Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2024-5
Słonecznik zwyczajny (Helianthus annuus) – ciepłolubna roślina o rosnącym potencjale użytkowym
Weronika KURSA
nr katalogowy: 148573
10.15199/2.2023.5.1
słonecznik
roślina użytkowa
wykorzystanie
allelopatia
ochrona roślin
sunflower
utility plant
utilization
allelopathy
plant protection
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-7
Niezawodność użytkowa systemu antropotechnicznego
Tadeusz DĄBROWSKI
Lesław BĘDKOWSKI
Marcin BEDNAREK
nr katalogowy: 45567
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
STEWIA - nowe możliwości
Jolanta Matuska
nr katalogowy: 67484
AURA 2016-5
Zwalczanie barszczu Sosnowskiego w województwie małopolskim
Kazimierz Klima
nr katalogowy: 98258
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-9
Emisja chemiczna z posadzek żywicznych
A. Niesłochowski
nr katalogowy: 2713
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-3
Sposób wykrawania ze wstępnym wygięciem półwyrobu
Kut S.
nr katalogowy: 7280
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-3
Wartość użytkowa podłóg w magazynach
Tadeusz Kulas
nr katalogowy: 10469
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Powierzchnia użytkowa w przepisach prawnych i praktyce
Andrzej Pogorzelski
Jan Sieczkowski
nr katalogowy: 138094
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-8
Wentylacja w nowych warunkach technicznych
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 261
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-12
Krzysztof Pielichowski, James Njuguna THERMAL DEGRADATION OF POLYMERIC MATERIALS
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 14488
AURA 2013-11
Zanieczyszczenia wody (4)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 80360
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Wartość użytkowa strusi
R. Rywotycki
nr katalogowy: 14869
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-7
Drzwi wejściowe - właściwości techniczne i użytkowe
S. Baraniak
nr katalogowy: 2607
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-5
Efekty budownictwa mieszkaniowego w l kwartale 2005 roku
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 10532
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Proso uprawiane w różnych regionach świata
nr katalogowy: 110960
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Konopie - najbardziej uniwersalna roślina na świecie. Cz. 1
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 120737
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-14-15
Oprogramowanie - Jakość użytkowa
nr katalogowy: 27923
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-8
Efekty budownictwa mieszkaniowego w l półroczu 2005 roku
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 10640
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Chmiel nie tylko do piwa
U. Skomra
nr katalogowy: 23133
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Amaranthus - roślina przyjazna człowiekowi
Jarosława Rutkowska
nr katalogowy: 19276
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
HELA GUSTO - czosnek niedźwiedzi
nr katalogowy: 9671
GAZETA CUKROWNICZA 2005-4
Z czasopism obcych
Maciej Nowacki
nr katalogowy: 9393
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-6
Powierzchnia użytkowa budynków i lokali - problematyka z punktu widzenia standardów polskich i zagranicznych
Łukasz KACPRZAK
nr katalogowy: 98851
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Król przypraw
BARBARA POKORSKA
nr katalogowy: 4074
AURA 2004-12
CZOSNEK - ROŚLINA O WSZECHSTRONNYM ZASTOSOWANIU
Marta Pisarek
Ilona Legięć
nr katalogowy: 670
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Kukurydza (cz. 1) Wiadomości ogólne
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14151
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-8
Antybakteryjne dzianiny z bambusa
nr katalogowy: 13782
AURA 2010-7
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 53948
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-11
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 117083
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2007-4
Wskazówki dotyczące doboru płytek ceramicznych
KAZIMIERA MAKULSKA
nr katalogowy: 31630
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Cukiernia ASPROD
nr katalogowy: 29581
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-7
Klasyfikacja użytkowa zmiękczaczy
nr katalogowy: 29509
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-11
Modelowanie pól temperatury w przegrodach budowlanych przy ogrzewaniu niestacjonarnym
AGNIESZKA LECHOWSKA
ARTUR GUZIK
nr katalogowy: 30976
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-4
Szkolenia organizowane przez Polskie Zrzeszenie Inżynierów i Techników Sanitarnych w 2012 roku Część I
nr katalogowy: 66905
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-1
Analiza kosztów wytwarzania c.w.u. za pomocą dwufunkcyjnego kotła gazowego za pomocą dwufunkcyjnego kotła gazowego
JAROSŁAW BORYCA
nr katalogowy: 32259
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Przemysłowy potencjał rozmarynu lekarskiego (Rosmarinus officinalis L.)
Alicja Surowiak
Dorota Kannenberg-Leszczyńska
Daniel J. Strub
Stanisław Lochyński
nr katalogowy: 124850
10.15199/62.2020.2.15
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-1
KUKURYDZA "słoneczne ziarno zdrowia"
Roman Warzecha
nr katalogowy: 96062
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-8
Efekty budownictwa mieszkaniowego w I półroczu 2008 roku
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 37554
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-5
Opakowania do kontaktu z żywnością
ROMAN IMBIEROWICZ
ANNA WITKOWSKA
nr katalogowy: 113989
AURA 2007-5
Kradzieże leśne
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 26023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Mniszek lekarski – roślina lecznicza o właściwościach prozdrowotnych
Patrycja Gazda
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 150106
10.15199/65.2024.8.8
mniszek lekarski
roślina lecznicza
polifenole
działanie przeciwzapalne
dandelion
medicinal plant
polyphenols
anti-inflammatory effect
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
Gramy w zielone
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 27094
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Kukurydza - Klasyfikacja, pochodzenie i rozpowszechnienie
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 35949
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43191
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Dereń właściwy - roślina zapomniana
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 38048
AURA 2022-9
RÓŻA
Marta Monde
nr katalogowy: 139420
AURA 2013-10
Rokitnik dla urody
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 79505
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 109977
AURA 2008-4
Przetrwać mimo wszystko - fitoncydy w medycynie
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 34230
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Kłącze do zadań specjalnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 39490
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Szanse na rozwój rynku orkiszu w Niemczech
nr katalogowy: 29994
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Rokitnik - roślina niczym apteka
MAGDALENA GUT
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 36004
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Imbir na zimowe dni
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 23284
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Dożynki spółdzielcze - z szacunkiem do chleba
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 87324
OPAKOWANIE 2015-5
Roślina z kubka, czyli ekologia w społecznym wydaniu
nr katalogowy: 91359
AURA 2022-2
Rezerwat przyrody „Ochojec” w Katowicach
Marta WĄSIK
Rafał SIMON
nr katalogowy: 136239
AURA 2013-4
Len doskonały także w pielęgnacji skóry
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 75682
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 51884
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-12
Pozwolenia na budowę budynków biurowych w statystyce
Mirosław Ziach
nr katalogowy: 146537
AURA 2022-2
Rezerwat przyrody „Ochojec” w Katowicach
Marta WĄSIK
Rafał SIMON
nr katalogowy: 136239
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Rok prosa
nr katalogowy: 143476
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Porównanie wartości wybranych wyróżników ziarna pszenicy w stadium dojrzałości woskowej i pełnej
MICHAEL ABDALLA
ŁUKASZ DOPIERAŁA
nr katalogowy: 37060
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-11
Nowe prefabrykaty w ofercie firmy LEIER
Wojciech Stasiak
nr katalogowy: 110704
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-11
Budownictwo mieszkaniowe z prefabrykatów żelbetowych w Polsce wczoraj i dziś
Jan Makuszewski
nr katalogowy: 56035
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Go Sport - doskonałe pieczywo dla wszystkich, którzy dbają o zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się i prawidłowy, pro-sportowy styl życia.
Marcin Szczepaniak
nr katalogowy: 100560
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-6
Problematyka ujawniania funkcji użytkowej budynku w operacie ewidencyjnym w aspekcie obowiązujących przepisów prawnych
MAŁGORZATA BUŚKO
nr katalogowy: 84863
ELEKTROINSTALATOR 2021-12
ANALIZA ENERGETYCZNA BUDYNKÓW
nr katalogowy: 135236
AURA 2022-11
Czy klimatyczne zawirowania mogą wymieść lasy?
Adam Wójcicki
nr katalogowy: 140547
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Chmiel i produkty chmielowe dla browarnictwa
Marcin Żyła
nr katalogowy: 149344
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-5
Analiza zapotrzebowania na ciepło na potrzeby przygotowania ciepłej wody użytkowej w budownictwie wielorodzinnym
BOŻENA BABIARZ
WŁADYSŁAW SZYMAŃSKI
nr katalogowy: 59744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Skromne targi Organic Marketing Forum roślina
Marta Stus
nr katalogowy: 62013
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-1
Membrana
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 88983
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Konopie - najbardziej uniwersalna roślina na świecie Cz. 2
nr katalogowy: 121484
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Napoje z konopiami - szansa dla producenta i konsumenta
Adam Bogacz
nr katalogowy: 120738
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-10
Pozwolenia na budowę obiektów przemysłowych i magazynowych w statystyce
Mirosław Ziach
nr katalogowy: 145667
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-11
Pozwolenia na budowę hoteli i budynków zakwaterowania turystycznego w statystyce
Mirosław Ziach
nr katalogowy: 146123
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Powierzchnia użytkowa w przepisach prawnych i praktyce
Andrzej Pogorzelski
Jan Sieczkowski
nr katalogowy: 138094
AURA 2020-4
Bez czarny - właściwości prozdrowotne i zastosowanie
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 125828
10.15199/2.2020.4.1
bez czarny
skład
składniki bioaktywne
właściwości lecznicze
black elderberry
composition
bioactive ingredients
medicinal properties
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-19-20
Rzepakowe danie
nr katalogowy: 109236
AURA 2016-1
Ropa naftowa oraz paliwa alternatywne
Piotr Kardasz
Jacek Dosko cz
Magdalna Gazdow icz
Lubow Onyszczuk
nr katalogowy: 96088
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Awokado wartość żywieniowa
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 94957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Rokitnik w produktach spożywczych
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 99235
10.15199/65.2016.6.6
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Olej rzepakowy - jego wartość żywieniowa i użytkowa
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 45697
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-4
Jastrych i termoizolacja pod wykładziną ceramiczną
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 135298
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-4
Jastrych i termoizolacja pod wykładziną ceramiczną
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 135298
AURA 2018-2
Sit rozpierzchły - nieznane oblicze pospolitej rośliny
Karina Krzciuk
nr katalogowy: 112090
sit rozpierzchły
Juncus effusus
biowskaźnik
akumulacja metali
przeciwutleniacze
soft rush
Juncus effusus
bioindicator
metal accumulation
antioxidants
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-6
WIRTUALNA KONFERENCJA I WYSTAWA NA TEMAT ENERGOELEKTRONIKI – PowerUP EXPO
nr katalogowy: 126908
OPAKOWANIE 2021-6
Złożone opakowania TOP PREMIUM – rigid box ze sztywną obwolutą
nr katalogowy: 132218
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Jagody goji superowoc w dietoterapii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 85105
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Mniszek lekarski - źródło substancji prozdrowotnych
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 109570
10.15199/64.2017.9.5
mniszek lekarski
miód
ocet
polifenole
wino
dandelion
honey
vinegar
polyphenols
wine
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Retrospektywne spojrzenie na kształtowanie jakości wędlin
Adam Olszewski
nr katalogowy: 61128
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50877
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Żywe mulcze w uprawie buraka cukrowego
Lesław Zimny
Bernadeta Strochalska
nr katalogowy: 45032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Słodko-gorzka prawda o stewii
Joanna Ziembicka
nr katalogowy: 44561
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Orlica, czyli gosari
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 69661
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Budowa ziarna pszenicy - ważne też dla piekarzy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 60021
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Soja do zadań specjalnych
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 80325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Poznaj grykę
nr katalogowy: 101603
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Jarmuż (Brassica oleracea L. var. acephala DC.) - cenne warzywo kapustne Cz. I. Pochodzenie, uprawa i kierunki wykorzystania
Anna Korus
nr katalogowy: 88499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Noni - tropikalny owoc o wysokim potencjale prozdrowotnym
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 91999
10.15199/65.2015.6.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
MANOMIN Historia pewnej "dzikiej kultury"
Beata Marchand
nr katalogowy: 89833
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Dojrzewanie pożniwne ziarna pszenicy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 145397
CHŁODNICTWO 2013-6
25 lat firmy Systherm Szkolenie w Centrum Chłodnictwa, Klimatyzacji i Pomp Ciepła Systherm w Szczecinie dotyczące klimatyzatorów Samsung
Ewa Gumińska
nr katalogowy: 77415
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-11
Wpływ termomodernizacji budynków wielorodzinnych na zużycie ciepła
CEZARY A. PIEŃKOWSKI
nr katalogowy: 55679
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-11
Automatycznie regulowana przepływowa pompa kawitacyjna firmy Seepex
nr katalogowy: 129169
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-1
Wykorzystanie zasobnika ciepła/chłodu z materiałem zmiennofazowym (PCM) w instalacji ogrzewania i klimatyzacji budynku Małopolskiego Centrum Nauki Cogiteon w Krakowie
Radosław Radziecki
nr katalogowy: 135992
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Historia i zastosowanie przypraw i aromatów (cz. V) Szafran
Renata Smardzewska-Lasota
nr katalogowy: 50855
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Goji - owoc zdrowia i długowieczności
nr katalogowy: 47063
AURA 2021-2
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 130610
AURA 2024-3
Fasolnik chiński – cenne, lecz mało znane warzywo strączkowe
Elżbieta PATKOWSKA
nr katalogowy: 147705
10.15199/2.2024.3.3
fasolnik chiński
warzywo strączkowe
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
asparagus bean
leguminous plant
nutritional value
pro- -health properties
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-6
Badanie parametrów użytkowych chińskich wyrobów tekstylnych. Cz. I
Agnieszka Lisiak-Kucińska
Michał Miklas
nr katalogowy: 52612
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Podstawowe zasady racjonalnego żywienia buraka cukrowego symptomy niedoboru makro i mikroelementów
Witold Grzebisz
nr katalogowy: 45995
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Słownik wyrazów okołowielkanocnych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 58714
AURA 2015-9
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 93390
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-11
Ocena wpływu rodzaju instalacji cieplnych, konstrukcji oraz lokalizacji budynku jednorodzinnego na spełnienie wymagań WT 2021 w odniesieniu do wskaźnika EP. Część 1. Obliczenia podstawowe
Bartosz Deleska
Anna Kowalczyk
nr katalogowy: 140432
10.15199/9.2022.11.4
ogrzewanie
wentylacja
ciepła woda użytkowa
energia użytkowa
energia końcowa
energia pierwotna
efektywność energetyczna
heating
ventilation
domestic hot water
useful energy
final energy
primary energy
energetic efficiency
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-11
Ocena wpływu rodzaju instalacji cieplnych, konstrukcji oraz lokalizacji budynku jednorodzinnego na spełnienie wymagań WT 2021 w odniesieniu do wskaźnika EP. Część 1. Obliczenia podstawowe
Bartosz Deleska
Anna Kowalczyk
nr katalogowy: 140432
10.15199/9.2022.11.4
ogrzewanie
wentylacja
ciepła woda użytkowa
energia użytkowa
energia końcowa
energia pierwotna
efektywność energetyczna
heating
ventilation
domestic hot water
useful energy
final energy
primary energy
energetic efficiency
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-11
Ocena wpływu rodzaju instalacji cieplnych, konstrukcji oraz lokalizacji budynku jednorodzinnego na spełnienie wymagań WT 2021 w odniesieniu do wskaźnika EP. Część 1. Obliczenia podstawowe
Bartosz Deleska
Anna Kowalczyk
nr katalogowy: 140432
10.15199/9.2022.11.4
ogrzewanie
wentylacja
ciepła woda użytkowa
energia użytkowa
energia końcowa
energia pierwotna
efektywność energetyczna
heating
ventilation
domestic hot water
useful energy
final energy
primary energy
energetic efficiency
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Ocena wpływu rodzaju instalacji cieplnych, konstrukcji oraz lokalizacji budynku jednorodzinnego na spełnienie wymagań WT 2021 w odniesieniu do wskaźnika EP – Część 2 – obliczenia uzupełniające
Bartosz Deleska
Anna Kowalczyk
nr katalogowy: 140984
10.15199/9.2022.12.1
ogrzewanie
wentylacja
ciepła woda użytkowa
energia użytkowa
energia końcowa
energia pierwotna
efektywność energetyczna
heating
ventilation
domestic hot water
useful energy
final energy
primary energy
energetic efficiency
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Ocena wpływu rodzaju instalacji cieplnych, konstrukcji oraz lokalizacji budynku jednorodzinnego na spełnienie wymagań WT 2021 w odniesieniu do wskaźnika EP – Część 2 – obliczenia uzupełniające
Bartosz Deleska
Anna Kowalczyk
nr katalogowy: 140984
10.15199/9.2022.12.1
ogrzewanie
wentylacja
ciepła woda użytkowa
energia użytkowa
energia końcowa
energia pierwotna
efektywność energetyczna
heating
ventilation
domestic hot water
useful energy
final energy
primary energy
energetic efficiency
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Ocena wpływu rodzaju instalacji cieplnych, konstrukcji oraz lokalizacji budynku jednorodzinnego na spełnienie wymagań WT 2021 w odniesieniu do wskaźnika EP – Część 2 – obliczenia uzupełniające
Bartosz Deleska
Anna Kowalczyk
nr katalogowy: 140984
10.15199/9.2022.12.1
ogrzewanie
wentylacja
ciepła woda użytkowa
energia użytkowa
energia końcowa
energia pierwotna
efektywność energetyczna
heating
ventilation
domestic hot water
useful energy
final energy
primary energy
energetic efficiency
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Amarantus - skład chemiczny i wartość prozdrowotna
Ewelina Łysoń
Wioletta Biel
nr katalogowy: 106760
10.15199/65.2017.6.9
amarantus
skład chemiczny
właściwości prozdrowotne
amaranth
chemical composition
health- -promoting properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 117625
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Kasza jaglana i komosa ryżowa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 119900
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Możliwości wykorzystania naturalnych surowców wysokobiałkowych (rzęsy wodnej i much) do celów paszowych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 96594
CHŁODNICTWO 2014-5
Nowe pompy ciepła Johnson Controls
nr katalogowy: 84394
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-9
Czy wiesz , że...
nr katalogowy: 54077
OPAKOWANIE 2015-3
Charakterystyka użytkowa znaków alfabetu Braille'a tłoczonych na gorąco folią
DIANA ANTONIVNA VAKULICH
VOLODYMYR ZINOVIEVYCH MAIK
NATALIYA VOLODYMYRIVNA YARKA
VIRA MYKOLAJIVNA RYMARZEWSKA
nr katalogowy: 90344
10.15199/42.2015.3.1
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Spełnienie przez ABK wymagania podstawowego „Higiena, zdrowie i środowisko”
Lech Misiewicz
Paweł Walczak
nr katalogowy: 138085
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wpływ nawożenia azotem na właściwości amylograficzne mąki z sorgo
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Marek Bury
nr katalogowy: 117560
sorgo
odmiany
nawożenie azotowe
właściwości amylograficzne
sorghum
cultivars
nitrogen fertilization
amylographic properties
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-14-15
Ogrody przyszłości
Henryk Piekut
nr katalogowy: 92340
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-10-11
Włókno bananowe w wyrobach tekstylnych – trampki z włókna bananowego dużym krokiem w zrównoważonej modzie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 129232
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Pszenica w XXI wieku cz. 2
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140644
AURA 2017-7-8
Tajemnica sylfionu - pierwszej znanej rośliny wytępionej przez człowieka
Przemysław Piotr TOMCZYK
nr katalogowy: 108383
AURA 2023-2
Cykoria korzeniowa – rzadko uprawiane warzywo wysokoinulinowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141757
10.15199/2.2023.2.1
cykoria korzeniowa
roślina wysokoinulinowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
root chicory
high inulin plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-2
Cykoria korzeniowa – rzadko uprawiane warzywo wysokoinulinowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141757
10.15199/2.2023.2.1
cykoria korzeniowa
roślina wysokoinulinowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
root chicory
high inulin plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Pomidor - frapujący owoc z frapującą historią
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 53344
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-9
Plantacja lawendy
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 122121
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 100339
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
MANOMIN, czyli o emblemacie Minnesoty i jego wykorzystaniu w wypieku chleba
Beata Marchand
nr katalogowy: 89600
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Porcelanowy zawijas (korespondencja z Holandii)
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 117568
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-12
Wyłączenie gruntu z produkcji rolnej a użytek B
Artur HORODYSKI
nr katalogowy: 117415
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-8
Problemy impregnacji adhezyjnej tkanin kordowych w krajowym przemyśle oponowym
LESZEK PAWŁOWSKI
nr katalogowy: 107297
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-12
Wpływ technologii budynków wielorodzinnych na zużycie ciepła
CEZARY A. PIEŃKOWSKI
nr katalogowy: 55937
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-7
KOMPLEKSOWE USŁUGI W ZAKRESIE OCHRONY ELEKTRONIKI
nr katalogowy: 132680
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Minikiwi - nowy, cenny surowiec dla przemysłu spożywczego
Michał Bialik
Ewa Gondek
Artur Wiktor
Piotr Latocha
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 113397
10.15199/65.2018.4.6
Actinidia arguta
właściwości prozdrowotne
wykorzystanie przemysłowe
Kiwiberry
Actinidia arguta
health properties
industrial applications
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Słodka roślina
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 78115
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Borówka czernica (czarna jagoda) - polski superowoc?
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 52628
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Cebula - "trufla" nie tylko dla ubogich
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 58637
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Nasiona bobu w walce z chorobą Parkinsona
Katarzyna Pawłowska
Maciej Kuligowski
Jacek Nowak
nr katalogowy: 100971
10.15199/65.2016.7.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
AURA 2022-11
Czy klimatyczne zawirowania mogą wymieść lasy?
Adam Wójcicki
nr katalogowy: 140547
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-10
KRONIKA
nr katalogowy: 116587
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Ograniczona dostępność norm
nr katalogowy: 63735
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-5
Metoda oceny budynku pod kątem zrównoważonego rozwoju
Michał Piasecki
nr katalogowy: 51990
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-5
Perspektywy stosowania żerdzi z betonu wirowanego w napowietrznych liniach elektroenergetycznych niskich napięć
Ryszard Dekarz
nr katalogowy: 51493
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-4
Wpływ instalowania przyrządów pomiarowych w mieszkaniach budynków wielorodzinnych na zużycie ciepła
CEZARY A. PIEŃKOWSKI
nr katalogowy: 58826
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-6
Interpretacja zacieków a rzeczywistość
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 149120
AURA 2019-3
Zmiany klimatu największym zagrożeniem dla kawy
Piotr Skubała
nr katalogowy: 119048
10.15199/2.2019.3.3
uprawa kawy
dzikie gatunki kawy
zmiany klimatu
coffee cultivation
wild coffee species
climate change
AURA 2023-12
Rosa rugosa Thunb. w aspekcie inwazyjności
Katarzyna KARCZMARZ
nr katalogowy: 146425
10.15199/2.2023.12.3
Rosa rugosa Thunb.
inwazyjność
bioróżnorodność
ochrona biotechniczna
właściwości użytkowe
właściwości lecznicze
element krajobrazu
Rosa rugosa Thunb.
invasiveness
biodiversity
biotechnical protection
functional properties
medicinal properties
landscape element
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Amarantus w piekarstwie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 64967
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-10
Charakterystyka i zastosowanie kaszy krakowskiej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 93983
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-8
Efekty budownictwa mieszkaniowego w I półroczu 2020 roku
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 127610
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-4
Jastrych i termoizolacja pod wykładziną ceramiczną
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 135298
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-6
Z życia SPP
nr katalogowy: 138045
AURA 2012-7
Znaczenie fenologii w rolnictwie ekologicznym
Czesława TRĄBA
nr katalogowy: 69551
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Pomidor - idealne źródło witamin, substancji odżywczych i prozdrowotnych
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 61778
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Walory żywieniowe i możliwości wykorzystania sorgo w żywieniu człowieka
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 55358
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Guayusa - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 123053
10.15199/64.2019.10.4
Ilex guayusa
mate
herbata
naturalne napoje energetyzujące
Ilex guayusa
mate
tea
natural energy drinks
AURA 2017-2
Produkcja tlenu?
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 104055
AURA 2022-5
Nowe perspektywy uprawy i wykorzystania rokitnika zwyczajnego w Polsce
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 137577
10.15199/2.2022.5.4
rokitnik zwyczajny
uprawa
wykorzystanie
sea buckthorn
cultivation
use
AURA 2022-5
Nowe perspektywy uprawy i wykorzystania rokitnika zwyczajnego w Polsce
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 137577
10.15199/2.2022.5.4
rokitnik zwyczajny
uprawa
wykorzystanie
sea buckthorn
cultivation
use
AURA 2022-9
RÓŻA
Marta Monde
nr katalogowy: 139420
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Zwilżalność powierzchni zadrukowanych biodegradowalnych folii
Wanda Nowak
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 110739
10.15199/62.2017.11.11
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-7
Wybrane aspekty budowy tradycyjnych i nowoczesnych obiektów mostowych
Janusz Sochacki
nr katalogowy: 69512
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-8
Stadion żużlowy w Toruniu
Jacek Kwieciński
nr katalogowy: 61586
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-9
Wymagania dotyczące podłóg do obiektów sportowych
Anna Policińska-Serwa
Ewa Sudoł
nr katalogowy: 54323
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-3
Tarasy - kondensacja międzywarstwowa
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 104535
10.15199/33.2017.03.06
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Posadzki na parkingach i w garażach
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 151128
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Potencjalne możliwości fitoremediacji wód zanieczyszczonych metalami toksycznymi na przykładzie Nasturtium officinale
Justyna Milke
Małgorzata Gałczyńska
nr katalogowy: 130027
10.15199/62.2021.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Potencjalne możliwości fitoremediacji wód zanieczyszczonych metalami toksycznymi na przykładzie Nasturtium officinale
Justyna Milke
Małgorzata Gałczyńska
nr katalogowy: 130027
10.15199/62.2021.1.3
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-10
Wpływ wybranych instalacji HVAC na wartość wskaźników zapotrzebowania na energię w świadectwie charakterystyki energetycznej
JOANNA RUCIŃSKA
ŁUKASZ AMANOWICZ
nr katalogowy: 145639
10.15199/9.2023.10.4
charakterystyka energetyczna
instalacje HVAC
energia użytkowa
energia końcowa
energia pierwotna
energy performance
HVAC installations
usable energy
final energy
primary energy
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH