Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Ciemny chleb z mąki żytniej
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 144826
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Ocena jakości handlowej mąki tortowej różnych producentów
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 99946
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Jak producent pieczywa powinien rozumieć mąkę?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137856
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 121413
produkty zbożowe
mąka
zagęszczające właściwości mąki
pieczywo
makarony
wyroby mączne
kasze
cereals
flour
bread
pasta
pizza dough
thickenig properties of flour
groats
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena jakości handlowej mąki pszennej typ 450 krupczatka
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Sylwia Stępniewska
Klaudia Kuciara
nr katalogowy: 118510
pszenica
mąka handlowa
popiół
białko
gluten
aktywność amylolityczna
wheat
commercial flour
ash
protein
gluten
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Metodyka oceny wartości przemiałowej ziarna na podstawie wyników przemiału laboratoryjnego
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 57353
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Na czym polega technologia produkcji smacznego pieczywa razowego?
nr katalogowy: 144325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Pieczywo graham
Roman Jurga
nr katalogowy: 56909
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Typy mąki w Polsce i na świecie
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 97835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 49445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Mąka - podstawowy surowiec w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 124723
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68271
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Komentarz do artykułu w nr 11/2010 "Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego” pt. "Pieczywo Graham”
Roman Jurga
nr katalogowy: 56848
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Jakość mąki pszennej handlowej produkowanej w krajowych zakładach młynarskich
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 85269
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Chleb Graham
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 88772
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720
Grażyna Cacak-Pietrzak
Kamila Rutkowska
nr katalogowy: 125849
żyto
mąka handlowa
cechy fizyko-chemiczne
wartość wypiekowa
pieczywo
jakość
rye
commercial flour
physico-chemical characteristics
baking value
quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Wiesenhof Eifix Delikatne białko cukiernicze
nr katalogowy: 12873
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Stan i perspektywy rozwoju młynarstwa w Niemczech
SEBASTIAN JARZĘBOWSKI
nr katalogowy: 43813
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Wpływ stopnia rozdrobnienia mąki żytniej na jakość pieczywa żytniego
Elżbieta Słow ik
Małgorzata Mielcarz
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49098
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Wpływ granulacji mąki pszennej na jej własności wypiekowe
Roman Jurga
nr katalogowy: 80308
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. III) Przykład obliczenia wartości odżywczej chleba
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 83158
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Makarony - rodzaje, wartość odżywcza i walory zdrowotne
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60741
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Charakterystyka makaronów pełnoziarnistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82853
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Produkty piekarskie i ciastkarskie wg wymagań polskich konsumentów i norm na gotowe wyroby
Magdalena Kot
nr katalogowy: 24441
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Czy mąka pszenna musi teraz drożeć?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 24435
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Koniecznie al dente!
nr katalogowy: 71214
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Czynniki wpływające na barwę makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75664
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Rzemiosło i (to) artyzm
Magdalena Mart
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 74633
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocena jakości handlowych mąk żytnich typ 720 z produkcji ekologicznej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Natalia Kępińska
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126427
cechy fizyko-chemiczne
mąka żytnia
pieczywo
rolnictwo ekologiczne
wartość wypiekowa
physico-chemical characteristics
rye flour
bread
ecological farm
baking value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Surowce dodatkowe w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126601
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej typ 720 wyprodukowanej w krajowych młynach przemysłowych
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 118509
mąka żytnia
pentozany
krzywa pęcznienia
pieczywo żytnie
rye flour
pentosans
swelling curve
rye bread
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Włoskie specjały
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 137467
kuchnia włoska
potrawy mączne
pizza
makarony
pierożki
pieczywo
mąka pszenna typ 00
semolina
Italian cuisine
flour dishes
pizza
pasta
dumplings
bread
wheat flour type 00
semolina
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Co piekarz wiedzieć powinien - Mąka żytnia typ 2000 – razowa czy pełnoziarnista?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 148022
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Wpływ mielonych nasion chia na właściwości reologiczne mieszanek z mąki pszennej
Agata Wojciechowicz-Budzisz
Krystyna Siekańska
Beata Włodarska
nr katalogowy: 149825
10.15199/61.2024.4.4
mąka pszenna
Salvia hispanica
chia
reologia
Mixolab
wheat flour
Salvia hispanica
chia
rheology
Mixolab
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Jakość chleba z dodatkiem błonnika pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 109909
chleb pszenny
błonnik pszenny
długość włókna
wydajność ciasta
jakość chleba
wheat bread
wheat fiber
fiber length
dough yield
bread quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Określenie wpływu dodatku kwasu askorbinowego na wybrane cechy jakościowe błyskawicznych makaronów ekstrudowanych
nr katalogowy: 72177
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wykorzystanie lecytyny w produkcji pieczywa pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 115168
mąka pszenna
lecytyna rzepakowa w proszku
jakość pieczywa
wheat flour
rapeseed lecithin powder
quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.2. Rozdrabnianie ziarna w mlewnikach walcowych 2.2.2. Rodzaje i budowa mlewników
Roman Jurga
nr katalogowy: 75018
ELEKTROINSTALATOR 2021-5
PRODUKTY
nr katalogowy: 131822
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ mielonych nasion chia na jakość i wartość odżywczą pieczywa pszennego
AGATA WOJCIECHOWICZ-BUDZISZ
BEATA WŁODARSKA
KRYSTYNA SIEKAŃSKA
nr katalogowy: 150889
10.15199/61.2024.5.5
pieczywo pszenne
Salvia hispanica
chia
jakość
wartość odżywcza
błonnik pokarmowy
wheat bread
Salvia hispanica
chia
quality
nutritional attributes
dietary fiber
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Produkcja wyrobów makaronowych z dodatkiem mąki żytniej i mąki pszennej ciemnej
nr katalogowy: 60740
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Przydatność oceny alweograficznej do kontroli procesu komponowania mąki końcowej
DANUTA ABRAMCZYK
nr katalogowy: 31902
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-10
Płyty gipsowo-kartonowe RIGIPS
nr katalogowy: 80206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Wartość wypiekowa mąki pszennej w zależności od jej granulacji
Roman Jurga
nr katalogowy: 65600
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Mechaniczna modyfikacja własności użytkowych mąki pszennej
nr katalogowy: 56218
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Wpływ dodatku suchego glutenu na jakość mąki i pieczywa
Roman Jurga
nr katalogowy: 14065
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
Betonowe kominy przemysłowe - analiza porównawcza
Piotr Noakowski
Andreas Harling
nr katalogowy: 98291
10.15199/33.2016.05.21
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Wpływ twardości ziarna pszenicy na wartość przemiałową ziarna i wartość technologiczną mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 54872
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 4)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 25597
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Kilka uwag o mieszaniu mąki
nr katalogowy: 55371
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Liczba glutenowa (LG) a jakość mąki pszennej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 55240
AURA 2014-10
Pytania testowe etapu centralnego XXIX Olimpiady Wiedzy Ekologicznej Supraśl, 7 czerwca 2014 r.
nr katalogowy: 87029
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Mąki niechlebowe i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51682
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Mąki specjalistyczne
nr katalogowy: 97840
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Rola procesu utleniania w kształtowaniu wartości wypiekowej mąki pszennej
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 38776
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Jakość wybranych surowców makaronowych dostępnych na rynku polskim
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Ewelina Kuzawińska
Anna Wirkijowska
Emilia Sykut-Domańska
nr katalogowy: 110957
semolina
mąka makaronowa
pszenica zwyczajna
pszenica durum
semolina
flour pasta
common wheat
durum wheat
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Wyciąg mąki i sposoby jego wyliczenia, czyli czy zawsze jesteśmy pewni prawidłowej oceny pracy naszego młyna
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 52064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Proces standaryzacji mąki pszennej
Elżbieta Sitkowska
nr katalogowy: 19076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Słabe mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 33735
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Produkcja mąki żytniej o podwyższonym wyciągu
nr katalogowy: 35950
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Ocena wyników przemiału
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 70532
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Zasady produkcji mąki białej drobnej i grubej oraz kaszki i zarodków Część 1. Schemat przemiałowy – produkty pierwszej jakośc
Kazimierz Bogaczyńsk i
nr katalogowy: 50400
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chleba z mąki pszennej jasnej
nr katalogowy: 42459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Badanie alweograficzne mąki Jak to się robi w ocenie odmian
WITOLD BRZEZIŃSKI
JOANNA SZARZYŃSKA
nr katalogowy: 45902
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Modyfikacja właściwości mąki przy zastosowaniu obróbki termicznej
nr katalogowy: 23090
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Wyzwania jakościowe związane z produkcją i przechowywaniem całoziarnowej mąki pszennej
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 96576
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Tendencje w rozwoju rosyjskiego rynku mąki
nr katalogowy: 20057
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Najważniejsze wskaźniki jakości mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 69069
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Przechowywanie mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 54814
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Zasady produkcji mąki białej drobnej i grubej oraz kaszki i zarodków Część 2. Układ opięć w odsiewaczach przy produkcji jasnej mąki drobnej i grubej
Kazimierz Bogaczyńsk i
nr katalogowy: 50891
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Możliwości poprawy jakości mąki w młynie
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 6480
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Eksport mąki z Niemiec zmniejsza się
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6244
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Produkcja wyrobów makaronowych z dodatkiem mąki żytniej
nr katalogowy: 33832
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Ocena jakości mąki (część 5)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 27050
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (cz. 1)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 22142
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Niektóre aspekty żywieniowe pieczywa
Henryk Gąsiorowski
nr katalogowy: 4790
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Klasyfikacja jakościowa rosyjskiej pszenicy i mąki oraz możliwości kształtowania jakości wypiekowej mąki w młynie
nr katalogowy: 20097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Korelacje między wskaźnikami farinograficznymi i konsystograficznymi mąki pszennej
Sylw ia Stępniewska
nr katalogowy: 63574
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Wartość odżywcza i walory zdrowotne żyta, mąki żytniej i pieczywa żytniego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Światowy Dzień Mąki
nr katalogowy: 136593
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Technologia produkcji mąki żytniej o wysokim wyciągu
Roman Jurga
nr katalogowy: 50399
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Mąka standaryzowana – czy na pewno wiemy, co to jest?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 143475
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 65785
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Światowy Dzień Mąki
nr katalogowy: 137023
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Instalacje silosowe umożliwiają optymalizację dostaw mąki
Łukasz Marek
nr katalogowy: 72850
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Sposoby zwiększania wartości odżywczej makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Automatyczne liczenie pstrocin i otrąb w każdym rodzaju mąki
nr katalogowy: 120559
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 54197
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Mąki z żyta i pszenżyta na cele przemysłowe
nr katalogowy: 63582
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Relacje wartości parametrów cech reologicznych mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 61304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
Aparat mixolab - nowe urządzenie do oceny jakości mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 53102
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Filamentous microorganisms in the bulked activated sludges Mikroorganizmy nitkowate występujące w spuchniętych osadach czynnych
Liliana Kalisz
nr katalogowy: 97247
10.15199/62.2016.3.20
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Produkcja mąki żytniej o podwyższonym wyciągu
nr katalogowy: 32966
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Jakość mąki z perspektywy piekarza
Maciej Włodarczyk
nr katalogowy: 31679
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Jakość mąki z perspektywy piekarza
MACIEJ WŁODARCZYK
nr katalogowy: 31055
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Nowy asortyment makaronu z dodatkiem mąki owsianej
nr katalogowy: 39790
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Ocena farinograficzna w ofercie badań ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 81090
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Określanie wymagań jakościowych przy zakupie mąki pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137857
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Wyniki kontroli jakości handlowej przetworów zbożowych
nr katalogowy: 52052
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Możliwości sterowania jakością mąki w młynie
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 55370
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
Wymagania jakościowe dla mąk pszennych o specjalnym przeznaczeniu
Roman Jurga
nr katalogowy: 91645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Turcja w światowym eksporcie mąki
nr katalogowy: 115163
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Wilgotność i twardość ziarna ważnym wyróżnikiem mieszanki przemiałowej
Roman Jurga
nr katalogowy: 77656
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Możliwości sterowania jakością mąki w młynie Przemiał wielo- czy jednogatunkowy?
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 24527
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 2)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 23323
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Możliwości sterowania jakością mąki w młynie Przemiał wielo- czy jednogatunkowy?
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 24527
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Światowy Dzień Mąki
nr katalogowy: 137023
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Dobra jakość ziarna to dobra mąka dla piekarzy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 34428
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chleba z mąki jasnej pszennej
nr katalogowy: 27171
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Mniejszy eksport produktów pierwotnego przetwórstwa zbóż, większy pieczywa
nr katalogowy: 123158
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Mieszanie ziarna i mąki ważną częścią procesu produkcyjnego w młynie
nr katalogowy: 49673
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Ocena jakości mąki pszennej handlowej za pomocą aparatu mixolab
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 48616
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Gatunkowanie mąk pszennych w wybranych krajach anglojęzycznych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 86957
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 73908
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Zróżnicowanie cech reologicznych mąki pszennej w ostatnich latach
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 72900
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Sytuacja branży młynarskiej w Polsce
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80078
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Makaron wzbogacony dodatkiem białka i błonnika pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 58923
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Jakość wypiekowa mąki pszennej i możliwości jej poprawy
Roman Jurga
nr katalogowy: 89830
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Czynniki rynkowe wpływające na cenę mąki
WOJCIECH GÓRNIAK
nr katalogowy: 32974
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Niektóre z możliwości poprawy i modyfikacji jakości mąki w młynie
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 32425
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Jak producent pieczywa powinien rozumieć mąkę?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137856
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
VIII Ogólnopolski Konkurs Piekarsko-Cukierniczy
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 87967
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Światowy Dzień Mąki
nr katalogowy: 136593
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Modyfikacja właściwości użytkowych mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 50890
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Ocena wartości przemiałowej ziarna pszenicy
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 50874
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Właściwości fizyczne i zmiany jakości mąki pszennej
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 47108
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Zmiany kwasowości tłuszczowej w trakcie przechowywania wybranych typów mąki pszennej i żytniej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 56212
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Określanie wymagań jakościowych przy zakupie mąki pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 97836
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Wpływ warunków glebowych na właściwości wypiekowe mąki z ziarna rodów pszenicy ozimej
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 98704
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Określanie wymagań jakościowych przy zakupie mąki pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137857
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Nowy typ katalizatora niskotemperaturowej konwersji tlenku węgla (NTKCO)
ZDZISŁAW JANECK
ZYGMUNT ŚPIEWAK
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
STANISŁAW MAGDZIARZ
nr katalogowy: 28691
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wpływ nawożenia azotem na właściwości amylograficzne mąki z sorgo
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Marek Bury
nr katalogowy: 117560
sorgo
odmiany
nawożenie azotowe
właściwości amylograficzne
sorghum
cultivars
nitrogen fertilization
amylographic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Ulepszanie wartości przemiałowej ziarna pszenicy - prioretytowy temat badawczy w młynarstwie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 86406
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Chłodzenie mąki coraz bardziej popularne
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6447
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Ciągły pomiar jakości mąki
nr katalogowy: 6263
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Mieszanki mączne poszerzają ofertę młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 86413
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Wady pieczywa wynikające z jakości mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 64984
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Tworzenie mieszanek mącznych poszerza możliwości młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 60749
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ocena wartości wypiekowej mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 127872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Cztery typy ciasta pszennego
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 4919
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Elastyczny system mielenia pszenicy na mąkę na płaskie chlebki i mąki standardowe
Nicholas Trounce
nr katalogowy: 108422
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Nie z każdej mąki pszennej dobre pieczywo
Roman Jurga
nr katalogowy: 81092
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Automatyczne urządzenia do przecinania tusz zwierząt rzeźnych
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 102885
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Ciągły pomiar jakości mąki w młynie
nr katalogowy: 14118
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Piekarzu, czy wiesz, że... w społeczeństwie od kilku lat trwa ostry spór na temat spożycia pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 113030
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Możliwości zastosowania makaronów w celu poprawy jakości białka różnych potraw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86412
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Charakterystyka jakości mąki przeznaczonej do produkcji wafli
nr katalogowy: 6297
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Wzrost konkurencji na krajowym rynku mąki
nr katalogowy: 14049
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Ocena ekstensograficzna ziarna pszenicy i mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 81091
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Liczba opadania a maksymalna lepkość kleiku skrobiowego mąki pszennej
Anna Szaf rańska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62916
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Charakterystyka i zastosowanie mąki z ziaren roślin strączkowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52050
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Zastosowanie alweografu do oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124322
OPAKOWANIE 2016-9
BIO4MAP: nowy typ zrównoważonego opakowania żywności
nr katalogowy: 101435
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Wiadomości ogólne o produkcji makaronu
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 20132
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Wpływ stopnia rozdrobnienia (granulacji) mąki na jej własności wypiekowe
Roman Jurga
nr katalogowy: 14186
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Cechy reologiczne ciasta z rynkowej krajowej mąki pszennej
Danuta ABRAMCZYK
Monika MIŁOSZ
nr katalogowy: 14146
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Produkcja śruty chlebowej i mąki całoziarnowej (razowej)
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14123
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Jakość mąki przeznaczonej do produkcji wafli
Roman Jurga
nr katalogowy: 14076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Światowy Dzień Mąki
nr katalogowy: 130228
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 81095
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Wpływ wielkości cząstek na wynik oznaczania wybranych wyróżników jakościowych
Danuta ABRAMCZYK
nr katalogowy: 23093
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Wartość wypiekowa mąki pszennej w zależności od jej granulacji
nr katalogowy: 6481
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Współczesne systemy przemiału żyta
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6336
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Właściwości wypiekowe niemieckiej mąki pochodzącej ze zbiorów 2003 r.
nr katalogowy: 6315
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Czy podawanie charakterystyki mikrobiologicznej mąki pszennej w obrocie handlowym w USA jest konieczne
nr katalogowy: 6296
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Mąki zapobiegające przywieraniu
nr katalogowy: 69594
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Światowy Dzień Mąki
nr katalogowy: 130228
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Światowy Dzień Mąki
nr katalogowy: 130204
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Wpływ "poprawiaczy" jakości mąki pszennej na jakość makaronu
nr katalogowy: 52971
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Aromatyczny chleb dla zdrowia
Józef Ziółkowski
Adam Melkowski
Józef Sadkiewicz
nr katalogowy: 59323
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Niewielki wzrost produkcji mąki, pieczywa i przetworów zbożowych w Niemczech
nr katalogowy: 20151
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Możliwości wytwarzania mąki o specjalnym przeznaczeniu oraz mąki o podwyższonej wodochłonności
Roman Jurga
nr katalogowy: 14173
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Optymalizacja właściwości technologicznych mąki pszennej i mieszanek mącznych
Roman Jurga
nr katalogowy: 14068
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Określenie korelacji między stopniem rozdrobnienia mąki pszennej a stopniem uszkodzenia skrobi
Wojciech GÓRNIAK
nr katalogowy: 23094
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Bezpieczeństwo zdrowotne mąki poddanej rozdrabnianiu w młynie kulowym
nr katalogowy: 6446
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Zmiany zachowań konsumpcyjnych dotyczących produktów młynarskich
nr katalogowy: 14075
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 12651
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Światowy Dzień Mąki
nr katalogowy: 130204
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Wykorzystanie metody FAM do badania i oceny mieszanek mąk w systemie FMC - FAM
szymon DZIUBA
Katarzyna SZOŁTYSEK
M.K. OMAR
nr katalogowy: 23095
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Zagadnienie czystości mikrobiologicznej w młynie
nr katalogowy: 80312
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Modyfi kacja właściwości mąki przez jej dodatkowe rozdrabnianie
nr katalogowy: 54209
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Elastyczny system mielenia pszenicy na mąkę na płaskie chlebki i mąki standardowe
Nicholas Trounce
nr katalogowy: 108646
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Obliczanie naważek kęsów ciasta. Sposoby dzielenia ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130229
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH