Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Analiza naprężeń termicznych w żelbetowych ścianach silosów na zboże
Jolanta Anna Prusiel
nr katalogowy: 93677
10.15199/33.2015.09.17
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
O organizacji, warunkach i bezpieczeństwie w środowisku pracy rolników od poł. XIX do poł. XX w. (cz. 1)
Roman Adler
nr katalogowy: 143526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Planowania eksperymentu. Szacowanie wielkości próbki dla uzyskania optymalnej mocy testu statystycznego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Wartość odżywcza i wykorzystanie pszenżyta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wczesne wykrywanie procesu psucia się magazynowanego ziarna poprzez monitorowanie zawartości dwutlenku węgla (CO2)
nr katalogowy: 61312
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Czyszczenie zboża przeznaczonego na mąkę
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 68283
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Polskie zboże do Polskich Młynów
nr katalogowy: 6367
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Przygotowanie ciasta chlebowego
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 68238
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Owies - zboże o ukrytym potencjale żywieniowym
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14016
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Pszenica orkisz - zboże ekologiczne
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6299
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Możliwości wykorzystania teffu w produkcji bezglutenowej żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 90411
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Potencjał zbożowo-paszowy Niemiec
MAREK ZIELNIK
nr katalogowy: 13993
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-11
Implozje w stalowych zbiornikach bezciśnieniowych na podgrzewane ciecze
Eugeniusz Hotała
nr katalogowy: 10736
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Co to jest „zboże techniczne”?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 143473
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Strategia IPM (Integrated Pest Management - Zintegrowane Zwalczanie Szkodników) ważnym, a często niedocenianym elementem utrzymania warunków higieniczno-sanitarnych w młynie
nr katalogowy: 6418
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Prognozy na 2023 rok. Mąka tańsza nie będzie
nr katalogowy: 142581
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Stopień koncentracji przemysłu młynarskiego w Wielkiej Brytanii - jednym z najwyższych w świecie
nr katalogowy: 6230
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Monitorowanie temperatury składowanego zboża jednym z kluczowych czynników w ochronie przed jego zepsuciem
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141698
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Czyste zboże - bezpieczna żywność
nr katalogowy: 64971
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Proso – zboże o niewykorzystanym potencjale plonowania i zastosowania w żywieniu ludzi i zwierząt
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 140651
proso
wartość odżywcza
wartość paszowa
millet
nutritional value
feed value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Kukurydza Część 4. Normy na kukurydzę
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 27172
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 35960
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Problemy surowcowe branż zbożowo-młynarskiej oraz piekarskiej i cukierniczej w Polsce
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 27806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wykorzystanie pszenicy w różnych gałęziach przemysłu spożywczego - wymagania technologiczne
GRAŻYNA CACAK-PIETRZAK
nr katalogowy: 39055
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
teff - zboże afrykańskie, z którego wyrabia się indżerę
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 25163
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Monitorowanie temperatury składowanego zboża jednym z kluczowych czynników w ochronie przed jego zepsuciem
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141698
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Buszując w zbożu
nr katalogowy: 76502
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 85842
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Co to jest „zboże techniczne”?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 143473
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Możliwości pozyskania ziarna zbóż na rynku światowym w roku gospodarczym 2008/2009
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 37064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Teff - zboże afrykańskie, z którego wyrabia się indżerę
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 25599
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Komentarz do polskiej normy "Ziarno zbóż - kukurydza" na tle norm w USA i Kanadzie
nr katalogowy: 61317
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Planowania eksperymentu. Szacowanie wielkości próbki dla uzyskania optymalnej mocy testu statystycznego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 139835
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Owies – płatki, otręby, mąka i kasza – na problemy z cholesterolem i trawieniem
nr katalogowy: 145684
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Pszenica na zdrowie
nr katalogowy: 145009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Prognozy na 2023 rok. Mąka tańsza nie będzie
nr katalogowy: 142581
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Owies
Aneta Popek
nr katalogowy: 123775
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Małe młyny elektryczne walczą o przetrwanie
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 103878
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Gryzki (Psocoptera) - ich szkodliwość w magazynach zbożowych i zwalczanie
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 113065
gryzki
psotniki
Psocoptera
szkodnik
zboże
przechowywane produkty
zwalczanie szkodników.
Psocids
Psocoptera
pest
grain
stored products
pest control.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Pszenżyto - zbożem wypiekowym
Witold Brzeziński
Henryk Woś
nr katalogowy: 57892
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową
Czesław Meus
nr katalogowy: 131270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową
Czesław Meus
nr katalogowy: 131655
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wyniki kontroli jakości przetworów zbożowych
nr katalogowy: 150888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Orkisz - cudowne ziarno
Karolina Christa
nr katalogowy: 49661
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sposób pasteryzacji zbóż i produkcji pasteryzowanych produktów zbożowych
nr katalogowy: 79011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową
Czesław Meus
nr katalogowy: 131270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Rośnie zainteresowanie rewelacyjną pierwotną pszenicą okrągłoziarnową
Czesław Meus
nr katalogowy: 131655
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
O sytuacji na rynku mąki. Rozmowa z Przemysławem Specjalskim, Prezesem Gdańskich Młynów
nr katalogowy: 137859
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Chemizacja rolnictwa w Polsce
BOŻENNA E. KOWALSKA
JERZY PAPROCKI
nr katalogowy: 107609
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Porady prawne
nr katalogowy: 81775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Orkisz zdrowa żywność ekstrudowana
Tomasz Żelaziński
Adam Ekielski
Adam Siwek
nr katalogowy: 101000
10.15199/65.2016.8.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Charakterystyka wysokobłonnikowych wyrobów ekstrudowanych wytworzonych z dodatkiem produktów przemiału pszenżyta
Agnieszka Makowska
nr katalogowy: 50392
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-10
Młyn
nr katalogowy: 87058
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 48399
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Chleb z kukurydzy u Indian - meandry adaptowania i upowszechnienia przez osadników
MICHAEL ABDALLA
nr katalogowy: 47104
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Zielona baza
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 75776
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Sorgo - zboże o szerokich możliwościach wykorzystania. Zaawansowane badania w USA nad odmianami o lepszym plonowaniu
nr katalogowy: 92248
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Rośliny oleiste wspomagają bilans zbożowy w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 62927
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-10
Jeszcze raz o miłce abisyńskiej (Eragrostis tef) - cennym afrykańskim zbożu
nr katalogowy: 93984
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Zasady bezpieczeństwa pracy w magazynach zbożowych
nr katalogowy: 62048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Nowe zboże tritordeum - mieszaniec pszenicy i jęczmienia
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 116498
krzyżowanie
plon
alergenność
luteina
crossing
yield
allergenicity
lutein
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-7
Badania obciążenia ogniowego przyjmowanego do obliczeń
Bartłomiej Papis
Andrzej Kolbrecki
nr katalogowy: 121378
10.15199/33.2019.07.01
reakcja na ogień
bezpieczeństwo pożarowe
badania materiałów
klasyfikacja
obciążenie ogniowe.
reaction to fire
fire safety
tests of materials
classification
fire loa
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Dietetyczne hity (część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 111921
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Międzynarodowy handel pszenicą - prognoza podwojenia obrotów do 2050 roku
nr katalogowy: 62922
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Dieta to „sposób bycia”
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 129671
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Jasne odmiany hybrydowe żyta zawierają więcej białka i mniej pentozanów, dzięki czemu mogą być lepiej wykorzystane na cele paszowe
nr katalogowy: 62042
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Lokalne młyny wiejskie znajdują swoje miejsce na rynku
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 97774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
O sytuacji na rynku mąki. Rozmowa z Przemysławem Specjalskim, Prezesem Gdańskich Młynów
nr katalogowy: 137859
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Krajenka. Czy młyn ożyje?
Szymon Chwaliszewski
nr katalogowy: 82849
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Jakość ziarna zbóż i kukurydzy w okresie przechowywania
nr katalogowy: 60166
OPAKOWANIE 2016-3
Zwyciężać dzięki kobietom: puszka Strawster na polskim rynku
nr katalogowy: 97997
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Skutki sąsiedzkiej kłótni (korespondencja z Holandii)
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 115174
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
ADM - partner w innowacjach
nr katalogowy: 71381
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Ocena możliwości wykorzystania mąki z ziarna płaskurki
Katarzyna Majewska
Ewa Dąbkowska
nr katalogowy: 60025
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Pszenica - zboże wyjątkowe
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 123773
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-6
Wypadki przy pracach ziemnych
Bogdan Solawa
nr katalogowy: 114555
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Co zagraża ziarnu zbóż w okresie przechowywania
Alicja Sułek
nr katalogowy: 60165
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Proso - charakterystyka, uprawa, wykorzystanie
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Agnieszka Miszczykowska
nr katalogowy: 111946
proso
kasza jaglana
peptydy
aktywność przeciwdrobnoustrojowa
millet
millet groat
antimicrobial peptides
antimicrobial properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Badania obciążenia ogniowego przyjmowanego do obliczeń
Bartłomiej Papis
Andrzej Kolbrecki
nr katalogowy: 132621
10.15199/33.2021.07.03
pożar
gęstość obciążenia ogniowego
fire
fire load density
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Badania obciążenia ogniowego przyjmowanego do obliczeń
Bartłomiej Papis
Andrzej Kolbrecki
nr katalogowy: 132621
10.15199/33.2021.07.03
pożar
gęstość obciążenia ogniowego
fire
fire load density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Produkcja skrobi z ziarna sorgo, ryżu, żyta i jęczmienia Część II. Produkcja skrobi z ziarna żyta i jęczmienia
Wiktor Berski
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 60160
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Połączone metody czyszczenia, jako nowoczesne rozwiązanie dla obniżenia poziomu mikotoksyn w ziarnie zbóż
Matthias Gräber
nr katalogowy: 97767
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Polska – Europa – Świat
nr katalogowy: 129595
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Polska – Europa – Świat
nr katalogowy: 129595
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wołki i ich zwalczanie
nr katalogowy: 124785
wołki
Sitophilus sp.
przechowywane zboże
straty
dobra praktyka higieniczna
fumigacja
insektycydy kontaktowe
grain weevils
Sitophilus sp.
stored grain
economic losses
good storage hygiene
fumigation
contact insecticides
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zrównoważona produkcja mięsa rozpoczyna się poprzez akceptację odpowiedzialności
nr katalogowy: 127261
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Polska – Europa – Świat
nr katalogowy: 129595
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 109048
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-9
Niewłaściwa obsługa kombajnu zbożowego
Piotr Kaczmarek
nr katalogowy: 79074
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Przechowywanie i jakość ziarna
Lesław Janowicz
Monika Janowicz
nr katalogowy: 103874
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dobre pieczywo to zdrowie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137378
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Wina z Libanu – jakość i terroir
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 140785
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Prognoza światowych zapasów zbóż na koniec roku gospodarczego 2011/2012
Marian Borek
nr katalogowy: 67410
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Obecne i przyszłe kierunki zmian w młynarstwie
Roman Jurga
nr katalogowy: 62049
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Integrowane metody zwalczania szkodników w pustych magazynach
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 77655
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Wartość technologiczna mąki
TOMASZ BOROWY
MARIUSZ S. KUBIAK
nr katalogowy: 77118
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna pszenżyta
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 89831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Małżeństwo z rozsądku - czyli o historii relacji między francuskimi piekarzami-rzemieślnikami i młynarzami
Beata Marchand
nr katalogowy: 84004
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Wartość technologiczna i żywieniowa ryżu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 82844
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVI – 2012 r.
nr katalogowy: 72907
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Tendencje zmian w gospodarce zbożowej Polski od 1950 roku
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 79020
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 76478
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Teff - alternatywne zboże
Michael Abdalla
nr katalogowy: 76474
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Skład chemiczny oraz walory żywieniowe komosy ryżowej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksa ndra Szybilska
nr katalogowy: 58126
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Co dalej z mąką i pieczywem żytnim?
nr katalogowy: 58122
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Skrobia owsiana i możliwości jej wykorzystania
Wiktor Berski
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 57342
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wpływ wybranych cech surowca na współczynnik ekspansji i gęstość właściwą ekstrudatów pszenżytnich
Agnieszka Makowska
Agnieszka Chmielińska
Jan Kiryluk
Mateusz Gutsche
nr katalogowy: 53672
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-2
Czy sprawa odpadów promieniotwórczych jest argumentem przeciw energetyce jądrowej?
Andrzej Strupczewski
nr katalogowy: 124950
10.15199/74.2020.2.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wzrost znaczenia kukurydzy w produkcji zbóż Miejsce zbóż w rolnictwie i gospodarce Polski
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 98702
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
MARKETING – dziecko rynku
nr katalogowy: 134015
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Escherichia coli w produktach zbożowo-młynarskich
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 113062
Escherichia coli
EHE C O157:H7
źródła skażenia zboża i mąki
dopuszczalny poziom bakterii coli
Escherichia coli
EHEC O157:H7
sources of grain and flour contamination
acceptable level of coli bacteria
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Potencjał wykorzystania ziarna żyta
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 125847
żyto
plon
mąka żytnia
wartość paszowa
rye
yield
rye flour
fodder value
AURA 2016-12
Rośliny w wierzeniach polskiego ludu związane z okresem Bożego Narodzenia
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 102573
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Suszenie materiałów ziarnistych w aparacie silosowym
Dominika Boroń
Anita Kamińska-Pękala
nr katalogowy: 123956
10.15199/62.2019.12.6
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-10
Zagrożenia pożarowe w silosach rolniczych
Paweł Roszkowsk
Grzegorz Kimbar
nr katalogowy: 116548
10.15199/33.2018.10.35
silosy
zagrożenia pożarowe
pożar zewnętrzny
badania w pełnej skali.
silos
fire hazards
external fire
full-scale tests.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Ocena oddziaływania nowego asortymentu żelowych nawozów dolistnych na plonowanie roślin uprawnych
Iwona Jaskulska
Dariusz Jaskulski
nr katalogowy: 121029
10.15199/62.2019.6.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Zawartość białka i składników mineralnych w ziarnie pszenicy klasyfikowanym na sitach
Katarzyna Wojtkowiak
Małgorzata Warechowska
Agnieszka Markowska-Mendik
nr katalogowy: 128493
10.15199/62.2020.10.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Zawartość białka i składników mineralnych w ziarnie pszenicy klasyfikowanym na sitach
Katarzyna Wojtkowiak
Małgorzata Warechowska
Agnieszka Markowska-Mendik
nr katalogowy: 128493
10.15199/62.2020.10.9
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wpływ nawożenia azotem na właściwości amylograficzne mąki z sorgo
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Marek Bury
nr katalogowy: 117560
sorgo
odmiany
nawożenie azotowe
właściwości amylograficzne
sorghum
cultivars
nitrogen fertilization
amylographic properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Ochrona plantacji kukurydzy przed omacnicą prosowianką (Ostrinia nubilalis Hbn.)
Jacek Grodner
Alicja Sułek
Marta Wyzińska
Piotr Nieróbca
Roman Warzecha
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127564
10.15199/62.2020.8.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Mikroelementy oraz pozostałości insektycydów chloroorganicznych w ziarnie starodawnych gatunków pszenicy pochodzących z gospodarstw ekologicznych
Ewelina Kolankowska
Katarzyna Wojtkowiak
Arkadiusz Stępień
Dariusz J. Choszcz
Renata Pietrzak-Fiećko
nr katalogowy: 146983
10.15199/62.2024.1.4
masa tysiąca ziaren
tłuszcz
zanieczyszczenia
jakość ziarna
mass of a thousand grains
fat
contaminants
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mąka żarnowa odkrywana na nowo
Anna Diowksz
nr katalogowy: 115167
mąka żarnowa
otręby
zarodki
jakość pieczywa
walory prozdrowotne
stone-ground flour
bran
germ
bread quality
health-promoting properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Możliwość uprawy sorga w Polsce i kierunki wykorzystania jego ziarna
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 130210
sorgo
wartość odżywcza
wartość paszowa
uprawa sorga
taniny
sorghum
nutritional value
fodder value
cultivation of sorghum
tannins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Możliwość uprawy sorga w Polsce i kierunki wykorzystania jego ziarna
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 130210
sorgo
wartość odżywcza
wartość paszowa
uprawa sorga
taniny
sorghum
nutritional value
fodder value
cultivation of sorghum
tannins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Plon i jakość ziarna pszenicy ozimej przy wykorzystaniu uprawy strip-till
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 145410
Strip-till
uprawa pasowa
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
Strip-till
cultivation systems
winter wheat
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2023 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 147244
10.15199/61.2024.1.4
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
BENEFITS OF STRIP-TILL IN WINTER WHEAT CULTIVATION
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 149245
10.15199/180.2024.2.2
Strip-till
cultivar
cropping systems
winter wheat
yield
grain quality
Strip-till
odmiana
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
BENEFITS OF STRIP-TILL IN WINTER WHEAT CULTIVATION
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 149245
10.15199/180.2024.2.2
Strip-till
cultivar
cropping systems
winter wheat
yield
grain quality
Strip-till
odmiana
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 146323
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 146323
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-3
USE AND IMPORTANCE OF RYE GRAIN IN POLAND
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 150934
10.15199/180.2024.3.2
rye
economic importance
food use
feed
energy use
żyto
znaczenie gospodarcze
wykorzystanie spożywcze
pasza
wykorzystanie energetyczne
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH