Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Chocolate Technology 2004
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 12627
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Finaliści World Chocolate Masters 2005
nr katalogowy: 12764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
World Chocolate Masters – Play!
nr katalogowy: 143939
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Igor Zaritskiy w finale World Chocolate Masters!
nr katalogowy: 133668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Znamy zwycięzców World Chocolate Masters 2011
nr katalogowy: 64126
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Mariusz Buritta mistrzem czekolady!
nr katalogowy: 58720
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
World Chocolate Masters – Play!
nr katalogowy: 143939
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Czekolada na wybiegu - Konkurs World Chocolate Masters
nr katalogowy: 39001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
World Chocolate Masters - Kolejna edycja konkursu już rozpoczęta
nr katalogowy: 23774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Punkty "za pochodzenie"
Marta Stus
nr katalogowy: 23343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
World Chocolate Master już po raz 4.
nr katalogowy: 63539
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
World Chocolate Masters - Czekolada na podium
nr katalogowy: 79480
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Igor Zaritskiy w finale World Chocolate Masters!
nr katalogowy: 133668
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Mistrzowie Czekolady
nr katalogowy: 140925
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Mistrzowie Czekolady
nr katalogowy: 140925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Mariusz Buritta - ambasadorem marki
nr katalogowy: 80930
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Trendy Chocolate Chef
nr katalogowy: 84372
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Czekoladowy obraz świata
nr katalogowy: 123763
OPAKOWANIE 2007-I
Thin Layer of Aluminium Foil for Colourful Design
Guido Winsel
nr katalogowy: 25086
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Konkurs World Chocolate Masters 2011: eliminacje na europejską skalę!
nr katalogowy: 55901
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Mistrzowie Czekolady
nr katalogowy: 140925
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Zanieczyszczenie czekolad związkami kadmu na polskim rynku
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Renata Baranowska
Anna Spychała
Klaudia Gut
nr katalogowy: 109278
10.15199/65.2017.9.4
kadm
czekolada
miazga kakaowa
regulacje prawne
cadmium
chocolate
cocoa solids
regulations
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Kto zostanie mistrzem czekolady?
nr katalogowy: 93910
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Chocolate Technology 2008
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 41660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Czekolada po mistrzowsku
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 48361
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Szukamy Mistrza Świata w Czekoladzie
nr katalogowy: 5172
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
W Trofeo Barry Callebaut Italia
nr katalogowy: 12591
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Nowe spojrzenie na proces konszowania
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 12750
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Belg - Pol Deschepper mistrzem świata czekolady
Paulina KANIA-LENTES
nr katalogowy: 19299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Word Chocolate Masters - krajowe eliminacje tuż tuż
nr katalogowy: 12630
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Czekoladowe smaki przyszłości
nr katalogowy: 101625
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Poznajmy przyszłość czekolady
nr katalogowy: 139674
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Porównanie zawartości polifenoli i aktywności przeciwutleniającej wybranych czekolad z prażonego i nieprażonego ziarna kakaowego
Paweł Pawłowski
Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 123065
10.15199/65.2019.10.3
czekolada
czekolada "surowa"
czekolada rubinowa
polifenole
chocolate
"raw" chocolate
ruby chocolate
polyphenol
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 105357
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Czekoladowa sztuka
nr katalogowy: 64999
OPAKOWANIE 2008-5
Opakowania z ekologicznej folii NatureFlex
nr katalogowy: 35317
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Innowacje kluczem do sukcesu dla producentów wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 124329
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Michał Iwaniuk na podium
nr katalogowy: 104873
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Walory zdrowotne gorzkiej czekolady i kakao
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 145292
10.15199/65.2023.9.6
gorzka czekolada
kakao
polifenole
teobromina
dark chocolate
cocoa
polyphenols
theobromine
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Czekoladowe inspiracje natura
nr katalogowy: 95049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Chocolate Technology 2006
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 24451
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Czekoladowa architektura smaku
nr katalogowy: 76981
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Kto zostanie mistrzem czekolady?
nr katalogowy: 115685
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Charakterystyka ultrasłabej emisji fotonowej z substratów do produkcji czekolady oraz wyrobów końcowych
Karolina Trzyniec
nr katalogowy: 141877
10.15199/48.2023.02.55
ultrasłaba emisja fotonowa
żywność
jakość
ultra-weak photon emission
food
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Charakterystyka ultrasłabej emisji fotonowej z substratów do produkcji czekolady oraz wyrobów końcowych
Karolina Trzyniec
nr katalogowy: 141877
10.15199/48.2023.02.55
ultrasłaba emisja fotonowa
żywność
jakość
ultra-weak photon emission
food
quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Chocolate garden... "ale to nie był lot motyla"
nr katalogowy: 40344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Dwie dekady mistrzów czekolady
nr katalogowy: 146831
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Poznajmy przyszłość czekolady
nr katalogowy: 139674
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Czekolada przyszłości
nr katalogowy: 140778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Łukasz Roguski zwycięzcą
nr katalogowy: 148036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Chocolate Technology International 2010
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 59336
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Targi Sweet & Snack Expo 2010 w Chicago
Magdalena Mroczkowska
nr katalogowy: 54831
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Architektura czekoladowego smaku
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 80929
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Wykorzystanie ultrasłabej emisji fotonowej do klasyfikacji i oceny jakości czekolad
Karolina TRZYNIEC
Ernest POPARDOWSKI
Tadeusz JULISZEWSKI
Dariusz BARAN
Anna MIERNIK
nr katalogowy: 123734
10.15199/48.2019.12.52
emisja fotonów
czekolada
jakość żywności
sztuczne sieci neuronowe.
photon emission
chocolate
quality of food
artificial neural networks.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Czekoladowa przyszłość
nr katalogowy: 117397
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Największe firmy wobec zmieniającego się "świata czekolady"
nr katalogowy: 62789
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119749
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Nowości lodziarskie 2017
nr katalogowy: 104282
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Kolonia - Zrównoważony rozwój w produkcji czekolady
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 74653
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
Choco Tec 2014
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 89111
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Brexit a handel rolno-spożywczy Polski z Wielką Brytanią
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 118228
10.15199/65.2019.1.1
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Badania wpływu zadr ukowanych papierowych materiałów opakowaniowych na właściwości organoleptyczne czekolady
Małgorzata Banasiak
JANINA LEKS - STĘPIEŃ
nr katalogowy: 82767
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Charakterystyka smakowo-zapachowa i goryczkowa wybranych piw Stout produkowanych w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 97393
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
Projekt budowy drukarki przestrzennej REPRAP P3STEEL
Robert CIEŚLAK
Marcin SUSZYŃSKI
Adrian WIATROWSKI
nr katalogowy: 129774
10.15199/160.2020.4.5
montaż
drukarki 3D
assembly
3D printers
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
Projekt budowy drukarki przestrzennej REPRAP P3STEEL
Robert CIEŚLAK
Marcin SUSZYŃSKI
Adrian WIATROWSKI
nr katalogowy: 129774
10.15199/160.2020.4.5
montaż
drukarki 3D
assembly
3D printers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Glikozydy stewiolowe właściwości technologiczne i wykorzystanie w produktach rynkowych
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 106758
10.15199/65.2017.6.7
rynek żywności
żywność
glikozydy stewiolowe
właściwości
food market
food
steviol glycosides
properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Potencjalny wpływ umowy TTIP na handel rolno-spożywczy Polski z USA
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 106750
10.15199/65.2017.6.1
Transatlantyckie Partnerstwo w dziedzinie Handlu i Inwestycji (TTIP)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Stany Zjednoczone
Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP)
foreign trade
agri- -food products
Poland
United States
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Wpływ umowy DCFTA na handel rolno-spożywczy Polski z Ukrainą
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 122448
10.15199/65.2019.9.2
Umowa o pogłębionej i całościowej strefie wolnego handlu między UE i Ukrainą (DCFTA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Ukraina
Deep and Comprehensive Free Trade Agreement (DCFTA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Minikiwi - nowy, cenny surowiec dla przemysłu spożywczego
Michał Bialik
Ewa Gondek
Artur Wiktor
Piotr Latocha
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 113397
10.15199/65.2018.4.6
Actinidia arguta
właściwości prozdrowotne
wykorzystanie przemysłowe
Kiwiberry
Actinidia arguta
health properties
industrial applications
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Polska wzmacnia swoją pozycję jako eksporter produktów rolno-spożywczych
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 122446
10.15199/65.2019.9.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Dywersyfikacja polskiego handlu rolno-spożywczego
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 108778
10.15199/65.2017.8.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
struktura geograficzna i towarowa
Polska
Unia Europejska
kraje trzecie
foreign trade
agri-food products
geographical and product structure
Poland
European Union
third countries
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH