Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Analiza śladu węglowego a wyzwania klimatyczne dla produkcji mąki
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 148948
10.15199/61.2024.3.4
emisja gazów cieplarnianych
ślad węglowy mąki
przemysł młynarski
znakowanie żywności
zrównoważony rozwój
greenhouse gas emissions
flour carbon footprint
milling industry
food labeling
sustainability
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
BIM technology application to carbon footprint calculations in housing
Marcin Dębiński
Janusz Bohatkiewicz
Sławomir Biruk
Michał Karkowski
nr katalogowy: 151559
10.15199/33.2024.11.14
ślad węglowy
BIM
modelowanie informacji o budynku
analiza cyklu życia
carbon footprint
BIM
building information modeling
life cycle analysis
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Wpływ składu mieszanek betonowych nowej generacji na ich ślad węglowy
Daniel Wałach
nr katalogowy: 143788
10.15199/33.2023.06.07
ślad węglowy
LCA materiałów budowlanych
zrównoważone budownictwo
dekarbonizacja.
carbon footprint
LCA of building materials
sustainable construction
decarbonization.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Wpływ składu mieszanek betonowych nowej generacji na ich ślad węglowy
Daniel Wałach
nr katalogowy: 143788
10.15199/33.2023.06.07
ślad węglowy
LCA materiałów budowlanych
zrównoważone budownictwo
dekarbonizacja.
carbon footprint
LCA of building materials
sustainable construction
decarbonization.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Wpływ składu mieszanek betonowych nowej generacji na ich ślad węglowy
Daniel Wałach
nr katalogowy: 143788
10.15199/33.2023.06.07
ślad węglowy
LCA materiałów budowlanych
zrównoważone budownictwo
dekarbonizacja.
carbon footprint
LCA of building materials
sustainable construction
decarbonization.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Wpływ składu mieszanek betonowych nowej generacji na ich ślad węglowy
Daniel Wałach
nr katalogowy: 143788
10.15199/33.2023.06.07
ślad węglowy
LCA materiałów budowlanych
zrównoważone budownictwo
dekarbonizacja.
carbon footprint
LCA of building materials
sustainable construction
decarbonization.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Wpływ składu mieszanek betonowych nowej generacji na ich ślad węglowy
Daniel Wałach
nr katalogowy: 143788
10.15199/33.2023.06.07
ślad węglowy
LCA materiałów budowlanych
zrównoważone budownictwo
dekarbonizacja.
carbon footprint
LCA of building materials
sustainable construction
decarbonization.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ślad węglowy opakowań żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
nr katalogowy: 143829
10.15199/65.2023.6.7
ślad węglowy
opakowania do żywności
wymogi prawne
emisja CO2
carbon footprint
food packaging
legislative regulations
CO2 emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ślad węglowy opakowań żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
nr katalogowy: 143829
10.15199/65.2023.6.7
ślad węglowy
opakowania do żywności
wymogi prawne
emisja CO2
carbon footprint
food packaging
legislative regulations
CO2 emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ślad węglowy opakowań żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
nr katalogowy: 143829
10.15199/65.2023.6.7
ślad węglowy
opakowania do żywności
wymogi prawne
emisja CO2
carbon footprint
food packaging
legislative regulations
CO2 emissions
CHŁODNICTWO 2015-12
Ślad węglowy modelowej instalacji chłodniczej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Paweł Kuleta
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 95598
10.15199/8.2015.12.1
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Ślad węglowy (CF) w łańcuchu chłodniczym produkcji żywności
URSZULA STĘPLEWSKA
MAGDALENA WRÓBEL-JĘDRZEJEWSKA
nr katalogowy: 87492
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-12
Problemy śladu węglowego w budownictwie
Michał Ciuła
Marcin Furtak
nr katalogowy: 146528
10.15199/33.2023.12.16
ślad węglowy
budownictwo
ekologia
ocieplenie klimatu.
carbon footprint
construction
ecology
global warming.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Ślad środowiskowy technologii spożywczej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 119741
10.15199/64.2019.4.4
ślad środowiskowy
ślad węglowy
ślad wodny
technologia spożywcza
environmental footprint
carbon footprint
water footprint
food technology
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Zielony potencjał cementu wapiennego w aspekcie redukcji śladu węglowego wbudowanego w konstrukcjach mostowych
Piotr Górak
Paweł Mofina
Łukasz Guzikowski
nr katalogowy: 140004
10.15199/33.2022.10.27
beton mostowy
wbudowany ślad węglowy
dekarbonizacja
trwałość
kamień wapienny
emisyjność.
bridge concrete
embodied carbon footprint
decarbonization
durability
limestone
emission.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Zielony potencjał cementu wapiennego w aspekcie redukcji śladu węglowego wbudowanego w konstrukcjach mostowych
Piotr Górak
Paweł Mofina
Łukasz Guzikowski
nr katalogowy: 140004
10.15199/33.2022.10.27
beton mostowy
wbudowany ślad węglowy
dekarbonizacja
trwałość
kamień wapienny
emisyjność.
bridge concrete
embodied carbon footprint
decarbonization
durability
limestone
emission.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Wpływ emisji gazów cieplarnianych, powstałych podczas cyklu otrzymywania kaszy jęczmiennej, na powstawanie śladu węglowego
Alicja Ceglińska
Piotr Dziekoński
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 101318
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Analysis of the use of recycled limestone flour for cement-lime binders and mortars
Bogdan Langier
Jacek Halbiniak
Izabela Major
nr katalogowy: 151551
10.15199/33.2024.11.06
mączka wapienna
zaprawa cementowo-wapienna
recykling
limestone flour
cement-lime mortar
recycling
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Ślad węglowy – istotny parametr zrównoważonego rozwoju w branży zbożowo-młynarskiej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 145406
ślad węglowy
dyrektywa CSRD
przemysł rolno-spożywczy
emisja GHG
carbon footprint
CSRD
agri-food industry
GHG emissions
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Analiza śladu węglowego mineralnego nawożenia azotem zbóż w zależności od zastosowanej techniki aplikacji nawozów
Piotr Rybacki
Renata Gaj
nr katalogowy: 138110
10.15199/62.2022.6.1
gazy cieplarniane
GHGs
ślad węglowy
mineralne nawożenie
greenhouse gases
GHGs
carbon footprint
mineral fertilization
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Analiza śladu węglowego mineralnego nawożenia azotem zbóż w zależności od zastosowanej techniki aplikacji nawozów
Piotr Rybacki
Renata Gaj
nr katalogowy: 138110
10.15199/62.2022.6.1
gazy cieplarniane
GHGs
ślad węglowy
mineralne nawożenie
greenhouse gases
GHGs
carbon footprint
mineral fertilization
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Analiza śladu węglowego mineralnego nawożenia azotem zbóż w zależności od zastosowanej techniki aplikacji nawozów
Piotr Rybacki
Renata Gaj
nr katalogowy: 138110
10.15199/62.2022.6.1
gazy cieplarniane
GHGs
ślad węglowy
mineralne nawożenie
greenhouse gases
GHGs
carbon footprint
mineral fertilization
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Analiza śladu węglowego mineralnego nawożenia azotem zbóż w zależności od zastosowanej techniki aplikacji nawozów
Piotr Rybacki
Renata Gaj
nr katalogowy: 138110
10.15199/62.2022.6.1
gazy cieplarniane
GHGs
ślad węglowy
mineralne nawożenie
greenhouse gases
GHGs
carbon footprint
mineral fertilization
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Analiza śladu węglowego mineralnego nawożenia azotem zbóż w zależności od zastosowanej techniki aplikacji nawozów
Piotr Rybacki
Renata Gaj
nr katalogowy: 138110
10.15199/62.2022.6.1
gazy cieplarniane
GHGs
ślad węglowy
mineralne nawożenie
greenhouse gases
GHGs
carbon footprint
mineral fertilization
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Analiza śladu węglowego mineralnego nawożenia azotem zbóż w zależności od zastosowanej techniki aplikacji nawozów
Piotr Rybacki
Renata Gaj
nr katalogowy: 138110
10.15199/62.2022.6.1
gazy cieplarniane
GHGs
ślad węglowy
mineralne nawożenie
greenhouse gases
GHGs
carbon footprint
mineral fertilization
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Analiza śladu węglowego mineralnego nawożenia azotem zbóż w zależności od zastosowanej techniki aplikacji nawozów
Piotr Rybacki
Renata Gaj
nr katalogowy: 138110
10.15199/62.2022.6.1
gazy cieplarniane
GHGs
ślad węglowy
mineralne nawożenie
greenhouse gases
GHGs
carbon footprint
mineral fertilization
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Zielony potencjał cementu wapiennego w aspekcie redukcji śladu węglowego wbudowanego w konstrukcjach mostowych
Piotr Górak
Paweł Mofina
Łukasz Guzikowski
nr katalogowy: 140004
10.15199/33.2022.10.27
beton mostowy
wbudowany ślad węglowy
dekarbonizacja
trwałość
kamień wapienny
emisyjność.
bridge concrete
embodied carbon footprint
decarbonization
durability
limestone
emission.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Badania śladu węglowego produkcji pieczywa
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 147245
10.15199/61.2024.1.5
ślad węglowy pieczywa
GHG
emisja gazów cieplarnianych
przemysł piekarski
bread carbon footprint
GHG
greenhouse gas emissions
bakery industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Analiza śladu węglowego przechowywania i transportu chłodniczego na przykładzie borówki amerykańskiej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Pawel Kuleta
nr katalogowy: 144122
10.15199/65.2023.7.4
ślad węglowy
przechowywanie chłodnicze
emisja GHG
transport chłodniczy
carbon footprint
refrigerated storage
GHG emissions
refrigerated transport
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Analiza śladu węglowego przechowywania i transportu chłodniczego na przykładzie borówki amerykańskiej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Pawel Kuleta
nr katalogowy: 144122
10.15199/65.2023.7.4
ślad węglowy
przechowywanie chłodnicze
emisja GHG
transport chłodniczy
carbon footprint
refrigerated storage
GHG emissions
refrigerated transport
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
System opomiarowania jako narzędzie do wyznaczania śladu węglowego produkcji na przykładzie mrożonej cebuli
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 144733
10.15199/64.2023.4.4
ślad węglowy
mrożone warzywa
system opomiarowania linii produkcyjnej
carbon footprint
frozen vegetables
production line metering system
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-11
Algorithm of carbon footprint calculation for municipal wastewater treatment plant – part two
Paulina Szulc-Kłosińska
Zbysław Dymaczewski
nr katalogowy: 146003
10.15199/17.2023.11.5
GHG emissions
nitrous oxide
methane
carbon footprint
wastewater treatment
CSRD
Emisje gazów cieplarnianych
podtlenek azotu
metan
ślad węglowy
oczyszczanie ścieków
CSRD
AURA 2023-7
Ślad węglowy
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 144234
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza śladu węglowego krajowej produkcji żywności – badania na przykładzie cukru
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
nr katalogowy: 146886
10.15199/65.2024.1.2
ślad węglowy
produkcja cukru
emisje gazów cieplarnianych
carbon footprint
sugar production
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-11
Bilans dwutlenku węgla w życiu betonu
Stanisław Bartosik
Daniel Tokarski
Paweł Woliński
nr katalogowy: 123669
10.15199/74.2019.11.4
ślad węglowy
karbonatyzacja
bilans
dwutlenek węgla
carbon footprint
carbonization
balance
carbon dioxide
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-10
Algorithm of carbon footprint calculation for municipal wastewater treatment plant – part one
Paulina Szulc-Kłosińska
Zbysław Dymaczewski
nr katalogowy: 145676
10.15199/17.2023.10.4
GHG emissions
nitrous oxide
methane
carbon footprint
wastewater treatment
CSRD
Emisje gazów cieplarnianych
podtlenek azotu
metan
ślad węglowy
oczyszczanie ścieków
CSRD
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-5
Próżnia z dużym potencjałem
JACEK KRAKOWIAK
nr katalogowy: 44659
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-12
Ślad węglowy betonu
Kamil Załęgowski
Wioletta Jackiewicz-Rek
Andrzej Garbacz
Luc Courard
nr katalogowy: 81391
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Ślad wodny przemysłu rolno-spożywczego
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 115049
10.15199/64.2018.7.2
ślad wodny
zużycie wody
przemysł rolno-spożywczy
water footprint
water usage
agri-food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Opakowanie a wizerunek firmy przyjaznej środowisku
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 50754
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-9
Assessment of the protective potential of reinforcing steel in low carbon footprint concrete using electrical resistance corrosion monitoring
MICHAŁ TAŁAJ
MACIEJ BATOG
TOMASZ JAŚNIOK
ZBIGNIEW GIERGICZNY
nr katalogowy: 150479
10.15199/40.2024.9.3
corrosion
carbonation
reinforcing steel
electrical resistance corrosion monitoring
korozja
karbonatyzacja
stal zbrojeniowa
korozymetria rezystancyjna
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-9
Assessment of the protective potential of reinforcing steel in low carbon footprint concrete using electrical resistance corrosion monitoring
MICHAŁ TAŁAJ
MACIEJ BATOG
TOMASZ JAŚNIOK
ZBIGNIEW GIERGICZNY
nr katalogowy: 150479
10.15199/40.2024.9.3
corrosion
carbonation
reinforcing steel
electrical resistance corrosion monitoring
korozja
karbonatyzacja
stal zbrojeniowa
korozymetria rezystancyjna
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Economic and environmental evaluation of TRENCHMIX technology and soil replacement
Aleksandra Mach
nr katalogowy: 150638
10.15199/33.2024.09.06
ocena kosztowa
ślad węglowy
TRENCH- MIX
wymiana gruntu
cost assessment
carbon footprint
TRENCHMIX
soil replacement
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Economic and environmental evaluation of TRENCHMIX technology and soil replacement
Aleksandra Mach
nr katalogowy: 150638
10.15199/33.2024.09.06
ocena kosztowa
ślad węglowy
TRENCH- MIX
wymiana gruntu
cost assessment
carbon footprint
TRENCHMIX
soil replacement
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Carbon footprint of a sports hall building – discrepancies between reference buildings and the actual
Krzysztof Zima
Apolonia Grącka
nr katalogowy: 150640
10.15199/33.2024.09.08
gazy cieplarniane
ślad węglowy materiałów
ślad węglowy budynku
cykl życia budynku
greenhouse gases
carbon footprint of materials
building carbon footprint
building life cycle
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Carbon footprint of a sports hall building – discrepancies between reference buildings and the actual
Krzysztof Zima
Apolonia Grącka
nr katalogowy: 150640
10.15199/33.2024.09.08
gazy cieplarniane
ślad węglowy materiałów
ślad węglowy budynku
cykl życia budynku
greenhouse gases
carbon footprint of materials
building carbon footprint
building life cycle
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Carbon Footprint - kontrola emisji CO2 koniecznym elementem stabilnego i ciągłego rozwoju
Adam Steć
Paweł Małecki
nr katalogowy: 65288
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Carbon Footprint - kontrola emisji CO2 koniecznym elementem stabilnego i ciągłego rozwoju
nr katalogowy: 69410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Carbon Footprint - kontrola emisji CO2 koniecznym elementem stabilnego i ciągłego rozwoju
nr katalogowy: 76261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Optymalizacja przetwarzania produktów rolno-spożywczych w celu obniżenia emisji gazów cieplarnianych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 145286
10.15199/65.2023.9.2
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
przemysł rolno- -spożywczy
przetwórstwo
carbon footprint
greenhouse gas emissions
agri-food industry
processing
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Carbon Footprint - kontrola emisji CO2 koniecznym elementem stabilnego i ciągłego rozwoju
nr katalogowy: 63524
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-12
Zagadnienia dekarbonizacji budownictwa w Polsce
Michał Piasecki
Robert Geryło
nr katalogowy: 135172
10.15199/33.2021.12.04
śladwęglowy
przemysł budowlany
deklaracje środowiskowe
polityka klimatyczna
gospodarka niskoemisyjna
carbon footprint
construction industry
environmental declarations
climate policy
low-emission economy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Analiza śladu węglowego produkcji owocowo-warzywnej w Polsce
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 151223
10.15199/64.2024.5.3
ślad węglowy
emisje gazów cieplarnianych
przechowalnictwo owoców i warzyw
warzywa mrożone
owoce mrożone
carbon footprint
GHG emissions
fruit and vegetable storage
frozen vegetables
frozen fruit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 142858
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-9
Rola gazownictwa w transformacji energetycznej w Polsce
Maciej Chaczykowski
nr katalogowy: 139533
10.15199/17.2022.9.2
Gaz ze źródeł odnawialnych
Zielony gaz
Dekarbonizacja przemysłu
Energetyka gazowa
Gazowe źródła ciepła
Sekwestracja CO2
Renewable gas
Green gas
Industrial decarbonization
Natural gas power generation
Natural gas heating
CO2 sequestration
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
AURA 2019-6
Ślad wodny produkcji pszenicy ozimej w Wielkopolsce
Małgorzata Holka
Jerzy Bieńkowski
nr katalogowy: 120621
10.15199/2.2019.6.2
ślad wodny uprawy roślin
niebieski ślad wodny
zielony ślad wodny
szary ślad wodny
nawożenie azotem
pszenica ozima
water footprint
blue water footprint
green water footprint
grey water footprint
nitrogen fertilization
winter wheat
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Problemy wielokryterialnego wyboru „zielonych” rozwiązań budowlanych na przykładzie dachu domu szkieletowego
Agata Czarnigowska
Robert Bucoń
Jakub Gierat
nr katalogowy: 141185
10.15199/33.2022.12.17
projektowanie budynków
analiza wielokryterialna
ślad węglowy
deklaracje środowiskowe
szkielet drewniany.
building design
multi-criteria analysis
carbon footprint
environmental declarations
timber frame.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Problemy wielokryterialnego wyboru „zielonych” rozwiązań budowlanych na przykładzie dachu domu szkieletowego
Agata Czarnigowska
Robert Bucoń
Jakub Gierat
nr katalogowy: 141185
10.15199/33.2022.12.17
projektowanie budynków
analiza wielokryterialna
ślad węglowy
deklaracje środowiskowe
szkielet drewniany.
building design
multi-criteria analysis
carbon footprint
environmental declarations
timber frame.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Problemy wielokryterialnego wyboru „zielonych” rozwiązań budowlanych na przykładzie dachu domu szkieletowego
Agata Czarnigowska
Robert Bucoń
Jakub Gierat
nr katalogowy: 141185
10.15199/33.2022.12.17
projektowanie budynków
analiza wielokryterialna
ślad węglowy
deklaracje środowiskowe
szkielet drewniany.
building design
multi-criteria analysis
carbon footprint
environmental declarations
timber frame.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Problemy wielokryterialnego wyboru „zielonych” rozwiązań budowlanych na przykładzie dachu domu szkieletowego
Agata Czarnigowska
Robert Bucoń
Jakub Gierat
nr katalogowy: 141185
10.15199/33.2022.12.17
projektowanie budynków
analiza wielokryterialna
ślad węglowy
deklaracje środowiskowe
szkielet drewniany.
building design
multi-criteria analysis
carbon footprint
environmental declarations
timber frame.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Problemy wielokryterialnego wyboru „zielonych” rozwiązań budowlanych na przykładzie dachu domu szkieletowego
Agata Czarnigowska
Robert Bucoń
Jakub Gierat
nr katalogowy: 141185
10.15199/33.2022.12.17
projektowanie budynków
analiza wielokryterialna
ślad węglowy
deklaracje środowiskowe
szkielet drewniany.
building design
multi-criteria analysis
carbon footprint
environmental declarations
timber frame.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-9
Rola gazownictwa w transformacji energetycznej w Polsce
Maciej Chaczykowski
nr katalogowy: 139533
10.15199/17.2022.9.2
Gaz ze źródeł odnawialnych
Zielony gaz
Dekarbonizacja przemysłu
Energetyka gazowa
Gazowe źródła ciepła
Sekwestracja CO2
Renewable gas
Green gas
Industrial decarbonization
Natural gas power generation
Natural gas heating
CO2 sequestration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Ślad wodny jako wskaźnik zużycia wody w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 109274
10.15199/65.2017.9.3
ślad wodny
ślad węglowy
prawo wodne
water footprint
carbon footprint
water law
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Gatunkowanie mąk pszennych w wybranych krajach anglojęzycznych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 86957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Jakość wybranych surowców makaronowych dostępnych na rynku polskim
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Ewelina Kuzawińska
Anna Wirkijowska
Emilia Sykut-Domańska
nr katalogowy: 110957
semolina
mąka makaronowa
pszenica zwyczajna
pszenica durum
semolina
flour pasta
common wheat
durum wheat
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Zmniejszenie śladu węglowego procesów utleniania gazu ziemnego przez dodatek wodoru
Beata Stasińska
Marek Rotko
nr katalogowy: 134677
10.15199/62.2021.11.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Zmniejszenie śladu węglowego procesów utleniania gazu ziemnego przez dodatek wodoru
Beata Stasińska
Marek Rotko
nr katalogowy: 134677
10.15199/62.2021.11.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Nowe książki
nr katalogowy: 25161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121642
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-9
„Zielony” beton mostowy
Piotr Górak
Jarosław Gaudy
Andrzej Wójcik
nr katalogowy: 133474
10.15199/33.2021.09.07
beton mostowy
ślad węglowy
dekarbonizacja
trwałość
zrównoważony rozwój
bridge concrete
carbon footprint
decarbonization
durability
sustainability
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-10
Ocena wielkości indywidualnych śladów wodnych mieszkańców miasta
Ewa Burszta-Adamiak
Ewa Perz
nr katalogowy: 101648
10.15199/17.2016.10.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Life Cycle Assessment of unconventional hydrocarbons deposits of shale and tight gas production in Poland
Monika Wójcik
Paweł Gładysz
Wojciech Kostowski
Krzysztof Łodziński
nr katalogowy: 140180
10.15199/17.2022.10.3
life cycle assessment
shale gas
tight gas
environment pollution
carbon footprint
global warming potential
life cycle assessment
shale gas
tight gas
environment pollution
carbon footprint
global warming potential
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Life Cycle Assessment of unconventional hydrocarbons deposits of shale and tight gas production in Poland
Monika Wójcik
Paweł Gładysz
Wojciech Kostowski
Krzysztof Łodziński
nr katalogowy: 140180
10.15199/17.2022.10.3
life cycle assessment
shale gas
tight gas
environment pollution
carbon footprint
global warming potential
life cycle assessment
shale gas
tight gas
environment pollution
carbon footprint
global warming potential
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Economic and technical analysis of implementing elements of the circular economy in road construction
Anna Krawczyńska-Piechna
Katarzyna Budek-Wiśniewska
Marcin Zaręba
nr katalogowy: 150642
10.15199/33.2024.09.10
gospodarka cyrkulacyjna
recykling
destrukt asfaltowy
analiza SWOT
analiza porównawcza
circular economy
recycling
asphalt destruct
SWOT analysis
comparative analysis
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Economic and technical analysis of implementing elements of the circular economy in road construction
Anna Krawczyńska-Piechna
Katarzyna Budek-Wiśniewska
Marcin Zaręba
nr katalogowy: 150642
10.15199/33.2024.09.10
gospodarka cyrkulacyjna
recykling
destrukt asfaltowy
analiza SWOT
analiza porównawcza
circular economy
recycling
asphalt destruct
SWOT analysis
comparative analysis
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-10
Dekarbonizacja sektora celulozowo-papierniczego – od pomiaru śladu węglowego po plan net zero
KRZYSZTOF STARZYK
JAKUB HITERSKI
nr katalogowy: 151209
OPAKOWANIE 2014-10
Packaging carbon footprint
HANNA ŻAKOWSKA
GRZEGORZ GANCZEWSKI
CAISA JOHANSSON
CARMEN SANCHEZ
ELENA BOBU
GUSTAAF SCHOUKENS
KENNERT JOHANSSON
SONJA JAMNICKI
nr katalogowy: 87402
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121641
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Nowe wyzwania dla przedsiębiorców w zakresie ochrony środowiska (f-gazy)
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 144661
10.15199/65.2023.8.3
dyrektywa CSRD
ślad węglowy
f-gazy
baza danych sprawozdań
baza danych odpadów
CSRD directive
carbon footprint
f-gases
report database
waste database
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Natalia Kępińska
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126427
cechy fizyko-chemiczne
mąka żytnia
pieczywo
rolnictwo ekologiczne
wartość wypiekowa
physico-chemical characteristics
rye flour
bread
ecological farm
baking value
OPAKOWANIE 2012-11
Przyszłość opakowań z biotworzyw
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 72393
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Power system flexibility assessment for future flexibility needs: high-level screening method of the Macedonian power system
Stojan Malcheski
Sime Kuzarevski
Jovica Vuletic
Jordanco Angelov
Mirko Todorovski
nr katalogowy: 143759
10.15199/48.2023.06.28
power system flexibility
power system inertia
Monte Carlo method
long-term planning.
elastyczność systemu elektroenergetycznego
planowanie długoterminowe.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Power system flexibility assessment for future flexibility needs: high-level screening method of the Macedonian power system
Stojan Malcheski
Sime Kuzarevski
Jovica Vuletic
Jordanco Angelov
Mirko Todorovski
nr katalogowy: 143759
10.15199/48.2023.06.28
power system flexibility
power system inertia
Monte Carlo method
long-term planning.
elastyczność systemu elektroenergetycznego
planowanie długoterminowe.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
The gas response of hydroxyl modified SWCNTs and carboxyl modified SWCNTs to H2S and SO2
Xiaoxing ZHANG
Bing YANG
Ziqiang DAI
Chenchen LUO
nr katalogowy: 69349
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Ocena ekstensograficzna jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 105089
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Ocena farinograficzna, jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 103875
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Metody oznaczania zawartości białka i wskaźnika sedymentacyjnego Zeleny'ego
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 98706
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Ważne dla młynarzy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 138724
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-2
VARIA
nr katalogowy: 65693
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Ekologiczne opakowania z nadrukiem na podłożu metalizowanym
Svitlana Khadzhynova
Andrzej Płatek
Anna Frąc
nr katalogowy: 143843
10.15199/54.2023.6.1
folia metalizowana
laminowanie
delaminacja
opakowanie tekturowe
jakość
metallized foil
lamination
delamination
cardboard packaging
quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Ekologiczne opakowania z nadrukiem na podłożu metalizowanym
Svitlana Khadzhynova
Andrzej Płatek
Anna Frąc
nr katalogowy: 143843
10.15199/54.2023.6.1
folia metalizowana
laminowanie
delaminacja
opakowanie tekturowe
jakość
metallized foil
lamination
delamination
cardboard packaging
quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Ekologiczne opakowania z nadrukiem na podłożu metalizowanym
Svitlana Khadzhynova
Andrzej Płatek
Anna Frąc
nr katalogowy: 143843
10.15199/54.2023.6.1
folia metalizowana
laminowanie
delaminacja
opakowanie tekturowe
jakość
metallized foil
lamination
delamination
cardboard packaging
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mąka żarnowa odkrywana na nowo
Anna Diowksz
nr katalogowy: 115167
mąka żarnowa
otręby
zarodki
jakość pieczywa
walory prozdrowotne
stone-ground flour
bran
germ
bread quality
health-promoting properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Wpływ mielonych nasion chia na właściwości reologiczne mieszanek z mąki pszennej
Agata Wojciechowicz-Budzisz
Krystyna Siekańska
Beata Włodarska
nr katalogowy: 149825
10.15199/61.2024.4.4
mąka pszenna
Salvia hispanica
chia
reologia
Mixolab
wheat flour
Salvia hispanica
chia
rheology
Mixolab
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-6
Wpływ dodatku mąki żołędziowej na jakość ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 151865
10.15199/61.2024.6.5
ciastka kruche
mąka żołędziowa
barwa
twardość
wilgotność
zawartość białka
shortbread cookies
acorn flour
color
hardness
moisture
protein content
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy ze zbiorów lat 2012-2014
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 96584
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wpływ stopnia uszkodzenia skrobi na wartość technologiczną mąki pszennej
Anna Szafr ańska
nr katalogowy: 109908
jakość mąki
precyzja metody
stopień uszkodzenia skrobi
wymagania jakościowe
flour quality
precision of the method
starch damage
quality requirements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Różnice w ocenie produktów przemiału ziarna żyta i pszenicy za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 122802
mąka
ziarno
pszenica żyto
mixolab
wartość wypiekowa
flour
grain
wheat
rye
mixolab
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zarządzanie wodą w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 122454
10.15199/65.2019.9.5
ślad wodny
niedobór wody
przemysł mleczarski
water footprint
water shortage
dairy industry
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-2
Sekwestracja CO2 w betonie w procesie karbonatyzacji w ujęciu normy PN-EN 16757:2017-07
Hubert Witkowski
nr katalogowy: 112206
10.15199/33.2018.02.13
beton samozagęszczalny
sekwestracja CO2
FTIR
TG/DTA
proces karbonatyzacji
Self-Compacting Concrete
CO2 sequestration
FTIR
TG/DTA
carbonation process
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-3
Polityka energetyczna Niemiec i Francji w kontekście energii, ochrony środowiska i niezależności od dostaw surowców
Leszek Dawid
Żanna Stręk
Monika Mika
Urszula Ala-Karvia
nr katalogowy: 147951
10.15199/17.2024.3.2
polityka energetyczna
EU
Europejski Zielony Ład
ślad węglowy
energy policy
European Union
European Green Deal
carbon footprint
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-6
Wpływ roztworów lignosulfonianów na granulację mączki dolomitowej
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Weronika Kubica
Krzysztof Kozioł
Marta Huculak-Mączka
Dominik Nieweś
Marcin Biegun
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 138116
10.15199/62.2022.6.7
granulacja talerzowa
dolomit
lignosulfonian sodu i wapnia
plate granulation
dolomite
sodium and calcium lignosulfonate
OPAKOWANIE 2012-11
Sozologia* opakowań w zarządzaniu łańcuchem dostaw
HANNA ŻAKOWSKA
MILENA NESTORUK
nr katalogowy: 72400
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Ocena cyklu życia oraz ślad węglowy dla opakowań
Hanna ŻAKOWSKA
Grzegorz GANCZEWSKI
nr katalogowy: 69442
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-7-8
Przetwórstwo i dystrybucja żywności w zrównoważonym rozwoju - wybrane zastosowania wskaźnika śladu węglowego
Piotr Konieczny
Jan Pikul
nr katalogowy: 61118
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Ocena zawartości źródeł odnawialnych w opakowaniach poprzez system certyfikacji
Hanna ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 97114
10.15199/47.2016.3.1
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Ślad węglowy jako ekologiczny wskaźnik dla przemysłu rolno-spożywczego
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Paweł Kuleta
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 91388
10.15199/8.2015.4-5.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. I. Skład chemiczny mąki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 106434
pszenica
mąka pasażowa
popiół
białko
liczba opadania
wheat
flour form different grinding stages
ash
protein
falling number
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Właściwości surowców do produkcji mąk niekonwencjonalnych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Anna Żbikowska
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 123066
10.15199/65.2019.10.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena jakości handlowej mąki pszennej typ 450 krupczatka
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Sylwia Stępniewska
Klaudia Kuciara
nr katalogowy: 118510
pszenica
mąka handlowa
popiół
białko
gluten
aktywność amylolityczna
wheat
commercial flour
ash
protein
gluten
amylolytic activity
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-3
Zrównoważony rozwój a produkcja papierów higienicznych
TOMASZ GRACZYK
nr katalogowy: 125560
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
BioLNG – wyzwania pomiarowe w procesie produkcji i układach rozliczeniowych
Wojciech Kurek
Przemysław Kubaszewski
nr katalogowy: 142424
10.15199/17.2023.3.1
TDLAS
LNG
bioLNG
MID measurement instrument directive
Spektroskopia Ramana
TDLAS
LNG
bioLNG
MID measurement instrument directive
Raman Spectroscopy
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
BioLNG – wyzwania pomiarowe w procesie produkcji i układach rozliczeniowych
Wojciech Kurek
Przemysław Kubaszewski
nr katalogowy: 142424
10.15199/17.2023.3.1
TDLAS
LNG
bioLNG
MID measurement instrument directive
Spektroskopia Ramana
TDLAS
LNG
bioLNG
MID measurement instrument directive
Raman Spectroscopy
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-3
BioLNG – wyzwania pomiarowe w procesie produkcji i układach rozliczeniowych
Wojciech Kurek
Przemysław Kubaszewski
nr katalogowy: 142424
10.15199/17.2023.3.1
TDLAS
LNG
bioLNG
MID measurement instrument directive
Spektroskopia Ramana
TDLAS
LNG
bioLNG
MID measurement instrument directive
Raman Spectroscopy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Reusing and recycling of composite wind turbine blades. A review of current practices and prospects. Part 3**. Various proposals offered by small and middle companies
Andrzej Błędzki
Magdalena Urbaniak
Andrzej Adamcio
Marcin Sobczyk
Szymon Demski
Anna Boczkowska
Holger Seidlitz
Mathias Köhler
nr katalogowy: 147402
10.15199/62.2024.2.4
polymer composites
wind turbine blades
global recycling projects
potential development trends
practical recovery and reuse
recycled carbon fibers
kompozyty polimerowe
łopaty turbin wiatrowych
globalne projekty dotyczące recyklingu
potencjalne trendy rozwojowe
praktyczny odzysk iponowne wykorzystanie
włókna węglowe zrecyklingu
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Reusing and recycling of composite wind turbine blades. A review of current practices and prospects. Part 3**. Various proposals offered by small and middle companies
Andrzej Błędzki
Magdalena Urbaniak
Andrzej Adamcio
Marcin Sobczyk
Szymon Demski
Anna Boczkowska
Holger Seidlitz
Mathias Köhler
nr katalogowy: 147402
10.15199/62.2024.2.4
polymer composites
wind turbine blades
global recycling projects
potential development trends
practical recovery and reuse
recycled carbon fibers
kompozyty polimerowe
łopaty turbin wiatrowych
globalne projekty dotyczące recyklingu
potencjalne trendy rozwojowe
praktyczny odzysk iponowne wykorzystanie
włókna węglowe zrecyklingu
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej typ 720 wyprodukowanej w krajowych młynach przemysłowych
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 118509
mąka żytnia
pentozany
krzywa pęcznienia
pieczywo żytnie
rye flour
pentosans
swelling curve
rye bread
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-5
Aktywowany alkalicznie popiół lotny jako zamiennik cementu w mieszankach betonowych
Krzysztof Zieliński
Martyna Herbowska
Jacek Krawczyk
nr katalogowy: 148782
10.15199/33.2024.05.02
spoiwo geopolimerowe
zasada sodowa
szkło wodne
ślad węglowy
geopolymer binder
sodium alkali
water glass
carbon footprint
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Effect of metakaolin and zeolite as cement-reducing additives on the properties of ecological cement composites
Małgorzata Gołaszewska
Jacek Gołaszewski
nr katalogowy: 150635
10.15199/33.2024.09.03
metakaolin
zeolit
kompozyty cementowe
zamiennik cementu
metakaolin
zeolite
cementitious composites
cement replacement
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Effect of metakaolin and zeolite as cement-reducing additives on the properties of ecological cement composites
Małgorzata Gołaszewska
Jacek Gołaszewski
nr katalogowy: 150635
10.15199/33.2024.09.03
metakaolin
zeolit
kompozyty cementowe
zamiennik cementu
metakaolin
zeolite
cementitious composites
cement replacement
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
Technologia Carbon Engineering będzie wychwytywać dwutlenek węgla z atmosfery
Konrad Woliński
nr katalogowy: 131262
10.15199/74.2021.4.9
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
Technologia Carbon Engineering będzie wychwytywać dwutlenek węgla z atmosfery
Konrad Woliński
nr katalogowy: 131262
10.15199/74.2021.4.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Czerstwienie pieczywa i sposoby jego spowalniania
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 81362
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Metody oznaczania wilgotności ziarna zbóż i przetworów zbożowych
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 96583
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
OPAKOWANIE 2012-9e
Bioplastics from renewable resources - next generation packaging materials
HANNA ŻAKOWSKA
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 71173
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Środowiskowa ocena cyklu życia (LCA) oraz ślad węglowy (CFP)
Anna LEWANDOWSKA
Przemysław KURCZEWSKI
nr katalogowy: 69445
OPAKOWANIE 2015-10
Bioplastics for packaging applications
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 94394
10.15199/42.2015.10.3
OPAKOWANIE 2015-8
Bioplastics for packaging applications
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 94316
10.15199/42.2015.10.3
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 142858
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wpływ gęstości ziarna w stanie zsypnym na wartość technologiczną uzyskanej mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124786
mąki pasażowe
przemiał pszenicy
wartość technologiczna
wartość wypiekowa
flour passages
grain milling
technological value
baking value of flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Electrical-discharge synthesis of carbon fibers in hydrocarbon atmosphere
Arkadiusz T. SOBCZYK
Anatol JAWOREK
nr katalogowy: 53378
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
Deterioration of cathodoluminescent lamps properties
JERZY KALENIK
MATEUSZ MROCZKOWSKI
PIOTR FIREK
ELŻBIETA CZERWOSZ
JAN SZMIDT
nr katalogowy: 90122
10.15199/13.2015.3.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Nowy młyn firmy Molino Naldoni Flour Mills wybudowany przez GEA-Golfetto Sangati
nr katalogowy: 123788
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Ocena amylograficzna mąki pszennej i żytniej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 101316
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Zależność pomiędzy zawartością białka a cechami jakościowymi ziarna i mąki z pszenicy ozimej, w konwencjonalnym i ekologicznym systemie uprawy
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 98705
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-5
Badanie właściwości elektronowych nanorurek węglowych za pomocą skaningowego mikroskopu tunelowego STM i skaningowej spektroskopii tunelowej STS
M. Kamiński
M. Wróblewski
M. Cegieł
S. Szuba
nr katalogowy: 16387
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Wpływ dodatków stopowych na profil stężenia węgla w wybranych gatunkach stali niskostopowych nawęglanych próżniowo
Konrad Dybowski
Piotr Kula
Paulina Kowalczyk
Krzysztof Jakubowski
Bartłomiej Januszewicz
nr katalogowy: 95621
10.15199/28.2015.6.18
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-2
RVC - reticulated vitreous carbon. Structure, precursor polymer materials, process of manufacturing and applications
Witold Sarna
Janusz Kozakiewicz
Jarosław Przybylski
Krystyna Sylwestrzak
nr katalogowy: 97973
10.15199/28.2016.2.6
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-2
RVC - reticulated vitreous carbon. Structure, precursor polymer materials, process of manufacturing and applications
Witold Sarna
Janusz Kozakiewicz
Jarosław Przybylski
Krystyna Sylwestrzak
nr katalogowy: 97973
10.15199/28.2016.2.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Chińska firma młynarska Wudeli umacnia pozycję światowego lidera
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136192
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-4
LŻEJSZY NIŻ ALUMINIUM, MOCNIEJSZY NIŻ STAL
nr katalogowy: 131365
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Ocena jednorodności produktu mokrej granulacji bębnowej
TADEUSZ GLUBA
ANDRZEJ OBRANIAK
nr katalogowy: 32990
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Przemysł młynarski w krajach członkowskich Unii europejskiej na podstawie "Manual on the european Flour Milling Industry - 2008" wydawnictwo GAM
nr katalogowy: 39794
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH