Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Zastosowanie jęczmienia w piekarstwie Cz. II . Wpływ na cechy fizyczne wyrobów piekarskich
Dorota Cz erwińska
nr katalogowy: 71462
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 3)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 23757
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Wyniki oceny alweograficznej ziarna pszenicy i mąki pszennej uzyskiwane w systemie HA i HC
Danuta Abramczyk
nr katalogowy: 44895
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Porównanie wyników oceny alweograficznej ziarna pszenicy uzyskiwanych w systemie HA i HC
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 48617
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Cechy reologiczne ciasta pszennego
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 44455
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Wpływ zwiększania udziału mąki żytniej w mieszaninie z mąką pszenną na cechy reologiczne uzyskanego ciasta
Danuta ABRAMCZYK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14145
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Gluten jako polepszacz technologiczny
Włodzimierz Gubała
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 44972
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ocena wartości wypiekowej mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 127872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ocena wartości wypiekowej mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 127872
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. II . Właściwości reologiczne ciasta i jakość pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
MAŁGORZATA SOBCZYK
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 108630
mąka pasażowa
wodochłonność
właściwości reologiczne
jakość pieczywa
flour from different grinding stages
water absorption
rheological properties
bread quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Zastosowanie substancji emulgujących w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64143
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Ocena jakości wybranych odmian pszenicy za pomocą aparatu mixolab
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 88259
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Reologiczne podstawy kształtowania cech ciasta makaronowego
Wiktor OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 20050
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Cechy reologiczne ciasta z rynkowej krajowej mąki pszennej
Danuta ABRAMCZYK
Monika MIŁOSZ
nr katalogowy: 14146
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Zastosowanie alweografu do oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124322
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Charakterystyka i wykorzystanie kulinarne makaronów orientalnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81774
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Korelacje między wskaźnikami farinograficznymi i konsystograficznymi mąki pszennej
Sylw ia Stępniewska
nr katalogowy: 63574
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wpływ dodatku kwasu askorbinowego na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
BOŻENA LEWICKA
nr katalogowy: 38780
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Wpływ wybranych nanododatków na cechy reologiczne samozagęszczającej się mieszanki betonowej
Paweł Niewiadomski
Andrzej Ćwirzeń
Jerzy Hoła
nr katalogowy: 105667
10.15199/33.2017.05.31
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wpływ dodatków białkowych na jakość makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79517
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121642
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121641
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Możliwości modyfi kacji mąki żytniej wykorzystywanej w produkcji pieczywa
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 54208
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-10
Badania wpływu odpadu z procesu produkcji poli(tereftalanu etylenu) na właściwości reologiczne paku węglowego
WIESŁAWA CIESIŃSKA
nr katalogowy: 28460
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Makaron wzbogacony dodatkiem białka i błonnika pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 58923
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Formowanie mąk specjalnych za pomocą aparatu Mixolab
nr katalogowy: 86960
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Betony samozagęszczalne
Jacek Gołaszewski
nr katalogowy: 47335
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Ocena alweograficzna, jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 106433
jakość mąki
ocena alweograficzna
precyzja metody
równania regresji
the quality of flour
alveograph evaluation
precision of the method
regression equations
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
CHŁODNICTWO 2013-8
Efekt działania transglutaminazy na właściwości reologiczne ciasta pszennego podczas zamrażalniczego przechowywania
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 78739
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Relacje wartości parametrów cech reologicznych mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 61304
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Właściwości celulozowych roztworów przędzalniczych, modyfikowanych przez wprowadzenie nanododatku
Piotr Czarnecki
nr katalogowy: 20245
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ dodatku produktów owsianych na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 115169
cechy reologiczne ciasta
pieczywo pszenno-owsiane
produkty owsiane
wartość żywieniowa chleba.
oat products
oat-wheat flour bread
rheological properties of dough
nutrition value of bread.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na wartość wypiekową pszenicy jarej
Grażyna Cacak -Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 122799
pszenica
rodzaj gleby
nawożenie
mąka
białko
jakość pieczywa
wheat
soil type
fertilization
flour
protein
bread quality
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Piekarzu, czy wiesz, że...
nr katalogowy: 106081
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-12
Wpływ nanocząstek SiO2 na właściwości lakierów i powłok lakierowych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 39976
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-5
Z PRASY TECHNICZNEJ - Farby proszkowe
nr katalogowy: 2908
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
ROZROST KĘSÓW CIASTA Część 9.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 97834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Woda w piekarstwie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 135309
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Mieszanki mączne poszerzają ofertę młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 86413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Tworzenie mieszanek mącznych poszerza możliwości młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 60749
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Przygotowanie ciasta ważnym procesem w produkcji makaronu wysokiej jakości
nr katalogowy: 47016
SZKŁO I CERAMIKA 2004-5
Właściwości reologiczne ceramicznych farb sitodrukowych
P. Izak
E. Stobierska
nr katalogowy: 7466
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-10
Rodzaje i właściwości gipsowych zapraw tynkarskich
Jacek Urban
nr katalogowy: 30614
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Wpływ silanów na właściwości kompozytów poliolefinowych napełnianych odpadami gumowymi lub fosfogipsem
EWA KOWALSKA
nr katalogowy: 28750
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Innowacyjny system do pomiaru rozciągliwości ciasta
nr katalogowy: 41829
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Badania reologiczne polietylenu
Wiesława Ciesińska
Janusz Zieliński
Tatiana Brzozowska
Barbara Liszyńska
nr katalogowy: 20244
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Właściwości reologiczne mieszanek betonu samozagęszczalnego a parcie na deskowanie
Jacek Gołaszewski
Grzegorz Cygan
Michał Drewniok
nr katalogowy: 99290
10.15199/33.2016.06.34
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-11
CYKL BEZ ZARZUTU Zapobieganie tworzeniu się zacieków przy nakładaniu farb
nr katalogowy: 10955
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-11
Wpływ napowietrzenia na właściwości reologiczne samozagęszczalnych mieszanek betonowych
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
nr katalogowy: 47951
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-4
Technologiczne aspekty produkcji pigmentu aragonitowego
DARIUSZ SKALSKI
nr katalogowy: 105311
10.15199/54.2017.4.1
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Właściwości reologiczne betonów podwodnych z domieszkami stabilizującymi
Elżbieta Horszczaruk
nr katalogowy: 137188
10.15199/33.2022.04.01
betony podwodne
domieszki stabilizujące
właściwości reologiczne
straty wypłukania.
underwater concrete
stabilizing admixtures
rheological properties
washout loss.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Ocena ekstensograficzna ziarna pszenicy i mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 81091
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-11
Projektowanie pośrednich układów chłodzenia zasilanych zawiesiną lodową
BEATA NIEZGODA-ŻELASKO
WOJCIECH ZALEWSKI
JERZY ŻELASKO
nr katalogowy: 30984
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wartość wypiekowa mąki żytniej i metody jej oceny
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 99945
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
Aparat mixolab - nowe urządzenie do oceny jakości mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 53102
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Właściwości fermentacyjne mąki, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101134
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-3
Właściwości reologiczne materiałów przeznaczonych do produkcji pakietów materiałowych na bazie dzianin futerkowych
M. Przybyłek
I. Włoskowicz
M. Bakar
nr katalogowy: 19923
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-10
Oligomerowe pochodne kwasów tłuszczowych jako potencjalne składniki cieczy roboczych i smarów plastycznych
BOGDAN WIŚLICKI
BOŻENNA ZDRODOWSKA
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
BARBARA CHMIELARZ
nr katalogowy: 28280
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Wpływ budowy kopolimeru SBS na właściwości reologiczne asfaltów w celu polepszenia ich trwałości
Tomasz Błaszczyński
Michał Babiak
Artur Wirmański
nr katalogowy: 102310
10.15199/33.2016.11.17
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 148053
10.15199/61.2024.2.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
mrożenie
tekstura
jakość
gluten-free oat bread
transglutaminase
freezing
texture
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Fermentacja metanowa wywaru gorzelniczego oraz charakterystyka płynięcia wywaru oraz osadu pofermentacyjnego. Cz. 2
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
Anna Świerczyńska
nr katalogowy: 101020
10.15199/64.2016.9.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Effect of filler modification on rheological properties of polyolefin-matrix composites highly filled with calcium carbonate. Wpływ modyfikacji napełniacza na właściwości reologiczne kompozytów poliolefin o wysokim stopniu napełnienia węglanem wapnia
Paulina Jakubowska
Arkadiusz Kloziński
nr katalogowy: 76879
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
Właściwości reologiczne stali konstrukcyjnej i stali śrub wysokiej wytrzymałości w warunkach pożarowych
Kamil Pawłowski
Robert Świerzko
Agata Włóka
nr katalogowy: 98320
10.15199/33.2016.05.50
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Wpływ dzielenia i kształtowania ciasta na jego strukturę
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130779
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Wpływ wybranych superplastyfikatorów na właściwości reologiczne zaczynów cementowych stosowanych podczas cementowania kolumn rur okładzinowych w otworach wiertniczych
Stanisław Stryczek
Rafał Wiśniowski
Andrzej Gonet
Mirosław Rzyczniak
Aneta Sapińska-Śliwa
nr katalogowy: 114203
10.15199/62.2018.6.14
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wpływ warunków rozdrabniania ziarna pszenicy na wynik oceny alweograficznej
DANUTA ABRAMCZYK
nr katalogowy: 38779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 2)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 23323
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Właściwości reologiczne stopów miedzi w stanie ciekłym i stało-ciekłym
KRZYSZTOF SOŁEK
nr katalogowy: 141193
10.15199/28.2022.5.3
stopy miedzi
właściwości reologiczne
modele reologiczne
copper alloy
rheological properties
rheological models
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Właściwości reologiczne stopów miedzi w stanie ciekłym i stało-ciekłym
KRZYSZTOF SOŁEK
nr katalogowy: 141193
10.15199/28.2022.5.3
stopy miedzi
właściwości reologiczne
modele reologiczne
copper alloy
rheological properties
rheological models
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-5
Właściwości reologiczne stopów miedzi w stanie ciekłym i stało-ciekłym
KRZYSZTOF SOŁEK
nr katalogowy: 141193
10.15199/28.2022.5.3
stopy miedzi
właściwości reologiczne
modele reologiczne
copper alloy
rheological properties
rheological models
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
WYPIEK PIECZYWA - TRADYCJA I NOWOCZESNOŚĆ. Część 11.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 99135
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Możliwości wykorzystania wyników oceny alweograficznej w piekarni
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 147652
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Wpływ mielonych nasion chia na właściwości reologiczne mieszanek z mąki pszennej
Agata Wojciechowicz-Budzisz
Krystyna Siekańska
Beata Włodarska
nr katalogowy: 149825
10.15199/61.2024.4.4
mąka pszenna
Salvia hispanica
chia
reologia
Mixolab
wheat flour
Salvia hispanica
chia
rheology
Mixolab
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Badania właściwości reologicznych kompozycji epoksydowych z modyfikowanymi olejami roślinnymi
Piotr Czub
Katarzyna Kania
nr katalogowy: 61046
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Woda w piekarstwie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 135309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Wpływ dzielenia i kształtowania ciasta na jego strukturę
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130779
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Wpływ struktury emulsji na ich właściwości reologiczne
ZDZISŁAW KEMBŁOWSKI
JERZY SĘK
KAMILA KRYNKE
nr katalogowy: 28840
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-5
Opracowanie metody otrzymywania zawiesiny sadzy w oleju mineralnym przeznaczonej do produkcji farb graficznych
INA BRATKOWSKA
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 108132
SZKŁO I CERAMIKA 2007-3
Właściwości reologiczne ceramicznych zawiesin żelowych na bazie monomerów niejonowych
AGATA STEMPKOWSKA
PIOTR IZAK
EDGAR BORTEL
nr katalogowy: 27240
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Jakie przemiany zachodzą podczas fermentacji kwasowej ciasta żytniego?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 58705
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-4
Analiza lepkości stopów metali wysokotopliwych na przykładzie stali
Marta KoroLCZUK-hEJnaK
KrZysZtof sołEK
woJCiECh ŚLĘZaK
Mirosław KarbowniCZEK
nr katalogowy: 59213
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
The effect of poly(methyl methacrylate) addition on coal-tar pitch properties Wpływ dodatku poli(metakrylanu metylu) na właściwości reologiczne paku węglowego
WiesłaWa Ciesińska
nr katalogowy: 105227
10.15199/62.2017.4.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-3
Wpływ domieszek mineralnych i charakterystyki granulometrycznej naturalnych wypełniaczy węglanowych na właściwości reologiczne i optyczne wodnych układów lakierowych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
ELŻBIETA KAMIŃSKA-TARNAWSKA
nr katalogowy: 24484
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
O jakości makaronu - na przykładzie Włoch
nr katalogowy: 56851
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Badanie wpływu konfekcjonowania na właściwości fizyczne emulsji kosmetycznych
Elżbieta Sobiecka
Piotr Jaśniewskia
Kamila Szymańska
Piotr Owczarz
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 126688
10.15199/62.2020.6.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Badanie wpływu konfekcjonowania na właściwości fizyczne emulsji kosmetycznych
Elżbieta Sobiecka
Piotr Jaśniewskia
Kamila Szymańska
Piotr Owczarz
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 126688
10.15199/62.2020.6.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-1
Ocena przydatności ciągliwości do badania reologicznych właściwości naftowych asfaltów drogowych
GRZEGORZ MAKOMASKI
ROBERT KOŁODZIEJSKI
JANUSZ ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 40856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Propozycje modyfikacji właściwości użytkowych mąki pszennej w młynie
nr katalogowy: 22323
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-11
Właściwości użytkowe ekologicznych olejów formowych z oleju rzepakowego i estrów metylowych wyższych kwasów tłuszczowych
JAROSŁAW MOLENDA
MONIKA BLICHARSKA
nr katalogowy: 47856
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Poliolefiny i woski polietylenowe Cz. I. Właściwości reologiczne
Justyna Kowalska
Krystyna Czaja
nr katalogowy: 113514
10.15199/62.2018.4.11
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Poprawa jakości chleba bezglutenowego
Bohdan Achremowicz
Tadeusz Haber
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 106435
pieczywo bezglutenowe
skrobia
mąka bezglutenowa
hydrokoloidy
enzymy
zakwas
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
gluten-free bread
starch
gluten-free flour
hydrocolloids
enzymes
sourdough
high hydrostatic pressure
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-11
Określenie struktury tiksotropowej organodyspersji polichlorku winylu na podstawie analizy modeli płynięcia Crossa i Carreau
EDWIN MAKAREWICZ
nr katalogowy: 106912
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Badania teksturalne, reologiczne i termiczne żele spożywcze struktura i właściwości
Magdalena Krystyjan
Wojciech Ciesielski
nr katalogowy: 96821
10.15199/65.2016.2.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Relation between rheological properties and morphology of fat mixtures crystallized in ultrasonic field Zależność pomiędzy właściwościami reologicznymi a morfologią mieszanin tłuszczów poddanych krystalizacji w polu ultradźwiękowym
Barbara Tal-Figiel
Wiesław Figiel
Anna Michno
nr katalogowy: 101528
10.15199/62.2016.10.35
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Z lodem Ci się upiecze
nr katalogowy: 50244
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy ze zbiorów lat 2012-2014
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 96584
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66128
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Ocena jakości ziarna pszenicy i mąki pszennej za pomocą aparatu mixolab
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 45163
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Wypiek pieczywa – tradycja i nowoczesność
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131653
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Metody oznaczania ilości i jakości glutenu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 97761
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Standaryzacja mąki pszennej
Ireneusz Nowacki
nr katalogowy: 32299
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-9
Pigmenty w barwieniu i druku wyrobów włókienniczych. Cz. 2
TADEUSZ LASKOWSKI
nr katalogowy: 93522
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
OBLICZANIE NAWAŻEK KĘSÓW CIASTA. SPOSOBY DZIELENIA CIASTA Część 8.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 97311
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Wydajność ciasta i wydajność pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131982
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Wydajność ciasta i wydajność pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131982
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Obliczanie naważek kęsów ciasta. Sposoby dzielenia ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130229
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
Maria Różańska
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 113395
10.15199/65.2018.4.5
pieczywo bezglutenowe
technologia HHP
ekstruzja
miesienie ultradźwiękowe
gluten-free bread
HHP technology
extrusion
ultrasound mixing
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Wydajność ciasta i wydajność pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131982
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Jak miesić ciasto w miesiarkach spiralnych
Bożena Latawiec
nr katalogowy: 23762
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Jakość mąki pszennej handlowej produkowanej w krajowych zakładach młynarskich
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 85269
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Obliczanie naważek kęsów ciasta. Sposoby dzielenia ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130229
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Punkt widzenia piekarzy
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57891
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Technologia odroczonego wypieku pieczywa z zastosowaniem spowalniania fermentacji kęsów ciasta (cz.II)
Magdalena Kot
nr katalogowy: 34436
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 103576
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Tekstura - trend na 2018 rok
Adam Bogacz
nr katalogowy: 112311
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Rheological properties of an heterogeneous polybutadiene-based propellant slurry Reologiczne właściwości zawiesiny heterogenicznego paliwa rakietowego na bazie kauczuku butadienowego
Bogdan Florczak
nr katalogowy: 88968
10.15199/62.2015.1.15
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Wpływ mieszania odmian pszenicy durum o różnej jakości glutenu na właściwości ciasta i teksturę makaronu
nr katalogowy: 24530
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Wpływ mieszania odmian pszenicy durum o różnej jakości glutenu na właściwości ciasta i teksturę makaronu
nr katalogowy: 24530
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Zróżnicowanie cech reologicznych mąki pszennej w ostatnich latach
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 72900
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Z półki księgarskiej
nr katalogowy: 81309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Obliczanie ilości składników według receptury przy wytwarzaniu ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129960
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Właściwości reologiczne zaczynów cementowych zawierających skrobię poddaną działaniu wysokiej temperatury podczas suszenia konwekcyjnego lub mikrofalowego
Anna Smoczkiewicz-Wojciechowska
Marta Sybis
Emilia Konował
nr katalogowy: 130372
10.15199/62.2021.2.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Właściwości reologiczne zaczynów cementowych zawierających skrobię poddaną działaniu wysokiej temperatury podczas suszenia konwekcyjnego lub mikrofalowego
Anna Smoczkiewicz-Wojciechowska
Marta Sybis
Emilia Konował
nr katalogowy: 130372
10.15199/62.2021.2.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Obliczanie ilości składników według receptury przy wytwarzaniu ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Dodatek tłuszczu do ciasta wzmacnia smak i jest istotny technologicznie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136977
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
OBLICZANIE ILOŚCI SKŁADNIKÓW WEDŁUG RECEPTURY PRZY WYTWARZANIU CIASTA.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 96410
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Kluczowe znaczenie przygotowania ciasta
nr katalogowy: 27174
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Wpływ kwasu piekarskiego na kształtowanie jakości ciasta i pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92062
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Wybrane właściwości reologiczne a proces płynięcia osadów
Beata Malczewska
nr katalogowy: 74520
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 106810
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Wpływ techniki i technologii wytwarzania ciasta na objętość uzyskanegopieczywa pszennego
BOŻENA LEWICKA
nr katalogowy: 31904
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-7
Opracowanie składu zawiesiny sadzy w oleju mineralnym przeznaczonej do produkcji farb graficznych
INA BRATKOWSKA
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 108208
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-10
Właściwości mieszanek i betonów samozagęszczalnych modyfikowanych włóknami stalowymi
Tomasz Ponikiewski
Grzegorz Cygan
nr katalogowy: 63297
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
HI-TEK. Dzielarka ciasta SLIM i zaokrąglarka TOOS - precyzja i oszczędność
nr katalogowy: 12561
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
HI-TEK. Dzielarkę ciasta SLIM i zaokrąglarka TOOS - precyzja i oszczędność
nr katalogowy: 5051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
HI-TEK. Dzielarka ciasta SLIM i zaokrąglarka TOOS - precyzja i oszczędność
nr katalogowy: 12561
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-11
Charakterystyka reologiczna wybranych cieczy węglowych
Wiesława Ciesińska
nr katalogowy: 72472
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Kruszwica. Ciasta francuskie. Uproszczone metody wprowadzania margaryny do ciasta
Gyorgy Karlovits
Leszek Barczak
Ryszard Soiński
nr katalogowy: 4932
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Pieczywo pszenne może być smakowite Umiejętność panowania nad fermentacją ciasta pszennego ma być atutem piekarni rzemieślniczych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 60689
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-6
Właściwości i zastosowanie cieczy jonowych w syntezie nieorganicznych nanomateriałów
Krystyna Marczewska -Boczkowska
nr katalogowy: 56482
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-3
Reologia kluczem do obróbki mieszanki betonowej w zakładach prefabrykacji
Konrad Grzesiak
nr katalogowy: 130970
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Modification of polymeric materials with perlite. Part 2** Modyfikowanie materiałów polimerowych perlitem. Cz. II**
Zbigniew Frąszczak
Bogusław Królikowski
Adam Bucheltb
nr katalogowy: 86123
10.12916/przemchem.2014.1459
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Szarlotka - królowa ciast
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 144839
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-1
Badania reologiczne plastizoli poli(chlorku winylu) barwionych nieorganicznymi pigmentami
Edwin Makarewicz
Agnieszka Michalik
nr katalogowy: 57073
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-1
Formierki ciasta
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 89046
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-3
Dzielarki ciasta
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 75140
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. I. Reometria kapilarna
Andrzej Nastaj
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142410
10.15199/62.2023.3.7
właściwości reologiczne
polimerowe kompozyty drzewne
reometria kapilarna
rheological properties
wood plastic composites
capillary rheometry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wyznaczanie właściwości reologicznych polimerowych kompozytów drzewnych o dużej zawartości drewna na podstawie reometrii kapilarnej. Cz. II**. Badania reometryczne
Andrzej Nastaj
Marcin Chmielewski
Kamila Buziak
Krzysztof Wilczyński
nr katalogowy: 142411
10.15199/62.2023.3.8
właściwości reologiczne
lepkość
polimerowe kompozyty drzewne
polipropylen
rheological properties
viscosity
wood plastic composites
polypropylene
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Temperatura ciasta
Henryk Piesiewicz
Mariusz Zieliński
nr katalogowy: 24445
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-11
Properties of poly(trimethylene terephthalate)/low-density polyethylene blends. Właściwości mieszanin poli(tereftalanu trimetylenu) i polietylenu o niskiej gęstości
Jolanta Janik
Ryszard Pilawka
Krzysztof Gorący
Katarzyna Wilpiszewska
Beata Schmidt
nr katalogowy: 80445
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Tort nie tylko urodzinowy
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51055
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Technologie godne uwagi Cz. 2. Przerywany proces mieszenia
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 79462
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Zaparzanie mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 33736
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
WYPIEK PIECZYWA Część 10.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 98564
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Jakość skórki pieczywa - jak ją uzyskać i utrzymać?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92619
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Jakie są zasady produkcji chleba żytniego i z czego wynikają?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 38739
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Diosna - automatyzacja produkcji ciasta w piekarni rzemieślniczej i przemysłowej
nr katalogowy: 71375
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Chorleywood Bread Process - technologia sporządzania ciasta, która zmieniła Anglię
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 86958
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Maszyny do ciast nadziewanych i tart
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 103421
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Chleby z ciast o wysokiej wydajności
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 56364
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Rheology of glycolyzates produced by conversion of polyetherurethane wastes Reologia glikolizatów wytworzonych z odpadowych pianek polieterouretanowych
Ewa Głowińska
Marcin Włoch
nr katalogowy: 86092
10.12916/przemchem.2014.1308
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH