Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ekologiczne opakowania dla gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127621
żywność
gastronomia ekologia
opakowania biodegradowalne
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
opakowania jadalne
surowce
food
gastronomy ecology
biodegradable packaging
active packaging
smart packaging
edible packaging
raw materials
GOSPODARKA WODNA 2004-3
PRZEGLĄD WYDAWNICTW
Zdzisław Mikulski
nr katalogowy: 1818
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w gastronomii w dobie pandemii COVID-19 – studium przypadku
Ewa MALINOWSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 130482
10.15199/46.2021.2.1
bezpieczeństwo żywności
pandemia
COVID-19
gastronomia
HACCP
food safety
pandemic
COVID-19
gastronomy
HACCP
PACKAGING REVIEW 2024-2
COMPOSTABILITY OF DECORATIVE PAPER TISSUE NAPKINS
ANETA SZUMICKA
nr katalogowy: 148908
10.15199/42.2024.2.3
compostability
biodegradability
eco-toxicity
kompostowalność
biodegradowalność
ekotoksyczność
PACKAGING REVIEW 2024-2
COMPOSTABILITY OF DECORATIVE PAPER TISSUE NAPKINS
ANETA SZUMICKA
nr katalogowy: 148908
10.15199/42.2024.2.3
compostability
biodegradability
eco-toxicity
kompostowalność
biodegradowalność
ekotoksyczność
AURA 2023-12
Barry Commoner i cztery prawa ekologii
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 146424
10.15199/2.2023.12.2
ochrona środowiska
rozwój zrównoważony
prawa ekologii
współzależności
environmental protection
sustainable development
ecological laws
interdependence
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-12
TECHNOLOGIA PRZEROBU ODPADÓW CYNKONOŚNYCH Z INSTALACJĄ ODSIARCZANIA GAZÓW POPROCESOWYCH
nr katalogowy: 39837
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Scaling theory and its chosen applications in electromagnetism
Mariusz NAJGEBAUER
nr katalogowy: 40223
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
UKBA - Międzynarodowe Targi Cukiernictwa, Piekarstwa i Gastronomii
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 51661
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Higieniczne ABC
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119627
gastronomia
czystość i higiena
środki chemiczne
mycie
płukanie
dezynfekcja
odkamienianie
usuwanie przypaleń
czyszczenie
gastronomy
cleanliness and hygiene
chemical agents
washing
rinsing
disinfecting
descaling
removing burns
cleaning
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Modeling and the processes analysis in engineering ecology
Andrei I. BRAKOVICH
Vitali L. KOLESNIKOV
Alena V. ROMANTSEVICH
Pavel P. URBANOVICH
Ivan M. ZHARSKY
nr katalogowy: 33614
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
Monitoring on-line zbiorników wodnych
nr katalogowy: 145060
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Tomography Technology Application for Workflows of Gases Monitoring in the Automotive Systems
Krzysztof POLAKOWSKI
Stefan F. FILIPOWICZ
Jan SIKORA
Tomasz RYMARCZYK
nr katalogowy: 40227
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Zarządzanie Talentem
nr katalogowy: 58740
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-10-11
MELiSSA będzie pierwsza
Irena Fober
nr katalogowy: 51751
PACKAGING REVIEW 2024-2
WARSAW PACK: THOUSANDS OF VISITORS AND HUNDREDS OF CONTRACTS
nr katalogowy: 148910
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Proekologiczne trendy gastronomiczne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 139523
gastronomia
proekologiczne działania
gastronomy
pro-ecological activities
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Proekologiczne trendy gastronomiczne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 139523
gastronomia
proekologiczne działania
gastronomy
pro-ecological activities
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-25
Rewolucja przemysłowa 4.0 a ekologia i meteorologia - inspiracje i perspektywy
Agnieszka ZIERNICKA-WOJTASZEK
nr katalogowy: 111298
Czwarta rewolucja przemysłowa
globalne ocieplenie
klimat
the fourth industrial revolution
global warming
climate
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Electromagnetic vibratory cavitator
Ivan S. AFTANAZ
Ivan S. AFTANAZIV
Lilia I. SHEVCHUK
Iryna Z. KOVAL
Lesya R. STRUTYNSKA
Orysia I. STROGAN
Andrzej SMOLARZ
Ainur ORMANBEKOVA
Kalamkas BEGALIYEVA
nr katalogowy: 119476
10.15199/48.2019.04.05
liquid treatment
cavitation
vibratory cavitator
electromagnetic vibratory cavitator.
kawitacja
kawitator wibracyjny
elektromagnetyczny kawitator wibracyjny.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-1
Development of a hybrid gas and electrical installation for direct-injected engine vehicles
Marek KORZENIEWSKI
nr katalogowy: 129843
10.15199/48.2021.01.22
electric vehicle
electric drive
ecology
LPG installation
pojazd elektryczny
napęd elektryczny
ekologia
instalacja LPG.
AURA 2023-7
Rachel Carson – „matka ekologii”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 144232
10.15199/2.2023.7.2
ochrona przyrody
pestycydy
zakaz DDT
głębokoekologiczne myślenie o przyr
nature protection
pesticides
DDT ban
deep ecological thinking about natu
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-10
Korzyści ekologiczne i ekonomiczne z wykorzystania w betonie krzemionkowych popiołów lotnych i mikrokrzemionki zagęszczonej
Damian Marek
Grzegorz Ludwik Golewski
nr katalogowy: 116518
10.15199/33.2018.10.05
beton
popiół lotny
mikrokrzemionka
ekonomia
ekologia
rozwój zrównoważony.
concrete
fly ash
silica fume
economy
ecology
sustainable development.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
REMOTE SENSING IN FARM MACHINERY DESIGN - AS FUNDAMENTAL IMPROVEMENT OF DEVELOPMENT - OF PRECISION AGRICULTURE PHENOMENON
Jan BARWICKI
Kinga BOREK
nr katalogowy: 124385
10.15199/180.2019.3.2
remote sensing
agricultural engineering
ecology
cultivation
control
satellite systems
GPS
monitoring
fertilization
harvesting
progress
teledetekcja
technika rolnicza
ekologia
uprawa
kontrola
systemy satelitarne
GPS
monitorowanie
nawożenie
zbiory
postęp
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Planowane i osiągnięte efekty energetyczne oraz ekologiczne termomodernizacji grupy budynków użyteczności publicznej
Beata Sadowska
Wiesław Sarosiek
nr katalogowy: 136771
10.15199/33.2022.03.04
termomodernizacja
budynek użyteczności publicznej
oszczędności
energia
ekologia.
thermomodernization
public building
savings
energy
ecology.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Planowane i osiągnięte efekty energetyczne oraz ekologiczne termomodernizacji grupy budynków użyteczności publicznej
Beata Sadowska
Wiesław Sarosiek
nr katalogowy: 136771
10.15199/33.2022.03.04
termomodernizacja
budynek użyteczności publicznej
oszczędności
energia
ekologia.
thermomodernization
public building
savings
energy
ecology.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Planowane i osiągnięte efekty energetyczne oraz ekologiczne termomodernizacji grupy budynków użyteczności publicznej
Beata Sadowska
Wiesław Sarosiek
nr katalogowy: 136771
10.15199/33.2022.03.04
termomodernizacja
budynek użyteczności publicznej
oszczędności
energia
ekologia.
thermomodernization
public building
savings
energy
ecology.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Planowane i osiągnięte efekty energetyczne oraz ekologiczne termomodernizacji grupy budynków użyteczności publicznej
Beata Sadowska
Wiesław Sarosiek
nr katalogowy: 136771
10.15199/33.2022.03.04
termomodernizacja
budynek użyteczności publicznej
oszczędności
energia
ekologia.
thermomodernization
public building
savings
energy
ecology.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Planowane i osiągnięte efekty energetyczne oraz ekologiczne termomodernizacji grupy budynków użyteczności publicznej
Beata Sadowska
Wiesław Sarosiek
nr katalogowy: 136771
10.15199/33.2022.03.04
termomodernizacja
budynek użyteczności publicznej
oszczędności
energia
ekologia.
thermomodernization
public building
savings
energy
ecology.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Planowane i osiągnięte efekty energetyczne oraz ekologiczne termomodernizacji grupy budynków użyteczności publicznej
Beata Sadowska
Wiesław Sarosiek
nr katalogowy: 136771
10.15199/33.2022.03.04
termomodernizacja
budynek użyteczności publicznej
oszczędności
energia
ekologia.
thermomodernization
public building
savings
energy
ecology.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Planowane i osiągnięte efekty energetyczne oraz ekologiczne termomodernizacji grupy budynków użyteczności publicznej
Beata Sadowska
Wiesław Sarosiek
nr katalogowy: 136771
10.15199/33.2022.03.04
termomodernizacja
budynek użyteczności publicznej
oszczędności
energia
ekologia.
thermomodernization
public building
savings
energy
ecology.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Na przekór zasadom Kuchnia molekularna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 97175
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Urządzenia elektrotechnologiczne stosowane w energetyce i ekologii
Henryka Danuta STRYCZEWSKA
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
Ryszard GOLEMAN
Krzysztof NALEWAJ
Tomasz GIŻEWSKI
Leszek JAROSZYŃSKI
Grzegorz KOMARZYNIEC
Paweł MAZUREK
Jarosław DIATCZYK
nr katalogowy: 76835
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Aspekty zrównoważonego rozwoju w ewolucji procesu elektrostalowniczego
Mirosław WCIŚLIK
nr katalogowy: 52164
OPAKOWANIE 2019-12
BADANIA I ROZWÓJ: Odpowiedzialność projektanta opakowań
Agnieszka Andruszkiewicz
Magdalena Witkowicz
nr katalogowy: 124296
10.15199/42.2019.12.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Plasticizers in polymers. Trends, health and ecology Plastyfikatory w polimerach. Trendy, zdrowie i ekologia
Bogumiła Filipiak
Bogusław Tkacz
nr katalogowy: 102426
10.15199/62.2016.11.46
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
AURA 2019-12
Wegetarianizm - sposób odżywienia się czy coś więcej?
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 123869
10.15199/2.2019.12.2
wegetarianizm
zrównoważony rozwój
ekologia
etyk
vegetarianism
sustainable development
ecology
ethics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-12
CIEPŁOWNICTWO OGRZEWNICTWO WENTYLACJA ROCZNY SPIS TREŚCI 2013
nr katalogowy: 81060
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Koncepcja elektronicznej jednostki sterującej pracą gwiazdowego tłokowego silnika lotniczego
Tomasz ZYSKA
Jacek CZARNIGOWSKI
Piotr JAKLIŃSKI
nr katalogowy: 53418
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Renowacja obiektów podziemnej infrastruktury komunikacyjnej metodą CIPP w aspekcie zasad zrównoważonego rozwoju
Adam Wysokowski
nr katalogowy: 136269
10.15199/33.2022.02.06
renowacja infrastruktury podziemnej
technologie CIPP
ekologia
efektywność ekonomiczna
obiekty inżynierskie.
rehabilitation of underground infrastructure
CIPP technologies
ecology
economic efficiency
engineering structures.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Renowacja obiektów podziemnej infrastruktury komunikacyjnej metodą CIPP w aspekcie zasad zrównoważonego rozwoju
Adam Wysokowski
nr katalogowy: 136269
10.15199/33.2022.02.06
renowacja infrastruktury podziemnej
technologie CIPP
ekologia
efektywność ekonomiczna
obiekty inżynierskie.
rehabilitation of underground infrastructure
CIPP technologies
ecology
economic efficiency
engineering structures.
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Monitorowanie rozkładu temperatury w przewodach rurowych samochodowych układów wydechowych z wykorzystaniem tomografii komputerowej
Krzysztof POLAKOWSKI
nr katalogowy: 65976
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Monitorowanie przepływu pyłu węglowego w energetycznych przewodach rurowych instalacji energetycznych z wykorzystaniem tomografii komputerowej
Krzysztof POLAKOWSKI
Jan SIKORA
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 55149
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
REMOTE SENSING IN FARM MACHINERY DESIGN - AS FUNDAMENTAL IMPROVEMENT OF DEVELOPMENT - OF PRECISION AGRICULTURE PHENOMENON
Jan BARWICKI
Kinga BOREK
nr katalogowy: 124385
10.15199/180.2019.3.2
remote sensing
agricultural engineering
ecology
cultivation
control
satellite systems
GPS
monitoring
fertilization
harvesting
progress
teledetekcja
technika rolnicza
ekologia
uprawa
kontrola
systemy satelitarne
GPS
monitorowanie
nawożenie
zbiory
postęp
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2024-3
17. Międzynarodowe Targi Wynalazków i Innowacji „INTARG 2024” 17th International Invention and Innovation Show INTARG 2024 Międzynarodowe Targi Ekologii i Ochrony Środowiska „INTARG EKO 2024” International Fair for Ecology and Environmental Protection INTARG ECO
nr katalogowy: 150675
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Asaia sp. – unikatowy rodzaj bakterii kwasu octowego
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 132265
10.15199/65.2021.6.3
AAB
Asaia
napoje
czynniki biokontroli
AAB
Asaia
drinks
biocontrol factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Asaia sp. – unikatowy rodzaj bakterii kwasu octowego
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 132265
10.15199/65.2021.6.3
AAB
Asaia
napoje
czynniki biokontroli
AAB
Asaia
drinks
biocontrol factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Asaia sp. – unikatowy rodzaj bakterii kwasu octowego
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 132265
10.15199/65.2021.6.3
AAB
Asaia
napoje
czynniki biokontroli
AAB
Asaia
drinks
biocontrol factors
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-2
Sustainable management of hazardous wastes in the electroplating sector according to Circular Economy rules
JANUSZ KRUPANEK
MARIUSZ KALISZ
nr katalogowy: 130467
10.15199/40.2021.2.2
Sektor przemysłu galwanicznego generuje wiele odpadów problematycznych z uwagi na dalsze ich przetwarzanie w tym odzysk lub recykling. Wiele z wytwarzanych w sektorze odpadów to odpady niebezpieczne. Artykuł koncentruje się na problemie stosowania substancji niebezpiecznych w branży galwanotechnicznej w kontekście polityki gospodarki o obiegu zamkniętym
wymagań dyrektywy w sprawie emisji przemysłowych (IED) oraz rewizji odpowiednich dokumentów referencyjnych dotyczących najlepszych dostępnych technik (BAT / BREF). Kwestia ta została podjęta w ramach projektu HAZBREF finansowanego z Programu INTERREG Region Morza Bałtyckiego
w którym dokonano przeglądu obecnej sytuacji i sformułowano zalecenia dotyczące dobrych praktyk zarządzania chemikaliami zawierającymi substancje niebezpieczne oraz gospodarowania odpadami. Niniejsze opracowanie opiera się na przeglądzie dwudziestu pozwoleń zintegrowanych wydanych dla obiektów STM w Polsce oraz na pogłębionych wywiadach z dwoma operatorami instalacji przemysłowych. Badanie pozwoliło na przegląd stosowanych praktyk i analizę rozwiązań
które mogą wspierać bezpieczną gospodarkę odpadami w kontekście gospodarki o obiegu zamkniętym
galwanotechnika
odpady niebezpieczne
gospodarka o obiegu zamkniętym
OPAKOWANIE 2018-5
PACKAGING SPECTRUM: Ekologia jako podstawa strategii marketingowej
nr katalogowy: 113728
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-2
Aspekty tworzenia nowych opakowań
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 112436
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Modeling of Power Control of Arc Steel Melting Furnace with Fuzzy Correction of Regulation Signal
Orest LOZYNSKYY
Yaroslav PARANCHUK
Roman PARANCHUK
nr katalogowy: 75100
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
DEVELOPMENT OF PLANT CULTIVATION USING PRECISION AGRICULTURE
Jan BARWICKI
Kamila MAZUR
Kinga BOREK
Witold Jan WARDAL
nr katalogowy: 123276
10.15199/180.2019.2.3
precision agriculture
agricultural engineering
ecology
cultivation
control
satellite systems
aerial photographs
GPS
monitoring
digital maps
fertilization
harvesting
progress
rolnictwo precyzyjne
inżynieria rolnicza
ekologia
uprawa
kontrola
systemy satelitarne
zdjęcia lotnicze
GPS
monitoring
mapy cyfrowe
nawożenie
zbiory
postęp
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Comparison of technologies for the sodium tripolyphosphate production by conventional spray and new one-stage dry methods Porównanie technologii produkcji tripolifosforanu sodu klasyczną metodą rozpyłową oraz metodą suchą jednostopniową
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 103392
10.15199/62.2017.1.21
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
The Poles on the path towards sustainable consumption
Ewa Mazur-Wierzbicka
nr katalogowy: 101715
10.15199/65.2016.10.3
AURA 2022-12
Choinka naturalna czy sztuczna, jaką wybrać?
Mariusz Szmagara
Marek Kopacki
Barbara Skwaryło-Bednarz
Barbara Marcinek
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140877
10.15199/2.2022.12.1
choinka naturalna
choinka sztuczna
środowisko przyrodnicze
ochrona przyrody
natural Christmas tree
artificial Christmas tree
natural environment
nature protection
AURA 2022-12
Choinka naturalna czy sztuczna, jaką wybrać?
Mariusz Szmagara
Marek Kopacki
Barbara Skwaryło-Bednarz
Barbara Marcinek
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140877
10.15199/2.2022.12.1
choinka naturalna
choinka sztuczna
środowisko przyrodnicze
ochrona przyrody
natural Christmas tree
artificial Christmas tree
natural environment
nature protection
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
DEVELOPMENT OF PLANT CULTIVATION USING PRECISION AGRICULTURE
Jan BARWICKI
Kamila MAZUR
Kinga BOREK
Witold Jan WARDAL
nr katalogowy: 123276
10.15199/180.2019.2.3
precision agriculture
agricultural engineering
ecology
cultivation
control
satellite systems
aerial photographs
GPS
monitoring
digital maps
fertilization
harvesting
progress
rolnictwo precyzyjne
inżynieria rolnicza
ekologia
uprawa
kontrola
systemy satelitarne
zdjęcia lotnicze
GPS
monitoring
mapy cyfrowe
nawożenie
zbiory
postęp
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-12
BADANIA WSTĘPNE USUWANIA SREBRA Z ODPADÓW JUBILERSKICH NA DRODZE PROCESU FLOTACJI
BEATA OLEKSIAK
JERZY ŁABAJ
nr katalogowy: 56264
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Kebab po polsku
Jarosław Diakun
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 122295
kebab
gastronomia
przetwórstwo mięsa.
kebab
gastronomy
meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Kruchość i soczystość marynowanej wołowiny
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Dominika Detmer
nr katalogowy: 127264
marynowanie
wołowina
kruchość
soczystość
marinating
beef
tenderness
juiciness
AURA 2019-11
Metody polepszania jakości powietrza atmosferycznego
MONIKA ZAŁUSKA
nr katalogowy: 123323
oczyszczanie powietrza
zanieczyszczenie powietrza
jakość powietrza
air purification
air pollution
air quality
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-2
Budownictwo przemysłowe wczoraj, dziś, jutro
Józef Jasiczak
nr katalogowy: 124982
10.15199/33.2020.02.04
rewolucje przemysłowe
budynki starej i nowej generacji
ekologia.
industrial revolutions
old and new generation buildings
ecology.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Analiza możliwości wykorzystania odnawialnych źródeł energii na potrzeby schroniska górskiego
JAROSŁAW KACZOR
MAGDALENA MACHOWSKA
nr katalogowy: 137960
10.15199/9.2022.6.5
odnawialne źródło ciepła
ogrzewanie
ogniwa fotowoltaiczne
pompa ciepła
renewable heat source
heating
photovoltaic cells
heat pump
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Analiza możliwości wykorzystania odnawialnych źródeł energii na potrzeby schroniska górskiego
JAROSŁAW KACZOR
MAGDALENA MACHOWSKA
nr katalogowy: 137960
10.15199/9.2022.6.5
odnawialne źródło ciepła
ogrzewanie
ogniwa fotowoltaiczne
pompa ciepła
renewable heat source
heating
photovoltaic cells
heat pump
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-6
Analiza możliwości wykorzystania odnawialnych źródeł energii na potrzeby schroniska górskiego
JAROSŁAW KACZOR
MAGDALENA MACHOWSKA
nr katalogowy: 137960
10.15199/9.2022.6.5
odnawialne źródło ciepła
ogrzewanie
ogniwa fotowoltaiczne
pompa ciepła
renewable heat source
heating
photovoltaic cells
heat pump
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
3D jedzenie na zamówienie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 131709
Projektowanie żywności
drukowanie 3D
gastronomia spersonalizowana
Food designing
3D printing
personalized gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
3D jedzenie na zamówienie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 131709
Projektowanie żywności
drukowanie 3D
gastronomia spersonalizowana
Food designing
3D printing
personalized gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Trudny klient w gastronomii
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 149482
gastronomia
obsługa konsumenta
trudny klient
reklamacje
gastronomy
consumer service
difficult customers
complaints
GOSPODARKA WODNA 2018-7
Wisła - historia badań wód Królowej Polskich Rzek w przekroju ujściowym do Morza Bałtyckiego
ELŻBIETA NIEMIRYCZ
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 114821
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Lecznicze złoto
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 123628
miód
rodzaje
właściwości
zastosowanie
honey
types
properties
application
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Wpływ promieniowania mikrofalowego na stopień eliminacji mikroorganizmów w wierzchniej warstwie gleby
Paweł KIEŁBASA
Krzysztof PIKUL
Sławomir KURPASKA
Marek OSTAFIN
Mirosław ZAGÓRDA
nr katalogowy: 111037
10.15199/48.2017.12.27
promieniowanie mikrofalowe
mikroorganizmy
dezynfekcja
ekologia.
microwave radiation
microorganisms
disinfection
ecology.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Dobrze wysmażone
nr katalogowy: 123644
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze zwierzęce i roślinne
olej palmowy
tłuszcze utwardzone
mieszanki tłuszczów
wykorzystanie kulinarne.
frying fats
solid animal and vegetable fats
palm oil
cured fats
mixtures of fats (blends)
culinary use.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Charakterystyka surowców pozyskiwanych z tuszy rekina
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Bartoszewicz
nr katalogowy: 145289
10.15199/65.2023.9.4
rekiny
tusza
mięso
płetwy
skóra
chrząstki
wątroba
sharks
carcasses
meat
fins
skin
cartilage
liver
CHŁODNICTWO 2018-2
The mathematical modelling of the absorption refrigeration machines used in energy systems
Artur Rusowicz
Artur Rusowicz
Adam Ruciński
nr katalogowy: 113746
10.15199/8.2018.2.4
absorption
energy systems
air conditioning
trigeneration
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-7
Zabezpieczenia ogniochronne podłoży drewnianych
MARZENA NOWICKA-NOWAK
nr katalogowy: 132574
10.15199/40.2021.7.2
powłoki lakierowe na drewno
lakiery wodorozcieńczalne
ochrona przeciwogniowa
wyroby trudnopalne
wood coatings
water-based varnishes
fireproof coatings
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Analiza SWOT jako technika heurystyczna w celu określenia potencjału aplikacyjnego ogniw słonecznych trzeciej generacji
Agnieszka IWAN
Krzysztof A. BOGDANOWICZ
nr katalogowy: 151354
10.15199/48.2024.11.29
ogniwa słoneczne trzeciej generacji
analiza SWOT
ekologia
third-generation solar cells
SWOT analysis
ecology
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Sous vide - technika i urządzenia
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 121437
10.15199/65.2019.7.3
sous vide
gotowanie w próżni
gastronomia
sous vide
cooking in a vacuum
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Zastosowanie metody sous-vide w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Klaudia Skarzyńska
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 134012
gotowanie
mięso
sous-vide
temperatura
cooking
meat
sous-vide
temperature
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Dobre praktyki uprawy wybranych roślin zbożowych w warunkach ekologicznych i zmieniającego się klimatu
DANUTA LESZCZYŃSKA
nr katalogowy: 150884
10.15199/61.2024.5.2
zboża
dobra praktyka
zmiany klimatu
ekologia
cereals
good practice
climate change
ecology
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-7
Transformacja społeczno-ekologiczna – zrównoważony rozwój z jeszcze innej perspektywy
Andrzej Katunin
nr katalogowy: 149609
zrównoważony rozwój
ekologia
transformacja społec zno-ekologiczna
lotnictwo
sustainability
ecology
socio-ecological transformation
aviation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Karczoch zwyczajny innowacyjny surowiec o szerokim zastosowaniu
Monika Michalak-Majewska
Dorota Teterycz
nr katalogowy: 115042
10.15199/65.2018.7.7
karczoch
inulina
enzymy proteolityczne
biogaz
globe artichoke
inulin
proteolytic enzymes
biogas
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Dynia - bogate źródło związków bioaktywnych
Monika Rybarczyk
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza- -Michałowska
nr katalogowy: 126804
10.15199/65.2020.6.5
Pumpkin – A Rich Source of Bioactive Compounds
pumpkin
Cucurbitaceae
bioactive compounds
pro-health influence
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Technologia pouch a reologia
Adriana Bomba
nr katalogowy: 124490
10.15199/65.2020.1.6
pouch
reologia
metody pomiaru
funkcjonalność
pouch
rheology
measurement methods
functional properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-9
Beton nawierzchniowy z eksponowanym kruszywem fotoluminescencyjnym
Piotr Górak
Bartosz Rewera
nr katalogowy: 122397
10.15199/33.2019.09.04
beton
nawierzchnia betonowa
kruszywo fotoluminescencyjne
trwałość
kruszywo eksponowane.
pavement
photoluminescent aggregate
durability
aggregate exposed.
AURA 2020-7-8
Produkty pszczele w ochronie zdrowia i suplementacji żywienia człowieka
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 127269
10.15199/2.2020.7–8.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Opakowania do żywności – stan obecny i perspektywy
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 138327
10.15199/65.2022.6.8
opakowania
recykling
ekologia
packaging
recycling
ecology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Opakowania do żywności – stan obecny i perspektywy
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 138327
10.15199/65.2022.6.8
opakowania
recykling
ekologia
packaging
recycling
ecology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Opakowania do żywności – stan obecny i perspektywy
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 138327
10.15199/65.2022.6.8
opakowania
recykling
ekologia
packaging
recycling
ecology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Opakowania do żywności – stan obecny i perspektywy
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 138327
10.15199/65.2022.6.8
opakowania
recykling
ekologia
packaging
recycling
ecology
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-12
Problemy śladu węglowego w budownictwie
Michał Ciuła
Marcin Furtak
nr katalogowy: 146528
10.15199/33.2023.12.16
ślad węglowy
budownictwo
ekologia
ocieplenie klimatu.
carbon footprint
construction
ecology
global warming.
PACKAGING REVIEW 2024-1
ADDITIVE MANUFACTURING TECHNOLOGY FOR MODERN PACKAGING
ADRIAN DOMIŃSKI
KHADAR DUALE
TOMASZ KONIECZNY
PIOTR KURCOK
MAREK KOWALCZUK
JOANNA RYDZ
ALEXANDER GRUNDMANN
SIMON T. KAYSSER
nr katalogowy: 147836
10.15199/42.2024.1.1
intelligent/smart packaging
three-dimensional (3D) printing
additive manufacturing
material extrusion
polyhydroxyalkanoate
polylactide
polyester
inteligentne opakowanie
druk trójwymiarowy (3D)
produkcja przyrostowa
wytłaczanie materiału
polihydroksyalkanian
polilaktyd
poliester
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Ocena jakościowa ekologii samochodu elektrycznego na podstawie zużycia energii w rzeczywistym ruchu miejskim
Anna SKARBEK-ŻABKIN
Tomasz SZCZEPAŃSKI
nr katalogowy: 116054
10.15199/48.2018.9.13
samochód elektryczny
zużycie energii
emisja zanieczyszczeń
electric car
energy consumption
pollution emission
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-9
Management System for Electric Vehicle Battery Pack
Andrzej ŁEBKOWSKI
nr katalogowy: 109143
10.15199/48.2017.09.09
pojazdy elektryczne
system zarządzania akumulatorami
akumulatory litowe
termiczne kondycjonowanie akumulatorów
electric vehicles (EV)
battery management systems (BMS)
lithium batteries (Li-Ion
LiFePO4
LTO)
thermal management
GOSPODARKA WODNA 2024-6
Urbanization and flooding dynamics: A case study of the Seveso River in Northern Italy
EMILIYA HAMIDOVA
LAURA FRANCESCHI
ALBERTO BOSINO
DAWID SZATTEN
MATTIA DE AMICIS
nr katalogowy: 149142
10.15199/22.2024.6.5
land use change
River Habitat Survey (RHS)
flooding risk assessment
Seveso River
zmiana użytkowania gruntów
metoda River Habitat Survey (RHS)
ocena ryzyka powodziowego
rzeka Seveso
PACKAGING REVIEW 2024-2
MARKING OF PACKAGING WITH ECOLOGICAL SYMBOLS
EWELINA PAWŁOWSKA
BEATA GÓRSKA
KRZYSZTOF WÓJCIK
nr katalogowy: 148906
10.15199/42.2024.2.1
environmental marks
eco-marks
sustainable development
recyclability
greenwashing
circular economy (GOZ)
znaki środowiskowe
eko-znaki
zrównoważony rozwój
przydatność do recyklingu
greenwashing
GOZ
PACKAGING REVIEW 2024-2
ANALYSIS OF THE QUALITY OF UNPRINTED VARNISHED FOLDING BOXBOARD AND THAT ONE, PRINTED BY DIGITAL ELECTROPHOTOGRAPHIC TECHNOLOGY WITH THE USE OF DRY TONER
KATARZYNA PIŁCZYŃSKA
KAROLINA KUPCZYK
nr katalogowy: 148907
10.15199/42.2024.2.2
digital printing of packaging
refining of packaging
ink-jet uv varnishing
ecological printing
drukowanie cyfrowe opakowań
uszlachetnianie opakowań
lakierowanie ink-jet uv
drukowanie ekologiczne
PACKAGING REVIEW 2024-2
MARKING OF PACKAGING WITH ECOLOGICAL SYMBOLS
EWELINA PAWŁOWSKA
BEATA GÓRSKA
KRZYSZTOF WÓJCIK
nr katalogowy: 148906
10.15199/42.2024.2.1
environmental marks
eco-marks
sustainable development
recyclability
greenwashing
circular economy (GOZ)
znaki środowiskowe
eko-znaki
zrównoważony rozwój
przydatność do recyklingu
greenwashing
GOZ
PACKAGING REVIEW 2024-2
ANALYSIS OF THE QUALITY OF UNPRINTED VARNISHED FOLDING BOXBOARD AND THAT ONE, PRINTED BY DIGITAL ELECTROPHOTOGRAPHIC TECHNOLOGY WITH THE USE OF DRY TONER
KATARZYNA PIŁCZYŃSKA
KAROLINA KUPCZYK
nr katalogowy: 148907
10.15199/42.2024.2.2
digital printing of packaging
refining of packaging
ink-jet uv varnishing
ecological printing
drukowanie cyfrowe opakowań
uszlachetnianie opakowań
lakierowanie ink-jet uv
drukowanie ekologiczne
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Pożywne i wygodne
Soups in Gastronomy
nr katalogowy: 115759
zupy
rodzaje
wywar
składnik główny
zagęszczanie
żywność wygodna
soups
types
bouillon
main component
thickening
convenient food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Analysis of Regenerative Braking Strategies
Krzysztof POPIOŁEK
Tomasz DETKA
Karol ŻEBROWSKI
Konrad MAŁEK
nr katalogowy: 120465
10.15199/48.2019.06.21
regenerative braking
electric vehicles
hybrid vehicles
energy recuperation
hamowanie odzyskowe
pojazdy elektryczne
pojazdy hybrydowe
rekuperacja
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-2
Low-temperature powder paint modified with graphene oxide
Katarzyna Pojnar
Barbara Pilch-Pitera
Natalia Roś
Łukasz Florczak
nr katalogowy: 147249
10.15199/40.2024.2.1
powder coatings
graphene oxide
anti-corrosion properties
lakiery proszkowe
tlenek grafenu
właściwości antykorozyjne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-11
Factors Influencing The Quality And Ecology Of Sinter Production
Martina DŽUPKOVÁ
Zuzana SEMANOVÁ
Mária FROHLICHOVÁ
nr katalogowy: 110874
10.15199/24.2017.11.3
particulate matter
humidity
sintering
under pressure sucking air
cząstki stałe
wilgoć
spiekanie
podciśnienie zasysanego powietrza
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-4
Some aspects of using automated electronic systems in development of modern agriculture
JAN BARWICKI
KAMILA MAZUR
KINGA BOREK
nr katalogowy: 128349
10.15199/28.2020.4.2
precision agriculture
agricultural engineering
ecology
cultivation
control
satellite systems
aerial photographs
GPS
monitoring
digital maps
fertilization
harvesting
progress
rolnictwo precyzyjne
inżynieria rolnicza
ekologia
uprawa
kontrola
systemy satelitarne
zdjęcia lotnicze
GPS
monitoring
mapy cyfrowe
nawożenie
zbiory
postęp
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-7-8
Transformacja wodorowa, ale jaka?
Robert Godzwon
nr katalogowy: 149966
10.15199/17.2024.7-8.1
zielony wodór
ekologia
LPG
propan
butan
odpady
biowęgiel
green hydrogen
ecology
LPG
propane
butane
westes
biocoal
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH