARCIK podbija Polskę!
Kinga Borek
nr katalogowy: 80014
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-8
Białoruś sięga po energię atomową
nr katalogowy: 53299
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Prosto od krowy
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 103951
OPAKOWANIE 2016-11
Seminarium "Opakowania tekturowe+flekso" Polskiej Izby Fleksografów
nr katalogowy: 102165
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-6
Nowe Wydawnictwa
nr katalogowy: 91804
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Identyfikacja źródeł strat żywności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 132709
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH