Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Linie piekarskie Kaak – przemysłowa ilość, rzemieślnicza jakość
nr katalogowy: 133280
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Linie piekarskie Kaak – przemysłowa ilość, rzemieślnicza jakość
nr katalogowy: 133280
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Jak udoskonalić produkty piekarskie dla osób z zespołem jelita drażliwego
nr katalogowy: 144828
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Skromne targi Organic Marketing Forum roślina
Marta Stus
nr katalogowy: 62013
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Nowości wydawnicze - Produkty piekarskie. Nauka i technologia
nr katalogowy: 23329
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Turystyka ze smakiem Wyroby piekarskie i cukiernicze w kuchniach regionalnych
nr katalogowy: 145336
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Piekarzu, czy wiesz, że... na rynku mieszanek piekarskich Twój zakład może być nie tylko odbiorcą, ale także ich twórcą? Możesz zostać nie tylko odtwórcą, ale też autorem wielu gatunków pieczywa.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 111909
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Lallemand Polska – naszą specjalnością są drożdże
nr katalogowy: 129430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Produkty piekarskie i ciastkarskie wg wymagań polskich konsumentów i norm na gotowe wyroby
Magdalena Kot
nr katalogowy: 24441
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Forum Piekarskie - Zdrowe Pieczywo
nr katalogowy: 101608
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Seminarium piekarskie w Krakowie
Włodzimierz GUBAŁA
nr katalogowy: 4967
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Jaki marketing?
Henryk Mruk
nr katalogowy: 69605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Mała gastronomia w piekarni
nr katalogowy: 121619
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Możliwości poprawy wartości odżywczej produktów piekarskich i ciastkarskich
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 87290
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Just-in-time do klienta
nr katalogowy: 106754
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Zasady produkcji mąki białej drobnej i grubej oraz kaszki i zarodków Część 1. Schemat przemiałowy – produkty pierwszej jakośc
Kazimierz Bogaczyńsk i
nr katalogowy: 50400
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
TARGI iba – Düsseldor f
nr katalogowy: 48348
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Udane Forum 100
Marta Stus
nr katalogowy: 60020
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Produkty piekarskie w gastronomii
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 121617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 3)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55239
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Zdrowotne aspekty produktów "AKO"
Adam Melkowski
nr katalogowy: 32767
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Automatyczne termoolejowe piece HEUFT VATO
nr katalogowy: 64113
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
"Żywność wygodna" - tendencje i perspektywy
nr katalogowy: 78890
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
FORUM PIEKARSKIE w czasie Polagry-Tech pod hasłem ZDROWE PIECZYWO
nr katalogowy: 86237
OPAKOWANIE 2012-9
Pionowe pakowanie z firmą Miele
nr katalogowy: 71136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
"Wojewódzki Lider Smaku"
nr katalogowy: 75367
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Pamiętajmy, że ceramiczne piece piekarskie to urządzenia ciśnieniowe
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 75342
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
O kolorach w piekarstwie i cukiernictwie
nr katalogowy: 92079
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Co dalej z mąką i pieczywem żytnim?
nr katalogowy: 58122
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Drożdże piekarskie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 134799
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Gdańskie forum
nr katalogowy: 4163
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
List otwarty do Instytutu Jakości Żywności
nr katalogowy: 22110
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
SIGEP 2004
nr katalogowy: 4911
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-16
Rośnie piekarzom, wyrośnie rolnikom
nr katalogowy: 19364
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Wypracowany sukces
Agnieszka Ściechowicz
nr katalogowy: 19059
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Ogłoszenia drobne
nr katalogowy: 19317
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 19316
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Ogłoszenia drobne
nr katalogowy: 19164
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Ogłoszenia drobne
nr katalogowy: 19121
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Ogłoszenia drobne
nr katalogowy: 19084
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Ogłoszenia drobne
nr katalogowy: 19047
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Iba 2006. Tam trzeba być
nr katalogowy: 19028
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Cukiernie muszą być jasne
Dominik BARTELAK
nr katalogowy: 4780
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Badanie pirolizy biomasy z wykorzystaniem termograwimetrii i spektrometrii masowej
Paweł Stolarek
Stanisław Ledakowicz
nr katalogowy: 20319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Profesor dr hab. Stanisław Jankowski nie żyje
Jan Michniewicz
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 20118
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Produkty piekarskie mrożone - szansa czy zagrożenie dla piekarni?
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 76968
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Podlaskie Koło SRzP RP, czyli jak wykorzystać środki unijne do rozwoju i promocji regionu - wywiad z Mirosławem Umińskim
Krystyna Czarnecka
nr katalogowy: 19128
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
KRPiC. Palące piekarskie tematy
nr katalogowy: 23327
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Liczy się głównie dobra jakość pieczywa
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 132744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Liczy się głównie dobra jakość pieczywa
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 132744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Piekarzu, czy wiesz, że... receptura piekarska to wynik połączenia wielu złożonych składowych, takich jak surowce, warunki lokalowe i techniczne zakładu, wiedza i umiejętności pracowników, tradycje lokalnego środowiska, świadomość jakie znaczenie zdrowotne mają produkowane wyroby, wreszcie aspekt ekonomiczny...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118883
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Szwajcarscy rzemieślnicy zachowują silną pozycję na rynku
Beata Marchand
nr katalogowy: 99725
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Więcej pytań niż odpowiedzi
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 140765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Stoły piekarskie
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 34435
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71983
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 67954
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 63166
AURA 2020-5
Zespół przyrodniczo-krajobrazowy „Suchogórski labirynt skalny” i „Doły Piekarskie”
Marta WĄSIK
Rafał SIMON
nr katalogowy: 126243
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Ceramiczne piece piekarskie dalej w modzie
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 112487
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Święto chleba po lwowsku
nr katalogowy: 30225
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Te same, ale nie takie same
nr katalogowy: 30213
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
O piecach ceramicznych - raz jeszcze
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 36578
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Tłuszcze specjalnego przeznaczenia w technologii czekolady - tłuszcz kakaowy i jego alternatywy
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 32781
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Piekarnia po niemiecku
Marta Stus
nr katalogowy: 28969
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Przestało pachnieć świeżymi bułeczkami...
KRYSTYNA CZARNECKA
nr katalogowy: 27051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Ryzykowna transakcja
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 37328
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Na nartach z backaldrin Polska
Zbigniew Miazga
nr katalogowy: 66214
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
2-6 kwietnia 2011 Nowocześnie i ze smakiem!
nr katalogowy: 57897
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Polskie termoolejowe piece piekarskie Termosystem - technologia przyszłości
nr katalogowy: 125807
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 52431
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2007 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 32423
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Innowacyjne rozwiązania i nowoczesne technologie - już stosowane w Polsce
Marek Pogonowski
nr katalogowy: 38749
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Podstawowe surowce piekarskie: Mąka (cz. II)
nr katalogowy: 34912
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2006 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 23475
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Gala Konkursu "Lider Smaku" 2011r.
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 58712
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Stoły piekarskie z drewnianymi blatami - wymagania
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 100565
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Przyszłość to kompleksowe instalacje
nr katalogowy: 138263
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
"Mechanizacja sposobem na zmniejszenie kosztów produkcji"
nr katalogowy: 34438
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy uprawianych w Polsce
JADWIGA ROTHKAEHL
DABUTA ABRAMCZYK
nr katalogowy: 29201
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Drożdże dezaktywowane
nr katalogowy: 95173
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 128011
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Drożdże piekarskie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 134799
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Związki powstające w czasie fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 115055
10.15199/64.2018.7.3
produkty uboczne
jakość
wino
fermrntowane produkty winiarskie
by-products
quality
wine
fermented wine products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
W Instytucie Głuchoniemych. Klasy piekarskie zasługują na pomoc
nr katalogowy: 68256
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Polskie termoolejowe piece piekarskie Termosystem - technologia przyszłości
nr katalogowy: 126604
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
IBIS. Polskie termoolejowe piece piekarskie. Termosystem – technologia przyszłości
nr katalogowy: 128978
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Ibis. Polskie termoolejowe piece piekarskie. Termosystem – technologia przyszłości
nr katalogowy: 131195
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Więcej pytań niż odpowiedzi
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 140765
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Rodziny Kiepurów piekarskie historie - W 105 rocznicę urodzin wielkiego tenora (Jan Kiepura 1902-1966)
Edward Poskier
nr katalogowy: 28979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Małopolskie spotkanie piekarzy i cukierników
nr katalogowy: 71832
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
IBIS. Polskie termoolejowe piece piekarskie. Termosystem – technologia przyszłości
nr katalogowy: 128978
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Ibis. Polskie termoolejowe piece piekarskie. Termosystem – technologia przyszłości
nr katalogowy: 131195
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Wdrożenie SAP RDS w Grupie Nowakowski
nr katalogowy: 83757
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Nowy obiekt, czy adaptacja istniejącego? Oto jest pytanie
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 131981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Polskie termoolejowe piece piekarskie Termosystem - technologia przyszłości
nr katalogowy: 116900
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
III Edycja Targów Spożywczych Centrum Polska
nr katalogowy: 85193
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Kaak Group - kompleksowe rozwiązania dla piekarni przemysłowych
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 56377
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Instalacje silosowe umożliwiają optymalizację dostaw mąki
Łukasz Marek
nr katalogowy: 72850
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Polskie termoolejowe piece piekarskie Termosystem - technologia przyszłości
nr katalogowy: 124729
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
BMS-G - Twój sprawdzony Partner
nr katalogowy: 124333
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Polskie termoolejowe piece piekarskie Termosystem - technologia przyszłości
nr katalogowy: 122156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Piekarskie rody Zubrzyccy z Nałęczowa
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 98569
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 90377
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Nowy obiekt, czy adaptacja istniejącego? Oto jest pytanie
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 131981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Przyszłość to kompleksowe instalacje
nr katalogowy: 138263
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Zmiany strukturalne młynarstwa w P olsce
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 92760
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Spotkanie Piekarzy i Cukierników Śląskich
Anna Korfel
nr katalogowy: 83171
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Sklep w modułach i co jeszcze?
nr katalogowy: 88787
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Powrót do źródeł: nowa ustawa, stare zapisy
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 106082
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Gruczno pokazało kujawskie wyroby piekarskie
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 109920
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127620
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Znakowanie czekolad i wyrobów kakaowych
nr katalogowy: 139676
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Rodzinny Festyn Zdrowotny
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 115192
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 73858
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Piekarski gigant z backaldrin Polska
Zbigniew Miazga
nr katalogowy: 74644
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Kaak Group - światowy lider w kompleksowych rozwiązaniach dla piekarni
nr katalogowy: 55247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
BAKEPOL "od ziarenka do bochenka"
nr katalogowy: 121623
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Poznajmy prawdę o polskim cukiernictwie!
nr katalogowy: 129444
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Poznajmy prawdę o polskim cukiernictwie!
nr katalogowy: 129444
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Od rzemiosła po przemysł
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 130230
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Od rzemiosła po przemysł
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 130230
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Nurkowski. Urządzenia piekarskie i cukiernicze – fakty i mity
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 133278
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Wpływ dodatku młodego jęczmienia na jakość bezglutenowych muffinów biszkoptowo-tłuszczowych
Anna Żbikowska
Klaudia Osytek
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 118233
10.15199/65.2019.1.4
muffiny bezglutenowe
młody jęczmień
zamienniki mąki
produkty piekarskie
gluten-free muffins
green barley
flour substitute
bakery products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Ocena jakości produktów ubocznych przetwórstwa zbóż na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Grajewski
Magdalena Twarużek
Bogusław Gnusowski
Anna Nowacka
Michał Raczkowski
nr katalogowy: 110958
produkty uboczne zbożowe
pasza
badanie
składniki odżywcze
mikotoksyny
środki ochrony roślin
cereal by-products
feed
testing
nutritive constituents
micotoxins
pesticides
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
Pokaz Umiejętności Uczniowskich w Zawodzie Piekarz
Anna Nitschke
nr katalogowy: 113451
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2008 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 40820
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Trzy pytania do przedstawicieli firm sprzedających piece piekarskie i cukiernicze
nr katalogowy: 45420
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 44549
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Ograniczać sól w chlebie? - Nie! mówią jednym głosem niemieccy piekarze
nr katalogowy: 41654
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2009 roku
Jadw iga Rothkaehl
nr katalogowy: 49095
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
BioEnzym Technology s. c. – Danisco partnerstwo w biznesie Młynarskie i Piekarskie Innowacje – część 2
nr katalogowy: 48394
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Produkcja ciast w piekarni – podstawowe wymagania
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 48346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Majstersztyk najlepszą promocją rzemiosła piekarskiego i ciastkarskiego
nr katalogowy: 54833
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Piekarskie rody- Kłębukowscy z Piask
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 96689
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Obliczanie ilości składników według receptury przy wytwarzaniu ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Czy TRADYCJA staje się w piekarstwie synonimem nowoczesności?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 142947
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Czy TRADYCJA staje się w piekarstwie synonimem nowoczesności?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 142947
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Podlaski Klaster Piekarniczy ma dwa lata
Marta Stus
nr katalogowy: 50852
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
HUG AG zwiększa wydajność produkcji i efektywność kompletacji
nr katalogowy: 86238
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Chlebek św. Klemensa
Henryk Piesiewicz
Bogdan Mamaj
Andrzej Szydłowski.
nr katalogowy: 44369
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Nowoczesna piekarnia w starym opakowaniu
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 43749
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
XXXIV Konferencja w Krynicy Morskiej
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 77284
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Obliczanie ilości składników według receptury przy wytwarzaniu ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Zmiany, jakie nadchodzą z powodu Covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130781
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 54438
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Opole Lubelskie Piekarskie receptury - także sprzed lat
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 102522
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
O trzech takich, co ukradli... Irlandię
nr katalogowy: 93311
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Polskie termoolejowe piece piekarskie Termosystem – technologia przyszłości
nr katalogowy: 129963
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Nurkowski. Urządzenia piekarskie i cukiernicze – fakty i mity
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 133278
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Groch i soja jako dodatek wzbogacający wartość pokarmową w przemyśle piekarskim
Magdalena Sobolewska
Marek Śnieg
nr katalogowy: 144371
groch
soja
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
pea
soybean
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Pozyskiwanie nowych odbiorców na wyroby piekarskie
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 109058
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Strategia CSR w piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 121162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
OBLICZANIE ILOŚCI SKŁADNIKÓW WEDŁUG RECEPTURY PRZY WYTWARZANIU CIASTA.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 96410
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Europain - piekarskie inspiracje
nr katalogowy: 97769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Teraz jeszcze więcej innowacji!
Małgorzata Pielok
nr katalogowy: 86235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Srebrny Jubileusz AKO S.A
nr katalogowy: 103071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
XI Małopolskie Spotkanie Piekarzy i Cukierników Krynica 2017
Anna Korfel
nr katalogowy: 108440
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 82625
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Bezglutenowe wypieki na rynku amerykańskim
Bogdan Achremowicz
nr katalogowy: 86250
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
Marek Perzyński
nr katalogowy: 60048
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
Najnowsze inwestycje jesieni 2014, w kontekście roku poprzedniego
nr katalogowy: 89101
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wpływ ultradźwięków na cechy jakości żywności
Monika Radzymińska
Andrzej Wesołowski
Ewa Siemianowska
nr katalogowy: 117685
10.15199/65.2018.12.10
ultradźwięki
jakość sensoryczna
przetwory mięsne
produkty piekarskie
ultrasounds
sensory quality
meat products
bakery products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 105329
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Nasilenie prac montażowych na przełomie 2016/2017 r.
nr katalogowy: 104862
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Ocena farinograficzna w ofercie badań ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 81090
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Wydajność pieczywa parametr specyficzny dla rodzaju pieczywa i jego producenta (piekarni)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 56324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 4.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 95032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Piekarnia Cukiernia AK Otrębusy optymalizuje procesy poprzez wprowadzenie rozwiązania informatycznego CSB-System
Adam Steć
nr katalogowy: 93307
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Klasyfikacja pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127871
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Klasyfikacja pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
Owcze produkty spożywcze.Aspekty towaroznawcze
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 14961
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Konsumpcja pieczywa a substytuty produktowe
Małgorzata Zielińska
nr katalogowy: 110544
konsumpcja pieczywa
substytuty pieczywa
zachowania konsumenckie
cena pieczywa i substytutów
the bread consumption
the bread substitutes
the consumer behaviour
the price of the bread and of the substitutes
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
XIX ŚWIĘTO CHLEBA W GDAŃSKU w ramach 754. Jarmarku Dominikańskiego
Beata Marchand
nr katalogowy: 86416
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Gdańsk chlebem pachnący
Beata Marchand
nr katalogowy: 86234
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Zróżnicowanie cech reologicznych mąki pszennej w ostatnich latach
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 72900
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Wszystkie drogi prowadzą do ...Chłodnictwa
Małgorzata Majdan
nr katalogowy: 66208
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Metody wytwarzania ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta pszenne
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 128319
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Piekarstwo przyszłości
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 138262
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. III. Znaczenie badań sensorycznych w badaniach trwałości żywności
Wojciech Piasecki
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 92017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Nowy trend - produkty o niskim GI
nr katalogowy: 23754
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Krajalnica Weber 904 - najwyższa wydajność i wielofunkcyjność w plastrowaniu mięsa
nr katalogowy: 67061
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Biozasady
nr katalogowy: 115027
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH