Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 38929
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 36243
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Miód pszczeli w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej
Małgorzata Dżugan
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Monika Tomczyk
nr katalogowy: 130989
10.15199/65.2021.3.4
miód
działanie antybakteryjne
aktywność antyoksydacyjna
dekrystalizacja
właściwości lecznicze
honey
antibacterial activity
antioxidant activity
decrystallization
therapeutic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Miód pszczeli w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej
Małgorzata Dżugan
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Monika Tomczyk
nr katalogowy: 130989
10.15199/65.2021.3.4
miód
działanie antybakteryjne
aktywność antyoksydacyjna
dekrystalizacja
właściwości lecznicze
honey
antibacterial activity
antioxidant activity
decrystallization
therapeutic properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przerób sorga cukrowego na bioetanol
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 68140
AURA 2016-7-8
Toronto miodem płynące
nr katalogowy: 99834
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Ethanol production from sorghum lignocellulose biomass. Wykorzystanie ligninocelulozowej biomasy sorgo do produkcji etanolu
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 77361
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Studies on origin of Polish honeys by two-dimensional gas chromatography Ocena pochodzenia surowcowego polskich miodów przy użyciu dwuwymiarowej chromatografii gazowej
Tomasz Dymerski
Jacek Gębicki
Jacek Namieśnik
nr katalogowy: 87204
10.12916/przemchem.2014.1723
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
OPAKOWANIE 2020-3
Nowe materiały etykietowe UPM Raflatac wspierają GOZ
nr katalogowy: 125552
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Wykorzystanie zjawiska wtórnej luminescencji do określania zawartości substancji bioaktywnych w miodach jasnych
Ernest POPARDOWSKI
Piotr NAWARA
Tadeusz JULISZEWSKI
Karolina TRZYNIEC
Anna MIERNIK
Stepan KOVALYSHYN
Marián BUJNA
nr katalogowy: 125671
10.15199/48.2020.04.16
wtórna luminescencja
ultrasłaba emisja fotonowa
pole elektromagnetyczne
substancje bioaktywne
miód jasny
secondary luminescence
ultra-low photon emission
electromagnetic field
bioactive substances
light honey
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Kompozycja wolnych aminokwasów jako marker źródła pochodzenia miodów
Katarzyna Janiszewska
Magda Aniołowska
Maciej Howis
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 59867
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Miód w proszku - sposoby otrzymywania i najnowsze osiągnięcia
Katarzyna Samborska
Alicja Barańska
nr katalogowy: 125597
10.15199/65.2020.3.4
suszenie rozpyłowe
nośnik
przemiana szklista
spray drying
carrier
glass transition
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Polski handel zagraniczny suszonymi owocami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 125127
10.15199/64.2020.1–2.2
eksport
import
suszone owoce
export
import
dried fruits
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Drying Control Design - Case Study on the Near-Ambient Drying of Rapeseed
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Jolanta Gawałek Dariusz Horla
nr katalogowy: 105771
10.15199/65.2017.4.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Handel zagraniczny suszonymi warzywami w Polsce
Anna Bugała
nr katalogowy: 121511
10.15199/64.2019.7.2
eksport
import
suszone warzywa
export
import
dried vegetables
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Content of benzoic and cinnamic acid derivatives in fruits from Rosaceae family plants Analiza zawartości wybranych pochodnych kwasu benzoesowego i cynamonowego w owocach roślin z rodziny Rosaceae
Małgorzata Olek
Jakub Dziedzic
Jerzy Baron
Witold Żukowski
nr katalogowy: 99659
10.15199/62.2016.7.26
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Recovery of the heat of spirit distillery slops for increasing power efficiency of ethanol production Wykorzystanie ciepła wywaru gorzelnianego w procesie produkcji spirytusu etylowego
Victor Korotinsky
Wojciech Tanaś
Andrey Mihaduk
Karina Garkusha
Anatoly Siniakov
Mariusz Szymanek
Ignacy Niedziółka
Jacek Tanaś
nr katalogowy: 95890
10.15199/62.2015.12.12
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Lecznicze złoto
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 123628
miód
rodzaje
właściwości
zastosowanie
honey
types
properties
application
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Wykwintne dodatki o smaku pomidorów absolutnie najlepsze od firmy Synergy
nr katalogowy: 53799
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Zastosowanie suszonego wywaru gorzelniczego (DDGS) w produkcji bioetanolu
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 70946
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Zawartość wybranych metabolitów wtórnych i zdolność przeciwutleniająca ziela Mentha × piperita L. var. officinalis Sole f. pallescens Camus suszonego próżniowo
Agnieszka Najda
Kamila Klimek
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 124474
10.15199/62.2020.1.18
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Tissue bez cylindra Yankee? Alternatywa dla TAD technologia ADT
nr katalogowy: 24401
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Chemiczne konsekwencje pochodzenia i przechowywania miodu
Piotr Kiczorowski
Marek Szmigielski
Dariusz Andrejko
Norbert Leszczyński
nr katalogowy: 129619
10.15199/62.2020.12.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Chemiczne konsekwencje pochodzenia i przechowywania miodu
Piotr Kiczorowski
Marek Szmigielski
Dariusz Andrejko
Norbert Leszczyński
nr katalogowy: 129619
10.15199/62.2020.12.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Nowe produkty w branży owocowej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 38254
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ rodzaju ekstrahenta na aktywność antyoksydacyjną suchych ekstraktów z owoców rokitnika zwyczajnego
Stanisław Rudy
Renata Polak
Dariusz Dziki
Andrzej Krzykowski
Beata Biernacka
Norbert Leszczyński
Mariusz Rudy
nr katalogowy: 122840
10.15199/62.2019.10.13
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
The impact of the selected methods of drying beef on the quality of the finished product
Tymoteusz Mysakowski
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118818
10.15199/65.2019.2.4
dried beef
beef jerky
meat snacks
drying
chamber drier
convective drying
suszona wołowina
beef jerky
przekąski mięsne
suszenie
suszarka komorowa
suszenie konwekcyjne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-8
Nitrowanie toluenu 65-proc. kwasem azotowym w obecności katalizatora MoO3/SiO2
WINCENTY SKUPIŃSKI
MONIKA MALESA
nr katalogowy: 28429
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wpływ pola magnetycznego na zawartość 5-hydroksymetylofurfuralu, aktywność diastazy oraz zmiany w widmach ATR-FTIR w świeżych miodach gryczanych
Monika Kędzierska-Matysek
Arkadiusz Matwijczuk*
Mariusz Florek
Krzysztof Kornarzyński
Alicja Matwijczuk
Anna Wolanciuk
Joanna Barłowska
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 112755
10.15199/62.2018.3.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
DDGS - duży potencjał wzrostu wykorzystania jako karmy w hodowli zwierząt wodnych ("Aquaculture")
nr katalogowy: 89838
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Effective fluidized bed drying materials from the Geldart D group Efektywne suszenie fluidalne materiałów z grupy D wg Geldarta
Anita Kamińska-Pękala
Włodzimierz Ciesielczyk
nr katalogowy: 105266
10.15199/62.2017.4.31
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo wysłodków
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 72015
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Obróbka termiczna nieorganicznych układów tlenkowych i jej wpływ na ich właściwości fizykochemiczne i potencjalne kierunki zastosowań
Filip Ciesielczyk
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 59850
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
TADVISIO - nowe rozwiązanie suszarni przedmuchowej w maszynach tissue
nr katalogowy: 118739
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Wpływ procesu suszenia hydroksyapatytu na jego właściwości powierzchniowe
Agnieszka Sobczak-Kupiec
Zbigniew Wzorek
Alicja Michalik-Zym
Piotr Radomski
nr katalogowy: 61058
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
By-products of the bioethanol manufacturing process from cereals. Produkty uboczne procesu wytwarzania bioetanolu ze zbóż
Stefania Kinal
Barbara Król
Alina Majewska-Pinda
nr katalogowy: 77344
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-2
Effect of support regeneration and active phase composition on activity of the vanadium catalysts. Wpływ regeneracji nośnika i składu fazy aktywnej na aktywność katalizatorów wanadowych
Rafał Motała
Piotr Grzesiak
Marcin Grobela
Tadeusz Hłyń
Joanna Łukaszyk
nr katalogowy: 74917
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Zastosowanie metody suszenia rozpyłowego w preparatyce nawozów o spowolnionym uwalnianiu składników mineralnych
KRZYSZTOF LUBKOWSKI
BARBARA GRZMIL
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 49057
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Badanie procesu wytwarzania paszowych fosforanów wapnia z użyciem stężonego kwasu fosforowego
JÓZEF HOFFMANN
KRYSTYNA HOFFMANN
nr katalogowy: 44480
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Przemysł biopaliwowy w USA podejmuje kroki, aby chronić DDGS przed mikotoksynami
nr katalogowy: 54199
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Otoczkowanie nawozów saletrzanych modelowymi substancjami chelatowymi
Ryszard Grzesik
Ewa Pankalla
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 140039
10.15199/62.2022.10.12
nawozy saletrzane
otoczkowanie
chelaty Cu
Zn
Mn
kwas iminodibursztynowy
CAN fertilizer
encapsulation
Cu
Zn
Mn chelates
iminodisuccinic acid
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Badania wstępne nad ograniczaniem akumulacji metali ciężkich w organizmach pszczół miodnych poprzez zastosowanie ekstraktów ze szczawiu kędzierzawego w diecie pszczół
Paweł Migdał
Adam Roman
Ewa Popiela-Pleban
Antoni Szumny
Yekaterina Zonova
nr katalogowy: 110071
10.15199/62.2017.10.12
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Modeling of the technological process of walnut drying in a convective dryer
Hryhorii KALETNIK
Vitalii YAROPUD
Ihor KUPCHUK
Elchyn ALIIEV
Ihor BABYN
Petro LAVRENIUK
nr katalogowy: 146716
10.15199/48.2023.12.17
modeling
drying
mixing
parameters
experimental sample
dryer
modelowanie
suszenie
mieszanie
parametry
próbka doświadczalna
suszarka
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Marchew purpurowa jako surowiec dla przetwórstwa owocowo-warzywnego
Janusz Czapski
Marcin Kidoń
Anna Olejnik
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 41077
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-10
Clustering of some Liquidambar orientalis samples according to essential oil compositions
Oğ
UZ AKPOLAT
ERHAN KAPLANER
MEHMET EMIN DURU
nr katalogowy: 116695
10.15199/13.2018.10.7
clustering methods
essential oil
hierarchical cluster analysis
Liquidambar orientalis
metody grupowania
olejek eteryczny
hierarchiczna analiza skupień
Liquidambar orientalis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Otoczkowanie nawozów saletrzanych modelowymi substancjami chelatowymi
Ryszard Grzesik
Ewa Pankalla
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 140039
10.15199/62.2022.10.12
nawozy saletrzane
otoczkowanie
chelaty Cu
Zn
Mn
kwas iminodibursztynowy
CAN fertilizer
encapsulation
Cu
Zn
Mn chelates
iminodisuccinic acid
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Otoczkowanie nawozów saletrzanych modelowymi substancjami chelatowymi
Ryszard Grzesik
Ewa Pankalla
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 140039
10.15199/62.2022.10.12
nawozy saletrzane
otoczkowanie
chelaty Cu
Zn
Mn
kwas iminodibursztynowy
CAN fertilizer
encapsulation
Cu
Zn
Mn chelates
iminodisuccinic acid
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Wykorzystanie chromatografii HPTLC w analizie produktów pszczelich
Michał Miłek
nr katalogowy: 145288
10.15199/65.2023.9.3
HPTLC
produkty pszczele
miód
propolis
HPTLC
bee products
honey
propolis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Analiza barwy suszonej cebuli
Ewa Golisz
Weronika Gas
Małgorzata Jaros
nr katalogowy: 117613
10.15199/64.2018.12.1
cebula
suszenie
barwa
onion
drying
colour
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-12
ARCHI-TEKTURA Papier i tektura jako innowacyjny materiał w konstr ukcjach architektonicznych
JERZY ŁĄTKA
nr katalogowy: 88835
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Ocena termofizycznych właściwości liofilizowanych pian białkowych jako opakowania mrożonej żywności
Dariusz Góral
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Marek Domin
Agata Blikarz-Kania
Emilia Senetra
Dariusz Dziki
Anna Kocira
Tomasz Guz
nr katalogowy: 113853
10.15199/62.2018.5.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Strukturalna charakterystyka bioceramiki hydroksyapatytowej otrzymanej przy zastosowaniu różnych metod suszenia
Klaudia Pluta
Dagmara Malina
Piotr Radomski
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 109335
10.15199/62.2017.9.29
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Wpływ mikroplastiku na bezpieczeństwo żywności
Dominika Gratkowska-Żmuda
nr katalogowy: 119742
10.15199/64.2019.4.5
tworzywa sztuczne
mikroplastik
woda
piwo
owoce morza
miód
cukier
sól
zanieczyszczenie
plastics
microplastics
water
beer
seafood
honey
sugar
salt
contamination
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Wpływ mikroplastiku na bezpieczeństwo żywności
Dominika Gratkowska-Żmuda
nr katalogowy: 119742
10.15199/64.2019.4.5
tworzywa sztuczne
mikroplastik
woda
piwo
owoce morza
miód
cukier
sól
zanieczyszczenie
plastics
microplastics
water
beer
seafood
honey
sugar
salt
contamination
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Studies on sewage sludge gasification Badania zgazowania osadów ściekowych
Danuta Król
Grzegorz Gałko
nr katalogowy: 104005
10.15199/62.2017.2.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wykorzystanie pohydrolitycznego kwasu siarkowego do otrzymywania nawozowego siarczanu(VI) magnezu
Bogumił Kic
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 134203
10.15199/62.2021.10.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wykorzystanie pohydrolitycznego kwasu siarkowego do otrzymywania nawozowego siarczanu(VI) magnezu
Bogumił Kic
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 134203
10.15199/62.2021.10.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wykorzystanie pohydrolitycznego kwasu siarkowego do otrzymywania nawozowego siarczanu(VI) magnezu
Bogumił Kic
Barbara Grzmil
Agata Tarnowska
nr katalogowy: 134203
10.15199/62.2021.10.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Wpływ mikrozanieczyszczeń na charakterystykę i właściwości kwasów huminowych
Anna M. Anielak
Aneta Kłeczek
nr katalogowy: 136789
10.15199/62.2022.3.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Wpływ mikrozanieczyszczeń na charakterystykę i właściwości kwasów huminowych
Anna M. Anielak
Aneta Kłeczek
nr katalogowy: 136789
10.15199/62.2022.3.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Wpływ mikrozanieczyszczeń na charakterystykę i właściwości kwasów huminowych
Anna M. Anielak
Aneta Kłeczek
nr katalogowy: 136789
10.15199/62.2022.3.5
OPAKOWANIE 2017-3
BADANIA I ROZWÓJ: Aktywność przeciwutleniająca folii PE i PLA modyfikowanych powłokami zawierającymi melaniny grzybowe Antioxidant activity of polyethylene and polylactide foils modified by coating containing fungal melanins
Łukasz Łopusiewicz
Sławomir Lisiecki
Małgorzata Mizielińsk
nr katalogowy: 104799
10.15199/42.2017.3.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Usuwanie metanu z powietrza wentylacyjnego kopalń przez utlenianie na monolitycznych katalizatorach palladowych
BARBARA KUCHARCZYK
WŁODZIMIERZ TYLUS
nr katalogowy: 51355
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Toxicological state of honey used in the pharmaceutical and cosmetics industry. Stan toksykologiczny miodu pszczelego wykorzystywanego w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym
Adam Roman
Ewa Popiela-PlEban
nr katalogowy: 78600
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Thermal stability of Ni3Al-based intermetallic alloys structure upon long-lasting annealing
Paweł Jóźwik
Wojciech Polkowski
Zbigniew Bojar
nr katalogowy: 52760
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Determination of the residue of neonicotinoid pesticides in honeys Oznaczanie pozostałości pestycydów neonikotynoidowych w miodach pszczelich
Joanna Kuc
Adam Grochowalski
nr katalogowy: 101497
10.15199/62.2016.10.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Palność wybranych silikonowych klejów samoprzylepnych
Adrian K. Antosik
Marzena Półka
Zbigniew Czech
Marta Piątek-Hnat
Karolina Mozelewska
nr katalogowy: 114941
10.15199/62.2018.7.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Badania porównawcze przyczepności powłok lakierniczych stosowanych na powierzchni kompozytów polimerowych wzmacnianych włóknami węglowymi
Daniel Pieniak
Albin M. Wit-Rusiecki
Aneta Krzyżak
Leszek Gil
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 122845
10.15199/62.2019.10.18
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Lekcja 172
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 150546
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ dodatku oleożywic na właściwości chemiczne oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Agnieszka Starek
Agnieszka Sagan*
Bożena Kiczorowska
Marek Szmigielski
Beata Ślaska-Grzywna
Dariusz Andrejko
Katarzyna Kozłowicz
Agata Blicharz-Kania
Marta Krajewska
nr katalogowy: 113869
10.15199/62.2018.5.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Właściwości strukturalne i fizykomechaniczne błon z poli(chlorku winylu) barwionych pigmentami kadmowymi
Edwin Makarewicz
Magdalena Tworek
Jan Lamkiewicz
Dorota Ziółkowska
Kinga Majewska
Przemysław Siekierka
nr katalogowy: 124472
10.15199/62.2020.1.16
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Zastosowanie polialkoholi cukrowych do obróbki osmotycznej owoców z pigwy w technologii wytwarzania chipsów
Natalia Kita
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 120367
10.15199/65.2019.5.6
susze owocowe
liofilizacja
suszenie konwekcyjno-mikrofalowo- próżniowe
dried fruit
freeze-drying
convective-microwave- vacuum drying
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Wpływ odmiany truskawek, sposobu oraz temperatury suszenia na aktywność wody w przechowywanych suszach
Piotr Grzegory
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 119344
10.15199/64.2019.3.2
przechowywanie
aktywność wody
truskawki
metody suszenia
storage
water activity
strawberries
methods of drying
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
PRZYPRAWY WARZYWNE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 146998
przyprawy warzywne
przyprawianie
warzywa suszone
vegetable spices
seasoning
dried vegetables
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
The effect of selected pesticides on survival of worker honeybees (Apis mellifera L.) and contents of chromium and silver in their bodies Ocena wpływu wybranych pestycydów na przeżywalność robotnic pszczoły miodnej (Apis mellifera L.) oraz zawartość chromu i srebra w ich organizmach
Paweł Migdał
Adam Roman
Ewa Popiela-Pleban
Monika Kowalska-Góralska
nr katalogowy: 100400
10.15199/62.2016.8.37
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Study on mechanical properties of phosphogypsum-filled polylactide Badania właściwości mechanicznych polilaktydu napełnionego fosfogipsem
Mariusz Fabijański
nr katalogowy: 102395
10.15199/62.2016.11.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwość wykorzystania odpadowej pulpy siarkowej do produkcji nawozu
Aneta Lisowska
Monika Tabak
Barbara Filipek-Mazur
nr katalogowy: 134683
10.15199/62.2021.11.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwość wykorzystania odpadowej pulpy siarkowej do produkcji nawozu
Aneta Lisowska
Monika Tabak
Barbara Filipek-Mazur
nr katalogowy: 134683
10.15199/62.2021.11.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwość wykorzystania odpadowej pulpy siarkowej do produkcji nawozu
Aneta Lisowska
Monika Tabak
Barbara Filipek-Mazur
nr katalogowy: 134683
10.15199/62.2021.11.11
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Witaminowy twist
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 139516
warzywa
zdrowie
zalecane spożycie
przetwory warzywne
wykorzystanie kulinarne
vegetables
health
recommended consumption
vegetable preserves
culinary use
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Chemiczne wymywanie metali ciężkich z zanieczyszczonych gleb
Marcin Głodniok
Paweł Zawartka
Piotr Ratajski
Tomasz Mrzygłód
nr katalogowy: 140457
10.15199/62.2022.11.6
zanieczyszczone gleby
metale ciężkie
wymywanie metali ciężkich
contaminated soils
heavy metals
chemical leaching of heavy metals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Chemiczne wymywanie metali ciężkich z zanieczyszczonych gleb
Marcin Głodniok
Paweł Zawartka
Piotr Ratajski
Tomasz Mrzygłód
nr katalogowy: 140457
10.15199/62.2022.11.6
zanieczyszczone gleby
metale ciężkie
wymywanie metali ciężkich
contaminated soils
heavy metals
chemical leaching of heavy metals
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-1
Przewodność cieplna betonu komórkowego różnych klas gęstości wyznaczana w różnym stanie zawilgocenia
Halina Garbalińska
Linda Cederholm
nr katalogowy: 118126
10.15199/33.2019.01.11
beton komórkowy
transport kapilarny
współczynnik sorpcji kapilarnej
współczynnik przewodzenia ciepła
proces suszenia.
autoclaved aerated concrete
capillary transport
capillary sorption coefficient
thermal conductivity coefficient
drying process
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Właściwości strukturalne i fizykomechaniczne błon z poli(chlorku winylu) barwionych pigmentami spinelowymi
Edwin Makarewicz
Magdalena Tworek
Jan Lamkiewicz
Dorota Ziółkowska
Przemysław Siekierka
nr katalogowy: 121938
10.15199/62.2019.8.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Badanie możliwości wytwarzania przyjaznego środowisku kwalifikowanego paliwa kompozytowego dla okresu przejściowego w sektorze komunalno-bytowym w Polsce
Michał Bembenek
Tomasz Dzik
Jarosław Smyła
Piotr Wojtas
nr katalogowy: 136787
10.15199/62.2022.3.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Badanie możliwości wytwarzania przyjaznego środowisku kwalifikowanego paliwa kompozytowego dla okresu przejściowego w sektorze komunalno-bytowym w Polsce
Michał Bembenek
Tomasz Dzik
Jarosław Smyła
Piotr Wojtas
nr katalogowy: 136787
10.15199/62.2022.3.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Badanie możliwości wytwarzania przyjaznego środowisku kwalifikowanego paliwa kompozytowego dla okresu przejściowego w sektorze komunalno-bytowym w Polsce
Michał Bembenek
Tomasz Dzik
Jarosław Smyła
Piotr Wojtas
nr katalogowy: 136787
10.15199/62.2022.3.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Badanie możliwości wytwarzania przyjaznego środowisku kwalifikowanego paliwa kompozytowego dla okresu przejściowego w sektorze komunalno-bytowym w Polsce
Michał Bembenek
Tomasz Dzik
Jarosław Smyła
Piotr Wojtas
nr katalogowy: 136787
10.15199/62.2022.3.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Propozycja szybkiej metody oznaczania wody w wybranym produkcie tłuszczowym typu margaryna
Małgorzata KOWALSKA
Sławomir JANAS
nr katalogowy: 109367
10.15199/48.2017.9.4
margaryna
zawartość wody
proces suszenia
wilgotność
wagosuszarka
margarine
content of water
drying process
humidity
moisture analyser
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Optymalizacja ekstrakcji polifenoli z Mentha spicata różnymi rozpuszczalnikami
Agnieszka Najda
Kamila Klimeka
Sebastian Balanta
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 121949
10.15199/62.2019.8.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Wpływ metody suszenia na stabilność fitozwiązków i aktywność przeciwutleniającą owoców Rosa canina L.
Kamila Klimek
Agnieszka Najda
Mohamad Saadatian
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Wiesław Piekarski
Magdalena Kapłan
Agata Święciło
nr katalogowy: 125773
10.15199/62.2020.4.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Otrzymywanie i właściwości fizykochemiczne skrobi utlenionej nadtlenkiem wodoru
Janusz Kapuśniak
Krzysztof Bajer
Sylwia Ptak
Przemysław Siemion
nr katalogowy: 70082
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Heterogeneous catalysts for esterification of triethylene glycol with acetic acid. Katalizatory heterogeniczne do procesu estryfikacji glikolu trietylenowego kwasem octowym
Szymon Skowronek
Jan Wójcik
nr katalogowy: 79849
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Exergy analysis of microwave drying process Analiza egzergetyczna suszenia mikrofalowego
Joanna Skoneczna-Łuczków
Włodzimierz Ciesielczyk
nr katalogowy: 102386
10.15199/62.2016.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Uproszczony model kinetyki suszenia materiałów spożywczych
Marek Markowski
nr katalogowy: 141970
10.15199/62.2023.2.6
suszenie materiałów spożywczych
suszenie
żywność
kinetyka suszenia
uproszczony model
drying of food materials
drying
food materials
drying kinetics
simplified model
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Uproszczony model kinetyki suszenia materiałów spożywczych
Marek Markowski
nr katalogowy: 141970
10.15199/62.2023.2.6
suszenie materiałów spożywczych
suszenie
żywność
kinetyka suszenia
uproszczony model
drying of food materials
drying
food materials
drying kinetics
simplified model
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Uproszczony model kinetyki suszenia materiałów spożywczych
Marek Markowski
nr katalogowy: 141970
10.15199/62.2023.2.6
suszenie materiałów spożywczych
suszenie
żywność
kinetyka suszenia
uproszczony model
drying of food materials
drying
food materials
drying kinetics
simplified model
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Drilling muds based on super absorbent hydrogels for horizontal directional drilling Płuczki wiertnicze na bazie superabsorbentów hydrożelowych do inżynieryjnych przewiertów kierunkowych
Sławomir Wysocki
Rafał Wiśniowski
Wiktor Nowak
Magdalena Gaczoł
nr katalogowy: 105705
10.15199/62.2017.5.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Three phase fluidized-bed extraction of capsaicin from fruits of Capsicum chinense sp. peppers Trójfazowa fluidalna ekstrakcja kapsaicyny z owoców papryki Capsicum chinense
Agnieszka Jagoda
Witold Żukowski
nr katalogowy: 83706
10.12916/przemchem.2014.570
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
A study on fucus extraction by accelerated solvent extraction Badania ekstrakcji morszczynu z metodą przyspieszonej ekstrakcji rozpuszczalnikiem
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Dorota Kostrzewa
Edward Rój
Mariusz Chmiel
Barbara Mazurek
nr katalogowy: 83692
10.12916/przemchem.2014.514
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Wpływ oddziaływania zimnej plazmy na zmienność struktury biokompozytów poli-D-glukozaminy i muramidazy
Natalia Ulbin-Figlewicz
Jagoda Ambrozik-Haba
Karolina Semeriak
Anna Zimoch
Ewa Brychcy
Krzysztof Marycz
Andrzej Jarmoluk
nr katalogowy: 68209
CHŁODNICTWO 2012-5
Pompa ciepła w domowej suszarce bębnowej
Agnieszka FLAGA-MARYAŃCZYK
nr katalogowy: 68027
GAZETA CUKROWNICZA 2012-2
Użyteczność wysłodków buraczanych jako biopaliwa stałego w świetle analizy statystycznej wyników badań paliwowo-emisyjnych
Beata Kubik
nr katalogowy: 67255
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Substancje biologicznie aktywne z Barszczu Sosnowskiego (Heracleum Sosnowsky Manden)
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Otmar Vogt
nr katalogowy: 52878
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-9
Otrzymywanie tlenku cynku z wodnych roztworów chlorku cynku i wodorotlenku potasu
AGNIESZKA KOŁODZIEJCZAK-RADZIMSKA
TEOFIL JESIONOWSKI
nr katalogowy: 54189
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Use of the bubbling bed model for designing a process for fluidized bed drying Zastosowanie modelu złoża pęcherzykowego do projektowania procesowego suszenia fluidalnego
Włodzimierz Ciesielczyk
nr katalogowy: 101519
10.15199/62.2016.10.26
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Process for production of a urea superphosphate fertilizer under continuous feeding of raw materials Technologia wytwarzania nawozu typu superfosfatu mocznikowego w systemie ciągłego dozowania surowców
Sebastian Schab
Andrzej Biskupski
Piotr Rusek
nr katalogowy: 98505
10.15199/62.2016.5.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Exergy analysis of vacuum drying Analiza egzergetycza suszenia próżniowego
Joanna Skoneczna-Łuczków
Włodzimierz Ciesielczyk
nr katalogowy: 90082
10.15199/62.2015.3.29
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Odpady komunalne po procesie mechaniczno-biologicznego przetwarzania jako źródło wodorozpuszczalnej frakcji wybranych pierwiastków
Monika Tabak
Aneta Bobowiec
Marta Bik-Małodzińska
Barbara Filipek-Mazur
Patrycja Gruszka
nr katalogowy: 117221
10.15199/62.2018.11.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Badanie in vitro działania chemicznych składników owoców kotewki orzecha wodnego i ich aktywności względem komórek niedrobnokomórkowego raka płuc A549
Zhifang Mao
Qing Wang
Faxiu Cheng
Zhiyong Zhang
Carya
Gongli Kang
Ying Li
nr katalogowy: 118586
10.15199/62.2019.2.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Effect of temperature cataphoretic process on selected properties paint coatings and their corrosion resistance Wpływ temperatury procesu kataforezy na wybrane właściwości powłok malarskich i ich odporność korozyjną
Marek Szmigielski
Marek Berdzik
Andrzej Marczuk
Dariusz Andrejko
Izabela Kuna-Broniowska
Janusz Zarajczyk
Kazimierz Zawiślak
Tomasz Guza
Anna Piecak
nr katalogowy: 105261
10.15199/62.2017.4.26
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Preparatyka i badanie nawozów o spowolnionym uwalnianiu składników mineralnych
KRZYSZTOF LUBKOWSKI
BARBARA GRZMIL
ARTUR BARTKOWIAK
WITOLD ŁOJKOWSKI
JAN MIZERACKI
nr katalogowy: 51359
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Metoda utylizacji odpadów z przemysłu drobiarskiego na nawozy wieloskładnikowe
HENRYK GÓRECKI
HELENA GÓRECKA
KATARZYNA CHOJNACKA
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
MAŁGORZATA ARTMAŃSKA
MARZANNA BARAŃSKA
SYLWIA BIEGAŃSKA
nr katalogowy: 51337
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Availability of phosphorus for plants from rock phosphate-enriched composts. Part 1. Technology of compost production Dostępność fosforu dla roślin z kompostów wzbogaconych fosforytem. Cz. I. Technologia wytwarzania kompostów
Ewa Stanisławska-Glubiak
Jolanta Korzeniowska
Józef Hoffmann
Wiktor Jóźwiak
Grażyna Wiśniewska
nr katalogowy: 84203
10.12916/przemchem.2014.807
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-12
Ocena możliwości usuwania metali z sorbentu Cr-Cu-Ag/węgiel aktywny poprzez utlenianie mieszaniną H2O2/O3
Bronisław Buczek
Andrzej Świątkowski
Andrzej Janas
nr katalogowy: 64594
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Analiza chromatograficzna lotnych frakcji 14 kultywarów bazylii (Ocimum basilicum L.)
Antoni Szumny
Maciej Adamski
Katarzyna Wińska
Alicja Z. Kucharska
Anna Sokół-Łętowska
Anita Biesiada
Angel Antonio Carbonell-Barrachina
nr katalogowy: 68204
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Otrzymywanie modyfikowanych fosforanów glinu jako pigmentów antykorozyjnych
Kinga Łuczka
Barbara Grzmil
Krzysztof Kowalczyk
nr katalogowy: 68171
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Technologia produkcji hydrolizatów białkowych i suszonych protein z tkanki mięsno-kostnej
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 61052
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Metody zwiększania gęstości nasypowej tripolifosforanu sodu
Katarzyna Gorazda
Marcin Banach
Agnieszka Makara
Zbigniew Wzorek
nr katalogowy: 61048
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ wybranych parametrów fizyczno-chemicznych wód naturalnych na adsorpcję jonów fosforanowych na getycie
Hanna Siwek
Małgorzata Włodarczyk
nr katalogowy: 59912
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania laboratoryjne i przemysłowe oczyszczania, zatężania i suszenia hydrolizatów białkowych
Zygmunt Kowalski
Marcin Banach
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 59875
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Otrzymywanie bezpostaciowego hydroksofosforanu amonu i glinu
Barbara Grzmil
Kinga Łuczka
Joanna Sreńscek-Nazzal
nr katalogowy: 59861
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Separation of capsaicin from fruits of Capsicum chinense sp. peppers by using a fluidized bed techniques. Wydzielanie kapsaicyny z owoców papryki Capsicum chinense z wykorzystaniem technik fluidyzacyjnych
Agnieszka Jagoda
Witold Żukowski
nr katalogowy: 78584
CHŁODNICTWO 2013-3
Wpływ lecytyn sypkich na krioprotekcję mrożonego mięsa i przetworów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
nr katalogowy: 75523
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Badania cieczy jonowych jako biocydów w farbach emulsyjnych i powłokach
IRYNA SYROTYŃSKA
EDWIN MAKAREWICZ
OLEKSANDR SHYICHUK
nr katalogowy: 55587
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Elektrochemiczny sensor amoniaku
Agata BŁACH
Paweł PASIERB
Mieczysław RĘKAS
nr katalogowy: 55123
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Syntetyczne kompozyty tlenkowe typu ZnO-SiO2 o dużym stopniu zdyspergowania
AGNIESZKA LAURENTOWSKA
FILIP CIESIELCZYK
KAROL JÓŹWIAK
TEOFIL JESIONOWSKI
nr katalogowy: 54896
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Mięso dzika surowcem do przetwórstwa
Tomasz Żmijewski
Janusz F. Pomianowski
Adam Więk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 118692
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Właściwości przetwórcze nowych kopolimerów estrowych o właściwościach elastomerowych na bazie surowców pochodzenia roślinnego
Magdalena Kwiatkowska
Inez Kowalczyk
Konrad Kwiatkowski
nr katalogowy: 95644
10.15199/28.2015.6.41
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 101686
10.15199/64.2016.10.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Experimental and numerical analysis of coal drying in new type of impact dryer Analiza doświadczalna i numeryczna procesu suszenia węgla w nowym typie suszarki uderzeniowo-wirowej
Joanna Bigda
Karina Ignasiak
Krzysztof Słowik
nr katalogowy: 90652
10.15199/62.2015.4.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Comparison of yields and composition of lavender flovers extracts obtained by different extraction techniques Porównanie ilości oraz składu ekstraktów otrzymanych z kwiatów lawendy za pomocą różnych technik ekstrakcji
Kornelia Malarczyk
Małgorzata Dzięcioł
Michalina Adaszyńska-Skwirzyńska
nr katalogowy: 93007
10.15199/62.2015.8.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Esters of short-chain alcohols and rapeseed oil produced under microwave irradiation Estry oleju rzepakowego i małocząsteczkowych alkoholi otrzymane pod działaniem promieniowania mikrofalowego
Beata Narowska
Marek Kułażyński
Marcin Łukaszewicz
nr katalogowy: 92495
10.15199/62.2015.7.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Thermochemical and biochemical maize biomass conversion for power engineering Termochemiczna i biochemiczna konwersja biomasy kukurydzy na cele energetyczne
Alina Kowalczyk-Juśko
Andrzej Marczuk
Jacek Dach
Marek Szmigielski
Janusz Zarajczyk
Krzysztof Jóźwiakowski
Józef Kowalczuk
Dariusz Andrejko
Beata Ślaska-Grzywna
Norbert Leszczyński
nr katalogowy: 89496
10.15199/62.2015.2.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Radiacyjna konserwacja i identyfikacja napromieniowania żywności
Wojciech Głuszewski
Grzegorz Guzik
nr katalogowy: 136029
10.15199/65.2022.1.3
promieniowanie jonizujące
radioliza
utrwalanie żywności
identyfikacja napromieniowania żywności
ionizing radiation
radiolysis
food preservation
identification of food irradiation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ modyfikacji technologicznych wytwarzania nawozów na emisję związków odorowych
JÓZEF HOFFMANN
GRAŻYNA GRYGLEWICZ
KRYSTYNA HOFFMANN
STANISŁAW GRYGLEWICZ
PIOTR RUTKOWSKI
nr katalogowy: 51342
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Evaluation of the effectiveness of phosphorus-sulfur fertilizers produced on the basis of ground rock phosphate. Part I. Technology for manufacturing Ocena efektywności nawozów fosforowo-siarkowych produkowanych na bazie mielonego fosforytu. Część I. Technologia wytwarzania nawozów
Jolanta Korzeniowska
Ewa Stanisławska-Glubiak
Józef Hoffmann
Helena Górecka
Wiktor Jóźwiak
Grażyna Wiśniewska
nr katalogowy: 84202
10.12916/przemchem.2014.803
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Study on separation of humic acids from lignites as potential adsorbents of metal ions Badania nad otrzymaniem kwasów huminowych z węgli brunatnych jako potencjalnych adsorbentów jonów metali
Halina Martyniuk
Jadwiga Więckowska
Jarosława Szwed-Lorenz
nr katalogowy: 88688
10.12916/przemchem.2014.2194
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
The impact of the type of sung vowels on the singing quality
Edward Półrolniczak
Mirosław Łazoryszczak
Tomasz Mąka
nr katalogowy: 64068
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-11
Peculiarities of LaNi5-powder/PVDF bonded composite - alkaline electrolyte interaction at repeating charge/discharge cycles
MARTYNA DYMEK
ADRIAN MOŚCICKI
HENRYK BALA
nr katalogowy: 80572
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Zastosowanie dodatku mieszanki ziołowej w żywieniu kurcząt brojlerów a jakość ich tuszek i mięsa
Joanna Marć-Pieńkowska
Zbigniew Podkówka
nr katalogowy: 123987
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Właściwości termomechaniczne poliamidów obciążanych cyklicznie. Cz. I. Zginanie poliamidów PA 6.10 i PA 12
Monika Kula
Wioletta M. Bajdur
nr katalogowy: 123962
10.15199/62.2019.12.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Sodium formate with new corrosion inhibitors package as an ecological formulation for deicing of the aviation infrastructure Mrówczan sodu z nowym pakietem inhibitorów korozji jako ekologiczny środek do odladzania infrastruktury lotniczej
Marzena Dzida
Stefan Krakowiak
Marek Ilnicki
Monika Bogucka-Botorowicz
Dorota Łuczkowska
Katarzyna Wawryniuk
nr katalogowy: 104667
10.15199/62.2017.3.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Study of granulation of carbonate lime fertilizer in a pan granulator Badania granulacji nawozowego wapna węglanowego metodą talerzową
Mieczysław Borowik
Sebastian Schab
Andrzej Biskupski
Piotr Rusek
Paulina Bogusz
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 95022
10.15199/62.2015.11.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Gasification of solid recovery fuel, biomass and sewage sludge in a fixed bed gasifier in pilot scale Zgazowanie w skali pilotowej stałych palnych odpadów komunalnych, biomasy oraz osadów ściekowych w generatorze gazu ze złożem stałym
Tomasz Iluk
Aleksander Sobolewski
Mateusz Szul
nr katalogowy: 100408
10.15199/62.2016.8.45
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Electromagnetic Fields and Colony Collapse Disorder of the Honeybee
Joanna WYSZKOWSKA
Przemysław GRODZICKI
Marcin SZCZYGIEŁ
nr katalogowy: 117972
10.15199/48.2019.01.35
electromagnetic fields
honeybee
colony collapse disorder
behaviour change
pola elektromagnetyczne
pszczoła miodna
zespół masowego ginięcia pszczoły miodnej
zmiany w zachowaniu
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Mniszek lekarski - źródło substancji prozdrowotnych
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 109570
10.15199/64.2017.9.5
mniszek lekarski
miód
ocet
polifenole
wino
dandelion
honey
vinegar
polyphenols
wine
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ rodzaju surowca i dodatku kakao na właściwości reologiczne ciasta i teksturę makaronu suszonego metodą mikrofalowo-próżniową
Agata Marzec
Dominika Ambroziak
nr katalogowy: 130213
makaron
semolina
krupczatka
suszenie mikrofalowo-próżniowe
pasta
semolina
wheat flour
microwave-vacuum drying
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Właściwości termomechaniczne poliamidów obciążanych cyklicznie. Cz. II.** Rozciąganie i ściskanie poliamidów PA 6.6 i PA 6.10
Monika Kula
nr katalogowy: 123963
10.15199/62.2019.12.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Suszenie materiałów ziarnistych w aparacie silosowym
Dominika Boroń
Anita Kamińska-Pękala
nr katalogowy: 123956
10.15199/62.2019.12.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Puffing of Pork- Effects of Process Conditions on Expansion Ratio
Tomasz Pawlak
Antoni Ryniecki
Jerzy Stangierski
nr katalogowy: 102265
10.15199/65.2016.11.4
AURA 2023-2
Cykoria korzeniowa – rzadko uprawiane warzywo wysokoinulinowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141757
10.15199/2.2023.2.1
cykoria korzeniowa
roślina wysokoinulinowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
root chicory
high inulin plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-2
Cykoria korzeniowa – rzadko uprawiane warzywo wysokoinulinowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141757
10.15199/2.2023.2.1
cykoria korzeniowa
roślina wysokoinulinowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
root chicory
high inulin plant
nutritional value
pro-health properties
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH