Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2012 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 71996
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Jakość i optymalizacja przyszłością produkcji polskiej trzody chlewnej
nr katalogowy: 114584
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2011 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 63180
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Produkcja pasz przemysłowych - główne relacje i zależności
BOGDAN JUDZIŃSKI
nr katalogowy: 14025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Sektor mięsny w Polsce problemy w produkcji i przetwórstwie
Roman Urban
nr katalogowy: 76480
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Rynek paszowy Unii Europejskiej po poszerzeniu do 25 państw
nr katalogowy: 6341
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Prognozy dotyczące rynku mięsa czerwonego i drobiu
nr katalogowy: 151148
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Polski model hodowli trzody chlewnej
Stanisław Zięba
nr katalogowy: 21580
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 147298
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 87478
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Zintegrowana technologia oczyszczania ciekłych odpadów z hodowli trzody chlewnej
ADAM PAWEŁCZYKA
DIMITRI MURAVIEV
nr katalogowy: 28735
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Technika i technologia uboju trzody chlewnej w zmodernizowanej linii
Eugeniusz Piotrowski
nr katalogowy: 25368
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-1
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 16787
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
KRONIKA
nr katalogowy: 72546
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Sytuacja podażowo-popytowa i cenowa na rynku mięsa
nr katalogowy: 133510
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
The possibility of using Fenton reagent for purification of the liquid phase derived from processed waste from pig farming Ocena możliwości zastosowania odczynnika Fentona do oczyszczania fazy ciekłej pochodzącej z przetworzonych odpadów z hodowli trzody chlewnej
Marta Marszałek
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 95919
10.15199/62.2015.12.41
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Opłacalność chowu trzody chlewnej w Polsce w obliczu wielu zagrożeń
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125032
10.15199/65.2020.2.3
trzoda chlewna
opłacalność
chów
ceny
ASF
pigs
profitability
breeding
prices
ASF
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
PERSONALIA
nr katalogowy: 125171
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Zmiany pogłowia świń według województw
nr katalogowy: 149957
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Produkcja pasz i stan ekonomiczno-finansowy przemysłu paszowego w Polsce
nr katalogowy: 44901
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wiadomości ● wydarzenia
nr katalogowy: 130540
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Konsumpcja artykułów mięsnych w 2010 roku i jej uwarunkowania
Kryst yna Świet lik
nr katalogowy: 64459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Trudno utrzymać gospodarstwo tylko z produkcji mąki
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 99959
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Wyzwania i bariery produkcji mięsa w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 50743
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Na co idą pieniądze z funduszy promocji?
nr katalogowy: 74698
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
Wiadomości
nr katalogowy: 140659
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 143389
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 143389
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Wahania cen na rynku wieprzowiny
Stanisław Stańko
nr katalogowy: 58459
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Kronika
nr katalogowy: 105812
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
System gwarantowanej jakości żywności QAFP
Mieczysław Wiesław Obiedziński
Andrzej Pisula
Stanisław Płonka
Marian Różycki
Karol Węglarzy
Andrzej Czubała
Tomasz Florowski
Mieczysław Marek Obiedziński
nr katalogowy: 48688
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Konferencja Związku Polskie mięso
nr katalogowy: 1639
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Drodzy czytelnicy
nr katalogowy: 60515
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2019 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 123400
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Syntetyczna ocena sytuacji na rynku pasz w sezonie 2008/09
nr katalogowy: 44460
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
Wiadomości
nr katalogowy: 140659
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 143389
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Purification of the filtrate from a processed pig slurry with liquid aluminium sulfate and modified coagulants Oczyszczanie filtratu z przetworzonej gnojowicy świńskiej przy użyciu płynnego siarczanu glinu oraz koagulantów modyfikowanych
Marta Marszałek
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 101499
10.15199/62.2016.10.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Udana przebudowa spedycji na przykładzie wytwórni pasz w Mannheim
nr katalogowy: 83388
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Światowy rynek wieprzowiny
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 73460
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Zaplecze surowcowe polskiego przetwórstwa mięsa wieprzowego
Magdalena Kozera-Kowalska
nr katalogowy: 125594
10.15199/65.2020.3.2
przetwórstwo wieprzowiny
produkcja trzody chlewnej
import
konkurencja
pig meat processing
pig production
import
competition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Krajowe zużycie zbóż na cele paszowe
nr katalogowy: 20147
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiarskiego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 119827
10.15199/65.2019.4.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
PONAD 31,5 TYS. GOSPODARSTW zlikwidowało hodowlę świń w 2021 r.
nr katalogowy: 135926
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Bioasekuracja – standard oraz ogniwo w łańcuchu walki z ASF
nr katalogowy: 127656
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Bioasekuracja – standard oraz ogniwo w łańcuchu walki z ASF
nr katalogowy: 127656
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Humanitaryzm i higiena w procesie uboju trzody chlewnej
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 91532
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 112218
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Rynek wieprzowiny w Polsce
Stanisław Zięba
nr katalogowy: 39130
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Pork Quality System - wieprzowina ze znakiem jakości
nr katalogowy: 63770
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Co piszą inni - z kraju i ze świata
nr katalogowy: 38224
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-5
Wpływ kosztów pasz na cenę żywca wieprzowego
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 25969
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Świat osłonek w przemyśle mięsnym
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 63176
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Sorgo - duży potencjał wzrostu wykorzystania w produkcji pasz i biopaliw
nr katalogowy: 110961
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
O humanitarnym uboju świń słów kilka
Robert Palka
nr katalogowy: 23520
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Doświadczalne opracowanie zmechanizowanych linii w urządzeniach do sporządzania i rozdzielania pasz dla trzody chlewnej
V.N. Gutman
I. M. Dydyszko
Wiesław Romaniuk
nr katalogowy: 131276
sporządzanie i rozdzielanie pasz
zastosowanie kukurydzy
automatyzacja
preparation and distribution of feed
use of corn
and in automatization
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Doświadczalne opracowanie zmechanizowanych linii w urządzeniach do sporządzania i rozdzielania pasz dla trzody chlewnej
V.N. Gutman
I. M. Dydyszko
Wiesław Romaniuk
nr katalogowy: 131276
sporządzanie i rozdzielanie pasz
zastosowanie kukurydzy
automatyzacja
preparation and distribution of feed
use of corn
and in automatization
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Smak tradycji
nr katalogowy: 78108
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Badania nad nowymi składnikami pasz
nr katalogowy: 77661
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
NADAL UBYWA ŚWIŃ W POLSCE - podsumowanie pierwszego kwartału 2022 r.
nr katalogowy: 137704
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
NADAL UBYWA ŚWIŃ W POLSCE - podsumowanie pierwszego kwartału 2022 r.
nr katalogowy: 137704
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Transport trzody chlewnej
Ryszard Pleskot
nr katalogowy: 86624
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-10
ZŁOTY INŻYNIER 2011
nr katalogowy: 59786
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-3-4
ZŁOTY INŻYNIER 2012 - Kandydaci
nr katalogowy: 74616
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Procedury w USA na wypadek epidemii ASF
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 143491
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-10
Złoty Inżynier 2018
nr katalogowy: 113626
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
II edycja konferencji "Narodowy Dzień Świni"
nr katalogowy: 113408
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Struktura sektora mieszanek paszowych w Niemczech – rok gospodarczy 2010/11
nr katalogowy: 68969
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Ocena emisji amoniaku z fermy trzody chlewnej z wykorzystaniem sieci pomiarowej
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
Paweł Krzaczek
Marek Kułażyński
Grzegorz Maj
nr katalogowy: 121304
10.15199/62.2019.7.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Branża i PKM DUDA pod rosnącą presją czynników surowcowych
nr katalogowy: 73023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Branża mięsna z certyfikatem - Pork Quality System
nr katalogowy: 63158
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
75 lat „GOSPODARKI MIĘSNEJ"
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150476
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Wartość odżywcza szynki surowo dojrzewającej i jej znaczenie w prawidłowej diecie
nr katalogowy: 64458
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Zakłady Mięsne SKIBA wybrały rozbiór potokowy firmy MPS
nr katalogowy: 54640
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2018 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 116753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Struktura sektora mieszanek paszowych w Niemczech - rok gospodarczy 2009/10
Sebastian Jarzębowski
nr katalogowy: 65593
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Struktura sektora mieszanek paszowych w Niemczech – rok gospodarczy 2008/09
Agnieszka Bezat
nr katalogowy: 52968
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Produkcja pasz przemysłowych w UE-25 i Polsce
nr katalogowy: 14196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Pszenżyto - zbożem wypiekowym
Witold Brzeziński
Henryk Woś
nr katalogowy: 57892
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Wady jakościowe wędzonek
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 82522
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Produkcja pasz i stan sektora pasz przemysłowych w Polsce
nr katalogowy: 48397
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zrównoważona produkcja mięsa rozpoczyna się poprzez akceptację odpowiedzialności
nr katalogowy: 127261
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Struktura ubojni trzody i bydła w Polsce
Dariusz Lisiak
nr katalogowy: 91531
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Zautomatyzowana linia ubojowa trzody chlewnej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 47919
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Produkcja pasz przemysłowych i stan ekonomiczno-finansowy przedsiębiorstw przemysłu paszowego
nr katalogowy: 31906
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Sytuacja popytowo-podażowa na rynku wspólnotowym i światowym w roku gospodarczym 2009/2010
Marian Borek
nr katalogowy: 48398
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Posiedzenie Krajowej Rady Klasyfikacji Tusz Zwierząt Rzeźnych
nr katalogowy: 77439
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of organic fertilization with PRP Fix preparation on enzymatic activities of soil Wpływ nawożenia naturalnego z dodatkiem preparatu PRP Fix na enzymatyczną aktywność gleby
Ewa Możdżer
Edward Krzywy
nr katalogowy: 86104
10.12916/przemchem.2014.1371
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Maszyny i urządzenia w linii ubojowej trzody chlewnej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
nr katalogowy: 119684
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Osłonki do wędlin
Fabian Magda
nr katalogowy: 75374
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Baza surowcowa i spożycie mięsa czerwonego w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 44875
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Zmiany w żywieniu trzody chlewnej zapewniające ograniczenie emisji związków azotowych do środowiska
EUGENIUSZ R. GRELA
EDYTA KOWALCZUK
KAROL RUDNICKI
nr katalogowy: 44477
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Aktualności
nr katalogowy: 41441
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Aktualności
nr katalogowy: 46311
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 59060
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
O afrykańskim pomorze świń
Henryk Lis
nr katalogowy: 85164
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Od ubojni do Zakładów Mięsnych DOBROSŁAWÓW
Magdalena Borek -Daruk
nr katalogowy: 61132
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Stan przetwórstwa zbóż w Polsce
nr katalogowy: 52961
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wykorzystanie sieci pomiarowej do określenia emisji metanu z fermy trzody chlewnej
Bożena Nowakowicz-Dębek
Mateusz Ossowskia
Łukasz Wlazło
Paweł Krzaczek
Marek Kułażyński
nr katalogowy: 122842
10.15199/62.2019.10.15
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Sytuacja na krajowym rynku zbóż
nr katalogowy: 72903
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Konsumpcja mięsa w Polsce w 2011 roku i jej uwarunkowania
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 71046
AURA 2014-2
Z ORZECZNICTWA EUROPEJSKIEGO TRYBUNAŁU SPRAWIEDLIWOŚCI Wyrok Trybunału z 3 października 2013 r. w sprawie kwalifi kacji gnojowicy świńskiej jako odpadu, C- 113/12
Adam HABUDA
nr katalogowy: 82236
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Krajowy rynek zbożowy i stan przemysłu młynarskiego oraz wtórnego przetwórstwa zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 45157
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
Z półki księgarskiej Agnieszka Makara, Zygmunt Kowalski INNOVATIVE BIO-PRODUCTS FOR AGRICULTURE. PIG MANURE UTILIZATION AND TREATMENT (Innowacyjne bioprodukty pochodzenia rolniczego. Wykorzystanie i przerób gnojowicy świńskiej)
Mieczysław Trypuć
nr katalogowy: 103125
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Felieton
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 102463
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
AURA 2022-3
Wpływ biogazowni rolniczych na rozwój nowoczesnego, zrównoważonego rolnictwa
Wacław ROMANIUK
Kinga BOREK
nr katalogowy: 136701
10.15199/2.2022.3.3
biogazownia rolnicza
energia cieplona
energia elektryczna
substraty do fermentacji
poferment
ocena ekonomiczna
ocena energetyczna
agricultural biogas plant
thermal energy
electricity
substrates for fermentation
digestate
economic evaluation
energy evaluation energetic evaluation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Emisja metanu z intensywnej hodowli trzody chlewnej
Bożena Nowakowicz-Dębek
Łukasz Wlazło
Beata Stasińska
Marek Kułażyński
Mateusz Ossowski
Paweł Krzaczek
Hanna Bis-Wencel
nr katalogowy: 110754
10.15199/62.2017.11.26
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-1
Prośrodowiskowe metody wentylacji obiektów inwentarskich
ADAM CHMIELOWSKI
PRZEMYSŁAW MAREK
ANDRZEJ RAKOWSKI
JOANNA SOBCZAK
nr katalogowy: 65085
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Realizacja koncepcji zrównoważonego rozwoju w produkcji agrochemikaliów. Metody, narzędzia i techniki zarządzania
Arkadiusz Piwowar
nr katalogowy: 97880
10.15199/62.2016.4.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wędliny premium ZM Henryka STOKŁOSY
Joanna Miazek
nr katalogowy: 88585
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Popyt krajowy na surowce paszowe i produkcja pasz przemysłowych
nr katalogowy: 88255
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Nie zawsze więcej znaczy lepiej
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 149956
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Stosowanie modelu gospodarki o obiegu zamkniętym i czystszych technologii na przykładzie polskiego koncernu rolno-spożywczego Farmutil
Henryk Stokłosa
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 120217
10.15199/62.2019.5.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Działania ograniczające zagrożenie ziarna zbóż mikotoksynami
nr katalogowy: 87641
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Metoda ZP do klasyfikacji EUROP tusz wieprzowych jako alternatywa dla mniejszych zakładów ubojowych
Dariusz Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 62721
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Wpływ żywienia trzody chlewnej na jakość mięsav
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 74699
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
W świecie nauki
nr katalogowy: 52053
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
ILE ZA REKLAMĘ i... kto zapłaci?
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 138121
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 148314
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sytuacja na rynku zbożowych surowców paszowych i produkcji pasz
nr katalogowy: 64970
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Produkcja pasz przemysłowych w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 81780
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Sytuacja w krajowej produkcji pasz przemysłowych
nr katalogowy: 84594
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Effect of addition of PRP Fix preparation to the slurry on a reduction of ammonia and hydrogen sulfide emissions during the storage Wpływ preparatu PRP Fix na ograniczenie emisji amoniaku i siarkowodoru z gnojowicy w trakcie jej przechowywania
Ewa Możdżer
Edward Krzywy
Edward Meller
nr katalogowy: 85018
10.12916/przemchem.2014.983
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Przyszłość zapowiada się kłopotliwie - stwierdza Andrzej Pisula, profesor technologii mięsa w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 67046
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Szkodliwe przepisy mają się dobrze, czyli rzecz o zakazie GMO w paszach
Stanisław Zięba
nr katalogowy: 66670
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Ruszyły fundusze promocji mięsa
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 53488
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Zakładamy dalszy, stabilny rozwój
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 147299
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Nowoczesne metody stosowane w uboju świń i bydła
Dariusz Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 126892
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Import śruty sojowej do Polski jest konieczny
nr katalogowy: 85271
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
WIPASZ i wiesz co jesz!
Jolanta Wilczak
nr katalogowy: 78762
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-5
Z wizją i pasją
Henryk Piekut
nr katalogowy: 82882
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Koniec zakazu stosowania mączek zwierzęcych i co dalej?
Piotr Kołodziej
nr katalogowy: 68047
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-3
Ostrów Wielkopolski
Robert Kozela
nr katalogowy: 66393
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Charakterystyka ras świń utrzymywanych w kraju - rasy mateczne
Magdalena Szyndler-Nędza
Anna Bereta
Tadeusz Blicharski
nr katalogowy: 59756
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Produkcja pasz przemysłowych na świecie, w UE i Polsce
nr katalogowy: 85274
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 125593
10.15199/65.2020.3.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Analiza gnojowicy świńskiej jako substratu do monosubstratowej instalacji biogazowej
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Barbara Łaska-Zieja
Marcin Herkowiak
Andrzej Myczko
Kamila Klimek
nr katalogowy: 129139
10.15199/62.2020.11.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Analiza gnojowicy świńskiej jako substratu do monosubstratowej instalacji biogazowej
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Barbara Łaska-Zieja
Marcin Herkowiak
Andrzej Myczko
Kamila Klimek
nr katalogowy: 129139
10.15199/62.2020.11.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Technologia produkcji biogazu - instalacje doświadczalne
BOLESŁAW BARTOSZEK
nr katalogowy: 108013
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Dla branży najlepsza jest równowaga - podkreśla Bogusław Miszczuk prezes zarządu SOKOŁÓW SA w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk i Małgorzatą Witek
nr katalogowy: 56892
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Nowoczesne rozwiązania na linii ubojowej dla trzody chlewnej
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 113401
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Dezodoryzacja nawozu organicznego metodą biologiczną
SEBASTIAN BOROWSKI
BEATA GUTAROWSKAa
KATARZYNA DURKA
MARIUSZ KORCZYŃSKI
SEBASTIAN OPALIŃSKI
ROMAN KOŁACZ
nr katalogowy: 51329
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Ocena efektywności handlu zagranicznego mięsem i jego przetworami w latach 2009-2013
Marian Winiarski
nr katalogowy: 88581
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Siarczki w środowisku wodnym. Cz. I. Zapobieganie powstawaniu
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Łukasz J. Wilk
nr katalogowy: 73259
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wyniki urzędowej kontroli pasz zmodyfikowanych genetycznie - wnioski z polskiego rynku pasz
Zbigniew Sieradzki
Małgorzata Mazur
Krzysztof Kwiatek
nr katalogowy: 72897
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Woda w przetwórstwie mięsnym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 70134
CHŁODNICTWO 2011-10
Wpływ różnych metod rozmrażania mięsa wieprzowego na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne polędwicy wędzonej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 63280
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Porównanie dokładności pomiarów zawartości tłuszczu w mięsie wieprzowym dokonanych różnymi analizatorami
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 100640
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Prognozowanie emisji chemicznych zanieczyszczeń powietrza z wykorzystaniem aplikacji komputerowej
Bożena Nowakowicz-Dębek
Mateusz Ossowski
Łukasz Wlazło
Marek Kułażyński
Hanna Bis-Wencel
Halina Pawlak
Wioletta Wnuk
nr katalogowy: 111443
10.15199/62.2017.12.34
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Aktualna wartość odżywcza mięsa wieprzowego
Tadeusz Blicharski
Anna Hammermeister
Agnieszka Warda
nr katalogowy: 86267
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Stability of some lipophilic vitamins in premixes used for animal nutrition Ocena stabilności wybranych witamin lipofilnych w premiksach stosowanych w żywieniu zwierząt
Joanna Maćkowiaka
Adam Voelkel
Joanna Zembrzuska
Irena Budnik
nr katalogowy: 86101
10.12916/przemchem.2014.1350
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Rozporządzenie Rady (WE) nr 1099/2009 - najważniejsze wymagania i obowiązki dotyczące uboju trzody chlewnej
Robert Palka
nr katalogowy: 71037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 64974
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Mineral-organic fertilizers based on filter sludge from pig slurry treatment.Nawozy mineralno-organiczne na bazie osadu pofiltracyjnego z przetwarzania gnojowicy
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Dariusz Popławski
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Józef Hoffmann
Jakub Skut
nr katalogowy: 77369
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wpływ wybranych cech surowca na współczynnik ekspansji i gęstość właściwą ekstrudatów pszenżytnich
Agnieszka Makowska
Agnieszka Chmielińska
Jan Kiryluk
Mateusz Gutsche
nr katalogowy: 53672
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Fertilizer properties of filter sludge from pig slurry Właściwości nawozowe osadu pofiltracyjnego z gnojowicy świńskiej
Ewelina Klem-Marciniak
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffamann
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 95892
10.15199/62.2015.12.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Phosphates(V) ions recovery from cattle manure Odzyskiwanie fosforanów(V) z gnojowicy bydlęcej
Anna Kozik
Nina Hutnik
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
nr katalogowy: 91681
10.15199/62.2015.6.15
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2014 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 90205
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Effect of the coagulant type and flocculation time on the efficiency of purification of pig slurry filtrate Wpływ rodzaju koagulanta i czasu flokulacji na skuteczność oczyszczania filtratu z gnojowicy świńskiej
Marta Marszałek
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 90076
10.15199/62.2015.3.23
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
ILE ZA REKLAMĘ i... kto zapłaci?
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 138121
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Miejsce Polski na azjatyckim rynku mięsa
D. Rycombel
nr katalogowy: 20828
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Recovery of phosphate(V) ions from synthetic swine wastewater under stoichiometric conditions Odzyskiwanie jonów fosforanowych(V) z syntetycznej gnojowicy w warunkach stechiometrycznych
Anna Kozik
Nina Hutnik
Jacek Podwórny
Anna Gerle
Agata Mazieńczuk
Andrzej Matynia
nr katalogowy: 83703
10.12916/przemchem.2014.559
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Stan i prognoza krajowego rynku zbóż
nr katalogowy: 68965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Stan i prognoza krajowego rynku zbóż i ich przetworów
nr katalogowy: 60736
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Analiza wyników handlu zagranicznego mięsem w 2012 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 75378
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Evaluation of crop and chemical composition of winter and spring wheat as well as fertibility of liquid manure-fertilized soil Ocena plonowania i składu chemicznego pszenicy ozimej i jarej oraz niektórych wskaźników żyzności gleby nawożonej gnojowicą i PRP
Czesław Wołoszyk
Ewa Możdżer
Edward Krzywy
nr katalogowy: 102397
10.15199/62.2016.11.17
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-18
To, co najcenniejsze
hp
nr katalogowy: 5510
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
Zapiecze surowcowe polskiego przemysłu mięsnego
Karol Borzuta
nr katalogowy: 9589
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Stan i kierunki rozwoju hodowli trzody i rynku wieprzowego w Polsce
Tadeusz Blicharski
nr katalogowy: 1664
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Zakłady Mięsne DUDA S.A. firma z europejskiego peletonu
E. Smoliński
nr katalogowy: 7041
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Co piszą inni
nr katalogowy: 29836
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Technologia zagospodarowania odpadów organicznych pochodzenia zwierzęcego firmy EYS
Adam Olszewski
nr katalogowy: 55871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wpływ postępowania ze zwierzętami przed ubojem i metod oszałamiania na jakość mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Robert Palka
nr katalogowy: 142572
10.15199/65.2023.3.3
świnie
stres
oszałamianie
ubój
jakość mięsa
pigs
stress
stunning methods
slaughter
meat quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Koncentracja gazów śladowych w pomieszczeniach dla koni rekreacyjno-sportowych
Bożena Nowakowicz-Dębek
Katarzyna Karpińska
Wojciech Ospałek
Ján Kachnič
Mateusz Ossowski
Łukasz Wlazło
nr katalogowy: 147829
10.15199/62.2024.3.8
stajnie
ujeżdżalnie
zagrożenie chemiczne
zanieczyszczenie powietrza
gazy śladowe
stables
riding halls
chemical hazards
air pollution
trace gases
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wpływ dodatku srebra oraz miedzi do katalizatorów palladowych w reakcji utleniania metanu
Beata Stasińska
Grzegorz Maj
Paweł Krzaczek
Kamila Klimek
Wiesław Piekarski
Dobiesław Nazimek
nr katalogowy: 112754
10.15199/62.2018.3.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Zagrożenia chemiczne w kuchni - mikotoksyny. Zabójcza pleśń
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 109176
bezpieczeństwo żywności
intoksykacje
metabolity pleśni
mikotoksyny
środki kontroli/nadzoru.
food safety
intoxications
moulds` metabolites
mycotoxins
control measures
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-11
Analiza możliwości napowietrzenia betonu cementowego z zastosowaniem preparatu białkowego
Krzysztof Zieliński
Józef Jasiczak
nr katalogowy: 134582
10.15199/33.2021.11.05
domieszka do betonu
napowietrzenie betonu
krew bydlęca
białko.
concrete admixture
concrete aeration
bovine blood
protein.
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
STAN I PERSPEKTYWY ROZWOJOWE rolnictwa ściany wschodniej kraju
Adam Olszewski
nr katalogowy: 136300
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
STAN I PERSPEKTYWY ROZWOJOWE rolnictwa ściany wschodniej kraju
Adam Olszewski
nr katalogowy: 136300
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Białko przyszłości
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 110903
bezpieczeństwo żywności
owady jadalne
wartość odżywcza
zagrożenie bezpieczeństwa żywności.
food safety
edible insects
nutritive value
food safety hazards.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ dodatku wycierki ziemniaczanej na proces zagęszczania mieszanek perzu
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut*
Sławomir Obidziński
nr katalogowy: 113861
10.15199/62.2018.5.16
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH