Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-5
Przetwarzanie zdjęć lotniczych na podstawie tekstury
Michał Kućko
Krzysztof Gracki
nr katalogowy: 113676
10.15199/13.2018.5.2
przetwarzanie obrazów
cechy tekstury
segmentacja obrazu
klasyfikacja tekstur
image processing
texture features
image segmentation
texture classification
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ przechowywania chłodniczego na parametry tekstury pasztetów
Mariusz Rudy
Marian Gil
Paulina Duma-Kocan
Elżbieta Głodek
Renata Stanisławczyk
Jagoda Żurek
nr katalogowy: 114576
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Właściwości sensoryczne pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 77667
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-1
Len: właściwości, cechy newralgiczne i pielęgnacja
VITTORIO CIANCI
nr katalogowy: 147450
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Ocena tekstury żywności wybrane metody mechaniczne
Katarzyna Szczepańska
Kamil Dolik
nr katalogowy: 67955
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-2
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 50167
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Naturalne przeciwutleniacze - dodatki funkcjonalne przedłużające trwałość wyrobów mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 103666
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-2
WPŁYW STANU METALURGICZNEGO I SPOSOBU ODKSZTAŁCENIA NA STRUKTURĘ I TEKSTURĘ STOPU AA7075
FELIKS STALONY-DOBRZAŃSKI
KRZYSZTOF PIEŁA
LUDWIK BŁAŻ
PAWEŁ OSTACHOWSKI
nr katalogowy: 50166
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Atuty wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 83431
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-7-8
Wpływ temperatury na rozwój tekstury stali austenitycznej z wydzieleniami ferrytu
KOWALSKA J.
RATUSZEK W.
CHRUŚCIEL K.
nr katalogowy: 2072
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Zmiany tekstury wyżarzania w wyniku oddziaływania temperatury i zewnętrznych naprężeń rozciągających w nanokrystalicznym stopie na bazie kobaltu
ZBIGNIEW BAŁAGA
ZBIGNIEW STRADOMSKI
nr katalogowy: 17106
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Rodzaje powierzchniowego teksturowania laserowego
TADEUSZ BURAKOWSKI
WOJCIECH NAPADŁEK
nr katalogowy: 62427
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Rola i znaczenie dźwięku w ocenie jakości żywności
Agata Marzec
nr katalogowy: 147270
10.15199/65.2024.2.4
Akustyka
kruchość
chrupkość
tekstura
Acoustics
crispness
crunchiness
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Właściwości sensoryczne pieczywa - część II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78272
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Formation of sliding surface with texture by laser micromachining
Bogdan ANTOSZEWSKI
nr katalogowy: 60777
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Skrobie modyfikowane nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
nr katalogowy: 76643
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Zdrowo wysmażone
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 70511
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-12
WALCOWANIE ASYMETRYCZNE – WYBRANE PROBLEMY1 CZĘŚĆ C: WPŁYW ASYMETRII WALCOWANIA ASYMETRYCZNEGO NA TEKSTURĘ I MIKROSTRUKTURĘ METALI
AGNIESZKA UNIWERSAŁ
MIROSŁAW WRÓBEL
nr katalogowy: 117718
10.15199/67.2018.12.3
walcowanie asymetryczne
tekstura krystalograficzna
rozdrobnienie ziarna
asymmetric rolling
crystallographic texture
grain size
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-6
PRACE DOKTORSKIE
nr katalogowy: 9933
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-11
WPŁYW ZMIANY DROGI ODKSZTAŁCENIA NA EWOLUCJĘ STRUKTURY, TEKSTURY ORAZ ZACHOWANIE UMOCNIENIOWE MONOKRYSZTAŁÓW MIEDZI O ORIENTACJI WYJŚCIOWEJ {110}<001>
HENRYK PAUL
nr katalogowy: 48051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Stable Micro Systems. Precyzyjne badanie tekstury
nr katalogowy: 19179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Precyzyjne badanie tekstury ze Stable Micro Systems
nr katalogowy: 20849
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-12
WPŁYW DROGI ODKSZTAŁCENIA NA ROZWÓJ MIKROSTRUKTURY I TEKSTURY STOPU AA3104 ODKSZTAŁCONEGO METODĄ WYCISKANIA W KANALE RÓWNOKĄTOWYM
HENRYK PAUL
THIERRY BAUDIN
ANNA TARASEK
nr katalogowy: 48757
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Instrumentalne metody określania dojrzałości fermentowanych produktów mlecznych
A. Bzducha
M. W. Obiedziński
nr katalogowy: 22434
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Zaawansowane metody testowania materiałów przylepnych firmy Stable Micro Systems
nr katalogowy: 14773
OPAKOWANIE 2013-10
Zastosowanie laserów w produkcji opakowań
nr katalogowy: 79767
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-6
Ewolucja tekstury miedzi w warunkach zmiany drogi odkształcenia
FELIKS STALONY-DOBRZAŃSKI
WŁODZIMIERZ BOCHNIAK
nr katalogowy: 10220
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-7-8
Opis gradientu struktury na grubości blachy przemysłowego stopu Al-Li
MIZERA J.
KURZYDŁOWSKI K. J.
nr katalogowy: 2030
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Metoda dehydrofreezing (D-F) - znaczenie i przyszłość
A. Kamińska
P. P. Lewicki
nr katalogowy: 14897
CHŁODNICTWO 2016-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na jakość pieczywa pszennego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 101681
10.15199/8.2016.10.3
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-7-8
Analiza strukturalna wyżarzanych blach ze stali OH24N6Mol,5 typu duplex
RYŚ J.
RATUSZEK W.
WITKOWSKA M.
nr katalogowy: 2037
CHŁODNICTWO 2006-5
Zmiany wybranych cech reologicznych sera typu mozzarella zapakowanego próżniowo i przechowywanego w warunkach chłodniczych
DOROTA CAIS-SOKOLIŃSKA
HANNA PŁUSZKA
JAN PIKUL
nr katalogowy: 16112
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Tekstura żywności Część I - Wybrane metody instrumentalne
AGATA MARZEC
nr katalogowy: 33022
CHŁODNICTWO 2013-2
Wyróżniki tekstury żeli alginianowych otrzymanych z wykorzystaniem procesu zamrażania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 74676
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-4
TRANSFORMACJE TEKSTURY W PROCESIE WYŻARZANIA ALUMINIUM I JEGO STOPÓW
MAGDALENA MARIA
MISZCZYK HENRYK PAUL
nr katalogowy: 113475
10.15199/67.2018.4.4
orientacja {100}<001>
zarodkowanie i rekrystalizacja
nieswobodne ściskanie
wyciskanie w matrycy ECAE
stop AA1050
{100}<001> orientation
nucleation & recrystallization
ECAE
plane strain compression
AA1050 alloy
OPAKOWANIE 2012-5
Formy do termoformowania opakowań z tworzyw polimerowych
DARIUSZ KRAWCZUK
nr katalogowy: 67916
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Czynniki poubojowe kształtujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 91534
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-11
Wpływ uziarnienia i współczynnika miażdżenia kruszywa na właściwości stwardniałego betonu
Amanda Akram
Marta Słowik
nr katalogowy: 146113
10.15199/33.2023.11.09
beton
kruszywo
współczynnik miażdżenia kruszywa
maksymalny wymiar ziaren kruszywa
concrete
aggregate
aggregate crushing value
maximum aggregate size
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Redukcja tlenków azotu wobec podpieranych montmorylonitów modyfikowanych jonami metali przejściowych
LUCJAN CHMIELARZ
PIOTR KUSTROWSKI
MAŁGORZA ZBROJA
ROMAN DZIEMBAJ
nr katalogowy: 28683
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-5
Wpływ mikrostruktury i tekstury na własności mechaniczne stopu aluminium AA1200 odkształcanego metodą akumulacyjnego walcowania pakietowego
OANNA BOGUCKA
HENRYK PAUL
THIERRY BAUDIN
MARIE-HELENE MATHON
nr katalogowy: 54677
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Marynowanie surowców mięsnych
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska -Kapituła
Iwona Zadroga
Ryszard Żywica
Adam Więk
Joanna K. Banach
nr katalogowy: 109013
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Jakość parówek dostępnych w sprzedaży detalicznej
Krystyna Palka
Ewelina Węsierska
Agata Niwecka
nr katalogowy: 66719
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Jakość szynek konserwowych
Marius z Florek
Piotr Domaradzki
Małgorzata Ryszkowska-Siwko
Piotr Skałecki
Katarzyna Brogowska
Izabela Jaruga
nr katalogowy: 102860
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-3
Charakterystyka chemisorpcyjna i katalityczna układów ruten/węgiel przeznaczonych do syntezy amoniaku
ZBIGNIEW KOWALCZYK
WIOLETTA RARÓG-PILECKA
DARIUSZ SZMIGIEL
JERZY ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 28888
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Modyfikacja tekstury wodorotlenku wapnia stosowanego do usuwania SO2 w dwustopniowej granulacji
Paweł Gara
nr katalogowy: 108879
10.15199/62.2017.8.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 104158
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Amatorski skaner 3D wykorzystujący technikę fotogrametrii
Rafał Bajdek
Rafał Dziamski
Paweł Sobczak
Robert Cieślak
Kamil Łodygowski
nr katalogowy: 127980
skaner 3D
fotogrametria
metashape
modele 3D
technologia 3D
scanner 3D
photogrammetry
metashape
3D models
3D technology
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Amatorski skaner 3D wykorzystujący technikę fotogrametrii
Rafał Bajdek
Rafał Dziamski
Paweł Sobczak
Robert Cieślak
Kamil Łodygowski
nr katalogowy: 127980
skaner 3D
fotogrametria
metashape
modele 3D
technologia 3D
scanner 3D
photogrammetry
metashape
3D models
3D technology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Zastosowanie solanek linii Vitasol M10 P do produkcji wyrobów ekonomicznych
nr katalogowy: 63171
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Kształtowanie technologicznej warstwy wierzchniej pierścieni tłokowych silnika spalinowego za pomocą ablacyjnej mikroobróbki laserowej
WOJCIECH NAPADŁEK
nr katalogowy: 64690
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Evaluation of surface morphology of texturized Si wafers for solar cells applications
Sławomir Białas
nr katalogowy: 68602
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Techniki analityczne on-line w procesie produkcji żywności
Aleksander Siger
Krzysztof Dwiecki
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 50147
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Innowacyjny system do pomiaru rozciągliwości ciasta
nr katalogowy: 41829
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Archimagirus 2020
nr katalogowy: 128543
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Archimagirus 2020
nr katalogowy: 128543
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Archimagirus 2020
nr katalogowy: 128543
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Zieleniny i wino
nr katalogowy: 131643
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Zieleniny i wino
nr katalogowy: 131643
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
Methods for texture improvement in electrical steels
Marcos Flavio DE CAMPOS
nr katalogowy: 121172
10.15199/48.2019.07.02
electrical steels
texture
rotating machines
electric car .
blachy elektrotechniczne
tekstura
maszyny elektryczne.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-5
Teksturowanie krzemu metodą trawienia chemicznego ze wspomaganiem katalizatora metalicznego w zastosowaniu dla ogniw słonecznych
MAREK LIPIŃSKI
JAKUB CICHOSZEWSKI
nr katalogowy: 51805
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
The effect of time on changes in the pore texture of the modified calcium sorbents Wpływ czynnika czasu na zmiany tekstury porowatej modyfikowanych sorbentów wapniowych
Barbara Walawska
Anna Pajdak
nr katalogowy: 98963
10.15199/62.2016.6.20
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Przyprawy i ich ekstrakty w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 50751
CHŁODNICTWO 2009-3
Wpływ sposobu pakowania na wybrane zmiany fizyczne awokado w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
MARTA ARCIUSZKIEWICZ
AGATA BAKAN
nr katalogowy: 42296
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Dobór optymalnego opakowania do pieczywa. Projekt HumidWRAP
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121612
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Zmiany barwy i tekstury hamburgerów o różnej zawartości tłuszczu podczas zamrażalniczego przechowywania
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 112889
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
ZACHOWANIE STOPU ALUMINIUM AA1050 W PROCESIE ECAP I REKRYSTALIZACJI Z UWZGLĘDNIENIEM ZMIAN TEKSTUROWYCH
JAGODA POPLEWSKA
HENRYK PAUL
nr katalogowy: 81013
CHŁODNICTWO 2011-11
Tekstura mleka fermentowanego w zależności od doboru szczepionki probiotycznej w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MILENA TYLOCH
IZABELA DMYTRÓW
nr katalogowy: 63852
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
The impact of the texture and the roughness of the surface on the results of tests executed with the use of a triangular laser head
Andrzej ZBROWSKI
nr katalogowy: 80183
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Stabilność przechowalnicza barwy i tekstury parówek z mięsa mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewelina Brzozowska
nr katalogowy: 93062
10.15199/8.2015.7-8.2
OPAKOWANIE 2004-1
Dzień ze sprytnymi opakowaniami
Peter Harrop
nr katalogowy: 3118
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-2
Jak chronić elektroniczne projekty przed utratą i kopiowaniem
Marcin Pietrzyk
nr katalogowy: 84796
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-12
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 88252
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Pozostałości z przetwórstwa owoców i warzyw wykorzystywane w produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147902
pozostałości poprodukcyjne
przetwórstwo
owoce i warzywa
jakość mięsa
post-production residues
processing
fruit and vegetables
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Przełamując stereotypy Ingredion i rewolucja czystej etykiety
nr katalogowy: 79247
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Wpływ zwiększania udziału mąki żytniej w mieszaninie z mąką pszenną na cechy reologiczne uzyskanego ciasta
Danuta ABRAMCZYK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14145
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Charakterystyka wybranych odmian pszenicy uprawianych w Niemczech
nr katalogowy: 106428
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Polifenole w żywności Wpływ na cechy organoleptyczne żywności
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 44560
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ parametrów pracy ekstrudera jednoślimakowego na wybrane cechy produktu
NATALIA IDASZEWSKA
JAN KIRYLUK
AGNIESZKA MAKOWSKA
nr katalogowy: 45898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Podstawowe surowce piekarskie: Mąka (cz. II)
nr katalogowy: 34912
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-10
Wycena nieruchomości w warunkach silnie zmieniającego się rynku
EWA KUCHARSKA-STASIAK
nr katalogowy: 30407
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wpływ zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Barbara Szczepaniak
Elżbieta Piotrowska
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 37278
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-4
Wydawnictwa
nr katalogowy: 148251
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Substancje słodzące w produktach słodzących
Karolina Miśkiewicz
Justyna Rosicka-Kaczmarek.
Ewa Nebesny
nr katalogowy: 65770
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Wykorzystanie w produkcji wędzonek tradycyjnych nowej linii solanek Vitasol T
Joanna Rychlicka-Rybska
Krzysztof Krzysztoforski
nr katalogowy: 58468
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-4
Wydawnictwa
nr katalogowy: 148251
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Jak z nią postępować?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 63513
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Tajniki perfekcyjnych lodów - Kompensacja – istotny proces w tworzeniu lodów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 148041
GOSPODARKA WODNA 2010-9
Marek Madeyski 1948-2009
nr katalogowy: 54561
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9
Producenci farb polecają
nr katalogowy: 70792
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-7
Wspomnienie o prof. dr. hab. inż. Marku Madeyskim
Koleżanki i Koledzy
nr katalogowy: 52930
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Comparison of methods to determine the texture based on measurements with various profilometers
Marta Wasilewska
Mariusz Wesołowski
Krzysztof Blacha
nr katalogowy: 149645
10.15199/33.2024.07.08
macrotexture
microtexture
friction coefficient
airfield pavement
makrotekstura
mikrotekstura
współczynnik tarcia
nawierzchnia lotniskowa
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Comparison of methods to determine the texture based on measurements with various profilometers
Marta Wasilewska
Mariusz Wesołowski
Krzysztof Blacha
nr katalogowy: 149645
10.15199/33.2024.07.08
macrotexture
microtexture
friction coefficient
airfield pavement
makrotekstura
mikrotekstura
współczynnik tarcia
nawierzchnia lotniskowa
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Mieszanki mączne poszerzają ofertę młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 86413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Tworzenie mieszanek mącznych poszerza możliwości młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 60749
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Optymalna technologia oświetleniowa
Leszek LENIARSKI
nr katalogowy: 59110
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-9
Betony elewacyjne zbrojone włóknem szklanym GFRC
Agata Lachiewicz-Złotowska
Halina Ferens-Budzyńska
Jarosław Gajewski
Janusz Kuzman
nr katalogowy: 62574
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Innowacyjne rozwiązania w masowaniu
Marek Szeląg
nr katalogowy: 90203
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Bilansowanie receptury ganaszu
nr katalogowy: 145844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Diagnostic feature selection for efficient recognition of different faults of rotor bars in the induction machine
Jarosław KUREK
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 49735
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Cechy reologiczne ciasta pszennego
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 44455
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
Stalowe cylindry Yankee w maszynach do produkcji tissue
Jörg Bauböck
nr katalogowy: 42444
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-12
Praktyczne aspekty wdrażania systemów biometrycznych. Część 2. Czynniki decydujące o wartości współczynnika fałszywego odrzucenia
ELŻBIETA GOMULSKA
nr katalogowy: 56724
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-3
Konstruowanie: sztuka, nauka czy rzemiosło?
ZBIGNIEW OSIŃSKI
nr katalogowy: 125407
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wybrane fizyczno-chemiczne właściwości soku z rozmrożonych owoców malin odmiany Polesie
Marek Domin
Marek Szmigielski
Patryk Świrkosz
nr katalogowy: 151029
10.15199/62.2024.10.12
wydajność tłoczenia
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
maliny
pressing efficiency
freezing
freezing storage
raspberries
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Badanie przekaźników elektroenergetycznych
Adam SMOLARCZYK
nr katalogowy: 3911
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-12
Aktualne trendy rozwojowe łożysk nadprzewodzących
Ryszard PAŁKA
nr katalogowy: 11820
OPAKOWANIE 2006-3
Lakierowanie opakowań drukowanych
Stanisław Stachowicz
nr katalogowy: 18027
SZKŁO I CERAMIKA 2004-6
Materiały szkło-ceramiczne dla stomatologii estetycznej
L. Stoch
nr katalogowy: 7486
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-4
Silikaty - doskonały materiał ścienny
nr katalogowy: 2513
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Jakość makaronu na przykładzie Włoch
Roman Jurga
nr katalogowy: 14052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Jakość tworzą ludzie
ARLETTA KOWALIK
nr katalogowy: 11890
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-5
Reorientacja rynkowa przedsiębiorstw materiałów budowlanych
Zenon Kierczyński
nr katalogowy: 10531
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Ocena wartości przemiałowej ziarna pszenicy
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 50874
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-3
Modyfikowane przędze specjalne nadające właściwości ochronne wyrobom dzianym. Cz. II
Jolanta Janicka
Romualda Koźmińska
Teresa Massalska -Lipińska
nr katalogowy: 50679
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-9
Informacje marketingowe a faktycznie osiągane parametry użytkowe produktów fasadowych i jakie to ma znaczenie dla użytkownika
Łukasz Kulczycki
nr katalogowy: 128045
ODZIEŻ 2006-2
Dyskretny urok luksusu
Magda Druri
nr katalogowy: 17863
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-8
Recenzje
Bogusław CĄDEREK
nr katalogowy: 11542
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-3
Praktyczne aspekty zastosowania standardu IEC 61850
Mariusz Kondraciuk
nr katalogowy: 21135
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-3
Tkanina źródłem poznawania sztuki
M. Kraszewska
nr katalogowy: 5892
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-1
Konkurencyjność polskich przedsiębiorstw budowlano-montażowych . .
M.W. Zdyb
nr katalogowy: 2330
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-3
Niezawodna komunikacja światłowodowa z Phoenix Contact
nr katalogowy: 15233
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-7
AOUAFIN-IC - strukturalne uszczelnienie betonu
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 10579
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-3
Duża łazienka na poddaszu
NINA STORONIAŃSKA
nr katalogowy: 21233
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Zobacz w marce przyjaciela
nr katalogowy: 20731
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
Skóry welurowe
Peter Maehner
nr katalogowy: 13589
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
Ocena dokładności przy wyznaczaniu wskaźnikowej rozpraszania
Władysław DYBCZYŃSKI
nr katalogowy: 3751
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 13850
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
Skóry welurowe
Peter Maehner
nr katalogowy: 13589
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-7
Doświadczenie i rozwaga-cechy dobrego kierowcy
Jadwiga Bąk
nr katalogowy: 8103
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Plazmonika w fotowoltaice - próby aplikacji
ZBIGNIEW Starowicz
MAREK Lipiński
nr katalogowy: 69649
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Współczesna sztuka składników Odkrywanie tajemnic produkcji lodów z wykorzystaniem zdrowych i naturalnych składników (cz. 1)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 145850
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Obecne i perspektywiczne metody otrzymywania wodoru
Jan Surygała
nr katalogowy: 20174
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-7
Profil działalności naukowej Przemysłowego Instytutu Elektroniki - na wybranych przykładach
J. Kern
nr katalogowy: 16348
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
Szynka parmeńska
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 9540
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-5
Jakich słuchaczy lubią wykładowcy
zl
nr katalogowy: 8035
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Koncepcja multimedialnej bazy danych do rejestracji i przeszukiwania rozmów na telefony alarmowe
JULIAN BALCEREK
SZYMON DRGAS
ADAM DĄBROWSKI
ADAM KONIECZKA
nr katalogowy: 50793
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Mechaniczna modyfikacja własności użytkowych mąki pszennej
nr katalogowy: 56218
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Włoskie i tylko włoskie
AQ
nr katalogowy: 4189
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-9
Scheda po ojcu
Bogdan Brózda
nr katalogowy: 19406
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
FAB, alcopop, malternative czy RTD, a może PPS
A. Bogacz
nr katalogowy: 6798
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-9
Prawidłowe wykonanie posadzek z zastosowaniem wyrobów firmy Deitermann
K. Pogan
nr katalogowy: 2692
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-12
Ocena trwałości i niezawodności elementów żelbetowych za pomocą metod nieniszczących
Leonard Runkiewicz
nr katalogowy: 10776
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-6
Wzmacnianie podłoża gruntowego pod nawierzchnią drogową
Magdalena Zawisza
Leszek Janusz
nr katalogowy: 10568
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
Ranking konkurencyjności polskich i unijnych przedsiębiorstw budowlano-montażowych
Marek W. Zdyb
nr katalogowy: 10372
CHŁODNICTWO 2004-1-2
Ocena jakości zamrożonych truskawek
DANUTA BIAŁASIEWICZ
GRAŻYNA RUTKOWSKA
nr katalogowy: 684
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-2
Jakie płytki ceramiczne nadają się na tarasy i balkony
KAZIMIERA MAKULSKA
nr katalogowy: 15433
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Listy rekomendowanych odmian pszenicy w Polsce
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 14094
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-10
Aspekty eksploatacyjne współczesnych rozwiązań konstrukcyjnych napędów trakcji tramwajowe
Izabela KAZIMIERCZYK
Witold TENEROWICZ
Wojciech URBAŃSKI
nr katalogowy: 11777
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
Ranking konkurencyjności polskich i unijnych przedsiębiorstw budowlano-montażowych
Marek W. Zdyb
nr katalogowy: 10372
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-4
Czynniki kształtujące wartość nieruchomości
Agnieszka Bitner
nr katalogowy: 137029
10.15199/50.2022.4.2
rynek nieruchomości
wskaźnik zmiany cen
wartość nieruchomości
real estate market
property price index
property value
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-4
Czynniki kształtujące wartość nieruchomości
Agnieszka Bitner
nr katalogowy: 137029
10.15199/50.2022.4.2
rynek nieruchomości
wskaźnik zmiany cen
wartość nieruchomości
real estate market
property price index
property value
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-4
Właściwości płytek do obiektów służby zdrowia i przetwórstwa spożywczego
PAWEŁ SULIK
nr katalogowy: 22554
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-4
Analiza wpływu parametrów procesu walcowania...
Grosman F.
Przondziono J.
Szymszal J.
nr katalogowy: 15005
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Cechy reologiczne ciasta z rynkowej krajowej mąki pszennej
Danuta ABRAMCZYK
Monika MIŁOSZ
nr katalogowy: 14146
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
FAB, alcopop, malternative czy RTD, a może PPS- Gazowane napoje niskoalkoholowe
A. Bogacz
nr katalogowy: 6827
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-6
Fizyczny wpływ cząstek na wybrane właściwości odlewanych kompozytów z osnową Al-Si
Cholewa M.
nr katalogowy: 15028
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Harmonia smaku i aromatu
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 11992
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-10
Problem jakości w procesie eksploatacji i odnowy maszyn i urządzeń
Wiesław Tomczyk
nr katalogowy: 21931
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-5
Porównanie metod wyznaczania wielkości krystalitów nanomaterialów do zastosowań katalitycznych
AGNIESZKA KOPIA
IRENEUSZ SULIGA
PAWEŁ NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 21672
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Peters&Nurkowski. Wysoka wydajność i bogaty asortyment
Jacek Szczepaniak
nr katalogowy: 19248
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-10
Wpływ robót fundamentowych na cechy gruntów
A. Jarominiak
nr katalogowy: 2748
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-3
Wpływ długości światłowodu side-light na jego widmo promieniowania
M. Zajkowski
nr katalogowy: 1012
CHŁODNICTWO 2005-4
Badania wpływu parametrów pracy wentylatora w komorze na cechy eksploatacyjne chłodziarki termoelektrycznej
Sergiy Filin
Adam Owsicki
nr katalogowy: 8636
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Cechy sensoryczne biośmietany zawierającej szczepy probiotyczne bakterii mlekowych
M. Ziarno
M. Makowska
nr katalogowy: 14929
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Co wyróżnia stropy sprężone gęstożebrowe RECTOR
nr katalogowy: 142926
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Co wyróżnia stropy sprężone gęstożebrowe RECTOR
nr katalogowy: 142926
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Co wyróżnia stropy sprężone gęstożebrowe RECTOR
nr katalogowy: 142926
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Co wyróżnia stropy sprężone gęstożebrowe RECTOR
nr katalogowy: 142926
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Co wyróżnia stropy sprężone gęstożebrowe RECTOR
nr katalogowy: 142926
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-1
AIROX zaawansowane narzędzie do elastycznego i ekonomicznego topienia w przemyśle metali nieżelaznych
Biedenkopf P
nr katalogowy: 14972
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-10-11
Wpływ parametrów technologii wytwarzania na cechy warstwy wierzchniej podkładek stosowanych do połączeń silnie obciążonych
Czaja J.
Śliwa R.
nr katalogowy: 15099
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-1
AIROX zaawansowane narzędzie do elastycznego i ekonomicznego topienia w przemyśle metali nieżelaznych
Biedenkopf P
nr katalogowy: 14972
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-3
Wyznaczanie siły rozdzierającej skór -jaką metodę stosować
A. Pierzgalska
L. Korowajczyk
nr katalogowy: 13647
OPAKOWANIE 2005-6
Firma Unilever zmodernizowała linię produktów marki Hellmann dzięki nowym etykietom z firmy Prodesmag
LF.
nr katalogowy: 11194
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Porównanie i cechy wspólne atmosfer azotujących w nowoczesnych procesach azotowania gazowego
J. Michalski
J. Tacikowski
P. Wach
nr katalogowy: 10103
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-9
Nauki nigdy dość
nr katalogowy: 70500
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-10
Ocena jakości użytkowej oprogramowania biznesowego
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 62934
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. I. Charakterystyka botaniczna i cechy użytkowe
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 78957
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Modelowanie kompetencyjne jako narzędzie integracji procesów w inżynierii przedsięwzięć budowlanych
Dariusz Walasek
Tomasz Wojtkiewicz
nr katalogowy: 99303
10.15199/33.2016.06.47
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH