Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Poznaj Dobrą Żywność
nr katalogowy: 1752
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Piknik Poznaj Dobrą Żywność
łęk
nr katalogowy: 45687
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Jakość i tradycja w "SCh"
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 55246
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Bezpieczna żywność wysokiej jakości
Joanna Markowska
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 65780
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
„Nowe zaplecze badawcze UWM w Olsztynie szansą rozwoju inteligentnej specjalizacji województwa warmińsko-mazurskiego – żywność wysokiej jakości”
nr katalogowy: 132238
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Systemy jakości żywności w Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 123526
10.15199/65.2019.11.1
żywność wysokiej jakości
polityka jakości
systemy jakości
rynek
kontrole
high quality food
quality policy
quality systems
market
controls
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
„Nowe zaplecze badawcze UWM w Olsztynie szansą rozwoju inteligentnej specjalizacji województwa warmińsko-mazurskiego – żywność wysokiej jakości”
nr katalogowy: 133023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-4
Wykorzystanie promieniowania jonizującego w technologii żywności
M. Janowicz
nr katalogowy: 20818
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Lubelszczyzna - Smaki Regionów
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 70285
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
W Chinach rośnie popyt na żywność i napoje wysokiej jakości
nr katalogowy: 35502
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-4
Logistyka w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 29074
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Szpital od kuchni
nr katalogowy: 32363
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Rynek żywności wygodnej w Polsce
MICHAŁ KOCISZEWSKI
nr katalogowy: 30670
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Konkursy
nr katalogowy: 96453
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
EKOLOGIA
nr katalogowy: 53670
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wyroby mięsne jako żywność wygodna
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 88577
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Branża odzysku materiałowego surowców kluczowa dla środowiska. Eksperci o przyszłości sektora
nr katalogowy: 138012
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-10
Uniwersyteckie badania z myślą o zdrowej żywności
nr katalogowy: 134008
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Kolejne produkty oznaczone znakiem
nr katalogowy: 50140
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
50 lat Wspólnej Polityki Rolnej a działalność Agencji Rynku Rolnego
nr katalogowy: 70527
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
Problem fałszowania żywności w Polsce
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 100742
10.15199/47.2016.9.4
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Branża odzysku materiałowego surowców kluczowa dla środowiska. Eksperci o przyszłości sektora
nr katalogowy: 138012
CHŁODNICTWO 2023-2
5 najlepszych praktyk w chłodni
Jerzy Kalinowski
nr katalogowy: 142836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Powłoki jadalne do minimalnie przetworzonych owoców i warzyw
Sabina Galus
nr katalogowy: 67209
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 115594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 113834
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 120370
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Stabilizatory bez numeru E dla mleczarstwa
Anita Bondarczyk
nr katalogowy: 98606
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Żywność wysokiej jakości szansą dla Polski
P.K.
nr katalogowy: 44963
OPAKOWANIE 2012-3
Inteligentne opakowania na produkty wysokiej jakości
nr katalogowy: 66337
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Trendy w spożyciu żywności wygodnej
Halina Makała
nr katalogowy: 80786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Posadzki w zakładach przemysłu spożywczego
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 67526
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Nowe partnerstwo między Europą a rolnikami
nr katalogowy: 63779
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Branża zbożowa obecna na największych w Polsce targach ekologicznych
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 102728
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Ultra słaba luminescencja (USL) jako potencjalna metoda oceny jakości żywności tradycyjnej
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Magdalena DRÓŻDŻ1
Paweł KIEŁBASA
Tomasz DRÓŻDŻ Aleksander GĄSIORSKI Piotr NAWARA Sylwester TABOR
nr katalogowy: 111043
ultra słaba luminescencja
jakość
żywność tradycyjna
fotony
ultra weak luminescence
quality
traditional food
photons
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Znakowanie żywności regionalnej i tradycyjnej
Emilia Waleriańczyk
Maciej Przeździak
nr katalogowy: 73944
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Kontrola pochodzenia: od analizy procesów do zastosowania w praktyce (cz. 1)
nr katalogowy: 74638
CHŁODNICTWO 2023-2
5 najlepszych praktyk w chłodni
Jerzy Kalinowski
nr katalogowy: 142836
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Pieczywo - forma walki z chorobami cywilizacyjnymi
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 86962
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Wpływ parametrów mrożenia na charakterystykę żywności
Adrien Agoulon
nr katalogowy: 80270
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-8
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 48464
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Przemiany w przemyśle spożywczym i gospodarce żywnościowej w Rosji
S. Kozak
nr katalogowy: 7105
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Żywność koszerna. Cz. 1
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 47053
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Grzyby pleśniowe w żywności przechowywanej w obniżonej temperaturze
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 72040
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Technologia sous vide
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 65462
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Dyskusja i problemy wokół projektu "Promocja pieczywa wysokiej jakości"
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 57887
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zanieczyszczenia fizyczne w żywności
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 139147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Promocja pieczywa wysokiej jakości - kontynuacja
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 66742
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Biotechnologia i nanotechnologia w produkcji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67953
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Rynek żywności ekologicznej na świecie i w Polsce
Mariola Kwasek
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 130591
10.15199/65.2021.2.1
rolnictwo ekologiczne
sprzedaż
żywność ekologiczna
jakość i bezpieczeństwo żywności
organic farming
sales
organic food
food quality and safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Rynek żywności ekologicznej na świecie i w Polsce
Mariola Kwasek
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 130591
10.15199/65.2021.2.1
rolnictwo ekologiczne
sprzedaż
żywność ekologiczna
jakość i bezpieczeństwo żywności
organic farming
sales
organic food
food quality and safety
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-4
Eurobox Polska gwarantem wysokiej jakości opakowań
nr katalogowy: 98086
OPAKOWANIE 2016-4
Dunapack Eurobox gwarantem wysokiej jakości opakowań
nr katalogowy: 98070
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kreuj żywność na miarę XXI wieku Nowe kierunki studiów w SGGW w Warszawie
nr katalogowy: 137850
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Opakowania stosowane w przemyśle mięsnym
Małgorzata Nowacka
Katarzyna Śwircz
nr katalogowy: 116034
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Czy możemy czuć się bezpieczni? Bezpieczeństwo żywności w Polsce w kontekście niedawnych zatruć E. coli w Niemczech
nr katalogowy: 63332
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
PDŻ jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych polskich znaków jakości żywności - podkreśla Anita Szczykutowicz, dyrektor departamentu promocji i komunikacji MRiRW w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 71036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
UWM w Olsztynie bada żywność z myślą o zdrowiu i rozwoju społeczeństwa
nr katalogowy: 134737
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Misja - kontrola pochodzenia produktów spożywczych
nr katalogowy: 115588
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym
Iwona Węderska
nr katalogowy: 91535
OPAKOWANIE 2004-3
Wysokiej jakości opakowania do wyrafinowanych potraw
nr katalogowy: 3162
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Kanadyjski rynek zbożowy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 141694
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
System jakości w laboratorium
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 24119
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
XVI edycja Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego AGRO POLSKA
nr katalogowy: 46193
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Targi Żywnościowe
nr katalogowy: 1626
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Wysoka jakość ziarna zbóż podstawą produkcji żywności wysokiej jakości
Andrzej Markowski
nr katalogowy: 66841
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Opakowania stosowane do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 118695
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
C&A partnerem hiszpańskiego specjalisty w dziedzinie materiałoznawstwa
nr katalogowy: 137423
OPAKOWANIE 2019-1
Coca-Cola na drodze do świata bez odpadów
nr katalogowy: 118299
GAZETA CUKROWNICZA 2004-5
Zwalczanie zakażeń mikrobiologicznych w procesie produkcji cukru
A. Baryga
A. Szczutkowska
J. Nowacki
nr katalogowy: 1449
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Systemy pakowania mięsa i przetworów mięsnych - pakowanie próżniowe
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 37282
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kreuj żywność na miarę XXI wieku Nowe kierunki studiów w SGGW w Warszawie
nr katalogowy: 137850
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-4
Opakowania aktywne i inteligentne w przetwórstwie mięsa. Część II
Tomasz Lesiów
Małgorzata Kosiorowska
nr katalogowy: 16750
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-12
Jak bardzo można podwyższyć białość papieru?
Maciej Ciepliński
Anita Świętonowska
nr katalogowy: 40286
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
PODSTAWOWE SYSTEMY ZAPEWNIENIA HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 145525
higiena
systemy kontroli
jakość żywności
hygiene
control systems
food quality
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-8-9
Rola badań subiektywnych w procesach oceny jakości usług w sieciach telefonii komórkowej
Łukasz ZALEWSKI
nr katalogowy: 46279
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Pomagamy chronić żywność
nr katalogowy: 39486
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Od wypieku do punktu sprzedaży, czyli wpływ zabiegów powypiekowych na jakość pieczywa
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 27779
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-18
ZŁOTY INŻYNIER 2010 - kandydaci
nr katalogowy: 54494
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Nowelizacja ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 41826
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Lepkość jako pośrednia cecha jakości surowca lub produktów zbożowych
MARIAWACHOWIAK
JAN KIRYLUK
nr katalogowy: 20062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Jakość mrożonych owoców w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa żywności i konsumenta
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 147266
10.15199/65.2024.2.3
mrożone owoce
standardy jakościowe
środki kontroli
bezpieczeństwo żywności
frozen fruit
quality standards
control measures
food safety
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Intensywność wrażeń
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 75771
OPAKOWANIE 2014-6
Wskaźniki ditlenku węgla przeznaczone do monitorowania świeżości żywności
NATALIA KRYSIŃSKA
MARIUSZ TICHONIUK
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 85064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Czekolady premium z wysoką zawartością kakao
nr katalogowy: 115197
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
Tekturnica Harmony Część mokra w pełnej harmonii – i pod pełną kontrolą
nr katalogowy: 142021
OPAKOWANIE 2016-12
Opakowania UniAirless dla produktów kosmetycznych
nr katalogowy: 102912
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-4
Jakość zdrowotna nowych rodzajów żywności
Bożena Borycka
nr katalogowy: 51036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Na liście produktów tradycyjnych
nr katalogowy: 19287
CHŁODNICTWO 2023-4
Jak i co przechowywać w chłodniach
Adam Kwiatkowski
nr katalogowy: 144656
CHŁODNICTWO 2009-8
Rola Chłodnictwa w Ogólnoświatowym Wyżywieniu
nr katalogowy: 46416
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Jak chronić produkty tradycyjne
nr katalogowy: 22140
OPAKOWANIE 2004-4
Marcowa promocja w firmie Cezex
nr katalogowy: 3190
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-10
Układy przygotowania odbarwionej masy makulaturowej firmy Metso Paper
Michael Kremsner
nr katalogowy: 12517
OPAKOWANIE 2005-2
Automatyczna kontrola jakości drukowania opakowań. Możliwości i korzyści zastosowań
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 11091
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Nowe technologie utrwalania żywności - badania modelowe
Mikołaj SKOWRON
Agnieszka WANTUCH
nr katalogowy: 124703
10.15199/48.2020.02.30
pulsacyjne pole elektromagnetyczne (PEF)
utrwalanie żywności
elektroporacja.
pulsed electromagnetic field (PEF)
food preservation
electroporation.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-7
Göpfer t Evolution HBL 16/28 w Pr uszczu Gdańskim - uruchomienie 7-kolorowej dr ukarki fleksograficznej
J.W
nr katalogowy: 78136
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Obniżanie ceny produktu dzięki zmianie zawartości miąższu
Mona Rademache
nr katalogowy: 64640
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA JAKOŚCI SZYFROWANEJ KOMUNIKACJI VOIP W GRANICZNYCH WARUNKACH CZUŁOŚCI ODBIORNIKA RADIOWEGO
Rafał Polak
Jarosław Wojtuń
Piotr Łubkowski
nr katalogowy: 138948
10.15199/59.2022.4.25
testowanie jakości VoIP
szyfrowanie SCIP
szerokopasmowa transmisja radiowa.
voice quality testing
SCIP encryption
wide-band radio communication.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Ogólnopolski Konkurs Promocyjny AGRO POLSKA
nr katalogowy: 49817
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Mimaki wprowadza pierwszą drukarkę atramentową do bezpośredniego druku na folii
nr katalogowy: 142788
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Tekstura żywności
AGATA MARZEC
nr katalogowy: 25844
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 47107
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Czy chleb jest zdrowy?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 102511
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Norma ISO 22000:2005 a HACCP
Danuta Kołożyn-Krajewska
Zbigniew Dolatowski
nr katalogowy: 30040
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-7
Marketingowe aspekty jakości produktów spożywczych
Mariola GRZYBOWSKA-BRZEZIŃSKA
nr katalogowy: 37158
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Burger wieprzowo-wołowy stabilizowany preparatem alginianowym
Paweł Pełka
nr katalogowy: 130894
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
KRONIKA
nr katalogowy: 103671
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Korzystne zmiany przepisów dla beneficjentów poddziałania "Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości"
nr katalogowy: 108638
AURA 2017-7-8
Korzystne zmiany przepisów dla beneficjentów poddziałania "Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości"
nr katalogowy: 108385
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Bonigrasa - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 44559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Bonigrasa - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 47384
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-9
Nowe produkty firmy Tanatex Chemicals
nr katalogowy: 46991
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-8
Dlaczego warto zabezpieczać podziemne rurociągi stalowe powłokami izolacyjnymi wysokiej jakości
MAREK FIEDOROWICZ
MICHAŁ JAGIEŁŁO
nr katalogowy: 46467
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-19
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 118928
OPAKOWANIE 2018-5
Technologia współwtrysku - nowe zastosowanie
nr katalogowy: 113712
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Chleb źródłem zdrowia
ANNA DIOWKSZ
nr katalogowy: 31730
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Informedia Polska szkoli producentów i dystrybutorów w dziedzinie prawa żywnościowego
nr katalogowy: 35350
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Vitaris – modułowy system do najlepszego czyszczenia zboża
Sabrina Würsch
nr katalogowy: 128440
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Nowa żywność – prawo i praktyka z punktu widzenia nowych technologii i innowacji w przemyśle spożywczym
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 131436
10.15199/65.2021.4.4
nowa żywność
prawo żywnościowe
ocena ryzyka
Komisja Europejska
novel food
food law
risk assessment
European Commission
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Nowa żywność – prawo i praktyka z punktu widzenia nowych technologii i innowacji w przemyśle spożywczym
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 131436
10.15199/65.2021.4.4
nowa żywność
prawo żywnościowe
ocena ryzyka
Komisja Europejska
novel food
food law
risk assessment
European Commission
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Automatyczne liczenie pstrocin i otrąb w każdym rodzaju mąki
nr katalogowy: 120559
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-3
Lamix - inwestycji ciąg dalszy - wypowiedź prezesa Mirosława Laszko
nr katalogowy: 50831
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Godła Promocyjne AGRO POLSKA przyznane!
Red.
nr katalogowy: 45686
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Gala AGRO POLSKA
nr katalogowy: 45432
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-5
Wyznaczanie strat propagacji w obszarach zurbanizowanych
MARIAN WNUK
nr katalogowy: 44589
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Zdrowy wybór - zdrowe zyski
nr katalogowy: 44539
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-8
Obuwie "made in Spain" - stabilizacja w czasach recesji?
nr katalogowy: 71198
OPAKOWANIE 2021-5
Wysoce zautomatyzowana produkcja rigid-boxów
Anna Naruszko
nr katalogowy: 131758
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Bezpieczna żywność - detektor X-ray to Wielozadaniowy System Kontroli Jakości
Konrad Stępień
nr katalogowy: 25373
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Walory akredytacji dla przedsiębiorstw z branży spożywczej
nr katalogowy: 121097
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-9
Kappa Packaging
nr katalogowy: 4656
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-2
Stowarzyszenie PE100
nr katalogowy: 1299
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-4
Kamera przemysłowa
nr katalogowy: 53853
OPAKOWANIE 2022-12
Zafascynuj się tekturami Alaska® i Adriatica
nr katalogowy: 141143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Bezpieczeństwo i mikrobiologiczna stabilność CC Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. II
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 76489
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Wytłoki owocowe jako dodatek do kruchych ciastek
Ewa Siemianowska
Monika Radzymińska
Marek Aljewicz
Józef Tyburski
Andrzej Wesołowski
Agnieszka Barszcz
nr katalogowy: 101721
10.15199/65.2016.10.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Kanadyjski rynek zbożowy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 141694
OPAKOWANIE 2020-9
Tester szczelności opakowań
nr katalogowy: 128125
OPAKOWANIE 2004-8-2
INTREX prezentuje nowości w znakowaniu
nr katalogowy: 3430
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Wołowina na medal
nr katalogowy: 83920
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-10
Profesjonalny ELTEX
nr katalogowy: 22244
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-1
Elewacja w technologii
nr katalogowy: 17688
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Kawowe Mistrzostwo
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 58082
OPAKOWANIE 2012-5
Wyzwanie dla offsetu
nr katalogowy: 67907
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-4
Zastosowania światłowodów kapilarnych
R. Romaniuk
nr katalogowy: 16426
DOZÓR TECHNICZNY 2006-2
Zastosowania światłowodów kapilarnych
R. Romaniuk
nr katalogowy: 16296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Zdumiewająca różnorodność
STEFAN ZATORSKI
nr katalogowy: 11904
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Rewolucja w piekarstwie – zawsze świeże pieczywo
nr katalogowy: 142508
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Metody zarządzania wynikami pomiarów w laboratorium badawczym
Mieczysława Giercuszkiewicz-Bajtlik
nr katalogowy: 97278
10.15199/62.2016.3.51
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-9
SYGNAŁY O TECHNICE
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 150573
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-1
Strategia firmy "Borpelle"
Kazimierz Klepaczewski
nr katalogowy: 32886
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-12
Badania metalograficzne półwyrobów ze stali 100Cr6
TADEUSZ SKOWRONEK
KURT WIENCEK
JAN KAZANECKI
nr katalogowy: 32151
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-6
Znaczenie jakości w budowaniu pozytywnego wizerunku placówki zdrowotnej
Agnieszka BUKOWSKA-PIESTRZYŃSKA
Aleksandra FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 27395
CHŁODNICTWO 2007-6
IFE Poland 2007 najbardziej apetyczne targi w Warszawie
nr katalogowy: 27355
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
Sterownik PLC w procesie pomiaru reakcyjności koksu
RAFAŁ KIEŁCZEWSKI
nr katalogowy: 40373
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-4
Ultradźwięki wspomagają szlifowanie
nr katalogowy: 36976
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Rozwój technologii przerobu makulatury
AGNIESZKA WYSOCKA-ROBAK
KAZIMIERZ PRZYBYSZ
KONRAD OLEJNIK
nr katalogowy: 28834
OPAKOWANIE 2022-12
Podstawa to zaufanie i satysfakcja klienta
nr katalogowy: 141138
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań w kształtowaniu jakości żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 46557
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Na czym polega fenomen Whole Foods Market
Magdalena Mroczkowska
nr katalogowy: 55262
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-10
Winiarskie tradycje od pokoleń
nr katalogowy: 22027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Białostockie przeboje
nr katalogowy: 4228
OPAKOWANIE 2018-5
Inspekcja w linii: kontrola jakości opakowań
nr katalogowy: 113721
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-9
Miernik parametrów instalacji MPI-510
nr katalogowy: 7657
SZKŁO I CERAMIKA 2004-6
Ceramika Paradyż
nr katalogowy: 7484
OPAKOWANIE 2004-10
Duoplex - czas na pakowanie
E. M.
nr katalogowy: 3372
OPAKOWANIE 2004-4
Papiery fotograficzne z firmy Cezex
nr katalogowy: 3191
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-8
Ściany działowe w technologii PAROC
nr katalogowy: 17380
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-6
Dogarbowanie, tłuszczenie i wybarwianie!
E. Szczerbicki
nr katalogowy: 13738
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
C&A partnerem hiszpańskiego specjalisty w dziedzinie materiałoznawstwa
nr katalogowy: 137423
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Czy warto tworzyć system wysokiej jakości produktów sokowniczych?
Julian Pawlak
nr katalogowy: 98014
OPAKOWANIE 2022-12
Zafascynuj się tekturami Alaska® i Adriatica
nr katalogowy: 141143
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-1
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 65529
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Priorytety w zakresie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej
Halina Makała
nr katalogowy: 116675
10.151.99/65.2018.10.9
bezpieczeństwo żywnościowe
ochrona konsumentów
bezpieczna żywność
food safety
consumer protection
safe food
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-11
Projektowanie i budowanie maszyn i urządzeń spożywczych w aspekcie wymagań normy PN-EN ISO 22000:2006
Janusz B. BERDOWSKI
nr katalogowy: 39190
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zanieczyszczenia fizyczne w żywności
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 139147
CHŁODNICTWO 2006-11
Sprężarki hermetyczne produkcji Bristol (część 4)
BARTOSZ NOWACKI
nr katalogowy: 21427
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Transport chłodniczy - osiągnięcia i wyzwania
A. Jarczyk
nr katalogowy: 20732
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Ocena efektywności przemiału ziarna
Roman JURGA
nr katalogowy: 20101
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Fachowcy o aromatach i smakach
M. Witkowska
nr katalogowy: 7088
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Kwartet - BAKELS. Razem jesteśmy jeszcze lepsi
nr katalogowy: 5057
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Cukiernia U Adama
nr katalogowy: 4787
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-9
Grupa JM Tronik - kompleksowy dostawca usług elektroenergetycznych
Adam Gawłowski
nr katalogowy: 15332
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Łuszczarka DC PEELER firmy Buhler
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14120
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Najbardziej poszukiwane informacje na stronie Bonduelle Food Service!
nr katalogowy: 119014
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-12
Maszyny wykończalnicze HAS GROUP MAKINA ENDUSTRI
nr katalogowy: 117649
CHŁODNICTWO 2014-5
Informacje
nr katalogowy: 84395
OPAKOWANIE 2020-1
Opakowania na każdy zmysł
nr katalogowy: 124637
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-6
Metody poprawy jakości prognoz średnioterminowych miesięcznego zużycia energii elektrycznej w spółce dystrybucyjnej
Paweł PIOTROWSKI
nr katalogowy: 27043
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Vitaris – modułowy system do najlepszego czyszczenia zboża
Sabrina Würsch
nr katalogowy: 128440
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Public relations w firmach przemysłu spożywczego
M. Świątkowska
nr katalogowy: 20762
ODZIEŻ 2004-3
Menedżer w nowoczesnym przedsiębiorstwie Część I
Józef Penc
nr katalogowy: 3051
OPAKOWANIE 2005-7
Rozwiązania do pakowania produktów proszkowych
nr katalogowy: 11234
OPAKOWANIE 2019-8
Realistyczne prototypy i produkcja niskonakładowa
nr katalogowy: 122030
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-9
Przekaźniki półprzewodnikowe firmy Relpol
nr katalogowy: 139386
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-5
Przesłanki wdrażania systemów jakości
Agnieszka Tabor- Smardzewsk a
nr katalogowy: 51604
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym Bakteriocyny - związki peptydowe produkowane przez kultury starterowe stosowane w celu zwiększania bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 91369
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Ekonomiczne skutki zafałszowania żywności na rynku polskim
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 131433
10.15199/65.2021.4.2
żywność
globalizacja
jakość żywności
fałszowanie żywności
konsument
food
globalization
food quality
food adulteration
consumers
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH