Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
A hybrid color texture image classification method based on 2D and semi 3D texture features and extreme learning machine
Erkan TANYILDIZI
nr katalogowy: 72151
CHŁODNICTWO 2013-2
Wyróżniki tekstury żeli alginianowych otrzymanych z wykorzystaniem procesu zamrażania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 74676
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Quick texture generation for multiobject image analysis in brain pathology
Monika WAROWNY
Tomasz MARKIEWICZ
nr katalogowy: 49711
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-5
Przetwarzanie zdjęć lotniczych na podstawie tekstury
Michał Kućko
Krzysztof Gracki
nr katalogowy: 113676
10.15199/13.2018.5.2
przetwarzanie obrazów
cechy tekstury
segmentacja obrazu
klasyfikacja tekstur
image processing
texture features
image segmentation
texture classification
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Comparison of methods to determine the texture based on measurements with various profilometers
Marta Wasilewska
Mariusz Wesołowski
Krzysztof Blacha
nr katalogowy: 149645
10.15199/33.2024.07.08
macrotexture
microtexture
friction coefficient
airfield pavement
makrotekstura
mikrotekstura
współczynnik tarcia
nawierzchnia lotniskowa
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Comparison of methods to determine the texture based on measurements with various profilometers
Marta Wasilewska
Mariusz Wesołowski
Krzysztof Blacha
nr katalogowy: 149645
10.15199/33.2024.07.08
macrotexture
microtexture
friction coefficient
airfield pavement
makrotekstura
mikrotekstura
współczynnik tarcia
nawierzchnia lotniskowa
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
Methods for texture improvement in electrical steels
Marcos Flavio DE CAMPOS
nr katalogowy: 121172
10.15199/48.2019.07.02
electrical steels
texture
rotating machines
electric car .
blachy elektrotechniczne
tekstura
maszyny elektryczne.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Texture Analysis for 3D Classification of Brain Tumor Tissues
Baladhandapani ARUNADEVI
Subramaniam Nachimuthu DEEPA
nr katalogowy: 76375
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-4
Zastosowanie nieniszczących dyfrakcyjnych metod rentgenowskich do charakteryzowania stanu struktury materiałów
Stanisław J. SKRZYPEK
Małgorzata WITKOWSKA
Joanna KOWALSKA
Krzysztof CHRUŚCIEL
nr katalogowy: 67877
CHŁODNICTWO 2011-11
Tekstura mleka fermentowanego w zależności od doboru szczepionki probiotycznej w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MILENA TYLOCH
IZABELA DMYTRÓW
nr katalogowy: 63852
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Formation of sliding surface with texture by laser micromachining
Bogdan ANTOSZEWSKI
nr katalogowy: 60777
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Sea Clutter Modelling using Compound Gaussian with Nakagami Texture plus Thermal Noise
Imene SOUICI
Izzeddine CHALABI
Lahouaoui Lalaoui
nr katalogowy: 150735
10.15199/48.2024.10.09
Modeling
High-resoulution
Sea clutter
CGNG distribution
Modelowanie
wysoka rozdzielczość
bałagan morski
dystrybucja CGNG
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ przechowywania chłodniczego na parametry tekstury pasztetów
Mariusz Rudy
Marian Gil
Paulina Duma-Kocan
Elżbieta Głodek
Renata Stanisławczyk
Jagoda Żurek
nr katalogowy: 114576
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
The impact of the texture and the roughness of the surface on the results of tests executed with the use of a triangular laser head
Andrzej ZBROWSKI
nr katalogowy: 80183
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Rola i znaczenie dźwięku w ocenie jakości żywności
Agata Marzec
nr katalogowy: 147270
10.15199/65.2024.2.4
Akustyka
kruchość
chrupkość
tekstura
Acoustics
crispness
crunchiness
texture
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Properties of loss components in electrical steel with Goss texture
Wojciech A. PLUTA
nr katalogowy: 41117
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-2
TEKSTURA I ANIZOTROPIA WŁAŚCIWOŚCI MECHANICZNYCH KSZTAŁTOWNIKÓW WYCISKANYCH NA GORĄCO ZE STOPU EN AW-5019
PAWEŁ PAŁKA
DARIUSZ LEŚNIAK
nr katalogowy: 112330
10.15199/67.2018.2.3
stop 5019
wyciskanie
tekstura
właściwości mechaniczne
5019 alloy
extrusion
texture
mechanical properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Small-Size Skin Features for Motion Tracking
Robert KRUPIŃSKI
Przemysław MAZUREK
Konrad DERDA
nr katalogowy: 89346
10.15199/48.2015.02.11
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Zmiany barwy i tekstury hamburgerów o różnej zawartości tłuszczu podczas zamrażalniczego przechowywania
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 112889
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-4
TRANSFORMACJE TEKSTURY W PROCESIE WYŻARZANIA ALUMINIUM I JEGO STOPÓW
MAGDALENA MARIA
MISZCZYK HENRYK PAUL
nr katalogowy: 113475
10.15199/67.2018.4.4
orientacja {100}<001>
zarodkowanie i rekrystalizacja
nieswobodne ściskanie
wyciskanie w matrycy ECAE
stop AA1050
{100}<001> orientation
nucleation & recrystallization
ECAE
plane strain compression
AA1050 alloy
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Structural characterization of surface layers in sintered DistaloyAE and DistaloyHP
STANISŁAW J. SKRZYPEK
ANDERS BERGMARK
MARCIN GOŁY
nr katalogowy: 79736
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Facial landmarks localization using binary pattern analysis
Michał OCHOCKI
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 101953
10.15199/48.2016.11.11
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Speaker verification using various dynamic kernels for prosodic features combined with spectral information
Szymon DRGAS
Adam DABROWSKI
Dariusz ZAMORSKI
nr katalogowy: 68761
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-12
WALCOWANIE ASYMETRYCZNE – WYBRANE PROBLEMY1 CZĘŚĆ C: WPŁYW ASYMETRII WALCOWANIA ASYMETRYCZNEGO NA TEKSTURĘ I MIKROSTRUKTURĘ METALI
AGNIESZKA UNIWERSAŁ
MIROSŁAW WRÓBEL
nr katalogowy: 117718
10.15199/67.2018.12.3
walcowanie asymetryczne
tekstura krystalograficzna
rozdrobnienie ziarna
asymmetric rolling
crystallographic texture
grain size
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Concavity and convexity of illumination
Paweł BARANOWSKI
Anna STAŃCZYK
nr katalogowy: 37116
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-7-8
Wielkoformatowa, płaska drukarka atramentowa UV JFX200-2513 EX firmy Mimaki
nr katalogowy: 121859
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Tomografia biotkanki bazująca na macierzy Muellera
Ye. G. Ushenko
nr katalogowy: 1173
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Texture Analysis in Die-Upset Forged Nd-Fe-B Magnets
DANIELA DEREWNICKA
HANNA KRZTOŃ
MARCIN LEONOWICZ
nr katalogowy: 27469
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
3D segmentation and analysis of macroporous alumino-silicate
MAXIME MOREAUD
BENOIT CELSE
TIHAY FANNY
nr katalogowy: 37843
CHŁODNICTWO 2011-9
Wybrane wyróżniki jakości mrożonego pieczywa drożdżowego wzbogaconego syropem daktylowym jako zamiennikiem sacharozy
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 62655
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Inhomogeneous microstructural evolution during the annealing of 6013 aluminum alloy
KRZYSZTOF SZTWIERTNIA
MAGDALENA BIEDA
ANNA KORNEVA
GRZEGORZ SAWINA
nr katalogowy: 27518
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Trwałość temperaturowa układów wielowarstwowych Cu/Ni i Cu/stal
Edyta Olejnik
Barbara Kucharska
nr katalogowy: 95633
10.15199/28.2015.6.30
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Trwałość temperaturowa układów wielowarstwowych Cu/Ni i Cu/stal
Edyta Olejnik
Barbara Kucharska
nr katalogowy: 95633
10.15199/28.2015.6.30
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
The morphology, texture and structure orientation of polyethylene formed via work hardening and electron irradiation
PIOTR DUDA
JERZY CYBO
JOANNA MASZYBROCKA
JAN CWAJNA
ADRIAN BARYLSKI
nr katalogowy: 37793
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
The magnetic microsensors response
Cornel PANAIT
George CĂRUNTU
nr katalogowy: 30401
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Segmentation and characterization of grandular ducts in microscopic colon image
Michał KRUK
Stanisław OSOWSKI1
Robert KOKTYSZ
nr katalogowy: 30389
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-10
Text Independent Automatic Speaker Recognition System using fusion of features
Ewelina MAJDA-ZDANCEWICZ
Andrzej P. DOBROWOLSKI
nr katalogowy: 94042
10.15199/48.2015.10.52
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Epileptic seizure detection using single-class SVM
Bartosz ŚWIDERSKI
Stanisław OSOWSKI
Andrzej CICHOCKI
nr katalogowy: 30376
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Features of subcircuits matching with components described by discrete parameters during analysis of electric circuits transient processes
Serhiy RENDZINYAK
Andriy KORUD
Bohdan MELNYK
nr katalogowy: 30370
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Wpływ technologii ciągnienia na strukturę geometryczną powierzchni drutów ze stali wysokowęglowej przeznaczonych na liny wyciągowe
Zbigniew MUSKALSKI
nr katalogowy: 70214
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Automatic prosodic modification in a Text-To-Speech synthesizer of polish language
KUBA ŁOPATKA
PIOTR SUCHOMSKI
ANDRZEJ CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 59596
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
ZACHOWANIE STOPU ALUMINIUM AA1050 W PROCESIE ECAP I REKRYSTALIZACJI Z UWZGLĘDNIENIEM ZMIAN TEKSTUROWYCH
JAGODA POPLEWSKA
HENRYK PAUL
nr katalogowy: 81013
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
WPŁYW PRĘDKOŚCI PROCESU WYCISKANIA ORAZ METOD USZLACHETNIANIA POWIERZCHNI WYCISKANYCH PROFILI ZE STOPU ALUMINIUM AlMgSi0,5 NA WYBRANE PARAMETRY CHROPOWATOŚCI
PIOTR ROMAŃSKI
MAREK BURDEK
JAN W. PILARCZYK
nr katalogowy: 80992
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na przemiany skrobi i teksturę chleba pszennego
IZABELLA KWAŚNIEWSKA-KAROLAK
LUCJAN KRALA
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
EWELINA BRZOZOWSKA
nr katalogowy: 87502
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Hardness and texture of Cu/Ni multilayers differing in Ni sublayer thickness
Edyta kulej
barbara kucharska
jarosław kanak
nr katalogowy: 62467
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Measurement and evaluation of skid resistance of concrete floors
Dionys Van Gemert
nr katalogowy: 95088
10.15199/33.2015.11.25
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Stabilność przechowalnicza barwy i tekstury parówek z mięsa mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewelina Brzozowska
nr katalogowy: 93062
10.15199/8.2015.7-8.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
A research web-based system in the field of fire safety "FireRisks"
S.V. Gudin
Renat Sh. Khabibulin
nr katalogowy: 87548
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Mechatronika - moda, czy nieuchronność?
Krzysztof KLUSZCZYŃSKI
nr katalogowy: 46037
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-1
Cechy widm impedancyjnych stali w zaczynie cementowym, zaprawie i betonie
MARIUSZ JAŚNIOK
nr katalogowy: 57217
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Features extraction of 3D objects by using Laplace series
Kamil NOWAK
Jacek STARZYŃSKI
nr katalogowy: 49753
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-6
Nowe oraz niedoceniane funkcje automatyki zabezpieczeniowej w reklozerach KTR 27 (Rec25_Al1)
Janusz Byrczek
nr katalogowy: 138148
10.15199/74.2022.6.5
reklozer
automatyka zabezpieczeniowa
FDIR
autonomiczne systemy odbudowy zasilania
automatyzacja sieci SN
sieci inteligentne
recloser
protection automatics
FDIR
autonomous power restoration systems
MV grid automation
smart grids
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-6
Nowe oraz niedoceniane funkcje automatyki zabezpieczeniowej w reklozerach KTR 27 (Rec25_Al1)
Janusz Byrczek
nr katalogowy: 138148
10.15199/74.2022.6.5
reklozer
automatyka zabezpieczeniowa
FDIR
autonomiczne systemy odbudowy zasilania
automatyzacja sieci SN
sieci inteligentne
recloser
protection automatics
FDIR
autonomous power restoration systems
MV grid automation
smart grids
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-3
DB2 pureXML - advanced of data storage in the relational - hierarchical structures
Pawel DRZYMALA
Henryk WELFLE
nr katalogowy: 83059
10.12915/pe.2014.03.036
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Feature selection methods in application to gene expression: autism data
Tomasz LATKOWSKI
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 85965
10.12915/pe.2014.08.047
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
The Feature Selection based Power Quality Event Classification using Wavelet Transform and Logistic Model Tree
Huseyin ERISTI
Yakup DEMIR
nr katalogowy: 69199
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Speech Emotion Recognition Using Hybrid Generative and Discriminative Models
Yongming HUANG
Guobao ZHANG
Fei DONG
Yue LI
Feipeng DA
nr katalogowy: 66633
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-10
Analyzing feature trajectories for audio content discrimination
Tomasz Mąka
nr katalogowy: 63268
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Features Generation by Means of Currents' Physical Components for Load Identification
Yuval BECK
Nezah CALAMARO
Liran KATZIR
Doron SHMILOVITZ
nr katalogowy: 94730
10.15199/48.2015.11.30
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Improving the Performance of Machine Learning with Sequential Feature Selection and Grid Search
Tsehay Admassu ASSEGIE
Sangeetha MURUGAN
Rajkumar GOVINDARAJAN
Komal Kumar NAPA
Nageswari D
nr katalogowy: 149530
10.15199/48.2024.07.29
K-Nearest Neighbors
parameter tuning
machine learning
jakość wina
dostrajanie parametrów
uczenie maszynowe
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-10
Niepewność pomiaru i MEMS
A. Weckenmann
T. Wiedenhoefer
nr katalogowy: 9153
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Spolaryzowana kartografia biofraktali
Yu.A. Ushenko
nr katalogowy: 1176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Kształtowanie nowych cech produktów w wyniku odwadniania osmotycznego
Bartosz Kulczyński
Marzena Bueschke
Anna Gramza-Michałowska
Oskar Szczepaniak
Joanna Kobus-Cisowska
nr katalogowy: 115595
10.15199/65.2018.8.8
odwadnianie osmotyczne
bioaktywne związki
wzbogacanie żywności
osmotic dehydration
bioactive compounds
food fortification
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Employing Probabilistic Dissimilarity for Feature Discovery in a Game of Chess
Rafał ŁOPATKA
Dominik OLSZEWSKI
nr katalogowy: 58343
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Zastosowanie analizy obrazu i morfologii matematycznej w petrografii
Mariusz MŁYNARCZUK
nr katalogowy: 11662
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-6
Definiowanie usług. Analiza cech usług w definicjach literaturowych
Małgorzata LOTKO
nr katalogowy: 114110
10.15199/48.2018.6.1
usługi
analiza
definicje
cechy
services
analysis
definitions
features
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Overview of an Improved and Speedy Features Detection Method for Digital Imagery
Touka HAFSIA
Khaled NOURI
Asma BELHAJ
Hatem TLIIJANI
nr katalogowy: 146731
10.15199/48.2023.12.32
image processing
object recognition
features
POIs
edges
features detector
PSNR
MSE
SC
przetwarzanie obrazu
rozpoznawanie obiektów
cechy
punkty POI
krawędzie
detektor cech
PSNR
MSE
SC
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Digital network of labelled nodes for image processing
PRZEMYSŁAW BRYLSKI
MICHAŁ STRZEL
nr katalogowy: 41982
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Zastosowanie siatek simpleksów do obiektowej segmentacji obrazów 3D
Eduard SNEZHKO
Alexander TUZIKOY
nr katalogowy: 11671
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Wlagnetooptyczna bistabilność półprzewodników organicznych
O. Derevyanchuk
C. Zenkova
V. Kramar
B. Nitsovich
nr katalogowy: 1172
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Properties of feature contours for audio classification tasks
TOMASZ MĄKA
nr katalogowy: 56020
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
ANALIZA PORÓWNAWCZA WYDAJNOS´CI ARCHITEKTURY GLĘEBOKIEGO UCZENIA SIE W KLASYFIKACJI OBRAZO´W PODWODNYCH
Mehrunnisa
Dawid Juszka
Yi Zhang
Mikołaj Leszczuk
nr katalogowy: 150428
10.15199/59.2024.4.39
VGG-16
Efficient
NetB0
In- ceptionV3
model SimCLR
PCA (analiza gl�o´wnych sk�ladowych
grupowanie K-´srednich
metoda �lok- cia
wynik sylwetki
indeks Daviesa-Bouldina
indeks Calinskiego-Harabasza.
VGG-16
Efficient
NetB0
InceptionV3
SimCLR model
PCA (Principal Component Analysis
K- mean clustering
Elbow Method
Silhouette Score
Davies- Bouldin Index
Calinski-Harabasz Index.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 148053
10.15199/61.2024.2.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
mrożenie
tekstura
jakość
gluten-free oat bread
transglutaminase
freezing
texture
quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-11
Determinanty zachowań konsumentów indywidualnych i cechy rynku suplementów diety w Polsce
Katarzyna HYS
nr katalogowy: 123578
10.15199/46.2019.11.1
suplementy diety
zachowania konsumentów
cechy rynku
dietary supplements
consumer behaviours
features of the Polish dietary supplements market
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-6
Methods for the classification and selection of extracted features of insulation defects from PD
Paweł KLUGE
nr katalogowy: 132287
10.15199/48.2021.06.14
CNN
PD
selection of features
Konwulsyjne sieci neuronowe
WNZ
selekcja wyodrębnionych cech
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-5
Wpływ oświetlenia na szumy krzemowych ogniw słonecznych
J. Vanek
Z. Chobola
L. Hasse
nr katalogowy: 1039
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
A functional testing of analogue electronic circuits with the use of specification approximation in the time-domain response features space
Piotr JANTOS
Tomasz GOLONEK
Jerzy RUTKOWSKI
nr katalogowy: 63371
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Weryfikacja użytkownika na podstawie obrazu tęczówki oka
Michał OCHOCKI
Marcin KOŁODZIEJ
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 94760
10.15199/48.2015.11.60
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Wpływ pożywek azotowych na fermentacje i cechy wina jabłkowego oraz napojów winopodobnych
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marta Woźniak
nr katalogowy: 48973
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Wykorzystanie cech fraktalnych ekstrahowanych z sygnałów radarowych w procesie specyficznej identyfikacji
Janusz DUDCZYK
Adam KAWALEC
nr katalogowy: 87780
10.12915/pe.2014.11.54
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Image features based on morphological class distribution functions and its application to binary pattern recognitio
Michał ŚWIERCZ
Marcin IWANOWSKI
nr katalogowy: 65952
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-3
Wpływ indywidualnych cech ludzi na modelowanie wymiany ciepła między człowiekiem a otoczeniem
ANNA BOGDAN
nr katalogowy: 66264
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Rozpoznawanie twarzy na podstawie cech lokalnych obrazów z zakresu światła widzialnego i podczerwieni
Jolanta PACAN
Jacek JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 79561
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Research of alternative diagnostic features in intelligent computer-based cardiological decision support systems
Anatolii I. POVOROZNYUK
Anna E. FILATOVA
Olexander S. KOVALENKO
Waldemar WÓJCIK
Marcin MACIEJEWSKI
Małgorzata SZATKOWSKA
Azhar TULESHOVA
nr katalogowy: 104315
10.15199/48.2017.03.29
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-12
Badanie stacjonarności szumu w rezystorach RuO2-szkło
A.W. Stadler
A. Kolek
Z. Zawiślak
K. Mleczko
D. Żak
P. Ptak
P. Szałański
nr katalogowy: 22668
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
WZMACNIACZ AKUSTYCZNY DUŻEJ MOCY Z TRANZYSTORAMI Z GaN
nr katalogowy: 136857
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-4
Audio features for speech detection in adverse conditions
TOMASZ MĄKA
nr katalogowy: 51393
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Modeling and optimization of the feature generator for speaker recognition systems
Ewelina MAJDA
Andrzej P. DOBROWOLSKI
nr katalogowy: 73077
CHŁODNICTWO 2012-1-2
Charakterystyka wybranych cech jakościowych maślanek naturalnych zakupionych w handlu detalicznym w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MONIKA MAGDALIŃSKA
IZABELA DMYTRÓW
JERZY BALEJKO
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 66012
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
A Novel K-means Image Clustering Algorithm Based on Glowworm Swarm Optimization
Yongquan Zhou
Zhe Ouyang
Jiakun Liu
Gaoli Sang
nr katalogowy: 69817
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
PCA transformation and Support Vector Machine for recognition of the noisy images
Stanisław OSOWSKI
SIKORSKA-ŁUKASIEWICZ
nr katalogowy: 66540
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Implementation of genetic algorithms to feature selection for the use of brain-computer interface
Marcin KOŁODZIEJ
Andrzej MAJKOWSKI
Remigiusz RAK
nr katalogowy: 59954
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
Multivariate non-stationary time series predictor based on an adaptive neuro-fuzzy approach
YEVGENIY BODYANSKIY
OLEKSII TYSHCHENKO
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 78804
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Wavelet Decomposition of Signal and Feature Selection by LASSO for Pattern Recognition
Urszula LIBAL
nr katalogowy: 76306
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
An Asymmetric Multi-Recipient Encryption S
Yang SHI
Guoyue XIONG
nr katalogowy: 74360
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
The issue of properties of building objects as a subject of construction processes
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 122312
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Noise signal analyzer for multi-terminal devices
ADAM WITOLD STADLER
nr katalogowy: 32114
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Technological features of gliding arc discharges plasma
Henryka Danuta STRYCZEWSKA
Grzegorz KOMARZYNIEC
Jarosław DIATCZYK
nr katalogowy: 36546
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
WZMACNIACZ AKUSTYCZNY DUŻEJ MOCY Z TRANZYSTORAMI Z GaN
nr katalogowy: 136857
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Frequency behavior of specific total loss model taking into account anisotropy of electrical steel
Wojciech A. Pluta
nr katalogowy: 140831
10.15199/48.2022.12.32
electrical steel
specific total loss
magnetic anisotropy
blachy elektrotechniczne
jednostkowe straty mocy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Frequency behavior of specific total loss model taking into account anisotropy of electrical steel
Wojciech A. Pluta
nr katalogowy: 140831
10.15199/48.2022.12.32
electrical steel
specific total loss
magnetic anisotropy
blachy elektrotechniczne
jednostkowe straty mocy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
Effect of features extraction on improving LSTM network quality in ECG signal classification
Grzegorz KŁOSOWSKI
Tomasz RYMARCZYK
Dariusz WÓJCIK
Tomasz CIEPLAK
Przemysław ADAMKIEWICZ
nr katalogowy: 129298
10.15199/48.2020.12.41
ECG signal classification
artificial neural networks
machine learning
time series analysis.
klasyfikacja sygnałów EKG
sztuczne sieci neuronowe
uczenie maszynowe
analiza szeregów czasowych..
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Ni5Zr+V' eutectic in Ni3Al-Cr intermetallic alloy
MIROSŁAW PILAWA
ELŻBIETA JEZIERSKA
nr katalogowy: 27514
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
DETEKCJA STEGANOGRAFII OBRAZOWEJ Z UŻYCIEM PROSTYCH SIECI NEURONOWYCH
Mikołaj Płachta
Artur Janicki
nr katalogowy: 138974
10.15199/59.2022.4.46
steganografia
głębokie uczenie maszynowe
przetwarzanie obrazów
baza BOSS
steganography
deep machine learning
image processing
BOSS database
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
DETEKCJA STEGANOGRAFII OBRAZOWEJ Z UŻYCIEM PROSTYCH SIECI NEURONOWYCH
Mikołaj Płachta
Artur Janicki
nr katalogowy: 138974
10.15199/59.2022.4.46
steganografia
głębokie uczenie maszynowe
przetwarzanie obrazów
baza BOSS
steganography
deep machine learning
image processing
BOSS database
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-4
Modified dynamic time warping method applied to handwritten signature authenticity verification
Michał Lech
Andrzej Czyżewski
nr katalogowy: 105320
10.15199/13.2017.4.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Intelligent Methods for Characterization of Electrical Power Quality Signals using Higher Order Statistical Features
Jose´ Carlos PALOMARES-SALAS
Juan Jose´ GONZA´ LEZ DE LA ROSA
Agust´ı
n AGU¨ ERA-PE´REZ
Antonio MORENO-MUN˜
OZ
nr katalogowy: 69811
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Database and recording system for registration, maintaining and fast searching of emergency telephone calls
JULIAN BALCEREK
ADAM DĄBROWSKI
SZYMON DRGAS
PAWEŁ PAWŁOWSKI
ADAM KONIECZKA
nr katalogowy: 59598
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Loading torque in tests of low-power drive system
Janusz IGIELSKI
nr katalogowy: 39571
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Modeling the metallic reflection using appropriate BRDF model
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 25688
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Development of object detection algorithm in halftone images
Oleksandr VOZNYAK
Yurii POLIEVODA
Ihor KUPCHUK
Olena TRUKHANSKA
Ludmila SHVETS
Mykhailo ZAMRII
nr katalogowy: 146219
10.15199/48.2023.11.33
classification ability
light conditions
local binary patterns
simple classifier
clustering and verification
umiejętność klasyfikacji
warunki oświetleniowe
lokalne układy binarne
prosty klasyfikator
grupowanie i weryfikacja
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Otrzymywanie w operacjach mechanicznych złożonego sorbentu wapniowego do jednoczesnego usuwania SO2 i NOx
Paweł Gara
Ewa Wisła-Walsh
Piotr Czapiga
nr katalogowy: 116138
10.15199/62.2018.9.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Vision based monitoring of coal flames
Waldemar WÓJCIK
Andrzej KOTYRA
Tomasz GOLEC
Konrad GROMASZEK
nr katalogowy: 33642
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Metrological aspects of piezoresistors arrangements on the membrane in miniaturized pressure sensors
Victor LOZBIN
Jacek MAJEWSKI
nr katalogowy: 33628
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Steady-state optimization algorithm for industrial process control
Waldemar WÓJCIK
Konrad GROMASZEK
Andrzej KOTYRA
nr katalogowy: 33619
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Intelligent lighting systems and users’ visual fatigue
Agnieszka WOLSKA
nr katalogowy: 25707
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Wykrywanie zdarzeń awaryjnych w silnikach indukcyjnych na podstawie analizy danych z rejestratorów zakłóceń
Dariusz Sajewicz
Wojciech Łaguna
Waldemar Chmielak
nr katalogowy: 141387
10.15199/48.2023.01.41
detekcja uszkodzeń
probabilistyczne uczenie maszynowe
przetwarzanie sygnału
FFT.
fault detection
probabilistic machine learning
signal processing
FFT.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Wykrywanie zdarzeń awaryjnych w silnikach indukcyjnych na podstawie analizy danych z rejestratorów zakłóceń
Dariusz Sajewicz
Wojciech Łaguna
Waldemar Chmielak
nr katalogowy: 141387
10.15199/48.2023.01.41
detekcja uszkodzeń
probabilistyczne uczenie maszynowe
przetwarzanie sygnału
FFT.
fault detection
probabilistic machine learning
signal processing
FFT.
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Oszacowanie teoretyczne nośności grup ukośnych kotew wklejanych na podstawie metody składnikowej
Dariusz Tomaszewicz
Jerzy K. Szlendak
Agnieszka Jabłońska-Krysiewicz
nr katalogowy: 139981
10.15199/33.2022.10.04
oszacowanie teoretyczne
ukośne kotwy wklejane
system dwukotwowy
metoda składnikowa
warstwa fakturowa.
theoretical estimation
diagonal bonded anchors
double anchor system
component method
texture layer.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Oszacowanie teoretyczne nośności grup ukośnych kotew wklejanych na podstawie metody składnikowej
Dariusz Tomaszewicz
Jerzy K. Szlendak
Agnieszka Jabłońska-Krysiewicz
nr katalogowy: 139981
10.15199/33.2022.10.04
oszacowanie teoretyczne
ukośne kotwy wklejane
system dwukotwowy
metoda składnikowa
warstwa fakturowa.
theoretical estimation
diagonal bonded anchors
double anchor system
component method
texture layer.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Oszacowanie teoretyczne nośności grup ukośnych kotew wklejanych na podstawie metody składnikowej
Dariusz Tomaszewicz
Jerzy K. Szlendak
Agnieszka Jabłońska-Krysiewicz
nr katalogowy: 139981
10.15199/33.2022.10.04
oszacowanie teoretyczne
ukośne kotwy wklejane
system dwukotwowy
metoda składnikowa
warstwa fakturowa.
theoretical estimation
diagonal bonded anchors
double anchor system
component method
texture layer.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Support Vector Machine for MUAP scalograms classification
Andrzej P. DOBROWOLSKI
Mariusz WIERZBOWSKI
Kazimierz TOMCZYKIEWICZ
nr katalogowy: 40258
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-7
Konwerter protokołów EKM Smart
Michał Hanusek
nr katalogowy: 144052
10.15199/74.2023.7.6
przemysłowe protokoły komunikacyjne
konwerter protokołów
RS-485
Ethernet
IEC 6185
Modbus
industrial communication protocols
protocol converter
RS-485
Ethernet
IEC-61850
Modbus
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-7
Konwerter protokołów EKM Smart
Michał Hanusek
nr katalogowy: 144052
10.15199/74.2023.7.6
przemysłowe protokoły komunikacyjne
konwerter protokołów
RS-485
Ethernet
IEC 6185
Modbus
industrial communication protocols
protocol converter
RS-485
Ethernet
IEC-61850
Modbus
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Using Full Covariance Matrix for CMU Sphinx-III Speech Recognition System
Marcin PŁONKOWSKI
Pavel URBANOVICH
nr katalogowy: 114665
10.15199/48.2018.07.25
speech recognition
CMU Sphinx
covariance matrix
rozpoznawanie mowy
CMU Sphinx
macierz kowariancji
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Enhanced Frost Self Organizing Map Segmentation Based Gradient Boost Classification for brain tumour Detection
Simy Mary KURIAN
Sujitha JULIET
nr katalogowy: 149550
10.15199/48.2024.07.49
Brain Tumor Detection
Enhanced Frost filter-based preprocessing
Kohonen Self Organizing Map segmentation
Wykrywanie guza mózgu
ulepszone przetwarzanie wstępne oparte na filtrze Frost
segmentacja samoorganizującej się mapy Kohonena
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
3-D analysis of biological materials on the basis of human jaw bones in comparison with analysis of materials used in engineering applications
MACIEJ STUPKA
LESZEK WOJNAR
ZBIGNIEW LATAŁA
nr katalogowy: 37848
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Computer completion of the process of modelling the layout of illumination of Wawel Hill in Cracow
Wojciech ŻAGAN
Marcin CIUPAK
Mariusz PŁUSKA
nr katalogowy: 37112
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-2
A PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 74539
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Rotor bar fault diagnosis of induction motor based on single class SVM
Jarosław KUREK
Adam BIERNAT
Jan SZCZYPIOR
nr katalogowy: 30390
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Microfluidic valve made in LTCC (Low Temperature Co-fired Ceramic) technology - preliminary results
Mateusz Czok
Karol Malecha
Leszek Golonka
nr katalogowy: 82064
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Specifics of hydropower plant management in isolated power systems
Sherkhon SULTONOV
Murodbek SAFARALIEV
Sergey KOKIN
Stepan DMITRIEV
Inga ZICMANE
Shokhin DZHURAEV
nr katalogowy: 136952
10.15199/48.2022.04.12
zasoby hydroenergetyczne
optymalizacja
kaskada Vakhsh
Norak HPP
system energetyczny Tadżykistanu
energetyka.
hydropower resources
optimization
Vakhsh cascade
Norak HPP
power system of Tajikistan
power generation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Specifics of hydropower plant management in isolated power systems
Sherkhon SULTONOV
Murodbek SAFARALIEV
Sergey KOKIN
Stepan DMITRIEV
Inga ZICMANE
Shokhin DZHURAEV
nr katalogowy: 136952
10.15199/48.2022.04.12
zasoby hydroenergetyczne
optymalizacja
kaskada Vakhsh
Norak HPP
system energetyczny Tadżykistanu
energetyka.
hydropower resources
optimization
Vakhsh cascade
Norak HPP
power system of Tajikistan
power generation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
An Improved Performance of Support Vector Machine to Classify EEG Motor Imagery based on Differential Asymmetry
Yulianto Tejo Putranto
Oddy Virgantara Putra
Isa Hafidz
Tri Arief Sardjono
Mochamad Hariadi
nr katalogowy: 143771
10.15199/48.2023.06.40
EEG Motor Imagery
Discrete Wavelet Transform
Empirical Mode Decomposition
Differential Asymmetry
EEG
Dyskretna Transformata Falkowa
asymeetria
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
An Improved Performance of Support Vector Machine to Classify EEG Motor Imagery based on Differential Asymmetry
Yulianto Tejo Putranto
Oddy Virgantara Putra
Isa Hafidz
Tri Arief Sardjono
Mochamad Hariadi
nr katalogowy: 143771
10.15199/48.2023.06.40
EEG Motor Imagery
Discrete Wavelet Transform
Empirical Mode Decomposition
Differential Asymmetry
EEG
Dyskretna Transformata Falkowa
asymeetria
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Time-Optimal Position Control of DC Motor Servo Drive
Andrzej ANDRZEJEWSKI
nr katalogowy: 123698
10.15199/48.2019.12.16
time-optimal control
position control
dynamic programming
DC motor.
sterowanie czasowo-optymalne
regulacja położenia
programowanie dynamiczne
silnik prądu stałego
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Impact of Signal Features on Machine Learning-Based Tool Condition Classification in the Milling Chipboard Process
Agata PRZYBYŚ-MAŁACZEK
Karol SZYMANOWSKI
Jarosław KUREK
nr katalogowy: 148642
10.15199/48.2024.05.57
Istotność cech sygnału
monitorowanie stanu narzędzia
uczenie maszynowe
frezowanie płyty wiórowej
signal features importance
tool state monitoring
machine learning
milling chipboard
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Design of A Beef Freshness Detector based on Color and Scent with the Mamdani Fuzzy Method
Hari Agus Sujono
Achmad Saiful Faris
nr katalogowy: 147336
10.15199/48.2024.02.18
Beef Freshness Detection Results
Mamdani Fuzzy Method
Beef Scent and Color Detection
Wyniki wykrywania świeżości wołowiny
metoda rozmyta Mamdani
wykrywanie zapachu i koloru wołowiny
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-4
Zastosowanie sztucznej sieci neuronowej do klasyfikacji zgłoszeń alarmowych
Julian Balcerek
Paweł Pawłowski
Adam Dąbrowski
nr katalogowy: 113367
10.15199/13.2018.4.1
centrum powiadamiania ratunkowego
meta dane rozmów telefonicznych
klasyfikacja mówcy
klasyfikacja zdarzeń
sztuczna sieć neuronowa
emergency notification center
telephone calls metadata
speaker classification
event classification
artificial neural network
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Relabeling the imperfect labeled data to improve recognition of face images using CNN
Robert SZMURŁO
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 148966
10.15199/48.2024.06.05
relabeling
CNN
KNN
face recognition
feature analysis
deep networks
reetykietowanie. CNN
KNN
rozpoznawanie twarzy
analiza cech
sieci głębokie
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Visual Emotion Recognition based on transfer learning technique using VGG16
Souha AYADI
Zied LACHIRI
nr katalogowy: 149752
10.15199/48.2024.08.31
Visual-Speech emotion recognition
transfer learning
VG16
Wizualne rozpoznawanie emocji
uczenie się transferowe
VG16
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Entropy-based feature extraction for classification of EEG signal using Lifting Wavelet Transform
A. Ananthi
M.S.P.Subathra
S.Thomas George
N.J.Sairamya
nr katalogowy: 150366
10.15199/48.2024.09.27
Brain Computer Interface
EEG
Lifting Wavelet Transform
LSTM
Interfejs mózg-komputer
EEG
transformacja falkowa typu Lifting Wavelet Transform
LSTM
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-8
Pomiar prądu w ocenie powłoki rurociągu
MARIAN HANASZ
nr katalogowy: 46465
OPAKOWANIE 2012-9e
EFI Expands Jetrion 4900 Line
nr katalogowy: 71177
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Optymalizacja cech geometrycznych łańcucha kinematycznego mechanizmu na przykładzie sekcji obudowy zmechanizowanej
Bartosz BUKOWIECKI
Adam GAŁUSZKA
Stanisław SZWEDA
nr katalogowy: 66578
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Specjalistyczny system ekspertowy w technikach zabezpieczeń danych
Józef DRABAREK
nr katalogowy: 63377
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
Classification of control features related to microgrid operation standardisation
Erik FEDERAU
Erik BLASIUS
Przemyslaw JANIK
nr katalogowy: 101244
10.15199/48.2016.10.57
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Optymalizacja systemu automatycznego rozpoznawania mówcy w warunkach zróżnicowanych torów akustycznych
Kamil KAMIŃSKI
Andrzej P. DOBROWOLSKI
Ewelina MAJDA-ZDANCEWICZ
Daniel POSIADAŁA
nr katalogowy: 93247
10.15199/48.2015.09.23
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
Controlling the characteristics of photovoltaic cells based on their own semiconductors
Roman VOROBEY
Oleg GUSEV
Konstantin TYAVLOVSKY
Alexander SVISTUN
Lyudmila SHADURSKAYA
Nadezhda YARZHEMBITSKAYA
Konrad KIERCZYNSKI
nr katalogowy: 92791
10.15199/48.2015.08.21
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH