Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-12
Zapomniane, a poszukiwane na rynku wędliny podrobowe
Adam Olszewski
nr katalogowy: 22713
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Targi MIĘSO I WĘDLINY 2008
nr katalogowy: 34315
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Targi MIĘSO I WĘDLINY 2008
nr katalogowy: 34314
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Wędliny dojrzewające w słońcu Podlasia
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 87963
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Półmisek wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72878
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Jakość jest trendy!
nr katalogowy: 73871
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Jakie wędliny najczęściej goszczą na Wielkanocnych stołach w poszczególnych regionach Polski?
nr katalogowy: 75370
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Wybrane targi dla branży spożywczej w 2009 r.
nr katalogowy: 41097
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Jak nazwać wędliny konfekcjonowane
Radosław Zieliński
nr katalogowy: 120390
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jakość wędlin podrobowych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 92043
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Wędliny na wielkanocny stół kupić czy zrobić samemu?
Joanna Żochowska-Kujawska
nr katalogowy: 90142
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Sprzedaż wędlin paczkowanych w sklepach małoformatowych
Elżbieta Szarejko
nr katalogowy: 147302
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-10
Mortadela - ciekawa propozycja dla polskich producentów
Michał Olkiewicz
Piotr Moch
nr katalogowy: 21557
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Wędliny podrobowe - tanio, smacznie, zdrowo
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 85728
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Aspekty jakości wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 77753
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-18
Wędliny niezwyczajne
Henryk Piekut
nr katalogowy: 54497
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-11
Ławeczka z torebki
fi
nr katalogowy: 5366
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Targi MIĘSO I WĘDLINY 2006
nr katalogowy: 16766
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Technologia osłonek w przemyśle mięsnym
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
Marta Kozak
nr katalogowy: 106580
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Aspekty nowoczesnej produkcji wędlin podrobowych
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 66661
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Przyprawy naturalne w przemyśle mięsnym
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 89080
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Sokołów w nowych opakowaniach
nr katalogowy: 152025
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Szyneczka, kiełbaska i pasztet idą w odstawkę?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 101620
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Nowe wymagania dotyczące znakowania pieczywa "luzem" i innych wyrobów nieopakowanych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 79459
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wędliny podrobowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 100639
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 99382
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Postęp w produkcji pasztetów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 31753
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Kronika
nr katalogowy: 27876
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Wartość odżywcza wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54645
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-4
METALBUD firma inżynierska
nr katalogowy: 24424
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Trunki do potraw świątecznych
winny maniak.
nr katalogowy: 40308
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Drobiowe - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 66309
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Produkty mięsne w atmosferze ochronnej
nr katalogowy: 83608
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
W stronę ekologii
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 66218
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Zajmujemy mocną pozycję na rynku tradycyjnym
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 152021
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 116747
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Żury, żurki, żureczki
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 75775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Maksymalna elastyczność i dokładność dostaw w zakładach przetwórstwa drobiu
nr katalogowy: 110162
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Gruczno pokazało kujawskie wyroby piekarskie
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 109920
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 85726
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
UPEMI - System QAFP rośnie w siłę!
nr katalogowy: 80017
OPAKOWANIE 2024-9
Nowoczesne opakowania – ochrona żywności i ekologia w jednym
nr katalogowy: 150696
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Wędliny paczkowane w sklepach małoformatowych i supermarketach – drobiowe czy wieprzowe?
ELŻBIETA SZAREJKO
nr katalogowy: 151149
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Osłonki do wędlin
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 72539
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Zależy nam na świadomych konsumentach
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 148315
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Konkurs
nr katalogowy: 49217
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
JAK POLACY KUPUJĄ WĘDLINY
nr katalogowy: 82080
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Polskie sposoby na rosyjskie embargo na owoce i warzywa
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 86167
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Kronika
nr katalogowy: 44263
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Kawa w wersji slow
nr katalogowy: 69079
CHŁODNICTWO 2013-9
Air Products pomaga polskim producentom żywności zaspokoić rosnące zapotrzebowanie na mrożone metodą IQF pojedyncze porcje mięsa, wędliny w plasterkach oraz dania gotowe
nr katalogowy: 79215
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Mały zakład z dużym potencjałem.
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 52224
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Charakterystyka oraz specyfika produkcji szynek surowo dojrzewających
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Filip Sadowski
nr katalogowy: 110532
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Diety mięsne i bezmięsne - korzyści i zagrożenia
Zuzanna Goluch -Koniuszy
nr katalogowy: 85730
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane parametry składu fizykochemicznego wędlin w aspekcie prozdrowotnym konsumentów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 124496
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Kronika
nr katalogowy: 42108
AURA 2009-3
Zanieczyszczenia i skażenie mięsa
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 42022
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
UPEM- Jakość jest sztuką, sztuka jakości!
nr katalogowy: 79530
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Jakość jest sztuką, sztuka jakości!
nr katalogowy: 79239
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Klipsik czy pętelka
Fabian Magda
nr katalogowy: 52217
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Na czym polega fenomen Whole Foods Market
Magdalena Mroczkowska
nr katalogowy: 55262
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Wspomnienie tradycyjnych smaków
Beata Żukowska
nr katalogowy: 54049
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Domowo, tradycyjnie i ze smakiem - mięso i wędliny premium na świąteczny stół Polaków
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 117808
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Wędliny wysokogatunkowe tendencje zmian jakościowych
Piotr Szymański
Aneta Kern-Jędrychowska
Jakub Kern-Jędrychowski
Piotr Moch
nr katalogowy: 64642
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Stosowanie komór klimatyzacyjnych w procesie dojrzewania wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 139145
komory klimatyzacyjne
dojrzewanie wędlin
parametry dojrzewania
temperatura
wilgotność względna powietrza
prędkość przepływu powietrza wędzarniczego
piroliza
wędzenie
climatic (maturing) chambers
meat products maturing rooms
maturing parameters
temperature
relative humidity of the air
air flow velocity
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Nastawieni na jakość!
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 50788
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Co dodać i z czym podać mięso i wędliny
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 50785
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Aktualności
nr katalogowy: 49789
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Jaka czeka przyszłość ekologiczne mięso i wędliny?
nr katalogowy: 80779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Enzymy - bez których nie ma ani chleba ani bułeczek
Andrzej Dadas
nr katalogowy: 44964
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Zakład Mięsny "Smak-Eko"w Górnie
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 44261
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Klient i załoga są dla nas najważniejsi!
nr katalogowy: 46323
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
PEKPOL Ostrołęka - tradycja dobrego smaku
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 73020
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Złotnicka Premium
nr katalogowy: 54650
AURA 2024-4
Mikroplastik jest wszędzie
Elaina ZACHOS
nr katalogowy: 148181
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 40681
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Wędliny po żydowsku
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 45682
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Dokąd zmierza przemysł mięsny?
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 42884
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Prywatna pochwała domowej kiełbasy
Marzena Rutkowska
nr katalogowy: 42097
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-12
Firma z sercem
Barbara Czarnecka
nr katalogowy: 64516
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Pieczywo w diecie ucznia
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 79465
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Synchronizacja danych - bezpieczny produkt, mniejsze koszty
Anna Połczyńska
nr katalogowy: 115604
OPAKOWANIE 2019-1
Dni Otwarte w Ulma Packaging Polska
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 118296
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Retrospektywne spojrzenie na kształtowanie jakości wędlin
Adam Olszewski
nr katalogowy: 61128
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Sprzedaż wędlin stałowagowych przed świętami
Piotr Gawin
nr katalogowy: 147897
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Dodatki naturalne przedłużające trwałość mięsa i wędlin
Agnieszka Starek
nr katalogowy: 129217
jakość żywności
mięso i wędliny
naturalne przeciwutleniacze
food quality
meat and its product
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Skuteczna integracja "w chmurze"
Adam Steć
Arkadiusz Krzywiński
nr katalogowy: 101719
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Sklepy mięsne: decyduje jakość i świeżość
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 150471
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Mobilna energia chłodnicza od Aggreko - zastosowania
nr katalogowy: 106010
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wędliny premium ZM Henryka STOKŁOSY
Joanna Miazek
nr katalogowy: 88585
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Łukowska spiżarnia zapełniona po brzegi
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 71049
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Formowanie półprzetworów i przetworów mięsnych
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 57877
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Preferencje konsumenckie przy wyborze i zakupie wędlin podrobowych
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Iwona Baryczka
nr katalogowy: 72541
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Nowoczesny magazyn logistyczny w ZM Gzella - gwarancja bezbłędnych dostaw i pewnego pochodzenia wyrobów
nr katalogowy: 76754
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Wino i potrawy (c.d.)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 51674
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Ze starej wędzarni...
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 55986
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Słowenia - kraj w winie rozkochany
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 120496
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
W przedszkolnej kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 119626
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Sery, wędliny i ciastka
nr katalogowy: 97873
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Apetyczny boczek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 70509
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Od polskiego rolnika do Twojego koszyka
Bogdan Nowak
nr katalogowy: 68048
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Kronika
nr katalogowy: 56902
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Rekordowa edycja!
nr katalogowy: 55345
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Biszkopty jarosławskie - tradycyjnie od 134 lat
Iwona Oleniuch
nr katalogowy: 54832
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Chleb zdrowy czy tani
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 90799
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Technologiczne aspekty produkcji wędlin premium
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 83130
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 102866
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Nadziewanie farszów mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 90910
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
EKSPORT WARUNKIEM ROZWOJU POLSKIEJ BRANŻY MIĘSNEJ
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 151147
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Ocena zawartości glutenu w wybranych produktach specjalnego żywieniowego przeznaczenia
Anna Wojtasik
nr katalogowy: 60687
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Jakość krajowych i importowanych wędlin klasy premium
Mariusz Florek
Piotr Domaradzki
Piotr Skałecki
Agnieszka Wrona
nr katalogowy: 77433
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Stabilność aromatu w żywności o zmniejszonej ilości tłuszczu
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 51870
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Coraz zdrowsza wieprzowina
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97165
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Opakowania dla przemysłu mięsnego
Halina Makała
nr katalogowy: 90912
OPAKOWANIE 2015-4
Etykieta pomaga kreować markę
ANDRZEJ KORNACKI
nr katalogowy: 90868
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Jakość szynek surowo dojrzewających
Halina Makała
Monika Foltyn
nr katalogowy: 89622
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Zakupy kiełbas - gdzie, jakie, za ile
GRZEGORZ MECH
nr katalogowy: 148317
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Histamina w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 105772
10.15199/65.2017.4.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Marnowanie żywności w sieciach handlowych
Bartłomiej Kulisz
nr katalogowy: 114463
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Karageny w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 85159
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Dla samego znaku nikt nic nie kupi - stwierdza Andrzej Gantner, dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności ZP, w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 63174
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Detekcja metali w surowcach i przetworach mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 60576
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Charakterystyka wybranych czynników wpływających na jakość kiełbas surowych
Agnieszka Kalinowska-Dohojda
Teresa Banaszkiewicz
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 58467
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Osłonki wędliniarskie - składnik produktu czy opakowanie?
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 102457
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Papiernicze nowinki prasowe z lat 30. XX wieku. Cz. 1.
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 137716
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Papiernicze nowinki prasowe z lat 30. XX wieku. Cz. 1.
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 137716
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Mikotoksyny w ziarnie i co dalej?
Ludwik Czerwiecki
nr katalogowy: 106427
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Aktywność wody produktów mlecznych. Cz. II
Michał A. Olkowski
Antoni Pluta
Anna Berthold-Pluta
Jolanta Wiska
nr katalogowy: 67523
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Tradycyjne wyroby mięsne wysokiej jakości
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 66707
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Znakowanie mięsa i jego przetworów wymagania przepisów prawnych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 58461
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Syntetyczne osłonki w technologii wyrobów wędliniarskich
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 126413
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Obniżanie zawartości soli w wyrobach - tendencja czy stały trend
Halina Makała
nr katalogowy: 96232
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-4
Kody kreskowe i ich czytniki
nr katalogowy: 53852
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Nowe zasady. Zdrowa dieta(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 98395
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Rozdzielność asortymentowa w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 133029
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
AURA 2023-11
Jakie mamy preferencje wobec ochrony środowiska?
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 145937
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Pozostałości z przetwórstwa owoców i warzyw wykorzystywane w produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147902
pozostałości poprodukcyjne
przetwórstwo
owoce i warzywa
jakość mięsa
post-production residues
processing
fruit and vegetables
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Higienizacja komór wędzarniczych
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111092
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Żywność tradycyjna klasy premium na święta Bożego Narodzenia
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
Sylwia Przybylska
nr katalogowy: 111085
święta Bożego Narodzenia
karp
wędliny premium
gęsina
wartość odżywcza drobiu
Christmas
carp
premium meats
goose
nutritional value of poultry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Aspekt ekonomiczny Marnotrawienie żywności w Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 110542
10.15199/65.2017.11.1
marnotrawienie żywności
koszty
gospodarstwa domowe
wydatki
food waste
costs
households
expenditur
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Zmiany w spożyciu mięsa w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 146030
10.15199/65.2023.11.1
mięso
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
meat
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Nowa technologia zagospodarowania wieprzowych pozostałości poubojowych
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 150475
głowa wieprzowa odkostniona mechanicznie
technologia separacji
mrożenie
jakość
zagospodarowanie odpadu
frozen mechanically separated pig's head
separation technology
quality
waste management
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Problem marnotrawstwa żywności na przykładzie wyrobów mięsnych – analiza problemu na obszarze województwa lubelskiego
Agnieszka DUDZIAK
Beata PAĆKOWSKA
nr katalogowy: 151153
żywność
marnotrawstwo
rynek mięsa i wędlin
konsument
sieci handlowe
food
waste
meat and cold cuts market
consumer
retail chains
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH