Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-10
Fotometryczny czujnik glukozy oparty na enzymatycznych paskach testowych
Marcin Urbanowicz
Mateusz Moderhak
Kamila Żelechowska
Artur Jasiński
Radosław Pomećko
Maria Bocheńska
nr katalogowy: 94555
10.15199/13.2015.10.15
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Indeks glikemiczny pieczywa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 88781
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Pieczywo a odchudzanie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 80925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Jak należy rozumieć sformułowanie: wysoki/niski indeks glikemiczny środka spożywczego?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 103065
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-8
Wybrane problemy nieinwazyjnej techniki mikrofalowej do pomiaru zmian glikemii człowieka w aspekcie monitorowania sprawności psychofizjologicznej
ZENON SZCZEPANIAK
ED WARD SĘDEK
MARIUSZ ŁUSZCZYK
AGATA GAŹDZIŃSKA
KRZYSZTOF RÓŻANOWSKI
MONIKA PAWELEC
nr katalogowy: 53923
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Przepływowy czujnik amperometryczny wykonany techniką LTCC
PIOTR KUREK
KAROL MALECHA
DOROTA G. PIJANOWSKA
LESZEK J. GOLONKA
nr katalogowy: 35655
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-1
Model czujnika poziomu glukozy we krwi opartego na metodzie spektroskopii impedancyjnej
Żaneta Głuchowska
Izabela Osiecka
Tadeusz Pałko
Włodzimierz Łukasik
Konrad Dudziński
Dorota Pijanowska
nr katalogowy: 103748
10.15199/13.2017.1.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Cukrzyca typu 2 Cz. II. Produkty spożywcze wskazane w diecie
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 78244
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Walory prozdrowotne przypraw korzennych
Bartosz Kulczyński
Andrzej Sidor
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 151921
10.15199/65.2024.12.7
Przyprawy korzenne
cynamon
goździki
kardamon
choroby metaboliczne
Spices
cinnamon
cloves
cardamom
metabolic diseases
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-24
Słodko-gorzki skansen
Irena Fober
nr katalogowy: 64754
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wykorzystanie wody odpadowej po produkcji skrobi pszennej jako źródła błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 150886
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Wpływ obróbki termicznej na walory żywieniowe makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79016
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-9
Przyrządy do oznaczania glukozy dla potrzeb medycznych. Stan obecny i perspektywy dalszego rozwoju
IGNACY ZAWICKI
nr katalogowy: 38000
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Pieczywo z dodatkiem fitosteroli i jego potencjalne możliwości obniżania poziomu cholesterolu LDL we krwi
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 81743
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-3
Rozwój technologii do monitorowania aktywności życiowej żołnierzy na polu walki oraz dla zastosowań na rynku cywilnym
Zenon Szczepaniak
Krzysztof Różanowski
nr katalogowy: 66476
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-4
Piekarzu, czy wiesz, że... pieczywo, jako produkt spożywczy, jest NIEZBĘDNE w diecie każdego zdrowego człowieka (z wykluczeniem schorzeń i alergii), warto zatem wiedzieć co oznacza tak dziś popularyzowany przez dietetyków Indeks Glikemiczny (ang. glycemic index, GI) i w jakim stopniu dotyczy to pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 119422
AURA 2005-10
TAJEMNICE ZDROWIA. SELEN - TAJEMNICZO WSZECHSTRONNY
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 8538
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Powalczmy z hipercholesterolemią
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 110291
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-5-6
Pijany czy niedocukrzony
Paweł Gałka
nr katalogowy: 33717
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Insulinooporność w pigułce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 114705
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Oznaczenie fibrynogenu metodą immunoenzymatyczną w czujniku mikroprzepływowym
Anna BARANIECKA
Beata KAZIMIERCZAK
Marianna GÓRSKA
Konrad DUDZIŃSKI
MarekDAWGUL
Jerzy KRUK
Dorota PIJANOWSKA
Władysław TORBICZ
Piotr GRABIEC
nr katalogowy: 71349
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-10
Wybrane problemy nieinwazyjnych pomiarów poziomu glukozy we krwi człowieka za pomocą technik mikrofalowych w zastosowaniu cywilnym i wojskowym
ZENON R. SZCZEPANIAK
EDWARD SĘDEK
MARIUSZ ŁUSZCZYK
ANDRZEJ ARVANITI
KRZYSZTOF RÓŻANOWSKI
ŁUKASZ DZIUDA
nr katalogowy: 47307
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Jak zwiększyć zastosowanie beta-glukanu w przemyśle spożywczym?
Marcin Kurek
Małgorzata Moczkowska
Sabina Karp
nr katalogowy: 117178
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Dlaczego warto stosować przyprawy korzenne?
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 151736
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Physiological assessment of application of iron chelates in animal nutrition Ocena fizjologiczna zastosowania chelatów żelazowych w żywieniu zwierząt
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Anna Dąbrowska
Kinga Śpitalniak
Anna Budny-Walczak
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 100402
10.15199/62.2016.8.39
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Manufacturing of paracetamol-containing polylactide spheres Otrzymywanie sfer polilaktydowych zawierających paracetamol
Agnieszka A. Gadomska-Gajadhur
Jolanta Mierzejewska
Paweł Ruśkowski
Ludwik Synoradzki
nr katalogowy: 94433
10.15199/62.2015.10.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Wpływ postępowania przedubojowego z bydłem rzeźnym na jakość mięsa
Julia Marchel
Marek Cierach
nr katalogowy: 69406
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Badania nad przydatnością odpadów przemysłu piekarniczego do produkcji bioetanolu
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 60229
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Bezpardonowy atak na chleb - Czy Grzegorz Lewicki to truciciel?
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 80075
CHŁODNICTWO 2022-3
Osobiste modele odczuć cieplnych Eksperymentalna ocena wpływu masy ciała na odczuwanie komfortu
Aleksandra Lipczyńska
Asit Mishra
Stefano Schiavon
nr katalogowy: 138437
komfort cieplny
preferencje odczuć cieplnych
różnice w typie ciała
BMI
otyłość
CHŁODNICTWO 2022-3
Osobiste modele odczuć cieplnych Eksperymentalna ocena wpływu masy ciała na odczuwanie komfortu
Aleksandra Lipczyńska
Asit Mishra
Stefano Schiavon
nr katalogowy: 138437
komfort cieplny
preferencje odczuć cieplnych
różnice w typie ciała
BMI
otyłość
CHŁODNICTWO 2022-3
Osobiste modele odczuć cieplnych Eksperymentalna ocena wpływu masy ciała na odczuwanie komfortu
Aleksandra Lipczyńska
Asit Mishra
Stefano Schiavon
nr katalogowy: 138437
komfort cieplny
preferencje odczuć cieplnych
różnice w typie ciała
BMI
otyłość
CHŁODNICTWO 2022-3
Osobiste modele odczuć cieplnych Eksperymentalna ocena wpływu masy ciała na odczuwanie komfortu
Aleksandra Lipczyńska
Asit Mishra
Stefano Schiavon
nr katalogowy: 138437
komfort cieplny
preferencje odczuć cieplnych
różnice w typie ciała
BMI
otyłość
CHŁODNICTWO 2022-3
Osobiste modele odczuć cieplnych Eksperymentalna ocena wpływu masy ciała na odczuwanie komfortu
Aleksandra Lipczyńska
Asit Mishra
Stefano Schiavon
nr katalogowy: 138437
komfort cieplny
preferencje odczuć cieplnych
różnice w typie ciała
BMI
otyłość
CHŁODNICTWO 2022-3
Osobiste modele odczuć cieplnych Eksperymentalna ocena wpływu masy ciała na odczuwanie komfortu
Aleksandra Lipczyńska
Asit Mishra
Stefano Schiavon
nr katalogowy: 138437
komfort cieplny
preferencje odczuć cieplnych
różnice w typie ciała
BMI
otyłość
CHŁODNICTWO 2022-3
Osobiste modele odczuć cieplnych Eksperymentalna ocena wpływu masy ciała na odczuwanie komfortu
Aleksandra Lipczyńska
Asit Mishra
Stefano Schiavon
nr katalogowy: 138437
komfort cieplny
preferencje odczuć cieplnych
różnice w typie ciała
BMI
otyłość
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Znaczenie orzechów w żywieniu człowieka
Ewa Flaczyk
Joanna Kobus-Cisowska
nr katalogowy: 56227
AURA 2017-6
Miedź - wpływ na rośliny, zwierzęta, zdrowie człowieka i rola mikroorganizmów
Agnieszka MATŁOKA
Sławomir BINKOWSKI
Beata DUDZIŃSKA-BAJOREK
Jerzy SIEPAK
Szymon NOWACZYK
Iwona BINKOWSKA
nr katalogowy: 106262
10.15199/2.2017.6.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Fruktoza w przetwórstwie żywności
nr katalogowy: 89207
10.15199/65.2015.1.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Porównanie właściwości przeciwutleniających wybranych przetworów zbożowych
Joanna Czerech
Iwona Konopka
nr katalogowy: 124787
związki fenolowe
właściwości przeciwutleniające
ziarno zbóż
pseudozboża
phenolic compounds
antioxidative properties
cereal grain
pseudocereals
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Życie z cukrzycą
Grażyna Uścińska
nr katalogowy: 98898
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-7-8
Czy kancerogenny chrom(VI) jest obecny w skórach?
Lucyna Korowajczyk
Anna Pierzgalska
nr katalogowy: 61871
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-5
Elektrochemiczny czujnik samopolaryzujący do naskórnego pomiaru prężności tlenu w krwi tętniczej
Tadeusz Pałko
Włodzimierz Łukasik
Józef Przytulski
nr katalogowy: 84090
10.15199/ELE-2014-031
CHŁODNICTWO 2022-3
Osobiste modele odczuć cieplnych Eksperymentalna ocena wpływu masy ciała na odczuwanie komfortu
Aleksandra Lipczyńska
Asit Mishra
Stefano Schiavon
nr katalogowy: 138437
komfort cieplny
preferencje odczuć cieplnych
różnice w typie ciała
BMI
otyłość
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Invasive and Non-Invasive Glucose Monitoring Systems: A Review and Comparative Study
Huda D. Bader
Mohammed S. Jarjees
Bassam T. Ahmed
nr katalogowy: 146206
10.15199/48.2023.11.20
Invasive
Non-invasive
Glucose
Optical
pomiar glukozy
nieinwazyjny pomiar
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-24-25
Gorzka słodycz
Irena Fober
nr katalogowy: 81664
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Właściwości przeciwcukrzycowe wybranych składników pochodzenia roślinnego
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 150450
10.15199/65.2024.9.2
Cukrzyca
hiperglikemia
berberyna
pokrzywa
morwa biała
gorzki melon
Diabetes
hyperglycemia
berberine
nettle
white mulberry
bitter melon
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-2
Słodki oddech
nr katalogowy: 73928
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105850
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-1
Mikroczujniki elektrochemiczne i układy do nieinwazyjnego pomiaru prężności O2 i CO2 we krwi tętniczej - doniesienie wstępne
Tadeusz Pałko
Józef Przytulski
Włodzimierz Łukasik
nr katalogowy: 74229
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Półsyntetyczne wypełniacze w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 60526
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-8
Nowy zielnik
fi
nr katalogowy: 13085
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Glikozydy stewiolowe właściwości technologiczne i wykorzystanie w produktach rynkowych
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 106758
10.15199/65.2017.6.7
rynek żywności
żywność
glikozydy stewiolowe
właściwości
food market
food
steviol glycosides
properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-1
Cyklodekstryny - otrzymywanie, właściwości i zastosowanie
BOGDAN FARJON
ZDZISŁAW TARGOŃSKI
nr katalogowy: 105868
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 18685
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-2
Chemiczna modyfikacja glukozy przy użyciu alifatycznych związków chlorohydroksylowych
Janusz Nowicki
Jan Poskrobko
nr katalogowy: 6505
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-6
Co weszło nam w krew?
Irena Fober
nr katalogowy: 50659
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-5
Badania stężenia dwutlenku węgla w sali dydaktycznej
KATARZYNA GŁADYSZEWSKA - FIEDORUK
nr katalogowy: 44229
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Izomery trans kwasów tłuszczowych w produktach pochodzenia zwierzęcego
Halina Makała
nr katalogowy: 130896
izomery tłuszczów trans
limity
trans fat isomers
limits
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Nadciśnienie tętnicze krwi problem społeczny XXI wieku
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 110552
10.15199/65.2017.11.7
nadciśnienie tętnicze krwi
epidemiologia
profilaktyka
zmiany stylu życia
dieta DASH
zalecenia Polskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego
hypertension
epidemiology
prevention
lifestyle modifications
DASH diet
recommendations of the Polish Society of Hypertension
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-24
Ciepło - Zimno. Trup
Irena Fober
nr katalogowy: 56768
GAZETA CUKROWNICZA 2007-10
Wysłodki jako pasza - minimalne wymagania
Franciszek Brzóska
nr katalogowy: 30592
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Chemical-biological evaluation of foragers mineral supplements Chemiczno-biologiczna ocena stosowanych paszowych dodatków mineralnych
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Agnieszka Śmieszek
Jarosław Popiel
nr katalogowy: 85702
10.12916/przemchem.2014.1219
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-11
Wpływ dodatku bizmutu na właściwości katalityczne układu Pd/SiO2 w reakcji utleniania glukozy
STANISŁAW KARSKI
IZABELA WITOŃSKA
nr katalogowy: 28474
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Wskaźniki struktury
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 34432
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Spełnione marzenie
nr katalogowy: 76509
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-12
Pomoc dla lekarzy i pacjentów
nr katalogowy: 91773
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Nanocząstki złota na modyfikowanych materiałach SBA-15 - selektywne katalizatory utleniania glukozy
Klaudia Odrozeka
Katarzyna Maresz
Julita Mrowiec-Białoń
nr katalogowy: 70943
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Emisja bioaerozolu z mechaniczno-biologicznej oczyszczalni ścieków
BARBARA BREZA-BORUTA
ZBIGNIEW PALUSZAK
nr katalogowy: 44470
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-12
Prawa i obowiązki pracownika - honorowego krwiodawcy
Piotr Wąż
nr katalogowy: 117995
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
Prawa i obowiązki pracownika - honorowego krwiodawcy
Piotr Wąż
nr katalogowy: 117698
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Amperometryczne oznaczanie przeciwciał anty-CRP znakowanych fosfatazą alkaliczną
BEATA KAZIMIERCZAK
DOROTA PIJANOWSKA
nr katalogowy: 35606
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Dieta a płodność
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138277
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Toxicity of hydroxyfullerene C60(OH)x, x > 30, in the context of biomedical and cosmetic applications Toksyczność hydroksyfulerenu C60(OH)x, x > 30, w kontekście zastosowań biomedycznych i kosmetycznych
Anna Lichota
Marta Łysio
Anita Krokosz
nr katalogowy: 102388
10.15199/62.2016.11.8
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-1
Badania eksperymentalne stężenia tlenków węgla w warsztacie samochodowym
KACPER JERMACZ
ANDRZEJ GAJEWSKI
nr katalogowy: 118181
10.15199/9.2019.1.5
tlenek węgla
dwutlenek węgla
najwyższe dopuszczalne stężenie pułapowe
(NDSP)
najwyższe dopuszczalne stężenie chwilowe (NDSCh)
carbon monoxide
carbon dioxide
maximum acceptable 8-hour concentration
15-minute short-term exposure limit (STEL)
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-4
Nanowłókna celulozowe o właściwościach hemostatycznych
ANNA PINAR
ROMUALDA KOŹMIŃSKA
nr katalogowy: 90938
10.15199/60.2015.4.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Use of polymer inclusion membranes in processes for metal ion transport. Zastosowanie polimerowych membran inkluzyjnych w procesach transportu jonów metali
Monika Baczyńska
Magdalena Regel-Rosocka
Maciej Wiśniewski
nr katalogowy: 77324
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WYKORZYSTANIE ANALIZY KOMPUTEROWEJ w badaniu sekwencji miozyn wybranych gatunków zwierząt jako potencjalnego źródła biologicznie aktywnych peptydów
Justyna Bucholska
nr katalogowy: 144572
białka
miozyny
biologicznie aktywne peptydy
proteoliza
analiza komputerowa
proteins
myosins
biologically active peptides
proteolysis
computer analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of enzymatic hydrolysis conditions of ligno-cellulosic raw materials on the glucose yield Wpływ warunków enzymatycznej hydrolizy surowców lignino-celulozowych na wydajność uzyskiwanej glukozy
Joanna Kawa-Rygielska
Grzegorz Wcisło
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 87208
10.12916/przemchem.2014.1739
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Metoda grafów wiązań w zastosowaniu do opracowania szczególnego obwodu elektrycznego
Adam MUC
Wacław MATULEWICZ
Mariusz RETKOWSKI
nr katalogowy: 37879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Dolnośląscy piekarze i cukiernicy pomogli niepełnosprawnym
Marek Perzyński
nr katalogowy: 40768
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Pomiar ciśnienia tętniczego krwi na podstawie automatycznej detekcji tonów Korotkowa
Barbara WILK
nr katalogowy: 71338
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-5
Wydzielanie kwasu glukonowego z płynów pofermentacyjnych
TERESA KASPRZYCKA-GUTTMAN
BAZYLI SEMENIUK
ADAM MYŚLIŃSKI
HANNA WILCZURA
nr katalogowy: 105924
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Aspekty zdrowotne w krótkookresowym narażeniu na ołów
Marta Boroń
Michał Dobrakowski
Jarosław Chmielewski
Barbara Gworek
Ilona Korzonek-Szlacheta
Jacek Kiełtucki
Monika Szpringer
Sławomir Kasperczyk
nr katalogowy: 113525
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 109922
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Włodzimierz Dolata skończył w tym roku 70 lat. Z tej okazji życzymy dużo zdrowia, sił do pracy i jeszcze większej rzeszy wspaniałych studentów i współpracowników.
nr katalogowy: 68038
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Produkty pełnoziarniste Część V. Wpływ włókna pokarmowego na metabolizm lipidów i profilaktykę zdrowotną oraz antyoksydanty w produktach zbożowych
Leszek Mościcki
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 45158
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-1
Projekt systemu zdalnego monitorowania zmian ciśnienia tętniczego krwi
Krzysztof Sieczkowski
Tadeusz Sondej
Andrzej Dobrowolski
Robert Olszewski
nr katalogowy: 103745
10.15199/13.2017.1.3
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-11
TECHNIKA SENSOROWA- Parametry metrologiczne automatycznych mierników ciśnienia tętniczego krwi
B. Juroszek
nr katalogowy: 1248
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-9
Wpływ wilgoci na właściwości mechaniczne papieru
Krzysztof Głowacki
nr katalogowy: 54573
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Termostabilność białek mięsa wieprzowego mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Marcin Dziomdziora
nr katalogowy: 16150
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Drożdże osmotolerancyjne
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 71062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Tłuszcze zwierząt rzeźnych Sienkiewicz w diecie człowieka
Jolanta Joanna Sienkiewicz
nr katalogowy: 82183
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
nnowacje firmy Bühler Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 110283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83772
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 78116
AURA 2013-12
Zanieczyszczenie niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi rzek Polski
Anna SZYMONIK
nr katalogowy: 80795
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Unifine. Trufle
nr katalogowy: 12702
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Nadnercza a choroba ludzi zapracowanych i zestresowanych
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103075
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Transformacje naringeniny przez drożdże Rhodotorula marina
Anna Madej
Jarosław Popłoński
Ewa Huszcza
nr katalogowy: 68173
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Metoda oscylometryczna pomiaru ciśnienia tętniczego krwi - modelowanie układu
Barbara JUROSZEK
nr katalogowy: 40250
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-6
Zastosowanie elektrycznego schematu zastępczego do analizy zmian przepływu krwi w nerce
9. Wacław MATULEWICZ
Adam MUC
Mariusz RETKOWSKI
nr katalogowy: 18351
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Prozdrowotne właściwości płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Zastosowanie skrobi modyfi kowanych w przemyśle spożywczym (II). Skrobie chemicznie modyfikowane
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 19085
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Jony magnezu obecne w wodzie technologicznej a stężenie jonów magnezu i cynku w brzeczce słodowej
Aleksander Poreda
Aneta Walczak
nr katalogowy: 92026
10.15199/64.2015.6.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
"Czynniki wpływające na trwałość pieczywa"
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 75010
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Przepływowy ogrzewacz płynów infuzyjnych i krwi
Piotr Zybert
nr katalogowy: 91929
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Mleko i przetwory mleczne jako źródło wapnia
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 47389
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
NOWOŚCI
nr katalogowy: 37750
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Wpływ peklowania na jakość produktów mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 112887
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
Szkolenie z pierwszej pomocy cz. 11
Andrzej Dziedzic
nr katalogowy: 114858
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-8
Projekt specjalizowanego układu scalonego przeznaczonego do pomiaru stopnia nasycenia krwi tlenem
A. Jarosz
C. Kołaciński
E. Kurjata -Pfitzner
A. Szyma ński
J. Wąsowski
nr katalogowy: 100439
10.15199/13.2016.8.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Katalizatory Pd-Te/nośnik do selektywnego utleniania glukozy do kwasu glukonowego w fazie ciekłej
Izabela Witońska
Stanisław Karski
Magdalena Frajtak
nr katalogowy: 58226
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-2-3
Światło patrzy w mózg
nr katalogowy: 82326
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Wpływ 3-aminopropylotrietoksysilanu na zmienność wybranych właściwości fizycznych chitozanowych powłok ochronnych
Anna Zimoch
Andrzej Jarmoluk
Jagoda Ambrozik-Haba
Krzysztof Marycz
Karolina Semeriak
Ewa Brychcy
Natalia Ulbin-Figlewicz
nr katalogowy: 68222
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Wędliny po żydowsku
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 45682
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Technika na co dzień
nr katalogowy: 127841
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-15-16
To tylko omdlenie?
Irena Fober
nr katalogowy: 85569
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-11
Polimorfizm funkcjonalny Modułowego Integratora
Janusz DUDCZYK
nr katalogowy: 95215
10.15199/13.2015.11.27
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Znaczenie w diecie i przydatność technologiczna fruktanów w przetwórstwie owocowo-warzywnym
Kinga Czajkowska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 90186
10.15199/64.2015.3.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Technologia unieszkodliwiania osadów ściekowych przy zastosowaniu metody hydrofitowej
Hanna Obarska Pempkowiak
Katarzyna Kołecka
nr katalogowy: 74522
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Najwyższe dopuszczalne stężenia czynników chemicznych w środowisku pracy po wejściu Polski do Unii Europejskiej
Małgorzata Kupczewska-Dobecka
Sławomir Czerczak
nr katalogowy: 58200
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-8
Kinetyka elektrochemicznych procesów utleniania węglowodanów
BARBARA JANKIEWICZ
RAJMUND SOŁONIEWICZ
nr katalogowy: 43170
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w aspekcie prawnym
Janusz Salwa
Ewelina Pacyga
nr katalogowy: 34182
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Selektywność i stabilność katalizatorów Pd-Te/Al2O3 w reakcji utleniania glukozy w fazie ciekłej
Magdalena Frajtak
Izabela Witońska
Stanisław Karski
nr katalogowy: 65843
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-10
Ciśnieniomierz przetestowany pod wodą
nr katalogowy: 145500
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-10
Środki ochrony dróg oddechowych
Robert Kozela
nr katalogowy: 54729
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Ezetymib, lek obniżający poziom cholesterolu. Opracowanie technologii wytwarzania produktu o wysokiej czystości stereochemicznej
Krzysztof Bańkowski
Katarzyna Sidoryk
Katarzyna Filip
Urszula Chmielowiec
nr katalogowy: 66440
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Z czego składają się lody
nr katalogowy: 25230
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Glazura
nr katalogowy: 142961
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Słodkie ograniczenia
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Rasińska
nr katalogowy: 112575
gastronomia
potrawy
cukier (sacharoza)
substancje silnie słodzące
food service
dishes
sugar (sucrose)
intensity sweeteners
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Aminy biogenne w serach dojrzewających
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Aleksandra Grześkiewicz
Agnieszka Jankowska
nr katalogowy: 63165
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Technika na co dzień
nr katalogowy: 127841
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Wpływ dodatku kwasu askorbinowego na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Bożena Lewicka
Danuta Abramczyk
nr katalogowy: 31366
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-11
Analiza możliwości napowietrzenia betonu cementowego z zastosowaniem preparatu białkowego
Krzysztof Zieliński
Józef Jasiczak
nr katalogowy: 134582
10.15199/33.2021.11.05
domieszka do betonu
napowietrzenie betonu
krew bydlęca
białko.
concrete admixture
concrete aeration
bovine blood
protein.
AURA 2018-8
Natura leczy
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 115310
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Gronkowce koagulazo-ujemne w żywności czy to powód do zmartwień?
Izabela Helak
Elżbieta Grażyna Daczkowska-Kozon
Kamila Bojko
nr katalogowy: 88426
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Gold nanoparticles for the activation of equine platelets Nanocząstki złota do aktywacji końskich płytek krwi
Aleksandra Mucha
Urszula Nowak
nr katalogowy: 99644
10.15199/62.2016.7.11
GAZETA CUKROWNICZA 2010-5
Nowości
nr katalogowy: 54634
AURA 2013-3
Wyrok Trybunału z 19 grudnia 2012 r. w sprawie stężenia pyłu PM10 na terytorium Włoch, C - 68/11
Adam HABUDA
nr katalogowy: 75502
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 60128
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Nastrojowe menu
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 4162
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Exploratory Study on Remote Photoplethysmography using Visible Light Cameras
Tomasz Szabała
Andres Vejar
nr katalogowy: 141403
10.15199/48.2023.01.57
photoplethysmogram
heart rate
visible light cameras
fotopletyzmogram
puls
światło widzialne kamery
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Exploratory Study on Remote Photoplethysmography using Visible Light Cameras
Tomasz Szabała
Andres Vejar
nr katalogowy: 141403
10.15199/48.2023.01.57
photoplethysmogram
heart rate
visible light cameras
fotopletyzmogram
puls
światło widzialne kamery
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2025-1
Najczęstsze pytania dotyczące diety…
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 152264
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Fitomelatonina w produktach spożywczych
Jacek Anioła
Aleksandra Malinowska
nr katalogowy: 111727
10.15199/65.2018.1.8
melatonina
zawartość fitomelatoniny
czynniki
żywność pochodzenia roślinnego
melatonin
phytomelatonin content
factors
plant foods
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-4
EEA: epidemia „oczyściła” powietrze z zanieczyszczeń pochodzących z ruchu drogowego
nr katalogowy: 126060
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-8
REDAKCJA ODPOWIADA
nr katalogowy: 15555
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-7-8
Usuwanie azotu w biologicznych reaktorach membranowych (MBR) - doświadczenia zagraniczne i badania własne
Ewa Witkowska
nr katalogowy: 45666
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-12
Tylko dla górników
joa
nr katalogowy: 8326
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Jadłospis zgrupowany
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 3997
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-4-5
Powłoki ceramiczne SiO2-Al2O3 otrzymywane metodą zol-żel na powierzchni tytanu eksponowane w roztworze sztucznej krwi
JACEK CHĘCMANOWSKI
BOGDAN SZCZYGIEŁ
JÓZEF GŁUSZEK
nr katalogowy: 42859
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Produkty mleczne suplementowane związkami żelaza
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 51251
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Chemia bije rekordy w sporcie
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 70102
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Stewia w świetle regulacji unijnych oraz najnowszych opinii EFSA
Iwona Wiśniewska
Barbara Jaworska-Łuczak
Waldemar Wierzba
nr katalogowy: 59105
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
Evaluation of toxicity of selected pesticides, their metabolites and production impurities to the human white and red blood cells Ocena toksyczności wybranych pestycydów, ich metabolitów i zanieczyszczeń produkcyjnych w stosunku do białych i czerwonych krwinek człowieka
Bogumiła Huras
Bożena Sosnowska
Marta Kwiatkowska
Bożena Bukowska
nr katalogowy: 103100
10.15199/62.2016.12.6
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-14-15
Właściciel jak krew z krwi
fi
nr katalogowy: 13212
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Akryloamid we frytkach i ziemniakach Wciąż aktualne zagrożenie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 99746
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-6
Badania powierzchni i warstw produktów korozji amorficznych stopów magnezu w roztworze Ringera
Ryszard NOWOSIELSKI
Katarzyna CESARZ-ANDRACZKE
Ginter NAWRAT
Katarzyna BALIN
nr katalogowy: 106487
10.15199/40.2017.6.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Spożycie chlorku sodu a współczesne zalecenia żywieniowe
Monika Michalak-Majewska
Waldemar Gustaw
Aneta Sławińska
Wojciech Radzki
nr katalogowy: 78243
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Zastosowanie polialkoholi cukrowych do obróbki osmotycznej owoców z pigwy w technologii wytwarzania chipsów
Natalia Kita
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 120367
10.15199/65.2019.5.6
susze owocowe
liofilizacja
suszenie konwekcyjno-mikrofalowo- próżniowe
dried fruit
freeze-drying
convective-microwave- vacuum drying
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-5
Wypadek a alkohol
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 113805
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Pałucka tradycja i smak
nr katalogowy: 56901
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 101025
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Electrical circuits with distributed parameters as elements of mathematical models of physiological phenomena
Vsevolod HORYACHKO
Mariya HOWYKOWYCZ
Taras HORYACHKO
nr katalogowy: 43934
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-2
Wzbogacenie drożdży Saccharomyces cerevisiae w miedź, żelazo i mangan
BARBARA M. DOLIŃSKAa
*
KATARZYNA CHOJNACKA
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
HENRYK GÓRECKI
FLORIAN RYSZKA
nr katalogowy: 41708
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-7
Badania nad określeniem warunków oddzielenia niklu z roztworów po ługowaniu złomu baterii Ni-Cd
JAN M. SKOWROŃSKI
MAŁGORZATA OSIŃSKA
nr katalogowy: 45403
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-12
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 81200
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 83006
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Pneumatyczne czujniki ciśnienia krwi
M. Werszko
K. Tomczuk
A. Jędrusyna
nr katalogowy: 1207
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-4
Analiza stężenia wodoru w wyrobach wykonanych ze stali gat. 41Cr4 Analysis of the hydrogen concentration in the products made of steel grade 41Cr4
MARIA SOZAŃSKA
SYLWIA WĘGRZYNKIEWICZ
ANDRZEJ KIEŁBUS
ADRIAN MOŚCICKI
MACIEJ HAJDUGA
nr katalogowy: 105018
10.15199/40.2017.4.5
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-25
PORADNIK Wino dla inżyniera (229) Wino w proszku
winny maniak
nr katalogowy: 123572
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Bezpośrednia synteza oktafluoropentyloglukozydu z glukozy i perfluoroalkoholu metodą Fischera
JANUSZ NOWICKI
nr katalogowy: 54885
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH