Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Quality of hair shampoos differing in the type of basic surfactant
Dobrawa KWAŚNIEWSKA
Daria WIECZOREK
Katarzyna STASZAK
Michalina WOSZCZEK
nr katalogowy: 119885
10.15199/46.2019.4.4
surfactants
quality of hair shampoo
surfaktanty
jakość szamponów do włosów
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
Ashland Hercules Water Technologies na Tissue World 2011
nr katalogowy: 59611
PACKAGING REVIEW 2023-4
STUDY OF OPERATIONAL (CONSUMER) PROPERTIES OF PAPER NAPKINS
HAVENKO SVITLANA
DOVHANYCH VALENTYNA
LABETSKA MARTA
nr katalogowy: 146803
10.15199/42.2023.4.3
issue products
paper napkins
consumer properties
flexographic printing
quality
produkty tissu
serwetki papierowe
właściwości konsumenckie
druk fleksograficzny
jakość
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-1
Nowe techniki badań wyrobów włókienniczych powszechnego użytku w aspekcie oceny ich właściwości użytkowych
Patrycja Bąk
Krystyna Wierus
Ewa Gontarska
nr katalogowy: 82169
OPAKOWANIE 2008-I
Post Consumer PET Recycling in Europe 2006
nr katalogowy: 34044
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-2
Próba oceny jakości innowacyjnych rozwiązań dotyczących reklamacji w ustawie o prawach konsumenta z 2014 roku
Krzysztof ZYMONIK
nr katalogowy: 104173
10.15199/48.2017.2.3
OPAKOWANIE 2009-2
Możliwości wykorzystania opakowań jednostkowych jako nośnika "sales promotions"
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel - Homa
nr katalogowy: 41627
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Właściwości reologiczne ciasta, 2D i 3D struktura i tekstura ciastek kruchych z substancjami słodzącymi i błonnikiem
Agata Marzec
nr katalogowy: 139843
ciastka kruche
Tagatesse
erytrytol
Nutriose
mikrotomografia rentgenowska
shortbread cookies
Tagatesse
erythritol
Nutriose
X-ray microtomography
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
The research results of physico-mechanical properties of hiking shoes
MYKHAILO STEFANYK
IRYNA YEMCHENKO
NATALIIA POPOVYCH
nr katalogowy: 121786
10.15199/60.2019.07-08.2
hiking footwear
innovative technologies
commodity science
consumer properties of footwear
obuwie turystyczne
innowacyjne technologie
towaroznawstwo
właściwości użytkowe obuwia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Modeling and analysis of dynamic properties of the hybrid transformer with MRC
Jacek KANIEWSKI
Zbigniew FEDYCZAK
nr katalogowy: 58305
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
The Poles on the path towards sustainable consumption
Ewa Mazur-Wierzbicka
nr katalogowy: 101715
10.15199/65.2016.10.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zachowania konsumenckie kobiet i mężczyzn
Paweł Jurowczyk
nr katalogowy: 111720
10.15199/65.2018.1.3
zachowania konsumentów
płeć
produkty spożywcze
consumer behavior
gender
food products
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
RFID technique in remote control system
Piotr Jankowski-Mihułowicz
Grzegorz Tomaszewski
Mariusz Węglarski
nr katalogowy: 82061
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-1
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 21181
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Akceptacja konsumencka żywności utrwalanej innowacyjnymi metodami
Bartosz Kruszewski
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
nr katalogowy: 113396
innowacyjne techniki utrwalania
konsumencka akceptacja
edukacja konsumentów
innovative technics of preservation
consumer acceptance
consumer education
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
OPAKOWANIE 2017-1
BADANIA I ROZWÓJ- Porównanie właściwości mechanicznych tektur falistych i tektur z rdzeniem o strukturze plastra miodu
Włodzimierz Szewczyk
Gabriela Kmita-Fudalej
nr katalogowy: 103740
10.15199/42.2017.1.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Trendy w produkcji żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126050
10.15199/65.2020.4.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Standardowa wymiana danych z kontrahentami za pomocą EDI i Internetu
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 7233
OPAKOWANIE 2005-1
Obecnie dostępne są już także papierowe torebki typu wciśnij i zamknij (Click & Close Bags)
Marian Feldman
nr katalogowy: 11079
OPAKOWANIE 2005-1
Obecnie dostępne są już także papierowe torebki typu wciśnij i zamknij (Click & Close Bags)
Marian Feldman
nr katalogowy: 11079
OPAKOWANIE 2016-4
Pierwsza w Europie butelka z mieszanki biopolimerowej
nr katalogowy: 98061
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-2
Nowości techniki
nr katalogowy: 33198
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
An analysis of power supply reliability indexes in the selected distribution company
Zbigniew ŁUKASIK
Jacek KOZYRA
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 125683
10.15199/48.2020.04.28
Spółka dystrybucyjna
System elektroenergetyczny
SAIDI
SAIFI.
Distribution company
Power system
SAIDI
SAIFI
OPAKOWANIE 2017-11
BADANIA I ROZWÓJ: Rozwój rynku oraz kierunki innowacji opakowań aerozolowych
ANNA FITRZYK
nr katalogowy: 110605
10.15199/42.2017.11.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Zarządzanie kategorią produktów
WACŁAW SZYMANOWSKI
nr katalogowy: 29252
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Polskie akcenty w Las Vegas
Józef Trzionka/Erwin Halentz
nr katalogowy: 136805
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
The Application of Kernel Density Estimation for Aided the Process of Locating Sources of Voltage Fluctuations
Piotr KUWAŁEK
nr katalogowy: 121588
10.15199/48.2019.08.18
kernel density estimation
voltage variation
voltage fluctuations indices
source of disturbance
power quality
estymator ja˛drowy ge˛stos´ci
wahania napie˛cia
wskaz´niki wahan´ napie˛cia
z´ródło zaburzen´
jakos´c´ energii elektrycznej
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-1
IFA POZOSTAJE W BERLINIE
nr katalogowy: 141636
OPAKOWANIE 2007-10
Zmiany organizacyjne w koncernie Stora Enso
nr katalogowy: 30694
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-3
Characterization of low-temperature nitrided NiTi shape memory alloy
Józef Lelątko
Zdzisław Lekston
Michał Tarnowski
Dariusz Chrobak
Bożena Łosiewicz
Tomasz Goryczka
Tadeusz Wierzchoń
nr katalogowy: 121108
10.15199/28.2019.3.3
NiTi
shape memory alloys
nitriding process
structure
properties.
NiTi
stop z pamięcią kształtu
azotowanie jarzeniowe
struktura
właściwości.
OPAKOWANIE 2008-7
Idea LITE4U
nr katalogowy: 36894
OPAKOWANIE 2007-I
The Packaging Industry in Sweden
Bo Wallteg
nr katalogowy: 25076
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-4
Papier nia w Kluczach poza Kimberly-Clark Consumer Europe
nr katalogowy: 76064
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Ceny papieru toaletowego a nawyki konsumenckie
ADAM KUŹMICKI
nr katalogowy: 118735
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
The use of the wavelet-analysis for the research of the unsteady processes in the pipeline network of a pumping complex
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Roman MANKO
Oleksii KRAVETS
Tetyana KORENKOVA
nr katalogowy: 119930
10.15199/48.2019.05.09
pumping complex
wave processes
unsteady mode
wavelet-analysis
wavelet-spectrum.
zespół pompowy
procesy falowe
tryb nieustalony
analiza falkowa
widmo falowe
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-11
Determinanty zachowań konsumentów indywidualnych i cechy rynku suplementów diety w Polsce
Katarzyna HYS
nr katalogowy: 123578
10.15199/46.2019.11.1
suplementy diety
zachowania konsumentów
cechy rynku
dietary supplements
consumer behaviours
features of the Polish dietary supplements market
OPAKOWANIE 2008-I
UK Awards Shoot for the Stars
Mary Murphy
nr katalogowy: 34054
OPAKOWANIE 2007-I
The Convenience Factor
Nicole Zampino
nr katalogowy: 25077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Forum Sprzedaży McLane Polska
Renata Gasparska
nr katalogowy: 23345
OPAKOWANIE 2022-8
„Nagle każdy stał się baristą”
nr katalogowy: 139121
OPAKOWANIE 2020-2
Packaging spectrum: Opakowania w świetle założeń GOZ i SUP
Katarzyna Samsonowska
nr katalogowy: 125168
10.15199/42.2020.2.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Lokalni producenci, rodzime firmy z tradycją, rolnicy – komu i dlaczego ufają polscy konsumenci?
nr katalogowy: 129753
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Exploring the Visual Cognitive Features on the Design of Car Based on the Theory of Eye-Tracking Technology
Yu-Ming CHANG
Chiung-Pei CHU
Min-Yuan MA
nr katalogowy: 74346
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
The effect of glass fibers on selected properties of autoclaved sand-lime materials
Iga Jasińska
Ryszard Dachowski
Monika Jaworska-Wędzińska
nr katalogowy: 150636
10.15199/33.2024.09.04
próbki wapienno-piaskowe
włókna szklane z powłoką cyrkonową
gęstość
absorpcja
wytrzymałość na ści- skanie
mikrostruktura
SEM
sand-lime samples
zirconia-coated glass fibers
density
water absorption
compressive strength
microstructure
SEM
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
The effect of glass fibers on selected properties of autoclaved sand-lime materials
Iga Jasińska
Ryszard Dachowski
Monika Jaworska-Wędzińska
nr katalogowy: 150636
10.15199/33.2024.09.04
próbki wapienno-piaskowe
włókna szklane z powłoką cyrkonową
gęstość
absorpcja
wytrzymałość na ści- skanie
mikrostruktura
SEM
sand-lime samples
zirconia-coated glass fibers
density
water absorption
compressive strength
microstructure
SEM
OPAKOWANIE 2008-I
Four Big Ideas in Packaging
Nicole Zampino
nr katalogowy: 34041
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Trendy w technologii aktywnych opakowań żywności ze szczególnym uwzględnieniem produktów owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 30755
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Nowe produkty w branży owocowej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 38254
OPAKOWANIE 2008-7
Wydział Opakowań Giętkich do Artykułów Konsumpcyjnych Grupy Mondi (Mondi Consumer Flexibles) ustanowił nowy standard wygody dla opakowań pożywienia dla zwierząt domowych
nr katalogowy: 36889
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-1
IFA POZOSTAJE W BERLINIE
nr katalogowy: 141636
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Domestic Consumption Profiler (DCP) with Distributed Pricing Model Framework to Optimize Load Management in Smart Grids
Rana Muneeb Hassan
nr katalogowy: 148973
10.15199/48.2024.06.12
Consumption profiling
load management
pricing framework
domestic profiling
load optimization
Profilowanie zużycia
zarządzanie obciążeniem
ramy cenowe
profilowanie krajowe
optymalizacja obciążenia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
The operation modes of a power-efficient system of control of a pumping plant variable-frequency electric drive
Viktoriya KOVALCHUK
Tetyana KORENKOVA
nr katalogowy: 123714
10.15199/48.2019.12.32
power-efficient control
variable-frequency electric drive
pumping plant
parameters of the hydraulic system.
sterowanie energooszczędne
napęd elektryczny o zmiennej częstotliwości
pompownia
parametry układu hydraulicznego
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Perspektywy stosowania pokryć ochronnych do mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 117245
OPAKOWANIE 2017-1
PACKAGING SPECTRUM: Naczynia jednorazowego użytku w teorii i praktyce
Maria Sielicka
Karolina Assman
nr katalogowy: 103741
10.15199/42.2017.1.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Optimization of the methods for utilization of wood wastes from the building sector Optymalizacja metod zagospodarowania odpadów drzewnych z sektora budowlanego
Małgorzata Kajda-Szcześniak
nr katalogowy: 100373
10.15199/62.2016.8.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Analiza zastosowania aromatów w produktach spożywczych
Emilia Janiszewska-Turak
Natalia Roman
nr katalogowy: 120365
10.15199/65.2019.5.5
aromaty spożywcze
produkty spożywcze
analiza rynku
badanie konsumenckie
food flavors
food products
market analysis
consumer research
PACKAGING REVIEW 2024-3
ROLE OF AFFORDANCES IN PACKAGING DESIGNING
ZUZANNA ZYSIEK
nr katalogowy: 150718
10.15199/42.2024.3.3
affordances
utility
packaging designing
paper packaging
plastic packaging
afordancje
opakowania
użyteczność
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-2
LIFE IN A CLIMATE-IMPACTED FUTURE
nr katalogowy: 142117
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mąka żarnowa odkrywana na nowo
Anna Diowksz
nr katalogowy: 115167
mąka żarnowa
otręby
zarodki
jakość pieczywa
walory prozdrowotne
stone-ground flour
bran
germ
bread quality
health-promoting properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-8
Electrical equivalent model of symmetrical split ring resonator sensor-based microwave technology
Rammah A. Alahnomi
Zahriladha Zakaria
Zulkalnain Mohd Yussof
Ammar Alhegazi
Hussein Alsariera
Norhanani Abd Rahman
nr katalogowy: 127367
10.15199/48.2020.08.35
Symmetrical split ring resonator (SSRR)
Spurlines Filters
Equivalent circuit
Material characterization
czujnik mikrofalowy
rezonator pierścieniowy
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Wpływ dymu wędzarniczego w kształtowaniu barwy i smakowitości przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 121374
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Trendy w produkcji żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 146436
10.15199/65.2023.12.3
żywność
innowacje
produkcja
utylizacja
food
innovations
production
utilization
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
OPAKOWANIE 2010-7
Konsumencka ocena kartonowych opakowań jednostkowych do mleka
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52981
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
OPAKOWANIE 2014-9
Opticom ustala hierarchię producentów i marek tektury opakowaniowej
nr katalogowy: 86699
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-12
Prawa konsumenta - obowiązki sprzedawcy
nr katalogowy: 88632
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Strategia zarządzania łańcuchem dostaw FMCG
Mateusz Boruta
nr katalogowy: 45694
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wyposażenie techniczne magazynów przetwórstwa spożywczego
Adam Wojciechowski
nr katalogowy: 48046
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Ocena konsumencka i rola nauki w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 68845
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-1
CES 2015
nr katalogowy: 89180
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Sygnały o technice
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 130282
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Bez części ani rusz
nr katalogowy: 136001
OPAKOWANIE 2010-12
Trendy innowacyjne w sektorze opakowań jednostkowych
Magdalena Ankiel-Homa
Natalia Czaja - Jagielska
nr katalogowy: 56147
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Termiczny rozkład wielomateriałowych odpadowych opakowań po produktach farmaceutycznych
Katarzyna Klejnowska
Krzysztof Pikoń
Waldemar Ścierski
Andrzej Zajączkowski
nr katalogowy: 122261
10.15199/62.2019.9.11
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Trudny klient w gastronomii
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 149482
gastronomia
obsługa konsumenta
trudny klient
reklamacje
gastronomy
consumer service
difficult customers
complaints
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Measurement of Dielectric Properties in Mixtures of Various Rice Cultivars for Purpose of Detecting Contamination in Industry
Wittawat WASUSATHIEN
Chanchai THONGSOPA
Samran SANTALUNAI
Thanaset THOSDEEKORAPHAT
Nuchanart SANTALUNAI
nr katalogowy: 147355
10.15199/48.2024.02.37
Dielectric properties
Rice
Saline
Właściwości dielektryczne
ryż
sól fizjologiczna
OPAKOWANIE 2010-2
Wykorzystanie opakowań jednostkowych w niezgodnych z etyką działaniach rynkowych
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 50115
OPAKOWANIE 2010-2
Znaczenie działań marketingowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 50112
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-8
Działania wielkich odbiorców na rynku energii
Bogumiła WNUKOWSKA
Paweł PODOLSKI
nr katalogowy: 45644
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Wielka czwórka
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 42282
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące wartości promocyjnej opakowań do mleka
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 41626
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Distributed system for electrical power quality improvement
Ryszard KLEMPKA
nr katalogowy: 41150
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Sygnały o technice
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 130282
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-3
Nieetyczne działania detalistów w opiniach nabywców
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 66286
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
rECC - rational Energy Consumer Control
Dalibor IGREC
Dejan ZILLI
Tomaž DOMAJNKO
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
nr katalogowy: 100540
10.15199/48.2016.09.52
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Harmonic estimation on a transmission system with large-scale renewable energy sources
Saheed Lekan GBADAMOSI
Nnamdi NWULU1
O.M. BABATUNDE
nr katalogowy: 131018
10.15199/48.2021.04.26
Generation
Harmonics
Power loss
Renewable energy sources
Transmission.
żródła odnawialne
systemy przesyłowe
zawartość harmonicznych
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Zmiany w konsumpcji soku pomarańczowego – analiza czynników determinujących światowy popyt
Mariusz Dziwulski
nr katalogowy: 144730
10.15199/64.2023.4.2
sok pomarańczowy
popyt konsumencki
orange juice
consumer demand
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Składniki fitochemiczne i działanie przeciwutleniające przypraw poprawiających jakość mięsa i jego produktów
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147305
zioła i przyprawy
przeciwutleniacze
jakość mięsa
trwałość produktów pochodzenia zwierzęcego
herbs and spices
antioxidants
meat quality
durability of animal products
OPAKOWANIE 2009-2
Opakowanie farmaceutyczne - w trosce o pacjenta
Ewa Jerzyk
Renata Nestorowicz
nr katalogowy: 41630
OPAKOWANIE 2009-8
Wymagania dotyczące opakowań transportowych w gospodarce rynkowej
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 46261
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Bez części ani rusz
nr katalogowy: 136001
CHŁODNICTWO 2013-11
Czynniki wpływające na zachowania konsumentów w zakresie wyboru sprzętu chłodniczego w świetle przeprowadzonych badań w województwie lubuskim
Stanisław Urban
Mariola Michałowska
nr katalogowy: 80666
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-3
Krajowy rynek odzieży i jego klienci
Ewa Grandys
Andrzej Grandys
nr katalogowy: 83196
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Demand Side Management Program for Residences in Iran
Mohammad H. MORADI
Mostafa ASADI HamidReza FARIDI
nr katalogowy: 67858
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Modelling and Implementation of ZCS Buck Converter
R.Shenbagalakshmi
T.Sree Renga Raja
nr katalogowy: 76771
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
Charakterystyka oraz segmentacja rynku serwetek papierowych w Polsce, Szwecji i Niemczech
Dorota Szymańska
nr katalogowy: 59616
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
Energy management in the industry
Bogumiła WNUKOWSKA
nr katalogowy: 96935
10.15199/48.2016.02.35
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Krzywe obciążenia elektrycznego odbiorców typu gospodarstwa domowe rozliczane według taryfy G12
Ryszard FRĄCKOWIAK
Tomasz GAŁAN
nr katalogowy: 47442
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-11
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 63636
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Melamina jako składnik naczyń i przyborów kuchennych. Analiza przypadków produktów niebezpiecznych dla zdrowia konsumentów
Małgorzata A. Jarossová
Paulina Krnáčová
Małgorzata Krzywonos
Anna Cierniak-Emerych
Alica Lacková
Szymon T. Dziuba
nr katalogowy: 124849
10.15199/62.2020.2.14
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Preferencje konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Bartosz Kruszewski
Andrzej Mazurkiewicz
nr katalogowy: 114464
10.15199/65.2018.6.6
napoje bezalkoholowe
preferencje konsumenckie
soki
nektary
napoje
non-alcoholic beverages
juices
nectars
consumer preferences
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Spalanie pochodzących z odpadów komunalnych opakowań wielowarstwowych zawierających poli(chlorek winylu)
Petr Buryan
Tomáš Hlinčík
nr katalogowy: 124859
10.15199/62.2020.2.24
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-3
Profilowanie odbiorcy energii elektrycznej – proste i wydajne informacyjnie
Andrzej Bień
Artur Janicki
nr katalogowy: 119106
10.15199/74.2019.3.8
smart metering
odbiorca energii elektrycznej
pomiar energii elektrycznej
analiza danych
smart metering
electricity consumer
electricity measurement
data analysis
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-6
Methods of assessing nano-objects release from commercially available products
PIOTR SOBIECH
PRZEMYSŁAW OBERBEK
nr katalogowy: 129731
10.15199/28.2020.6.1
nano-objects emission
exposure to nano-objects
dustiness
nanomaterials
emisja nanoobiektów
ekspozycja na nanoobiekty
pylistość
nanomateriały
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Moda na piwa bez alkoholu
Agnieszka Salamon
Urszula Jasińska
Marek Napiórkowski
nr katalogowy: 116200
10.15199/64.2018.8-9.1
piwo bezalkoholowe
technologie produkcji
metody oznaczania etanolu
parametry fizykochemiczne
wartość energetyczna
izotoniczność
alcohol-free beer
production technologies
methods of ethanol determination
physicochemical parameters
energy value
isotonicity
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-12
Właściwości barierowe współczesnych materiałów opakowaniowych
JANINA LEK S-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 117723
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
The issue of properties of building objects as a subject of construction processes
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 122312
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 137679
OPAKOWANIE 2017-6
BADANIA I ROZWÓJ: Starszy konsument wyzwaniem dla branży opakowań produktów spożywczych Older consumer as a challenge for the food packaging industry
Jarosław Świda
nr katalogowy: 106518
10.15199/42.2017.6.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Świadomość konsumentów dotycząca zdrowego odżywiania
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 124145
10.15199/65.2019.12.5
dieta
zachowania konsumentów
bezpieczeństwo żywności
diets
consumer behavior
food safety
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-2
WASTE MANAGEMENT IN POLAND AND IN OTHER EU COUNTRIES
Jerzy KOZŁOWSKI
Marta LEWANDOWSKA
Dawid SOJKA
nr katalogowy: 132385
10.15199/180.2021.2.1
waste management
recycling
WEEE
waste import
post-consumer waste
batteries
cells
packages
recycling of vehicles
gospodarka odpadami
recykling
WSEE
import odpadów
odpady poużytkowe
akumulatory
baterie
opakowania
recykling pojazdów
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Structure and properties of wires made of tungsten and its alloys
MIROSLAV GREGER
ZBIGNIEW MUSKALSKI
MARTIN Ĉ
ERNÝ
nr katalogowy: 57946
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
CO PISZĄ INNI?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 141220
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Measurement of Magnetic Properties of Grain-Oriented Electrical Steel Sheet Using 2D Single Sheet Tester
Yuki MORI
Daisuke MIYAGI
Masanori NAKANO
Norio TAKAHASHI
nr katalogowy: 62389
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Investigation of Metamaterial Structure Influence on Selective Properties of Microwave Waveguide Sensor
Katarína ISTENÍKOVÁ
Dagmar FAKTOROVÁ
nr katalogowy: 69327
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zamienniki jaj
Adonis Hilal
Anna Florowska
Zuzanna Milewska
nr katalogowy: 127667
10.15199/65.2020.8.6
zamiennik
jaja
roślinna alternatywa
replacement
eggs
plant-based alternative
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zamienniki jaj
Adonis Hilal
Anna Florowska
Zuzanna Milewska
nr katalogowy: 127667
10.15199/65.2020.8.6
zamiennik
jaja
roślinna alternatywa
replacement
eggs
plant-based alternative
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ mielonych nasion chia na jakość i wartość odżywczą pieczywa pszennego
AGATA WOJCIECHOWICZ-BUDZISZ
BEATA WŁODARSKA
KRYSTYNA SIEKAŃSKA
nr katalogowy: 150889
10.15199/61.2024.5.5
pieczywo pszenne
Salvia hispanica
chia
jakość
wartość odżywcza
błonnik pokarmowy
wheat bread
Salvia hispanica
chia
quality
nutritional attributes
dietary fiber
OPAKOWANIE 2017-5
Opakowanie w Internecie Rzeczy
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 106044
10.15199/42.2017.5.4
OPAKOWANIE 2009-I
Health Safety of Materials and Articles Intended to Come into Contact With Food
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 42511
OPAKOWANIE 2010-4
Przemysł i rynek opakowań metalowych
Wasław Wasiak
nr katalogowy: 52886
OPAKOWANIE 2021-10
Konsumenci preferują zrównoważone opakowania
nr katalogowy: 133833
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Polskie akcenty w Las Vegas
Józef Trzionka/Erwin Halentz
nr katalogowy: 136805
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
SARIMA and Holt-Winters Method based Microgrids for Load and Generation Forecasting
Aftab Ahmad SHAH
Zafar A. KHAN
Abdullah ALTAMIMI
nr katalogowy: 134751
10.15199/48.2021.12.06
Renewable Energy
SARIMA
Load Forecasting
Microgrid
Holt
mikrosieci
prognozowanie
SARIMA
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Examination of Magnetic Properties of Several Magnetic Materials at High Temperature
Masayuki MORISHITA
Norio TAKAHASHI
Daisuke MIYAGI
Masanori NAKANO
nr katalogowy: 62404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Analiza beztłuszczowych przekąsek warzywnych pod kątem akceptacji konsumentów
Agnieszka Bąkowska
Elżbieta Nijaka
Agnieszka Strażyńska
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 126806
10.15199/65.2020.6.6
przekąski
frytkownica beztłuszczowa
pożądalność konsumencka
tłuszcz
snacks
air frying
consumer acceptance
fat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Higiena w zakładach produkcji sierpień 2024 l tom 78 żywności – na co zwrócić szczególną uwagę?
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 150097
10.15199/65.2024.8.3
bezpieczeństwo żywności
higiena produkcji
strefy higieniczne
monitoring środowiska
food safety
production hygiene
hygienic zoning
environmental monitoring
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Tribological properties of sliding materials containing glassy carbon
MYALSKI JERZY
ŚLEZIONA JÓZEF
nr katalogowy: 27586
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-4
CES - nowości w Las Vegas
nr katalogowy: 82631
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 103091
OPAKOWANIE 2023-4
Nie wszystko da się zapakować w papier
nr katalogowy: 143056
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Słowniczek logistyczny
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 139485
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH