Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Inter-Ice. Jakość, prozdrowotność, przepisy
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 19231
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 98028
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Rynek napojów bezalkoholowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 30747
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Opinie konsumentów o rynku soków, nektarów oraz napojów owocowych i warzywnych
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 56860
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 109575
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Napoje funkcjonalne - serwis informacyjny
nr katalogowy: 41079
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Napoje funkcjonalne – październik 2009 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 48288
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Sytuacja na rynku przetworów warzywnych w sezonie 2021/22
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 138252
10.15199/64.2022.3.3
przetwory warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
vegetable preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Spożycie produktów zbożowych w Polsce w warunkach spowolnienia gospodarczego
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 81771
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Analiza wpływu rosnących cen surowców, energii i innych kosztów produkcji na kondycję przemysłu makaronowego
Miłosz Łuczak
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 59414
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Liczy się tylko jakość
Adam Steć
nr katalogowy: 90358
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Specjalistyczne barwniki do napojów firmy Chr. Hansen
Andrzej Turlej
nr katalogowy: 77516
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Branża owocowa wspólnie o przyszłości - kolejny etap rozwoju
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 59093
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Kreatywność w tworzeniu napojów alkoholowych
nr katalogowy: 92525
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Kantyna czy stołówka?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 89943
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Filtracja piwa niepasteryzowanego
Grzegorz Pasztaleniec
nr katalogowy: 63323
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Higiena w sklepach mięsnych okiem klienta
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 102862
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Rynek lodów w Rosji
Magdalena Wasyłeczko
nr katalogowy: 70339
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Kiełbasa biała na wielkanocnym stole
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 147900
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Krajowy rynek ryb stabilizacja z tendencją do rozwoju
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 81358
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Komu przeszkadzają napoje energetyzujące?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 97398
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Bakterie Listeria monocytogenes w żywności gotowej do spożycia
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 97379
10.15199/65.2016.3.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wahania sezonowe w spożyciu owoców
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 77520
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Poziom i struktura spożycia produktów zbożowych w różnych typach gospodarstw domowych
MARLENA PIEKUT
nr katalogowy: 38773
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Promocja pieczywa - jednym z najważniejszych celów organizacji branżowych organizacji młynarskich we wszystkich krajach członkowskich Unii Europejskiej
nr katalogowy: 44458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Wokół soli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57890
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 90886
10.15199/64.2015.4.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa kangura
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Agata Kienig
Marek Skowroński
nr katalogowy: 130545
kangur
pozyskiwanie i jakość mięsa
kangaroo
obtaining and meat quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Napoje funkcjonalne - luty 2010 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 50740
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-2
Wybrane zagadnienia bezpieczeństwa konsumentów wody do spożycia
Janusz R. Rak
Katarzyna Pietrucha
nr katalogowy: 41414
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Zróżnicowanie spożycia owoców i przetworów owocowych w Polsce (2)
M. Piekut
nr katalogowy: 22390
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Stanisław Gwiazda
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 16769
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Spożycie mięsa w 2004 roku i jego uwarunkowania
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 9570
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Zwyczaje żywieniowe Polaków w zakresie spożycia owoców
M. Gazdecki
E. Goryńska
nr katalogowy: 6896
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Okres przechowywania mąki, na bazie prób przechowalniczych wykonanych w ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 97837
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wybrane determinanty spożycia produktów zbożowych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 109910
konsumpcja
mąka
pieczywo
ryż
płatki śniadaniowe
makarony
consumption
flour
bread
rice
flakes
pasta
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Konferencja PZPRZ promująca spożycie pieczywa całoziarnowego w Polsce
nr katalogowy: 73914
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Zawartość soli w przetworach mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 64457
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-6
Pozysk makulatury przez przemysł papierniczy w Polsce
PIOTR PRZYBYSZ
nr katalogowy: 60673
AURA 2004-4
BEZPIECZEŃSTWO ENERGETYCZNE
Edward Garścia
nr katalogowy: 500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Okres przechowywania mąki (wg badań wykonanych w ZPZiP IBPRS) może być znacznie dłuższy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 60023
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Ryzyko w kontroli jakości wody do spożycia
JANUSZ R. RAK
KATARZYNA PIETRUCHA
nr katalogowy: 35036
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-7
Z butelki czy z puszki?
nr katalogowy: 25057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Metody oznaczania kwasowości przetworów zbożowych
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 30246
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Owoce, warzywa i soki w zaleceniach żywieniowych - kontrowersje dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 100323
10.15199/64.2016.7-8.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Współczesne problemy oraz oczekiwania związane z produkcją makaronu w Polsce
Wiktor Obuchowski
Miłosz Łuczak
nr katalogowy: 71464
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Antidotum na zły smak
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56981
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-10
Technologia CRT i LCD w wyświetlaczach cyfrowych
Paweł Ptak
Tomasz Prauzner
nr katalogowy: 15349
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Rynek wołowiny w Polsce
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 38220
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Tradycja i smak polskiego pieczywa
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 134224
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-7-8
Wpływ kryterium rozliczania na wielkość indywidualnych kosztów ogrzewania w wielorodzinnych budynkach mieszkalnych
Mieczysław Dzierzgowski
nr katalogowy: 870
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-4
Odmanganianie wody podziemnej na modyfikowanym chalcedonicie
Magdalena M. Michel
nr katalogowy: 42833
GOSPODARKA WODNA 2006-12
Wpływ polityki finansowej i woli działania na wielkość retencji w Polsce
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 22733
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Wpływ parametrów procesu wytwarzania na wielkość ziarna intermetalicznych spieków FeAl
KRZYSZTOF KARCZEWSKI
STANISŁAW JÓŹWIAK
ZBIGNIEW BOJAR
BOLESŁAW FORMANEK
nr katalogowy: 17164
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Wpływ obecności związków fosforu na jakość wody do spożycia
Stanisław M. Rybicki
nr katalogowy: 29863
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Wyznaczanie terminu trwałości wyrobów ciastkarskich (cz.I)
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 71380
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Kwiatek na torcie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 76977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Europejski Trybunał Sprawiedliwości zajmie się polskimi stawkami VAT na ciastka
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 100568
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Nowoczesna promocja pieczywa przez akcentowanie walorów żywieniowych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 31680
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Popularność dachówek w Polsce stale rośnie - wywiad z Wojciechem Gątkiewiczem, Prezesem Zarządu firmy Lafarge Dachy
nr katalogowy: 17464
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Szacowanie potencjału wzrostu (δ) Listeria monocytogenes w mikrobiologicznych badaniach obciążeniowych na przykładzie rukoli
nr katalogowy: 105843
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Zmiany i zróżnicowanie spożycia produktów zbożowych w gospodarstwach domowych w Polsce
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 88922
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-4
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 43419
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Kasza jako wartościowy produkt żywieniowy
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 124487
10.15199/65.2020.1.4
kasze
wartości odżywcze i zdrowotne
częstotliwość i forma spożycia
groats
nutritional and health values
frequency and form of consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Ekstrudowane przekąski nowej generacji
Aleksandra Wesołowska
nr katalogowy: 86362
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Wybrane aspekty chłodniczego przechowywania owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Kowalczyk
nr katalogowy: 85137
OPAKOWANIE 2012-3
Opakowania dla przemysłu spożywczego. Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumenta
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 66357
CHŁODNICTWO 2011-5
Czynniki kształtujące jakość technologiczną i trwałościową oraz wartości żywieniowe produktów mięsnych
RYSZARD RYWOTYCKI
nr katalogowy: 59732
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Polskie artykuły mleczne podaż - popyt
Piotr Szajner
nr katalogowy: 76481
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 56896
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Otrzymywanie nanokrystalicznego fosforanu glinu jako antykorozyjnego pigmentu
BOGUMIŁ KIC
BARBARA GRZMIL
KRZYSZTOF LUBKOWSKI
nr katalogowy: 49052
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-7
Wpływ plastycznego odkształcenia sferoidytu na wielkość ziarna zrekrystalizowanego ferrytu
PIOTR MATUSIEWICZ
KURT WIENCEK
nr katalogowy: 53212
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
W małej piekarni
Robert Murmiłło
nr katalogowy: 64103
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Stanowisko branży piwowarskiej w sprawie raportu Instytutu Jagiellońskiego pt. „Polska zalana piwem. Analiza ewolucji modelu spożycia alkoholu w Polsce – przyczyny i skutki”
nr katalogowy: 133171
ODZIEŻ 2007-1
Minimalizacja resztek w ramach zleceń produkcyjnych
Zbigniew Poliński
nr katalogowy: 24425
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-12
Minimalizacja resztek w ramach zleceń produkcyjnych
ZBIGNIEW POLIŃSKI
nr katalogowy: 23632
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Walory mięsa kaczki piżmowej
Marcin Różewicz
Barbara Biesiada-Drzazga
nr katalogowy: 106586
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Perspektywy wzrostu spożycia i eksportu wołowiny w Polsce
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 63767
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Daty i fakty. Cz. 1. Rozdrabnianie ziarna
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 141707
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Badanie trwałości żywności
Monika Żmudzka
Romualda Dolińska
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 53791
OPAKOWANIE 2008-3
Współczesne flakony perfumeryjne
Beata Hoffmann
nr katalogowy: 34034
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Próby określenia wpływu wielkości cząsteczek emulsji środków natłuszczających na wybrane właściwości fizykochemiczne skór. Cz. II
Małgorzata Kowalska
Krzysztof Śmiechowski
nr katalogowy: 49495
CHŁODNICTWO 2013-10
Wpływ czasu zamrażalniczego przechowywania i metod rozmrażania na wielkość ubytku masy śliwek utrwalonych metodą dehydrofreezing
AGNIESZKA SZPARAGA
MARIA DYMKOWSKA-MALESA
nr katalogowy: 80073
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118014
GOSPODARKA WODNA 2021-3
Program inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
nr katalogowy: 130882
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Raport Instytutu Jagiellońskiego „Polska zalana piwem. Analiza ewolucji modelu spożycia alkoholu w Polsce”
nr katalogowy: 133176
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Polak pije mniej i mądrzej niż przeciętny Europejczyk
nr katalogowy: 79265
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 100569
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-11
Wielkość rynku telefonii stacjonarnej i zmiany jego struktury
Michał DUSZAK
Magdalena OLENDER-SKOREK
Barbara BARTOSZEWSKA
nr katalogowy: 31532
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Naturalna żywność jednego kliknięcia
Marek Tarnowski
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 111763
10.15199/64.2018.1.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Konsumpcja pieczywa i produktów zbożowych w Polsce w latach 1990-2011
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 72174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Komory chłodnicze w przechowywaniu żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 79246
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Zapotrzebowanie na jabłka zakładów przetwórczych w Polsce
Bożena Nosecka
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 98015
10.15199/64.2016.4.1
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-12
Wskaźniki nakładów inwestycyjnych i kosztów eksploatacji stacji uzdatniania wód powierzchniowych
Rafał Miłaszewski
Ewa Rauba
nr katalogowy: 129694
10.15199/17.2020.12.4
nakłady inwestycyjne
koszty eksploatacji
uzdatnianie wód powierzchniowych
investment outlays
operating costs
surface water treatmen
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-4
Eksport hiszpańskich płytek ceramicznych w pierwszym półroczu 2009 r.
Piotr Król
nr katalogowy: 48111
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Lód w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 70135
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Dawne sposoby krótkotrwałego przechowywania mięsa
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 46585
OPAKOWANIE 2012-9
Kod kolorystyczny na etykietach produktów
nr katalogowy: 71155
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Produkty zbożowe źródło składników prozdrowotnych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Stachecka
Krzysztof Dziedzic
nr katalogowy: 103655
10.15199/65.2017.1.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Drodzy Czytelnicy
nr katalogowy: 49801
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Współczesne poglądy dotyczące spożycia pieczywa
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 40755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza żywności - sposoby jej ustalania
Romualda Dolińska
Monika Żmudzka
Katarzyna Wawer
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 46498
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Sól z umiarem, a jodu więcej
nr katalogowy: 57030
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Raport Instytutu Jagiellońskiego „Polska zalana piwem. Analiza ewolucji modelu spożycia alkoholu w Polsce”
nr katalogowy: 133176
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Malejąca konsumpcja żywności
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 81356
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-6
Ocena jakości wody do spożycia dostarczanej przez wodociągi wiejskie
Janina Piekutin
nr katalogowy: 68346
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Spożycie i preferencje nabywcze konsumentów ryb i ich przetworów w Polsce
Joanna Tkaczewska
Władysław Migdał
nr katalogowy: 76649
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej Na podstawie raportu GIRA "Bread Consumption Trends in the EU" z grudnia 2015 roku
nr katalogowy: 99932
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Woda w żywieniu człowieka dylematy konsumentów
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 123070
10.15199/65.2019.10.6
woda
spożycie wody
spożycie płynów
nawodnienie
water
water intake
fluid intake
hydration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Woda w żywieniu człowieka dylematy konsumentów
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 123070
10.15199/65.2019.10.6
woda
spożycie wody
spożycie płynów
nawodnienie
water
water intake
fluid intake
hydration
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-2
Wielkość i struktura budownictwa przemysłowego w Polsce
Mariusz Sochacki
nr katalogowy: 89647
10.15199/33.2015.02.07
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. VI. Produkcja zbożowej galanterii śniadaniowej
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 77116
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Rok 2009 w ocenie organizacji branżowych
nr katalogowy: 50129
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Właściwości fizyczne wybranych produktów zbożowej galanterii śniadaniowej
Justyna Tom iło
nr katalogowy: 49668
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Rynek wód w opakowaniach jednostkowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 45288
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Sery podpuszczkowe o zmniejszonej zawartości tłuszczu
Antoni Pluta
nr katalogowy: 47383
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Soki cold pressed - światowy trend w sokownictwie
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 90888
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Napoje mleczne kierunki ich rozwoju
Tadeusz Grega
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 55109
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Likopen - prozdrowotny barwnik pomidorów
A. Jakubowski
nr katalogowy: 14585
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Początek to tradycja
nr katalogowy: 138203
OPAKOWANIE 2015-7
Rynek opakowań szklanych 2014-2020: prognoza
nr katalogowy: 92407
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Program działania KRPS na 2006 r.
nr katalogowy: 20619
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
System pakowania bag in box
nr katalogowy: 14672
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Biokonserwacja pieczywa dzięki zastosowaniu zakwasu
Anna Diowksz
nr katalogowy: 4831
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Początek to tradycja
nr katalogowy: 138203
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Światowy rynek mrożonek warzywnych
nr katalogowy: 7203
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
Szynka parmeńska
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 9540
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Światowy bilans pszenicy
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 122791
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Możliwości zastosowania dwutlenku chloru, podchlorynu sodu oraz dihydratu soli sodowej kwasu dichloroizocyjanurowego do dezynfekcji końcowej wody w OPWiK w Ostrołęce
Tomasz Wnęt
Marian Granops
nr katalogowy: 50987
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Baza surowcowa i spożycie mięsa czerwonego w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 44875
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Nie marnuj żywności
nr katalogowy: 66301
OPAKOWANIE 2020-1
Precyzyjne naważanie stałowagowych opakowań
nr katalogowy: 124649
GOSPODARKA WODNA 2021-2
FAKTY
nr katalogowy: 130488
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Czerstwienia pieczywa – czy można tego uniknąć?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 148547
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-24
O ekologii i smaku
Henryk Piekut
nr katalogowy: 23026
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-12
Uzdatnianie wody basenowej
F. G. Piechurski
nr katalogowy: 2814
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Owies - zboże o ukrytym potencjale żywieniowym
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14016
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-2
Jak bezpiecznie żyć z ryzykiem? Część 2: Pomiar i ocena ryzyka
Ryszard Studenski
nr katalogowy: 112024
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 20626
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Tendencje w rozwoju rosyjskiego rynku mąki
nr katalogowy: 20057
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Drodzy czytelnicy
nr katalogowy: 60515
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-1
O gwarancji dostawy wody do spożycia
BOGUMIŁ KUCHARSKI
JANUSZ RAK
nr katalogowy: 16576
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Zmiany w spożyciu mleka w Polsce
J. Seremak-Bulge
nr katalogowy: 14916
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-7
Produkty z nasion mniej znanych roślin strączkowych
J. Lipowski
U. Jasińska
nr katalogowy: 14640
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Przetwórstwo zbóż w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 12641
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Catering dla najmłodszych
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 93436
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-4
Wykorzystanie promieniowania jonizującego w technologii żywności
M. Janowicz
nr katalogowy: 20818
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Coraz wie˛cej graczy na rynku pieczywa
nr katalogowy: 19288
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Mięso grillowane
Wojciech Kolanowski
Michał Ziomek
nr katalogowy: 9623
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Ofensywne akcje francuskiego młynarstwa
Henryk PIESIEWICZ
nr katalogowy: 14117
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Producenci napojów alkoholowych w obliczu integracji z Unią Europejską
R. Urban
nr katalogowy: 6796
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
Pakiet higieniczny - nowym prawem wspólnotowym. Część II
J. Leonkiewicz
nr katalogowy: 14786
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Popyt i podaż na krajowym rynku soków pitnych
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 14517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Chleby świata. Chleby słodowe w Anglii
nr katalogowy: 12664
GAZETA CUKROWNICZA 2005-12
Uwarunkowania spożycia cukru, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich w polskich gospodarstwach domowych - część 1
M. Piekut
nr katalogowy: 9474
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127663
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Trendy konsumenckie – co czeka branżę spożywczą?
nr katalogowy: 138261
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-3
Nierównomierność rozbioru gazu sieciowego
Anna Życzyńska
nr katalogowy: 41961
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Niektóre aspekty związane z projektowaniem systemu porcjowania i mieszania pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 102731
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Programowanie neurolingwistyczne a motywowanie pracowników (cz. 3)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 134860
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-2
Europejski rynek papierów na tekturę falistą i tektury falistej w 2016 r.
nr katalogowy: 104246
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą i jakość pieczywa...
Anna Lebiedzińska
Jan Sperra
Jan Szczypski
Piotr Szefer
nr katalogowy: 12613
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Tacki nadające się do recyklingu
nr katalogowy: 133597
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
W jaki sposób promować spożycie mleka i przetworów mlecznych
A. Rosłoniec
nr katalogowy: 22437
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Spożycie produktów zbożowych w Polsce i krajach UE
Michał Sznajder
Elżbieta Goryńska
nr katalogowy: 12573
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Przemiany w przemyśle spożywczym i gospodarce żywnościowej w Rosji
S. Kozak
nr katalogowy: 7105
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Uwarunkowania spożycia cukru, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich w polskich gospodarstwach domowych - cz. 2
M. Piekut
nr katalogowy: 16658
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Konsument a strategie pozycjonowania na rynku soków, nektarów i napojów niegazowanych
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 14840
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Spożycie produktów zbożowych w Polsce i krajach UE
Michał Sznajder
Elżbieta Goryńska
nr katalogowy: 12573
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-3
Charakterystyka polskiego drobiarstwa na tle innych krajów UE
Łukasz Cukierski
nr katalogowy: 9511
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-7
Książki nadesłane
nr katalogowy: 8112
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Stan przetwórstwa zbóż po przystąpieniu do Unii Europejskiej
Jadwiga DROŻDŻ
Roman URBAN
nr katalogowy: 14114
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Marka Banette - początek nowej ery w relacjach młynarzpiekarz
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 12774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Hit Sezonu Nestle. Eliminacje w Zakopanem
Marta Stus
nr katalogowy: 12609
OPAKOWANIE 2012-11
Puszka zmienia postać rzeczy
nr katalogowy: 72382
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Gorzki smak cukru
Tomasz Pokrywka
nr katalogowy: 130562
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Spożycie przetworów zbożowych i stan krajowego przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 84585
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Efektywna obsługa klienta jako czynnik sukcesu firm branży mięsnej
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 63866
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Opakowania do żywności wygodnej
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 60577
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Menu na co dzień. Planowanie jadłospisu w oparciu o zasady zdrowego żywienia
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 97172
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Oznaczenie rozkładu wielkości nanokrystalitów metodą reakcji programowanej potencjałem chemicznym
Ewa Ekiert
nr katalogowy: 123315
10.15199/62.2019.11.21
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Zasady skupu interwencyjnego zbóż
nr katalogowy: 6399
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-2
Rozruch
A. Kuźmicki
nr katalogowy: 5845
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH