Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Jadalne kwiaty podano do stołu!
nr katalogowy: 139524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Jadalne kwiaty podano do stołu!
nr katalogowy: 139524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Kwiaty na talerzach
nr katalogowy: 138206
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nowa grupę klientów. Część czwarta. Owoce liofilizowane i jadalne kwiaty w cukiernictwie
nr katalogowy: 132514
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Kwiaty na talerzach
nr katalogowy: 138206
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Kwiaty jadalne - właściwości prozdrowotne oraz potencjalne kierunki ich wykorzystania w przemyśle spożywczym
Paulina Nowicka
Igor Turkiewicz
Aneta Wojdyło
Karolina Tkacz
nr katalogowy: 111756
10.15199/64.2018.1.1
kwiaty jadalne
właściwości prozdrowotne
nutraceutyki
edible flowers
pro-health properties
nutraceuticals
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Mąka kasztanowa
nr katalogowy: 110287
AURA 2004-9
RECENZJE RÓŻE - PIKNIKI - JADALNE DZIKIE JAGODY I ROŚLINY
kb
nr katalogowy: 608
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Kwiaty jadalne
nr katalogowy: 148927
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych
nr katalogowy: 150005
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Pamiętajcie o ziołach
nr katalogowy: 51049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
W dekoracji widać duszę cukiernika. ROZMOWA Z IGOREM ZARITSKIM, SZEFEM WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
nr katalogowy: 131991
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
W dekoracji widać duszę cukiernika. ROZMOWA Z IGOREM ZARITSKIM, SZEFEM WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
nr katalogowy: 131991
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
VIII Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych
nr katalogowy: 145007
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nowa grupę klientów. Część czwarta. Owoce liofilizowane i jadalne kwiaty w cukiernictwie
nr katalogowy: 132514
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Kalafior i brokuł - kwiaty jadalne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 93089
AURA 2022-6
Aktualności Samorządowe
nr katalogowy: 137945
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Powłoki jadalne - tworzenie i zastosowanie
Sabina Kokoszka
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 48954
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Z kwiatami przy stole
nr katalogowy: 4149
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Opakowania jadalne do żywności aspekty prawne
Justyna Kadzińska
Sabina Galus
nr katalogowy: 83238
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-1
Kwiaty na tapetach i tkaninach
Barbara Łukasiak
nr katalogowy: 119225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Aranżacje kwiatowe we wnętrzach
Jolanta Nowak-Wicherska
nr katalogowy: 111928
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-3
Kwiaty na urodziny dla wielkiego kartografa
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 130687
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-3
Kwiaty na urodziny dla wielkiego kartografa
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 130687
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Powłoki jadalne
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 126412
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 140783
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Jadalne opakowania i naczynia jednorazowe do żywności
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 121995
10.15199/65.2019.8.11
rynek opakowań
filmy i powłoki jadalne
jednorazowe naczynia jadalne
Dyrektywa Plastikowa
packaging market
edible films and coatings
edible disposable dishes
Plastic Directive
AURA 2018-9
Lipa - niepowtarzalna woń i czar lata
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 115751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
AURA 2013-11
Zanieczyszczenia wody (4)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 80360
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską
nr katalogowy: 140783
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Styl Angielski z Małgorzatą Weber - Kwiaty z papieru
nr katalogowy: 149429
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską Tutorial Niezapominajka
nr katalogowy: 144849
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Bukiet smaków
DAG
nr katalogowy: 11980
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Kuchnia, kwiaty i taniec
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 69673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Styl Angielski z Małgorzatą Weber
nr katalogowy: 143941
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Lipidy w powlekaniu żywności
Justyna Kadzińska
Sabina Galus
nr katalogowy: 83597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzynskiej-Komorowskiej - Kwiatowy plaster miodu
nr katalogowy: 148039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Dereń właściwy - roślina zapomniana
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 38048
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
NOWOŚCI
nr katalogowy: 80016
OPAKOWANIE 2012-3
Kody QR, czyli jak kawa pomaga sprzedawać kwiaty doniczkowe
nr katalogowy: 66339
SZKŁO I CERAMIKA 2014-4
Spółdzielnia Przemysłu Ludowego i Artystycznego KWIATOGAL - powstanie, profil produkcji i stylistyka
ANNA WISZNIEWSKA
nr katalogowy: 85892
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Styl Angielski z Małgorzatą Weber - Cukrowe kwiaty (cz. 2 )
nr katalogowy: 62026
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Urok kwiatów utrwalony na porcelanie
nr katalogowy: 123625
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Chleb pieczony w domu
nr katalogowy: 37334
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Ona i On
nr katalogowy: 125314
AURA 2007-3
Wspólnie z dziećmi
nr katalogowy: 24715
AURA 2020-7-8
Głóg znany i doceniany już w starożytności, nie tylko w fitoterapii
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 127276
AURA 2024-5
Słonecznik zwyczajny (Helianthus annuus) – ciepłolubna roślina o rosnącym potencjale użytkowym
Weronika KURSA
nr katalogowy: 148573
10.15199/2.2023.5.1
słonecznik
roślina użytkowa
wykorzystanie
allelopatia
ochrona roślin
sunflower
utility plant
utilization
allelopathy
plant protection
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Imbir na zimowe dni
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 23284
AURA 2007-6
Wspólnie z dziećmi WYCIECZKA NA ŁĄKĘ
nr katalogowy: 27341
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Wykorzystanie folii jadalnych w opakowaniach produktów mięsnych i spożywczych
MARIAN PANASIEWICZ
JACEK MAZUR
nr katalogowy: 151151
folie jadalne
opakowania produktów mięsnych
właściwości folii
edible foils
packaging of meat products
foil properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Rozwój przemysłu paszowego w Afryce
nr katalogowy: 117565
AURA 2008-6
Czerwcowy spacer wśród kwiatów
MARIA ROJEK
nr katalogowy: 36118
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Na długie szczęśliwe życie
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 35910
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-5
Kwiaty, koronki i futra
DOROTA RURAIŃSKA
URSZULA IMIOŁCZYK
nr katalogowy: 26056
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Cukrowe kwiaty (cz. 1)
Małgorzata Weber
nr katalogowy: 61403
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Jakość i efektywność: kolagenowe osłonki jadalne Fcase
nr katalogowy: 97364
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów
MIŁOSZ TRYMERS
MARTA ŻUK
KATARZYNA TKACZ
nr katalogowy: 149626
folie jadalnie
powłoki jadalne
trwałość żywności
ekstrakty roślinne
olejki eteryczne
edible films
edible coatings
shelf life
plant extracts
essential oils
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-2
Kwiaty na wiosnę i lato
nr katalogowy: 82551
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-4
150. rocznica urodzin Michała Doliwo-Dobrowolskiego w Szczecinie
Ryszard Kacperski
nr katalogowy: 66887
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Kawiarniane ogródki
Magdalena Wysocka
nr katalogowy: 51665
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Festiwal czekolady
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 125822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Słodkie szopki bożonarodzeniowe w Rzeszowie
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 140777
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Zdradliwa zupa szczawiowa
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 70507
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Słodkie szopki bożonarodzeniowe w Rzeszowie
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 140777
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-9-10
Wsi wesoła
nr katalogowy: 98242
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 134811
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-8
Droga przemian
nr katalogowy: 51174
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 64122
AURA 2022-3
Niezwykłe figowce i słodkie figi
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 136699
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Zagospodarowanie i przetwarzanie odpadów poubojowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 87946
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Powłoki jadalne do minimalnie przetworzonych owoców i warzyw
Sabina Galus
nr katalogowy: 67209
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Bezpieczne grzybobranie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 93433
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Wykorzystanie odpadów poubojowych
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148322
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Możliwości przedłużenia jakości mięsa z zastosowaniem biopolimerowych folii i powłok aktywnych
Adrianna PRZYBYSZEWSKA
Sabina GALUS
nr katalogowy: 148728
folie jadalne
powłoki ochronne
biopolimery
mięso
pakowanie aktywne
edible films
protective coatings
biopolymers
meat
active packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Olejki eteryczne naturalne substancje antydrobnoustrojowe
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 44558
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Dobre ujęcie smaku
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 47116
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-2-3
Paczki jadalne, rośliny żarłoczne
nr katalogowy: 124551
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-10-11
Sterowanie chlebem
nr katalogowy: 91283
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-7
Grafen, który zapewni przyszłość
nr katalogowy: 138485
AURA 2013-10
Rośliny jadalne łąk i pastwisk
Piotr BRĄGIEL
nr katalogowy: 79501
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Charakterystyka i właściwości osłonek naturalnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Marlena Baryczka
Anna Dębczyńska
Łukasz Mroziński
nr katalogowy: 102456
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Mieszanka wysmakowana
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 101275
AURA 2012-3
Wycinka pod pretekstem rewitalizacji
nr katalogowy: 66244
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 134811
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Cieszę się z tego, co mam
nr katalogowy: 59188
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Działanie prozdrowotne pestek dyni
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Joanna Kobus-Cisowska
Dominik Kmiecik
nr katalogowy: 102272
10.15199/65.2016.11.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Czarny bez Sambucus nigra w dietoterapii chorób cywilizacyjnych
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 89208
10.15199/65.2015.1.9
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
DEVRO jadalne osłonki najwyższej jakości
Małgorzata Ławniczak
nr katalogowy: 106582
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Ocena jakości zaprojektowanych jadalnych kubków żelowych
Dominika Chałupka
Anna Galińska
Angelika Kucharska
Ewelina Radzimsk
nr katalogowy: 123538
AURA 2009-4
Rośliny motylkowe - walory ekologiczne
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 44052
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Ogródki kawiarniane
nr katalogowy: 42474
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Mangostan – królowa owoców
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 48287
AURA 2021-3
Wibracje natury
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 131058
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Microwave-assisted extraction of polyphenols from Sambucus nigra flowers Wspomagana mikrofalami ekstrakcja polifenoli z kwiatu bzu czarnego
Tomasz Blicharski
Tomasz Oniszczuk
Kamila Kasprzak
Sławomir Kocira
Anna Oniszczuk
nr katalogowy: 105275
10.15199/62.2017.4.40
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Wybrane właściwości prozdrowotne produktów z bzu czarnego (Sambucus nigra L.)
Małgorzata Tabaszewska
Jacek Słupski
Zofia Lisiewska
Aleksandra Ślazyk
nr katalogowy: 90187
10.15199/64.2015.3.3
OPAKOWANIE 2012-10
Ryba owinięta w rybę, czyli jadalne opakowania
nr katalogowy: 71926
AURA 2015-6
Zwierzęta w służbie roślin
Piotr Skubała
nr katalogowy: 91632
10.15199/2.2015.6.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Historia i zastosowanie przypraw i aromatów (cz. V) Szafran
Renata Smardzewska-Lasota
nr katalogowy: 50855
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Zastosowanie proszku z owadów jadalnych celem zwiększania wartości odżywczej produktów zbożowych
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Agata Marzec
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 148950
10.15199/61.2024.3.6
owady jadalne
produkty na bazie zbóż
wzbogacanie żywności
wartość odżywcza
edible insects
cereal-based products
food fortification
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Opakowania jadalne na bazie polimerów
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 123396
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Noni służące zdrowiu
nr katalogowy: 49510
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Granatowiec właściwy - tradycja, produkty i korzyści zdrowotne
nr katalogowy: 45297
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-4
Wiosna niesie radość życia
nr katalogowy: 58760
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Święto Chleba i Piernika w Jaworze
nr katalogowy: 122764
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 146443
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-4
Wiosna, bez żartu, to kolejna wiosna, jak zwykle ona radosna.
Tomasz MALINOWSKI
nr katalogowy: 148008
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Owady jadalne jako składnik nowych produktów spożywczych: stan i perspektywy
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Karolina Szulc
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 149066
10.15199/65.2024.6.4
owady jadalne
produkty na bazie owadów
nowe produkty spożywcze
wartość odżywcza
edible insects
insect-based products
novel food products
nutritional value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Interakcja, czyli słońce, plaża i...
Alina Koppa
Natalia Weimann
nr katalogowy: 69611
AURA 2022-3
Niezwykłe figowce i słodkie figi
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 136699
AURA 2021-10
Uprawa i wykorzystanie konopi siewnych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Marek KOPACKI
Mariusz SZMAGARA
nr katalogowy: 133677
10.15199/2.2021.10.1
konopie siewne
kannabinoidy
właściwości prozdrowotne i lecznicze
hemp
cannabinoids
pro-health and healing properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 81136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
OLEJ - NIEZBĘDNY SKŁADNIK W DIECIE CZŁOWIEKA
nr katalogowy: 85530
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Rozwój sektora opakowań jadalnych
Justyna Kadzińska
Monika Janowicz
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 100967
10.15199/65.2016.7.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Z zadartą głową
nr katalogowy: 89415
AURA 2021-12
Migdały – niepowtarzalny aromat i smak Świąt Bożego Narodzenia
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 134981
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
AURA 2010-5
"Płynne złoto" Homera
Roman KARCZMARCZUK
nr katalogowy: 51903
OPAKOWANIE 2014-10
Firma FPS zadebiutowała na targach Taropak
nr katalogowy: 87383
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Świat osłonek w przemyśle mięsnym
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 63176
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jadalne osłonki w przemyśle spożywczym
Natalia Piaskowska
nr katalogowy: 92041
AURA 2023-12
Rosa rugosa Thunb. w aspekcie inwazyjności
Katarzyna KARCZMARZ
nr katalogowy: 146425
10.15199/2.2023.12.3
Rosa rugosa Thunb.
inwazyjność
bioróżnorodność
ochrona biotechniczna
właściwości użytkowe
właściwości lecznicze
element krajobrazu
Rosa rugosa Thunb.
invasiveness
biodiversity
biotechnical protection
functional properties
medicinal properties
landscape element
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Białko przyszłości
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 110903
bezpieczeństwo żywności
owady jadalne
wartość odżywcza
zagrożenie bezpieczeństwa żywności.
food safety
edible insects
nutritive value
food safety hazards.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ekologiczne opakowania dla gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127621
żywność
gastronomia ekologia
opakowania biodegradowalne
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
opakowania jadalne
surowce
food
gastronomy ecology
biodegradable packaging
active packaging
smart packaging
edible packaging
raw materials
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
FOLIE KOLAGENOWE
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 145946
kolagen
osłonki
produkcja
collagen
casings
production
AURA 2012-7
Zużyty sprzęt elektryczny i elektroniczny w środowisku
Magdalena ANKIEWICZ-KOPICKA
Monika KULESZA-CISIAK
Joanna WIECZOREK
nr katalogowy: 69571
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Zastosowanie przypraw w przetwórstwie mięsnym
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 75373
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Aktualne wyzwania dla produkcji chmielu w Polsce (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 98681
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 128794
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 128794
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Ozon w przetwórstwie mięsnym
Robert Muszański
nr katalogowy: 71043
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Jubileusz czas zacząć...spotkaniem z pracownikami
nr katalogowy: 109596
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Pomidor - idealne źródło witamin, substancji odżywczych i prozdrowotnych
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 61778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Produkt fi rmowy a pozycja piekarni
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 54818
AURA 2019-4
Jałowiec - nieodłączny element ubogich i piaszczystych krain
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 119624
AURA 2023-6
Lato – pachnące lipą i jej zalety
Mariusz Szmagara
nr katalogowy: 143546
10.15199/2.2023.6.1
AURA 2023-6
Lato – pachnące lipą i jej zalety
Mariusz Szmagara
nr katalogowy: 143546
10.15199/2.2023.6.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Osłonki do wędlin
Fabian Magda
nr katalogowy: 75374
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Z odrobiną pikanterii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125365
przyprawy
przyprawy korzenne
przyprawy ziołowe
przyprawy warzywne
walory smakowo-zapachowe
właściwości barwiące
wykorzystanie kulinarne
spices
spices
herbal spices
vegetable spices
flavor-fragrance qualities
coloring properties
culinary use
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-8
XXXVIII Walny Zjazd Delegatów SEP w Poznaniu "Elektryka, Edukacja, Przemysł"
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 115322
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Anatomiczny atlas mięśni tuszy wołowej
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 84412
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Guarana - dar od boga
nr katalogowy: 66083
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Jak pić wino? Z namaszczeniem
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 59348
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Zmieniamy wizerunek firm rodzinnych
nr katalogowy: 56936
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Chleb w obrzędach dorocznych i zwyczajach ludowych Wielkanoc - obrzędy wiosenne
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 96691
AURA 2021-9
Morwa biała, czyli historia tkana jedwabiem
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 133420
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Chmiel i produkty chmielowe dla browarnictwa
Marcin Żyła
nr katalogowy: 149344
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Osłonki do wędlin
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 72539
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Filmy i powłoki skrobiowe do żywności
Ewelina Basiak
Sabina Galus
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 67950
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Charakterystyka osłonek naturalnych i sztucznych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 92040
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Roślinne zasadzki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 91202
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Opakowania do żywności - wymagania, kontrowersje i trendy
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 119419
10.15199/65.2019.3.8
bezpieczeństwo
tworzywa sztuczne
biodegradowalność
opakowania jadalne
safety
plastics
biodegradability
edible packages
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-12
Refleksje z uroczystości 125-lecia lwowskiej szkoły elektrotechniki
Jerzy Hickiewicz
Bolesław Pałac
nr katalogowy: 111136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Burgundia - najlepsze białe wina świata
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 73319
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Baobab - drzewo życia
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 56559
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Przydatność przypraw w produkcji wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 96231
AURA 2017-4
Folie biopolimerowe - alternatywa dla folii sztucznych
Ewelina JAMRÓZ
Andrzej PARA
nr katalogowy: 104965
10.15199/2.2017.4.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Powłoki ochronne w technologii i przechowalnictwie mięsa
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 80679
AURA 2013-1
Grzyby na znaczkach Poczty Polskiej
Andrzej ŻARCZYŃSKI
nr katalogowy: 73607
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Aspekty nowoczesnej produkcji wędlin podrobowych
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 66661
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Bezpieczeństwo pracy w rolnictwie
Piotr Kaczmarek
nr katalogowy: 58147
OPAKOWANIE 2010-8
Biodegradowalne i jadalne opakowania do żywności z polimerów naturalnych
Karolina Gottfried
Katarzyna Sztuka
Hanna Statroszczyk
Ilona Kołodziejska
nr katalogowy: 53592
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane parametry składu fizykochemicznego wędlin w aspekcie prozdrowotnym konsumentów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 124496
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Wybrane korzyści wynikające ze stosowania biopaliw transportowych w Polsce Cz. 2. Aspekty budżetowe i środowiskowe
Ewa Golisz
Karol Tucki
nr katalogowy: 95665
10.15199/64.2015.11-12.7
AURA 2021-7-8
Olej palmowy w Indonezji
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 132779
AURA 2021-12
Róża dzika – cenna roślina w lecznictwie i krajobrazie
Mariusz SZMAGARA
Marek KOPACKI
Barbara MARCINEK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 134973
10.15199/2.2021.12.1
róża dzika
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
róża w krajobrazie
tradycja
symbolika roślin
obrzędowość
wild rose
pro-health properties
healing properties
rose in the landscape
tradition
plant symbolism
rituals
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Quinoa - wartość żywieniowa i wykorzystanie w produkcji pieczywa i makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83385
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Przyprawy w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 80007
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-4
Ekologia w erze high-tech
KATARZYNA MACIEJEWSKA SERRA
nr katalogowy: 119983
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Zioła - najzdrowszy dodatek do produktów mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Marta Kozak
nr katalogowy: 103665
AURA 2016-1
Ropa naftowa oraz paliwa alternatywne
Piotr Kardasz
Jacek Dosko cz
Magdalna Gazdow icz
Lubow Onyszczuk
nr katalogowy: 96088
GOSPODARKA WODNA 2016-6
FAKTY
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 98918
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-1
Grudniowe zebranie Zarządu Głównego SGP
nr katalogowy: 89262
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
przyprawy jako czynnik determinujący walory jakościowe i zdrowotne produktów mięsnych
Janusz R. Mroczek
Gabriela Ppaprocka
Patrycja Moryl
Klaudia Rękas
nr katalogowy: 149960
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
OPAKOWANIE 2013-7
Zmiana właściwości mechanicznych folii PLA po dwumiesięcznej inkubacji w warunkach kompostu oraz laboratoryjnych
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
WIOLETTA KRAWCZYŃSKA
ARTUR BARTKOWIAK
SŁAWOMIR LISIECKI
nr katalogowy: 77731
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Margaryna współczesne kierunki produkcji
Karolina Kramek
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 77384
OPAKOWANIE 2019-10
Eco packaging - eko trend w aspekcie wymagań biodegradacji kompostowalnej opakowań
Jerzy Luberda
nr katalogowy: 122994
10.15199/42.2019.10.1
AURA 2016-1
Rośliny dziko rosnące w diecie naszych przodków
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 96089
10.15199/2.2016.1.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Dzika kuchnia
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 102067
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Campylobacter spp. występowanie w żywności w krajach UE
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 97869
10.15199/65.2016.4.4
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH