Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Kompaktowe stacje wytwarzania próżni oszczędzaj wodę i...pieniądze
nr katalogowy: 83599
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
IBIS Urządzenia wszechstronne w zastosowaniu Mieszanie - Zaparzanie - Gotowanie - Przygotowywanie - Topienie - Magazynowanie
nr katalogowy: 122160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Pompy próżniowe w przemyśle spożywczym
Grzegorz Wojciechowski
nr katalogowy: 83600
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-6
Zagadnienia związane z wytwarzaniem i miernictwem próżni w Instytucie Tele- i Radiotechnicznym
Aleksander Zawada
Piotr Konarski
nr katalogowy: 99201
10.15199/13.2016.6.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Sous vide - technika i urządzenia
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 121437
10.15199/65.2019.7.3
sous vide
gotowanie w próżni
gastronomia
sous vide
cooking in a vacuum
gastronomy
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-12
UKŁAD POMIARU WYSOKIEJ PRÓŻNI
Lucjan Nafalski
Paweł Kogut
Aleksander Zawada
Witold Kardyś
Piotr Kluk
Łukasz Krzemiński
Bohdan Młynarski
Marcin Kiełbasiński
nr katalogowy: 124241
10.15199/13.2019.12.4
próżnia
pomiary próżni
vacuum
vacuum measurements
measuring paths
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Wykorzystanie stanu przejściowego jonizacji impulsowej do pomiaru wysokiej próżni
Leszek SZCZEPANIAK
nr katalogowy: 76362
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Sterowanie złożonym układem pompowym
SŁAWOMIR KRAWCZYK
nr katalogowy: 40913
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-12
TECHNIKA PRÓŻNI l TECHNOLOGIE PRÓŻNIOWE - biuletyn 2-3 (40-41) 2005
Kazimierz Reszką
nr katalogowy: 9210
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-1
Szkoła z zakresu techniki próżni pod patronatem Polskiego Towarzystwa Próżniowego oraz IUVSTA
nr katalogowy: 8975
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-1
Szkoła z zakresu techniki próżni pod patronatem Polskiego Towarzystwa Próżniowego oraz IUVSTA
nr katalogowy: 8975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Próżnia i pompy próżniowe w przemyśle spożywczym
Zygmunt Zander
Lidia Zander
Fabian Dajnowiec
nr katalogowy: 76488
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Pompy niezbędne w przemyśle spożywczym
Grzegorz Wojciechowski
nr katalogowy: 97868
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Po wiedeńsku czy po polsku?
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 115013
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Pokazowe gotowanie
nr katalogowy: 4166
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Jeden piec - tysiące możliwości
nr katalogowy: 4063
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Artystyczne gotowanie
nr katalogowy: 4134
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Badanie desorpcji gazów z materiałów próżniowych metodą dynamiczną
Aleksander Zawada
Piotr Konarski
nr katalogowy: 91960
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Gotowanie pełną parą
nr katalogowy: 4081
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
Badania układu cienkowarstwowego ZrOx na powierzchni 6H-SiC (0001) metodami LEED i XPS
MARTA SKIŚCIM
KAROLINA IDCZAK
LESZEK MARKOWSKI
nr katalogowy: 61938
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Gwiazdka z gwiazdami
DG
nr katalogowy: 4025
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Kompaktowe stacje wytwarzania próżni oszczędzaj wodę i ...pieniądze
nr katalogowy: 79263
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Gotowe kanapki w dobrej diecie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 98576
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Kompaktowe stacje wytwarzania próżni - oszczędzaj wodę i... pieniądze
nr katalogowy: 108406
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Kompaktowe stacje wytwarzania próżni - oszczędzaj wodę i... pieniądze
nr katalogowy: 93121
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
IBIS Urządzenia wszechstronne w zastosowaniu
nr katalogowy: 123164
GAZETA CUKROWNICZA 2004-8
Ciągłe gotowanie cukrzyc B i C w warnikach połączonych kaskadowo
Z. Węgrzynowski
nr katalogowy: 1483
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
Miniaturowa pompa próżniowa
TOMASZ GRZEBYK
ANNA GÓRECKA-DRZAZGA
nr katalogowy: 61934
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Pełną parą
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18464
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-9
Badanie wpływu konstrukcji komory próżniowej i mechanizmu przełączania na zdolność łączeniową rozłączników SN
Stanisław Kiszło
Andrzej Frącek
Zbigniew Szermer
nr katalogowy: 70427
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-3
Magnetyczne raka gotowanie
Irena Fober
nr katalogowy: 19526
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Kompaktowe stacje wytwarzania próżni - oszczędzaj wodę i... pieniądze
nr katalogowy: 86178
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-3
Odgazowanie struktur przyspieszających liniowych akceleratorów elektronów w celu uzyskania bardzo wysokiej próżni
Łukasz Kujawiński
Przemysław Politowski
Renata Gabryel
Weronika Kowalska
Marcin Buczek
nr katalogowy: 125616
10.15199/17.2020.3.4
odgazowanie
próżnia
miedź
struktura akceleracyjna
azot
bake-out
vacuum
copper
accelerating structure
nitrogen
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
GOTOWI DO SPEŁNIENIA STANDARDÓW PRZEMYSŁU 4.0: NOWA ŁOPATKOWA POMPA PRÓŻNIOWA Z UKŁADEM STEROWANIA PODCIŚNIENIEM
nr katalogowy: 121980
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Zastosowanie pomp próżniowych w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 119832
10.15199/65.2019.4.4
pompy Rootsa
pompy z wirującym pierścieniem cieczy
pompy ejektorowe parowe
technologia próżniowa
Roots pump
water rings vacuum pumps
steam jet ejectors
vacuum technology
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-5
AUTOMATYZACJA PROCESU OBRÓBKI TERMICZNEJ STRUKTUR PRZYSPIESZAJĄCYCH DO AKCELERATORÓW LINIOWYCH
Agnieszka Misiarz
Michał Andrasiak
Mariusz Śmierzyński
Mikołaj Andrasiak
Marcin Piskorski
nr katalogowy: 126526
10.15199/13.2020.5.1
akceleratory liniowe elektronów
struktura przyspieszająca
automatyzacja procesu
obróbka termiczna
próżnia
linear electron accelerator
accelerating structure
process automatization
heat treatment
vacuum
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Social Cooking - wspólne gotowanie
nr katalogowy: 90370
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Mikroelektronika próżniowa
ANNA GÓRECKA-DRZAZGA
nr katalogowy: 40895
OPAKOWANIE 2004-8-1
Nowe osiągnięcia technologiczne Grupy Frantschach. Gotowanie w parze i chrupka skórka na wypiekach w kuchence mikrofalowej
Marian Feldman
nr katalogowy: 3325
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Dieta w czasie i po pandemii
nr katalogowy: 127637
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Mikroinżynieria powierzchni w mikroelektronice próżniowej
ANNA GÓRECKA-DRZAZGA
nr katalogowy: 46899
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Przegląd metod diagnozowania stanu próżni wyłączników próżniowych
Waldemar CHMIELAK
nr katalogowy: 82728
10.12915/pe.2014.02.54
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Możliwość wykorzystania magnesów trwałych do sterowania wielkoprądowym łukiem elektrycznym w próżni
Jerzy JANISZEWSKI
nr katalogowy: 53235
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Gotowanie z namaczaniem
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 23955
CHŁODNICTWO 2009-3
Wpływ sposobu pakowania na wybrane zmiany fizyczne awokado w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
MARTA ARCIUSZKIEWICZ
AGATA BAKAN
nr katalogowy: 42296
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Warstwa jonów dodatnich w plazmie połukowej w próżni
Zdzisław ZAŁUCKI
nr katalogowy: 72318
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
EuroGastro 2015 Atrakcje gastronomii
nr katalogowy: 91742
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Drobiowe historie
nr katalogowy: 128550
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Drobiowe historie
nr katalogowy: 128550
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Nowe gotowanie
WOJCIECH MODEST AMARO
nr katalogowy: 24628
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Święta "na wynos"
nr katalogowy: 39708
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Gotowanie jest ze mną od zawsze
Anna Wilczyńska
nr katalogowy: 148437
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
W próżni Próżniowe pakowanie żywności
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18581
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-5
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 2007
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Pomiar ciśnienia wysokiej próżni z wykorzystaniem impulsowej jonizacji gazu strumieniem elektronów
Leszek SZCZEPANIAK
nr katalogowy: 43948
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
W próżni Próżniowe pakowanie żywności
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18559
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Dobre serca z dobrym smakiem
nr katalogowy: 57401
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Kalejdoskop ze świata napojów - luty 2011 r.
nr katalogowy: 58640
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-6
Metoda odsiarczania naturalnego węgla aktywnego - nośnika katalizatorów heterogennych
RYSZARD J. KALEŃCZUK
KAZIMIERZ KAŁUCKI
nr katalogowy: 42612
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Linia firmy Pavan Srl do produkcji makaronu: świeżego - pasteryzowanego, podgotowanego i głęboko zamrożonego
nr katalogowy: 54195
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 35794
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-1
TECHNIKA PRÓŻNI ! TECHNOLOGIE PRÓŻNIOWE-biuletyn 1-2 (37-38) 2004
nr katalogowy: 8972
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-1
TECHNIKA PRÓŻNI ! TECHNOLOGIE PRÓŻNIOWE-biuletyn 1-2 (37-38) 2004
nr katalogowy: 8972
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-2
Napięcia powierzchniowe i międzyfazowe w układzie Al(c)-AJ2O3(s)-Ar(g)
Onopiak K.
Botor J.
nr katalogowy: 7276
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Możliwości kształtowania struktury kompozytów z osnową aluminiową zawierających aluminidki żelaza powstałe in situ
ANITA OLSZÓWKA-MYALSKA
nr katalogowy: 17173
OPAKOWANIE 2020-3
Uniwersalna maszyna rolowa TFS 200 MSV
nr katalogowy: 125548
CHŁODNICTWO 2008-6
Wpływ blanszowania marchwi i gotowania mrożonek na zmiany zawartości karotenoidów i właściwości antyoksydacyjne
MIROSŁAW FIK
RYSZARD MACURA
AGNIESZKA ZAWIŚLAK
nr katalogowy: 36069
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Wolno, ale skutecznie
nr katalogowy: 87670
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
40 lat pieca konwekcyjno-parowego
nr katalogowy: 99767
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-7
Wzorcowanie próżniomierzy w Laboratorium Badawczo-Pomiarowym Techniki Próżni Przemysłowego Instytutu Elektroniki
H. Magiełko
I. Marczakowska
nr katalogowy: 16357
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś
nr katalogowy: 58077
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Dworskie gotowanie. II Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej
nr katalogowy: 98394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
NOWOCZESNY CENTRALNY SYSTEM WYTWARZANIA PRÓŻNI DO PAKOWANIA wędlin drobiowych
nr katalogowy: 117681
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-8
PPCJ 4475-2004, Materials Performance 8-2004,912004,10-2004,1112004, Protective Coatings Europę 912004, Corrosion 812004
nr katalogowy: 10912
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-5
Rachunek wariacyjny
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 25723
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-3
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 75243
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Zastosowanie niskiego ciśnienia w technologii żywności
Piotr P. Lewicki
nr katalogowy: 58952
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Cupcakes - słodycz popkultury
nr katalogowy: 109753
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Gotowanie na wysokim poziomie
nr katalogowy: 72882
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Podlaska kuchnia w rytmie bluesa
nr katalogowy: 51624
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-10
Porównanie wpływu strumienia wstecznego na generowaną koncentrację gazu w systemie wzorca IMGC wyznaczonego na drodze pomiaru i symulacji Monte- Carlo
A. Calcatelli
M. Niewiński
P. Szwemin
nr katalogowy: 1226
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 6 i 7 z 2013 r.)
nr katalogowy: 77318
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-9
Ekologiczny wyłącznik gazowy nowej generacji typu LTA 145D1, spełniający wysokie wymagania w zakresie bezpieczeństwa eksploatacji
Aleksander Gul
nr katalogowy: 144880
10.15199/74.2023.9.8
ekologiczny wyłącznik 145 kV
bezpieczeństwo eksploatacji i serwisowania
niezawodność
environmentally friendly 145 kV circuit breaker
operational and service safety
reliability
AUTO MOTO SERWIS 2018-TS-1
Za gorąco
nr katalogowy: 134253
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Kucharska fantazja
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 91739
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Mobilne rozwiązania dla gastronomii
nr katalogowy: 122290
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
PIOTR SZWEMIN (1940 - 2008)
nr katalogowy: 40389
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Wytrzymałość elektryczna przerwy międzystykowej wyłącznika próżniowego po operacjach łączeniowych
Zdzisław ZAŁUCKI
nr katalogowy: 38675
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Mikotoksyny w mące
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80909
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-3
WYKORZYSTANIE ODDZIAŁYWANIA PROSZEK ŻELAZA-FOLIA ALUMINIOWA DO OTRZYMYWANIA LAMINATU
ANITA OLSZÓWKA-MYALSKA
nr katalogowy: 33991
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Technika próżni i technologie próżniowe - Biuletyn Polskiego towarzystwa próżniowego nr 1-2
nr katalogowy: 32125
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-4
Określenie zmian struktury tlenkowej powierzchni czystego niobu wywołanych wygrzewaniem w niewysokich temperaturach w próżni przy użyciu analiz XPS
KAZIMIERZ KOWALSKI
nr katalogowy: 25334
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Zagadnienie czystości mikrobiologicznej w młynie
nr katalogowy: 80312
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-7
Niemalowane jaja
nr katalogowy: 67135
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
Technika próżni i technologie próżniowe Biuletyn Polskiego Towarzystwa Próżniowego 1-2 (46-47) 2008
nr katalogowy: 40388
CHŁODNICTWO 2008-4
Wpływ rodzaju opakowania na wybrane zmiany fizyczne mortadeli w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
ANNA FELISIAK
KRZYSZTOF KRYŻA
nr katalogowy: 34649
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-10
Modelowanie numeryczne przepływu elektronów w warunkach niskiej próżni
MICHAŁ KRYSZTOF
WITOLD SŁÓWKO
nr katalogowy: 30560
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-12
Regulacja liczby i rodzaju tlenowych powierzchniowych grup funkcyjnych w uprzednio utlenionym węglu aktywnym przez wygrzewanie bez dostępu tlenu
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 31928
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Opakowanie też się liczy
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 79796
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-4-5
Wnikanie wodoru do żelaza pokrytego powłoką ZrO2
IRYNA ZAKORCHEMNA
TADEUSZ ZAKROCZYMSKI
nr katalogowy: 34281
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Kuchnia świata
nr katalogowy: 85465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Puffing - technologia i jakość
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 87296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Pomaganie przez gotowanie
nr katalogowy: 136709
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Na przekór zasadom Kuchnia molekularna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 97175
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Aspekty nowoczesnej produkcji wędlin podrobowych
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 66661
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Przędzalnia od kuchni
nr katalogowy: 98396
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Trendy z pudełka
nr katalogowy: 145169
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-11
Wpływ wodoru na mikrostrukturę warstwy wierzchniej stopu tytanu Ti-6Al-4V
MARIA SOZAŃSKA
WOJCIECH SZKLINIARZ
nr katalogowy: 39169
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Diagnostic of vacuum on the basis of the dielectric strength
Waldemar CHMIELAK
Zbigniew POCHANKE
nr katalogowy: 73217
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-11
Usuwanie substancji dezaktywujących z powierzchni zużytego katalizatora węgiel aktywny-Pd
LIDIA DĄBEK
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
JERZY DZIADUSZEK
nr katalogowy: 31468
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-11
O eksperymencie OPERA według teorii błędów
ZDZISŁAW ADAMCZEWSKI
LUIZA LARSEN
nr katalogowy: 63657
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-6
Stabilność długoterminowa generatorów kwantowych wykorzystywanych w pomiarach długości
DARIUSZ CZUŁEK
ROBERT SZUMSKI
nr katalogowy: 60597
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Kuchnia molekularna(VIII) Triki kulinarne
nr katalogowy: 99757
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Myśliwskie menu Potrawy z dziczyzny
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 103526
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
W serowym klimacie
nr katalogowy: 47237
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 137138
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-4
Popełniać błędy to rzecz ludzka
Ryszard Studenski
nr katalogowy: 44119
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
POMPY PRÓŻNIOWE Z PIERŚCIENIEM CIECZOWYM MOGĄ DZIAŁAĆ JESZCZE LEPIEJ!
nr katalogowy: 129153
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-9
Wytrzymałość elektryczna komór próżniowych średniego napięcia - analiza porównawcza
Stanisław Kiszło
Michał Szymański
Andrzej Frącek
Krzysztof Kobyliński
nr katalogowy: 122211
10.15199/74.2019.9.2
wytrzymałość elektryczna komór próżniowych
rozłączniki średniego napięcia
próby napięciowe izolacji
zapłony łukowe
nakładki stykowe
electric strength of vacuum chambers
switches of medium voltage
dielectric tests
arc ignitions
contact plates
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
POMPY PRÓŻNIOWE Z PIERŚCIENIEM CIECZOWYM MOGĄ DZIAŁAĆ JESZCZE LEPIEJ!
nr katalogowy: 129153
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie 2021
nr katalogowy: 133975
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Makarony instant noodles podbijają świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 45164
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Sprosta każdemu wyzwaniu
nr katalogowy: 54779
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Sekret smaku
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 89948
OPAKOWANIE 2018-9
TFS 407 R - maszyna pakująca redukująca ilość folii
Piotr Kosik
nr katalogowy: 116089
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 48592
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Razem możemy więcej, a małe gesty mają wielką moc!
nr katalogowy: 134236
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-8
Synteza anteny czytnika/programatora indukcyjnie sprzężonego systemu RFID dalekiego zasięgu funkcjonującego w paśmie HF
nr katalogowy: 53908
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-13
Początki piśmiennictwa technicznego (8)
nr katalogowy: 106477
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Tajniki sous-vide
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 74946
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Od smażenia po gotowanie Vacuum - nowoczesne sposoby obróbki termicznej nie tylko dla piekarni i cukierni (część 1)
Piotr Kulik
nr katalogowy: 125301
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-6
Wpływ technologii spiekania proszku stali 316L na parametry użytkowe warstw azotowanych i tlenoazotowanych wytworzonych w procesach obróbek jarzeniowych
JANUSZ KAMIŃSKI
AGNIESZKA BROJANOWSKA
MAŁGORZATA GRĄDZKA-DAHLKE
JAN KAZIOR
TADEUSZ WIERZCHOŃ
nr katalogowy: 60354
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Pomaganie przez gotowanie
nr katalogowy: 136709
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-10
Oprawy oświetlenia zewnętrznego z półprzewodnikowymi źródłami światła LED
Edward Cadler
Kazimierz Herlender
nr katalogowy: 54241
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Konstrukcje łączników próżniowych i próżniowych komór gaszeniowych opracowane w Instytucie Elektroenergetyki Politechniki Poznańskiej
Jerzy JANISZEWSKI
Ryszard BATURA
nr katalogowy: 55826
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
Próżnia w mikrosystemach - nowe wyzwania
ANNA GÓRECKA-DRZAZGA
nr katalogowy: 61933
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Miniaturowy mikroskop elektronowy - koncepcje i możliwości technologiczne
Michał KRYSZTOF
Tomasz GRZEBYK
Anna GÓRECKA-DRZAZGA
Jan DZIUBAN
nr katalogowy: 87758
10.12915/pe.2014.11.32
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Mikropompa dla urządzeń nanoelektroniki próżniowej
Tomasz GRZEBYK
Anna GÓRECKA-DRZAZGA
nr katalogowy: 71399
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Małogabarytowe komory gaszeniowe do styczników energetycznych
ANDRZEJ GRODZIŃSKI
ANDRZEJ SZYMAŃSKI
nr katalogowy: 45489
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Zastosowanie metody sous-vide w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Klaudia Skarzyńska
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 134012
gotowanie
mięso
sous-vide
temperatura
cooking
meat
sous-vide
temperature
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Kuchnia dworska
nr katalogowy: 53160
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Atuty wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 83431
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Od smażenia po gotowanie Vacuum - nowoczesne sposoby obróbki termicznej nie tylko dla piekarni i cukierni (część 2)
nr katalogowy: 125806
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-9
Siemens opracował dwa nowe kompaktowe wyłączniki SN
Marcin Spinczyk
nr katalogowy: 109216
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Ocena możliwości wytapiania tytanu w tyglach ceramicznych
AGNIESZKA KOŚCIELNA
WOJCIECH SZKLINIARZ
nr katalogowy: 47808
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Epitaksja warstw atomowych w ultrawysokiej próżni; fizyka procesu i jego zastosowania
MARIAN A. HERMAN
nr katalogowy: 40884
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-1
NOWOCZESNE METODY OCHRONY POWIERZCHNI W TECHNICE
MARIA RICHERT
nr katalogowy: 41171
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
Detekcja elektronów wtórnych przez przesłonę dławiącą w SEM o zmiennym ciśnieniu
Witold Słówko
Michał Krysztof
Łukasz Jeziorski
nr katalogowy: 64049
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-3
Efekty polowe w warstwach tlenkowych
Jadwiga Olesik
nr katalogowy: 75404
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Prąd z powietrza i ...próżni
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 132024
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Wpływ warunków wytwarzania na właściwości emisyjne warstw diamentopodobnych
ELŻBIETA STARYGA
ZBIGNIEW ZNAMIROWSKI
PIOTR PISZCZEK
MARIAN CŁAPA
DAMIAN BATORY
nr katalogowy: 40893
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Miniaturowe źródła promieniowania rentgenowskiego
Anna GÓRECKA-DRZAZGA
nr katalogowy: 87756
10.12915/pe.2014.11.30
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
W poszukiwaniu zatraconego smaku
nr katalogowy: 51053
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Makarony walcowane - czy tylko alternatywa dla makaronów wytłaczanych? Nowe rozwiązania w zakresie przygotowania i formowania ciasta makaronowego
WIKTOR OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 43808
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Nowe lampy próżniowe - źródła światła na zimnych katodach nanokrystalicznych
ELŻBIETA CZERWOSZ
MAŁGORZATA SUCHAŃSKA
CZESŁAW KILISZEK
STANISŁAW WASZUK
JUSTYNA KĘCZKOWSKA
HALINA WRONKA
ALEKSANDER ZAWADA
nr katalogowy: 40879
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-3
WYBRANE ZGŁOSZENIA PATENTOWE z dziedziny inżynierii materiałowej wg BIULETYNU URZĘDU PATENTOWEGO nr 10–13 z 2022 r.
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 138751
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-12
Precyzyjnie dopasowane napędy do zastosowań w robotyce
nr katalogowy: 129647
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
On certain transformation properties of Maxwell's equations
Stanisław APANASEWICZ1
Stanisław PAWŁOWSKI
Jolanta PLEWAKO
nr katalogowy: 81602
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Niezbędne i niezastąpione
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 51612
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Iberyjska obróbka w naturze
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 119304
ELEKTROINSTALATOR 2018-6
Funkcjonalna instalacja elektryczna w kuchni
nr katalogowy: 116679
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-7
WPŁYW DŁUGOTRWAŁEGO WYŻARZANIA NA WŁASNOŚCI MECHANICZNE STOPU HAYNEST 242TM
MIROSŁAW WRÓBEL
STANISŁAW DYMEK
nr katalogowy: 45712
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Utlenianie a pasywacja materiałów nanokrystalicznych
IZABELLA JASIŃSKA
EWA EKIERT
RAFAL PELKA
KRZYSZTOF LUBKOWSKI
WALERIAN ARABCZYK
nr katalogowy: 49051
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-2
Pomiary poziomu materiałów sypkich
nr katalogowy: 58237
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Detektor scyntylacyjny elektronów do skaningowego mikroskopu elektronowego umożliwiający obrazowanie płynnej wody
WITOLD SŁÓWKO
MICHAŁ KRYSZTOF
nr katalogowy: 46891
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Optymalizacja pola elektrycznego w obszarze przyłącza wysokiego napięcia dla generatorów we o napięciach ok. 100 kV
KATARZYNA OLSZEWSKA
ANDRZEJ CZOPIK
MIROSŁAW KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 40914
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
O pomiarach pracy wyjścia stopów metali trudnotopliwych
STANISŁAW HAŁAS
TOMASZ PIEŃKOS
nr katalogowy: 40891
AURA 2017-2
13 deko białka
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 104061
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-6
Mikrofale w telekomunikacji i radionawigacji
Józef Modelski
nr katalogowy: 92005
10.15199/59.2015.6.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Fiber optic technology for pressure measurements in high voltage switchgear
Damian Kostyła
Paweł Węgierek
Michał Lech
nr katalogowy: 139712
10.15199/48.2022.10.38
diagnostyka próżni
wytrzymałość dielektryczna
technika światłowodowa
światłowodowe czujniki ciśnienia.
vacuum diagnostics
dielectric strength
fiber optics technology
fiber optic pressure sensors.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Fiber optic technology for pressure measurements in high voltage switchgear
Damian Kostyła
Paweł Węgierek
Michał Lech
nr katalogowy: 139712
10.15199/48.2022.10.38
diagnostyka próżni
wytrzymałość dielektryczna
technika światłowodowa
światłowodowe czujniki ciśnienia.
vacuum diagnostics
dielectric strength
fiber optics technology
fiber optic pressure sensors.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-8
Wyspy, baffle i panele, czyli inaczej osiągany optymalny klimat akustyczny
nr katalogowy: 69979
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Z historii Towarzystw Technicznych (10). O znaczeniu i celu badania wody wiślanej
Bronisław Hynowski
nr katalogowy: 128200
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Physical and Mechanical Properties, Effect of Thermal Annealing in Vacuum and in Air on Nanograin Sizes in Hard and Superhard Coatings Zr-Ti-Si-N
Aleksander D. POGREBNJAK
Ahmad M. MAHMOOD
Artem A. DEMIANENKO
Vyacheslav S. BAIDAK
Vyacheslav M. BERESNEV
Andrii P. SHYPYLENKO
Vladimir V. GRUDNITSKII
Pawel ZHUKOWSKI
nr katalogowy: 69262
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Plasma parameters after forced switching-off of the current in vacuum
Antoni KLAJN
nr katalogowy: 79573
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 137138
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
A vacuum sensor of large measurement scale based on rubbing-processed carbon nanotube films
Juan SU
Kai-Xuan HE
Deng-Zhu GUO*
Ying-Jie XING
Geng-Min ZHANG
nr katalogowy: 74344
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
Charakteryzacja warstw C-Ni otrzymanych w procesie PVD za pomocą spektroskopii FTIR i Ramana
ANNA KAMIŃSKA
KAMILA MOLENDA
JUSTYNA KĘCZKOWSKA
nr katalogowy: 61942
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-12
Indukcyjne lutowanie złączy ceramika-metal w przepustach próżnioszczelnych
ALEKSANDER ZAWADA
WOJCIECH LIGIER
PIOTR KONARSKI
nr katalogowy: 117849
10.15199/13.2018.12.14
złącza ceramika –
metal
próżniowe lutowanie indukcyjne
piece próżniowe
piece wodorowe
ceramics–
metal joints
vacuum-tight induction brazing
vacuum furnaces
hydrogen furnaces
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
SIHIsanivac - biologicznie bezpieczne wytwarzanie próżni w liniach rozlewniczych
nr katalogowy: 99239
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Pakowanie próżniowe
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 127694
pakowarki próżniowe
opakowania
mięso
vacuum packaging machines
packaging
meat
OPAKOWANIE 2018-3
Wodne wykrywanie wycieku - badanie szczelności opakowań
KRZYSZTOF CZERWIŃSKI
nr katalogowy: 112808
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Z historii Towarzystw Technicznych (10). O znaczeniu i celu badania wody wiślanej
Bronisław Hynowski
nr katalogowy: 128200
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Szalone pomysły
nr katalogowy: 136225
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Bez odpadów
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 119630
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 147298
OPAKOWANIE 2017-11
Lakierowanie opakowań do kosmetyków przy użyciu technologii LED-UV
nr katalogowy: 110595
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-10
Polowe źródło jonów wodoru
ZDZISŁAW M. STĘPIEŃ
nr katalogowy: 87358
10.15199/ELE-2014-168
CHŁODNICTWO 2013-9
Wpływ czasu chłodniczego przechowywania na barwę jaj gotowanych pakowanych próżniowo
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Katarzyna Klekotko
nr katalogowy: 79213
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Noc restauracji
nr katalogowy: 78857
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Roboty cieplne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 81038
OPAKOWANIE 2013-1
Zgrzewanie, owijanie, pakowanie próżniowe
nr katalogowy: 73761
OPAKOWANIE 2011-11
Badanie wpływu temperatury i ciśnienia termoformowania na opakowanie
DARIUSZ KRAWCZUK
nr katalogowy: 63980
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Świat automatyzmów
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 123755
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Co robią w Brukseli - słów parę o prostowaniu ogórka
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 52406
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-5
Wymagania normalizacyjne dla maszyn hutniczych
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 59446
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Zagrożenia związane z obecnością mikotoksyn w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 125034
10.15199/65.2020.2.5
mikotoksyny
produkty spożywcze
zapobieganie
zdrowie ludzi
mycotoxins
food product
prevention
human health
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Badanie wpływu wygrzewania obudowy i wibratora kwarcowego w procesie zamykania wysokostabilnych rezonatorów na wyniki długoterminowej stałości częstotliwości rezonatorów
LUCJAN NAFALSKI
PRZEMYSŁAW ANGIELCZYK
nr katalogowy: 61169
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Gość jest królem
nr katalogowy: 88296
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Zastosowanie technik wizyjnych do oceny jakości mięsa poddanego obróbce cieplnej
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 76021
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH