Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-3
Jakość jako obszar wartości produktu luksusowego
Wioleta DRYL
Piotr JUCHNIEWICZ
nr katalogowy: 149870
10.15199/46.2024.3.3
jakość postrzegana
produkt luksusowy
wartość produktu luksusowego
perceived quality
luxury product
value of luxury product
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-8
Stora Enso na jesiennych targach opakowań luksusowych
nr katalogowy: 109004
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
VALUE STREAM MAPPING OF A UNIQUE COMPLEX PRODUCT MANUFACTURING PROCESS
Barbara BUKOWSKA
Dorota STADNICKA
nr katalogowy: 125712
10.15199/160.2020.1.6
Value stream mapping
unique complex product
problems analysis
pull system
Mapowanie strumienia wartości
niepowtarzalny produkt złożony
analiza problemów
system ssania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Kwintesencja luksusu
nr katalogowy: 74955
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-2
Struktura łańcucha wartości wyrobów w sektorze przedsiębiorstw hutniczych
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 57999
OPAKOWANIE 2007-I
Paper Carrier Bags:a High-fashion Packaging Market
Ann Hirst-Smith
nr katalogowy: 25080
OPAKOWANIE 2007-I
Modern Packaging - Design, Functionality and Information
Ewa Jerzyk
nr katalogowy: 25075
OPAKOWANIE 2008-I
In-mold Decorating Takes New Directions
Ronald B. Schultz
nr katalogowy: 34046
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Puffing of Pork- Effects of Process Conditions on Expansion Ratio
Tomasz Pawlak
Antoni Ryniecki
Jerzy Stangierski
nr katalogowy: 102265
10.15199/65.2016.11.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Restauracje
nr katalogowy: 137470
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
High voltage test transformers, construction, design and their application in HV testing system
Bogdan TUŁODZIECKI
nr katalogowy: 58335
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Condition Number for a Matrix
Roman DMYTRYSHYN
nr katalogowy: 75105
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Engineering Methods of Evaluation of Additional Power Losses in Electric Power Networks at Non-Sinusoidal Conditions
Igor ZHEZHELENKO
Yuri SAYENKO
Tatiana BARANENKO
Ryszard PAWELEK
nr katalogowy: 85383
10.12915/pe.2014.07.050
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Design of the Control System for Canned-Food Sterilization
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Bożena Danyluk
nr katalogowy: 93122
10.15199/65.2015.8.7
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-11-12
Moda jako wartość konsumencka – eksplikacja zagadnienia
Anna DEMBICKA
nr katalogowy: 135160
10.15199/46.2021.11–12.2
wartość klienta
kształtowanie wartości dla klienta
moda jako wartość konsumencka
współczesne nurty badań nad modą
lojalność klienta
customer value
shaping customer value
fashion as a consumer value
contemporary trends in fashion research
customer loy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Acoustic excitation of electric field in water solution NaCl
Oleg G. AVRUNIN
Igor S.BONDARENKO
Stanislav I.BONDARENKO
Yulia V. KUZMENKO
Olga Yu. PINAIEVA
Piotr KISAŁA
Akmaral TLESHOVA
Saule LUGANSKAYA
nr katalogowy: 119499
10.15199/48.2019.04.28
ultrasonic radiation
magnetic field
biological tissue
magnetohydrodynamics.
promieniowanie ultradźwiękowe
pole magnetyczne
tkanka biologiczna
magnetohydrodynamika
OPAKOWANIE 2010-I
Confectionery Market - An Affordable Luxury
nr katalogowy: 50918
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-5
Produkt i jego jakość jako symbol
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 131884
10.15199/46.2021.5.1
produkt
towar
usługa
symbol
jakość postrzegana
product
commodity
service
symbol
perceived quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Strategia marki
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 44685
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Zastosowanie ilościowych metod statystycznych do śledzenia jakości surowców
Sona Hurna
Katarina Teplicka
Martin Straka
nr katalogowy: 111648
10.15199/62.2018.1.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Produkt jako instrument marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 42381
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Restauracje
nr katalogowy: 137470
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Digital FM Demodulator with Reduced Computational Complexity
Spartak MANKOVSKYY
Yurij MATIIESHYN
nr katalogowy: 145793
10.15199/48.2023.10.28
modulation
reduced complexity
digital demodulator
modulacja
zredukowana złożoność
demodulator cyfrowy
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
Ashland Hercules Water Technologies na Tissue World 2011
nr katalogowy: 59611
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Przemysł papierniczy w Polsce - dokąd zmierzamy?
MICHAŁ JARCZYŃSKI
nr katalogowy: 62750
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Changes of crystallite sizes in the layer determined on the basic of X-ray diffraction lines broadening
MONIKA GWOŹDZIK
ZYGMUNT NITKIEWICZ
nr katalogowy: 84288
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Wartość nabywcy kreowana przez opakowania produktów spożywczych
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 116122
10.15199/65.2018.9.7
wartość produktów szybko rotujących
kreowanie wartości dla nabywcy
opakowania mleka
FMCG products value
creating of value for the buyer
milk packaging
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-10
Profesjonalny klej do paneli LVT
nr katalogowy: 122902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Evaluation of software product quality based on ISO standards
Iwona DUBIELEWICZ
Bogumiła HNATKOWSKA
Zbigniew HUZAR
Lech TUZINKIEWICZ
nr katalogowy: 55532
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Struktura produktu hotelowego
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 119007
istota produktu
potrzeba
produkt
produkt fakultatywny
produkt podstawowy
produkt potencjalny
produkt poszerzony
produkt rzeczywisty
produkt wzbogacony
rdzeń produktu
struktura produktu
usługa
usługa hotelarska
product essence
need
product
optional product
basic product
potential product
extended product
real product
enriched product
product core
product structure
service
hotel service
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-12
Development of road infrastructure in Poland and trends in protecting concrete structures with protective coatings
URSZULA PASZEK
nr katalogowy: 146401
10.15199/40.2023.12.3
statistical data in construction
construction engineering structures
bridges
concrete protective coatings
anti-corrosion coatings
dane statystyczne w budownictwie
obiekty inżynierskie
mosty
powłoki ochronne na beton
powłoki antykorozyjne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
How to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and AnalysisHow to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and Analysis
Xiaopeng LI
Mique ZHAO
Yali LIU
Wei WANG
nr katalogowy: 70707
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Solidification of Fe-Zn sublayers during galvanizing process
DARIUSZ KOPYCIŃSKI
EDWARD GUZIK
WALDEMAR WOŁCZYŃSKI
nr katalogowy: 84294
OPAKOWANIE 2019-6
PACKAGING SPECTRUM: Sustainability aspects of active and intelligent packaging
Grzegorz Ganczewski
Anouk Dantuma
Katherine Flynn
Diana Gregor-Svetec
Johanna Lahti
Veronika Štampfl
Sanne Tiekstra
nr katalogowy: 120837
10.15199/42.2019.6.2
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
#GAMIFICATION IN OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY (OHS) TRAININGS
AGNIESZKA OKSANOWICZ-BESZTER
nr katalogowy: 128615
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
#GAMIFICATION IN OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY (OHS) TRAININGS
AGNIESZKA OKSANOWICZ-BESZTER
nr katalogowy: 128615
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Wartość współczynnika układalności odzieży a proces jej projektowania i wytwarzania
Agnieszka Cichocka
nr katalogowy: 137417
10.15199/60.2022.2.1
pasowalność i układalność odzieży
współczynnik układalności
szwy w odzieży.
fit and draping of clothing
drape coefficient
garment seams.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Wartość współczynnika układalności odzieży a proces jej projektowania i wytwarzania
Agnieszka Cichocka
nr katalogowy: 137417
10.15199/60.2022.2.1
pasowalność i układalność odzieży
współczynnik układalności
szwy w odzieży.
fit and draping of clothing
drape coefficient
garment seams.
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Rola mięsa wieprzowego w diecie człowieka
Jessica Stawicka
nr katalogowy: 115606
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-3
Oddziaływanie składu chemicznego podłoża wyrobów ze stopu Fe-C na powłokę cynkową
DARIUSZ KOPYCIŃSKI
EDWARD GUZIK
nr katalogowy: 58046
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Currents' Physical Components (CPC) in systems with semi-periodic voltages and currents
Leszek S. CZARNECKI
nr katalogowy: 91588
10.15199/48.2015.06.04
OPAKOWANIE 2019-11
Elementy koncepcji marketing mix i rola opakowania w kompozycji marketingowej
Joanna Karwowska
nr katalogowy: 123453
10.15199/42.2019.11.2
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-12
Development of road infrastructure in Poland and trends in protecting concrete structures with protective coatings
URSZULA PASZEK
nr katalogowy: 146401
10.15199/40.2023.12.3
statistical data in construction
construction engineering structures
bridges
concrete protective coatings
anti-corrosion coatings
dane statystyczne w budownictwie
obiekty inżynierskie
mosty
powłoki ochronne na beton
powłoki antykorozyjne
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Mięso alpak – wartość odżywcza i spożycie na świecie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 126416
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Nonlinear compact thermal model of SiC power semiconductor devices
KRZYSZTOF GÓRECKI
JANUSZ ZARĘBSKI
DAMIAN BISEWSKI
JACEK DĄBROWSKI
nr katalogowy: 55990
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
MODA
nr katalogowy: 49483
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-9
Luksusowy streetwear w letnim wydaniu
KATARZYNA MACIEJEWSKA SERRA
nr katalogowy: 116103
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
One approach to dataspace modelling
Natalya SHAKHOVSKA
Mykola MEDYKOVSKY
Liliana BYCZKOWSKA-LIPINSKA
nr katalogowy: 66555
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
Wpływ warunków przyspieszonego chłodzenia w ciągu walcowniczym na mikrostrukturę prętów okrągłych gładkich o średnicy 30 mm
konrad labe
henryk dyJa
marCin kWaPisz
nr katalogowy: 59383
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-1
Problemy jakościowe i ekonomiczne otrzymywania tlenku miedzi(II)
RYSZARD CHAMER
EWA SZYDŁOWSKA-BRASZAK
nr katalogowy: 40860
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Badanie charakterystyki oddziaływań produktu utleniania układu albumina surowicy bydlęcej-lipid. Rola sprzężonych nienasyconych aldehydów
Wenjuan Li
Yan Wu
Conghu Li
Yiqing Xu
Meifeng Wang
Liangliang Zhu
nr katalogowy: 131748
10.15199/62.2021.5.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Badanie charakterystyki oddziaływań produktu utleniania układu albumina surowicy bydlęcej-lipid. Rola sprzężonych nienasyconych aldehydów
Wenjuan Li
Yan Wu
Conghu Li
Yiqing Xu
Meifeng Wang
Liangliang Zhu
nr katalogowy: 131748
10.15199/62.2021.5.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Stan i perspektywy rozwoju rynku kwasu chlebowego
Piotr Dziugan
Emilia Wiłkowska
nr katalogowy: 36230
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Opakowanie jako element strategii produktu w marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 44001
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Low complexity algorithm for multiplying octonions
Aleksandr CARIOW
Galina CARIOWA
nr katalogowy: 82703
10.12915/pe.2014.02.29
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Kasza jaglana - wartość żywieniowa oraz właściwości prozdrowotne
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
nr katalogowy: 111728
10.15199/65.2018.1.9
kasza jaglana
wartość odżywcza
żywność prozdrowotna
millet groat
nutritive value
health-promoting food
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Funkcje ceny w marketingu usług hotelarskich
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 137479
cena
funkcja ceny
rodzaje cen
znaczenie ceny
price
price function
price types
price importance
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Funkcje ceny w marketingu usług hotelarskich
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 137479
cena
funkcja ceny
rodzaje cen
znaczenie ceny
price
price function
price types
price importance
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
OCENA JAKOŚCI INSTALACYJNYCH RUR MIEDZIANYCH
BOŻENA BORYCZKO
JAN OSIKA
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39257
OPAKOWANIE 2013-11
Evaluation system for selected criteria of plastics
HANNA ŻAKOWSKA
ANDREJ KRŽAN
MARIASTELLA SCANDOLA
IRINA VOEVODINA
PETRA HORVAT
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 80612
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
OPAKOWANIE 2008-I
Breakdown on Bioplastics - Alternative Materials Increasingly Viable
nr katalogowy: 34042
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Całkowita zdolność antyoksydacyjna i wybrane metody jej wyznaczania w produktach roślinnych
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 105842
10.15199/64.2017.5.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Nanocrystalline Al-30%Fe alloy obtained by mechanical alloying and hot-pressing
MAREK KRASNOWSKI
TADEUSZ KULIK
nr katalogowy: 27504
OPAKOWANIE 2017-8
PACKAGING SPECTRUM: Opakowanie jako element kreowania kapitału marki
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 108861
10.15199/42.2017.8.2
OPAKOWANIE 2017-8
PACKAGING SPECTRUM: Opakowanie jako element kreowania kapitału marki
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 108861
10.15199/42.2017.8.2
PACKAGING REVIEW 2024-1
ON THE SAFETY OF PACKAGING AND PACKAGED PRODUCT
nr katalogowy: 147839
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
The impact of the selected methods of drying beef on the quality of the finished product
Tymoteusz Mysakowski
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118818
10.15199/65.2019.2.4
dried beef
beef jerky
meat snacks
drying
chamber drier
convective drying
suszona wołowina
beef jerky
przekąski mięsne
suszenie
suszarka komorowa
suszenie konwekcyjne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PACKAGING REVIEW 2024-3
ROLE OF AFFORDANCES IN PACKAGING DESIGNING
ZUZANNA ZYSIEK
nr katalogowy: 150718
10.15199/42.2024.3.3
affordances
utility
packaging designing
paper packaging
plastic packaging
afordancje
opakowania
użyteczność
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Postrzeganie marki jako symbolu jakości produktu przez konsumentów w Polsce
Wiesław ŁUKASIŃSKI
Paulina BETLEJ
nr katalogowy: 119884
10.15199/46.2019.4.3
marka
polski konsument
postrzeganie znaczenia marki
brand
Polish consumer
perception of the brand’
s importance
OPAKOWANIE 2017-7
Mikotoksyny w żywności i opakowaniach do żywności - metody badań. Część III. Aktywne opakowania o własnościach antydrobnoustrojowych
Karol Bal
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 107525
10.15199/42.2017.7.2
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Stability analysis of emissivity levels of the mobile computers
Marek Bugaj
Leszek Nowosielski
Marian Wnuk
Rafał Przesmycki
Kazimierz Piwowarczyk
nr katalogowy: 69627
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-1
Summaries of selected articles
nr katalogowy: 73787
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Akceptacja konsumencka żywności utrwalanej innowacyjnymi metodami
Bartosz Kruszewski
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
nr katalogowy: 113396
innowacyjne techniki utrwalania
konsumencka akceptacja
edukacja konsumentów
innovative technics of preservation
consumer acceptance
consumer education
OPAKOWANIE 2008-I
Rotogravure in Packaging Marketing
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 34053
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
O estymacji wartości średniej napięcia sinusoidalnego
Sergiusz Sienkowski
Mariusz Krajewski
nr katalogowy: 140357
10.15199/48.2022.11.27
wartość średnia
napięcie sinusoidalne
obciążenie
wariancja
błąd średniokwadratowy.
mean value
sinusoidal voltage
bias
variance
mean squared error.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
O estymacji wartości średniej napięcia sinusoidalnego
Sergiusz Sienkowski
Mariusz Krajewski
nr katalogowy: 140357
10.15199/48.2022.11.27
wartość średnia
napięcie sinusoidalne
obciążenie
wariancja
błąd średniokwadratowy.
mean value
sinusoidal voltage
bias
variance
mean squared error.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
O estymacji wartości średniej napięcia sinusoidalnego
Sergiusz Sienkowski
Mariusz Krajewski
nr katalogowy: 140357
10.15199/48.2022.11.27
wartość średnia
napięcie sinusoidalne
obciążenie
wariancja
błąd średniokwadratowy.
mean value
sinusoidal voltage
bias
variance
mean squared error.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Linear motion mechanisms in the transport of loose products in the food industry
Dariusz Kryszak
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 117684
10.15199/65.2018.12.9
Transport of loose products
hygienization of equipment
conveyors
mechanisms
Transport produktów sypkich
higienizacja urządzeń
przenośniki
mechanizmy
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
Computer banks of product data as a factor to improve the efficiency of their study
JAROSŁAW I. ZAIATS
nr katalogowy: 121785
10.15199/60.2019.07-08.1
data bank
product
content
functions
purpose
structure
bank danych
produkt
treść
funkcje
cel
struktura
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
New definition formulas for apparent power and active current of three-phase power system
Mykhailo ARTEMENKO
Larysa BATRAK
Sergii POLISHCHUK
nr katalogowy: 121590
10.15199/48.2019.08.20
active current
apparent power
active filter
zero sequence component.
prąd czynny
moc pozorna
filtr aktywny
składowa zerowa sekwencji
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-3
ANALIZA KOSZTÓW PRODUKCJI ODKUWEK MATRYCOWYCH
BOŻENA BORYCZKO
JUSTYNA GRZYB
ŁUKASZ KWAŚNIEWSKI
nr katalogowy: 83125
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Teoretyczne i prawne aspekty bezpieczeństwa opakowań
AGNIESZKA KAWECKA
nr katalogowy: 90281
10.15199/54.2015.3.1
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-4
The infl uence of the reaction product formation inside the ceramic substrate on the interpretation of marker experiments
ZBIGNIEW GRZESIK
GRZEGORZ SMOŁA
nr katalogowy: 83403
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
"Jej wysokość" mąka kasztanowa
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 122803
mąka kasztanowa
żywność
zdrowie
produkt
odżywianie.
chestnut flour
food
health
product
nutrition.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-1
Identyfikacja i ocena jakości wzorów tłoczonych na papierach higienicznych
Paweł Pełczyński
Svitlana Khadzhynova
Konrad Olejnik
nr katalogowy: 124672
10.15199/54.2020.1.1
tissue
tłoczenie
identyfikacja wzoru
analiza obrazu
zabezpieczenie papierów higienicznych
tissue
embossing
pattern identification
image analysis
hygienic paper security
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
Automated Decryption of Bodies of Water on the Basis of LANDSAT-8 Satellite Images with Reference to Controlled Classification
Mykhaylo PALAMAR
Volodymyr POHREBENNYK
Igor PULEKO
Viktor CHUMAKEVYCH
Vadym PTASHNYK
nr katalogowy: 128837
10.15199/48.2020.11.23
automatic decryption
water bodies
controlled classification
LANDSAT-8
automatyczne deszyfrowanie
zbiorniki wodne
kontrolowana klasyfikacja
LANDSAT-8.
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Zastosowanie proszku z owadów jadalnych celem zwiększania wartości odżywczej produktów zbożowych
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Agata Marzec
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 148950
10.15199/61.2024.3.6
owady jadalne
produkty na bazie zbóż
wzbogacanie żywności
wartość odżywcza
edible insects
cereal-based products
food fortification
nutritional value
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Analysis of electromagnetic couplingsin hybrid circuit made on austenitic metal substrate
Wiesław SABAT
Dariusz KLEPACKI
Kazimierz KAMUDA
nr katalogowy: 65208
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-4
no-wait scheduling method for assembly operations concerning multi-option electric devices
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 113025
10.15199/48.2018.04.42
scheduling
assembly scheduling
parallel machines
integer programming
multi-option products.
szeregowanie operacji
harmonogramowanie montażu
maszyny równoległe
programowanie całkowitoliczbowe
produkty wielowariantowe.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Znaczenie chłodzenia w przechowywaniu wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 118694
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
Layout Design of Printed Circuit Boards - An Important Issue of the 21st Century Undergraduate Electronics Curricula
Paul Svasta
nr katalogowy: 90128
10.15199/13.2015.3.13
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Bi-Criteria Portfolio Optimization Models with Percentile and Symmetric Risk Measures by Mathematical Programming
Bartosz SAWIK
nr katalogowy: 71415
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Inexpensive discrete PSD controller with PWM power output
Ondrej KREJCAR
Robert FRISCHER
nr katalogowy: 58355
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
PRZESZACOWANIA POZIOMU EKSPOZYCJI NA PEM W OTOCZENIU STACJI BAZOWYCH
Fryderyk Lewicki
nr katalogowy: 120898
10.15199/59.2019.6.28
stacja bazowa
wartość skuteczna natężenia pola
gęstość strumienia mocy (gęstość mocy)
sygnał wypadkowy o wielu częstotliwościach składowych.
RBS
RMS value
RSS value
multiple frequency environment
power flux density
total exposure level.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
PRZESZACOWANIA POZIOMU EKSPOZYCJI NA PEM W OTOCZENIU STACJI BAZOWYCH
Fryderyk Lewicki
nr katalogowy: 120898
10.15199/59.2019.6.28
stacja bazowa
wartość skuteczna natężenia pola
gęstość strumienia mocy (gęstość mocy)
sygnał wypadkowy o wielu częstotliwościach składowych.
RBS
RMS value
RSS value
multiple frequency environment
power flux density
total exposure level.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
PRZESZACOWANIA POZIOMU EKSPOZYCJI NA PEM W OTOCZENIU STACJI BAZOWYCH
Fryderyk Lewicki
nr katalogowy: 120898
10.15199/59.2019.6.28
stacja bazowa
wartość skuteczna natężenia pola
gęstość strumienia mocy (gęstość mocy)
sygnał wypadkowy o wielu częstotliwościach składowych.
RBS
RMS value
RSS value
multiple frequency environment
power flux density
total exposure level.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-3
Proces innowacji produktowych w przedsiębiorstwie hutniczym
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 91090
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-2
USE OF MOBILE RF MEASURING EQUIPMENT FOR PERFORMANCE TESTS ON VEHICLE ANTENNAS
Holger Schwarz
Thomas Jungmann
nr katalogowy: 125089
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Short-Term Load Forecasting Based on Kernel Conditional Density Estimation
Grzegorz DUDEK
nr katalogowy: 53721
OPAKOWANIE 2009-I
Active and intelligent packaging and its presence at the Polish market
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 42499
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-5
Zastosowanie hydrolizatu kolagenowego do dogarbowania półproduktu wet-white
JAN ŻARŁOK
nr katalogowy: 151047
10.15199/60.2024.5.4
półprodukt wet-white
półprodukt crust
dogarbowanie skór
hydrolizat kolagenowy
wet-white semi-finished product
crust semi-finished product
retanning of leather
collagen hydrolysate
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Procedure for Uncertainty Management in the Next Generation of GPS Based on Monte Carlo Simulation
Hongjun ZHU
Ya ZHANG
nr katalogowy: 74341
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
OPAKOWANIE 2012-9e
Schumacher Packaging: strength lies in cardboard
nr katalogowy: 71163
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Wpływ emisji gazów cieplarnianych, powstałych podczas cyklu otrzymywania kaszy jęczmiennej, na powstawanie śladu węglowego
Alicja Ceglińska
Piotr Dziekoński
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 101318
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Electronic control for high efficient process in thermal-moisture pretreatment of meal
ANELIYA MANUKOVA
SEHER KADIROVA
nr katalogowy: 46930
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Dodatki naturalne przedłużające trwałość mięsa i wędlin
Agnieszka Starek
nr katalogowy: 129217
jakość żywności
mięso i wędliny
naturalne przeciwutleniacze
food quality
meat and its product
natural antioxidants
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
PMPoland - partner przemysłu papierniczego oferujący rozwiązania przynoszące oszczędności
nr katalogowy: 62757
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Łuska gryczana jako dodatek do biszkoptów
KATARZYNA SUJKA
nr katalogowy: 150890
10.15199/61.2024.5.6
biszkopt
łuska gryczana
gryka
tekstura
barwa
sponge cake
buckwheat hull
buckwheat
texture
color
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-3
ANALIZA ZŁOŻONOŚCI KONSTRUKCJI WYROBU Z UWZGLĘDNIENIEM ZASAD DfA
Michał SĄSIADEK
Roman KIELEC
nr katalogowy: 115384
analiza złożoności
projektowanie dla montażu
uproszczenie wyrobu
complexity analysis
design for assembly
product simplifi cation
OPAKOWANIE 2009-2
Opakowanie farmaceutyczne - w trosce o pacjenta
Ewa Jerzyk
Renata Nestorowicz
nr katalogowy: 41630
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wytwarzanie fosforanów paszowych MCP z wykorzystaniem ciepła reakcji do ograniczenia zawartości wody fizycznej w produkcie
Józef Hoffmann
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 59862
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Certyfikacja drzwi odpornych na włamanie
Magdalena Kałużna
nr katalogowy: 115442
10.15199/33.2018.08.12
dobrowolna certyfikacja
deklarowanie właściwości użytkowych
oznakowanieCE
drzwi odporne nawłamanie
voluntary certification
declaring of performance
CE marking
burglary resistant doors.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Wpływ oddziaływania ultradźwięków na przebieg procesu zamrażania tkanki jabłka
Małgorzata Nowacka
Aleksandra Fijałkowska
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 81716
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Cogging torque reducing in electric machine by poling modification of magnetic circuit
Marcin WARDACH
nr katalogowy: 41248
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Niepewność w porównaniach międzylaboratoryjnych przy zastosowaniu średniej ważonej lub arytmetycznej jako miary wartości odniesienia
Paweł FOTOWICZ
nr katalogowy: 41237
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-3
METODA OCENY TECHNOLOGICZNEJ I ORGANIZACYJNEJ RESTRUKTURYZACJI KOPALŃ
JAN BUTRA
KONRAD WANIELISTA
nr katalogowy: 41862
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-1
Zastosowanie systemów fotogrametrycznych i symulacji w procesie projektowania oraz weryfikacji narzędzi do procesu tłoczenia zlewozmywaka
Monika HYRCZA-MICHALSKA
Marcin HOJNY
Dariusz JĘDRZEJCZYK
nr katalogowy: 96899
10.15199/24.2016.1.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-3
STRATEGIE I MODERNIZACJE TECHNOLOGII ORAZ ICH OCENA METODĄ EKONOMICZNEJ WARTOŚCI DODANEJ
JAN KUDEŁKO
KONRAD WANIELISTA
nr katalogowy: 75242
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Testing the variability of the chloride ion diffusion coefficient depending on the concrete curing time
ZOFIA SZWEDA
nr katalogowy: 149435
10.15199/40.2024.7.2
lightweight concrete
diffusion coefficient
concrete curing time
durability prediction
beton lekki
współczynnik dyfuzji
czas dojrzewania betonu
prognozowanie trwałości
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Testing the variability of the chloride ion diffusion coefficient depending on the concrete curing time
ZOFIA SZWEDA
nr katalogowy: 149435
10.15199/40.2024.7.2
lightweight concrete
diffusion coefficient
concrete curing time
durability prediction
beton lekki
współczynnik dyfuzji
czas dojrzewania betonu
prognozowanie trwałości
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
JAKOŚĆ PRODUKTÓW Z RÓŻNYCH GATUNKÓW MIĘSA I ICH MIESZANIN
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 145948
mięso
produkty mięsne mieszane
jakość
wartość odżywcza
meat
mixed meat products
quality
nutritional value
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Detektor przejścia małego prądu przez wartość zerową
Jerzy BAJOREK
Andrzej KAŁWAK
Józef NOWAK
nr katalogowy: 51527
OPAKOWANIE 2009-I
Regulating Moisture to Ensure Shelf Stability of Packaged Food Products
nr katalogowy: 42512
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The computer aided pressure casting die
Jacek Sawicki
Marek Górecki
Zbigniew Gawroński
Łukasz Kaczmarek
nr katalogowy: 52775
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-12
DC measurements method of the thermal resistance of power MOSFETs (Stałoprądowa metoda pomiaru rezystancji termicznej tranzystorów mocy MOS)
Krzysztof Górecki
Janusz Zarębski
nr katalogowy: 73350
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
New Materials Developments, Product Innovations, and Problems in Paper Physics
TETSU UESAKA
nr katalogowy: 116251
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Calculation of electric shock current caused by touch and step voltage in grounding grids including climatic conditions
Roman SIKORA
Przemysław MARKIEWICZ
Ewa KORZENIEWSKA
Alyona NIKITINA
nr katalogowy: 148142
10.15199/48.2024.04.42
electric shock current
step voltage
touch voltage
human body impedance
grounding grid
prąd rażeniowy
napięcie krokowe
napięcie dotykowe
impedancja ciała człowieka
uziom
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
The use of an electronic particle size analyzer in the study of the brittle material grinding process
Tomasz WYLECIAŁ
Dorota MUSIAŁ
Monika ZAJEMSKA
Dariusz URBANIAK
nr katalogowy: 80866
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Badanie procesu wytwarzania paszowych fosforanów wapnia z użyciem stężonego kwasu fosforowego
JÓZEF HOFFMANN
KRYSTYNA HOFFMANN
nr katalogowy: 44480
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Optimizing the Arrangement of Elements on a Printed Circuit Board
Waldemar WÓJCIK
Bakhytzhan AKHMETOV
Igor KOCHEGAROV
Nikolai YURKOV
Andrzej KOTYRA
nr katalogowy: 99997
10.15199/48.2016.08.37
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Modernizacja tekturnicy Zwiększenie wydajności i wydłużenie żywotności maszyny
nr katalogowy: 143429
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Impact of the voltage phase angle at the time of switching on the HTS transformer on the loss of winding superconductivity
Grzegorz KOMARZYNIEC
nr katalogowy: 124683
10.15199/48.2020.02.10
prąd włączania
transformator nadprzewodnikowy
nadprzewodnictwo.
inrusch current
superconducting transformer
superconductivity.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Influence of Selected Constructional and Technological Factors on Tolerance and Stability of Thin-Film Resistors Embedded in PCBs
WOJCIECH STĘPLEWSKI
JANUSZ BORECKI
GRAŻYNA KOZIOŁ
ANETA ARAŹNA
ANDRZEJ DZIEDZIC
PIOTR MARKOWSKI
nr katalogowy: 58409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH