Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Perspektywy rynku owoców jagodowych w Polsce
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 66084
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Aspekty mikrobiologiczne produkcji mrożonek owoców
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67220
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
Musimy skupić się na wysokiej jakości jabłek
nr katalogowy: 104084
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
GEA Vaculiq – nowoczesny, wydajny i gwarantujący wysoką jakość system tłoczenia warzyw i owoców
nr katalogowy: 131466
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
GEA Vaculiq – nowoczesny, wydajny i gwarantujący wysoką jakość system tłoczenia warzyw i owoców
nr katalogowy: 131466
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Wpływ suszenia próżniowo-mikrofalowego na wydajność i jakość utrwalonych owoców i warzyw
D. Piotrowski
A. Figiel
nr katalogowy: 14584
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Postępy w technologii i ocenie produktów z owoców i warzyw
Krzysztof Kołodziejczyk
nr katalogowy: 70379
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Jakość w centrum zrównoważonego rynku produktów owocowo-warzywnych i preferencje konsumentów II Euro-Śródziemnomorskie Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 2
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 105158
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
"Być albo nie być" polskiego jabłka na międzynarodowym rynku - warunek: jakość!
nr katalogowy: 58023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Jakość handlowa i znakowanie dżemów, galaretek, marmolad
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 84435
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mrożonych owoców
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 83794
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2015 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 94402
OPAKOWANIE 2005-9
Opakowania owoców i warzyw w handlu detalicznym
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 11278
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
WINK - najwyższa jakość potwierdzona certyfikatami
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 6907
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
HORTMO-najwyższa jakość w polskim wydaniu
S. Cholewiak
nr katalogowy: 6842
CHŁODNICTWO 2012-12
Chłodnice powietrza Alfa Laval zachowują doskonałą jakość przechowywanych owoców
nr katalogowy: 73336
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Jakość i promocja podstawą rozwoju branży sokowniczej
Barbara Groele
nr katalogowy: 142842
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2016 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 101687
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2017 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 110183
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw - czerwiec 2006 r.
I. Strojewska
T. Smoleński
G. Stępka
nr katalogowy: 20585
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Chłodnicze przetwórstwo owoców i warzyw
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 83339
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Związki odpowiedzialne za aromat w owocach krajowych i w produkowanych z nich napojach alkoholowych. Cz. 1
Magdalena Kostrz
Paweł Satora
nr katalogowy: 101019
10.15199/64.2016.9.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Zastosowanie procesu powlekania w monitorowaniu jakości pozbiorczej jabłek
Magdalena Mikus
Sabina Galus
nr katalogowy: 151917
10.15199/65.2024.12.4
powłoki jadalne
jabłka
jakość owoców
przechowywanie
edible coatings
apples
fruit quality
storage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Gotuj z ARDO
nr katalogowy: 36842
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Jakość i promocja podstawą rozwoju branży sokowniczej
Barbara Groele
nr katalogowy: 142842
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Kłopotliwe pozostałości środków ochrony roślin w mrożonkach - przetwórcy szukają rozwiązania problemu
nr katalogowy: 50126
OPAKOWANIE 2009-12
Sposób pakowania świeżych owoców i warzyw – dlaczego jest to tak ważne w obrocie rynkowym
Andrzej Hejduk
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 48339
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Procesy wstępne stosowane przed suszeniem owoców i warzyw
Małgorzata Nowacka
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 60528
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-2
Wpływ parametrów mikroklimatu w komorze chłodniczej na skład chemiczny owoców i warzyw Część 2. Badania owoców i warzyw
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA-FIEDORUK
DOROTA ANNA KRAWCZYK
Iwona Skoczko
ANDRZEJ GAJEWSKI
TOMASZ CHOIŃSKI
nr katalogowy: 82400
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Owocowa potęga
nr katalogowy: 105341
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Nowe kierunki pakowania warzyw i owoców
Natalia Czaja-Jagielska
nr katalogowy: 75467
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Jakość i nowoczesność decydują o naszej pozycji na rynku
Maria Przegalińska
nr katalogowy: 70374
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Bez zatykania Dwustopniowy system filtracji wkładów zapewnia długi okres eksploatacji i łatwą obsługę, gwarantując sterylną filtrację klarownego soku NFC
Amos von Brüning
nr katalogowy: 122480
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Jakość a cena Wyzwania dla branży spożywczej
nr katalogowy: 51255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
PFA - Podstawowy Standard Zapewnienia Jakości
Maciej Majewski
nr katalogowy: 54908
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Jakość mrożonych owoców dostępnych w krajowym obrocie handlowym
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 150103
10.15199/65.2024.8.6
mrożone owoce
standardy jakościowe
parametry f izykochemiczne
pestycydy
frozen fruit
quality standards
physico-chemical parameters
pesticides
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 125601
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Sytuacja na rynku ogrodniczym w sezonie 2017/18
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 112843
10.15199/64.2018.3.2
owoce i warzywa
zbiory
przetwórstwo
import
eksport
spożycie
ceny
fruits and vegetables
harvest
processing
import
export
consumption
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Substancje lotne kształtujące jakość jabłek i koncentratu jabłkowego
Paweł Bałdyga
Sylwia Bonin
Janusz Sękul
Marcin Bryła
nr katalogowy: 60287
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Pleśnie ciepłooporne w przetwórstwie owoców i warzyw
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 54913
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-5
PORADNIK Wino dla inżyniera (162) Cava w "Pod Pretextem"
winny maniak
nr katalogowy: 97109
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
XI Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w UTP w Bydgoszczy
Dorota Wichrowska
nr katalogowy: 116210
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Jakość mrożonych owoców w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa żywności i konsumenta
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 147266
10.15199/65.2024.2.3
mrożone owoce
standardy jakościowe
środki kontroli
bezpieczeństwo żywności
frozen fruit
quality standards
control measures
food safety
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Projekt "Polskie Jabłka Wysokiej Jakości"
nr katalogowy: 61772
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Skutki planowanej podwyżki VAT na nektary i napoje owocowe i warzywne dla sadowników i przetwórców
nr katalogowy: 118708
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Zagrożenia mikrobiologiczne produktów owocowych i warzywnych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 85103
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-3
Sterowanie procesem mikrofalowego suszenia wybranych owoców i warzyw
Bogusława ŁAPCZYŃSKA-KORDON
Stanisław LIS
Marcin TOMASIK
nr katalogowy: 118963
10.15199/48.2019.03.18
suszenie mikrofalowe
modelowanie
sterowanie automatyczne.
microwave drying
modeling
automatic control.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Konferencja w Spale
nr katalogowy: 49827
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Jak wpływać na jakość poprzez innowacje?
Jan Szałas
nr katalogowy: 119343
CHŁODNICTWO 2011-3
Jakość mrożonych truskawek dostępnych w gdyńskich hipermarketach
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 58372
OPAKOWANIE 2012-9
Coraz większa rola opakowania do owoców i warzyw
TADEUSZ CĄDEREK
nr katalogowy: 71157
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Jakość handlowa soków NFC
Barbara Groele
nr katalogowy: 93100
CHŁODNICTWO 2023-5
Wpływ zamrażania na jakość żywności
Janusz Jakubowski
nr katalogowy: 145897
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Intensywność emisji fotonów z owoców gruszek w zależności od warunków pomiarów
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Magdalena DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Agnieszka NAWIRSKA-OLSZAŃSKA
Katarzyna DROBNA
nr katalogowy: 117339
10.15199/48.2018.12.42
ultra słaba luminescencja
jakość
owoce gruszki
fotony
ultra weak luminescence
quality
pear fruits
photons
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wahania sezonowe w spożyciu owoców
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 77520
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2024 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 151225
10.15199/64.2024.5.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Nowości lodziarskie 2012
nr katalogowy: 66231
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Jakość produktów wiśniowych dostępnych w handlu
Paulina Nowicka
Aneta Wojdyło
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 78965
OPAKOWANIE 2011-5
System wspomagania doboru opakowań – współpraca uczestników łańcucha dostaw
ANNA KOSMACZ-CHODOROWSKA
ANDRZEJ HEJDUK
JAN ŚWIETLIK
nr katalogowy: 59465
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Certyfikowany Produkt (CP) - jakość i smak pod kontrolą
nr katalogowy: 119734
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Owoce dla przemysłu przetwórczego
Eberhard Makosz
nr katalogowy: 47535
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2015 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 96246
OPAKOWANIE 2018-11
Jedno nawilżanie powietrza na trzy problemy
nr katalogowy: 117106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Maszyny high class dla branży owocowo-warzywnej
nr katalogowy: 42373
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Transgourmet solidnym partnerem w dostawach dla gastronomii od 5 lat
nr katalogowy: 129528
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Ceny skupu owoców w Polsce w roku 2005-2006 - podsumowanie sezonu
I. Strojewska
nr katalogowy: 20603
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2017 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 111760
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Spożycie ryb i owoców morza w Polsce
nr katalogowy: 128172
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Jak zwiększyć konsumpcję warzyw i owoców
nr katalogowy: 110553
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2012 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 74024
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Rynek owoców
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 139109
10.15199/64.2022.4.4
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit exports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Znaczenie organizacji producentów i programów operacyjnych w rozwoju sektora owoców i warzyw
nr katalogowy: 124138
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek owoców w I kwartale 2022 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 137307
10.15199/64.2022.2.8
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit exports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek owoców w I kwartale 2022 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 137307
10.15199/64.2022.2.8
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit exports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2018 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 118712
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Surowiec dla przetwórstwa owocowego
Eberhard Makosz
nr katalogowy: 31538
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Certyfikowany Produkt (CP) potwierdzeniem walorów zdrowotnych i odżywczych produktów z owoców i warzyw, w tym soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 111190
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Opakowania dla nowoczesnego rynku ogrodniczego
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 81119
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Wpływ zawartości wybranych pierwiastków w glebach winnic na ich występowanie w owocach winorośli
Tomasz Tarko
Łukasz Wajda
Aleksandra Duda-Chodak
Iga Gojniczek
nr katalogowy: 62809
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Struktura rozdysponowania produkcji towarowej owoców w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 53827
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Obecne i spodziewane tendencje w branży przetwórstwa owoców
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 27212
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Rynek mrożonych owoców i warzyw w Polsce
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 38037
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2013 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 80279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Wpływ dodatku owoców i warzyw do przecieru aroniowego na zawartość związków polifenolowych i jakość
Joanna Kolniak
Anna Augustyniok
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 47537
OPAKOWANIE 2012-7
Technologia flekso Kodaka pomaga przemysłowi rolno-spożywczemu
nr katalogowy: 69024
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Co wybrać: dekanter czy prasę taśmową?
nr katalogowy: 53822
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
3. Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 1. Prezentacje ustne
Dr hab. inż. Dariusz Piotrowski
prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska
nr katalogowy: 130559
10.15199/64.2021.1.6
sesje
główni wykładowcy
problemy badawcze
metody technologiczne
zrównoważony rozwój
zagrożenia
wyzwania
sessions
keynote speakers
research issues
technological methods
sustainability
risks
challenges
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
3. Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 1. Prezentacje ustne
Dr hab. inż. Dariusz Piotrowski
prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska
nr katalogowy: 130559
10.15199/64.2021.1.6
sesje
główni wykładowcy
problemy badawcze
metody technologiczne
zrównoważony rozwój
zagrożenia
wyzwania
sessions
keynote speakers
research issues
technological methods
sustainability
risks
challenges
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Pozostałości z przetwórstwa owoców i warzyw wykorzystywane w produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147902
pozostałości poprodukcyjne
przetwórstwo
owoce i warzywa
jakość mięsa
post-production residues
processing
fruit and vegetables
meat quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Konsumpcja owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce w latach 2007-2016
Irena Strojewska
mgr inż. Joanna Wawrzyszuk
nr katalogowy: 114516
10.15199/64.2018.5-6.3
spożycie
prozdrowotne wartości
owoce
warzywa
przetwory
consumption
pro-health values
fruits
vegetables
preserves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Spotkanie producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 85134
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Wyzwania sektora przetwórstwa owoców w UE
nr katalogowy: 42368
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Cele i zadania Stowarzyszenia Przetwórców Owoców i Warzyw
nr katalogowy: 47533
OPAKOWANIE 2009-9
Pakowanie świeżych owoców i warzyw
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 46565
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Rynek owoców w sierpniu i we wrześniu 2022 r.
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 140072
10.15199/64.2022.5.3
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Rynek owoców w sierpniu i we wrześniu 2022 r.
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 140072
10.15199/64.2022.5.3
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Rynek owoców w sierpniu i we wrześniu 2022 r.
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 140072
10.15199/64.2022.5.3
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Sytuacja na krajowym i światowym rynku mrożonych owoców i warzyw na początku sezonu 2011/2012
Mariusz Ryszard Dziwulski
nr katalogowy: 61773
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Rola jabłek w produkcji, przetwórstwie i handlu zagranicznym
Kazimierz Kubiak
nr katalogowy: 30758
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2011 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 65501
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2016 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 103478
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Rynek ogrodniczy w sezonie 2018/19
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 118709
10.15199/64.2019.1-2.1
owoce
warzywa
zbiory
przetwórstwo
handel zagraniczny
konsumpcja
ceny
fruit
vegetables
crops
processing
foreign trade
consumption
prices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Produkcja i eksport mrożonych owoców i warzyw
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 79248
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Sytuacja na rynku owoców i ich przetworów w Polsce w sezonach 2007/2008 i 2008/2009
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 39526
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2008 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 38930
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2011 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 61776
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Konferencja KSPOiW dla producentów mrożonych owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 143873
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Produkcja i przetwórstwo owoców - polska specjalność trudna do utrzymania
nr katalogowy: 41068
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
VIII Ogólnopolska Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Dorota Walkowiak-Tomczak
nr katalogowy: 93087
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Przyszłość owoców
nr katalogowy: 39238
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-11
Ceny skupu owoców i warzyw - październi 2005 r.
B. Nosecka
I. Strojewska
T. Smoleński
G. Stępka
nr katalogowy: 14713
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Spożycie owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce i w krajach UE
Weronika Czerwińska
nr katalogowy: 150166
10.15199/64.2024.4.5
konsumpcja
świeże owoce i warzywa
przetwory
soki
consumption
fresh fruits and vegetables
preserves
juices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2011 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 63330
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2010 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 57205
CHŁODNICTWO 2023-3
Najlepsze chłodnie na owoce i warzywa
Stanisław Wójcik
nr katalogowy: 143885
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2012 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 72042
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2020 r.
mgr inż. Tomasz Smoleński
dr Paweł Kraciński
nr katalogowy: 130561
10.15199/64.2020.1.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2020 r.
mgr inż. Tomasz Smoleński
dr Paweł Kraciński
nr katalogowy: 130561
10.15199/64.2020.1.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
(Nie)bezpieczne warzywa i owoce
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 38050
OPAKOWANIE 2008-9
Opakowania do pakowania owoców i warzyw
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 37932
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Metody molekularne stosowane do identyfikacji drożdży w winiarstwie
Monika Cioch
Paweł Satora
nr katalogowy: 82578
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Spożycie ryb i owoców morza w Polsce
nr katalogowy: 128172
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-12
EFEKTY–DEFEKTY
nr katalogowy: 146595
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2013 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 82263
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Zakup owoców do produkcji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 121169
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Owoców i Warzyw AIAM5 po raz pierwszy w Polsce
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 111174
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2023 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 145710
10.15199/64.2023.5.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Zmiany w polskim handlu zagranicznym sokami zagęszczonymi w 2016 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 105150
10.15199/64.2017.4.2
OPAKOWANIE 2020-2
Nawilżanie powietrza: jedno na trzy problemy
nr katalogowy: 125164
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Charakterystyka półproduktów do grillowania. Czas wrzucić coś na ruszt
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 91738
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kodeks Praktyki AIJN
Barbara Groele
nr katalogowy: 139106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
SWDO - system wspomagania doboru opakowań
Andrzej Hejduk
Anna Kosmacz-Chodorowska
Jan Świetlik
nr katalogowy: 57031
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Krajowa Rada Przetwórstwa i Zamrażalnictwa Owoców i Warzyw o sytuacji branży przed sezonem 2007 r.
A. Łazarowicz
nr katalogowy: 26224
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Zbiory i przetwórstwo owoców - ważne liczby
nr katalogowy: 58633
CHŁODNICTWO 2019-3
Z życia Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego
Janina Jędrzejewska
nr katalogowy: 121274
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Jesienna konferencja branży mrożonkowej KSPOiW
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 135248
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Docenione sukcesy kampanii KUPS "5 porcji warzyw, owoców lub soku"
Barbara Groele
nr katalogowy: 50128
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2018 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 116711
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Rynek mrożonych owoców i warzyw w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 69898
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Przetwórcy owoców i warzyw o najpilniejszych potrzebach branży
nr katalogowy: 20630
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Problemy w zamrażalnictwie owoców i warzyw po wejściu do Unii Europejskiej
Bogumiła Grzegorczyk
nr katalogowy: 23831
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Konferencja producentów mrożonych owoców i warzyw
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 89760
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Owocowe akcenty
nr katalogowy: 11982
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Rokitnik w produktach spożywczych
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 99235
10.15199/65.2016.6.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Rynek soków zagęszczonych i pitnych
B. Nosecka
nr katalogowy: 14839
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Wnioski podjęte na posiedzeniu Komitetu ds. Owoców i Warzyw przy Radzie Gospodarki Żywnościowej 25 lipca 2007 r.
Eberhard Makosz
nr katalogowy: 30038
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kw. 2010 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 53830
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Projekt ” Inkubator przetwórni polskich owoców” – szansa dla polskiego przetwórstwa
nr katalogowy: 148472
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Projekt „Inkubator przetwórni polskich owoców”– szansa dla polskiego przetwórstwa
nr katalogowy: 150101
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-1
Suplementy diety.Część 2. Seler (Apium graveolens)
MAGDALENA JEZIERSKA-ZIĘBA
BARBARA KĄKOL
ROBERT BRZOZOWSKI
MIROSŁAWA SZPAKIEWICZ
JACEK CYBULSKI
nr katalogowy: 40859
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2014 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 89219
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Podaż i popyt mrożonych owoców i warzyw na polskim rynku
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 47068
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Prosto z Norwegii
Redakcja
nr katalogowy: 90563
CHŁODNICTWO 2023-3
Tradycyjna chłodnia z płyt warstwowych
nr katalogowy: 143890
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Konferencja branży mrożonkowej w Nałęczowie
nr katalogowy: 57209
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2019 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 125126
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Warunki eksportu warzyw i owoców do Chińskiej Republiki Ludowej
Agnieszka Sahajdak
nr katalogowy: 93642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Targi owoców i warzyw w Warszawie
nr katalogowy: 7168
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Wspólnie w KRPiZOiW osiągniemy wiele
K. Wardzyński
nr katalogowy: 6749
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Modyfikowana atmosfera - metoda pakowania
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 86270
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Jakość wód butelkowanych i napojów problemy mikrobiologiczne
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 60524
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Jakość i aktywność przeciwutleniająca handlowych soków jabłkowych
Ewa Płuciennik
Joanna Kolniak-Ostek
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 59098
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2010 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 51273
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw - lipiec 2007 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 29456
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Pozytywne efekty kampanii promocyjno-edukacyjnej
nr katalogowy: 67199
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Konferencja branży mrożonkowej KSPOiW w Kielcach
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 139108
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Zróżnicowanie spożycia owoców i przetworów owocowych w Polsce (2)
M. Piekut
nr katalogowy: 22390
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Spotkanie przetwórców i producentów owoców i warzyw
JE
nr katalogowy: 6781
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-9
Warunki pracy w przetwórstwie owoców i warzyw
JK
nr katalogowy: 8183
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-8
Instalacja chłodnicza komory do przechowywania owoców z energooszczędnym agregatem o regulowanej wydajności
RENATA SIKORSKA–
BĄCZEK
TOMASZ MOTAK
nr katalogowy: 85881
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Kampania KUPS "5 porcji warzyw, owoców lub soku" rozpoczęta!
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 42372
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Fruitlogistica 2015 - nowoczesne maszyny do owoców i przetworów
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 90893
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Jedzmy owoce i warzywa!
nr katalogowy: 126736
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Jesienna konferencja branży mrożonkowej KSPOiW
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 135248
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Konferencja KSPOiW dla producentów mrożonych owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 143873
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Podsumowanie pracy Krajowej Rady Przetwórstwa i Zamrażalnictwa Owoców i Warzyw
nr katalogowy: 6976
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Tendencje w przetwórstwie i handlu owocami i warzywami
B. Nosecka
nr katalogowy: 6919
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Najnowsze wyniki doraźnej kontroli jakości świeżych owoców sezonowych
M. Wantuch
nr katalogowy: 6895
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Przed sezonem skupu owoców miękkich dla przetwórstwa
E. Makosz
nr katalogowy: 14582
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2014 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 83801
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2012 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 70382
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Powiew świeżości
nr katalogowy: 78107
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2010 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 54915
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Opakowalnictwo owoców i warzyw. Aktualne tendencje rozwoju systemów pakowania owoców i warzyw
M. Ucherek
nr katalogowy: 6833
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Skład chemiczny i wartość odżywcza owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides L.)
R. Zadernowski
M. Szałkiewicz
S. Czaplicki
nr katalogowy: 14666
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH