Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Wpływ dodatku młodego jęczmienia na jakość bezglutenowych muffinów biszkoptowo-tłuszczowych
Anna Żbikowska
Klaudia Osytek
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 118233
10.15199/65.2019.1.4
muffiny bezglutenowe
młody jęczmień
zamienniki mąki
produkty piekarskie
gluten-free muffins
green barley
flour substitute
bakery products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Mobile App in Management of the Gluten-Free Diet
Aleksandra Grabowicz
Grażyna Czaja-Bulsa
nr katalogowy: 117181
10.15199/65.2018.11.5
gluten-free diet
celiac disease
mobile apps
dieta bezglutenowa
celiakia
aplikacje mobilne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Poprawa jakości chleba bezglutenowego
Bohdan Achremowicz
Tadeusz Haber
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 106435
pieczywo bezglutenowe
skrobia
mąka bezglutenowa
hydrokoloidy
enzymy
zakwas
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
gluten-free bread
starch
gluten-free flour
hydrocolloids
enzymes
sourdough
high hydrostatic pressure
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Dieta bezglutenowa - ograniczenia, ale i szanse dla sektora piekarskiego
Monika Kajze
Anna Diowksz
nr katalogowy: 119595
dieta bezglutenowa
pieczywo bezglutenowe
czysta etykieta
surowce naturalne
gluten free diet
gluten free bakery products
clean label
E-free ingredients
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
Maria Różańska
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 113395
10.15199/65.2018.4.5
pieczywo bezglutenowe
technologia HHP
ekstruzja
miesienie ultradźwiękowe
gluten-free bread
HHP technology
extrusion
ultrasound mixing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Wiedza chorych o diecie bezglutenowej i zawartości glutenu w produktach
Anna Jędrusek‑
Golińska
Dorota Piasecka‑
Kwiatkowska
Marzanna Hęś
Marta Burzyńska
nr katalogowy: 114467
10.15199/65.2018.6.8
dieta bezglutenowa
ukryte źródła glutenu
świadomość konsumentów
gluten free diet
hidden sources of gluten
consumer awareness
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wybrane cechy jakościowe bezglutenowego pieczywa owsianego z udziałem komponentów białkowych i transglutaminazy
Joanna Markowska
nr katalogowy: 147246
10.15199/61.2024.1.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
białko
gluten-free oat bread
transglutaminase
protein
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Glutenowa sprawa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 109060
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Gluten Free Expo - targi skromne, ale potrzebne
Marta Stus
nr katalogowy: 61382
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Możliwości wykorzystania optoelektronicznych separatorów do czyszczenia nasion gryki, przeznaczonych do produkcji żywności bezglutenowej
Stanisław Konopka
nr katalogowy: 125848
nasiona gryki
produkty bezglutenowe
separatory optoelektroniczne
ocena techniczna i ekonomiczna
buckwheat seeds
gluten-free products
optoelectronic separators
technical and economic assessment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Wpływ wytłoków lnianych na jakość bezglutenowego owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 145411
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
wytłoki lniane
gluten-free oat bread
transglutaminase
flax pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Wykorzystanie bezglutenowego ziarna miłki abisyńskiej (teff) jako surowca w piekarstwie
Bogdan Achremowicz
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 110956
ziarno miłki abisyńskiej
pieczywo bezglutenowe
hydrokoloidy
polepszacze enzymatyczne
teff grain
gluten free bread
hydrocolloids
enzyme improvers
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Złoty inżynier 2020
nr katalogowy: 129074
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Złoty inżynier 2020
nr katalogowy: 129074
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
VIII Międzynarodowy Dzień Celiakii
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 78883
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Zastosowanie preparatów enzymatycznych w procesie zacierania słodu gryczanego stanowiącego surowiec do produkcji bezglutenowych napojów fermentowanych
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 102282
10.15199/64.2016.11.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Gluten jako polepszacz technologiczny
Włodzimierz Gubała
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 44972
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Gluten witalny-surowiec dla przetwórstwa zbóż i piekarstwa
nr katalogowy: 14188
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 83355
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Piekarzu, czy wiesz, że... GLUTEN to po prostu białko roślinne?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 116340
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Gluten na zdrowie
nr katalogowy: 116341
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 148053
10.15199/61.2024.2.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
mrożenie
tekstura
jakość
gluten-free oat bread
transglutaminase
freezing
texture
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Skreślony kłos
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 53147
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Anachronizmy w koncepcji oceny jakościowej ziarna i przetworów zbożowych. Gluten
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 32964
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Produkty bezglutenowe w świetle rozwoju badań nad celiakią
Anna Wojtasik
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 84432
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Zapraszam piekarzy do współpracy
nr katalogowy: 108430
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Produkcja pieczywa bezglutenowego
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 93649
10.15199/65.2015.9.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Komosa ryżowa nie tylko skarb Inków
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 114462
10.15199/65.2018.6.5
komosa
wartość odżywcza
fermentacja
quinoa
nutritional value
fermentation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Mąka sorgo – jej właściwości i skład
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 129583
sorgo
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
sorghum
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Mąka sorgo – jej właściwości i skład
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 129583
sorgo
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
sorghum
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Czy należy bać się glutenu?
nr katalogowy: 117492
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Blends of natural and synthetic polymers as degradable materials. Part 2. Blends with gluten and other natural polymers Mieszaniny polimerów naturalnych i syntetycznych jako materiały degradowalne. Cz. II. Mieszaniny z glutenem i innymi polimerami naturalnymi
Elżbieta Getner
Ryszard Steller
nr katalogowy: 87918
10.12916/przemchem.2014.1878
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Metody oznaczania ilości i jakości glutenu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 97761
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 131860
10.15199/65.2021.5.6
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 131860
10.15199/65.2021.5.6
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 131860
10.15199/65.2021.5.6
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Wykorzystanie glutenu witalnego w piekarstwie
nr katalogowy: 79009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Gryka - alternatywny surowiec w piekarstwie
Aleksandra Sadowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 116502
gryka
mąka bezglutenowa
chleb gryczany
żywność funkcjonalna
buckwheat
gluten-free flour
buckwheat bread
functional foods
CHŁODNICTWO 2010-8
Efektywność techniczno-ekonomiczna systemu współpracy autonomicznego wymiennika free-cooling z układem chłodzenia wyposażonym w ziębiarkę sprężarkową Część 2. Efekty techniczno ekonomiczne
Joachim Kozioł
ŁUKASZ WILŻYŃSKI
nr katalogowy: 53478
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Promocja pieczywa w Łodzi
nr katalogowy: 116893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Ocena zawartości glutenu w wybranych produktach specjalnego żywieniowego przeznaczenia
Anna Wojtasik
nr katalogowy: 60687
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Ambasador 92 dla wegan i wegetarian
nr katalogowy: 96440
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Badania nad przemiałem sorgo i możliwością wykorzystania uzyskanej mąki w produkcji pieczywa bezglutenowego
nr katalogowy: 56852
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
„Przeciw naturze. Prawdy i mity o GMO, żywności ekologicznej, glutenie i o tym co się kryje w naszym jedzeniu”
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 132051
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
CHŁODNICTWO 2010-7
Efektywność techniczno-ekonomiczna systemu współpracy autonomicznego wymiennika free-cooling z układem chłodzenia wyposażonym w ziębiarkę sprężarkową Część 1. Model matematyczny
JOACHIM KOZIOŁ
ŁUKASZ WILŻYŃSKI
nr katalogowy: 53033
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
The antimicrobial properties of polylactide films covered with ZnO nanoparticles-containing layers Właściwości antybakteryjne folii polilaktydowych pokrytych powłokami z nanocząstkami ZnO
Małgorzata Mizielińska
Sławomir Lisiecki
Marek Jotko
Iga Chodzyńska
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 92505
10.15199/62.2015.7.26
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
GLUTEN NA ZDROWIE
nr katalogowy: 117174
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Further improvement of Pb/Cd-free CaRuO3 thick-film resistors
ADAM WITOLD STADLER
ZBIGNIEW ZAWIŚLAK
ANDRZEJ KOLEK
KONRAD RAFAŁ KIEŁBASIŃSKI
MAŁGORZATA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 58408
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Produkty zbożowe a choroby celiaktyczne
KAROlINA CHRISTA
MARIA SORAL-ŚMIETANA
nr katalogowy: 32429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
„Przeciw naturze. Prawdy i mity o GMO, żywności ekologicznej, glutenie i o tym co się kryje w naszym jedzeniu”
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 132051
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Drodzy Czytelnicy,
Monika Soszyńska-Masny
nr katalogowy: 117550
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wpływ dodatków białkowych na jakość makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79517
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Możliwości wykorzystania różnych mąk w produkcji makaronów bezglutenowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 77120
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Metody wytwarzania ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta pszenne
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 128319
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-12
Wyznaczenie opóźnień sprzętowych IFB
KAMIL KRASUSKI
nr katalogowy: 88712
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Indirect method of measuring changes of EM field in RF-gun cavity for XFEL accelerator
KRZYSZTOF POŹNIAK
TOMASZ STANISŁAWSKI
WOJCIECH ZABOŁOTNY
WINFRIED KOEHLER
FRANK STEPHAN
STEFAN SIMROCK
nr katalogowy: 46366
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Linie do chleba z dzielarkami "Oil Free"
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 115671
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Niektóre z możliwości poprawy i modyfikacji jakości mąki w młynie
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 32425
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Magnetic separation of kaolin clay using free helium superconducting magnet
Antoni CIEŚLA
nr katalogowy: 73143
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-6
Prada rezygnuje z futer
nr katalogowy: 121061
SZKŁO I CERAMIKA 2012-4
Badanie stopnia zdefektowania struktury szkieł z układu SiO2-BaO-K2O-NaF za pomocą metody badań czasów życia pozytonów PALS
Katarzyna Kotynia
Jacek Filipecki
Edmund Golis
Manuela Reben
Jan Wasylak
nr katalogowy: 70061
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Wakacyjne rozmowy o glutenie
nr katalogowy: 116452
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Technology for production of NS fertilizers by compacting method and their impact on the grain crop and quality of winter wheat cereals. Technologia otrzymywania nawozów typu NS metodą kompaktowania oraz ocena wpływu tych nawozów na plonowanie i jakość ziarna pszenicy ozimej
Monika Karsznia
Ryszard Winiarski
Piotr Ruseka
Mieczysław Borowika
Janusz Igras
Paweł Bielski
Urszula Sienkiewicz-Cholewa
nr katalogowy: 76867
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Electric Drive System for Automatic Guided Vehicles Using Contact-free Energy Transmission
Marcel JUFER
nr katalogowy: 37852
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-1
StegIbiza: metoda ukrywania informacji w muzyce klubowej1)
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 103470
10.15199/59.2017.1.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Preparation and properties of Ni-free austenitic stainless steel with nanostructure
MACIEJ TULINSKI
KAROLINA JURCZYK
MIECZYSLAW JURCZYK
nr katalogowy: 27465
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Produkcja wyrobów makaronowych z dodatkiem mąki żytniej i mąki pszennej ciemnej
nr katalogowy: 60740
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część pierwsza – mąki bezglutenowe
nr katalogowy: 131208
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Artezen „oil free” – dzielarki bezolejowe
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 127879
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-6
CFD Analysis of Displacement Ventilation with Free-cooling in a Classroom
MARTIN KOVAC
KATARINA KNIZOVA
nr katalogowy: 84654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena jakości handlowej mąki pszennej typ 450 krupczatka
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Sylwia Stępniewska
Klaudia Kuciara
nr katalogowy: 118510
pszenica
mąka handlowa
popiół
białko
gluten
aktywność amylolityczna
wheat
commercial flour
ash
protein
gluten
amylolytic activity
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Artezen „oil free” – dzielarki bezolejowe
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 127879
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Celiakia a gluten
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 83162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
METODY WYTWARZANIA CIASTA NA WYROBY PIEKARSKIE. CIASTA PSZENNE Część 5.
nr katalogowy: 95775
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Metody wytwarzania ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta pszenne
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 128319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Badania biegłości w zakresie oceny jakości ziarna pszenicy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 132878
badania biegłości
precyzja metody
wilgotność ziarna
ilość glutenu
proficiency testing
precision of the method
grain moisture content
gluten content
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Badania biegłości w zakresie oceny jakości ziarna pszenicy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 132878
badania biegłości
precyzja metody
wilgotność ziarna
ilość glutenu
proficiency testing
precision of the method
grain moisture content
gluten content
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Linie do chleba Artezen. Dzielarki bezolejowe do chleba baltonowskiego i do forem
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 128980
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Procesy korozyjne bezołowiowych stopów lutowniczych typu SnZn
MARCIN GROBELNY
NATALIA SOBCZAK
nr katalogowy: 72693
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Potencjał free coolingu w pośrednich układach chłodzenia na przykładzie miasta Wrocławia
Maria Kostka
Agnieszka Zając
nr katalogowy: 142877
10.15199/17.2023.4.5
chłodzenie swobodne
wentylacja
klimatyzacja
budownictwo energooszczędne
oszczędność energii
efektywność energetyczna
ventilation
air conditioning
energy efficient construction
energy saving
energy efficiency
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Potencjał free coolingu w pośrednich układach chłodzenia na przykładzie miasta Wrocławia
Maria Kostka
Agnieszka Zając
nr katalogowy: 142877
10.15199/17.2023.4.5
chłodzenie swobodne
wentylacja
klimatyzacja
budownictwo energooszczędne
oszczędność energii
efektywność energetyczna
ventilation
air conditioning
energy efficient construction
energy saving
energy efficiency
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
10 tys. zł kary za gluten kukurydziany
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 108433
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Bezglutenowe piwo z gryki
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 99240
10.15199/64.2016.6.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Pieczywo specjalne w naszej diecie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 93893
CHŁODNICTWO 2014-4
Free Way - swobodnie programowalna platforma firmy Eliwell Programowalna platforma ELIWELL łączy w sobie szybkość i niezawodność w pełnej gamie wysoce wydajnych sterowników
nr katalogowy: 83734
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Linie do chleba Artezen. Dzielarki bezolejowe do chleba baltonowskiego i do forem
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 128980
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Generator sygnałów odniesienia dla akceleratora FLASH
KRZYSZTOF CZUBA
nr katalogowy: 46344
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
WIELOWIDOKOWA SYNTEZA W SYSTEMACH TELEWIZJI SWOBODNEGO PUNKTU WIDZENIA
Adrian Dziembowski
Adam Grzelka
Dawid Mieloch
nr katalogowy: 101732
10.15199/59.2016.6.14
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-4
Analiza warunków cieplno-wilgotnościowych w Data Center
Agnieszka Palmowska
Damian Borys
Marzena Mróz-Gdawiec
nr katalogowy: 137228
10.15199/9.2022.4.3
Data Center
serwerownia
klimatyzacja
free-cooling
warunki cieplno-wilgotnościowe
diagnostyka pomiarowa
Data Center
server room
air conditioning
free-cooling
thermal and humidity conditions
measurement diagnostics
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-4
Analiza warunków cieplno-wilgotnościowych w Data Center
Agnieszka Palmowska
Damian Borys
Marzena Mróz-Gdawiec
nr katalogowy: 137228
10.15199/9.2022.4.3
Data Center
serwerownia
klimatyzacja
free-cooling
warunki cieplno-wilgotnościowe
diagnostyka pomiarowa
Data Center
server room
air conditioning
free-cooling
thermal and humidity conditions
measurement diagnostics
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-4
Analiza warunków cieplno-wilgotnościowych w Data Center
Agnieszka Palmowska
Damian Borys
Marzena Mróz-Gdawiec
nr katalogowy: 137228
10.15199/9.2022.4.3
Data Center
serwerownia
klimatyzacja
free-cooling
warunki cieplno-wilgotnościowe
diagnostyka pomiarowa
Data Center
server room
air conditioning
free-cooling
thermal and humidity conditions
measurement diagnostics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Alergeny w produktach i przetworach zbożowych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 76466
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Produkcja skrobi kukurydzianej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 55355
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Pieczywo specjalne w naszej diecie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 120482
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Biorafineria zbożowa - substancje czynne w otrębach pszennych i metody ich otrzymywania
Joanna Harasym
nr katalogowy: 92249
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Autonomiczna kamera do wykrywania wolnych miejsc parkingowych
Aleksander Lamza
nr katalogowy: 142678
10.15199/48.2023.04.32
systemy monitorowania
miejsca parkingowe
kamera
sztuczne sieci neuronowe.
surveillance systems
parking lots
camera
artificial neural networks.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Autonomiczna kamera do wykrywania wolnych miejsc parkingowych
Aleksander Lamza
nr katalogowy: 142678
10.15199/48.2023.04.32
systemy monitorowania
miejsca parkingowe
kamera
sztuczne sieci neuronowe.
surveillance systems
parking lots
camera
artificial neural networks.
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2017-2
ANALIZA WŁAŚCIWOŚCI ENERGETYCZNYCH KOMPOZYCJI KLEJOWYCH DEDYKOWANYCH DO POŁĄCZEŃ KLEJOWO-ZGRZEWANYCH
Anna KRAWCZUK
Jacek DOMIŃCZUK
nr katalogowy: 105791
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-9
Unconventional cavity forming using a machine tool
Ján MORAVEC
nr katalogowy: 100124
10.15199/24.2016.9.11
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-2
ENERGIA POWIERZCHNIOWA WYBRANYCH KLEJÓW EPOKSYDOWYCH
Jacek DOMIŃCZUK
Anna KRAWCZUK
Józef KUCZMASZEWSKI
nr katalogowy: 98597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-11
Stacja regazyfikacji skroplonego gazu ziemnego LNG – obiekt automatyczny czy bezobsługowy?
Andrzej Żero
nr katalogowy: 140558
10.15199/17.2022.11.2
stacja regazyfikacji LNG
obiekt automatyczny
bezobsługowo
małe LNG
efektywność kosztowa stacji LNG
LNG regasification satellite station
automatic object
maintenance-free
small scale LNG
cost-effectiveness of LNG station
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-11
Stacja regazyfikacji skroplonego gazu ziemnego LNG – obiekt automatyczny czy bezobsługowy?
Andrzej Żero
nr katalogowy: 140558
10.15199/17.2022.11.2
stacja regazyfikacji LNG
obiekt automatyczny
bezobsługowo
małe LNG
efektywność kosztowa stacji LNG
LNG regasification satellite station
automatic object
maintenance-free
small scale LNG
cost-effectiveness of LNG station
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Charakterystyka żywności bezglutenowej
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 43803
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Leczenie żywieniowe w zespole chorób celiaktycznych
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 47101
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 68856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Innowacyjne wyposażenie wytwórni makaronu bezglutenowego
nr katalogowy: 103872
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2016 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 102720
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-12
Laserowa Wenus
nr katalogowy: 19631
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-7
Analiza rozwoju systemów bezprzewodowej łączności optycznej
Janusz MIKOŁAJCZYK
Zbigniew BIELECKI
Jacek WOJTAS
Beata RUTECKA
Dariusz SZABRA
Artur PROKOPIUK
nr katalogowy: 107670
10.15199/13.2017.7.1
łączność optyczna w otwartej przestrzeni
łącza hybrydowe FSO/RF
propagacja promieniowania optycznego
Free Space Optics - FSO
FSO/RF links
propagation of optical radiation
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Badania procesu ciągnienia miedzi beztlenowej gatunku cuago,10 na przewody jezdne typu ac-150
Tadeusz Knych
Artur Kawecki
Grzegorz Kiesiewicz
nr katalogowy: 40940
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
Investigation of leaded assembly process of lead-free BGA and CSP structures
Janusz Borecki
nr katalogowy: 67029
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-3
The development of stable baths for electrodeposition of Sn-Zn-Cu lead free solder alloys
Monika Słupska
Piotr Ozga
Bbigniew Świątek
Honorata Kazimierczak
nr katalogowy: 78034
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
AgSnBi consolidated by cyclic extrusion compression
Maria Richert
Jan Richert
Agnieszka Hotloś
Beata Leszczyńska-Madej
Marcin Maślanka
Marcin Mroczkowski
nr katalogowy: 52724
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
Non-uniformity of deformation as an important factor of ovality formation in the billets for railway wheels at free upsetting with figured dies
henryk dyJa
ValenTin danChenko
alexander shramko
ViTalii ChUkhlib
anTon ashkelianeTs
nr katalogowy: 59376
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Nowe propozycje browarów na sezon letni 2006 r.
nr katalogowy: 20600
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-6
Lead free electronic module test research for motion control of cars front windscreen wipers
ANELIYA MANUKOVA-MARINOVA
VALENTIN DIMOV
AVRAM LEVI
DOJCHIN STEPHANOV
nr katalogowy: 44782
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Badania nad otrzymywaniem bezchlorkowych nawozów potasowych
Marcin Biegun
Mateusz Olczyk
Jakub Zieliński
Marta Huculak-Mączka
Dominik Nieweś
Maciej Kaniewski
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134207
10.15199/62.2021.10.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Badania nad otrzymywaniem bezchlorkowych nawozów potasowych
Marcin Biegun
Mateusz Olczyk
Jakub Zieliński
Marta Huculak-Mączka
Dominik Nieweś
Maciej Kaniewski
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134207
10.15199/62.2021.10.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Badania nad otrzymywaniem bezchlorkowych nawozów potasowych
Marcin Biegun
Mateusz Olczyk
Jakub Zieliński
Marta Huculak-Mączka
Dominik Nieweś
Maciej Kaniewski
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134207
10.15199/62.2021.10.8
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-12
Analiza porównawcza wybranych agregatów chłodniczych - studium przypadku
MAGDALENA KOZŁOWSKA
MIROSŁAW ŻUKOWSKI
nr katalogowy: 64197
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Kasza jaglana - wartość żywieniowa oraz właściwości prozdrowotne
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
nr katalogowy: 111728
10.15199/65.2018.1.9
kasza jaglana
wartość odżywcza
żywność prozdrowotna
millet groat
nutritive value
health-promoting food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Porównawcza charakterystyka właściwości sorpcyjnych popularnych rodzajów skrobi z zastosowaniem modelu BET w rozwinięciu analitycznym i numerycznym
Aneta Ocieczek
Dominika Mesinge
nr katalogowy: 126282
10.15199/62.2020.5.14
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
European Paper Recycling Council Awards 2022
nr katalogowy: 139226
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
European Paper Recycling Council Awards 2022
nr katalogowy: 139226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Warzywne słodkości - zdrowe inspiracje, z historią w tle
nr katalogowy: 106102
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Brak glutenu? To nie problem!
nr katalogowy: 125851
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
SEGMENTACJA OBRAZU W ESTYMACJI MAP GŁĘBI
Dawid Mieloch
Adrian Dziembowski
Adam Grzelka
nr katalogowy: 101734
10.15199/59.2016.6.16
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Experimental Analysis of ACP on Photovoltaics as Free Convection for Increasing Output Power
Armin Sofijan
Bhakti. Y Suprapto
Zainuddin Nawawi
nr katalogowy: 137352
10.15199/48.2022.05.22
aluminiowa płyta kompozytowa
ogniwa fotowoltaiczne
Aluminum Composite Plate ACP
Free Convection
Passive Cooling
Polycrystalline
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Experimental Analysis of ACP on Photovoltaics as Free Convection for Increasing Output Power
Armin Sofijan
Bhakti. Y Suprapto
Zainuddin Nawawi
nr katalogowy: 137352
10.15199/48.2022.05.22
aluminiowa płyta kompozytowa
ogniwa fotowoltaiczne
Aluminum Composite Plate ACP
Free Convection
Passive Cooling
Polycrystalline
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Tłumienie drgań belki wspornikowej z wbudowanym inteligentnym siłownikiem piezoceramicznym
L. Starek
P. Solek
A. Star
nr katalogowy: 1161
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Pierwsze próby bezołowiowego lutowania rozpływowego w skali produkcyjnej
W. Faliński
G. Kozioł
H. Hackiewicz
J. Sitek
nr katalogowy: 1135
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Swobodne formy budynków przekryte arkuszami blachy fałdowej
Jacek Abramczyk
nr katalogowy: 108671
10.15199/33.2017.08.01
swobodna forma
spójna forma architektoniczna
fałdowana powłoka dachowa
model komputerowy
free form
consistent architectural form
corrugated roof shell
computational model.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
ESTYMACJA GŁĘBI W TELEWIZJI SWOBODNEGO PUNKTU WIDZENIA
Dawid Mieloch
nr katalogowy: 120928
10.15199/59.2019.6.60
mapa głębi
segmentacja obrazu
telewizja swobodnego punktu widzenia
depth map
image segmentation
free-viewpoint television
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Performance Analysis of a RoFSO Link for 5G Networks Under Adverse Weather Conditions
Tony Jose
D. Narain Ponraj
H. Victor Du John
nr katalogowy: 131003
10.15199/48.2021.04.11
5G Networks
Free Space Optics
Optical Wireless Communication
Radio over Fiber.
system RoFSO – Radio over Free Space Optics
sieć 5G
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Gluten - nie zawsze znaczy to samo
Anna Wojtasik
nr katalogowy: 60019
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Technologie godne uwagi Cz. 2. Przerywany proces mieszenia
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 79462
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Celebryckie diety
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 144331
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Programming NVIDIA cards by means of transitive closure based parallelization algorithms
Marek PALKOWSKI
Wlodzimierz BIELECKI
nr katalogowy: 71425
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Kompozycja wolnych aminokwasów jako marker źródła pochodzenia miodów
Katarzyna Janiszewska
Magda Aniołowska
Maciej Howis
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 59867
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Badania nad miedzią beztlenową do wysokozaawansowanych aplikacji w elektronice i elektrotechnice
Monika WALKOWICZ
Tadeusz KNYCH
Beata SMYRAK
nr katalogowy: 74396
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-12
Analiza wpływu niskiej temperatury na jakość spoin bezołowiowych w aspekcie występowania zarazy cynowej
K. Witek
A. Skwarek
M. Cież
nr katalogowy: 22663
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-1
Machinability of steels used for drinking water installation fittings
AGNIESZKA CHACZYK
PHILIPP SKODA
JANUSZ KRAWCZYK
nr katalogowy: 147578
10.15199/28.2024.1.1
machinability
free-cutting steel
surface layer
tool wear
skrawalność
stal automatowa
warstwa wierzchnia
zużycie narzędzi
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
IGC w charakterystyce powierzchni ciał stałych
ADAM VOELKEL
nr katalogowy: 28719
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH