Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
An experimental approach to software quality perception understanding
Radosław HOFMAN
nr katalogowy: 55525
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
TRADYCYJNE WĘDZONKI na święta
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141100
surowiec wędzonkowy i jego dobór
wędzonki tradycyjne
proces produkcji wędzonek
raw material and its selection for whole muscle smoked meat products
traditional whole muscle smoked meat products
production process of whole muscle smoked meat products
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
TRADYCYJNE WĘDZONKI na święta
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141100
surowiec wędzonkowy i jego dobór
wędzonki tradycyjne
proces produkcji wędzonek
raw material and its selection for whole muscle smoked meat products
traditional whole muscle smoked meat products
production process of whole muscle smoked meat products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
How to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and AnalysisHow to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and Analysis
Xiaopeng LI
Mique ZHAO
Yali LIU
Wei WANG
nr katalogowy: 70707
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-2
Zastosowanie standaryzacji w procesie kontroli jakości wyrobów
Hanna GOŁAŚ
Anna MAZUR
Paweł PIASEK
Przemysław CZAJKOWSKI
nr katalogowy: 104172
10.15199/48.2017.2.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-12
Selected aspects of providing quality in a steel enterprise
Beata NONAS
Ewa STANIEWSKA
nr katalogowy: 117594
10.15199/24.2018.12.5
products quality
causes of incompatibility
jakość wyrobów
przyczyny niezgodności
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Intelligent management system of production and quality products for the small and medium business enterprises
Irbulat UTEPBERGENOV
Maksat KALIMOLDAEV
Iouliia SKLIAROVA
Waldemar WÓJCIK
Shara TOIBAYEVA
Aimira MUSLIMOVA
Lyazzat ISSABEKOVA
nr katalogowy: 111568
10.15199/48.2018.01.38
QMS
model rules base
fuzzy inference algorithm
expert evaluation database
forecasting.
QMS
podstawa reguł modelu
algorytm wnioskowania rozmytego
baza danych oceny ekspertów
prognozowanie.
OPAKOWANIE 2019-12
Jakość postrzegana i wizerunek dostępnych na polskim rynku marek środków do zmywania w zmywarkach automatycznych
Andrzej Pawluk
nr katalogowy: 124297
10.15199/42.2019.12.2
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Statystyczna kontrola jakości prefabrykowanych wyrobów betonowych
Izabela Skrzypczak
nr katalogowy: 137638
10.15199/33.2022.05.01
statystyczna kontrola jakości
prefabrykaty betonowe
plany badań
ocena alternatywna
statistical quality control
precast concrete
acceptance sampling plans
alternative assessment.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Statystyczna kontrola jakości prefabrykowanych wyrobów betonowych
Izabela Skrzypczak
nr katalogowy: 137638
10.15199/33.2022.05.01
statystyczna kontrola jakości
prefabrykaty betonowe
plany badań
ocena alternatywna
statistical quality control
precast concrete
acceptance sampling plans
alternative assessment.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Statystyczna kontrola jakości prefabrykowanych wyrobów betonowych
Izabela Skrzypczak
nr katalogowy: 137638
10.15199/33.2022.05.01
statystyczna kontrola jakości
prefabrykaty betonowe
plany badań
ocena alternatywna
statistical quality control
precast concrete
acceptance sampling plans
alternative assessment.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-6
Zastosowanie drutów ze stali specjalnych do produkcji wyrobów finalnych
ANDRZEJ SKOŁYSZEWSKI
MACIEJ RUMIŃSKI
JANUSZ ŁUKSZA
nr katalogowy: 52548
PACKAGING REVIEW 2023-4
STUDY OF OPERATIONAL (CONSUMER) PROPERTIES OF PAPER NAPKINS
HAVENKO SVITLANA
DOVHANYCH VALENTYNA
LABETSKA MARTA
nr katalogowy: 146803
10.15199/42.2023.4.3
issue products
paper napkins
consumer properties
flexographic printing
quality
produkty tissu
serwetki papierowe
właściwości konsumenckie
druk fleksograficzny
jakość
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wpływ opakowań na trwałość zapakowanych produktów
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 139144
opakowania
mięso
trwałość
zmiany
packaging
meat
shelf life
changes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wpływ opakowań na trwałość zapakowanych produktów
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 139144
opakowania
mięso
trwałość
zmiany
packaging
meat
shelf life
changes
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-11
Analiza efektywności ciągu walcowniczego i jakości wyrobów walcowanych na gorąco
Jacek SELEJDAK
Manuela INGALDI
nr katalogowy: 80635
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
JAKOŚĆ PRODUKTÓW Z RÓŻNYCH GATUNKÓW MIĘSA I ICH MIESZANIN
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 145948
mięso
produkty mięsne mieszane
jakość
wartość odżywcza
meat
mixed meat products
quality
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Badania laboratoryjne w kontroli jakości mięsa i jego przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 117810
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
FUNGI CONTAMINATION OF DAIRY PLANT THAT MANUFACTURES YOGURT AND YOGURT-DRINK PRODUCTS
Zhou Fang
Zhao Hongfei
Qi Dan
Zhang Limin
Zhan Haining
Zhang Bolin
Jadwiga Moneta
Zdzislawa Libudzisz
nr katalogowy: 70864
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-6
Badania jakości i trwałości ciastek biszkoptowych wzbogaconych proszkiem z owoców aronii
Joanna Kaszuba
Anna Moszkowicz
Greta Adamczyk
nr katalogowy: 151866
10.15199/61.2024.6.6
wyroby biszkoptowe
jakość
trwałość
przechowywanie
tekstura
ocena organoleptyczna
sponge cake’s products
quality
durability
storing
texture
organoleptic assessment
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Zmiany jakości mikrobiologicznej wybranych wyrobów mięsnych w czasie przechowywania w warunkach chłodniczych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Julia Walos
nr katalogowy: 57681
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Application of semiconductor sensors for quality control of food products
VITALY ZARAPIN
VALERY LUHIN
PAWEŁ ŻUKOWSKI
TOMASZ KOŁTUNOWICZ
nr katalogowy: 35629
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Charakterystyka ultrasłabej emisji fotonowej z substratów do produkcji czekolady oraz wyrobów końcowych
Karolina Trzyniec
nr katalogowy: 141877
10.15199/48.2023.02.55
ultrasłaba emisja fotonowa
żywność
jakość
ultra-weak photon emission
food
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Charakterystyka ultrasłabej emisji fotonowej z substratów do produkcji czekolady oraz wyrobów końcowych
Karolina Trzyniec
nr katalogowy: 141877
10.15199/48.2023.02.55
ultrasłaba emisja fotonowa
żywność
jakość
ultra-weak photon emission
food
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
MIĘSNE PRZYSMAKI wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 142437
kiełbasa biała
kiełbasa wędzona
wędzonki
pieczenie
zupy wielkanocne
przetwory w galarecie
white sausage
smoked sausage
whole muscle smoked products
roasted meat products
easter soups
products in gelatine jelly
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
OPAKOWANIE 2009-I
Regulating Moisture to Ensure Shelf Stability of Packaged Food Products
nr katalogowy: 42512
OPAKOWANIE 2009-I
Developing Antimicrobial Packaging Materials Using Bacteriocins
Anna Sip
Ewelina Celińska
nr katalogowy: 42502
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Systemy jakości żywności w Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 123526
10.15199/65.2019.11.1
żywność wysokiej jakości
polityka jakości
systemy jakości
rynek
kontrole
high quality food
quality policy
quality systems
market
controls
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Wpływ nowoczesnych metod nastrzykiwania na wybrane cechy jakościowe wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Grzegorz Łysiak
nr katalogowy: 125702
OPAKOWANIE 2012-9e
How to distinguish a can...
nr katalogowy: 71162
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część II: Charakterystyka urządzeń USTER® EVS Q-BAR i USTER® EVS FABRIQ VISION firm USTER TECHNOLOGIES A.G. i EVS przeznaczonych do automatycznego rozpoznawania, zliczania i klasyfikowania błędów w płaskich wyrobach włókienniczych
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 132318
10.151199/60.2021.3.3
tkaniny
krosna tkackie
automatyczne rozpoznawanie błędów tkanin i dzianin
zliczanie
wizualizacja i klasyfikacja błędów tkanin i dzianin
zestawy aparaturowe USTER® EVS Q-BAR
USTER® EVS FABRIQ VISION
fabrics
weaving looms
automatic recognition of faults in fabrics and knitted fabrics
counting
visualization and classification of faults in fabrics and knitted fabrics
USTER® EVS Q-BAR
USTER® EVS FABRIQ VISION apparatus sets
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-2
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część I: Stan prac badawczych dotyczących wprowadzenia i wykorzysta cyfrowej analizy obrazu do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 131224
10.151199/60.2021.2.1
cyfrowa analiza obrazu
struktura
jakość i wygląd tkanin i dzianin
rozpoznawanie
zliczanie i klasyfikowanie błędów w płaskich wyrobach włókienniczych
digital image analysis
structure
quality and appearance of woven and knitted fabrics
recognition
counting and classification of foults in flat textile products
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-2
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część I: Stan prac badawczych dotyczących wprowadzenia i wykorzysta cyfrowej analizy obrazu do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 131224
10.151199/60.2021.2.1
cyfrowa analiza obrazu
struktura
jakość i wygląd tkanin i dzianin
rozpoznawanie
zliczanie i klasyfikowanie błędów w płaskich wyrobach włókienniczych
digital image analysis
structure
quality and appearance of woven and knitted fabrics
recognition
counting and classification of foults in flat textile products
GAZETA CUKROWNICZA 2008-12
Spis treści rocznika 2008 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 41214
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
OPAKOWANIE 2009-I
Internet System Ensuring Modern Packaging in Horticultural Industry
Tadeusz Cąderek
Barbara Grabowska
Andrzej Hejduk
Aleksander Sołtan
Jan Świetlik
Monika Kassmann
nr katalogowy: 42513
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-11
Zastosowanie insourcingu w doskonaleniu jakości produktów i usług
Grzegorz GRELA
nr katalogowy: 117001
10.15199/48.2018.11.5
insourcing
doskonalenie jakości
budowanie przewagi konkurencyjnej
insourcing
quality improvement
building a competitive advantage
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-3
Jakość jako obszar wartości produktu luksusowego
Wioleta DRYL
Piotr JUCHNIEWICZ
nr katalogowy: 149870
10.15199/46.2024.3.3
jakość postrzegana
produkt luksusowy
wartość produktu luksusowego
perceived quality
luxury product
value of luxury product
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Wpływ naświetlania światłem białym lub niebieskim na wielkość emisji fotonów w wybranych produktach spożywczych
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Magdalena DRÓŻDŻ
Tadeusz JULISZEWSKI
Karolina TRZYNIEC
nr katalogowy: 111980
10.15199/48.2018.02.25
ultra słaba luminescencja
jakość
żywność tradycyjna
fotony
ultra weak luminescence
quality
traditional food
photons
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Corrosion reliability of microelectronic devices. Part I: Fundamentals
ZDZISŁAW TRZASKA
nr katalogowy: 50820
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Działalność normalizacyjna w branży przetwórstwa owocowo-warzywnego
Aleksander Jakubowski
nr katalogowy: 41726
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Impact of wettability on quality of conformal coating encapsulation
AGATA SKWAREK
KRZYSZTOF WITEK
MICHAŁ CIEŻ
WOJCIECH GRZESIAK
nr katalogowy: 32109
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYMAGANIA ORAZ UWARUNKOWANIA związane z schładzaniem i zamrażaniem surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 143998
procesy schładzania i rozmrażania mięsa
technika i technologie mrożenia
jakość rozmrożonego mięsa
chilling and thawing processes
freezing technique and technology
quality of thawed meat
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Evaluation of software product quality based on ISO standards
Iwona DUBIELEWICZ
Bogumiła HNATKOWSKA
Zbigniew HUZAR
Lech TUZINKIEWICZ
nr katalogowy: 55532
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Jakość produktów papierowych
KRZYSZTOF GŁOWACKI
nr katalogowy: 100460
10.15199/54.2016.8.1
OPAKOWANIE 2009-4
Duże pojemniki do przewozu luzem "DPPL sztywne"
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 44155
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Skuteczność innowacyjnych rozwiązań w zakresie pakowania wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 133024
techniki i systemy pakowania wyrobów mięsnych
innowacyjne opakowania i materiały opakowaniowe
pakowanie w modyfikowanej atmosferze gazów
pakowanie próżniowe
meat products packaging techniques and systems
innovative packaging and packaging materials
modified gas atmosphere packaging
vacuum packing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Stan i perspektywy rozwoju rynku kwasu chlebowego
Piotr Dziugan
Emilia Wiłkowska
nr katalogowy: 36230
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Ultra słaba luminescencja (USL) jako potencjalna metoda oceny jakości żywności tradycyjnej
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Magdalena DRÓŻDŻ1
Paweł KIEŁBASA
Tomasz DRÓŻDŻ Aleksander GĄSIORSKI Piotr NAWARA Sylwester TABOR
nr katalogowy: 111043
ultra słaba luminescencja
jakość
żywność tradycyjna
fotony
ultra weak luminescence
quality
traditional food
photons
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Aspekty technologiczne produkcji szynek premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 125700
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Produkty regionalne i tradycyjne w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 151913
10.15199/65.2024.12.1
regulacje prawne
kontrole
świadectwa jakości
certyfikaty zgodności
rynek
legal regulations
inspections
quality certificates
certificates of conformity
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 30042
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Integrated microsensor array for the recognition of tea and herbal products
PATRYCJA CIOSEK
WOJCIECH WRÓBLEWSKI
nr katalogowy: 35619
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-2
Materiały i systemy do naprawy i ochrony konstrukcji betonowych wdrażanie norm europejskich EN 1504
Paweł Łukowski
nr katalogowy: 24198
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Wpływ bioprotekcji na jakość i bezpieczeństwo produktów mięsnych
Małgorzata Karwowska
nr katalogowy: 151916
10.15199/65.2024.12.3
produkty mięsne
bioprotekcja
bezpieczeństwo
meat products
bioprotection
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Wpływ bioprotekcji na jakość i bezpieczeństwo produktów mięsnych
Małgorzata Karwowska
nr katalogowy: 151916
10.15199/65.2024.12.3
produkty mięsne
bioprotekcja
bezpieczeństwo
meat products
bioprotection
safety
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
ZIOŁA I PRZYPRAWY PODNOSZĄCE wartość użytkową wyrobów mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 141557
jakość wyrobów mięsnych
walory zdrowotne
wartość użytkowa
związki funkcjonalne
przyprawy i zioła
meat products quality
health benefits
added value
functional compounds
spices and herbs
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wpływ ultradźwięków na cechy jakości żywności
Monika Radzymińska
Andrzej Wesołowski
Ewa Siemianowska
nr katalogowy: 117685
10.15199/65.2018.12.10
ultradźwięki
jakość sensoryczna
przetwory mięsne
produkty piekarskie
ultrasounds
sensory quality
meat products
bakery products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP w opinii kadry wybranego przedsiębiorstwa
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 32223
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Coating Zn formation during hot dip galvanizing
DARIUSZ KOPYCIŃSKI
EDWARD GUZIK
WALDEMAR WOŁCZYŃSKI
nr katalogowy: 37814
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena produktów w cyklu życia na tle kwalitologicznej działalności Profesora Romualda Kolmana. Tekst w 100-lecie urodzin Profesora
Zbigniew Kłos
nr katalogowy: 138178
10.15199/46.2022.3.1
Profesor Romuald Kolman
jakość
cykl życia
badania naukowe i stosowane
Professor Kolman
quality
life cycle
scientific and applied research
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena produktów w cyklu życia na tle kwalitologicznej działalności Profesora Romualda Kolmana. Tekst w 100-lecie urodzin Profesora
Zbigniew Kłos
nr katalogowy: 138178
10.15199/46.2022.3.1
Profesor Romuald Kolman
jakość
cykl życia
badania naukowe i stosowane
Professor Kolman
quality
life cycle
scientific and applied research
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena produktów w cyklu życia na tle kwalitologicznej działalności Profesora Romualda Kolmana. Tekst w 100-lecie urodzin Profesora
Zbigniew Kłos
nr katalogowy: 138178
10.15199/46.2022.3.1
Profesor Romuald Kolman
jakość
cykl życia
badania naukowe i stosowane
Professor Kolman
quality
life cycle
scientific and applied research
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena produktów w cyklu życia na tle kwalitologicznej działalności Profesora Romualda Kolmana. Tekst w 100-lecie urodzin Profesora
Zbigniew Kłos
nr katalogowy: 138178
10.15199/46.2022.3.1
Profesor Romuald Kolman
jakość
cykl życia
badania naukowe i stosowane
Professor Kolman
quality
life cycle
scientific and applied research
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-4
Zastosowanie teorii logiki rozmytej do badania wpływu jakości papieru na proces drukowania
BOHDAN DURNYAK
GEORGIJ PETRIASZWILI
IRYNA PIKH
VSEVOL OD SENKIVSKYY
nr katalogowy: 113490
10.15199/54.2018.4.2
jakość papieru
drukowanie
logika rozmyta
paper quality
printing
fuzzy logic
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-8
Wybrane aspekty oceny ryzyka dostawców wyrobów obronnych
Witold POKORA
Marek GRĘZICKI
nr katalogowy: 115378
10.15199/48.2018.8.6
pozyskiwanie
wyroby obronne
ryzyko
certyfikacja
zapewnienie jakości
acquisition
defence products
risk
certification
quality assurance
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Pozostałości z przetwórstwa owoców i warzyw wykorzystywane w produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147902
pozostałości poprodukcyjne
przetwórstwo
owoce i warzywa
jakość mięsa
post-production residues
processing
fruit and vegetables
meat quality
OPAKOWANIE 2010-12
Jakość opakowań transportowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 56153
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
A Novel of Surface Tension Measurement
Pipat Somjai
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 102001
10.15199/48.2016.11.59
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
Assessment of hardened layer thickness for 40HNMA steel using eddy current method
Dominik Kukla
Paweł Grzywna
Mateusz Kopeć
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 101857
10.15199/28.2016.5.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Electrical Capacitance Tomography and Optical Detection in Quality Control System
Tomasz RYMARCZYK
Jakub SZUMOWSKI
Przemysław ADAMKIEWICZ
Paweł TCHÓRZEWSKI
Jan SIKORA
nr katalogowy: 111063
10.15199/48.2017.12.53
Electrical Capacitance Tomography
Inverse Problem
Sensors
elektryczna tomografia pojemnościowa
zagadnienie odwrotne
sensory
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
OPAKOWANIE 2010-7
Pomiar szorstkości/gładkości powierzchni papieru
Elżbieta Baranek
Urszula Janiga
nr katalogowy: 52979
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-6
Zarządzanie jakością w zarządzaniu organizacją. Metametoda czy narzędzie?
Janusz ZĄBEK
nr katalogowy: 99399
10.15199/47.2016.6.1
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-11
Quality control of material supplies used in the operation of underground mining plants
TOMASZ MALURDY
MIROSŁAW MOCEK
GRZEGORZ MOSKAL
LESŁAW GAJDA
nr katalogowy: 145918
10.15199/40.2023.11.3
quality control
mining company
legal and practical aspects
kontrola jakości
przedsiębiorstwo górnicze
aspekty prawne i praktyczne
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-11
Quality control of material supplies used in the operation of underground mining plants
TOMASZ MALURDY
MIROSŁAW MOCEK
GRZEGORZ MOSKAL
LESŁAW GAJDA
nr katalogowy: 145918
10.15199/40.2023.11.3
quality control
mining company
legal and practical aspects
kontrola jakości
przedsiębiorstwo górnicze
aspekty prawne i praktyczne
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 96845
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-5
Analiza zarządzania ciągłością wiedzy w nowoczesnym przedsiębiorstwie
Karolina CZERWIŃSKA
Andrzej PACANA
nr katalogowy: 126444
zarządzanie jakością
metoda 70-20-10
rozwój zawodowy
zarządzanie zasobami ludzkimi
KPI
quality management
70-20-10 method
professional development
human resources management
training
KPI
PACKAGING REVIEW 2024-1
ADDITIVE MANUFACTURING TECHNOLOGY FOR MODERN PACKAGING
ADRIAN DOMIŃSKI
KHADAR DUALE
TOMASZ KONIECZNY
PIOTR KURCOK
MAREK KOWALCZUK
JOANNA RYDZ
ALEXANDER GRUNDMANN
SIMON T. KAYSSER
nr katalogowy: 147836
10.15199/42.2024.1.1
intelligent/smart packaging
three-dimensional (3D) printing
additive manufacturing
material extrusion
polyhydroxyalkanoate
polylactide
polyester
inteligentne opakowanie
druk trójwymiarowy (3D)
produkcja przyrostowa
wytłaczanie materiału
polihydroksyalkanian
polilaktyd
poliester
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Analysis of the quality of polymeric tubes manufactured by an extrusion process
Adam GNATOWSKI
Mateusz CHYRA
nr katalogowy: 109368
10.15199/48.2017.9.5
extrusion
quality
Pareto-Lorenz graph
Ishikawa diagram
wytłaczanie
jakość
wykres Pareto-Lorenza
diagram Ishikawy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Wpływ dodatku młodego jęczmienia na jakość bezglutenowych muffinów biszkoptowo-tłuszczowych
Anna Żbikowska
Klaudia Osytek
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 118233
10.15199/65.2019.1.4
muffiny bezglutenowe
młody jęczmień
zamienniki mąki
produkty piekarskie
gluten-free muffins
green barley
flour substitute
bakery products
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Tradycyjne produkty mięsne Podkarpacia
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 115605
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Analiza porównawcza metod kontrolowania jakości włókien, półproduktów przędzenia i przędz w trybach „on-line” i „off-line” na przykładzie produkcji przędz bawełnianych techniką obrączkową systemem cienkoprzędnym. Część i: Charakterystyka zestawów aparaturowych przeznaczonych do wyznaczania właściwości fizycznych włókien w trybie „off-line” na przykładzie aparatury oferowanej przez firmę USTER TECHNOLOGIES A.G
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
Robert Drobina
nr katalogowy: 142775
10.15199/60.2023.2.2
właściwości fizyczne włókien i przędz bawełnianych
system cienkoprzędny
przędzarka obrączkowa
USTER®AFIS PRO
USTER®HVI 1000
physical properties of cotton fibers and cotton yarns
system of combed yarns
ring spinning machine
USTER®AFIS PRO
USTER®HVI 1000
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-2
Summaries of selected articles published in the “Problemy Jakości (Quality Issues)” monthly in 2009 year
nr katalogowy: 56791
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-9
Quality of packaging for transport of dangerous goods by air
Stanisław TKACZYK
Jacek BANASIAK
nr katalogowy: 122363
10.15199/46.2019.9.2
packaging quality
dangerous materials
air transport
jakość opakowań
materiały niebezpieczne
transport lotniczy
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Rola i znaczenie wędzenia w kreowaniu cech jakościowych wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 133506
wędzenie
barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
cechy jakościowe wyrobów wędzonych
utrwalające działanie dymu wędzarniczego
smoking
smoke color building effect
quality features of smoked meat products
preservative influence of smoke
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Doskonalenie procesu grafitowania wyrobów aluminiowych
Karolina Czerwińska
Paulina Bełch
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
Dominika Siwiec
Andrzej Pacana
nr katalogowy: 135200
10.15199/62.2021.12.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Doskonalenie procesu grafitowania wyrobów aluminiowych
Karolina Czerwińska
Paulina Bełch
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
Dominika Siwiec
Andrzej Pacana
nr katalogowy: 135200
10.15199/62.2021.12.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
OPAKOWANIE 2013-11
Products in accordance with sustainable development
HANNA ŻAKOWSKA
ANDREJ KRŽAN
MARIASTELLA SCANDOLA
IRINA VOEVODINA
PETRA HORVAT
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 80611
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-8
Wspomagany komputerowo system nadzorowania jakości produkcji dla wyrobów mechanicznych jako element Przemysłu 4.0
Jarosław CHROBOT
nr katalogowy: 127769
10.15199/46.2020.8.2
śledzenie
identyfikowalność
rejestracja danych produkcyjnych
sterownik PLC
tracking
traceability
production data registration
PLC controller
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Optimization of processes designed for ensuring the quality and reliability of electronics using cumulative models of defectiveness and total production expenses
Yuriy BOBALO
Leonid NEDOSTUP
Myroslav KISELYCHNYK
Mykhaylo MELEN
nr katalogowy: 96024
10.15199/48.2016.01.38
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Jakość mrożonych owoców w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa żywności i konsumenta
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 147266
10.15199/65.2024.2.3
mrożone owoce
standardy jakościowe
środki kontroli
bezpieczeństwo żywności
frozen fruit
quality standards
control measures
food safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Europejskie działania w zakresie reformulacji produktów żywnościowych na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 114010
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-1
Wybrane wyroby bimetalowe otrzymywane na linii spawania wzdłużnego i w procesie ciągnienia
Zbigniew SMOLARCZYK
Wiesław KAZANA
nr katalogowy: 89147
10.15199/24.2015.1.25
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
OPAKOWANIE 2010-2
Opakowania w vendingu
Sławomir Kamiński
nr katalogowy: 50118
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-1
System optymalizacji procesu produkcyjnego z zastosowaniem agentowego systemu przetwarzania informacji
Gabriel ROJEK
Jan KUSIAK
nr katalogowy: 65114
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Wykorzystanie emisji biofotonów do parametryzacji jakościowej produktów spożywczych
Paweł KIEŁBASA
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Magdalena DRÓŻDŻ
nr katalogowy: 103209
10.15199/48.2017.01.37
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Związki powstające w czasie fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 115055
10.15199/64.2018.7.3
produkty uboczne
jakość
wino
fermrntowane produkty winiarskie
by-products
quality
wine
fermented wine products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Kontrola jakości opakowań
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 141299
10.15199/65.2022.12.7
kontrola jakości
opakowania szklane
opakowania tworzywowe
opakowania papierowe
opakowania metalowe
opakowania do żywności
quality control
glass packaging
plastic packaging
paper packaging
metal packaging
food contact packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Kontrola jakości opakowań
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 141299
10.15199/65.2022.12.7
kontrola jakości
opakowania szklane
opakowania tworzywowe
opakowania papierowe
opakowania metalowe
opakowania do żywności
quality control
glass packaging
plastic packaging
paper packaging
metal packaging
food contact packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Kontrola jakości opakowań
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 141299
10.15199/65.2022.12.7
kontrola jakości
opakowania szklane
opakowania tworzywowe
opakowania papierowe
opakowania metalowe
opakowania do żywności
quality control
glass packaging
plastic packaging
paper packaging
metal packaging
food contact packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Kontrola jakości opakowań
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 141299
10.15199/65.2022.12.7
kontrola jakości
opakowania szklane
opakowania tworzywowe
opakowania papierowe
opakowania metalowe
opakowania do żywności
quality control
glass packaging
plastic packaging
paper packaging
metal packaging
food contact packaging
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-1
Summaries of selected articles
nr katalogowy: 81994
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PACKAGING REVIEW 2024-1
ANUGA FOODTEC: DIGITALISATION, SUSTAINABILITY AND INDIVIDUALISATION
nr katalogowy: 147840
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
The impact of the selected methods of drying beef on the quality of the finished product
Tymoteusz Mysakowski
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118818
10.15199/65.2019.2.4
dried beef
beef jerky
meat snacks
drying
chamber drier
convective drying
suszona wołowina
beef jerky
przekąski mięsne
suszenie
suszarka komorowa
suszenie konwekcyjne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-1
The Method of Determining Seed Moisture Based on the Signal Generated by the Piezoelectric Plate
Artur BOGUTA
Jacek MAJCHER
nr katalogowy: 129844
10.15199/48.2021.01.23
seeds
moisture
piezoelectric plate
nasiono
wilgotność
przetwornik piezoelektryczny
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH