Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Etanol w świecie - kierunki użytkowania, surowce i produkty uboczne
Edmund Cibis
Małgorzata Krzywonos
Tadeusz Miśkiewicz
nr katalogowy: 20349
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Odzyskiwanie białka z rybnych surowców ubocznych
Mariusz Szymczak
Angelika Dominiczak
Barbara Szymczak
nr katalogowy: 110165
10.15199/65.2017.10.5
rybne surowce uboczne
białko
strącanie izoelektryczne
pH-shift
izolaty
właściwości funkcjonalne
fish by-products
proteins
isoelectric precipitation
pH-shift
isolates
functional properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Wykorzystanie odpadów poubojowych
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148322
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Zagospodarowanie i przetwarzanie odpadów poubojowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 87946
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Aspekty nowoczesnej produkcji wędlin podrobowych
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 66661
OPAKOWANIE 2012-10
Przetwarzanie odpadów na surowce
JUSSI TUORMAA
nr katalogowy: 71928
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Paluszki i inne rybne przysmaki
JÓZEF ANDRZEJ NARÓĆ
nr katalogowy: 12024
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Surowce dla przemysłu rybnego w UE – sytuacja aktualna i przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 125596
10.15199/65.2020.3.3
przemysł rybny
UE
ryby
połowy
fishing industry
EU
fish
fishing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Rybne zmagania
nr katalogowy: 75786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
EISVOGEL DOSTARCZA SZYBKO I WYDAJNIE
nr katalogowy: 121100
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Rozwój rynku żywności mrożonej
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 14907
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-11
Z historii Towarzystw Technicznych (5) Oczyszczanie wód ściekowych miejskich…
nr katalogowy: 126399
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Rybne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92439
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Przysmaki Krainy Wielkich Jezior
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 63449
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Racjonalizacja organizacji w przedsiębiorstwie Kroeswang
nr katalogowy: 30673
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
OptymaTM Slim Pack - agregaty chłodnicze w obudowie
nr katalogowy: 83807
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Konkursowe ryby
nr katalogowy: 57398
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Polskie przetwórstwo rybne w latach 1990-2015
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 103651
10.15199/65.2017.1.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość homogenizowanych pasztetów sterylizowanych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130891
kutrowanie
sterylizacja
konserwy podrobowe
pasztety
cutting
sterylization
canned offal
pâtés
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-5
Skutki uboczne
nr katalogowy: 97112
GOSPODARKA WODNA 2008-4
Zagadnienia ogólne i techniczno - ekonomiczne
nr katalogowy: 34324
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Rybne smaki nad morzem
nr katalogowy: 63457
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Wpływ procesu detoksykacji na efektywność butanolowej fermentacji słomy pszennej
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
Anna Świerczyńska
nr katalogowy: 117913
10.15199/62.2018.12.37
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Characteristics of the products obtained by processing a biomass digestate from the agricultural biogas plant Właściwości produktów otrzymanych w wyniku przetwarzania odpadu pofermentacyjnego z biogazowi rolniczej
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Marta Marszałek
nr katalogowy: 101498
10.15199/62.2016.10.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Najczęściej wybierane marki na rynku żywności mrożonej
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 40047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Rybne perspektywy
nr katalogowy: 93445
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Chemical contamination in fish diet of Polish consumers Zanieczyszczenia chemiczne w diecie rybnej polskiego konsumenta
Piotr J. Bykowski
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 87214
10.12916/przemchem.2014.1763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Produkty uboczne na paszę - obowiązki piekarza i cukiernika
nr katalogowy: 116920
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Wartość odżywcza ryb i produktów rybnych
Agnieszka Leszczu-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 111087
10.15199/65.2017.12.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Postępy nauki i techniki
nr katalogowy: 6838
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 64511
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
nr katalogowy: 147268
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Drogie surowce hamują rozwój branży rybnej
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 69899
CHŁODNICTWO 2021-5
Przemysłowe utrwalanie produktów rybnych w niskich temperaturach
nr katalogowy: 134086
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Peletyzacja produktów ubocznych młyna
nr katalogowy: 6238
AURA 2005-11
OCHRONA WÓD PRZED ZANIECZYSZCZENIAMI ROLNICZYMI
Barbara Bujanowicz-Haraś
Armand Kasztelan
nr katalogowy: 8561
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-10
Utylizacja produktów ubocznych z instalacji kaprolaktamu
MAREK MARCIŃSKI
BRONISŁAW NARANIECKI
STANISŁAW RYGIEL
nr katalogowy: 107331
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Mechaniczna obróbka żywności.Drobno zmieszane
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 87666
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-5
Nowoczesne układy GC-MS w analizie dioksyn
Joanna Katużna-Czaplińska
Elżbieta Kuśmierek
Tadeusz Paryjczak
nr katalogowy: 6561
GAZETA CUKROWNICZA 2006-11
Niektóre uwarunkowania w zagospodarowaniu wybranych produktów przemysłu cukrowniczego
S. Wawro
R. Gruska
nr katalogowy: 21548
AURA 2005-4
TAJEMNICE ZDROWIA ...O LECZENIU, KTÓRE NIE LECZY ALE MA INTERESUJĄCE OBJAWY UBOCZNE
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 8411
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 116615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Moc smaku
nr katalogowy: 85463
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Prosto od krowy
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 103951
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
RODMAR CLO2 – stabilizowany roztwór dwutlenku chloru
Anna Piotrzkowska
nr katalogowy: 139161
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-1
Biologiczne prekursory dla tzw. drewnianych ceramik (woodceramics) - otrzymywanie i właściwości
MARTA KRZESIŃSKA
BARBARA PILAWA
SŁAWOMIRA PUSZ
JONATHAN NG
nr katalogowy: 17235
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Metale ciężkie (ołów, kadm i rtęć) oraz cyna w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 109279
10.15199/65.2017.9.5
cyna
konserwy rybne
metale ciężkie
zagrożenie
canned fish product
hazard
heavy metals
tin
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-12
Synteza i właściwości nowych metylowanych żywic aminowych
ZYGMUNT HEHN
DOMINIK NOWAK
ALICJA MICHALAK
nr katalogowy: 107559
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106199
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Zastosowanie włókien i jonitów chelatujących w procesie sorpcji i separacji jonów Pd(II)
Anna Wołowicz
nr katalogowy: 65155
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Sygnały o technice
J.Trzionka
E. Halentz
nr katalogowy: 132901
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-19
Wino do ryb i owoców morza
winny maniak
nr katalogowy: 86542
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Sygnały o technice
J.Trzionka
E. Halentz
nr katalogowy: 132901
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-12
Bezodpadowa energetyka węglowa celem do osiągnięcia gospodarki o obiegu zamkniętym i Europejskiego Zielonego Ładu
Dagmara Masłowska
Tomasz Szczygielski
nr katalogowy: 129487
10.15199/33.2020.12.04
uboczne produkty spalania
minerały antropogeniczne
bezodpadowa energetyka węglowa
gospodarka obiegu zamkniętego
zrównoważony rozwój.
coal combustion by-products
anthropogenic minerals
zero waste coal power
circular economy
sustainable development
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Nowoczesne przetwarzanie odpadów poubojowych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 132613
odpady poubojowe
zagospodarowanie
przetwarzanie i utylizacja
metody utylizacji
slaughterhouse waste
management
processing and utilization
disposal methods
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Chluba Holandii
Dimitri Roedoe
nr katalogowy: 48588
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Swojsko i ze smakiem - u Arpada Šipeca w Slawonii
Jerzy Magner
nr katalogowy: 68304
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-7
Komercyjnie dostępne żywice epoksydowe jako surowce do produkcji 2,2-bis[4-(2,3- -dihydroksypropoksy)fenylo]propanu
Mariusz Tryznowski
Tomasz Gołofit
Aleksandra Świderska
nr katalogowy: 108338
10.15199/62.2017.7.33
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-3
Wykorzystanie odpadów hutniczych w Republice Czeskiej i Polsce
Pavlína PUSTĚJOVSKÁ
Edyta KARDAS
Simona JURSOVÁ
Manuela INGALDI
Silvie BROŽOVÁ
Anna KONSTANCIAK
nr katalogowy: 83116
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Technologia wytwarzania nawozu magnezowego granulowanego z wykorzystaniem odpadów po produkcji chloru
Marek Romiński
Piotr Michalak
Dariusz Jaskulski
Iwona Jaskulska
nr katalogowy: 58897
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-12
Minerały antropogeniczne z energetyki a gospodarka o obiegu zamkniętym
Tomasz Szczygielski
nr katalogowy: 95741
10.15199/33.2015.12.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Wybrane korzyści wynikające ze stosowania biopaliw transportowych w Polsce Cz. I. Surowce odpadowe i uboczne do produkcji biopaliw transportowych
Ewa Golisz
Karol Tucki
Maria Majkowska
Agata Żak
nr katalogowy: 90192
10.15199/64.2015.3.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-8
Badania nad procesem otrzymywania 1,3-dichloropropanolu
MARIAN SPADŁO
EUZEBIUSZ DZIWIŃSKI
JERZY WASILEWSKI
nr katalogowy: 43168
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-12
Z PRASY TECHNICZNEJ: NANOTECHNOLOGIE - KONFERENCJE, NANOTECHNOLOGIE - NORMALIZACJA
nr katalogowy: 39971
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-11
Heksachlorowe produkty uboczne z procesu chlorolizy 1,2-dichloroetanu
ZOFIA POKORSKA
ANDRZEJ KRUEGER
BRONISŁAW ATAMAŃCZUK
nr katalogowy: 107752
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego a gospodarka odpadami
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 97361
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-11
Uboczne efekty nadmiernego napowietrzenia zapraw cementowych
nr katalogowy: 31592
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-9
Słowem w produkty uboczne
nr katalogowy: 25801
AURA 2010-2
Pobór wody ze stawów rybnych
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 50107
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Sposób na rybę
nr katalogowy: 46080
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Na ryby do Bergen
nr katalogowy: 63458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Surowce i dodatki do żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 148661
10.15199/65.2024.5.3
żywność funkcjonalna
dodatki do żywności
produkty uboczne
functional food
food additives
by-products
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-6
KONCENTRAT TALU PRODUKTEM UBOCZNYM PRZY OTRZYMYWANIU CYNKU I OŁOWIU W HUCIE CYNKU MIASTECZKO ŚLĄSKIE S.A.
DANUTA KRUPKA
MAREK WADOWSKI
ANDRZEJ ULISZAK
TADEUSZ SZYSLER
BEATA OLEKSIAK
JACEK SITKO
nr katalogowy: 36011
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Sygnały o technice
J.Trzionka
E. Halentz
nr katalogowy: 132901
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-3
Heksachlorowe produkty uboczne z procesu chlorolizy przy zmiennym składzie surowców i rozcieńczalnika
ZOFIA POKORSKA
ANDRZEJ KRUEGER
BRONISŁAW ATAMAŃCZUK
BERNARD DYRDA
nr katalogowy: 107212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Badania nad możliwością zagospodarowania produktów ubocznych z produkcji azotanu magnezu i siarczanu magnezu do wytwarzania nawozu makroskładnikowego
Michał Ochman
Sylwester Żelazny
Marcin Figura
nr katalogowy: 143290
10.15199/62.2023.5.6
produkty uboczne
nowoczesne nawozy
technologie nieorganiczne
by-products
modern fertilizers
inorganic technologies
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Badania nad możliwością zagospodarowania produktów ubocznych z produkcji azotanu magnezu i siarczanu magnezu do wytwarzania nawozu makroskładnikowego
Michał Ochman
Sylwester Żelazny
Marcin Figura
nr katalogowy: 143290
10.15199/62.2023.5.6
produkty uboczne
nowoczesne nawozy
technologie nieorganiczne
by-products
modern fertilizers
inorganic technologies
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Badania nad możliwością zagospodarowania produktów ubocznych z produkcji azotanu magnezu i siarczanu magnezu do wytwarzania nawozu makroskładnikowego
Michał Ochman
Sylwester Żelazny
Marcin Figura
nr katalogowy: 143290
10.15199/62.2023.5.6
produkty uboczne
nowoczesne nawozy
technologie nieorganiczne
by-products
modern fertilizers
inorganic technologies
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Przemysł młynarski w Europie ważny sektor gospodarki
nr katalogowy: 23496
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 53807
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Święta Bożego Narodzenia a wyroby piekarsko-cukiernicze
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 95045
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-9
Zachowanie się papieru w drukowaniu atramentowym Część 1. Wyzwania i ograniczenia w utrzymaniu płaskiego leżenia papieru
JERZY SKOWROŃSKI
MAREK KRYCZKA
nr katalogowy: 38335
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Teksty-preteksty
nr katalogowy: 131104
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-11
Efekty uboczne nadmiernego napowietrzenia zapraw cementowych
Sławomir Gąsiorowski
nr katalogowy: 72649
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Rola importu w zaopatrzeniu surowcowym sektora produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 121976
10.15199/65.2019.8.1
produkcja żywności
surowce
rolnictwo
internacjonalizacja
import
food production
raw materials
agriculture
internationalization
import
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-7
Wpływ stopnia rozdrobnienia i rodzaju drewna na przebieg hydrolizy enzymatycznej polisacharydów zawartych w surowcu drzewnym
KAMILA PRZYBYSZ
PIOTR PRZYBYSZ
HALINA KALINOWSKA
nr katalogowy: 99906
10.15199/54.2016.7.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Rybne wariacje z muzyką w tle
Jerzy Magner
nr katalogowy: 42285
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Delektujmy się nad morzem
Monika Kucia
nr katalogowy: 54783
OPAKOWANIE 2022-5
Jak druk cyfrowy optymalizuje łańcuch dostaw opakowań
nr katalogowy: 137825
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-5
Z półki księgarskiej
nr katalogowy: 28563
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-9
Farby antykorozyjne
nr katalogowy: 128109
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-9
Farby antykorozyjne
nr katalogowy: 128109
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Wykorzystanie odpadów poubojowych do produkcji biogazu
nr katalogowy: 87945
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-9
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 30024
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-4
Ekologiczny MISTRZ TECHNIKI
nr katalogowy: 96751
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Pieczywo, makarony, produkty dietetyczne i ekstrudowane produkowane nie tylko z mąki pszennej
nr katalogowy: 41878
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Pozostałości z przetwórstwa owoców i warzyw wykorzystywane w produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147902
pozostałości poprodukcyjne
przetwórstwo
owoce i warzywa
jakość mięsa
post-production residues
processing
fruit and vegetables
meat quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Innowacyjne surowce włókniste do produkcji ekologicznych papierów higienicznych
nr katalogowy: 141073
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Innowacyjne surowce włókniste do produkcji ekologicznych papierów higienicznych
nr katalogowy: 141073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Surowce i procesy w produkcji paliw dla ogniw paliwowych
Witold Warowny
Michał Duszyński
nr katalogowy: 58212
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Propozycje zastępowania mąki pszennej w produkcji pieczywa i makaronów oraz w produkcji żywności dietetycznej
nr katalogowy: 23478
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Produkty uboczne przemiału zbóż na cele paszowe – aktualne wymagania
Waldemar Korol
nr katalogowy: 66835
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Aktywność wody ważny parametr trwałości żywności
ZBIGNIEW PAŁACHA
nr katalogowy: 34573
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-6
Z prasy technicznej - Surowce do produkcji farb, Normy dotyczące farb, Badania powłok
nr katalogowy: 35729
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Utrzymać ciepło
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 116974
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Sklepy mięsne: decyduje jakość i świeżość
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150471
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Analiza profilu związków lotnych w piwach wyprodukowanych z udziałem grysu kukurydzianego
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Adam Ekielski
Tomasz Żelaziński
Ewa Sobolewska
Piotr Karpiński
Joanna Rozmierska
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 97392
10.15199/64.2016.3.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Planowanie, sterowanie i optymalizacja kosztów produkcji wspierana nowoczesnym IT
nr katalogowy: 75377
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-11
Pomiar skuteczności ekranowania za pomocą komory rewerberacyjnej
Zbigniew M. JÓSKIEWICZ
nr katalogowy: 48296
CHŁODNICTWO 2009-11
Informacje
nr katalogowy: 47917
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-23
Jakość: niepożądane działania uboczne
Irena Fober
nr katalogowy: 56735
OPAKOWANIE 2020-4
Zakaz opakowań z tworzyw sztucznych to ślepa uliczka
nr katalogowy: 125997
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Piękne wydarzenie w trudnych czasach
nr katalogowy: 141618
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Mikroorganizmy jako alternatywne źródło barwników w żywności
Marcelina Olszak
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 91476
10.15199/64.2015.5.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
SZKOŁY
nr katalogowy: 54044
GOSPODARKA WODNA 2019-11
Rozmowa z prof. dr hab. inż. Andrzejem Drabińskim
nr katalogowy: 123386
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Rynek ryb i owoców morza w UE - przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 117177
10.15199/65.2018.11.3
rynek rybny
konsumpcja
prognoza
seafood market
consumption
prognosis
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-11
Nowe surowce odnawialne na opakowania
nr katalogowy: 102551
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Nowe trendy w produkcji konserw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53484
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Ocena form zaopatrzenia przedsiębiorstw w surowce z przetwórstwa zbóż a ich oczekiwania wobec dostawców
MONIKA ŚWIĄTKOWSKA
KAROL KRAJEWSKI
nr katalogowy: 97763
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Od śmieci przez odpady do surowców?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 129642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Radiacyjna obróbka żywności Stan prawny i dawki promieniowania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 43855
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-11
Kompleksowy przerób oleju popirolitycznego do naftalenu i wysokowrzących aromatycznych frakcji węglowodorowych
WITOLD TĘCZA
MAŁGORZATA E. JAMRÓZ
nr katalogowy: 47844
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Dehydrogenation of cyclohexanol to cyclohexanone on Zn/Fe catalyst Odwodornienie cykloheksanolu do cykloheksanonu na katalizatorze Zn/Fe
Andrzej Zimowski
Michał Zylbersztejn
Remigiusz Sylwestrowicz
nr katalogowy: 91316
10.15199/62.2015.5.15
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-6
Uboczne skutki pandemii – coraz częściej sięgamy po L-4
nr katalogowy: 131963
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-6
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
M. Kwiatkowski
nr katalogowy: 105942
OPAKOWANIE 2009-6
Kompozytowa folia poliolefinowa, zawierająca surowce mineralne - aktywna biologicznie
Bohdan Czerniawski
Wojciech Kalinowski
Anna Sip
nr katalogowy: 45075
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-4
Promieniotwórczość naturalna płytek ceramicznych
Marian Drabek
nr katalogowy: 48121
OPAKOWANIE 2024-7
Koncern BASF rozszerza portfolio biopolimerów
nr katalogowy: 149716
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Makarony, wyroby ekstrudowane i wyroby specjalne produkowane na bazie innych niż mąka pszenna surowców
nr katalogowy: 57346
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
Definiowanie zrównoważonego budownictwa
Lech Czarnecki
Marek Kaproń
nr katalogowy: 49271
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Kontrola kosztów - system informatyczny wspomaga zarządzanie przedsiębiorstwem
Adam Steć
nr katalogowy: 44977
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-12
"LNG – SUROWCE, TRANSPORT, MODELE BIZNESOWE"
Krystyna Kuchta
nr katalogowy: 48549
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Ocena możliwości peletowania wybranej biomasy zielnej z dodatkiem kaolinu i roztworu mocznika
Małgorzata Dula
Artur Kraszkiewicz
Stanisław Parafiniuk
nr katalogowy: 151030
10.15199/62.2024.10.13
biopaliwa formowane
rajgras angielski
rumianek
formed biofuels
green ryegrass
chamomile
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Metody badania popiołów ze spalania biomasy w aspekcie ich rolniczego wykorzystania
Roman Wacławowicz
Grzegorz Pelczar
Joanna Polak
nr katalogowy: 111430
10.15199/62.2017.12.21
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Właściwości fizyczne i zmiany jakości mąki pszennej
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 47108
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Nowy rozdrabniacz otrąb GCTL marki Golfetto Sangati redukuje o 2/3 wielkość granulacji podczas jednorazowej operacji
nr katalogowy: 119597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Piękne wydarzenie w trudnych czasach
nr katalogowy: 141618
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-5
Surowce
nr katalogowy: 10861
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-11
Dla nas hałdy cenne
nr katalogowy: 113953
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Propozycje zastępowania mąki pszennej w produkcji makaronów oraz wyrobów ekstrudowanych
nr katalogowy: 50391
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Rynek materiałów gipsowych dla budownictwa w Polsce
Krzysztof Nosal
Małgorzata Sobala
Michał Wieczorek
nr katalogowy: 47341
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Papier kamienny
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 130101
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Papier kamienny
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 130101
OPAKOWANIE 2023-3
EKOpakowania tekturowe dla równowagi w przyrodzie
nr katalogowy: 142537
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-7
Ceramika na solidnej bazie
nr katalogowy: 138478
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-13
Wybrane pierwiastki z grupy surowców krytycznych w żużlach stalowniczych
Iwona Jonczy
Beata Chwedorowicz
nr katalogowy: 99059
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-9
Surowce do produkcji farb
nr katalogowy: 17719
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6890
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-5
Z PRASY TECHNICZNEJ - Surowce
nr katalogowy: 2910
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Surowce podstawą strategii działania branży sokowniczej
A Jakubowski
nr katalogowy: 14852
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-2
Surowce do farb
nr katalogowy: 17814
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-5
Surowce do produkcji farb
nr katalogowy: 17779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 5178
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Stan magazynu Jak przechowywać artykuły spożywcze
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Charakterystyka mieszanek mącznych zastępujących mąkę pszenną
nr katalogowy: 6434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Wewnątrzwspólnotowe nabycie towarów
nr katalogowy: 19119
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Redukcja bakterii Listeria w suchych kiełbasach fermentowanych
nr katalogowy: 7248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Najnowsza technika certyfikowane surowce
nr katalogowy: 5094
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Merkur swoim klientom
nr katalogowy: 5011
OPAKOWANIE 2005-5
PKP CARGO S. A. - bezpieczny przewoźnik towarów niebezpiecznych
nr katalogowy: 11171
GOSPODARKA WODNA 2012-5
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 67356
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Zanieczyszczenie pasz i żywności dioksynami w Niemczech
nr katalogowy: 62041
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-7
Ceramika na solidnej bazie
nr katalogowy: 138478
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-2
Płytki gresowe NOWA GALA - eleganckie i uniwersalne
nr katalogowy: 21253
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Światowy rynek zagęszczonego soku pomarańczowego
G. Frącek
nr katalogowy: 20638
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-3
Technologie budowy rurociągów polietylenowych
ANDRZEJ ROSZKOWSKI
nr katalogowy: 1303
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-9
Surowce
nr katalogowy: 10929
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-4
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 20952
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Alternatywne surowce fosforowe
Zbigniew Wzorek
nr katalogowy: 20237
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Podstawowe wiadomości o tworzeniu ciasta i suszeniu makaronu
nr katalogowy: 20150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Lodowe dekoracje (cz.II)
Piotr Ejsmont
nr katalogowy: 12726
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Problem ignorowany
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 74945
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-11
Surowce
nr katalogowy: 21863
OPAKOWANIE 2004-12
Surowce BOP do produkcji opakowań z tworzyw sztucznych
nr katalogowy: 3420
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Marketingowe koncepcje i antykoncepcje
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 16683
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-2
Synteza i właściwości siarczanowanych oksyetylatów alkoholi w zależności od składu oksyetylatu
Marek Lukosek
nr katalogowy: 14235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Analiza aktywności wody wybranych surowców oraz produktów piekarskich i ciastkarskich
Krzysz
nr katalogowy: 12727
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-5
Nowa metoda syntezy substancji farmaceutycznej quetiapina
Łukasz Kaczmarek
Katarzyna Badowska-Rosłonek
nr katalogowy: 20435
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-6
Targi w Bolonii
T. Ibek
nr katalogowy: 19834
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Paliwa alternatywne w przemyśle cementowym
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 2554
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-7
Zastosowanie technologii plazmowej do przetwarzania różnych materiałów odpadowych
BROŽOVA S.
KRET J.
nr katalogowy: 16945
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-1
Branżowe centra rozwojowe- konkurencja przez współpracę
Aleksandra Socha
nr katalogowy: 7742
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-11-12
SUROWCE KRYTYCZNE W NOWYCH TECHNOLOGIACH – ARTYKUŁ PRZEGLĄDOWY
MARTYNA POTEMPA
nr katalogowy: 129785
surowce krytyczne
strategiczne technologie
Komisja Uni Europejskiej
Lista surowców krytycznych
Critical Raw Materials
strategic technologies
European Commission
CRM List
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH