Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 53807
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Metale ciężkie (ołów, kadm i rtęć) oraz cyna w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 109279
10.15199/65.2017.9.5
cyna
konserwy rybne
metale ciężkie
zagrożenie
canned fish product
hazard
heavy metals
tin
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Wartość odżywcza ryb i produktów rybnych
Agnieszka Leszczu-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 111087
10.15199/65.2017.12.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Nowe trendy w produkcji konserw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53484
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Konserwy sterylizowane klasy premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 105285
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Paluszki i inne rybne przysmaki
JÓZEF ANDRZEJ NARÓĆ
nr katalogowy: 12024
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Rybne zmagania
nr katalogowy: 75786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
EISVOGEL DOSTARCZA SZYBKO I WYDAJNIE
nr katalogowy: 121100
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Rozwój rynku żywności mrożonej
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 14907
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 96665
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-11
Z historii Towarzystw Technicznych (5) Oczyszczanie wód ściekowych miejskich…
nr katalogowy: 126399
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Aspekty jakości konserw mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 78756
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Rybne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92439
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Racjonalizacja organizacji w przedsiębiorstwie Kroeswang
nr katalogowy: 30673
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
OptymaTM Slim Pack - agregaty chłodnicze w obudowie
nr katalogowy: 83807
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Konkursowe ryby
nr katalogowy: 57398
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Polskie przetwórstwo rybne w latach 1990-2015
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 103651
10.15199/65.2017.1.4
GOSPODARKA WODNA 2008-4
Zagadnienia ogólne i techniczno - ekonomiczne
nr katalogowy: 34324
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Rybne smaki nad morzem
nr katalogowy: 63457
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Najczęściej wybierane marki na rynku żywności mrożonej
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 40047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Rybne perspektywy
nr katalogowy: 93445
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-11
Walidacja procesów cieplnych
Tomasz TKACZYK
nr katalogowy: 48737
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Aspekty technologiczne produkcji szynek premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 125700
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 64511
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
40-lecie działalności Zakładów Mięsnych PEKPOL Ostrołęka
Anna Rogoźnicka
nr katalogowy: 86275
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136725
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136725
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Mechaniczna obróbka żywności.Drobno zmieszane
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 87666
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 116615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Moc smaku
nr katalogowy: 85463
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Prosto od krowy
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 103951
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
RODMAR CLO2 – stabilizowany roztwór dwutlenku chloru
Anna Piotrzkowska
nr katalogowy: 139161
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-19
Wino do ryb i owoców morza
winny maniak
nr katalogowy: 86542
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Aktualności
nr katalogowy: 85136
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Chluba Holandii
Dimitri Roedoe
nr katalogowy: 48588
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Swojsko i ze smakiem - u Arpada Šipeca w Slawonii
Jerzy Magner
nr katalogowy: 68304
AURA 2010-2
Pobór wody ze stawów rybnych
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 50107
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Sposób na rybę
nr katalogowy: 46080
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Na ryby do Bergen
nr katalogowy: 63458
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Łukowska spiżarnia zapełniona po brzegi
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 71049
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Święta Bożego Narodzenia a wyroby piekarsko-cukiernicze
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 95045
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Surowce dla przemysłu rybnego w UE – sytuacja aktualna i przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 125596
10.15199/65.2020.3.3
przemysł rybny
UE
ryby
połowy
fishing industry
EU
fish
fishing
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 136725
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Rybne wariacje z muzyką w tle
Jerzy Magner
nr katalogowy: 42285
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Delektujmy się nad morzem
Monika Kucia
nr katalogowy: 54783
OPAKOWANIE 2013-5
Podstawowe wymagania dla opakowań metalowych do żywności o przedłużonej trwałości
EWA KRYCZKO
MAŁGORZATA WEGNER
nr katalogowy: 76612
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-14-15
KUKURYDZA CUKROWA - odżywcza i prozdrowotna
Henryk Piekut
nr katalogowy: 99483
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Utrzymać ciepło
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 116974
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Sklepy mięsne: decyduje jakość i świeżość
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150471
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Sytuacja w handlu zagranicznym konserwami owocowymi, warzywnymi i marynatami
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 127685
10.15199/64.2020.7–8.6
handel międzynarodowy
bilans
przetwory
konserwy owocowe
konserwy warzywne
marynaty
international trade
balance
preserves
canned fruit
canned vegetables
pickles
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
SZKOŁY
nr katalogowy: 54044
GOSPODARKA WODNA 2019-11
Rozmowa z prof. dr hab. inż. Andrzejem Drabińskim
nr katalogowy: 123386
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Polski handel konserwami warzywnymi
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 54453
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Agnieszka Ognik
Robert Łaba
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 125036
10.15199/65.2020.2.6
straty i marnotrawstwo żywności
sektor rybny
zapobieganie stratom
produkty uboczne
food loss and waste
fishing industry
loss prevention
by-products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Odzyskiwanie białka z rybnych surowców ubocznych
Mariusz Szymczak
Angelika Dominiczak
Barbara Szymczak
nr katalogowy: 110165
10.15199/65.2017.10.5
rybne surowce uboczne
białko
strącanie izoelektryczne
pH-shift
izolaty
właściwości funkcjonalne
fish by-products
proteins
isoelectric precipitation
pH-shift
isolates
functional properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Technologie plazmowe do sterylizacji żywności
Maciej Grabowski
Waldemar Dąbrowski
nr katalogowy: 83594
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Karageny w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 85159
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Każdy znajdzie coś dla siebie Nie tylko sznycel wiedeński
nr katalogowy: 89959
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Charakterystyka surowców pozyskiwanych z tuszy rekina
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Bartoszewicz
nr katalogowy: 145289
10.15199/65.2023.9.4
rekiny
tusza
mięso
płetwy
skóra
chrząstki
wątroba
sharks
carcasses
meat
fins
skin
cartilage
liver
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Znakowanie mięsa i jego przetworów wymagania przepisów prawnych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 58461
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Zielone na wiele sposobów
Ewa Czarniecka-Skubina
Magdalena Andruszkiewicz
nr katalogowy: 54774
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Jakość szynek konserwowych
Marius z Florek
Piotr Domaradzki
Małgorzata Ryszkowska-Siwko
Piotr Skałecki
Katarzyna Brogowska
Izabela Jaruga
nr katalogowy: 102860
CHŁODNICTWO 2023-2
Mrożenie i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 142832
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 66721
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Krewetki z rusztu
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 53152
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
OPAKOWANIE 2011-4
Opakowania cienkościenne jako wyraz dążenia do redukcji masy opakowań
MARIAN FELDMAN
nr katalogowy: 59284
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Przysmaki Krainy Wielkich Jezior
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 63449
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Wędzenie produktów mięsnych
Mirosław Michalski
nr katalogowy: 77430
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Wędzenie - proces utrwalania a bezpieczeństwo żywności
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 53486
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Nie tylko kuskus i tagines
Ewa Czarniecka-Skubina
Monika Kaczorowska
nr katalogowy: 53148
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Rynek ryb i owoców morza w UE - konsumpcja i wydatki
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 116666
10.15199/65.2018.10.2
rynek ryb i owoców morza
konsumpcja
seafood market
consumption
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wędzimy ze smakiem - zdrowo i bezpiecznie
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 69665
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-10
Działka ewidencyjna (katastralna) na obszarze Państwowego Gospodarstwa Leśnego Lasy Państwowe
Wojciech WILKOWSKI
Marek WYSZYŃSKI
nr katalogowy: 101289
10.15199/50.2016.10.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2015 rok
nr katalogowy: 96469
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Przegląd oferty rynkowej nastrzykiwarek i masownic
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 90202
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-2
Miedź w środowisku wodnym Zbiornika Goczałkowice
Katarzyna Iwanicka
Anna Czaplicka-Kotas
Zbigniew Ślusarczyk
Anna Szostak
nr katalogowy: 82479
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Chemical contamination in fish diet of Polish consumers Zanieczyszczenia chemiczne w diecie rybnej polskiego konsumenta
Piotr J. Bykowski
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 87214
10.12916/przemchem.2014.1763
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Margaryna współczesne kierunki produkcji
Karolina Kramek
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 77384
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-1
Pierwsza oczyszczalnia MBR ścieków mleczarskich w Polsce - wnioski po 2 latach eksploatacji
Leszek Nowaczyk
Paweł Pietraszek
nr katalogowy: 103690
10.15199/17.2017.1.8
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Smaki Italii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 94672
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Gdzie kupić łososia
nr katalogowy: 100611
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Emulsyfikacja i żelifikacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 98900
OPAKOWANIE 2012-12
Analiza wpływu zastosowanego opakowania na składowe barwy szynki wieprzowej
DOMINIKA GUZEK
KAROLINA KOZAŃ
AGNIESZKA WIERZBICKA
DOMINIKA GŁĄBSKA
nr katalogowy: 73635
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Drogie surowce hamują rozwój branży rybnej
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 69899
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Cenne właściwości ryb problemem w przetwórstwie
Mariusz Szymczak
Barbara Szymczak
nr katalogowy: 101009
10.15199/65.2016.9.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
CHŁODNICTWO 2021-5
Przemysłowe utrwalanie produktów rybnych w niskich temperaturach
nr katalogowy: 134086
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Characteristics of polyunsaturated fatty acids ethyl esters with high alpha-linolenic acid content as a component of biologically active health-promoting supplements Charakterystyka estrów etylowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych o wysokiej zawartości kwasu alfa-linolenowego jako składnika biologicznie aktywnych preparatów prozdrowotnych
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Katarzyna Czyż
Andrzej Vogt
Bożena Patkowska-Sokoła
Kaja Sokoła
Robert Bodkowski
Anna Wyrostek
Katarzyna Roman
nr katalogowy: 87928
10.12916/przemchem.2014.1923
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Rozdzielność asortymentowa w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 133029
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ procesu produkcyjnego na jakość dżemu truskawkowego
Agata Bieńczak
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Bieńczak
Zuzanna Sydow
Liliana Rak-Urbaniak
nr katalogowy: 113846
10.15199/62.2018.5.1
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość homogenizowanych pasztetów sterylizowanych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130891
kutrowanie
sterylizacja
konserwy podrobowe
pasztety
cutting
sterylization
canned offal
pâtés
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Rynek ryb i owoców morza w UE - przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 117177
10.15199/65.2018.11.3
rynek rybny
konsumpcja
prognoza
seafood market
consumption
prognosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Przetwórstwo ryb i owoców morza w krajach Unii Europejskiej
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 147791
10.15199/65.2024.3.1
rynek ryb
przetwórstwo ryb iowoców morza
struktura podmiotowa
struktura produkcji
wyniki ekonomiczno- -finansowe
fish market
fish and seafood processing
production structure
business size structure
economic and financial results
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Modelowanie i analiza właściwości termicznych warstwowego materiału o budowie anizotropowej
Beata Grabowska
Jacek Kasperski
nr katalogowy: 110097
10.15199/8.2017.9-10.5
materiał opakowaniowy
przepływ ciepła
zamrażanie żywności
packaging material
heat transfer
freezing food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Nowa technologia zagospodarowania wieprzowych pozostałości poubojowych
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 150475
głowa wieprzowa odkostniona mechanicznie
technologia separacji
mrożenie
jakość
zagospodarowanie odpadu
frozen mechanically separated pig's head
separation technology
quality
waste management
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Chiny strategiczny partner Polski w handlu z krajami spoza UE
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 111719
10.15199/65.2018.1.2
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Chiny
foreign trade
agri-food products
Poland
China
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Produkty dla osób uprawiających turystykę kwalifikowaną
Stanisław Kalisz
Justyna Kadzińska
Karolina Końsko
nr katalogowy: 109283
turystyka kwalifikowana
badania ankietowe
żywność funkcjonalna
qualified tourism
survey research
functional foods
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Polska wzmacnia swoją pozycję jako eksporter produktów rolno-spożywczych
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 122446
10.15199/65.2019.9.1
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH