Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Preferencje konsumenckie przy wyborze i zakupie wędlin podrobowych
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Iwona Baryczka
nr katalogowy: 72541
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Nowoczesne metody utrzymywania świeżości mięsa i wędlin
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 83741
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Jakość krajowych i importowanych wędlin klasy premium
Mariusz Florek
Piotr Domaradzki
Piotr Skałecki
Agnieszka Wrona
nr katalogowy: 77433
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Mocne własne marki detalistów w kategorii mięsa i wędlin
Grzegorz Mech
nr katalogowy: 151604
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
XXXIX DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
Piotr Szymański
nr katalogowy: 77440
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Przyszłość zapowiada się kłopotliwie - stwierdza Andrzej Pisula, profesor technologii mięsa w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 67046
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
Wiadomości
nr katalogowy: 138117
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Co piszą inni
nr katalogowy: 27874
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
PEK LIMAR zdobywa rynek jakością produktów
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 61715
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 87478
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
ZIELIŃSCY z Kwidzynia
nr katalogowy: 36092
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Wędzenie w produkcji wędlin surowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 152031
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Synchronizacja danych - bezpieczny produkt, mniejsze koszty
Anna Połczyńska
nr katalogowy: 115604
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Mleczne, gotowe do pieczenia prosię firmy duillard et Fils gwarancją udanej biesiady
nr katalogowy: 1721
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Wpływ dodatku transglutaminazy i fosforanów na jakość szynki z kurcząt
Aneta Cegiełka
Renata Gzocha
Jan Mroczek
nr katalogowy: 1621
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Konkurs
nr katalogowy: 49217
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Charakterystyka wybranych czynników wpływających na jakość kiełbas surowych
Agnieszka Kalinowska-Dohojda
Teresa Banaszkiewicz
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 58467
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 85726
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Aspekty nowoczesnej produkcji wędlin podrobowych
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 66661
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 146995
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Wędliny wysokogatunkowe tendencje zmian jakościowych
Piotr Szymański
Aneta Kern-Jędrychowska
Jakub Kern-Jędrychowski
Piotr Moch
nr katalogowy: 64642
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Mieszanki funkcjonalne. Część 2
Jerzy WAJDZIK
nr katalogowy: 151150
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Opakowania aktywne i inteligentne - nowe spojrzenie w przyszłość
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 33849
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
KRONIKA
nr katalogowy: 65240
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Powiew nowości
nr katalogowy: 51622
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
XLIX DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 114582
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Mięso w mięsie
nr katalogowy: 78862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Azotany pod lupą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 72211
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Pieprz w przetwórstwie mięsa - właściwości i alternatywne rozwiązania
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 94529
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
XLVII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 106588
AURA 2009-3
Zanieczyszczenia i skażenie mięsa
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 42022
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
Wiadomości
nr katalogowy: 138117
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Opakowanie musi umożliwiać właściwą prezentację produktu - podkreśla Zbigniew Zdunek, prezes zarządu MULTIVAC Sp. z o.o. oddziału w Polsce firmy MULTIVAC Sepp Haggenmueller G mbH & Co.KG, w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 66935
CHŁODNICTWO 2013-9
Air Products pomaga polskim producentom żywności zaspokoić rosnące zapotrzebowanie na mrożone metodą IQF pojedyncze porcje mięsa, wędliny w plasterkach oraz dania gotowe
nr katalogowy: 79215
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Klient i załoga są dla nas najważniejsi!
nr katalogowy: 46323
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
XLIII Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 92054
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Szynka wielkanocna w tradycji polskiej
Jerzy Denaburski
nr katalogowy: 42095
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Wiadomości ● wydarzenia
nr katalogowy: 133021
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
XXXVII Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 68849
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Dni Przemysłu Mięsnego WIOSNA 2019
nr katalogowy: 120756
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Dni Przemysłu Mięsnego WIOSNA 2019
nr katalogowy: 120755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Wydarzenia Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 53805
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Półmisek wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72878
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
PHU ADAM od sklepu do koncernu mięsnego
Magdalena Borek-Daruk
Wioletta Kłopotek
nr katalogowy: 84418
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Wielkie otwarcie PINI POLSKA, czyli "z ziemi włoskiej do Polski"
nr katalogowy: 90919
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Inauguracja kampanii UPEMI "QAFP na obcasach"
nr katalogowy: 80791
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-9
Ekspozycja mięsa i wędlin w ladzie chłodniczej
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 54305
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO po raz 52
nr katalogowy: 123992
OPAKOWANIE 2023-2
Dobre, bo polskie – powstanie marki Dolina Dobra
nr katalogowy: 142054
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
XXXVIII Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 73868
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Masowanie mięsa z wykorzystaniem ultradźwięków
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 104730
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Wykorzystanie surowców kolagenowych w przemyśle mięsnym (część II)
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 86269
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Przegląd innowacyjnych rozwiązań w procesie rozdrabniania mięsa
Marek Szeląg
nr katalogowy: 84410
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Wędliny paczkowane w sklepach małoformatowych i supermarketach – drobiowe czy wieprzowe?
ELŻBIETA SZAREJKO
nr katalogowy: 151149
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
XLII Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 89086
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Światowy rynek drobiu a globalna konkurencja
Grzegorz Dybowski
nr katalogowy: 69900
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
EKSPORT WARUNKIEM ROZWOJU POLSKIEJ BRANŻY MIĘSNEJ
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 151147
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 88586
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Wartość odżywcza wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54645
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
KRONIKA
nr katalogowy: 78764
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Efektywnie i przejrzyście
nr katalogowy: 60578
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Produkcyjne i poprodukcyjne kształtowanie barwy wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130134
barwa wędlin surowych dojrzewających
barwniki hemowe
przemiany barwników hemowych
wybarwienie peklownicze
wędzenie
dojrzewanie
aged raw cured meats colour
heme pigments
heme pigments changes
cured meat colour
smoking
aging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Przyprawy naturalne w przemyśle mięsnym
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 89080
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wędliny premium ZM Henryka STOKŁOSY
Joanna Miazek
nr katalogowy: 88585
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Czy zawsze DNA drobiowe w produkcie wieprzowym oznacza zafałszowanie produktu?
Paweł Borek
nr katalogowy: 132239
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 146357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Konsument na rynku mięsa i jego przetworów
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 20838
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Kronika
nr katalogowy: 42108
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Perspektywy stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 117811
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Rynek wołowiny w Polsce
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 38220
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Mobilna energia chłodnicza od Aggreko - zastosowania
nr katalogowy: 106010
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Kształtowanie się cen skupu i zbytu jagnięciny w Polsce
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16674
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Nowe wymagania UE dotyczące zanieczyszczeń mięsa i wędlin WWA
Piotr Szymański
Andrzej Borys
nr katalogowy: 77431
CHŁODNICTWO 2019-5
Meble chłodnicze do ekspozycji mięsa i wędlin
Magdalena Borek-Daruk
Kinga Borek
nr katalogowy: 123143
10.15199/8.2019.5.3
lada chłodnicza
agregat chłodniczy
wydajność chłodnicza
ekspozycja mięsa i wędlin
cooling counter
cooling aggregate
cooling capacity
exposure of meat and sausages
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
XLVIII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 111835
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jakość wędlin podrobowych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 92043
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Jaka czeka przyszłość ekologiczne mięso i wędliny?
nr katalogowy: 80779
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Aktualne wymagania krajowe dotyczące stosowania dozwolonych substancji dodatkowych
Piotr Szymański
nr katalogowy: 42099
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Walory kulinarne polskiej wieprzowiny
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 92044
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Rynek mięsa produkcja rośnie - opłacalność niekoniecznie
ROBERT MROCZEK
nr katalogowy: 33810
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Z życia Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego - Walne Zebranie Członków UPPCH
Janina Jędrzejewska
nr katalogowy: 96529
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2021 r.
Robert Mroczek
nr katalogowy: 134364
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wiadomości
nr katalogowy: 139140
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Aspekty jakości wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 77753
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Znaczenie promocji towarowej na rynku mięsa wieprzowego
Monika Świątkowska
Karol Krajewski
nr katalogowy: 82089
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Zawartość fosforu (dodanego) w aspekcie stosowania mięsa odkostnionego mechanicznie jako surowca w przemyśle mięsnym
Hanna Wachowska
nr katalogowy: 83236
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Nowości
nr katalogowy: 46589
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Musimy być wizjonerami - podkreśla Witold Choiński, prezes zarządu Związku "Polskie Mięso", w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk i Małgorzatą Witek
nr katalogowy: 68039
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2011 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 63180
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-6
Co piszą inni
nr katalogowy: 26947
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Wartość odżywcza i zastosowanie mięsa króliczego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 94534
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Jakość szynek surowo dojrzewających
Halina Makała
Monika Foltyn
nr katalogowy: 89622
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Sukces walki z zarazą, pomór świń znika z Polski
nr katalogowy: 128142
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 88435
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Nowoczesność wsparta tradycją
nr katalogowy: 78861
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Zmiany w produkcji mięsa jagnięcego w UE
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 106583
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Preparaty dymu wędzarniczego - większe możliwości
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 55982
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Gastronomiczne eskapady
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 124235
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Rozwój rynku mięsnego w Polsce w 2018 r.
Marzena Trajer
nr katalogowy: 119689
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Technologiczne aspekty procesu zamrażania i rozmrażania mięsa a jego jakość
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 45675
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 125593
10.15199/65.2020.3.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Zastosowanie dodatków funkcjonalnych w restrukturyzacji mięsa wołowego
Marek Cierach
Katarzyna Bieck
nr katalogowy: 55978
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Rynek mięsa i jego przetworów
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego
Robert Mroczek
nr katalogowy: 112852
10.15199/65.2018.3.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 2021
nr katalogowy: 135053
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
XLIV Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 96236
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2012 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 71996
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2010 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 54647
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
KOWALCZYK - Naszą pasją jest wołowina!
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 69412
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Limitowanie azotanów w produktach mięsnych
Adam Kostecki
nr katalogowy: 128139
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Sprzedajemy poprzez doradztwo - rozmowa z Joanną Jaworską, prezesem firmy DESPOL
nr katalogowy: 48690
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
OCENA MOŻLIWOŚCI TWORZENIA BARWY PEKLOWNICZEJ Z WYKORZYSTANIEM SUSZY OWOCOWO-WARZYWNYCH
ADAM KOSTECKI
nr katalogowy: 145947
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Mięso alpak – wartość odżywcza i spożycie na świecie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 126416
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wędliny podrobowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 100639
CHŁODNICTWO 2005-9
Pakowanie i przechowywanie wędlin w modyfikowanej atmosferze (MAP)
Lucjan Krala
Anna Kułagowska
nr katalogowy: 8700
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Ocena efektywności handlu zagranicznego mięsem i jego przetworami w latach 2009-2013
Marian Winiarski
nr katalogowy: 88581
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Jakość mięsa drobiowego podczas zamrażania i zamrażalniczego przechowywania
Iwona Chwastowska –
Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 77749
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Współczesne możliwości zastosowania probiotyków w przemyśle mięsnym
Michał Gośliński
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 121376
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Sztuczne mięso - nowe wyzwania i dylematy
Halina Makała
nr katalogowy: 147901
mięso
hodowla komórkowa mięsa
inżynieria tkankowa
meat
cell culture of meat
tissue engineering techniques
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Środki funkcjonalne w produkcji wędlin
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 94527
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Niech jagnięcina zagości na polskich stołach - namawia Roman Niżnikowski, przewodniczący komisji zarządzającej Funduszem Promocji Mięsa Owczego, w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 64452
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Rynek wieprzowiny szansą polskiego rolnictwa
nr katalogowy: 33855
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Żywność wygodna w sektorze mięsnym
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 25471
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Rozdrobnią każdy produkt
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 62222
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Klipsik czy pętelka
Fabian Magda
nr katalogowy: 52217
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Sprzedaż wędlin stałowagowych od stycznia do maja 2024 roku
PIOTR GAWIN
nr katalogowy: 149624
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Pakowanie wędlin i przetworów mięsnych
nr katalogowy: 29839
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Temperatura w sklepie mięsnym i wyzwania z tym związane
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 132237
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Zależy nam na świadomych konsumentach
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 148315
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Liderzy przetwórstwa produktów zwierzęcych
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 42532
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Mirosław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59758
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-6
Stabilizacja farszów w produkcji wędlin
Dariusz Cieszyński
Marcin Szmajter
nr katalogowy: 26944
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Charakterystyka oraz specyfika produkcji szynek surowo dojrzewających
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Filip Sadowski
nr katalogowy: 110532
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Jak nazwać wędliny konfekcjonowane
Radosław Zieliński
nr katalogowy: 120390
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Zakupy kiełbas - gdzie, jakie, za ile
GRZEGORZ MECH
nr katalogowy: 148317
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Sektor drobiarski liderem polskiej gospodarki żywnościowej
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 90140
10.15199/65.2015.3.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Pork Quality System - wieprzowina ze znakiem jakości
nr katalogowy: 63770
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-1
Konsumpcja wędlin - spożycie,preferencje, czynniki wyboru
Marlena Piekut
nr katalogowy: 32567
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Metody pakowania mięsa i wyrobów mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Daniel Tokarski
Izabela Adamowicz-Łogwińska
nr katalogowy: 116035
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Osłonki do wędlin
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 72539
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Międzynarodowy handel mięsem
nr katalogowy: 34317
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Wymogi eksportowe do USA
nr katalogowy: 94536
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Postęp techniczny w konstrukcji maszyn i urządzeń do obróbki cieplnej w przemyśle mięsnym
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Edward Lesiak
nr katalogowy: 37281
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Majerowicz" przykładem rozwoju sektora przetwórczego
Damian Knecht
Przemysław Zelek
nr katalogowy: 24117
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Mięsne innowacje
nr katalogowy: 78778
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Wpływ częściowej zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Elżbieta Piotrowska
Barbara Szczepaniak
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 38217
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wpływ zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Barbara Szczepaniak
Elżbieta Piotrowska
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 37278
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. I
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 96820
10.15199/65.2016.2.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Porównanie dokładności pomiarów zawartości tłuszczu w mięsie wieprzowym dokonanych różnymi analizatorami
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 100640
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Wykorzystanie naturalnych substancji klejących do wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Kamil Wilczyński
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 109654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Znakowanie mięsa i jego przetworów wymagania przepisów prawnych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 58461
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Branża mięsna podsumowanie, perspektywy
Grzegorz Rykaczewski
nr katalogowy: 147300
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Domowo, tradycyjnie i ze smakiem - mięso i wędliny premium na świąteczny stół Polaków
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 117808
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Rynek mięsa w Unii Europejskiej: powrót do stabilności
nr katalogowy: 151603
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wiadomości
nr katalogowy: 139140
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Wołowina kulinarna QMP kontra wołowina nieznanej jakości
nr katalogowy: 67962
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Jakość powierzchni magazynowych w przemyśle mięsnym
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 131403
magazynowanie
powierzchnia
jakość
storage
surface
quality
CHŁODNICTWO 2019-2
Ekonomiczno-energetyczna analiza procesu chłodzenia półtusz wieprzowych
Mateusz Marcinkowski
nr katalogowy: 120112
10.15199/8.2019.2.2
półtusze wieprzowe
instalacje chłodnicze
metody chłodzenia
amoniak
pig carcasses
cooling instalations
cooling methods
ammonia
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2015 r.
Robert Mroczek
nr katalogowy: 94530
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Higiena pracowników w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 131406
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Wiadomości
nr katalogowy: 102453
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi1 w 2017 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 112890
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Sprzedaż wędlin stałowagowych przed świętami
Piotr Gawin
nr katalogowy: 147897
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Produkty mięsne w atmosferze ochronnej
nr katalogowy: 83608
GOSPODARKA WODNA 2022-5
INFORMACJE I NOWOŚCI
Katarzyna Tyczko
Robert Radziszewski
nr katalogowy: 137586
CHŁODNICTWO 2018-6
Wpływ rodzaju systemu pakowania na jakość mięsa po procesie zamrażalniczego przechowywania
Krzysztof Dasiewicz
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Łukasz Staśkiewicz
nr katalogowy: 117864
10.15199/8.2018.6.5
mięso wieprzowe
kwasy tłuszczowe
tłuszcz
mrożenie
pakowanie
pork
fatty acids
fat
freezing
packing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 33826
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Drób z Certyfikatem QAFP, a dynamiczny rozwój polskiego drobiarstwa
Czesław Brzozowski
nr katalogowy: 93165
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2016 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 101642
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Ocena ryzyka zawodowego dla prac przy maszynach w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 100641
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Rozmowa z Łukaszem Dominiakiem Dyrektorem Generalnym KRD-IG
nr katalogowy: 103662
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Bezpieczeństwo pracy przy obsłudze maszyn w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 85160
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Szyneczka, kiełbaska i pasztet idą w odstawkę?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 101620
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Technologiczne aspekty produkcji wędlin premium
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 83130
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Rynek żywności ekologicznej na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 123988
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
ROZMOWA MIESIĄCA
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 148718
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Jubileusz grupy SOKOŁÓW – 20 lat rozwoju i inwestycji
nr katalogowy: 128137
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-4
Dziczyzna - jako źródło zdrowej żywności (część II)
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 97947
OPAKOWANIE 2011-8
System kontroli rentgenowskiej do produktów spożywczych
nr katalogowy: 61737
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Produkty firmy WEBER
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 56893
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Mikroflora próżniowo pakowanych produktów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 68044
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Pozyskiwanie oraz charakterystyka jakości mięsa krokodyla
nr katalogowy: 132240
krokodyl
pozyskiwanie
jakość mięsa
crocodila
obtaining
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Światowy rynek mięsa – prognozy
nr katalogowy: 148719
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Przegląd oferty rynkowej nastrzykiwarek i masownic
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 90202
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Wybrane grzyby strzępkowe w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 131852
grzyby strzępkowe
zanieczyszczenie
mykotoksyny
Penicillium nalgiovense
filamentous fungi
contamination
mycotoxins
Penicillium nalgiovense
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH