Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Nowe produkty spożywcze na rynku to prawdziwe wyzwanie
nr katalogowy: 146897
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
Owcze produkty spożywcze.Aspekty towaroznawcze
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 14961
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
OD REDAKCJI
Kinga Wesołowska
nr katalogowy: 103517
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 94055
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Nowoczesne dodatki dla piekarnictwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 44564
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Nowe produkty a współczesne zalecenia żywieniowe
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 41090
OPAKOWANIE 2018-5
Technologia współwtrysku - nowe zastosowanie
nr katalogowy: 113712
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych - nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz.I)
Janusz Ciok
nr katalogowy: 25593
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Lyckeby Careful nowe rozwiązanie w technologii clean label
nr katalogowy: 105828
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Lyckeby Careful nowe rozwiązanie w technologii clean label
nr katalogowy: 100984
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Wartość technologiczna mąki łubinowej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 88926
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Wartość technologiczna mąki łubinowej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 88926
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123893
OPAKOWANIE 2019-11
Czy systemy kodujące i znakujące uchronią nas przed fałszerstwami?
nr katalogowy: 123438
OPAKOWANIE 2021-7
Westrock EverGrow wyeliminuje tworzywa sztuczne
nr katalogowy: 132596
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Napoje funkcjonalne - kwiecień 2009 r.
nr katalogowy: 44690
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Najciekawsze wydarzenia i produkty spożywcze
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 39232
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Zaawansowany system sortowania optycznego
nr katalogowy: 98710
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
OPAKOWANIE 2008-9
Jak należy zapakować produkty spożywcze
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 37927
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Promocja polskich firm spożywczych w Paryżu
nr katalogowy: 20144
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kulinaria Roku Merkurego
BOGNA WERNICHOWSKA
nr katalogowy: 11874
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kulinaria Roku Merkurego
BOGNA WERNICHOWSKA
nr katalogowy: 11874
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Handel artykułami rolno-spożywczymi z krajami Unii Europejskiej po integracji
J. Rowiński
nr katalogowy: 7145
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Specjalne wymagania
nr katalogowy: 114539
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 77428
OPAKOWANIE 2013-7
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 77714
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Wykorzystanie kukurydzy do celów spożywczych
Henryk Piekut
nr katalogowy: 136808
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Działania Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-spożywczych na rzecz ułatwienia dostępu polskich artykułów rolno-spożywczych do rynku Federacji Rosyjskiej
Magdalena Żelazna
nr katalogowy: 5070
CHŁODNICTWO 2023-3
Rodzaje chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143888
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-20-21
ZŁOTY INŻYNIER 2010
nr katalogowy: 55092
CHŁODNICTWO 2015-3
NOWOŚCI
nr katalogowy: 90160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Chiny strategiczny partner Polski w handlu z krajami spoza UE
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 111719
10.15199/65.2018.1.2
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Chiny
foreign trade
agri-food products
Poland
China
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. I
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 59550
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-12
Sposoby zabezpieczania opakowań
SVITLANA KHADZHYNOVA
KATERYNA ZOLOTUKHINA
nr katalogowy: 124021
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Cryovac na Polagrze 2007
nr katalogowy: 31765
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-9
Wpływ współczesnych systernów zarządzania jakością a szczególnie HACCR BRC, IFS na proces doskonalenia organizacji zajmującej się produkcja i obrotem żywności
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 11545
CHŁODNICTWO 2024-1
Specyfika transportu produktów w kontrolowanej temperaturze
Paweł Latoszek
nr katalogowy: 147615
OPAKOWANIE 2011-8
System kontroli rentgenowskiej do produktów spożywczych
nr katalogowy: 61737
CHŁODNICTWO 2014-6
Zamrażanie przy użyciu tunelu
nr katalogowy: 85150
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Mąki funkcjonalne nowa oferta National Starch Food Innovation
nr katalogowy: 32538
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Przyznano Godło Promocyjne "AGRO POLSKA" "AGRO POLAND - EURO QUALITY"
nr katalogowy: 37608
OPAKOWANIE 2018-10
Opakowanie ma znaczenie
nr katalogowy: 116775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Jak przenosić produkty spożywcze
nr katalogowy: 29270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Piekarze wśród pionierów przetwórstwa ekologicznego
nr katalogowy: 28971
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Ocena zmian w podatku VAT i zatrudnienie uchodźców
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 136706
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 74661
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 107151
OPAKOWANIE 2017-5
Globalny rynek opakowań z tworzyw sztucznych do 2022 r.
nr katalogowy: 106024
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Firma Ocean Spray ITG owocowo prezentuje się na targach FiCEE 2008
nr katalogowy: 33821
CHŁODNICTWO 2023-2
Zastosowanie agregatów z naturalnym czynnikiem chłodniczym
nr katalogowy: 142840
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-21-22
Teraz Polska to jakość
nr katalogowy: 80483
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Gala finałowa konkursu "Wojewódzki Lider Smaku"
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 114708
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Stan i perspektywy handlu zagranicznego zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 35234
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Młynarstwo w Azji - duży potencjał wzrostu
nr katalogowy: 24140
OPAKOWANIE 2016-12
Rozwój rynku opakowań aseptycznych
nr katalogowy: 102908
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Grupa CSM Ingredients nawiązała współpracę z firmą URIKA i otwiera nowe centrum innowacji w Izraelu
nr katalogowy: 141120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Skład napojów funkcjonalnych a ich stabilność mikrobiologiczna
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 103650
10.15199/65.2017.1.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Komisja Europejska - promocja produktów rolno-spożywczych
nr katalogowy: 123537
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Wymagania techniczne dotyczące maszyn pakujących
Jerzy Stępień
nr katalogowy: 71038
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-11-12
POLSKA I ŚWIAT Wydarzenia
nr katalogowy: 105970
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Porównanie wartości wybranych wyróżników ziarna pszenicy w stadium dojrzałości woskowej i pełnej
MICHAEL ABDALLA
ŁUKASZ DOPIERAŁA
nr katalogowy: 37060
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 106112
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Anuga 2007 Międzynarodowe Targi Spożywcze
nr katalogowy: 31762
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Nowe prawo żywnościowe. Cz. III
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 23749
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Nowe produkty w ofercie Onduline
nr katalogowy: 17462
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. III. Znaczenie badań sensorycznych w badaniach trwałości żywności
Wojciech Piasecki
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 92017
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Sektor zbożowy w obliczu kryzysu gospodarczego
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 47004
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Makarony błyskawiczne - skład surowcowy a wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86966
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Desery mleczne innowacje produktowe
Jarosław Kowalik
nr katalogowy: 80049
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Woda z butelki, czy z kranu?
nr katalogowy: 132271
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 117624
OPAKOWANIE 2012-3
Opakowania transportowe produktów spożywczych
STEFAN JAKOWSKI
nr katalogowy: 66358
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Obniżone stawki VAT na podobne produkty spożywcze a zasada neutralności podatkowej
Wiktor Podsiadło
nr katalogowy: 115037
10.15199/65.2018.7.3
podatek od towarów i usług
produkty spożywcze
stawki obniżone
zasada neutralności
tax on goods and services
food products
reduced rates
the principle of neutrali
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Polacy opracowali system monitorowania temperatury w transporcie produktów wrażliwych
nr katalogowy: 108071
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 109922
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 96229
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Synergiczne oddziaływanie Pulsacyjnych Pól Elektrycznych (PEF) oraz innych metod na płynne produkty spożywcze
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Paweł KIEŁBASA
Marcin TOMASIK
Marek OSTAFIN
nr katalogowy: 102615
10.15199/48.2016.12.31
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Grupa CSM Ingredients nawiązała współpracę z firmą URIKA i otwiera nowe centrum innowacji w Izraelu
nr katalogowy: 141120
OPAKOWANIE 2005-3
Nowe produkty z etykietami samoprzylepnymi brazylijskiej firmy Prodesmag
L. F.
nr katalogowy: 11117
CHŁODNICTWO 2010-5
Chłodnice powietrza do przechowywania warzyw i owoców
HELPMAN
nr katalogowy: 51922
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 115594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 113834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
nnowacje firmy Bühler Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 110283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
O odżywczej, biologicznej i prozdrowotnej wartości żywności
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 49805
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Czy wiesz, że...
nr katalogowy: 49671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Polacy mało wiedzą o omega-3 i omega-6
nr katalogowy: 80682
OPAKOWANIE 2014-8
Etykiety na każdy język
nr katalogowy: 86140
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Rola czynnika ludzkiego w funkcjonowaniu systemów bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 48950
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Dziedzictwo kulinarne
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 48595
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Dawne sposoby krótkotrwałego przechowywania mięsa
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 46585
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Aktualne problemy ze znakowaniem produktów zbożowych w Niemczech
nr katalogowy: 56849
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 120370
OPAKOWANIE 2016-10
Lakiery dyspersyjne o niskiej migracji ACRYLAC-MGA
EWA RAJNSZ
nr katalogowy: 101469
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 98606
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 147462
CHŁODNICTWO 2010-4
Nowe rozwiązania i urządzenia Tecumseh
nr katalogowy: 51204
CHŁODNICTWO 2011-8
Nowe technologie spożywcze na wyciągnięcie ręki
nr katalogowy: 61694
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Restauracja Leonardo Verde z wegańskim certyfikatem
nr katalogowy: 115019
OPAKOWANIE 2018-3
Wykorzystanie zasobów naturalnych tematem targów Anuga FoodTec 2018
Blanka Zapalska
nr katalogowy: 112792
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Wykorzystanie kukurydzy do celów spożywczych
Henryk Piekut
nr katalogowy: 136808
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Jak skutecznie szukać miejsca dla nowych produktów?
HENRYK MRUK
nr katalogowy: 33020
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Aktualne problemy dotyczące stosowania azotynów w przetwórstwie mięsa w aspekcie zmian prawa żywnościowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 101043
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-3
Projakościowe zarządzanie energią
Romuald Kolman
nr katalogowy: 50331
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Co producent i konsument powinni wiedzieć o fruktanach
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 49804
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Zafałszowania artykułów spożywczych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 40759
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Godła Promocyjne AGRO POLSKA przyznane!
Red.
nr katalogowy: 45686
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Gala AGRO POLSKA
nr katalogowy: 45432
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Obiecująca nisza rynkowa dla przetwórni: owoce nobilitujące inne produkty spożywcze
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 42370
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Alergeny pokarmowe a znakowanie żywności
Robert Palka
nr katalogowy: 46316
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Techniczne rozwiązania dla branży spożywczej
nr katalogowy: 65294
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Mąka z sorgo coraz popularniejszym składnikiem produktów bezglutenowych
nr katalogowy: 79520
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Sól z umiarem, a jodu więcej
nr katalogowy: 57030
OPAKOWANIE 2019-11
Wybieramy opakowania z mniejszą ilością plastiku
nr katalogowy: 123447
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Woda z butelki, czy z kranu?
nr katalogowy: 132271
OPAKOWANIE 2023-1
Pionierskie wdrożenie maszyny Varioman c:line
nr katalogowy: 141677
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Tegoroczna Polagra i Taropak napawają optymizmem
nr katalogowy: 56034
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Umowy na dostawy surowców rolnych - zmiana przepisów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 109747
OPAKOWANIE 2006-7
Nowe opakowania firmy Greiner Packaging
L. F.
nr katalogowy: 17941
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-6
Nowe produkty Petrochemii Płock SA w aspekcie jakości i ochrony środowiska
MIROSŁAWA CUKRAS
IRENEUSZ BEDYK
MACIEJ GARDZIŃSKI
WIESŁAW ŻYLIK
nr katalogowy: 43136
DOZÓR TECHNICZNY 2023-6
Nowe produkty zamykane zwiększające bezpieczeństwo
norelem
nr katalogowy: 146463
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Mięsne regulacje Wybrane przepisy prawne dotyczące mięsa i produktów mięsnych
Joanna Obara
nr katalogowy: 97184
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-9
Nowe produkty firmy Tanatex Chemicals
nr katalogowy: 46991
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Optymalizacja efektywności energetycznej pasteryzatorów Zastosowanie bardzo szybkich czujników temperatury iTHERM QuickSens
Andrzej Brodowicz
nr katalogowy: 85099
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-10
Poziom jakości jako wyznacznik markowego charakteru produktów spożywczych
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 47636
AURA 2015-1
Kosmetyka po staropolsku
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 88854
10.15199/2.2015.1.11
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-8
Nic się nie zmarnuje
nr katalogowy: 149980
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-5
Nowoczesne produkty hydroizolacyjne firmy WEBAC
nr katalogowy: 120268
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Zawartość akrylamidu w produktach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 62038
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
O sukcesie decydują smak i zaufanie
Sylwia Krębuszewska-Kozieł
nr katalogowy: 87300
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 3)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55239
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wyroby mięsne jako żywność wygodna
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 88577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Opakowania do mrożonej żywności charakterystyka, przegląd, normy i przepisy
Beata Grabowska
nr katalogowy: 86656
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 55913
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-2
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 89668
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-2
Gospodarka dostaw Gdy pudła będą latać
nr katalogowy: 104253
CHŁODNICTWO 2023-3
Rodzaje chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143888
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Nowości/Promocje
nr katalogowy: 130232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Nowości/Promocje
nr katalogowy: 130232
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 66721
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Nowe obiekty do magazynowania zbóż powstają w różnych regionach świata
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 145408
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Warzywne słodkości - zdrowe inspiracje, z historią w tle
nr katalogowy: 106102
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Biorafinerie - systemy i przykłady realizacji w E uropie
Joanna Harasym
nr katalogowy: 58921
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Wyjątkowa POLAGRA
nr katalogowy: 95507
OPAKOWANIE 2016-9
Smacznie, bezbłędnie i bezpiecznie
nr katalogowy: 101430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Nietolerancje pokarmowe a kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 93895
CHŁODNICTWO 2006-4
GRASSO Sp. z o.o. prezentuje- Nowe chłodnice firmy GEA KÜBA - Economy Line
nr katalogowy: 16117
CHŁODNICTWO 2021-1
Czym kierować się przy wyborze regałów chłodniczych
Szymon Mydlarz
nr katalogowy: 130456
OPAKOWANIE 2012-9
Pionowe pakowanie z firmą Miele
nr katalogowy: 71136
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-6
Zachowanie się uszlachetnionych papierów opakowaniowych w druku offsetowym
Tatiana Boz khova
Dimitr Roz alinov
R. Todorowa
nr katalogowy: 52807
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Wygoda na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 57389
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-8
Nowe technologie we włókiennictwie
ZDZISŁAW CZAPLICKI
KAZIMIERZ RUSZKOWSKI
nr katalogowy: 37378
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-6
Co nowego w klubie POLSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 68388
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Naturalne dodatki w produkcji pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Alicja Ceglińska
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 77386
OPAKOWANIE 2011-5
Tylko bezpieczne opakowania
ANNA NARUSZKO
nr katalogowy: 59462
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Zdrowie zamknięte w butelce
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 57390
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
O znakowaniu pieczywa wartością odżywczą - raz jeszcze
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 94480
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Bakterie probiotyczne w żywności nowe kierunki stosowania
Kamil Toczek
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 90150
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-9
Poprawa zwilżania za pomocą hydrofilowego środka powierzchniowego
Michael Bessel
Guillaume Jaunky
Mark Heekeren
nr katalogowy: 93874
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Chiński rynek spożywczy a szanse polskiej żywności
Blanka Gołębiowska
nr katalogowy: 93641
ELEKTROINSTALATOR 2018-6
NOWE PRODUKTY
nr katalogowy: 116677
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Nowości/Promocje
nr katalogowy: 130232
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
Warszawskie Targi Spożywcze Euro Food
nr katalogowy: 1555
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Polskie browary 2005 - nowe inwestycje, nowe produkty- Kompania Piwowarska SA, Grupa Żywiec, Carlsberg Polska, Royal Unibrew Polska, Browar Belgia, Browar Łomża
nr katalogowy: 20656
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-6
Nowe produkty WEBAC w izolacjach przeciwwodnych w budownictwie
nr katalogowy: 84504
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Opakowania do produktów mlecznych
Patrycja Sumińska
Izabela Dmytrów
nr katalogowy: 94287
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Higiena zgodnie z prawem
Joanna Obara
nr katalogowy: 96468
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-2
Nowości techniki
nr katalogowy: 33198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Najnowocześniejszą i największą w Polsce linię do produkcji makaronów uruchomiono w Lubelli S.A. (Grupa Maspex)
Roman Jurga
nr katalogowy: 14064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Analiza zastosowania aromatów w produktach spożywczych
Emilia Janiszewska-Turak
Natalia Roman
nr katalogowy: 120365
10.15199/65.2019.5.5
aromaty spożywcze
produkty spożywcze
analiza rynku
badanie konsumenckie
food flavors
food products
market analysis
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Bezpieczeństwo żywności nowe podejście Unii Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 41825
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Karpatkowa jesień z Martin Braun
nr katalogowy: 63543
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-3
Nowe spienialne żywice poliuretanowe firmy WEBAC
nr katalogowy: 104531
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-3
Tendencje w technologii wytwarzania papierów bezdrzewnych
KLAUS-PETER OLTROGGE
JOHN BERGMAN
nr katalogowy: 24991
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42761
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Innowacyjne technologie kriogeniczne
nr katalogowy: 54151
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-11
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 107351
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Nowe produkty spożywcze stan i tendencje rozwojowe
Kinga Czajkowska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 88423
OPAKOWANIE 2012-8
Opakowanie a styl życia
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 70252
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. II. Badania obciążeniowe (Challenge test): zasady prowadzenia badań, zastosowanie i uzyskiwane korzyści dla producenta
Anna Bugajewska
Janusz Olejnik
nr katalogowy: 91470
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Rzetelna informacja Oznakowanie produktów na podstawie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych.
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 109878
OPAKOWANIE 2022-3
Mark Andy Evolution E3: ekologia, większe możliwości, nowe rynki
nr katalogowy: 136903
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Ołów i arsen w żywności
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
nr katalogowy: 93654
10.15199/65.2015.9.9
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH