Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Łuska gryczana jako dodatek do biszkoptów
KATARZYNA SUJKA
nr katalogowy: 150890
10.15199/61.2024.5.6
biszkopt
łuska gryczana
gryka
tekstura
barwa
sponge cake
buckwheat hull
buckwheat
texture
color
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Styl Angielski z Małgorzatą Weber
nr katalogowy: 141620
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-3
Technologia Sponge-Jet - skuteczność, wydajność, bezpieczeństwo
nr katalogowy: 83019
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Nowy koncept sieci Fit Cake
nr katalogowy: 143111
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Nowy koncept sieci Fit Cake
nr katalogowy: 143111
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Keto menu
nr katalogowy: 131718
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Keto menu
nr katalogowy: 131718
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
50. lokal Fit Cake
nr katalogowy: 134036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Styl Angielski z Małgorzatą Weber
nr katalogowy: 141620
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
50. lokal Fit Cake
nr katalogowy: 134036
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151339
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151338
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Trzy w jednym
nr katalogowy: 51062
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-9
Technologia "Sponge-Jet" - niskopyłowa, proekologiczna metoda obróbki strumieniowo-ściernej
nr katalogowy: 115920
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Mistrzostwa Świata Dekoratorów Tortów w Mediolanie zapraszają Polaków
nr katalogowy: 100592
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Porównanie metod pomiaru wytrzymałości mechanicznej peletów z biomasy
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 137684
10.15199/62.2022.5.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Co nowego w dekoracjach cukierniczych?
nr katalogowy: 111493
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Jowita Woszczyńska mistrzynią świata!
nr katalogowy: 123759
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Hydrotermalny rozkład produktów odpadowych z pozyskiwania oleju rzepakowego. Część I. Makuchy rzepakowe
Hanna Pińkowska
Paweł Wolak
Esther Oliveros
nr katalogowy: 73268
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Nowości lodziarskie 2009
nr katalogowy: 43767
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Podmłody - ważny element procesu produkcji
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 76264
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Skład chemiczny i parametry spalania biomasy z półnaturalnych łąk pozyskanej w technologii IFBB
Barbara Golińska
Piotr Goliński
nr katalogowy: 118608
10.15199/62.2019.2.26
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Badanie adsorpcji jonów miedzi(II) na materiałach grafenowych
Weihua Tian
nr katalogowy: 143969
10.15199/62.2023.6.3
grafen
adsorbent
aerożel
cząstka magnetyczna
grapheNe
adsorbent
aerogel
magnetic particle
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Badanie adsorpcji jonów miedzi(II) na materiałach grafenowych
Weihua Tian
nr katalogowy: 143969
10.15199/62.2023.6.3
grafen
adsorbent
aerożel
cząstka magnetyczna
grapheNe
adsorbent
aerogel
magnetic particle
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Badanie adsorpcji jonów miedzi(II) na materiałach grafenowych
Weihua Tian
nr katalogowy: 143969
10.15199/62.2023.6.3
grafen
adsorbent
aerożel
cząstka magnetyczna
grapheNe
adsorbent
aerogel
magnetic particle
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia litewska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140919
kuchnia regionalna
kuchnia litewska
charakterystyka
regional cuisine
Lithuanian cuisine
characteristic
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-1
PROBLEMY HYDROMETALURGII MIEDZI W POLSCE
ANDRZEJ CHMIELARZ
nr katalogowy: 65539
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Wpływ dodatku młodego jęczmienia na jakość bezglutenowych muffinów biszkoptowo-tłuszczowych
Anna Żbikowska
Klaudia Osytek
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 118233
10.15199/65.2019.1.4
muffiny bezglutenowe
młody jęczmień
zamienniki mąki
produkty piekarskie
gluten-free muffins
green barley
flour substitute
bakery products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia niemiecka
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 140254
kuchnie regionalne
kuchnia niemiecka
charakterystyka
regional cuisine
German cuisine
characteristic
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 60715
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
Porous silicon - obtainig, properties and applications
FLOREA CRACIUNOIU
MIHAELA MIU
nr katalogowy: 61937
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Możliwości wykorzystania orzechów włoskich (Juglans regia L.) jako paszy niekonwencjonalnej
Beata Marchand
nr katalogowy: 97775
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Karnawałowe słodkie wypieki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124864
karnawał
słodkie wypieki
pączki
faworki
trendy prozdrowotne
walentynki
Światowy Dzień Słodyczy
carnival
sweet pastries
donuts
crullers
health trends
Valentine's Day
World Sweets Day
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Experimental instalation for recovering phosphorus from sewage sludge ash. Modification of residue washing conditions Instalacja doświadczalna do odzysku fosforu z popiołów po spaleniu osadów ściekowych. Dobór warunków przemycia pozostałości po ekstrakcji
Katarzyna Gorazda
Barbara Tarko
Zbigniew Wzorek
nr katalogowy: 101495
10.15199/62.2016.10.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Adsorption of phenols on activated carbons prepared using rapeseed meal Adsorpcja fenoli na węglach aktywnych otrzymanych ze śruty rzepakowej
Katarzyna Pstrowska
Jerzy Walendziewski
Joanna Szary
Rafał Łużny
Łukasz Świątek
nr katalogowy: 91338
10.15199/62.2015.5.36
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-2
A hybrid tomography for assessing the moisture level of walls and building condition
Tomasz RYMARCZYK
Michał OLESZEK
Jakub SZUMOWSKI
Paweł TCHÓRZEWSKI
Przemysław ADAMKIEWICZ
Jan SIKORA
nr katalogowy: 118390
10.15199/48.2019.02.23
Electrical Impedance Tomography
Inverse Problem
Sensors
elektryczna tomografia impedancyjna
zagadnienie odwrotne
sensory
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Otrzymywanie kadmu metalicznego z materiałów kadmonośnych sposobem destylacyjnym
Sylwester Żelazny
Mirosław Fatyga
nr katalogowy: 146557
10.15199/62.2023.12.5
otrzymywanie kadmu
metoda destylacji
recykling kadmu
cadmium production
distillation method
cadmium recycling
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Charakterystyka płuczek wiertniczych oraz powierzchniowych właściwości osadów filtracyjnych
Aleksandra Jamrozik
Konrad Terpiłowski
Andrzej Gonet
Jan Ziaja
Dagmara Zeliaś
nr katalogowy: 114196
10.15199/62.2018.6.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Zastosowanie destylacji membranowej do oczyszczania zaolejonych ścieków
Marek Gryta
nr katalogowy: 122849
10.15199/62.2019.10.22
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Moisture Wall Inspection Using Electrical Tomography Measurements
Tomasz RYMARCZYK
Jakub SZUMOWSKI
Przemysław ADAMKIEWICZ
P TCHÓRZEWSKI
Jan SIKORA
nr katalogowy: 111556
10.15199/48.2018.01.25
Electrical Tomography
Sensors
Image Reconstruction
tomografia elektryczna
sensory
rekonstrukcja obrazu
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Otrzymywanie wody zdemineralizowanej metodą destylacji membranowej
Marek Gryta
nr katalogowy: 115534
10.15199/62.2018.8.34
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Charakterystyka właściwości prozdrowotnych wybranych gatunków grzybów i ocena ich dostępności na rynku lokalnym Warszawy
Katarzyna Świąder
Marta Wojda
Anna Piotrowska
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 128782
10.15199/65.2020.10.6
grzyby
produkty z grzybów
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
mushrooms
mushroom products
nutritional value
health properties
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-10
RYNEK TYTANU NA POCZĄTKU XXI W.
MARIUSZ KRZAK
IZABELA KRZAK
nr katalogowy: 116663
10.15199/67.2018.10.4
rynek tytanu
produkcja pierwotna i wtórna
zużycie
ceny
obroty
substytucja
titanium market
primary and secondary production
consumption
trade
substitution
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wpływ stopnia uszkodzenia skrobi na wartość technologiczną mąki pszennej
Anna Szafr ańska
nr katalogowy: 109908
jakość mąki
precyzja metody
stopień uszkodzenia skrobi
wymagania jakościowe
flour quality
precision of the method
starch damage
quality requirements
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Towaroznawcza ocena wpływu opakowania na jakość ciastek kruchych w aspekcie pomiaru zawartości wody
Małgorzata KOWALSKA
Sławomir JANAS
Magdalena PAŹDZIOR
nr katalogowy: 116062
10.15199/48.2018.9.20
opakowanie
zawartość wody
ciastka kruche
pomiar masy
jakość produktu
packaging
water content
shortbread cookies
mass measurement
product quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Rozwój polskiego eksportu rolno-spożywczego w 2017 r.
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 116112
10.15199/65.2018.9.1
Handel zagraniczny
produkty rolno- -spożywcze
struktura geograficzna i towarowa
Polska
Unia Europejska
kraje trzecie
Foreign trade
agri-food products
geographical and product structure
Poland
European Union
third countries
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH