Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-1
Rozwój metod pomiarowych błędów przędzy
STANISŁAW LEWANDOWSKI
IGNACY JÓZKOWICZ
MAŁGORZATA JAROS
nr katalogowy: 96268
10.15199/60.2016.01.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Wpływ dodatku owoców i warzyw do przecieru aroniowego na zawartość związków polifenolowych i jakość
Joanna Kolniak
Anna Augustyniok
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 47537
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Ocena jakości bułek do domowego odpieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137884
pszenica
bułki
odroczony wypiek
ocena organoleptyczna
tekstura
wheat
rolls
par baking
organoleptic evaluation
texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Wytłoki owocowe jako dodatek do kruchych ciastek
Ewa Siemianowska
Monika Radzymińska
Marek Aljewicz
Józef Tyburski
Andrzej Wesołowski
Agnieszka Barszcz
nr katalogowy: 101721
10.15199/65.2016.10.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Use of electronic nose for quality assessment of agricultural ethanol distillates Wykorzystanie elektronicznego nosa do oceny jakości etanolowych destylatów rolniczych
Tomasz Dymerski
Jacek Gębicki
Jacek Namieśnik
nr katalogowy: 85021
10.12916/przemchem.2014.998
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-10
Badania i ocena skór naturalnych wyprawy chromowo-roślinnej i roślinnej pod kątem ich wykorzystania do produkcji obuwia
Izabela Wierzbicka
Joanna Alvarez
Magdalena Panek
nr katalogowy: 79965
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-2
Hemp oil quality designing – guidelines for managing the niche oil production process
Kamil CZWARTKOWSKI
nr katalogowy: 148457
10.15199/46.2024.2.3
production process management
consumption of niche oils
consumer preferences
organoleptic assessment
product design
zarządzanie procesem produkcji
konsumpcja olejów niszowych
preferencje konsumentów
ocena organoleptyczna
projektowanie produktu
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena jakości handlowej mąki pszennej typ 450 krupczatka
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Sylwia Stępniewska
Klaudia Kuciara
nr katalogowy: 118510
pszenica
mąka handlowa
popiół
białko
gluten
aktywność amylolityczna
wheat
commercial flour
ash
protein
gluten
amylolytic activity
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Mikroorganizmy w winiarstwie gronowym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 41723
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Badania wpływu zadr ukowanych papierowych materiałów opakowaniowych na właściwości organoleptyczne czekolady
Małgorzata Banasiak
JANINA LEKS - STĘPIEŃ
nr katalogowy: 82767
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
THE PROBLEMS OF ASSESSING ASSEMBLY TECHNOLOGIES
Jerzy ŁUNARSKI
nr katalogowy: 125706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
CHŁODNICTWO 2013-1
Schneider Electric uruchamia dostosowywalną do indywidualnych potrzeb usługę Data Center Assessment
nr katalogowy: 74042
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody
Paweł Turek
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 113380
10.15199/17.2018.4.7
woda pitna
jakość wody
analiza sensoryczna wody
metoda trójkątowa
drinking water
water quality
sensory analysis of water
triangular method
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-3
Life Cycle Assessment – the new environmental management tool in steel plants Ocena cyklu życia – nowym narzędziem zarządzania środowiskowego w przedsiębiorstwach hutniczych
DOROTA BURCHART-KOROL
nr katalogowy: 50616
GOSPODARKA WODNA 2022-4
Wyniki oceny stanu jednolitych części wód podziemnych (JCWPd) według danych z 2019 r.
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 137080
10.15199/22.2022.4.2
wody podziemne
metodyka oceny stanu wód podziemnych
ocena stanu chemicznego
ocena stanu ilościowego
groundwater
groundwater status assessment methodology
chemical status assessment
quantitative status assessment
GOSPODARKA WODNA 2022-4
Wyniki oceny stanu jednolitych części wód podziemnych (JCWPd) według danych z 2019 r.
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 137080
10.15199/22.2022.4.2
wody podziemne
metodyka oceny stanu wód podziemnych
ocena stanu chemicznego
ocena stanu ilościowego
groundwater
groundwater status assessment methodology
chemical status assessment
quantitative status assessment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
ECG signal processing for deceleration capacity assessment
Marek Kamiński
Jakub Chłapiński
Bartosz Sakowicz
Rafał Kotas
Andrzej Napieralski
nr katalogowy: 64782
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
A Multi-parameter Comprehensive Analytical Method for Online Assessing Power Transformer Condition
Zhimin He
Yadong Liu
Jing Chen
Wanjian Bai
Gehao Sheng
Xiuchen Jiang
nr katalogowy: 74184
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Ocena zgodności wyrobów z wymaganiami zasadniczymi w zakresie kompatybilności elektromagnetycznej
Andrzej KACZOR
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 48790
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
A Risk Assessment Model of Flood Based on Information Diffusion Method and BP Neural Network
Junfei CHEN
Qiongji JIN
Huimin WANG
Shufang ZHAO
nr katalogowy: 70673
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Assessment of financial condition of companies using neural networks
Jarosław KUREK
Bartosz ŚWIDERSKI
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 59960
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-3
Możliwości ograniczenia emisji CO2 w hucie żelaza, głównie z procesu wielkopiecowego
DoroTa BUrcHarT-korol
nr katalogowy: 58428
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Ocena niepewności pomiaru metodą symulacji Monte Carlo w oparciu o program STATISTICA
Magdalena TOKARSKA
Krzysztof GNIOTEK
nr katalogowy: 55489
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Zbiorniki zaporowe – aktualne zagadnienia ich funkcjonowania i oceny stanu bezpieczeństwa
Zbigniew Dmitruk
Maciej Sieinski
Mirosław Wiatkowski
nr katalogowy: 139922
10.15199/22.2022.10.1
zbiorniki zaporowe
funkcjonowanie zbiorników
stan bezpieczeństwa zbiorników
Państwowa służba do spraw bezpieczeństwa budowli piętrzących
damming reservoirs
operation of reservoirs
safety of reservoirs
National Service Center for Safety of Hydraulic Structures
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Zbiorniki zaporowe – aktualne zagadnienia ich funkcjonowania i oceny stanu bezpieczeństwa
Zbigniew Dmitruk
Maciej Sieinski
Mirosław Wiatkowski
nr katalogowy: 139922
10.15199/22.2022.10.1
zbiorniki zaporowe
funkcjonowanie zbiorników
stan bezpieczeństwa zbiorników
Państwowa służba do spraw bezpieczeństwa budowli piętrzących
damming reservoirs
operation of reservoirs
safety of reservoirs
National Service Center for Safety of Hydraulic Structures
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Analysis and evaluation of electric power system reliability
Józef PASKA
nr katalogowy: 36509
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Statystyczna ocena zagrożenia porażeniowego podczas zwarć doziemnych w stacjach elektroenergetycznych średnich napięć
Jarosław Kmak
Wiesław Nowak
Rafał Tarko
nr katalogowy: 139693
10.15199/48.2022.10.19
zagrożenie porażeniowe
ocena statystyczna
napięcie uziomowe
stacja elektronergetyczna SN/nn.
electric shock hazard
statistical assessment
earthing-electrode voltage
medium/low voltage substation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Statystyczna ocena zagrożenia porażeniowego podczas zwarć doziemnych w stacjach elektroenergetycznych średnich napięć
Jarosław Kmak
Wiesław Nowak
Rafał Tarko
nr katalogowy: 139693
10.15199/48.2022.10.19
zagrożenie porażeniowe
ocena statystyczna
napięcie uziomowe
stacja elektronergetyczna SN/nn.
electric shock hazard
statistical assessment
earthing-electrode voltage
medium/low voltage substation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Ponowna ocena oddziaływania inwestycji budowlanej na środowisko
Jolanta Harasymiuk
Elżbieta Szafranko
Kaja Walentynowicz
nr katalogowy: 141189
10.15199/33.2022.12.21
ponowna ocena oddziaływania na środowisko
inwestycja drogowa
raport środowiskowy.
environmental impact re-assessment (EIRA)
road project
environmental report.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Ponowna ocena oddziaływania inwestycji budowlanej na środowisko
Jolanta Harasymiuk
Elżbieta Szafranko
Kaja Walentynowicz
nr katalogowy: 141189
10.15199/33.2022.12.21
ponowna ocena oddziaływania na środowisko
inwestycja drogowa
raport środowiskowy.
environmental impact re-assessment (EIRA)
road project
environmental report.
GOSPODARKA WODNA 2022-7
Analiza wpływu zmiany wartości progowych dobrego stanu chemicznego wód podziemnych na wynik oceny jakości wód podziemnych w punktach monitoringu stanu chemicznego jednolitych części wód podziemnych
ANNA KUCZYŃSKA
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 138402
10.15199/22.2022.7.3
wody podziemne
wartości progowe
jakość wód
ocena stanu jednolitych części wód podziemnych
groundwater
threshold values
water quality
groundwater bodies assessment
GOSPODARKA WODNA 2022-7
Analiza wpływu zmiany wartości progowych dobrego stanu chemicznego wód podziemnych na wynik oceny jakości wód podziemnych w punktach monitoringu stanu chemicznego jednolitych części wód podziemnych
ANNA KUCZYŃSKA
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 138402
10.15199/22.2022.7.3
wody podziemne
wartości progowe
jakość wód
ocena stanu jednolitych części wód podziemnych
groundwater
threshold values
water quality
groundwater bodies assessment
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
SUBIEKTYWNA OCENA WPŁYWU TECHNIKI KODOWANIA NA JAKOŚĆ SYGNAŁU MUZYCZNEGO
Stefan Brachmański
Andrzej Dobrucki
nr katalogowy: 101802
10.15199/59.2016.6.78
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
Assessment of Stability Margin of Linear Parametric Amplifiers by the Frequency Symbolic Method
Yuriy SHAPOVALOV
Bohdan MANDZIY
Dariya BACHYK
nr katalogowy: 99571
10.15199/48.2016.07.24
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
The quantitative assessment of porosity and cracks in TBC systems by use automatic image analysis
GRZEGORZ MOSKAL
nr katalogowy: 37800
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Assessment of lighting systems for energy certification of buildings
Dionyz GASPAROVSKY
Alfonz SMOLA
Peter JANIGA
nr katalogowy: 37093
OPAKOWANIE 2013-8
LCA methods in packaging assessment considering environmental protection
HANNA ŻAKOWSKA
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 78684
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Analiza cyklu życia (LCA) budynku z wykorzystaniem BIM
Justyna Tomaszewska
nr katalogowy: 113915
10.15199/33.2018.05.28
analiza cyklu życia (LCA)
model BIM
obciążenia środowiskowe
rozwój zrównoważony.
life cycle assessment (LCA)
BIM model
environmental loads
sustainable development.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Adaptive Neuro-Fuzzy Inference System-Based Pulverizing Capability Model for Running Time Assessment of Ball Mill Pulverizing System
Hui Cao
Yanxia Wang
Lixin Jia
nr katalogowy: 76784
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Zastosowanie LCA do oceny wpływu technologii spiekania rud żelaza na środowisko
DOROTA BURCHART-KOROL
nr katalogowy: 54089
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Environmental assessment of production technology of PAPR-type phosphate fertilizers by using the LCA methodology. Ekologiczna ocena technologii wytwarzania nawozów fosforowych typu PAPR z zastosowaniem metody LCA
Jakub Skut
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 77815
PACKAGING REVIEW 2023-1
Life Cycle Assessment Of (Bio)degradable Polymers As A Tool To Achieve The Goals Of The Circular Economy
Simone Maranghi
Lorenzo Tosti
Adrian Domiński
Joanna Rydz
nr katalogowy: 142661
10.15199/42.2023.1.2
green polymer
(bio)daegradable polymer
life cycle assessment
circular economy.
zielony polimer
polimer (bio)daegradowalny
ocena cyklu życia
gospodarka o obiegu zamkniętym
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-1
Quality assessment of image sequences in the aspect of perception of distortions typical for the lossy video compression and transmission
KRZYSZTOF OKARMA
nr katalogowy: 57443
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Glare assessment for research and development of measurement methods
Dariusz SAWICKI
Agnieszka WOLSKA
Tobias PORSCH
nr katalogowy: 117980
10.15199/48.2019.01.43
discomfort glare assessment
experimental research on glare
UGR measurements
algorithm for precise identification and extraction of glare source area
ocena olśnienia przykrego
eksperymentalne badania nad olśnieniem
pomiary UGR
algorytm precyzyjnego wyodrębniania obszaru źródła olśnienia
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Life Cycle Assessment of unconventional hydrocarbons deposits of shale and tight gas production in Poland
Monika Wójcik
Paweł Gładysz
Wojciech Kostowski
Krzysztof Łodziński
nr katalogowy: 140180
10.15199/17.2022.10.3
life cycle assessment
shale gas
tight gas
environment pollution
carbon footprint
global warming potential
life cycle assessment
shale gas
tight gas
environment pollution
carbon footprint
global warming potential
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Life Cycle Assessment of unconventional hydrocarbons deposits of shale and tight gas production in Poland
Monika Wójcik
Paweł Gładysz
Wojciech Kostowski
Krzysztof Łodziński
nr katalogowy: 140180
10.15199/17.2022.10.3
life cycle assessment
shale gas
tight gas
environment pollution
carbon footprint
global warming potential
life cycle assessment
shale gas
tight gas
environment pollution
carbon footprint
global warming potential
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Ocena ryzyka robót dodatkowych w budowie infrastruktury kolejowej
Agnieszka Leśniak
Filip Janowiec
nr katalogowy: 139994
10.15199/33.2022.10.17
roboty dodatkowe
ocena ryzyka
infrastruktura kolejowa.
additional works
risk assessment
railway infrastructure.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Ocena ryzyka robót dodatkowych w budowie infrastruktury kolejowej
Agnieszka Leśniak
Filip Janowiec
nr katalogowy: 139994
10.15199/33.2022.10.17
roboty dodatkowe
ocena ryzyka
infrastruktura kolejowa.
additional works
risk assessment
railway infrastructure.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Ocena ryzyka robót dodatkowych w budowie infrastruktury kolejowej
Agnieszka Leśniak
Filip Janowiec
nr katalogowy: 139994
10.15199/33.2022.10.17
roboty dodatkowe
ocena ryzyka
infrastruktura kolejowa.
additional works
risk assessment
railway infrastructure.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Ocena ryzyka robót dodatkowych w budowie infrastruktury kolejowej
Agnieszka Leśniak
Filip Janowiec
nr katalogowy: 139994
10.15199/33.2022.10.17
roboty dodatkowe
ocena ryzyka
infrastruktura kolejowa.
additional works
risk assessment
railway infrastructure.
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
OCENA JAKOŚCI MIĘŚNI PIERSIOWYCH INDYKÓW poddanych obróbce metodą sous-vide
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Tomasz Drażba
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 140664
indyk
mięśnie piersiowe
sous-vide
właściwości fizykochemiczne i sensoryczne
turkey
pectoral muscles
sous-vide
physicochemical and sensory properties
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-3
Aspekty ekonomiczne i ekologiczne ogrzewania gazem
Janusz Adamczyk
Robert Dylewski
nr katalogowy: 50290
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-5
Ocena skuteczności ochrony katodowej - propozycja metody instrumentalnej
WOJCIECH SOKÓLSKI
JEZMAR JANKOWSKI
JACEK ROZWADOWSKI
nr katalogowy: 67566
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Time-varying signal parameters for assessment of disturbances in wind energy systems
Tadusz ŁOBOS
Peter SCHEGNER
Tomasz SIKORSKI
nr katalogowy: 49710
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Angielski dla behapowców.Lekcja 37
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 73740
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Pomiary prądów indukowanych jako element oceny ekspozycji zawodowej na pole elektromagnetyczne
Jarosław KIELISZEK
Jaromir SOBIECH
Wanda STANKIEWICZ
Witold RONGIES
nr katalogowy: 56621
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-7
Systemy pomiarowe zaprojektowane do oceny właściwości fizycznych włókien, półproduktów przędzenia oraz przędz. Cz. I. Ocena właściwości fizycznych włókien
Robert Drobina
nr katalogowy: 69924
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Zastosowanie analizy cyklu życia (LCA) do oceny wpływu wytwarzania energii elektrycznej na środowisko
Maciej DZIKUĆ
nr katalogowy: 76295
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
Analiza wielkości strat wody w dwóch wodociągach wiejskich
Aleksandra Flis
Weronika Gęca
Małgorzata Iwanek
Dariusz Kowalski
nr katalogowy: 141484
10.15199/17.2023.1.2
straty wody
metoda IWA
metoda wskaźnikowa
wodociągi wiejskie
water losses
IWA method
indicator method
rural water networks
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
Analiza wielkości strat wody w dwóch wodociągach wiejskich
Aleksandra Flis
Weronika Gęca
Małgorzata Iwanek
Dariusz Kowalski
nr katalogowy: 141484
10.15199/17.2023.1.2
straty wody
metoda IWA
metoda wskaźnikowa
wodociągi wiejskie
water losses
IWA method
indicator method
rural water networks
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Ocena ryzyka robót dodatkowych w budowie infrastruktury kolejowej
Agnieszka Leśniak
Filip Janowiec
nr katalogowy: 139994
10.15199/33.2022.10.17
roboty dodatkowe
ocena ryzyka
infrastruktura kolejowa.
additional works
risk assessment
railway infrastructure.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena i próby zestalania szlamów z oczyszczania ścieków poligraficznych układami Fentona
Terese Rauckyte-Żak
nr katalogowy: 138872
10.15199/62.2022.8.7
ścieki poligraficzne
oczyszczanie ścieków
układ Fentona
procedura TCLP
metodyka Tessiera
metale ciężkie
wymywalność metali ciężkich
printing wastewater
pre-treatment of wastewater
Fenton system
TCLP
Tessier’s methodology
heavy metal
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
OCENA BEZPIECZEŃSTWA ALGORYTMÓW ZAPEWNIAJĄCYCH POUFNOŚĆ ORAZ UWIERZYTELNIENIE DANYCH W SIECI 5G
Mariusz Borowski
nr katalogowy: 138951
10.15199/59.2022.4.28
algorytm Grovera
SNOW 3G
złożoność obliczeniowa
ZUC
computational complexity
Grover algorithm
SNOW 3G
ZUC
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-11
Wpływ zmian w przepisach techniczno-budowlanych na proces budowlany. Część 3
Przemysław Kubica
Rafał Krupa
Marcin Burda
Paweł Sulik
nr katalogowy: 117073
10.15199/33.2018.11.13
bezpieczeństwo pożarowe budynków
przepisy techniczne
rozporządzenieWarunki Techniczne.
fire safety of buildings
technical regulations
Polish Law Technical Conditions
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Zasady oceny technicznej ścian działowych ze szkła
Ołeksij Kopyłow
nr katalogowy: 108732
10.15199/33.2017.08.53
zestawy do wykonywania wewnętrznych ścian działowych ze szkła
ściany działowe.
internal partition kits for use as non-load bearing walls of glass
partition walls.
OPAKOWANIE 2014-10
Social responsibility strategy and Life Cycle Management
JOANNA KUZINCOW
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 87403
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-9
Systemy pomiarowe zaprojektowane do oceny właściwości fizycznych włókien, półproduktów przędzenia oraz przędz. Cz. III. Testowanie parametrów wytrzymałościowych przędz, oczyszczanie przędz
Robert Drobina
nr katalogowy: 71584
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-8
Systemy pomiarowe zaprojektowane do oceny właściwości fizycznych włókien, półproduktów przędzenia oraz przędz. Cz. II. Testowanie strumieni przędzalniczych w postaci taśm i niedoprzędów oraz przędz
Robert Drobina
nr katalogowy: 71202
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Peculiarities of frequency symbolic method applied to parametric circuits analysis
Yuriy SHAPOVALOV
Bohdan MANDZIY
Spartak MANKOVSKY
nr katalogowy: 59978
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Image and video quality assessment with the use of various verification databases
Krzysztof OKARMA
nr katalogowy: 75333
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Angielski dla behapowców - Lekcja 38
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 74504
OPAKOWANIE 2010-5
LCA jako narzędzie oceny metod postępowania z odpadami opakowaniowymi
Konrad Nowakowski
Grzegorz Ganczewski
nr katalogowy: 51730
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Złożoność danych pomiarowych i metody jej określania
Andrzej CZAJKA
Adam G. POLAK
nr katalogowy: 55481
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Determining the reactivity of concrete aggregates for Nuclear Power Plant concrete structures
Wioletta Jackiewicz-Rek
Tomasz Piotrowski
Alain Jeanpierre
Luc Courard
nr katalogowy: 100868
10.15199/33.2016.09.37
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Nowe rozwiązania w ocenie narażenia na pole elektromagnetyczne w środowisku pracy - projekt dozymetru mikrofalowego
Jarosław KIELISZEK
Robert PUTA
Jaromir SOBIECH
Wanda STANKIEWICZ
nr katalogowy: 64294
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-12
NOWE NORMY
nr katalogowy: 10991
OPAKOWANIE 2018-6
Packaging Spectrum: Oznaczanie lotnych związków organicznych w materiałach z polipropylenu przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Dominika Kubica
Karol Bal
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 114315
10.15199/42.2018.6.2
CHŁODNICTWO 2011-9
Wybrane wyróżniki jakości mrożonego pieczywa drożdżowego wzbogaconego syropem daktylowym jako zamiennikiem sacharozy
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 62655
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-6
Benchmarking narzędziem doskonalenia jakości wybranego produktu
Magdalena PAŹDZIOR
nr katalogowy: 114112
10.15199/48.2018.6.3
benchmarking
konkurencja
jakość
doskonalenie produktu
benchmarking
competition
quality
product improvement
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-8
ECDA - proces bezpośredniej oceny zewnętrznej korozji rurociągu
W. Sokolski
nr katalogowy: 2958
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
EVALUATION AND CHOICE OF A WRAPPER FOR PACKING PRODUCTS USING THE AHP METHOD
Robert CIEŚLAK
Julia KAŁUŻNA Katarzyna PETA
Marcin SUSZYŃSKI
Marcin WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 126917
10.15199/160.2020.2.2
AHP – Analytical Hierarchy Process
wrapper
assessment
AHP – Analytical Hierarchy Process
owijarka
ocena
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
EVALUATION AND CHOICE OF A WRAPPER FOR PACKING PRODUCTS USING THE AHP METHOD
Robert CIEŚLAK
Julia KAŁUŻNA Katarzyna PETA
Marcin SUSZYŃSKI
Marcin WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 126917
10.15199/160.2020.2.2
AHP – Analytical Hierarchy Process
wrapper
assessment
AHP – Analytical Hierarchy Process
owijarka
ocena
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Analiza nakładów energetyczno-środowiskowych w cyklu życia budynku
Daniel Tomporowski
Robert Kasner
nr katalogowy: 137218
10.15199/33.2022.04.17
budynek handlowo-usługowy
budownictwo
Life Cycle Assessment (LCA)
IMPACT 2002+
zrównoważony rozwój
service facility
civil engineering
Life Cycle Assessment (LCA)
IMPACT 2002+
sustainable development
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Zależność między oceną atrakcyjności wielorodzinnego budynku mieszkalnego a jego lokalizacją
Krzysztof Zima
Stanisław Belniak
Joanna Gil-Mastalerczyk
nr katalogowy: 139990
10.15199/33.2022.10.13
atrakcyjność architektury
deweloper
preferencje klientów
budynek wielorodzinny.
architecture attractiveness
developer
customer preferences
multi-family building.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Określenie wymagań stanowiących podstawę do opracowania nowatorskiej metody oceny jakości parametrów świetlnych projektorów samochodowych
Marcin CHRZANOWICZ
nr katalogowy: 67662
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Wykorzystanie bezglutenowego ziarna miłki abisyńskiej (teff) jako surowca w piekarstwie
Bogdan Achremowicz
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 110956
ziarno miłki abisyńskiej
pieczywo bezglutenowe
hydrokoloidy
polepszacze enzymatyczne
teff grain
gluten free bread
hydrocolloids
enzyme improvers
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-12
Analiza środowiskowych konsekwencji różnych wariantów recyklingu wyeksploatowanych pojazdów samochodowych w Polsce
Robert Lewicki
Zbigniew Kłos
nr katalogowy: 22879
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Ponowna ocena oddziaływania inwestycji budowlanej na środowisko
Jolanta Harasymiuk
Elżbieta Szafranko
Kaja Walentynowicz
nr katalogowy: 141189
10.15199/33.2022.12.21
ponowna ocena oddziaływania na środowisko
inwestycja drogowa
raport środowiskowy.
environmental impact re-assessment (EIRA)
road project
environmental report.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Ocena bezpieczeństwa wytwarzania i magazynowania nawozów na bazie dolomitu i azotanu(V) amonu z dodatkiem substancji organicznych
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Kinga Marecka
Marcin Biegun
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 140043
10.15199/62.2022.10.16
ocena bezpieczeństwa procesowego
wytwarzanie nawozów
przechowywanie nawozów
dolomit
azotan(V) amonu
safety assessment
production of fertilizers
storage of fertilizers
dolomite
ammonium nitrate
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
Ocena stanu technicznego przekładników prądowych typu J110
Maciej LECHMAN
Jan SUBOCZ
nr katalogowy: 121583
10.15199/48.2019.08.13
przekładniki prądowe
ocena stanu technicznego.
Current transformers
assessment technical condition
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Ocena opłacalności przyłączania mikroinstalacji OZE w budynku użyteczności publicznej w ujęciu technicznym i organizacyjnym
Paweł Terlikowski
Jolanta Galińska
nr katalogowy: 139647
10.15199/48.2022.10.03
odnawialne źródła energii i magazynowanie energii
analiza ekonomiczna instalacji fotowoltaicznej
modele umowne współpracy źródła z siecią dystrybucyjną w Polsce
zasilanie budynku użyteczności publicznej.
renewable energy sources and energy storage
economic analysis of a photovoltaic installation
contractual models of cooperation between the source and the distribution network in Poland
power supply for a public utility building.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
QOE Measurement model in wi-fi networks: analysis of socioeconomics influences in Indonesia
RULIYANTA
Mohd Riduan AHMAD
Azmi Awang MD ISA
nr katalogowy: 148976
10.15199/48.2024.06.15
Wi-Fi Offloading
Artificial Neural Network
Quality of Experience
Quality of Service
Odciążanie Wi-Fi
sztuczna sieć neuronowa
jakość doświadczenia
jakość usług
OPAKOWANIE 2019-7
PACKAGING SPECTRUM: Aktywne opakowanie regulujące wilgotność i zawartość wody. Projekt HumidWRAP
onika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121483
10.15199/42.2019.7.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-7
Angielski dla behapowców - Lekcja 47
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 78337
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-4
Chemia dla środowiska i zrównoważonego rozwoju: zastosowania wybranych ekowskaźników
Piotr Konieczny
Renata Dobrucka
nr katalogowy: 66956
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Użyteczność analizy LCCA do oceny efektywności ekonomicznej robót dociepleniowych ścian zewnętrznych budynku zabytkowego
Agnieszka Dziadosz
Ewelina Siejek
Mariusz Rejment
nr katalogowy: 139982
10.15199/33.2022.10.05
wielokryterialne podejmowanie decyzji
stopień żużycia technicznego
koszty w cyklu życiu budynku.
multi-criteria decision making
degree of technical wear
life cycle costing.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Algorytmy wykrywania struktury sieci Bayesa z danych w ocenie ryzyka powstawania uszkodzeń budynków na terenach górniczych
Janusz Rusek
Leszek Chomacki
Leszek Słowik
Karol Firek
nr katalogowy: 140581
10.15199/33.2022.11.18
ryzyko
uszkodzenia
wpływy górnicze
budynki
sieci Bayesa.
risk
damage
mining impacts
buildings
Bayes networks.
AURA 2018-4
Na drodze do certyfikatów środowiskowych dla polskich produktów żywnościowych
Małgorzata HOLKA
Janusz JANKOWIAK
nr katalogowy: 113184
10.15199/4.2018.4.2
produkcja żywności
ochrona środowiska
ocena cyklu życia
certyfikacja środowiskowa
food production
environment protection
life cycle assessment
environmental certification
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-1
Ocena ryzyka eksploatacji sieci ciepłowniczych adaptacyjną metodą opartą na modelu Muhlbauera
MAŁGORZATA KWESTARZ
nr katalogowy: 111672
10.15199/9.2018.1.1
ryzyko
analiza ryzyka
sieć ciepłownicza
baza relacyjna
risk
risk analysis
district heating network
relational database
GOSPODARKA WODNA 2020-1
O niepewności w szacowaniu wskaźników jakości wód
MAŁGORZATA LOGA
nr katalogowy: 124565
wskaźniki jakości wód
ocena stanu ekologicznego wód
niepewność oceny
water quality indicators
ecological status of waters assessment
uncertainty of assessment
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-10
Modelowanie ograniczeń architektury BHJ w fotoogniwach organicznych. Wyniki wstępne
Jacek Wojtkiewicz
Marek Pilch
nr katalogowy: 101664
10.15199/13.2016.10.11
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-7
Zasady oceny technicznej polimerobetonowych gzymsów mostowych i izolacjonawierzchni mostowych
Aleksandra Jivan-Coteti
Joanna Kędzielska
Tomasz Gajda
Ewa Chałaczkiewicz
Maria Brenner
nr katalogowy: 121393
10.15199/33.2019.07.06
krajowa ocena techniczna
zasadnicze charakterystyki
właściwości użytkowe wyrobu budowlanego
aprobata techniczna
wyroby do odwodnienia obiektów mostowych
izolacjonawierzchnia
gzyms polimerobetonowy.
national technical assessment
essential characteristics
performance of a construction product
technical approval
waterproof bridge product
waterproof pavement membrane
composite
polymer concrete cornice
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Ocena stanu technicznego konstrukcji mechanicznej rdzeni transformatorów oparta na analizie skumulowanego widma gęstości mocy mierzonych drgań
Sebastian BORUCKI
Andrzej CICHOŃ
Jerzy SKUBIS
nr katalogowy: 81919
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Badanie skuteczności elektryzacji w naddźwiękowych głowicach elektro-aerozolowych
Paweł ŻYŁKA
Ryszard KACPRZYK
nr katalogowy: 55768
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-5
Przegląd współczesnych technik monitorowania skuteczności ochrony katodowej obiektów przemysłowych
Wojciech Sokólski
nr katalogowy: 98251
10.15199/40.2016.5.8
OPAKOWANIE 2018-7
Comparative Life Cycle Assessment (LCA) of selected cosmetics packaging - comparison of different impact assessment methods
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 115116
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Modelling of the process of coal crushing in a hammer crusher
TOMASZ WYLECIAŁ
DARIUSZ URBANIAK
nr katalogowy: 51721
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-11
Badanie uzwojeń transformatora
nr katalogowy: 39028
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-10
Modele oceny dojrzałości zarządzania ryzykiem
Piotr JEDYNAK
Sylwia BĄK
nr katalogowy: 116590
10.15199/48.2018.10.2
dojrzałość
model
ryzyko
zarządzanie ryzykiem
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
The ways for the improvement of the information value of the thermal image control of electric machines with long mean time between fa
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Viacheslav PRUS
Oleksandr SOMKA
nr katalogowy: 119937
10.15199/48.2019.05.16
electric machine
structural unit
defect
thermal process
thermal image control.
maszyna elektryczna
jednostka konstrukcyjna
defekt
proces termiczny
obrazowanie termiczne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ produkcji butelek z tworzyw sztucznych na środowisko naturalne. Cz. II1). Analiza niepewności danych w ocenie cyklu życia polimerowych butelek do napojów z PET i PLA z wykorzystaniem techniki Monte Carlo
Patrycja Bałdowska-Witos
Weronika Kruszelnicka
Robert Kasner
Andrzej Tomporowski
Józef Flizikowski
Adam Mroziński
nr katalogowy: 122855
10.15199/62.2019.10.28
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Oddziaływanie przemienników częstotliwości na jakość energii elektrycznej w układzie potrzeb własnych elektrowni. Część II - Badania symulacyjne
Irena WASIAK
Piotr GBURCZYK
Ryszard PAWEŁEK
nr katalogowy: 81867
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Assessment of ecoinnovativeness of sewage sludge conversion to biogas Ocena ekoinnowacyjności procesu wytwarzania biogazu z osadów ściekowych
Anna Henclik
Joanna Kulczycka
Katarzyna Gorazda
Zbigniew Wzorek
Barbara Tarko
nr katalogowy: 85686
10.12916/przemchem.2014.1146
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Ocena jakości energii elektrycznej w systemach wydzielonych na przykładzie sieci okrętowych Część II - metody i instrumentarium pomiarowe
Janusz MINDYKOWSKI
Tomasz TARASIUK
nr katalogowy: 60053
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Ocena jakości energii elektrycznej w systemach wydzielonych na przykładzie sieci okrętowych Część I - parametry i narzędzia prawne oceny
Janusz MINDYKOWSKI
Tomasz TARASIUK
nr katalogowy: 60052
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Ocena poziomu ciśnienia akustycznego transformatora energetycznego przed i po modernizacji
Sebastian BORUCKI
Andrzej CICHOŃ
nr katalogowy: 53234
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Radioelectronic methods for ESD detection and localization
Zygmunt GRABARCZYK
Paweł TARKOWSKI
nr katalogowy: 56616
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Szacowanie zawilgocenia izolacji papierowo-olejowej o zaawansowanym procesie starzenia
Marek SZROT
Jan SUBOCZ
nr katalogowy: 55810
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Rok do parametryzacji 2017 - ocena działalności publikacyjnej - informacje, wskazówki
Witold SYGOCKI
Ewa KORZENIEWSKA
nr katalogowy: 102663
10.15199/48.2016.12.79
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Modern Methods Of Evaluating The Technical Condition Of Power Transformers
Tural Aliyev
Aydin Aliyev
nr katalogowy: 149544
10.15199/48.2024.07.43
power transformers
technical condition assessment
diagnostic and monitoring systems
informative parameters
transformatory mocy
ocena stanu technicznego
systemy diagnostyczne i monitorujące
parametry informacyjne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Ekologiczna ocena procesów produkcji niskosiarkowych olejów napędowych
ANETA GŁUSZEK
JANUSZ MAGIERA
nr katalogowy: 32992
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
GOSPODARKA WODNA 2022-7
Analiza wpływu zmiany wartości progowych dobrego stanu chemicznego wód podziemnych na wynik oceny jakości wód podziemnych w punktach monitoringu stanu chemicznego jednolitych części wód podziemnych
ANNA KUCZYŃSKA
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 138402
10.15199/22.2022.7.3
wody podziemne
wartości progowe
jakość wód
ocena stanu jednolitych części wód podziemnych
groundwater
threshold values
water quality
groundwater bodies assessment
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-2
Z DZIAŁALNOŚCI FIG-u
Marcin KARABIN
nr katalogowy: 147164
GOSPODARKA WODNA 2023-2
Szwedzkie podejście do oceny stanu bezpieczeństwa zapór z odniesieniem do polskich wymagań i praktyk
Maciej Dmytrow
Przemysław Sobiesak
Piotr Śliwiński
Krzysztof Wrzosek
nr katalogowy: 141741
10.15199/22.2023.2.1
zapory
odpady wydobywcze
bezpieczeństwo
klasyfikacja
legislacja
water dams
tailings dams
safety
classification
legislation
GOSPODARKA WODNA 2023-2
Szwedzkie podejście do oceny stanu bezpieczeństwa zapór z odniesieniem do polskich wymagań i praktyk
Maciej Dmytrow
Przemysław Sobiesak
Piotr Śliwiński
Krzysztof Wrzosek
nr katalogowy: 141741
10.15199/22.2023.2.1
zapory
odpady wydobywcze
bezpieczeństwo
klasyfikacja
legislacja
water dams
tailings dams
safety
classification
legislation
GOSPODARKA WODNA 2023-2
Szwedzkie podejście do oceny stanu bezpieczeństwa zapór z odniesieniem do polskich wymagań i praktyk
Maciej Dmytrow
Przemysław Sobiesak
Piotr Śliwiński
Krzysztof Wrzosek
nr katalogowy: 141741
10.15199/22.2023.2.1
zapory
odpady wydobywcze
bezpieczeństwo
klasyfikacja
legislacja
water dams
tailings dams
safety
classification
legislation
OPAKOWANIE 2018-10
PACKAGING SPECTRUM: Comparative Life Cycle Assessment (LCA) of selected cosmetics packaging - uncertainty analysis using the Monte Carlo computational algorithm
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 116782
10.15199/42.2018.10.2
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-1
Nowe techniki badań wyrobów włókienniczych powszechnego użytku w aspekcie oceny ich właściwości użytkowych
Patrycja Bąk
Krystyna Wierus
Ewa Gontarska
nr katalogowy: 82169
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Methodology for Extreme power thresholds of photovoltaic power plants
Martin SMOČEK
Zdeněk HRADÍLEK
nr katalogowy: 80834
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Standard Deviation-Based Image Fidelity Measure for Digital Watermarking
Cezary ŻURAWSKI
Piotr SKŁODOWSKI
nr katalogowy: 84453
10.12915/pe.2014.05.015
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Sensitive analysis of eco-efficiency of an energy production technology based on coal gasification Analiza wrażliwości ekoefektywności technologii produkcji energii w procesie opartym na naziemnym zgazowaniu węgla
Krystyna Czaplicka-Kolarz
Dorota Burchart-Korol
Piotr Krawczyk
nr katalogowy: 87925
10.12916/przemchem.2014.1910
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Glare as a specific factor in the working environment
Agnieszka WOLSKA
nr katalogowy: 74169
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Performance Measurement Model of Multi-Source Data Fusion Based on Network Situation Awareness
Lejiang GUO
Fangxin CHEN
Chao GAO
Wei XIONG
nr katalogowy: 69350
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-3
Angielski dla behapowców - Lekcja 27
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 66399
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Ocena oddziaływania na środowisko alternatywnych paliw stosowa- nych w procesie spiekania rud żelaza
Dorota Burchart Korol
nr katalogowy: 62501
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
A Condition Assessment Model of Oil-immersed Transformers Using Cloud and Matter Element Integrated Method
Ruijin Liao
Yiyi Zhang
Hanbo Zheng
Lijun Yang
Ke Wang
Shakeel Akram
nr katalogowy: 76319
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Influence of the 2-D sliding windows on the correlation of the digital image quality assessment results using the Structural Similarity approach with the subjective evaluation
Krzysztof OKARMA
nr katalogowy: 53380
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH