Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
EXBERRY Żywność Barwiąca to spełnienie oczekiwań konsumentów
nr katalogowy: 67222
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Trendy konsumenckie w świecie gastronomii
nr katalogowy: 108505
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-12
Bezpieczne i trwałe powłoki dekoracyjne do wnętrz
nr katalogowy: 2816
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Trendy konsumenckie – co czeka branżę spożywczą?
nr katalogowy: 138261
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Największe firmy wobec zmieniającego się "świata czekolady"
nr katalogowy: 62789
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Zmiany biochemiczne w surowcach podczas procesów wędzenia
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 110531
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Rynek żywności wygodnej w Polsce
MICHAŁ KOCISZEWSKI
nr katalogowy: 30670
OPAKOWANIE 2012-8
Opakowania do artykułów higieny osobistej warte 41 mln dolarów
nr katalogowy: 70237
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Nowe prawo konsumenckie
Marta Stus
nr katalogowy: 33749
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-21
Wdrażanie prawa unijnego
Anna Maria Szerenos
nr katalogowy: 30486
OPAKOWANIE 2016-6
Kotkamills- produkty z tektury wielowarstwowej
nr katalogowy: 99081
OPAKOWANIE 2008-10
INTERPLASTICA Moskwa w 2009 roku w kursie wzrostu
nr katalogowy: 38588
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Ceny papieru toaletowego a nawyki konsumenckie
ADAM KUŹMICKI
nr katalogowy: 118735
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Co się dzieje z polskim chlebem?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 132747
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Marki konsumenckie domagają się jasności co do tworzyw sztucznych pochodzących z recyklingu
nr katalogowy: 138019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Bezpieczeństwo żywnościowe w sektorach zbożowym, młynarskim i paszowym pozostaje najwyższym priorytetem
nr katalogowy: 123790
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Starpap – firma godna zaufania
nr katalogowy: 131077
OPAKOWANIE 2014-11
Ocena cyklu życia produktu korzystna dla środowiska
VESA PUOSKARI
nr katalogowy: 87893
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Starpap – firma godna zaufania
nr katalogowy: 131077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Nowe przestrzenie, świeże pomysły na biznes
nr katalogowy: 69595
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Prezentacja Freescale w Warszawie
nr katalogowy: 61179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Trendy konsumenckie – co czeka branżę spożywczą?
nr katalogowy: 138261
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Jak odpowiedzieć na oczekiwania klienta?
nr katalogowy: 139356
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Cukiernia na lato
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 76273
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kryzys nie oszczędza browarów. Co dalej z polskim piwem?
nr katalogowy: 142850
OPAKOWANIE 2014-9
Opticom ustala hierarchię producentów i marek tektury opakowaniowej
nr katalogowy: 86699
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Żywność, żywienie a zdrowie
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 44689
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Prace Zarządu i Sekretariatu Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy
nr katalogowy: 44457
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Ocena konsumencka i rola nauki w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 68845
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Co się dzieje z polskim chlebem?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 132747
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Trendy w spożyciu żywności wygodnej
Halina Makała
nr katalogowy: 80786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wpływ oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych na wybory dokonywane przez konsumentów
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 146442
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
Papiery higieniczne: ograniczenie wykorzystania mocy produkcyjnych
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 42440
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące wartości promocyjnej opakowań do mleka
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 41626
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-1
Cztery strefy zabawy
nr katalogowy: 57008
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Przyszłość piwa warzy się dziś
nr katalogowy: 121517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Jak odpowiedzieć na oczekiwania klienta?
nr katalogowy: 139356
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Kolejne spotkanie w ramach projektu COST Action
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 148941
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Jak budować świadomość klienta
Bożena Kordykiewicz
nr katalogowy: 40757
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
Certyfikacja dobrowolna wyrobów na znak bezpieczeństwa "B"
Janusz LEŚNIEWSKI
nr katalogowy: 41784
OPAKOWANIE 2016-3
Trendy w projektowaniu opakowań a ochrona prawna
nr katalogowy: 98007
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Deli Bakery – piekarnia, kawiarnia i delikatesy razem
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 129435
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-11
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Piotr Rogala
nr katalogowy: 129188
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Piwne trendy konsumenckie 2020-2021. Wyniki badań prowadzonych podczas kursów degustacyjnych
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 134181
OPAKOWANIE 2024-6
IPACK Strong Pro: doskonały wybór dla ekologicznych rozwiązań opakowaniowych
nr katalogowy: 149295
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-4
Rozważania na temat bezpieczeństwa wodnego i bezpiecznej wody
Janusz Ryszard Rak
nr katalogowy: 97817
10.15199/17.2016.4.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Trendy: naturalne aromaty i ekstrakty roślinne
nr katalogowy: 98608
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Marki konsumenckie domagają się jasności co do tworzyw sztucznych pochodzących z recyklingu
nr katalogowy: 138019
OPAKOWANIE 2012-2
Drinksplus, czyli napoje o wartości dodanej
nr katalogowy: 65814
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
AKTUALNOŚCI Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 119351
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Trendy kawiarniane w Polsce
nr katalogowy: 145174
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
Multisensoryczna ROLA SMAKU W ŻYWNOŚCI
Anna Płachetka
nr katalogowy: 146358
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wiem, co jem Najnowsze trendy przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 110179
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 87611
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-IP
Napoje na bazie piwa - innowacyjna kategoria wzrostu na rynku piwa
nr katalogowy: 57195
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Globalne badania ujawniają aktualne trendy żywieniowe
nr katalogowy: 98604
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Nowe czasy i nowi konsumenci
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 133285
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kodeks Praktyki AIJN
Barbara Groele
nr katalogowy: 139106
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Cydr wreszcie bez akcyzy?
nr katalogowy: 150453
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-4
CES - nowości w Las Vegas
nr katalogowy: 82631
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Wykorzystanie badań konsumenckich w projektowaniu nowych wyrobów (cz. III)
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 83161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Triki Marketingowe
nr katalogowy: 70288
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jaja. Samo zdrowie
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 70279
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Podążamy za trendami
nr katalogowy: 69073
OPAKOWANIE 2011-4
"Sukces opakowany - dlaczego puszka?"
SŁAWOMIR ŻUREK
nr katalogowy: 59280
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Ranking wartości marek
Hanna Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 66713
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Trendy w piekarstwie
nr katalogowy: 52410
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 122475
OPAKOWANIE 2023-11
Uszlachetnianie opakowań – jak robić to dobrze?
nr katalogowy: 146020
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Targi BrauBeviale 2023. Cz.2. Przegląd wybranych ofert
nr katalogowy: 147562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Trendy w europejskim piekarstwie
nr katalogowy: 52409
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Przyszłość marketingu - dokąd zmierzamy
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 122165
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Nowe segmentacje rynku konsumentów i nowe strategie zakupowe
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 141115
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Kwas piekarski
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 139345
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Piekarzu, czy wiesz, że... kwas piekarski nie zawsze jest wystarczająco i właściwie zakwaszony? Jak osiągnąć dobry rezultat i jaki to ma wpływ na jakość wyrobu końcowego?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 110814
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-3
Deter minanty kształtujące zachowania konsumenckie na r ynku ser wetek papierowych w Polsce
Dorota Szymańska
nr katalogowy: 83417
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Preferencje konsumenckie przy wyborze i zakupie wędlin podrobowych
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Iwona Baryczka
nr katalogowy: 72541
OPAKOWANIE 2020-3
Kemira kreśli wizję przyszłości opakowań
nr katalogowy: 125534
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Podsumowanie 2016 r. i wyzwania na 2017 r. w ocenie organizacji branżowych
Julian Pawlak
nr katalogowy: 103476
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 92036
OPAKOWANIE 2021-6
Opakowania pomogą ochronić zagrożone ekosystemy
nr katalogowy: 132229
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Nowe czasy i nowi konsumenci
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 133285
PACKAGING REVIEW 2023-4
STUDY OF OPERATIONAL (CONSUMER) PROPERTIES OF PAPER NAPKINS
HAVENKO SVITLANA
DOVHANYCH VALENTYNA
LABETSKA MARTA
nr katalogowy: 146803
10.15199/42.2023.4.3
issue products
paper napkins
consumer properties
flexographic printing
quality
produkty tissu
serwetki papierowe
właściwości konsumenckie
druk fleksograficzny
jakość
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Influencer marketing
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 121164
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Alfa. Przyszłe pokolenie konsumentów
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 146306
OPAKOWANIE 2023-7
Nowe horyzonty z drukiem danych zmiennych i potencjałem Web2Pack
nr katalogowy: 144297
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Róbmy lody najlepiej jak się da
nr katalogowy: 148925
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
Patriotyzm gospodarczy w Polsce kluczem do rozwoju
Natalia Franczyk
nr katalogowy: 151579
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Analiza zastosowania aromatów w produktach spożywczych
Emilia Janiszewska-Turak
Natalia Roman
nr katalogowy: 120365
10.15199/65.2019.5.5
aromaty spożywcze
produkty spożywcze
analiza rynku
badanie konsumenckie
food flavors
food products
market analysis
consumer research
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-12
Jesienne spotkania z książkami
Adam Kuźmicki
nr katalogowy: 111285
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Kolejne zmiany w regulacjach prawnych unijnych istotne dla młynarzy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 113054
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Co wiemy o żywności genetycznie modyfikowanej?
Monika Pytka
Monika Kordowska-Wiater
Anna Stój
nr katalogowy: 82584
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Prozdrowotne trendy konsumenckie – jak je wykorzystać w komunikacji?
Barbara Groele
nr katalogowy: 126837
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zachowania konsumenckie kobiet i mężczyzn
Paweł Jurowczyk
nr katalogowy: 111720
10.15199/65.2018.1.3
zachowania konsumentów
płeć
produkty spożywcze
consumer behavior
gender
food products
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wyroby mięsne jako żywność wygodna
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 88577
OPAKOWANIE 2013-11
Problemy barwy i koloru w poligraficznej reprodukcji opakowania
HIERONIM KUBERA
MAREK RĘKAS
nr katalogowy: 80610
OPAKOWANIE 2013-6
Świadomość ekologiczna w zakresie opakowań korzystnych dla środowiska - konsumenckie badania ankietowe
KONRAD NOWAKOWSKI
GRZEGORZ GANCZEWSKI
MAŁGORZATA GROCHOCKA
nr katalogowy: 77412
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Aspekty produkcji wyrobów mięsnych typu light
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 75372
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Inteligentne zamrażanie i rozmrażanie
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 97357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Trendy konsumenckie – czy przemysł spożywczy spełnia oczekiwania konsumentów
Joanna Markowska
nr katalogowy: 151416
10.15199/65.2024.11.2
trendy w przemyśle spożywczym
innowacje
bezpieczeństwo żywności
preferencje konsumentów
food industry trends
innovation
food safety
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Trendy konsumenckie – czy przemysł spożywczy spełnia oczekiwania konsumentów
Joanna Markowska
nr katalogowy: 151416
10.15199/65.2024.11.2
trendy w przemyśle spożywczym
innowacje
bezpieczeństwo żywności
preferencje konsumentów
food industry trends
innovation
food safety
consumer preferences
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-13
Funkcjonowanie Organów Technicznych powoływanych przez Prezesa PKN
Anna Korab
nr katalogowy: 85076
OPAKOWANIE 2012-9
Coraz większa rola opakowania do owoców i warzyw
TADEUSZ CĄDEREK
nr katalogowy: 71157
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Karton, naturalnie!
Michał A. Rosa
nr katalogowy: 78970
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-10
Geneza i rozwój koncepcji społecznej odpowiedzialności biznesu
Janusz Kroik
Marek Bachorski - Rudnicki
nr katalogowy: 55036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Zmiany w zwyczajach żywieniowych Polaków
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 102840
10.15199/65.2016.12.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Normalizacja - czy nadal jest ważna dla firm zbożowo-młynarskich i piekarskich?
Jadwiga Rothkaehl
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 95168
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Piwne trendy konsumenckie 2020-2021. Wyniki badań prowadzonych podczas kursów degustacyjnych
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 134181
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-2
Zastosowanie spektrometrii mas z jonizacją w plaźmie indukcyjnie sprzężonej (ICP-MS) do oceny bezpieczeństwa użytkowania zabawek
AGNIESZKA DAŁEK
nr katalogowy: 112415
10.15199/60.2018.02.1
ICP-MS
migracja pierwiastków
zabawki
ICP-MS
migration of elements
toys
OPAKOWANIE 2012-2
Kolor a kulturowa tożsamość opakowania
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 65821
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-9
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania naturalnych wód mineralnych
Janusz Rak
nr katalogowy: 62500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Herbata aromatyczny napój czy superantyoksydant?
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 52491
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Zagrożenia związane z żywnością Sondaż konsumencki EFSA
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 57738
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Konsument stuprocentowo ponowoczesny
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 118418
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Europejski rynek wódki
nr katalogowy: 93614
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Z życia branży
nr katalogowy: 135404
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kodeks Praktyki AIJN
Barbara Groele
nr katalogowy: 139106
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Preferencje konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Bartosz Kruszewski
Andrzej Mazurkiewicz
nr katalogowy: 114464
10.15199/65.2018.6.6
napoje bezalkoholowe
preferencje konsumenckie
soki
nektary
napoje
non-alcoholic beverages
juices
nectars
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Tłuszcze i margaryna niepewność wyboru nie tylko u konsumenta
nr katalogowy: 92524
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Czy kampania promocyjno-informacyjna pt. „5 porcji owoców, warzyw lub soku” przyniosła trwałe efekty w zachowaniach polskich konsumentów wobec soków?
Krystyna Gutkowska
Barbara Groele
Ewelina Kowalczyk
nr katalogowy: 151222
10.15199/64.2024.5.2
soki
kampania 5 porcji warzyw
owoców lub soku
„5 a day”
preferencje konsumentów wobec soków
owoce i warzywa
juices
consumers preferences towards fruit and vegetables
5 a day
fruit and vegetables
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody
Paweł Turek
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 113380
10.15199/17.2018.4.7
woda pitna
jakość wody
analiza sensoryczna wody
metoda trójkątowa
drinking water
water quality
sensory analysis of water
triangular method
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Postęp w produkcji i stosowaniu preparatów dymu wędzarniczego. Część II. Właściwości, zakres i aspekty zdrowotne stosowania
A. Borys
nr katalogowy: 14808
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-10
Modelowanie mielenia w celu zmniejszenia zużycia energii oraz określenia wpływu zmiennych procesu na drukowność papieru metodą inkjet Część 3. Model przewidujący właściwości zorientowanych arkuszy papieru (DSF)
Jerzy W. Skowroński
nr katalogowy: 63484
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-3
Szkło nieliniowe dla fotoniki.Część 2. Nieliniowość mechaniczna i termiczna szkła
RYSZARD ROMANIUK
nr katalogowy: 33959
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-12
Wpływ nanocząstek SiO2 na właściwości lakierów i powłok lakierowych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 39976
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-12
Wpływ rodzaju cementu i kruszywa drobnoziarnistego na właściwości zapraw
Teresa Rucińska
Olga Chańko
Agnieszka Nowicka
nr katalogowy: 95757
10.15199/33.2015.12.25
SZKŁO I CERAMIKA 2014-3
KRAINA OKIEN cz. II
nr katalogowy: 84824
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-2
Co powinna zawierać deklaracja właściwości użytkowych płytek ceramicznych wynikająca z rozporządzenia 305/2011
Łukasz Adamus
nr katalogowy: 77012
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-11
Poprawa właściwości kształtek wtryskowych z poli(tereftalanu etylenu) w wyniku zmieszania polimerów o różnych masach cząsteczkowych
ANDRZEJ WĄSICKI
WOJCIECH NAPIERALSKI
nr katalogowy: 43668
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Właściwości epoksydowanego kauczuku naturalnego zawierającego modyfikowaną skrobię ziemniaczaną
Małgorzata Piotrowska
Marian Zaborski
Joanna Szymońska
nr katalogowy: 20263
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-9
Wykorzystanie zestawu aparaturowego USTER HVI SPECTRUM do oceny wybranych właściwości fizycznych włókien bawełny
S. Lewandowski
nr katalogowy: 19744
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Fakty i mity dotyczące rur preizolowanych stosowanych w ciepłownictwie – Część III – Krajowe deklaracje właściwości użytkowych
Ewa Kręcilewska
Ireneusz Iwko
nr katalogowy: 136759
10.15199/9.2022.3.4
rury i złącza preizolowane
systemy ciepłownicze
właściwości cieplne
właściwości mechaniczne
preinsulated pipes and joins
district heating systems
thermal properties
mechanical properties
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-2
Mikrocytometria odkształceniowa wykorzystująca technikę mikrosystemów
Rafał WALCZAK
Aleksandra POKRZYWNICKA
nr katalogowy: 104240
10.15199/13.2017.2.6
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Zasadnicze charakterystyki i właściwości użytkowe ABK w deklaracji właściwości użytkowych
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 141210
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-10
Przegląd technik formowania nanowłókien Część I. Techniki laboratoryjne
WIESŁAWA BENDKOWSKA
nr katalogowy: 30715
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-6
Właściwości i zastosowanie cieczy jonowych w syntezie nieorganicznych nanomateriałów
Krystyna Marczewska -Boczkowska
nr katalogowy: 56482
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-12
Elektrochemiczne właściwości polielektrolitów akrylanowych
EDWIN MAKAREWICZ
TOMASZ MIKULSKI
nr katalogowy: 43678
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-4
Pomiary właściwości cieczy
nr katalogowy: 29080
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Ciepłochronne zaprawy gipsowe
Teresa Wons
Małgorzata Niziurska1
nr katalogowy: 117764
10.15199/33.2018.12.03
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-10
NOWE WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 63050
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-11
Synteza i właściwości emulgujące polioksyetylenowych pochodnych (1-fenyloetylo)-fenoli
HELMUT MATYSCHOK
nr katalogowy: 43359
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-4-5
Właściwości antykorozyjne powłok zawierających nanocząstki węglika krzemu
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 34278
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-9
Technologiczna ocena właściwości cynkowych sorbentów związków siarki
KAZIMIERZ STOŁECKI
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
KRZYSZTOF KOWALCZYK
nr katalogowy: 30011
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-6
Optymalizacja właściwości dynamicznych układu napędowego z połączeniem sprężystym
Krzysztof SZABAT
nr katalogowy: 35764
GOSPODARKA WODNA 2007-11
Właściwości płyt kotwiących
JULIAN KWAŚNIEWSKI
nr katalogowy: 31211
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Oznakowanie CE wybranych wyrobów budowlanych w zakresie właściwości akustycznych
Marek Niemas
nr katalogowy: 29290
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-5
Właściwości przetwarzania energii w układach generatorów elektrowni wiatrowych
Wojciech JARZYNA
Piotr FILIPEK
Michał CHARLAK
nr katalogowy: 34937
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-5
Właściwości optyczne papierów barwionych wypełnianych
JACEK CZECHOWSKI
EWA DRZEWIŃSKA
nr katalogowy: 26212
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-5
Wpływ rodzaju fal na właściwości tektur falistych
EWA DRZEWIŃSKA
nr katalogowy: 26207
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-4
Wpływ nanocząstek SiC na właściwości mechaniczne i ochronne powłok lakierowych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 25496
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-6
Zastosowanie recyklatu PET do produkcji polimerobetonów
BARBARA GAWDZIK
TADEUSZ MATYNIA
DANUTA MACIĄGA-DEMBIŃSKA
MARIOLA KURCZAK
nr katalogowy: 42755
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-10
Polifosfazeny: synteza, właściwości, nowe kierunki zastosowania
ALEKSANDRA BURCZYK
DARIUSZ BOGDAŁ
JAN PIELICHOWSKI
nr katalogowy: 28600
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Zasadnicze charakterystyki i właściwości użytkowe ABK w deklaracji właściwości użytkowych
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 141210
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Zasadnicze charakterystyki i właściwości użytkowe ABK w deklaracji właściwości użytkowych
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 141210
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Zasadnicze charakterystyki i właściwości użytkowe ABK w deklaracji właściwości użytkowych
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 141210
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Wpływ trójetyloaminy (TEA) na wybrane właściwości fizykomechaniczne matrycy cementowej
Teresa Kantel
Maria Ratajczak
nr katalogowy: 88057
SZKŁO I CERAMIKA 2009-4
Wpływ temperatury spiekania na właściwości tworzyw z ZnO
PAWEŁ WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 45985
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-4
Papier opakowaniowy - ortotropowy materiał sprężysty
WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
nr katalogowy: 51141
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-1
Wpływ ilości domieszki na właściwości trybologiczne cienkich warstw TiO2:Nd
Michał Mazur
Damian Wojcieszak
Jarosław Domaradzki
Danuta Kaczmarek
Kosma Baniewicz
Piotr Mazur
nr katalogowy: 74222
SZKŁO I CERAMIKA 2012-6
Otrzymywanie i właściwości nanoproszków tlenku cynku Część III: Hydrotermalna synteza nano tlenku cynku domieszkowanego jonami Al+3
Tomasz Strachowski
nr katalogowy: 72949
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Białka serwatkowe właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 66717
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Analiza zmian właściwości termicznych i struktury kompozytu poliamidu 6 z kulkami szklanymi po procesie wygrzewania
adam gnatowski
RenAta Caban
Zbigniew Bałaga
nr katalogowy: 62442
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-4
Wymagania norm na zaprawy murarskie
Roman Jarmontowicz
nr katalogowy: 51454
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-10
Problematyka oceny właściwości płynów hamulcowych i technologicznych w laboratorium akredytowanym
BRONISŁAW DEJNEGA
nr katalogowy: 30262
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-12
Nanolignina jako czynnik antybakteryjny oraz blokujący promieniowanie ultrafioletowe w wyrobach włókienniczych
RYSZARD KOZŁOWSKI
MAŁGORZATA ZIMNIEWSKA
JOLANTA BATOG
nr katalogowy: 40016
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-10
Wpływ stopnia odkształcenia podłoża na właściwości powłoki cynkowej
MAGDALENA PŁOCIŃSKA
TOMASZ PŁOCIŃSKI
JERZY SZAWŁOWSKI
nr katalogowy: 38964
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-9
Właściwości mechaniczne kompozytów z odpadami zawierającymi wełnę
EWA KOWALSKA
MARTA KIJEŃSKA
PAWEŁ CZYŻYK-MARKIEWICZ
nr katalogowy: 37676
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-6
Wpływ modyfikatorów na właściwości ceramiki sanitarnej
MAŁGORZATA OSIŃSKA
KATARZYNA LACHOWICZ
nr katalogowy: 35985
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-3
Wpływ okresu przemalowywania powłok epoksydowych na adhezję powłok nawierzchniowych i właściwości ochronne całego systemu powłokowego
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
nr katalogowy: 34124
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Właściwości warstw kompozytowych typu TiC+(Co-W) wytwarzanych w procesie tytanowania próżniowego połączonym z obróbką galwaniczną
EWA KASPRZYCKA
nr katalogowy: 40461
OPAKOWANIE 2008-11
Wpływ struktury krystalicznej skrobi zastosowanej jako napełniacz na właściwości biorozpraszalnego kompozytu polietylenowego
Dominik Paukszta
Zbyszko Lubiewski
Katarzyna Sobocińska
Anna Kończal
Grażyna Lewandowicz
nr katalogowy: 39474
CHŁODNICTWO 2008-6
Zmiany właściwości antyoksydacyjnych mrożonej kapusty brukselskiej w funkcji czasu i temperatury przechowywania
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 36070
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-4
Deklarowanie i porównywanie właściwości użytkowych elementów murowych
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 125936
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-6
Modelowanie mielenia w celu zmniejszenia zużycia energii oraz określenia wpływu zmiennych procesu na drukowność papieru metodą inkjet Część 2. Model przewidujący właściwości laboratoryjnych arkusików papieru
Jerzy W. Skowroński
nr katalogowy: 60676
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-2
Właściwości mechaniczne tulei papierowych Część I. Metody badania
Włodzimierz Szewczyk
nr katalogowy: 57731
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-8
Poprawa właściwości eksploatacyjnych dętek z kauczuku butylowego
ZDZISŁAW CHABOWSKI
WALDEMAR WIKTORSKI
nr katalogowy: 107295
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-11
Zastosowanie metod nieniszczących do oceny właściwości fibropiaskobetonu
Wiesława Głodkowska
Janusz Kobaka
nr katalogowy: 80723
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-9
Przegląd zastosowania sztucznych sieci neuronowych w modelowaniu właściwości wyrobów włókienniczych
Anna Dąbrowska
nr katalogowy: 71585
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Wybrane właściwości warstw dyfuzyjnych typu duplex, złożonych z węglików chromu i tytanu
EWA KASPRZYCKA
JAN TACIKOWSKI
nr katalogowy: 40522
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-7
Ocena właściwości lepkosprężystych elastomeroasfaltów z dodatkiem upłynniacza pochodzenia roślinnego
Andrzej Plewa
nr katalogowy: 92577
10.15199/33.2015.07.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-5
Synteza i właściwości uretanowanych żywic epoksymetakrylowych
Barbara Gawdzik
nr katalogowy: 6562
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-3
Właściwości i zastosowanie płytek ceramicnych
KAZIMIERA MAKULSKA
nr katalogowy: 15469
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-10
MATERIAŁY - URZĄDZENIA - TECHNOLOGIE
nr katalogowy: 109894
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH