Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
O marnotrawstwie w literaturze nauk o zarządzaniu
Iwona BURKA
nr katalogowy: 69438
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-10
Nadmierne zużycie energii w budownictwie
nr katalogowy: 10723
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
My wiemy, że głód i marnotrawstwo żywności to ten sam problem
nr katalogowy: 14163
OPAKOWANIE 2016-3
Innowacyjność w walce z marnowaniem żywności
nr katalogowy: 97988
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-7
Użyteczność ocen pracowniczych w ograniczeniu marnotrawstwa w administracji publicznej
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 108408
10.15199/48.2017.7.2
marnotrawstwo
administracja publiczna
ocena pracownika
loss
public administration
staff assessment
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-6
Efekty - defekty
nr katalogowy: 24935
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zero waste a gastronomia
Danuta Kołożyn-Krajewska
Beata Bilska
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 125917
marnotrawstwo żywności
zakłady gastronomiczne
usługi hotelarsko-gastronomiczne
food waste
foodservice establishments
hospitality and foodservice industry
OPAKOWANIE 2012-1
Większe opakowanie czyni różnicę
nr katalogowy: 65321
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Marnowanie żywności - jak je ograniczać?
nr katalogowy: 121102
AURA 2023-3
Czy mamy kryzys wodny?
Jan Leśniewski
nr katalogowy: 142194
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-1
VIII Dni Oszczędzania Energii
nr katalogowy: 57794
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-6
Kto to ocali
nr katalogowy: 125500
OPAKOWANIE 2021-1
Lepsze właściwości barierowe w opakowaniach do żywności
nr katalogowy: 130156
CHŁODNICTWO 2023-1
Lodówki zasilane energią słoneczną w krajach rozwijających się, mogą zmniejszyć głód i spowolnić zmiany klimatu
Mohan Ganguly
nr katalogowy: 141996
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Analiza strat i marnotrawstwa żywności w sektorze mięsnym
nr katalogowy: 125179
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-4
Negatywna strona transformacji
Kazimierz Kubiak
nr katalogowy: 67924
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Marnowanie żywności – większości strat w produkcji można uniknąć
nr katalogowy: 130113
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji piekarsko-cukierniczej
Sylwia Łaba
Robert Łaba
nr katalogowy: 125297
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Marnotrawstwo żywności w kontekście problemów ze sprzedażą polskich jabłek
Milena Lipińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 95650
10.15199/64.2015.11-12.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Agnieszka Ognik
Robert Łaba
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 125036
10.15199/65.2020.2.6
straty i marnotrawstwo żywności
sektor rybny
zapobieganie stratom
produkty uboczne
food loss and waste
fishing industry
loss prevention
by-products
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Skala i powody marnotrawstwa wody w wodociągach wiejskich
Tomasz Bergel
nr katalogowy: 46657
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Marnowanie żywności – większości strat w produkcji można uniknąć
nr katalogowy: 130113
AURA 2023-3
Czy mamy kryzys wodny?
Jan Leśniewski
nr katalogowy: 142194
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
OPAKOWANIE 2022-1
Jednolita symbolika może podnieść poziom recyklingu
nr katalogowy: 136025
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-19
Tak czy nie dla energetyki jądrowej?
Marek Bielski
nr katalogowy: 86528
AURA 2020-11
Straty i marnotrawstwo żywności w Polsce. Skala i przyczyny problemu
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 128915
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Problematyka marnotrawstwa żywności w Polsce
Agnieszka Dudziak
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 146434
10.15199/65.2023.12.2
marnotrawstwo
żywność
zachowania konsumentów
świadomość ekologiczna
waste
food
consumer behaviour
environmental awareness
AURA 2014-2
Potrzeba współdziałania
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 82235
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-3
BIM - wyzwania w obszarze Prawa budowlanego oraz Ustawy o zamówieniach publicznych
Piotr Miecznikowski
nr katalogowy: 83216
CHŁODNICTWO 2023-1
Lodówki zasilane energią słoneczną w krajach rozwijających się, mogą zmniejszyć głód i spowolnić zmiany klimatu
Mohan Ganguly
nr katalogowy: 141996
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Źródła marnotrawstwa na budowie
Edyta Plebankiewicz
Ewelina Mitera
nr katalogowy: 99337
10.15199/33.2016.06.81
CHŁODNICTWO 2024-6
Rewolucja w dziedzinie przechowywania żywności
nr katalogowy: 151957
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zbóż konsumpcyjnych
Sylwia Łaba
Grażyna Cacak-Pietrzak
Krystian Szczepański
Alicja Sułek
nr katalogowy: 124784
straty żywności
marnotrawstwo żywności
zboża konsumpcyjne
produkcja podstawowa
food loss
food waste
consumer cereals
primary production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Straty w łańcuchu mleczarskim
Renata Grochowska
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 95673
10.15199/65.2015.12.1
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Wpływ awarii maszyn na montaż stolarki aluminiowej w systemie Just-in-Time
Blanka Winiecka-Kowalczyk
Piotr Nowotarski
Roman Milwicz
Natalia Wojciuk
nr katalogowy: 99339
10.15199/33.2016.06.83
AURA 2019-3
Marnowanie żywności a zmiany klimatyczne Wyrzucamy na potęgę
nr katalogowy: 119042
GOSPODARKA WODNA 2015-12
Wymagania wodne ekosystemów zależnych od wód jako podstawa określenia przepływów nienaruszalnych/środowiskowych Część I- Koncepcja
DOROTA PUSŁOWSKA-TYSZEWSKA
MAREK RYCHARSKI
nr katalogowy: 95560
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Ograniczenie strat i marnotrawstwa żywności
Milena Lipińska
Małgorzata Wrzosek
Beata Bilska
Karol Krajewski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102262
10.15199/65.2016.11.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Ramowe zasady implementacji metody 5S w laboratorium chemicznym
Bożena Gajdzik
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 96611
10.15199/62.2016.2.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
PROCEDURA MOST jako narzędzie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w zakładach mięsnych
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
DANUTA Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 135930
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Czy stać nas na marnowanie żywności?
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 71985
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Problem marnotrawstwa żywności na przykładzie wyrobów mięsnych – analiza problemu na obszarze województwa lubelskiego
Agnieszka DUDZIAK
Beata PAĆKOWSKA
nr katalogowy: 151153
żywność
marnotrawstwo
rynek mięsa i wędlin
konsument
sieci handlowe
food
waste
meat and cold cuts market
consumer
retail chains
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Implementation of WSN based Smart Irrigation System
Emad Ahmed Mohammed
Hakam Marwan Zaidan
Zaid Ghanim Mohammed
nr katalogowy: 143737
10.15199/48.2023.06.06
WSN
ZigBee
XBee
irrigation
WSN – wireless sensor network
ZigBee
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Implementation of WSN based Smart Irrigation System
Emad Ahmed Mohammed
Hakam Marwan Zaidan
Zaid Ghanim Mohammed
nr katalogowy: 143737
10.15199/48.2023.06.06
WSN
ZigBee
XBee
irrigation
WSN – wireless sensor network
ZigBee
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-10
Węzłowe i strefowe rozwiązania modelu rynku energii elektrycznej
Maksymilian PRZYGRODZKI
Rafał GWÓŹDŹ
Łukasz WAKULIŃSKI
nr katalogowy: 122724
10.15199/48.2019.10.21
rynek energii elektrycznej
model strefowy
model węzłowy
koszty funkcjonowania systemu.
electricity market
zonal model
nodal model
system operation costs.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-11
Ekonomiczne aspekty wielożyłowego walcowania prętów żebrowanych z zastosowaniem nowego układu wykrojów rozcinających
Dominika STRYCHARSKA
nr katalogowy: 117367
10.15199/24.2018.11.5
wykroje rozcinające
zużycie walców
parametry siłowo-energetyczne
koszty
MES
slitting passes
wear of rollers
energy-force parameters
costs
FEM
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Analiza ekonomiczna wybranych technologii produkcji metanolu i paliw ciekłych z gazu naftowego
Joanna Bigda
Tomasz Billig
Józef Popowicz
Tomasz Chmielniak
nr katalogowy: 126673
10.15199/62.2020.6.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Analiza ekonomiczna wybranych technologii produkcji metanolu i paliw ciekłych z gazu naftowego
Joanna Bigda
Tomasz Billig
Józef Popowicz
Tomasz Chmielniak
nr katalogowy: 126673
10.15199/62.2020.6.10
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
Dydaktyczne stanowisko programowania programowalnych sterowników logicznych PLC
Paweł Sobczak
Robert Cieślak
Kamil Łodygowski
Mikołaj Kłakulak
Mikołaj Koło
Filip Szafraniak
nr katalogowy: 145059
dydaktyka
programowanie
PLC
stanowisko dydaktyczne
automatyka
didactics
programming
PLC
didactic station
automatics
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-12
Właściwości barierowe współczesnych materiałów opakowaniowych
JANINA LEK S-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 117723
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Ocena stopnia zaangażowania przedsiębiorstw związanych z branżą spożywczą w praktyki na rzecz ograniczenia strat i marnowania żywności
Agnieszka Tyburcy
Wioletta Sobocińska
nr katalogowy: 146891
10.15199/65.2024.1.5
straty i marnowanie żywności
przedsiębiorstwa handlowe
przedsiębiorstwa produkcyjne
raporty Forum Odpowiedzialnego Biznesu
food losses and waste
commercial enterprises
production enterprises
reports of the Responsible Business Forum
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH