Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Poziom wybranych makroelementów oraz selenu w siarze krów w zależności od ich wieku oraz liczby komórek somatycznych
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Monika Kowalska-Góralska
nr katalogowy: 68186
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Rynek mleka na progu 2011 r.
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 58460
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Tendencje rozwojowe bazy surowcowej polskiego przemysłu mleczarskiego
Piotr SZAJNER
nr katalogowy: 150984
10.15199/65.2024.10.2
przemysł mleczarski
chów krów
produkcja mleka
skup mleka
dairy sector
cow breeding
milk production
milk procurement market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Tendencje rozwojowe bazy surowcowej polskiego przemysłu mleczarskiego
Piotr SZAJNER
nr katalogowy: 150984
10.15199/65.2024.10.2
przemysł mleczarski
chów krów
produkcja mleka
skup mleka
dairy sector
cow breeding
milk production
milk procurement market
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
System automatycznej oceny stanu zdrowia krów mlecznych
Mariusz PROROK
Paweł KNAPKIEWICZ
Jędrzej JAŚKOWSKI
Jan DZIUBAN
nr katalogowy: 72333
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Technological parameters of milk depending on the cow housing system, nutrition system, age and number of somatic cells. Parametry technologiczne mleka w zależności od systemu utrzymania i żywienia, wieku krów oraz liczby komórek somatycznych
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Joanna Tumanowicz
nr katalogowy: 77357
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Spis treści
nr katalogowy: 57036
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Koszty pokryć dachowych i systemów odwodnień
H. Rusiński
nr katalogowy: 2594
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-3
Produkcja wełny w Polsce i na świecie
T.Rokicki
nr katalogowy: 13643
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Dry distillers grains with solubles from bioethanol production as a dietary additive used in feeding ruminants. Suszony wywar z procesu wytwarzania bioetanolu z kukurydzy jako dodatek paszowy stosowany w żywieniu przeżuwaczy
Andrzej Zachwieja
Robert Kupczyński
Rafał Bodarski
Katarzyna Paczyńska
Dorota Miśta
Ewa Pecka
Wojciech Zawadzki
Joanna Tumanowicz
Maciej Adamski
nr katalogowy: 77350
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-20
Radosław Michał Brzozowski
hp
nr katalogowy: 5558
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Sole potasu, wapnia i magnezu niezbędne w regulacji bilansów kationowo-anionowych pasz i dawek TMR
Rafał Bodarski
Stefania Kinal
Jerzy Preś
Stanisław Krzywiecki
Maja Słupczyńska
Jan Twardoń
Ryszard Mordak
nr katalogowy: 52870
GAZETA CUKROWNICZA 2005-7
Staranność popłaca. Wysłodki prasowane- przygotowanie kiszonki wysokiej jakości
Ch. Chudaske
nr katalogowy: 9425
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Uwarunkowania prawne bezpieczeństwa żywności na podstawie nowego prawa żywnościowego UE oraz polskich aktów prawnych
M. Mucha
nr katalogowy: 16657
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-10
Najlepsze na steki i befsztyki
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 22012
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-4
Śruta rzepakowa jako cenny surowiec do produkcji pasz
Stanisław Urban
nr katalogowy: 34492
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Porównanie wydajności rzeźnej ciepłej oraz uformowania i otłuszczenia tusz bydła ras mlecznych i mięsnych oraz ich mieszańców
Fabian Magda
nr katalogowy: 70133
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
"Bluetongue" choroba niebieskiego języka
Henryk Lis
nr katalogowy: 24905
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Udział Polski w międzynarodowym handlu wołowiną
Stanisław Urban
nr katalogowy: 33847
AURA 2007-8
Poszukiwania nowej formy budynków inwentarskich
MAŁGORZATA DROŻDŻ-SZCZYBURA
nr katalogowy: 28999
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-10
Strop nie wytrzymał ciężaru pracownika
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 38571
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Produkcja kulinarnego mięsa wołowego z bydła rasy limousin
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 29126
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Analiza gnojowicy świńskiej jako substratu do monosubstratowej instalacji biogazowej
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Barbara Łaska-Zieja
Marcin Herkowiak
Andrzej Myczko
Kamila Klimek
nr katalogowy: 129139
10.15199/62.2020.11.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Analiza gnojowicy świńskiej jako substratu do monosubstratowej instalacji biogazowej
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Barbara Łaska-Zieja
Marcin Herkowiak
Andrzej Myczko
Kamila Klimek
nr katalogowy: 129139
10.15199/62.2020.11.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Wpływ wybranych preparatów dezynfekcyjnych na hamowanie wzrostu bakterii środowiskowych z rodzaju Enterococcus
Adam Traczykowski
Bożena Szejniuk
Ewa Zastempowska
Kata rzyna Budzińska
Radomir Graczyk
nr katalogowy: 115533
10.15199/62.2018.8.33
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-18
70 lat postępu genetycznego i technicznego
Henryk Piekut
nr katalogowy: 93201
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of a mineral-fatty additive on fatty acids content in cow milk and dairy products Wpływ preparatu mineralno-tłuszczowego na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów i produktach mleczarskich
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Witold Janeczek
Andrzej Zachwieja
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 86125
10.12916/przemchem.2014.1467
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Światowy rynek wołowiny zmiany i wnioski dla Polski
Danuta Zawadzka
nr katalogowy: 76648
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Dachówki cementowe inspirowane skandynawskim stylem i naturą
nr katalogowy: 143791
AURA 2014-12
Zastosowanie ziół w weterynarii ludowej
Czesława Trąba
nr katalogowy: 88230
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-4
Wiadomości
nr katalogowy: 97940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Tak nowe technologie optymalizują polski przemysł spożywczy
nr katalogowy: 143006
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2012 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 71996
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Wybrane aspekty jakości mleka surowego w ujęciu sezonowym
Antoni Stanisław Pluta
Emilia Piętka
nr katalogowy: 128774
10.15199/65.2020.10.3
jakość mleka
skład chemiczny
sezonowość produkcji
LKS
milk quality
chemical composition
production seasonality
SCC
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Wybrane aspekty jakości mleka surowego w ujęciu sezonowym
Antoni Stanisław Pluta
Emilia Piętka
nr katalogowy: 128774
10.15199/65.2020.10.3
jakość mleka
skład chemiczny
sezonowość produkcji
LKS
milk quality
chemical composition
production seasonality
SCC
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Bezpieczeństwo pracy w rolnictwie
Piotr Kaczmarek
nr katalogowy: 58147
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-1
Kamil Chodnicki, Mariusz Kośkiewicz
nr katalogowy: 118009
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Tak nowe technologie optymalizują polski przemysł spożywczy
nr katalogowy: 143006
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-22
Czego rozum nie złamie
nr katalogowy: 64486
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 58864
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Słodkie smaki i aromaty, które królują na wielkanocnym stole
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 142142
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Trudno utrzymać gospodarstwo tylko z produkcji mąki
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 99959
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Ocena jakościowa komórek rozrodczych zwierząt hodowlanych z wykorzystaniem mikrocytometru typu lab-chip
PATRYCJA SZCZEPAŃSKA
RAFAŁ WALCZAK
JAN A. DZIUBAN
BARTOSZ KEMPISTY
MARTA JACKOWSKA
PAWEŁ ANTOSIK
JĘDRZEJ JAŚKOWSKI
SYLWESTER BARGIEL
nr katalogowy: 52273
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-26
Zasłużyć na tytuł agroprzedsiębiorca roku
nr katalogowy: 111224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Tendencje w produkcji lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 43770
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Dynamicznie z troską o ekologię i kulturę – Chorzele
Henryk Piekut
nr katalogowy: 131140
AURA 2014-7
Wielka encyklopedia pszczelarstwa
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 85248
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-20-21
O owcach naukowo
Henryk Piekut
nr katalogowy: 71498
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
OWADY – pokarm przyszłości?
nr katalogowy: 136731
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Przetwórstwo kukurydzy w Chinach - duży potencjał wzrostu
nr katalogowy: 47103
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Cynamonowe bułeczki z Manhattanu, KS
Magdalena Mroczkowska
nr katalogowy: 56340
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Suitability of colostrum for the production of probiotics Możliwości wykorzystania siary krów do produkcji naturalnych probiotyków
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Jowita Kaszuba
Marta Ćwiertniewska
nr katalogowy: 86564
10.12916/przemchem.2014.1565
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Modyfikacja składu chemicznego produktów mleczarskich
Piotr Nowakowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Tadeusz Szulc
Stefania Kinal
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Zygmunt Usydus
nr katalogowy: 68183
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Polimorfizm białek mleka a ich przydatność do produkcji serów
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Stanisław Kamiński
Agnieszka Jankowska
Anna Ruść
nr katalogowy: 76486
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Dynamicznie z troską o ekologię i kulturę – Chorzele
Henryk Piekut
nr katalogowy: 131140
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Zmiany w spożyciu mięsa w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 146030
10.15199/65.2023.11.1
mięso
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
meat
consumption
self-sufficiency
European Union
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-4
Zmiany w składce wypadkowej
nr katalogowy: 113166
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Use of omega-3 polyunsaturated fatty acid ethyl esters as raw material for fodder industry Zastosowanie estrów etylowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 jako surowca dla przemysłu paszowego
Bożena Patkowska-Sokoła
Katarzyna Czyż
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Robert Bodkowski
Andrzej Vogt
nr katalogowy: 84201
10.12916/przemchem.2014.799
GOSPODARKA WODNA 2019-11
Rozmowa z prof. dr hab. inż. Andrzejem Drabińskim
nr katalogowy: 123386
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Potencjalne zagrożenie na talerzu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 82356
ELEKTROINSTALATOR 2020-10
PRODUKCJA PASZ ZE STEROWNIKIEM EASYE4
nr katalogowy: 128720
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Rynek bydła w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 152023
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
MWK – odpowiedzi na pytania czytelników
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 136770
OPAKOWANIE 2016-3
Innowacyjność w walce z marnowaniem żywności
nr katalogowy: 97988
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
HANDEL ZAGRANICZNY NA RYNKU DROBIU
Marcin Wroński
nr katalogowy: 143581
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Działania ograniczające zagrożenie ziarna zbóż mikotoksynami
nr katalogowy: 87641
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Hodowla bydła mięsnego
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 64453
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Pracownik obory
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 58168
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Narażenie zawodowe hodowców krów mlecznych na czynniki chemiczne występujące w budynkach inwentarskich
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Łukasz Wlazło
Mateusz Ossowski
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 138695
10.15199/62.2022.7.6
hodowla bydła
zanieczyszczenie powietrza
NH3
CH4
H2S
cattle farm
air pollution
NH3
CH4
H2S
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-26
Kandydaci do tytułu "Złoty Inżynier 2019"
nr katalogowy: 123925
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
CHŁODNICTWO 2019-4
Pozyskanie energii odnawialnej w produkcji zwierzęcej oraz odzysk ciepła
Wacław Romaniuk
Kinga Borek
nr katalogowy: 122516
10.15199/8.2019.4.3
odzysk ciepła
mleko
panele fotowoltaiczne
fermentacja metanowa
nawóz naturalny
biogaz
heat recovery
milk
photovoltaic panels
methane fermentation
natural fertilizer
biogas
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-12
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 117601
AURA 2022-10
Jak to jest z lasami?
Lech Płotkowski
nr katalogowy: 139893
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Przepisy stymulujące rozwój dachów zielonych w Polsce
Katarzyna Wolańska
nr katalogowy: 143797
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Jakość i innowacje systemy recyrkulacyjne w akwakulturze
Piotr F. Borowski
Wojciech Zalewski
nr katalogowy: 83237
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Aktualna sytuacja na rynku zbóż w Kanadzie
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137877
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Zmiany w zaleceniach minimalnego kąta nachylenia dachów krytych blachami profilowanymi
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 150659
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Efekty produkcyjne mieszańców bydła ras mięsnych
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 65706
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
AUTOMATION OF DAIRY COW FEEDING AS THE METHOD FOR REDUCTION OF GREENHOUSE GAS EMISSION, ORIGINATING IN ANIMAL PRODUCTION
Kamil SIATKA
nr katalogowy: 137156
10.15199/180.2022.1.1
automatic feeding
cow
greenhouse gas
animal production
milk
automatyczne żywienie
krowa
gazy cieplarniane
produkcja zwierzęca
mleko
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-3
Wytłumaczyć jak dziadek krowie na miedzy
®Szczutek
nr katalogowy: 147643
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Rola i wyzwania dla przemysłu chemicznego w kontekście niskoemisyjnej produkcji zwierzęcej
Arkadiusz Piwowar
nr katalogowy: 114908
10.15199/62.2018.7.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Ekologiczny chów świń
Mariusz Soszka
nr katalogowy: 83131
AURA 2013-5
Teraźniejszość i przyszłość badań naukowych w hodowli i biologii zwierząt
Czesław KLOCEK
Józef BIENIEK
nr katalogowy: 76525
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-9
Funkcjonalizacja odzieży chroniącej przed zimnem poprzez implementację aerożeli i materiałów przemiany fazowej (PCM)
Agnieszka Greszta
nr katalogowy: 139067
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Czy rolnictwo europejskie będzie wykorzystywać technologię GMO?
Eliza Lubiatowska-Krysiak
Tomasz Twardowski
nr katalogowy: 74242
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Wpływ żywienia bydła na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 73861
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Pracownik obory
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 59017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Sery z mleka krów ras lokalnych jako cenne źródło składników odżywczych*
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Anna Teter
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 120369
10.15199/65.2019.5.7
mleko
rasy lokalne
wartość odżywcza
przydatność technologiczna
milk
local breeds
nutritional value
technological suitability
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Metoda utylizacji odchodów hodowlanych i odpadów poubojowych w intensywnym chowie gęsi na nawozy mineralno-organiczne
Małgorzata Mironiuk
Henryk Górecki
Helena Górecka
Zbigniew Dobrzański
Katarzyna Chojnacka
Radosław Wilka
Piotr Rusekc
Urszula Sienkiewicz-Cholewad
nr katalogowy: 68182
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Rośliny strączkowe mogą wspomóc bilans zbożowy
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 66134
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Polskie artykuły mleczne na rynkach zagranicznych
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 55106
GOSPODARKA WODNA 2023-5
FAKTY
nr katalogowy: 143148
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski przemysł mleczarski po integracji z UE
Piotr Szajner
nr katalogowy: 105820
10.15199/65.2017.5.1
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-4
Recenzja Geofelietonów
nr katalogowy: 113096
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Straty w łańcuchu mleczarskim
Renata Grochowska
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 95673
10.15199/65.2015.12.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski przemysł mleczarski po integracji z UE
Piotr Szajner
nr katalogowy: 105820
10.15199/65.2017.5.1
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-8
Ocena stanu fizykochemicznego wód opadowych i odpływających ze zlewni potoku Wolninka
Andrzej Bogdał
Tomasz Kowalik
Włodzimierz Kanownik
Krzysztof Ostrowski
Magdalena Wiśnios
nr katalogowy: 69938
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Tradycyjne afrykańskie produkty mięsne
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 61129
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-10
Rozwój hodowli alpak w Polsce jako nowy kierunek aktywizacji gospodarczej środowisk wiejskich
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 79963
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Comparison of an effectiveness of aqueous and alcoholic silver nanoparticle suspensions in decreasing the ammonia emissions from poultry litter. Porównanie skuteczności wodnej i alkoholowej zawiesiny nanocząstek srebra w zmniejszaniu emisji amoniaku z odchodów drobiowych
Katarzyna Czyż
Zbigniew Dobrzański
Bożena Patkowska-Sokoła
Sebastian Opaliński
nr katalogowy: 77822
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Use of field inspections and inverse distance weighted method to assess the odor impact of a selected pig farm. Zastosowanie badań terenowych oraz metody ważonych odwrotności odległości do oceny zapachowego oddziaływania wybranej fermy hodowli świń
Izabela Sówka
Zygmunt Kowalski
Maria Skrętowicz
Agnieszka Makara
Piotr Sobczyński
Katarzyna Stokłosa
nr katalogowy: 77373
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-5
Wady i uszkodzenia wełny oraz sposoby zapobiegania ich powstawaniu
ZDZISŁAW CZAPLICKI
nr katalogowy: 59662
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Fertilizer properties of filter sludge from pig slurry Właściwości nawozowe osadu pofiltracyjnego z gnojowicy świńskiej
Ewelina Klem-Marciniak
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffamann
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 95892
10.15199/62.2015.12.14
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 1
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95677
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Wartość odżywcza i zastosowanie mięsa króliczego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 94534
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Barwa mięsa
Adam Kostecki
nr katalogowy: 127263
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
ANALIZA PRZEMIAN W ROLNICTWIE woj. podkarpackiego w latach 2008–2020
Adam Olszewski
nr katalogowy: 135051
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Przetwórstwo mleka w Rosji i szanse polskiego eksportu
Svitlana Shevelova
nr katalogowy: 64629
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Charakterystyka użytkowanych ras bydła mięsnego w Polsce
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 63175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Komputerowe systemy wizyjne w ocenie jakości mięsa wołowego
Marta Chmiel
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 62570
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Mitygacja gazów cieplarnianych z produkcji zwierzęcej
Jacek Walczak
Eugeniusz Herbut
Wojciech Krawczyk
nr katalogowy: 59921
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Zagrożenia związane z żywnością Sondaż konsumencki EFSA
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 57738
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Dzika kuchnia
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 102067
DOZÓR TECHNICZNY 2015-2
Czy panstwowy monopol w nowoczesnej gospodarce moze byc pozyteczny?
Piotr Szymaniak
nr katalogowy: 91540
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Opłacalność chowu trzody chlewnej w Polsce w obliczu wielu zagrożeń
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125032
10.15199/65.2020.2.3
trzoda chlewna
opłacalność
chów
ceny
ASF
pigs
profitability
breeding
prices
ASF
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ pH na degradację gorzkich kwasów chmielowych przez enzymy pochodzenia roślinnego
ANNA K. ŻOŁNIERCZYK
MIROSŁAW ANIOŁ
ALEKSANDRA KOPEĆ
nr katalogowy: 51386
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Udany IX Dzień Pola KSC SA w Werbkowicach
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 61680
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-2
Serce Magleva mogłoby utrzymywać przy życiu pacjentów z problemami kardiologicznymi
nr katalogowy: 124968
AURA 2015-4
Rośliny uprawne i zwierzęta hodowlane - nasi towarzysze od wieków (2) Propozycja zajęć dydaktycznych
Elżbieta Tyralska -Wojtycza
nr katalogowy: 90320
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-3
Wspomnienie o Kazimierzu Dudziku - „Kaziu”
nr katalogowy: 136626
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Content of nitrogen and phosphorous forms in reclaimed waters of the Mogileńskie Lake Zawartość azotu i fosforu w wodach rekultywowanego Jeziora Mogileńskiego
Krzysztof Berleć
Adam Traczykowski
Katarzyna Budzińska
Bożena Szejniuk
Magdalena Michalska
Anita Jurek
Mariusz Sulewski
nr katalogowy: 95007
10.15199/62.2015.11.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ modyfikacji technologicznych wytwarzania nawozów na emisję związków odorowych
JÓZEF HOFFMANN
GRAŻYNA GRYGLEWICZ
KRYSTYNA HOFFMANN
STANISŁAW GRYGLEWICZ
PIOTR RUTKOWSKI
nr katalogowy: 51342
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Use of ashes from combustion of meat and bone meal for removing Zn and Pb ions from aqueous solutions. Wykorzystanie popiołów ze spalania mączki mięsno-kostnej do usuwania jonów Zn i Pb z roztworów wodnych
Anita Staroń
Zbigniew Wzorek
Marcin Banach
nr katalogowy: 76870
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Produkcja mięsa czerwonego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 90729
10.15199/65.2015.4.1
AURA 2021-9
Bałtyk umiera przez „czarne złoto rolnictwa”
Krzysztof SKĄPSKI
nr katalogowy: 133416
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-2
Często spotykane błędy projektowe związane z bhp i ergonomią (cz. 2)
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 141726
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Emisja amoniaku do atmosfery. Przyczyny, zagrożenia zdrowotne, procedury ratownicze
Arkadiusz Rutkowski
Dorota Karkowska
Małgorzata Czarny-Działak
Halina Król
Monika Szpringer
Karol Bielski
Igor Kondzielski
Barbara Gworek
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122843
10.15199/62.2019.10.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Otrzymywanie wosków poliolefinowych w procesie termicznej degradacji. Cz. II**. Wpływ struktury surowca na właściwości wosku polietylenowego
Justyna Kowalska
Marek Grzymek
Krystyna Czaja
nr katalogowy: 147824
10.15199/62.2024.3.3
woski polietylenowe
polietylen
degradacja termiczna
mechanizm degradacji
właściwości strukturalne i fizykochemiczne
polyethylene waxes
polyethylene
thermal degradation
degradation mechanism
structural and physicochemical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Energetyczne wykorzystanie pofermentu z biogazowania gnojowicy świńskiej
Marcin Herkowiak
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Barbara Łaska-Zieja
Bogusława Waliszewska
Andrzej Myczko
nr katalogowy: 126666
10.15199/62.2020.6.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
RYNEK żywności ekologicznej
Aneta Cegiełka
Kacper Sudra
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Marta Chmiel
nr katalogowy: 135047
jakość
konsument
mięso z produkcji ekologicznej
rynek
żywność ekologiczna
quality
consumer
organic meat
market
organic food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ sposobu suszenia odpadów owocowych na zmiany ich właściwości fizykochemicznych
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Sławomir Obidziński
Marlena Dołubizno
nr katalogowy: 113860
10.15199/62.2018.5.15
AURA 2019-3
Produkcja i spożycie mięsa a zrównoważony rozwój
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 119041
10.15199/2.2019.3.2
produkcja mięsa
emisja gazów cieplarnianych
zrównoważony rozwój
meat production
greenhouse gas emissions
sustainable development
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Od odpadów rolniczych do wysokowydajnego sorbentu. Węgiel aktywny pochodzący z łupin orzechów laskowych do oczyszczania wody i ścieków
Beata Barczak
Ewa Klugmann-Radziemska
Katarzyna Januszewicz
nr katalogowy: 144970
10.15199/62.2023.9.3
węgiel aktywny
biomasa
łupiny orzecha laskowego
adsorpcja
zrównoważone gospodarowanie odpadami
activated carbon
biomass
hazelnut shells
adsorption
sustainable waste management
CHŁODNICTWO 2018-6
Substancje biologicznie aktywne w Colostrum oraz metody pozyskania i konserwacji
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Macelewicz
nr katalogowy: 117863
10.15199/8.2018.6.4
colostrum
substancje biologicznie aktywne
pozyskiwanie
konserwacja
colostrum
biologically active substances
harvesting
preservation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
System wizyjny do automatycznego rozpoznawania zwierząt na nagraniach z wideorejestratorów samochodowych
Julian BALCEREK
Paweł PAWŁOWSKI
Błażej TRZCIŃSKI
nr katalogowy: 145823
10.15199/48.2023.10.58
rozpoznawanie zwierząt
wideorejestrator samochodowy
system wizyjny
sztuczne sieci neuronowe
animal recognition
car video recorder
vision system
artificial neural networks
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
MODERN SOLUTIONS OF BARNS FOR DAIRY CATTLE ON THE BASIS OF WOLF SYSTEM SUGGESTIONS
Rajmund REICHEL
Wacław ROMANIUK
Kamila MAZUR
nr katalogowy: 129794
10.15199/180.2020.4.3
cattle barn
functionality
microclimate
ventilation
construction
obora
funkcjonalność
mikroklimat
wentylacja
konstrukcja
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
MODERN SOLUTIONS OF BARNS FOR DAIRY CATTLE ON THE BASIS OF WOLF SYSTEM SUGGESTIONS
Rajmund REICHEL
Wacław ROMANIUK
Kamila MAZUR
nr katalogowy: 129794
10.15199/180.2020.4.3
cattle barn
functionality
microclimate
ventilation
construction
obora
funkcjonalność
mikroklimat
wentylacja
konstrukcja
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
MODERN TECHNICAL AND TECHNOLOGICAL SOLUTIONS EMPLOYED IN MILK PRODUCTION
Kinga BOREK
Andrzej BORUSIEWICZ
Klara PIOTROWSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
nr katalogowy: 146682
10.15199/180.2023.4.3
agriculture
cattle
housing systems
feeding systems
milking systems
modern solutions
rolnictwo
bydło
systemy utrzymania
systemy karmienia
systemy doju
nowoczesne rozwiązania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Mięso in vitro – aspekty ekologiczne, etyczne i technologiczne
Janusz R. Mroczek
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 128630
mięso in vitro
technologia
zalety
problemy
meat in vitro
technology
advantages
problems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Systemy jakości żywności w Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 123526
10.15199/65.2019.11.1
żywność wysokiej jakości
polityka jakości
systemy jakości
rynek
kontrole
high quality food
quality policy
quality systems
market
controls
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Krajowy przemysł mleczarski po integracji Polski z UE
Piotr Szajner
nr katalogowy: 123061
10.15199/65.2019.10.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Funkcjonalne napoje mleczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
Maciej Bazarnik
nr katalogowy: 110188
10.15199/64.2017.10.4
napoje mleczne
napoje funkcjonalne
bakterie kwasu mlekowego
substancje bioaktywne
milk beverage
functional beverage
lactobacilli
bioactive subs
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wyzwania stojące przed sektorem rolno-spożywczym w Polsce związane z akcesją Ukrainy do UE
Renata Grochowska
Wojciech Józwiak
Zofia Mirkowska
nr katalogowy: 146432
10.15199/65.2023.12.1
sektor rolno-spożywczy
Polska
Ukraina
akcesja do UE
agri-food sector
Poland
Ukraine
EU accession
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wpływ konfliktu zbrojnego w Ukrainie na branżę mleczarską w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 140167
10.15199/65.2022.10.1
rynek
mleko
przemysł mleczarski
ceny
wojna
Ukraina
market
milk
dairy industry
prices
war
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wpływ konfliktu zbrojnego w Ukrainie na branżę mleczarską w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 140167
10.15199/65.2022.10.1
rynek
mleko
przemysł mleczarski
ceny
wojna
Ukraina
market
milk
dairy industry
prices
war
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wpływ konfliktu zbrojnego w Ukrainie na branżę mleczarską w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 140167
10.15199/65.2022.10.1
rynek
mleko
przemysł mleczarski
ceny
wojna
Ukraina
market
milk
dairy industry
prices
war
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wpływ konfliktu zbrojnego w Ukrainie na branżę mleczarską w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 140167
10.15199/65.2022.10.1
rynek
mleko
przemysł mleczarski
ceny
wojna
Ukraina
market
milk
dairy industry
prices
war
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-11
Współczesne metody detekcji i analizy białek serwatkowych w kontekście zapobiegania fałszowaniu towarów
Oleksandra Pryshchepa
Natalia Daśko
Katarzyna Rafińska
Paula Walenda
Janusz Bojarski
Michał Złoch
Jerzy Łukaszewicz
Paweł Pomastowski
Andrzej Adamski
nr katalogowy: 151460
10.15199/62.2024.11.1
białka serwatkowe
metody detekcji
spektrometria mas
elektroforeza żelowa
fałszowanie produktów
bezpieczeństwo konsumentów
whey proteins
detection methods
MS
gel electrophoresis
product adulteration
consumer safety
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Krajowa podaż ziarna zbóż jako baza surowcowa do produkcji pasz dla drobiu
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 128437
zboża
pasz
drób
pszenica
pszenżyto
jęczmień
owies
żyto
kukurydza
cereals
feed
poultry
wheat
triticale
barley
oats
rye
corn
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-11
Możliwość wykorzystania bezprzeponowego gruntowego wymiennika ciepła i masy w obiektach inwentarskich
Wojciech CEPIŃSKI
Maciej BESLER
Michał FIJEWSKI
Piotr KĘSKIEWICZ
nr katalogowy: 151527
10.15199/9.2024.11.5
odnawialne źródło energii energia gruntu
energooszczędność
rolnictwo
mikroklimat
renewable energy source
ground energy
energy efficiency
agriculture
microclimate
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH