Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Schładzanie kukurydzy w połączeniu z suszeniem
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 13983
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Uprawa kukurydzy na ziarno w rozszerzonej Unii Europejskiej
nr katalogowy: 14072
GAZETA CUKROWNICZA 2005-10
Z czasopism obcych 293. IV okł.
nr katalogowy: 9457
GAZETA CUKROWNICZA 2005-10
Produkcja i przemysłowe przetwórstwo buraków cukrowych a wzrost gospodarczy kraju
S. Miedziak
nr katalogowy: 9459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Kukurydza (cz. 11) Historia kukurydzy w Polsce i na świecie
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 23091
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Uprawa pszenicy durum w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 6292
AURA 2006-2
ZIELONA BIOTECHNOLOGIA CZYLI UPRAWA TRANSGENICZNYCH ODMIAN ROŚLIN- KORZYŚCI I ZAGROŻENIA
Andrzej Anioł
nr katalogowy: 16021
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Uprawa kakaowca na świecie na początku XXI w.
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 12698
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Wpływ stosowania roślin genetycznie modyfikowanych (GM) na dochody gospodarstw rolnych
nr katalogowy: 20155
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Możliwości doboru odmian pszenicy zgodnie z zapotrzebowaniem na odpowiednią jakość mąki dla zakładów piekarskich
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 6468
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Bezpieczeństwo pracy w rolnictwie
Piotr Kaczmarek
nr katalogowy: 58147
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Japonia – niewielka uprawa pszenicy i kukurydzy wymusza ich wysoki import
Tłumaczył Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 130209
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Japonia – niewielka uprawa pszenicy i kukurydzy wymusza ich wysoki import
Tłumaczył Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 130209
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Uprawa konserwująca buraka cukrowego
Lesław Zimny
nr katalogowy: 24104
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Uprawa kukurydzy w Polsce zagrożona
nr katalogowy: 31911
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Japonia – niewielka uprawa pszenicy i kukurydzy wymusza ich wysoki import
Tłumaczył Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 130209
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-1
Bawełna organiczna
nr katalogowy: 32876
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Finistere - kraina produkcji roślin w Bretanii
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 32548
GAZETA CUKROWNICZA 2007-11
Powstanie Cukrowni Krasiniec
Bożena Żuchowska
nr katalogowy: 31166
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Zrównoważony rozwój w produkcji nawozów
JÓZEF HOFFMANN
KRYSTYNA HOFFMANN
nr katalogowy: 28729
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 89474
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Raport chmielarski - aktualna sytuacja i perspektywy
Jan Szałas
nr katalogowy: 116649
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-1
Rynek bawełny
nr katalogowy: 111861
GAZETA CUKROWNICZA 2008-8
Uprawa buraka cukrowego z wykorzystaniem międzyplonu ścierniskowego
Jacek Wereszczaka
nr katalogowy: 37405
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Gryka jako alternatywa dla pszenicy
nr katalogowy: 25158
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Nigeria - wzrost popytu na produkty pszenne otwiera perspektywy rozwoju dla przemysłu młynarskiego
nr katalogowy: 62923
AURA 2007-12
Sposób na ochronę dziedzictwa i rozwój lokalny
MONIKA STACHNIK-CZAPLA
nr katalogowy: 31647
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-7
Problematyka "działki rolnej" po zmianie jej definicji
WOJCIECH ZIMNOCH
nr katalogowy: 27823
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Wybrane informacje o pszenicy orkisz i wartości wypiekowej mąki
nr katalogowy: 36646
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-2
Aspekty produkcji i konsekwencje ekologiczne uprawy włókien bawełny w Beninie. Cz. III*)
JACEK RUTKOWSKI
nr katalogowy: 24390
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Czy uprawa jęczmienia browarnego w Europie jest zagrożona?
Ryszard Zdeb
nr katalogowy: 30032
GAZETA CUKROWNICZA 2007-4
Zakres badań naukowych Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin Oddział w Bydgoszczy w 2006 roku
Mirosław Nowakowski
Jadwiga Szymczak-Nowak
nr katalogowy: 25396
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
ORKISZ Czyli o zagadce godnej Sherlocka Holmesa
Beata Marchand
nr katalogowy: 82845
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Arabia Saudyjska - stopniowa likwidacja uprawy pszenicy; największy import jęczmienia na świecie
nr katalogowy: 88932
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Daty i fakty. Cz. 1. Rozdrabnianie ziarna
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 141707
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Gdy ruszamy do ogrodów
Henryk Piekut
nr katalogowy: 132026
AURA 2018-10
Porzeczka czarna - uprawa ekologiczna i właściwości prozdrowotne
Roman PRAŻAK
Anna Krzepiłko
nr katalogowy: 116424
10.15199/2.2018.10.1
Ribes nigrum L.
uprawa ekologiczna
biologiczne i lecznicze właściwości
Ribes nigrum L.
organic cultivation
biology and healing
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Znakowanie czekolady i kakao
Katarzyna Krzewska
nr katalogowy: 109764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Czy cena kawy zawsze idzie w parze z jakością? Przypadek Kopi Luwak
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 87339
AURA 2020-11
Przyroda Europy nadal pod presją
Elżbieta Koniuszy
nr katalogowy: 128903
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-5
Świętujmy razem – Światowy Dzień Bawełny
nr katalogowy: 145562
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Znaczenie pszenicy dla Afryki
Beata Marchand
nr katalogowy: 93462
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-10
teksty‑preteksty
nr katalogowy: 47550
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Produkcja buraka cukrowego w dobie kryzysu gospodarczego
Lesław Zimny
nr katalogowy: 45996
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Mąka z sorgo coraz popularniejszym składnikiem produktów bezglutenowych
nr katalogowy: 79520
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Konopie - najbardziej uniwersalna roślina na świecie. Cz. 1
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 120737
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wpływ systemów uprawy pszenicy ozimej na jakość pieczywa
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 102719
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Jerusalem artichoke as a prospective raw material for industry Możliwości przemysłowego zastosowania topinamburu
Marek Chyca
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 90668
10.15199/62.2015.4.17
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Plon i jakość ziarna pszenicy ozimej przy wykorzystaniu uprawy strip-till
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 145410
Strip-till
uprawa pasowa
systemy uprawy
pszenica ozima
plon
jakość ziarna
Strip-till
cultivation systems
winter wheat
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Potencjał wykorzystania ziarna jęczmienia
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 129582
jęczmień
plon ziarna
technologia produkcji
mieszanka międzygatunkowa i międzyodmianowa
barley
grain yield
production technology
interspecies and intervarietal mixtures
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Potencjał wykorzystania ziarna jęczmienia
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 129582
jęczmień
plon ziarna
technologia produkcji
mieszanka międzygatunkowa i międzyodmianowa
barley
grain yield
production technology
interspecies and intervarietal mixtures
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-9
Mikronawozy chelatowe
ZBIGNIEW MALCZEWSKI
nr katalogowy: 107308
AURA 2010-2
Ziołowe potpourri, czyli sposób na chandrę, mole i odory
PAULINA JAKOWIENKO
nr katalogowy: 50104
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Żywe mulcze w uprawie buraka cukrowego
Lesław Zimny
Bernadeta Strochalska
nr katalogowy: 45032
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
EKOLOGIA
nr katalogowy: 54201
AURA 2018-2
Technologia herbaty
Monika Gorzka
Kamil Gorzka
nr katalogowy: 112096
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Historyczny przegląd prasy
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 74578
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Owoce pigwy pospolitej - potencjalny surowiec dla przetwórstwa
Aneta Wojdyło
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 54450
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Zależność pomiędzy zawartością białka a cechami jakościowymi ziarna i mąki z pszenicy ozimej, w konwencjonalnym i ekologicznym systemie uprawy
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 98705
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Pszenica w XXI wieku cz. 2
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140644
AURA 2024-5
Słonecznik zwyczajny (Helianthus annuus) – ciepłolubna roślina o rosnącym potencjale użytkowym
Weronika KURSA
nr katalogowy: 148573
10.15199/2.2023.5.1
słonecznik
roślina użytkowa
wykorzystanie
allelopatia
ochrona roślin
sunflower
utility plant
utilization
allelopathy
plant protection
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Uprawa pszenicy zmniejsza się na rzecz kukurydzy i soi
nr katalogowy: 44897
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Uprawa i zbiór kawy
Patrick Chabert
nr katalogowy: 72875
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Śródziemnomorski symbol długowieczności
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 65465
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Początek ery szampana w Polsce
nr katalogowy: 131725
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Kalifornijskie Pinot Noir Nie tylko Zinfandel i Cabernety z Napy
winny maniak
nr katalogowy: 105514
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Podstawowe zasady racjonalnego żywienia buraka cukrowego symptomy niedoboru makro i mikroelementów
Witold Grzebisz
nr katalogowy: 45995
AURA 2020-7-8
Bułgaria nad poziom morza - Recenzja
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 127282
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Turcja w światowym eksporcie mąki
nr katalogowy: 115163
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Izraelskie wina z Galilei
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 132768
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Gdy ruszamy do ogrodów
Henryk Piekut
nr katalogowy: 132026
AURA 2021-10
Uprawa i wykorzystanie konopi siewnych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Marek KOPACKI
Mariusz SZMAGARA
nr katalogowy: 133677
10.15199/2.2021.10.1
konopie siewne
kannabinoidy
właściwości prozdrowotne i lecznicze
hemp
cannabinoids
pro-health and healing properties
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-24
Winiarstwo na ziemiach polskich
winny maniak
nr katalogowy: 117022
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-4
Dobre perspektywy
nr katalogowy: 57645
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Uprawa winorośli w rejonie chłodnego klimatu
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Iga Gojniczek
nr katalogowy: 56543
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Daty i fakty. Cz. 1. Rozdrabnianie ziarna
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 141707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Pszenica w XXI wieku cz. 2
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140644
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-7
Zazielenienie – praktyka rolnicza korzystna dla klimatu i środowiska w ramach płatności bezpośrednich, jako prekursor rolniczego elementu Europejskiego Zielonego Ładu – część 2
Marian SKORUPKA
nr katalogowy: 127002
AURA 2011-6
Działalność EuroNatur w dolinie Narwi
nr katalogowy: 60328
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-1
Zasolona planeta
Waldemar Marek Bielski
nr katalogowy: 57005
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Rok 2023 będzie rokiem wielu wyzwań dla polskiego rolnictwa
nr katalogowy: 141699
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Wina indyjskie – czyli kto się boi cioci Kutti
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 139372
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
GOSPODARKA WODNA 2024-1
Prof. Piotr Ilnicki 1935–2023
Piotr Lewandowski
nr katalogowy: 146814
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Przyczyny chorób zbóż z nowych zasiewów
nr katalogowy: 61315
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Wpływ dolistnego dokarmiania roślin chmielu na plon i poziom alfa-kwasów
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 54442
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Wieści konopne
nr katalogowy: 125146
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 89770
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wartość technologiczna odmian żyta
Anna Domańska
nr katalogowy: 61302
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Konopie medyczne czy medyczna marihuana
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123886
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Pszenica - zboże wyjątkowe
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 123773
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 140082
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Sytuacja przed nowymi zbiorami na rynku zbożowym w Polsce
nr katalogowy: 67406
AURA 2022-5
Nowe perspektywy uprawy i wykorzystania rokitnika zwyczajnego w Polsce
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 137577
10.15199/2.2022.5.4
rokitnik zwyczajny
uprawa
wykorzystanie
sea buckthorn
cultivation
use
AURA 2022-5
Nowe perspektywy uprawy i wykorzystania rokitnika zwyczajnego w Polsce
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 137577
10.15199/2.2022.5.4
rokitnik zwyczajny
uprawa
wykorzystanie
sea buckthorn
cultivation
use
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Proso - charakterystyka, uprawa, wykorzystanie
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Agnieszka Miszczykowska
nr katalogowy: 111946
proso
kasza jaglana
peptydy
aktywność przeciwdrobnoustrojowa
millet
millet groat
antimicrobial peptides
antimicrobial properties
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
REMOTE SENSING IN FARM MACHINERY DESIGN - AS FUNDAMENTAL IMPROVEMENT OF DEVELOPMENT - OF PRECISION AGRICULTURE PHENOMENON
Jan BARWICKI
Kinga BOREK
nr katalogowy: 124385
10.15199/180.2019.3.2
remote sensing
agricultural engineering
ecology
cultivation
control
satellite systems
GPS
monitoring
fertilization
harvesting
progress
teledetekcja
technika rolnicza
ekologia
uprawa
kontrola
systemy satelitarne
GPS
monitorowanie
nawożenie
zbiory
postęp
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Wykorzystanie azotu 15N z nawozów mineralnych przez komponenty mieszanek jęczmienia z grochem siewnym
Agnieszka Rutkowska
nr katalogowy: 149188
10.15199/62.2024.6.1
mieszanki zbożowo-strączkowe
nawożenie azotem
metoda rozcieńczenia izotopowego 15N
cereal-legume mixtures
nitrogen fertilization
15N isotope dilution method
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Wykorzystanie azotu 15N z nawozów mineralnych przez komponenty mieszanek jęczmienia z grochem siewnym
Agnieszka Rutkowska
nr katalogowy: 149188
10.15199/62.2024.6.1
mieszanki zbożowo-strączkowe
nawożenie azotem
metoda rozcieńczenia izotopowego 15N
cereal-legume mixtures
nitrogen fertilization
15N isotope dilution method
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 113074
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
Katalonia - wina koszerne i nie tylko
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 89118
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Izraelskie wina z Galilei
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 132768
OPAKOWANIE 2021-9
Partnerstwo korzystne dla natury
nr katalogowy: 133449
AURA 2023-6
Czy orangutan będzie pierwszą małpą naczelną, która wymrze?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 143547
10.15199/2.2023.6.2
palma olejowa
orangutany
las tropikalny
olej palmowy
oil palm
orangutans
tropical forest
palm oil
AURA 2023-6
Czy orangutan będzie pierwszą małpą naczelną, która wymrze?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 143547
10.15199/2.2023.6.2
palma olejowa
orangutany
las tropikalny
olej palmowy
oil palm
orangutans
tropical forest
palm oil
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Optymalizacja procesu nawożenia upraw zbożowych za pomocą metod programowania liniowego
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 144366
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Sytuacja w produkcji i handlu pieczarkami i ich przetworami w Polsce
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 129641
10.15199/64.2020.11–12.5
produkcja
pieczarki
handel międzynarodowy
przetwory
production
champignons
international trade
preserves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Sytuacja w produkcji i handlu pieczarkami i ich przetworami w Polsce
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 129641
10.15199/64.2020.11–12.5
produkcja
pieczarki
handel międzynarodowy
przetwory
production
champignons
international trade
preserves
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wybrane aspekty produkcji mieszanek zbożowych (międzygatunkowych i międzyodmianowych) warunkujących wysoki plon i dobrą jakość w uprawie ekologicznej
Danuta Leszczyńska
Piotr Kostiw
nr katalogowy: 148052
10.15199/61.2024.2.5
mieszanki zbożowe
bioróżnorodność
plon i jakość ziarna
uprawa ekologiczna
cereal mixtures
biodiversity
grain yield and quality
organic farming
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Dzieje chleba, dzieje świata
nr katalogowy: 72879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Spożywcze i paszowe wykorzystanie nasion amarantusa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 126426
amarantus
szarłat
skwalen
wartość odżywcza
wartość paszowa
amaranth
squalene
nutritional value
fodder value
AURA 2020-10
Uprawa pora oraz jego wartości odżywcze, właściwości prozdrowotne i lecznicze
Patrycja Maria STĘPNIAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 128402
10.15199/2.2020.10.2
por
uprawa
wartości odżywcze
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
leek
cultivation
nutritional value
pro-health properties
medicinal properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Nieorganiczne fungicydy miedziowe - stan obecny i perspektywy ich stosowania
TADEUSZ WIŚNIEWSKI
BOGUMIŁA ZIEMBA-ŻÓŁTOWSKA
nr katalogowy: 107614
AURA 2014-1
Archipelag alandzki - przyroda na szkierowych wyspach Bałtyku
Krzysztof PAWEŁKO
nr katalogowy: 81790
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-5
Obróbka cieplna objętościowa i powierzchniowa stali z mikrododatkiem boru
ALEKSANDRA PERTEK-OWSIANNA
DOROTA KAPCIŃSKA-POPOWSKA
ANETA BARTKOWSKA
nr katalogowy: 86431
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2012 rok
nr katalogowy: 73900
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Zmiany zachodzące na światowym rynku soku pomarańczowego
Mariusz Ryszard Dziwulski
nr katalogowy: 62810
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
35 lat Cukrowni Krasnystaw
Bogdan Mardofel
nr katalogowy: 61691
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 123794
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Wina indyjskie – czyli kto się boi cioci Kutti
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 139372
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-13
Współczesne przechowalnictwo ziarna cz. II
Lesław Janowicz
Adam Kupczyk
Monika Janowicz
nr katalogowy: 106475
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Vademecum cafe
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 86450
CHŁODNICTWO 2014-11-12
Ewaluacja eksperymentalna pracy układów chłodniczych obsługujących komory składowe kapusty pekińskiej
Grzegorz Mizera
Jarosław Karwacki
Tomasz Przybyliński
nr katalogowy: 88395
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Wybrane informacje o pszenicy i mące orkisz
nr katalogowy: 73909
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
MYCOGONE PERNICIOSA – PATOGENICZNY GRZYB W UPRAWIE PIECZARKI
Joanna Szumigaj-Tarnowska
Czesław Ślusarski
nr katalogowy: 70871
GAZETA CUKROWNICZA 2012-3
Dochodowość produkcji buraków cukrowych w drugim roku po reformie rynku cukru ue na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 68891
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Sok z buraka ćwikłowego.Wpływ masy i części korzenia buraka na wyróżniki soku
Janusz Czapski
Katarzyna Gościnna
Marcin Kidoń
nr katalogowy: 63783
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Rynek cukru i artykułów cukierniczych w Polsce
Piotr Szajner
nr katalogowy: 60517
GAZETA CUKROWNICZA 2011-3
Dochodowość produkcji buraków cukrowych po reformie rynku cukru ue na przykładzie województwa lubelskiego
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 60122
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Możliwości chemicznej ochrony rzepaku w Polsce
Ewa Matyjaszczyk
nr katalogowy: 79015
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Nadzwyczajny seler zwyczajny
Krystyna Nowak
Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 58026
AURA 2011-1
Południowa Kielecczyzna atrakcyjna florystycznie
Kamila MUSIAŁ
nr katalogowy: 56879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Pszenica orkisz - wartość żywieniowa i wypiekowa oraz możliwości wykorzystania przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 54864
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
REMOTE SENSING IN FARM MACHINERY DESIGN - AS FUNDAMENTAL IMPROVEMENT OF DEVELOPMENT - OF PRECISION AGRICULTURE PHENOMENON
Jan BARWICKI
Kinga BOREK
nr katalogowy: 124385
10.15199/180.2019.3.2
remote sensing
agricultural engineering
ecology
cultivation
control
satellite systems
GPS
monitoring
fertilization
harvesting
progress
teledetekcja
technika rolnicza
ekologia
uprawa
kontrola
systemy satelitarne
GPS
monitorowanie
nawożenie
zbiory
postęp
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Genetically modified organisms. How harmful they are? Organizmy modyfikowane genetycznie. Jak bardzo są one niebezpieczne?
Aleksander Kołodziejczyka
Aleksandra Kołodziejczyk
nr katalogowy: 103375
10.15199/62.2017.1.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Czynniki wpływające na jakość chmielu i jego produktów podczas przetwarzania i przechowywania
Urszula Skomra
nr katalogowy: 90902
10.15199/64.2015.4.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Rok 2023 będzie rokiem wielu wyzwań dla polskiego rolnictwa
nr katalogowy: 141699
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Możliwość uprawy sorga w Polsce i kierunki wykorzystania jego ziarna
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 130210
sorgo
wartość odżywcza
wartość paszowa
uprawa sorga
taniny
sorghum
nutritional value
fodder value
cultivation of sorghum
tannins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Możliwość uprawy sorga w Polsce i kierunki wykorzystania jego ziarna
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 130210
sorgo
wartość odżywcza
wartość paszowa
uprawa sorga
taniny
sorghum
nutritional value
fodder value
cultivation of sorghum
tannins
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Jarmuż (Brassica oleracea L. var. acephala DC.) - cenne warzywo kapustne Cz. I. Pochodzenie, uprawa i kierunki wykorzystania
Anna Korus
nr katalogowy: 88499
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Quality of biomass briquettes as stock for thermochemical conversion and syngas production Jakość brykietów z biomasy jako surowca do termochemicznego przetwarzania i produkcji gazu syntezowego
Marek Szmigielski
Janusz Zarajczyk
Alina Kowalczyk-Juśko
Józef Kowalczuk
Leszek Rydzak
Beata Ślaska-Grzywna
Zbigniew Krzysiak
Dariusz Cycan
Małgorzata Szczepanik
nr katalogowy: 87940
10.12916/przemchem.2014.1986
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Pszenica orkisz - wartość żywieniowa i wypiekowa oraz możliwości wykorzystania przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 72175
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-8
Ocena stanu fizykochemicznego wód opadowych i odpływających ze zlewni potoku Wolninka
Andrzej Bogdał
Tomasz Kowalik
Włodzimierz Kanownik
Krzysztof Ostrowski
Magdalena Wiśnios
nr katalogowy: 69938
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zastosowanie analizy mineralnej włosów w identyfikacji biodostępności pierwiastków dla człowieka
Paulina Wołowiec
Agnieszka Saeid
Marcin Mikulewicz
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 68218
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Analiza zawartości zeaksantyny i luteiny w ziarnie form kukurydzy oraz wybranych odmianach dostępnych na rynku polskim
Mirosław Anioł
Józef Sowiński
Józef Adamczyk
Mariusz Baraszkiewicz
Bartłomiej Potaniec
Paweł Zieliński
nr katalogowy: 68132
GOSPODARKA WODNA 2012-3
Inżynieria wodna w imperium Khmerów - rozwój i upadek Angkoru
AGNIESZKA KARCZMARCZYK
nr katalogowy: 66275
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Rośliny oleiste wspomagają bilans zbożowy w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 62927
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Zasoby siarki w Polsce oraz jej znaczenie w przemyśle i rolnictwie
Hanna Klikocka
nr katalogowy: 62282
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Tendencje zmian w gospodarce zbożowej Polski od 1950 roku
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 79020
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Effect of foliar application of zinc fertilizers on zinc content in the hop leaves, on the cones yield and content of alpha acids. Wpływ dolistnej aplikacji nawozów cynkowych na zawartość tego składnika w liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość alfa-kwasów
Krzysztof Zawadzki
Danuta Sugier
Czesław Szewczuk
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
nr katalogowy: 77335
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Wybrane informacje o pszenicy orkisz, wartości wypiekowej mąki i innych produktach orkiszowych
nr katalogowy: 58919
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-7-8
Włókna bambusowe i kierunki ich zastosowań
Dorota Wojciechowska
Andrzej Włochowicz
nr katalogowy: 53772
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ zmian klimatycznych na branżę młynarską
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 126424
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Wina szwajcarskie pijemy w Szwajcarii
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 118421
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Friuli - najlepsze wina białe i endemiczne wina czerwone
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 103087
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Effects of biochemical and thermochemical conversion of sorghum biomass to usable energy Efekty biochemicznej i termochemicznej konwersji biomasy sorga (Sorghum bicolor Moench.) na energię użytkową
Alina Kowalczyk-Juśko
Bogdan Kościk
Krzysztof Jóźwiakowski
Andrzej Marczuk
Janusz Zarajczyk
Józef Kowalczuk
Marek Szmigielski
*
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 94469
10.15199/62.2015.10.39
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Soczewica jadalna (Lens culinaris) korzystna dla środowiska oraz żywienia ludzi i zwierząt
Beata Marchand
nr katalogowy: 101323
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Rynek chmielu - stan aktualny oraz przyczyny i skutki recesji w latach 2008-2013
Urszula Skomra
nr katalogowy: 97389
10.15199/64.2016.3.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Od ziarna do przetworów zbożowych – dawniej i dziś
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 148045
AURA 2022-8
Właściwości biologiczne gleby jako czuły parametr jej żyzności i urodzajności
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Patrycja M. KRASOWSKA
nr katalogowy: 138767
10.15199/2.2022.8.2
gleba
żyzność
właściwości biologiczne
płodozmian
uprawa gleby
nawożenie
soil
fertility
biological properties
crop rotation
soil cultivation
fertilization
AURA 2022-8
Właściwości biologiczne gleby jako czuły parametr jej żyzności i urodzajności
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Patrycja M. KRASOWSKA
nr katalogowy: 138767
10.15199/2.2022.8.2
gleba
żyzność
właściwości biologiczne
płodozmian
uprawa gleby
nawożenie
soil
fertility
biological properties
crop rotation
soil cultivation
fertilization
AURA 2019-7
Uprawa morwy białej
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Anna KRZEPIŁKO
nr katalogowy: 121446
10.15199/2.2019.7.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Antyzbrylacze do nawozów saletrzanych. Cz. I. Zjawisko zbrylania
Aleksandra Tyc
Józef Hoffmann
Andrzej Biskupski
nr katalogowy: 120229
10.15199/62.2019.5.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Badania potencjału produkcji biogazu z odpadów zielarskich
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Kamila Klimek
Agnieszka Najda
Barbara Łaska-Zieja
Artur Olesienkiewicz
nr katalogowy: 124842
10.15199/62.2020.2.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Bilans składników pokarmowych w warunkach zróżnicowanego nawożenia i siewu kukurydzy
Monika Skowrońska
nr katalogowy: 117233
10.15199/62.2018.11.33
AURA 2020-1
Choroba Minamata 45-letnia japońsko-polska współpraca
Jan W. Dobrowolski
nr katalogowy: 124435
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Emisja amoniaku do atmosfery. Przyczyny, zagrożenia zdrowotne, procedury ratownicze
Arkadiusz Rutkowski
Dorota Karkowska
Małgorzata Czarny-Działak
Halina Król
Monika Szpringer
Karol Bielski
Igor Kondzielski
Barbara Gworek
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122843
10.15199/62.2019.10.16
AURA 2019-3
Zmiany klimatu największym zagrożeniem dla kawy
Piotr Skubała
nr katalogowy: 119048
10.15199/2.2019.3.3
uprawa kawy
dzikie gatunki kawy
zmiany klimatu
coffee cultivation
wild coffee species
climate change
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Efektywność nawożenia i wykorzystania azotu przez wybrane odmiany pszenżyta jarego
Bogusława Jaśkiewicz
nr katalogowy: 132566
10.15199/62.2021.7.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Efektywność nawożenia i wykorzystania azotu przez wybrane odmiany pszenżyta jarego
Bogusława Jaśkiewicz
nr katalogowy: 132566
10.15199/62.2021.7.7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
Ocena aspektów energetycznych oświetlenia stosowanego do uprawy roślin
Mateusz FELDZENSZTAJN
Adam MAZIKOWSKI
nr katalogowy: 144442
10.15199/48.2023.08.35
oświetlenie roślin
uzysk masy suchej
oszczędność energii
efektywność energetyczna
plants illumination
dry mass yield
energy saving
energy efficiency
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Ocena produkcyjności i jakości ziarna pszenicy ozimej w warunkach różnych technologii produkcji
Edyta Aleksandrowicz
nr katalogowy: 145409
pszenica
technologia produkcji
jakość ziarna
liczba opadania
gluten
wheat
production technology
grain quality
falling number
gluten
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Zastosowanie znaczników fluorescencyjnych do oceny jednorodności wieloskładnikowych ziarnistych mieszanek pasz
Dominika Matuszek
Łukasz Biłos
nr katalogowy: 110755
10.15199/62.2017.11.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Granulowany nawóz z popiołu ze spalenia biomasy oraz kości z dodatkiem Bacillus megaterium w ocenie polowej. Cz. II**. Wpływ na wybrane cechy morfologiczne i fizjologiczne pszenicy ozimej
Magdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Jacek Olszewski
Kinga Treder
Przemysław Makowski
Wiesław P. Jastrzębski
nr katalogowy: 110089
10.15199/62.2017.10.30
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Analiza możliwości identyfikacji parametrów jakościowych oliwy przy wykorzystaniu ultrasłabej luminescencji wtórnej
Piotr NAWARA
Karolina TRZYNIEC
Tomasz DRÓŻDŻ
Ernest POPARDOWSKI
Tadeusz JULISZEWSKI
Mirosław ZAGÓRDA
Anna MIERNIK
nr katalogowy: 124701
10.15199/48.2020.02.28
wtórna luminescencja
ultrasłaba emisja fotonowa
pole elektromagnetyczne
oliwa
secondary luminescence
ultra-low photon emission
electromagnetic field
olive
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Wpływ warunków hodowli na wzrost komórek Bacillus subtilis 4/7 syntetyzujących celulazę
Agnieszka Wita
Wojciech Białas
Radosław Wilk
Katarzyna Szychowska
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 120222
10.15199/62.2019.5.8
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
AUTOMATED WATERING PLATFORM FOR THE USE IN GREENHOUSES AND PLANT NURSERIES
Seweryn LIPIŃSKI
Paweł CHWIETCZUK
Mateusz SIARNOWSKI
nr katalogowy: 149247
10.15199/180.2024.2.4
mushroom cultivation
patent description
process automation
watering platform
uprawa pieczarek
opis patentu
automatyzacja procesu
platforma do podlewania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Znaczenie ekologicznych warzyw i owoców w profilaktyce i leczeniu chorób chronicznych
Ewa Solarska
Marzena Marzec
Marcelina Osińska
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 112298
10.15199/64.2018.2.1
rolnictwo intensywne
rolnictwo ekologiczne
mikroelementy
związki bioaktywne
warzywa i owoce
znaczenie dla zdrowia
intensive farming
organic farming
micronutriens
bioactive ingredients
vegetables and fruits
important for health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Rynek produktów na bazie jabłek
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Kinga Kienc
nr katalogowy: 132376
10.15199/64.2021.3.4
jabłka
asortyment
rynek
produkty jabłkowe
apples
assortment
market
apple products
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH