Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Woda elektrolizowana (EW) jako dezynfektant w przemyśle spożywczym
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 78777
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Wody roślinne - Botanical Waters
Adam Bogacz
nr katalogowy: 112846
DOZÓR TECHNICZNY 2014-1
Podstawowe kryteria doboru stacji uzdatniania wody do kotłów parowych płomienicowo-płomieniówkowych i wytwornic pary
Jarosław Ostrowski
Jan Marjanowski
nr katalogowy: 82010
AURA 2022-7
Dbajmy o zasoby wody
nr katalogowy: 138568
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-9
Normy opublikowane w marcu 2008 r.
nr katalogowy: 38094
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Woda w przetwórstwie mięsnym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 70134
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-10
Analiza wyników przeprowadzonych badań kilku wymienników ciepła typu woda-woda w Akredytowanym Laboratorium ITC
ZBIGNIEW MIELCZAREK
nr katalogowy: 30164
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-4
Woda substancja znana i nieznana
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 25429
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Woda substancja znana i nieznana
Janina Leks - Stępień
nr katalogowy: 24407
AURA 2009-9
Sanus per aquam - "Zdrowie dzięki wodzie"
nr katalogowy: 46798
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Elektrolizowana woda - nowa broń w walce z mikroorganizmami w przemyśle spożywczym
Mirosław Maziarka
nr katalogowy: 120727
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-4
Czysta woda pitna
nr katalogowy: 36970
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-11
Czy wiesz, że...
nr katalogowy: 39116
AURA 2022-7
Dbajmy o zasoby wody
nr katalogowy: 138568
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Woda w żywieniu i w handlu
Tadeusz Wojtaszek
nr katalogowy: 36227
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-3
Woda: użyteczne i nieszkodliwe dla środowiska naturalnego medium reakcyjne
BOGDAN BURCZYK
nr katalogowy: 24479
CHŁODNICTWO 2018-3
Budowa i funkcjonowanie pomp ciepła powietrze/woda typu split i monoblok
nr katalogowy: 114892
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Uzdatnianie wody technologicznej
R. Kowalczyk
nr katalogowy: 22590
GOSPODARKA WODNA 2005-3
WODA nr.1
Tadeusz Litewka
nr katalogowy: 9705
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Czysta woda
kd
nr katalogowy: 10247
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Czysta woda
kd
nr katalogowy: 10247
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Woda i jej rola w organizmie człowieka
Justyna Malinowska
Paula Nagel
nr katalogowy: 149065
10.15199/65.2024.6.3
woda
bilans wodny
płyny
nawodnienie
water
water balance
fluids
hydration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Woda w przemyśle spożywczym analiza wybranych zastosowań
Emilia Janiszewska-Turak
Dominika Sierszak
Maria Hankus
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 108783
10.15199/65.2017.8.5
woda do picia
przemysł spożywczy
dezynfektant
woda elektrolizowana
water for drinking
food industry
disinfectant
electrolysis water
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-4
Rury bez kamienia i korozji
nr katalogowy: 17255
CHŁODNICTWO 2023-1
Rośnie popularność systemów klimatyzacji, w której czynnikiem jest woda
nr katalogowy: 142001
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Cicha woda
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 112146
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Woda w przemyśle spożywczym
Zygmunt Zander
Fabian Dajnowiec
Lidia Zander
nr katalogowy: 56029
AURA 2017-4
Światowy Dzień Wody
nr katalogowy: 104966
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Monowarstwy monoacylogliceroli i kwasów tłuszczowych na granicy faz powietrze-woda
Halina Szeląg
Agnieszka Szyszko
nr katalogowy: 20376
GOSPODARKA WODNA 2006-5
Woda wirtualna - woda do produkcji żywności
Waldemar Mioduszewski
nr katalogowy: 16851
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Woda technologiczna – przyszłość czy już konieczność?
nr katalogowy: 143300
GOSPODARKA WODNA 2015-4
WEX Global 2015 Stambuł, Turcja 23-25 lutego 2015 r.
Marek Gromiec
nr katalogowy: 90627
AURA 2020-7-8
Ruszył program „Moja Woda”
nr katalogowy: 127272
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-3
Przyczyny zawilgocenia murów i jego wpływ na użytkowanie budynku
Dorota Kajka
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 58590
AURA 2020-3
Światowe zasoby wody w obliczu zmian klimatu
Andrzej Mizera
nr katalogowy: 125322
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93095
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Woda technologiczna – przyszłość czy już konieczność?
nr katalogowy: 143300
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118404
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-2
Posadzki z kamieni naturalnych wewnątrz i na zewnątrz obiektów – wybrane problemy
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 138342
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-2
Posadzki z kamieni naturalnych wewnątrz i na zewnątrz obiektów – wybrane problemy
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 138342
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ formy użytkowej na zachowanie się pendimetaliny w układzie oktanol/woda i na wartość współczynników podziału oktanol/woda oraz biokumulacji
Małgorzata Włodarczyk
Hanna Siwek
nr katalogowy: 59927
GOSPODARKA WODNA 2024-3
Światowy Dzień Wody 2024
WOJCIECH MAJEWSKI
nr katalogowy: 147707
CHŁODNICTWO 2023-1
Rośnie popularność systemów klimatyzacji, w której czynnikiem jest woda
nr katalogowy: 142001
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Kinetyka rozpuszczania w układach trójskładnikowych- sole wanadu(V)-mocznik-woda
Mieczysław Trypuć
Krzysztof Mazurek
Urszula Kiełkowska
Katarzyna Białowicz
nr katalogowy: 20235
AURA 2022-3
Woda jako problem globalny i krajowy
Marek GROMIEC
nr katalogowy: 136693
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
GOSPODARKA WODNA 2010-1
I Ogólnopolski Konkurs "Czysta Woda dla Polski"
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 49186
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-12
Metoda wyboru Lokalnej Stacji Doczyszczania Wody
Maciej Malarski
nr katalogowy: 64362
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 113425
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 102838
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Siła przyciągania
nr katalogowy: 86446
CHŁODNICTWO 2009-3
Woda chłodnicza
TERESA SZYMURA
nr katalogowy: 42290
AURA 2009-9
Woda przedmiotem sporów i konfliktów zbrojnych
STANISŁAW ABRAMCZYK
nr katalogowy: 46790
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody lodowej
nr katalogowy: 75479
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
„GAZ, WODA i TECHNIKA SANITARNA” ma 100 lat !
Zbigniew Heidrich
nr katalogowy: 130526
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Woda z butelki, czy z kranu?
nr katalogowy: 132271
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-10
Gaz, Woda i Technika Sanitarna ma 100 lat! 100 lat w służbie polskiej techniki sanitarnej i gazownictwa
nr katalogowy: 133987
GOSPODARKA WODNA 2007-5
Fakty
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 25768
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Apetyczny wizerunek Polski.
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 36833
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Ugasić letnie pragnienie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 36832
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Oddziaływanie komponentów modyfikowanych emulgatorów acyloglicerolowych na granicy faz olej-woda
HALINA SZELĄG
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 28833
GOSPODARKA WODNA 2010-3
ŚWIATOWY DZIEŃ WODY 2010
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 50311
AURA 2009-1
Rodzaje wód butelkowanych
TADEUSZ WOJTASZEK
nr katalogowy: 40593
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-10
Wybrane technologie wody, ścieków, osadów ściekowych. Przykłady zastosowań Europejskiego Centrum Ekologicznego – Marek Gromiec
nr katalogowy: 134006
GOSPODARKA WODNA 2022-1
Marek Gromiec: WYBRANE TECHNOLOGIE WODY, ŚCIEKÓW, OSADÓW ŚCIEKOWYCH. PRZYKŁADY ZASTOSOWAŃ EUROPEJSKIEGO CENTRUM EKOLOGICZNEGO
nr katalogowy: 135672
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-9
Czy wiesz , że...
nr katalogowy: 54077
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Wymagania jakościowe wody do produkcji piwa oraz metody przygotowania wody w przemyśle piwowarskim
Jan Marjanowski
nr katalogowy: 62804
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-7-8
Ocena możliwości wykorzystania wody szarej
Jarosław Mucha
Andrzej Jodłowski
nr katalogowy: 52825
GOSPODARKA WODNA 2020-3
ŚWIATOWY DZIEŃ WODY 2020 World Water Day 2020: Water and Climate Change
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 125413
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Wpływ ozonu na jakość produktów spożywczych i napojów
Robert Muszański
nr katalogowy: 33424
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-1
Systemy stropów aktywowanych termicznie REHAU rozwiązanie grzewcze i chłodzące dla budynków wielkokubaturowych
Michał Zając
nr katalogowy: 74052
GOSPODARKA WODNA 2010-11
Międzynarodowa konferencja wodna wysokiego szczebla
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 55662
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Herbata to w 99 proc. woda
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 44543
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Z wizytą w "Pasiece" Macieja Jarosa
Anna Karwowska
nr katalogowy: 30035
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Wpływ wybranych czynników na bezzwrotne zużycie wody w gospodarstwach wiejskich
Tomasz Bergel
Piotr Bugajski
nr katalogowy: 38124
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-5
Dziecko różowej wody
STEFAN ZATORSKI
nr katalogowy: 35155
GOSPODARKA WODNA 2007-1
CZAS NA WODĘ
Mariusz Gajda
nr katalogowy: 23538
CHŁODNICTWO 2024-4
Nowe pompy ciepła powietrze-woda R290 firmy Panasonic
Adam Bak
nr katalogowy: 150188
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
Woda dla powodzian
nr katalogowy: 53179
AURA 2010-11
Rola wody w organizmie człowieka
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 55317
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Woda butelkowana a wodociągowa skład chemiczny, właściwości, przeznaczenie
Teresa Latour
nr katalogowy: 91998
10.15199/65.2015.6.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
"Woda - naturalnie ze źródła" - kampania edukacyjna KIG PR
nr katalogowy: 45289
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Wytwarzanie pary czystej
Jarosław Janów
nr katalogowy: 70136
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
WILD wprowadza międzynarodowe trendy do Europy
nr katalogowy: 67195
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-1
Badanie równowag ciecz-ciecz dla układu fenol-woda-aceton
TERESA KASPRZYCKA-GUTTMAN
HANNA WILCZURA
nr katalogowy: 43222
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-4
Klasyfikacja wody zawartej w papierniczych masach włóknistych i wytworach papierniczych - Cz. III. Woda wolna zawarta w papierniczych masach włóknistych
KAZIMIERZ PRZYBYSZ
nr katalogowy: 25431
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Klasyfikacja wody zawartej w papierniczych masach włóknistych i wytworach papierniczych Cz. 2 Woda sklarowana i sedymentacyjna
Kazimierz Przybysz
nr katalogowy: 24406
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Charakterystyka ilościowa ścieków dopływających do przydomowej oczyszczalni z pojedynczego gospodarstwa wiejskiego
Krzysztof Chmielowski
Ryszard Ślizowski
nr katalogowy: 38109
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-1
Równowaga fazowa w układzie benzen - nitrobenzen - woda
JÓZEF WRÓBEL
TERESA SZUBA
ELŻBIETA WRZESIEŃ i ANDRZEJ KOSSAKOWSKI
nr katalogowy: 106608
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-5
'Łącznikiem jest woda' - rozmawiamy z Konradem Chlubkiem, prezesem Kemiry Świecie
nr katalogowy: 59639
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Woda, ale jaka?
Joanna Obara
nr katalogowy: 102751
AURA 2012-6
Wody termalne dużo więcej niż woda...
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 68417
GOSPODARKA WODNA 2011-3
ŚWIATOWY DZIEŃ WODY 2011
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 58182
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-1
Badanie parametrów pracy laboratoryjnej instalacji pompy ciepła powietrze-woda typu monoblok
WERONIKA KRUSZELNICKA
ALEKSANDRA MADEJ
TOMASZ CIERLICKI
ADAM MROZIŃSKI
nr katalogowy: 103681
10.15199/148.2017.1.8
AURA 2016-7-8
Woda jako zasób naturalny oraz surowiec w ujęciu teorii ekonomii
Agnieszka Thier
nr katalogowy: 99821
10.15199/2.2016.7-8.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 2.
nr katalogowy: 93888
CHŁODNICTWO 2023-6
Wieże i inne instalacje chłodnicze
Stefan Malinowski
nr katalogowy: 146453
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-2
Bóstwo Wody
nr katalogowy: 148256
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Praktyka warsztatowa z Hella Polska
nr katalogowy: 135458
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Praktyka warsztatowa z Hella Polska
nr katalogowy: 135458
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Stanowisko Krajowej Izby Gospodarczej „Przemysł Rozlewniczy” w sprawie zmian w przepisach dotyczących wód butelkowanych i informacji rozpowszechnianych w mediach i zamieszczanych na stronach internetowych, zwłaszcza w portalu "Woda dla zdrowia"
nr katalogowy: 60651
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Co teraz oznacza nazwa "naturalna woda mineralna"
Tadeusz Wojtaszek
nr katalogowy: 60650
GOSPODARKA WODNA 2017-3
ŚWIATOWY DZIEŃ WODY 2017
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 104828
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Zmiany w przepisach o naturalnych wodach mineralnych, wodach źródlanych i stołowych
Tadeusz Wojtaszek
nr katalogowy: 60522
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-9
Farby elewacyjne dostępne na polskim rynku
nr katalogowy: 79379
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-4
Analiza parametrów jakości wody w wybranych sieciach wodociągowych w Polsce pod względem potrzeby jej doczyszczania
Maciej Malarski
Agata Drzazga
Magdalena Matusiak
Marta Strzelczyk
Paulina Pająk
nr katalogowy: 75955
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
O wzajemnym oddziaływaniu ziarna z wodą Część II. Wpływ zabiegu nawilżania na zmianę właściwości ziarna
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 58929
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Effect of selected disintegration methods on biological sludge structure Wpływ wybranych metod dezintegracji na strukturę osadu biologicznego
Beata Fryźlewicz-Kozak
nr katalogowy: 101520
10.15199/62.2016.10.27
AURA 2021-3
Woda, ciecz (nie)zwykła
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 131050
AURA 2022-9
Hydrologiczne status quo
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 139417
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
GOSPODARKA WODNA 2010-10
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 54668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
"Woda - źródło życia" - mistrzowskie interpretacje
nr katalogowy: 72861
AURA 2012-2
Zimowy problem
Zdzisław BULICZ
nr katalogowy: 65649
CHŁODNICTWO 2015-6
Pompa ciepła do produkcji c.w.u. na czynnik chłodniczy CO2
nr katalogowy: 92141
AURA 2022-3
Woda jako problem globalny i krajowy
Marek GROMIEC
nr katalogowy: 136693
GOSPODARKA WODNA 2024-10
Konferencja „Woda – kluczowy czynnik rozwoju cywilizacji”
nr katalogowy: 151194
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Wody mineralne źródłem składników mineralnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132091
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
magnez
wapń
fluor
funkcje pierwiastków
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbonation
magnesium
calcium
fluoride
minerals functions
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Wody mineralne źródłem składników mineralnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132091
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
magnez
wapń
fluor
funkcje pierwiastków
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbonation
magnesium
calcium
fluoride
minerals functions
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-3
Aktualne problemy osuszania i remontów zalanych i zawilgoconych budynków
Józef Adamowski
Zygmunt Matkowski
nr katalogowy: 75569
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-1
Opinia w sprawie "Wytycznych projektowania, wykonania i odbioru instalacji z pompami ciepła" opracowanymi w Polskiej Organizacji Rozwoju Technologii Pomp Ciepła, ul. Przybyszewskiego 3/5, 30-128 Kraków
Marian Rubik
nr katalogowy: 96303
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-3
108% wzrostu sprzedaży pomp ciepła typu powietrze/woda w 2020 r. w Polsce
nr katalogowy: 131304
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Lód w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 70135
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 2)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 125800
GOSPODARKA WODNA 2010-3
Czysta woda - Konferencja i I Międzynarodowe Forum
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 50321
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-1
Problemy z tarasem po zimie
Mariusz Jurkiewicz
nr katalogowy: 75630
GOSPODARKA WODNA 2016-2
EKOFORUM LWOWSKIE Międzynarodowa Konferencja "Woda i Energia" Lwów, 19 listopada 2015 r.
Marek Gromiec
nr katalogowy: 96718
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Filtr
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 130301
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Filtr
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 130301
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Woda technologiczna w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 105808
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-10
Obliczenia cieplno-przepływowe wyparnych chłodnic cieczy Część I
WOJCIECH ZALEWSKI
BEATA NIEZGODA-ŻELASKO
nr katalogowy: 79665
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-1
Rozwiązania doczyszczania wody w wybranych hotelach warszawskich
Małgorzata Perchuć
Agnieszka Podniesińska
nr katalogowy: 49205
AURA 2009-6
Poprawa stanu środowiska wodnego - szansa czy zagrożenie?
AGNIESZKA MAŁEK
nr katalogowy: 45364
GOSPODARKA WODNA 2009-3
Woda w centrum uwagi - konsultacje społeczne w planowaniu w gospodarce wodnej
Barbara Chammas
nr katalogowy: 41952
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Z kraju - aktualności
nr katalogowy: 65513
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 70143
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-11
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 140522
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
AURA 2024-3
Woda dla pokoju
Adam CHMIELNIK
nr katalogowy: 147691
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
PIR/PUR - nowość nierozpoznana
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 108736
10.15199/33.2017.08.57
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-12
ROCZNY SPIS TREŚCI 2015
nr katalogowy: 95488
AURA 2015-7
Wino
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 92234
10.15199/2.2015.7.9
AURA 2024-2
Obszarowe zanieczyszczenia wód podziemnych
Bohdan ŁYP
nr katalogowy: 147237
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-11
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 107351
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Znaczenie szybkiego pomiaru zawartości wilgoci w przemyśle cukierniczym
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 56388
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
System Colilert postęp w analizie jakości mikrobiologicznej wody
Anna Otlewska
Katarzyna Dybka
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 75462
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Wybrane problemy eksploatacyjne stacji wodociągowych na przykładzie nbsw - sggw
Tadeusz Siwiec
Dariusz Morawski
nr katalogowy: 74527
CHŁODNICTWO 2011-3
Ostatnie postępy w Europie w zakresie rozwoju chillerów sorpcyjnych
U. Jacob
P. Kohlenbach
nr katalogowy: 58371
AURA 2010-11
System nadzoru nad jakością wody w Wodociągach Krakowskich
Tadeusz BOCHNIA
nr katalogowy: 55309
CHŁODNICTWO 2016-3
Chłodnicze układy absorpcyjne LiBr-H2O i NH3-H2O The LiBr-H2O and NH3-H2O absorption refrigeration cycle
Dariusz Mikielewicz
Robert Matysko
nr katalogowy: 96991
10.15199/8.2016.3.3
AURA 2018-3
Próba oceny zasobów złóż wody słodkiej na Ziemi
Halina Podsiadło
Aleksander Balik
nr katalogowy: 112540
właściwości wody
jej zasoby
ochrona i racjonalne wykorzystanie
water properties
water resources
protection and reasonable utilization.
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-3
Woda dejonizowana
nr katalogowy: 17282
GOSPODARKA WODNA 2005-12
WODA nr.4
nr katalogowy: 9842
GOSPODARKA WODNA 2005-5
Fakty
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 9729
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Czysta woda, zdrowia doda
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 44854
GOSPODARKA WODNA 2009-3
ŚWIATOWY DZIEŃ WODY 2009
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 41948
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-2
Wybrane zagadnienia bezpieczeństwa konsumentów wody do spożycia
Janusz R. Rak
Katarzyna Pietrucha
nr katalogowy: 41414
CHŁODNICTWO 2009-12
Podsumowanie dekady doświadczeń w obniżaniu wielkości wsadu czynnika chłodniczego w małych systemach, napełnianych węglowodorami lub amoniakiem albo czynnikami HFC
BJÖRN PALM
nr katalogowy: 48669
CHŁODNICTWO 2009-10
Współpraca chłodziarki bromolitowej z układem cieplno-przepływowym elektrociepłowni i zasobnikiem ciepła
SŁAWOMIR POSKROBKO
JAN ŁACH
MARIAN CZAPP
nr katalogowy: 47475
GOSPODARKA WODNA 2012-11
"Łączy nas Woda" - sympozjum polsko-holenderskie w dziedzinie gospodarki wodnej - Warszawa, 23 maja 2012 r.
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 72556
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Dobór optymalnego opakowania do pieczywa. Projekt HumidWRAP
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121612
GOSPODARKA WODNA 2014-3
Światowy dzień wody 2014 - Woda i energia (water and energy)
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 82951
GOSPODARKA WODNA 2012-3
ŚWIATOWY DZIEŃ WODY 2012
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 66269
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-11
Potencjał zastosowania pomp ciepła w kontekście rozwoju technologii OZE i celów pakietu energetyczno klimatycznego
PAWEŁ LACHMAN
nr katalogowy: 63606
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Ograniczenie ilości wody zużywanej w przemyśle owocowo-warzywnym poprzez zagospodarowanie wody procesowej i odwarowej
Jan Marjanowski
Jarosław Ostrowski
Andrzej Kukiełko
nr katalogowy: 51965
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
The behavior of metazachlor and clomazone immobilized in alginate matrix in water/soil and water/bottom sediment systems Zachowanie się metazachloru i chlomazonu immobilizowanych w alginianowej matrycy w układach woda/gleba i woda/osad denny
Małgorzata Włodarczyk
Anna Buchwał
nr katalogowy: 91692
10.15199/62.2015.6.26
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-3
Skuteczność stosowania gliny w ochronie zabytkowych budynków i budowli przed wilgocią gruntową
Robert Wójcik
nr katalogowy: 147852
OPAKOWANIE 2006-10
Co nowego na POLEKO
nr katalogowy: 21900
GOSPODARKA WODNA 2004-3
INFORMACJE -NOWOŚCI - INFORMACJE
Zenon Bagiński
nr katalogowy: 1828
GOSPODARKA WODNA 2006-6
Lepsza woda w warszawskich kranach
nr katalogowy: 16847
CHŁODNICTWO 2020-4
Badanie parametrów pracy laboratoryjnej instalacji pompy ciepła powietrze-woda typu monoblok
Weronika Kruszelnicka
Aleksandra Madej
Tomasz Cierlicki
Adam Mroziński
nr katalogowy: 127758
pompy ciepła typ powietrze woda
monoblok
źródło ciepła
efektywność
heat pump air-water type
monoblock
heat source
efficiency
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Twardzielka
nr katalogowy: 12046
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-7
Badania niekonwencjonalne pap zgrzewalnych
Robert Jurczak
nr katalogowy: 10574
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-10
NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 21853
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-13
Gdzie woda czysta i trawa zielona
fi
nr katalogowy: 5415
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Walne Zebranie SRW
nr katalogowy: 1675
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-3
Teksty-preteksty
nr katalogowy: 95
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-9
Ciepła woda - nowe możliwości
nr katalogowy: 16158
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Kolacja z psem
nr katalogowy: 12107
GOSPODARKA WODNA 2005-6
WODA nr.2
Józef Stadnicki
nr katalogowy: 9751
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
RECEPTURA KOMPLET. Faworki i Ciastka
nr katalogowy: 118039
GOSPODARKA WODNA 2004-8
VI Międzynarodowe Sympozjum Wodne
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 1900
GOSPODARKA WODNA 2004-3
Międzynarodowe Stowarzyszenie Historii Wody
Zdzisław Mikulski
nr katalogowy: 1827
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-5
Konstrukcje oporowe z gruntu zbrojonego Freyssisol
Arkadiusz Franków
nr katalogowy: 10518
AURA 2005-3
WODA ŻYWA
Wiktor Zin
nr katalogowy: 8381
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-5
To nie była woda
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 8031
AURA 2018-1
Kropla życia
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 111795
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-18
Początki piśmiennictwa technicznego
Bronisław Hynowski
nr katalogowy: 108812
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Kalejdoskop ze świata napojów - luty 2010 r.
nr katalogowy: 50742
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-15-16
Uzdrowiskowy przemysł
Henryk Piekut
nr katalogowy: 85562
CHŁODNICTWO 2011-9
Nowe produkty
nr katalogowy: 62654
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Woda przyszłości
nr katalogowy: 74954
GOSPODARKA WODNA 2006-10
WODA - KWARTALNIK REGIONALNYCH ZARZĄDÓW GOSPODARKI WODNEJ ORAZ KRAJOWEGO ZARZĄDU GOSPODARKI WODNEJ
nr katalogowy: 21585
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Rozmowy przy zmywaniu
KRZYSZTOF WIAK
nr katalogowy: 18558
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH