Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Aspekty prawne żywności z Cannabis sativa ze szczególnym uwzględnieniem stosowania CBD w suplementach diety
Marta Łanoch
nr katalogowy: 118230
10.15199/65.2019.1.2
konopie
Cannabis sativa
CBD
nowa żywność
hemp
Cannabis sativa
CBD
novel food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Chemical properties of cold-pressed vegetable oils Właściwości chemiczne ekologicznych olejów roślinnych tłoczonych na zimno
Marta Krajewska
Dariusz Andrejko
Beata Ślaska-Grzywna
nr katalogowy: 94442
10.15199/62.2015.10.12
AURA 2021-10
Uprawa i wykorzystanie konopi siewnych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Marek KOPACKI
Mariusz SZMAGARA
nr katalogowy: 133677
10.15199/2.2021.10.1
konopie siewne
kannabinoidy
właściwości prozdrowotne i lecznicze
hemp
cannabinoids
pro-health and healing properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-12
Polimorfizm genu syntazy kwasu tetrahydrokannabinoilowego (THCA) konopi Cannabis sativa L.
KAROLINA WIELGUS
JOANNA PRZEWOŹNA
MILENA SZALATA
nr katalogowy: 40021
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Konopie - najbardziej uniwersalna roślina na świecie. Cz. 1
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 120737
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Aromaty konopne – wątpliwości prawne i perspektywa regulacyjna na przyszłość
Alicja Michałowska
nr katalogowy: 140079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Chłodnicze przechowywanie kiełków lucerny (Medicago sativa L.) w powietrzu i w modyfi kowanej atmosferze
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 50032
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Wartość technologiczna i żywieniowa ryżu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 82844
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wpływ wybranych herbicydów na rozwój Camelina sativa L. Crantz i Brassica carinata L. Brown
Monika Grzanka
Tomasz Piechota
Danuta Kurasiak-Popowska
Kinga Stuper-Szablewska
Bartłomiej Glina
Sylwia Mikołajczyk
Agnieszka Tomkowiak
Katarzyna Rzyska-Szczupak
Maciej Buśko
nr katalogowy: 151031
10.15199/62.2024.10.14
rośliny małoobszarowe
fitotoksyczność
środki ochrony roślin
fluorescencja chlorofilu
minor crops
phytotoxicity
plant protection products
chlorophyll fluorescence
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Dobór odmiany a wartość technologiczna ziarna owsa
Adam GLEŃ
nr katalogowy: 6403
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-9-10
Siejmy konopie!
Irena Fober
nr katalogowy: 98233
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wybrane właściwości chemiczne oleju z lnianki siewnej (Camelina sativa L.) suplementowanego naturalnymi dodatkami przeciwutleniającymi
Agnieszka Sagan
Marta Krajewska
Emilia Osmólska
Agnieszka Starek-Wójcicka
nr katalogowy: 134204
10.15199/62.2021.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wybrane właściwości chemiczne oleju z lnianki siewnej (Camelina sativa L.) suplementowanego naturalnymi dodatkami przeciwutleniającymi
Agnieszka Sagan
Marta Krajewska
Emilia Osmólska
Agnieszka Starek-Wójcicka
nr katalogowy: 134204
10.15199/62.2021.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wybrane właściwości chemiczne oleju z lnianki siewnej (Camelina sativa L.) suplementowanego naturalnymi dodatkami przeciwutleniającymi
Agnieszka Sagan
Marta Krajewska
Emilia Osmólska
Agnieszka Starek-Wójcicka
nr katalogowy: 134204
10.15199/62.2021.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Ocena efektywności tłoczenia i jakości oleju uzyskanego z nasion lnu i konopi poddanych obróbce mikrofalowej
Marta Krajewska
Agnieszka Starek-Wójcicka
Jakub Soja
nr katalogowy: 145737
10.15199/62.2023.10.6
ogrzewanie mikrofalowe
tłoczenie oleju
liczba kwasowa
liczba nadtlenkowa
stabilność oksydacyjna
barwa
microwave heating
oil pressing
acid value
peroxide value
oxidative stability
color
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Pieczywo z pradawnych zbóż
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 132753
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Application of non-conventional fatty oil resources in synthesis of biodiesel Zastosowanie niekonwencjonalnych surowców oleistych w syntezie biodiesla
Elżbieta Skrzyńska
Anna Wondołowska-Grabowska
Edyta Stalmach
Marlena Szynal
Magdalena Leśniak
nr katalogowy: 101513
10.15199/62.2016.10.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Wpływ karnozolu oraz kwasów karnozolowego i rozmarynowego na właściwości chemiczne wybranych olejów tłoczonych na zimno
Marta Krajewska
Beata Ślaska-Grzywna
Marek Szmigielski
nr katalogowy: 110064
10.15199/62.2017.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Badanie in vitro działania chemicznych składników owoców kotewki orzecha wodnego i ich aktywności względem komórek niedrobnokomórkowego raka płuc A549
Zhifang Mao
Qing Wang
Faxiu Cheng
Zhiyong Zhang
Carya
Gongli Kang
Ying Li
nr katalogowy: 118586
10.15199/62.2019.2.4
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-9
Wytrzymałość na ściskanie kompozytów konopno-wapiennych wytworzonych metodą ubijania
Michał Gołębiewski
Grzegorz Adamczewski
nr katalogowy: 115955
10.15199/33.2018.09.24
hempcrete
kompozyt konopno-wapienny
wytrzymałość na ściskanie.
Hempcrete
hemp-lime composite
compressive strength.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AKTYWNOŚĆ OLEJKÓW ETERYCZNYCH WOBEC PLEŚNI ASPERGILLUS NIGER
Alina Kunicka-Styczyńska
Marta Maroszyńska
nr katalogowy: 70889
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Zielona królowa sałatek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60143
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Olej rydzowy jako naturalne źródło karotenoidów dla przemysłu kosmetycznego
Danuta Kurasiak-Popowska
Kinga Stuper-Szablewska
Jerzy Nawracała
nr katalogowy: 110067
10.15199/62.2017.10.8
AURA 2023-2
Cykoria korzeniowa – rzadko uprawiane warzywo wysokoinulinowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141757
10.15199/2.2023.2.1
cykoria korzeniowa
roślina wysokoinulinowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
root chicory
high inulin plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-2
Cykoria korzeniowa – rzadko uprawiane warzywo wysokoinulinowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141757
10.15199/2.2023.2.1
cykoria korzeniowa
roślina wysokoinulinowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
root chicory
high inulin plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Prozdrowotne właściwości jagody kamczackiej
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 96860
10.15199/64.2016.2.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50877
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Walory żywieniowe płatków owsianych i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89324
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-12
Beton konopny do zastosowania w zrównoważonym budownictwie
Igor Klementowski
Sławomir Pochwała
Anna Król
nr katalogowy: 129485
10.15199/33.2020.12.03
beton konopny
budownictwo naturalne
kompozyt
hemp concrete
natural construction
composite.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
Kinetyka degradacji witaminy C w warzywach kapustnych przechowywanych w kontrolowanej atmosferze
L. Krala
M. Witkowska
nr katalogowy: 14732
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Czarnuszka siewna – cenny surowiec do otrzymywania oleju
Natalia Karwat
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132267
10.15199/65.2021.6.5
nasiona czarnuszki
oleje tłoczone na zimno
skład kwasów tłuszczowych
tokoferole
sterole
tymochinon
black cumin seeds
cold-pressed oils
fatty acid composition
tocopherols
sterols
thymoquinone
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Ocena fitotoksyczności gleb zanieczyszczonych metalami
Magdalena Wiśniewska
Arkadiusz Kamiński
Agnieszka Pusz
nr katalogowy: 121007
10.15199/62.2019.6.3
CHŁODNICTWO 2007-7
Próba analizy zależności wyróżników jakości selera naciowego i chrzanu pospolitego od zamrażania metodą odwróconej fluidyzacji oraz zamrażalniczego przechowywania
DARIUSZ GÓRAL
ŁUKASZ STADNIK
nr katalogowy: 27847
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-5
Ocena możliwości częściowego zastąpienia masy makulaturowej masą celulozową konopną w celu poprawy jakości wytworów makulaturowych
MARZANNA MAR CINKOWSKA
MAREK SZADK OWSKI
nr katalogowy: 114002
10.15199/54.2018.5.2
makulatura
masa celuloza brzozowa
masa celulozowa konopna
papier makulaturowy
paper for recycling
birch chemical pulp
hemp chemical pulp
recycled paper
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Ocena granulatów z odpadów konopi siewnej jako biopaliwa
Magdalena Dołżyńska
Sławomir Obidziński
Przemysław Simiński
nr katalogowy: 113850
10.15199/62.2018.5.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Jarmuż (Brassica oleracea L. var. acephala DC.) - cenne warzywo kapustne Cz. I. Pochodzenie, uprawa i kierunki wykorzystania
Anna Korus
nr katalogowy: 88499
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Naturalne czynniki antyoksydacyjne przedłużające trwałość i poprawiające cechy organoleptyczne mięsa
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130893
utlenianie mięsa
produkty mięsne
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
właściwości fizykochemiczne
naturalne przeciwutleniacze
sumak
czarnuszka
miłorząb japoński
meat oxidation
meat products
microbiological safety
physicochemical properties
natural antioxidants
sumac
nigella sativa
Japanese ginkgo
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Effect of various adjuvants on physicochemical properties and control efficiency of herbicides Wpływ adiuwantów z różnych grup chemicznych na właściwości fizykochemiczne i skuteczność działania herbicydów
Łukasz Sobiech
Robert Idziak
Zenon Woźnica
Grzegorz Skrzypczak
nr katalogowy: 85011
10.12916/przemchem.2014.945
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Zawartość wybranych metabolitów wtórnych i zdolność przeciwutleniająca ziela Mentha × piperita L. var. officinalis Sole f. pallescens Camus suszonego próżniowo
Agnieszka Najda
Kamila Klimek
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 124474
10.15199/62.2020.1.18
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Ryżowa różnorodność
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83433
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Nowe dodatki paszowe na bazie lucerny i nawłoci wzbogacone w mikroelementy metodą biosorpcji
Bartosz Ligas
Grzegorz Izydorczyk
Małgorzata Mironiuk
Paulina Kowalczyk
Anna Witek-Krowiak
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 117902
10.15199/62.2018.12.26
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Kalafior i brokuł - kwiaty jadalne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 93089
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Olej lniankowy jako nowe źródło surowca do wytwarzania biodiesla
JAN MOSIO-MOSIEWSKI
MAREK WARZAŁA
HANNA NOSAL
nr katalogowy: 51363
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Zmiany zawartości związków bioaktywnych w owocach papai (carica papaya L.) przechowywanych w różnych warunkach
Ilona Gałązka-Czarnecka
Andrzej Czarnecki
Lucjan Krala
nr katalogowy: 94783
10.15199/8.2015.10-11.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Optimal placement and sizing of Static Var Compensators in power systems using Improved Harmony Search Algorithm
Reza SIRJANI
Azah MOHAMED
Hussain SHAREEF
nr katalogowy: 60826
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna owsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79514
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Polyphenols, carboxylic hydroxyacids and carotenoids in berries of blue honeysuckle (Lonicera coerulea var. kamtschatica) Polifenole, hydroksykwasy karboksylowe i karotenoidy w owocach suchodrzewu jadalnego (Lonicera coerulea var. kamtschatica)
Aleksandra Mech-Nowak
Michał Kruczek
Paweł Kaszycki
Monika Bieniasz
Anna Kostecka-Gugała
nr katalogowy: 85012
10.12916/przemchem.2014.948
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Effect of addition of ethoxylated tallow amine and other adjuvants on the effectiveness of glyphosate
Łukasz Sobiech
Grzegorz Skrzypczak
Monika Grzanka
nr katalogowy: 114938
10.15199/62.2018.7.20
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Aromaty konopne – wątpliwości prawne i perspektywa regulacyjna na przyszłość
Alicja Michałowska
nr katalogowy: 140079
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Design of Static var Compensators using a General Reactive Energy Definition
Eduardo V. Liberado
Wesley A. Souza
José A. Pomilio
Helmo K. M. Paredes
Fernando P. Maraf'o
nr katalogowy: 80882
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 117626
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 141062
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Potencjalne surowce do otrzymywania bioaktywnych pochodnych tłuszczowych
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Bożena Patkowska-Sokoła
Hanna Gwardiak
Tadeusz Szulc
Robert Bodkowski
Krzysztof Różycki
nr katalogowy: 68213
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
"Jej wysokość" mąka kasztanowa
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 122803
mąka kasztanowa
żywność
zdrowie
produkt
odżywianie.
chestnut flour
food
health
product
nutrition.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 2. Słoma zbożowa, ryżowa i kukurydziana, esparto, bambus i trzcina pospolita
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 128768
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
słoma zbożowa
słoma ryżowa
słoma kukurydziana
esparto
bambus
trzcina pospolita
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
cereal straw
rice straw
corn straw
esparto
bamboo
common reed
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 2. Słoma zbożowa, ryżowa i kukurydziana, esparto, bambus i trzcina pospolita
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 128768
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
słoma zbożowa
słoma ryżowa
słoma kukurydziana
esparto
bambus
trzcina pospolita
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
cereal straw
rice straw
corn straw
esparto
bamboo
common reed
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Owies – walory odżywcze i właściwości prozdrowotne
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 146324
owies
przetwory z owsa
właściwości prozdrowotne
oats
oat products
health-promoting properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Employing Grey System Model for Prediction of Electric Arc Furnace Reactive Power to Improve Compensator Performance
Haidar SAMET
Aslan MOJALLAL
Teymoor GHANBARI
nr katalogowy: 81559
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Optimal Placement and Sizing of Shunt FACTS Devices in Power Systems Using Heuristic Optimization Techniques: a Comprehensive Survey
Reza SIRJANI
Azah MOHAMED
Hussain SHAREEF
nr katalogowy: 71458
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Online Control of SVC Using ANN Based Pole Placement Approach
Ercan KÖSE
Kadir ABACI
Saadettin AKSOY
nr katalogowy: 69197
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Particle Swarm Optimization for Simultaneous Tuning of Static Var Compensator and Power System Stabilizer
Mahdiyeh ESLAMI
Hussain SHAREEF
Azah MOHAMED
Mohammad KHAJEHZADEH
nr katalogowy: 62373
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-3
Computer-aided analysis of resonance risk in power system with Static Var Compensators
Robert KOWALAK
Robert MALKOWSKI
Stanislaw CZAPP
Jacek KLUCZNIK
Zbigniew LUBOSNY
Krzysztof DOBRZYNSKI
nr katalogowy: 96996
10.15199/48.2016.03.05
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 139116
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-10
Mechanik samochodowy, konserwator Część 9: Czynniki biologiczne - karta oceny ryzyka (cd.) Plan naprawczy
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 94239
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 137310
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Składniki fitochemiczne i działanie przeciwutleniające przypraw poprawiających jakość mięsa i jego produktów
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147305
zioła i przyprawy
przeciwutleniacze
jakość mięsa
trwałość produktów pochodzenia zwierzęcego
herbs and spices
antioxidants
meat quality
durability of animal products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 126512
AURA 2016-1
Ropa naftowa oraz paliwa alternatywne
Piotr Kardasz
Jacek Dosko cz
Magdalna Gazdow icz
Lubow Onyszczuk
nr katalogowy: 96088
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Wykorzystanie drożdży Saccharomyces cerevisiae w zabezpieczaniu procesów fermentacyjnych
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 97394
10.15199/64.2016.3.6
AURA 2024-7
Rola roślin jaskrowatych w zwiększaniu bioróżnorodności terenów wiejskich i zurbanizowanych
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 149591
10.15199/2.2023.7.1
zapylacze
bioróżnorodność
rodzina Ranunculaceae
pollinators
biodiversity
Ranunculaceae family
ELEKTROINSTALATOR 2021-1-2
NAJWAŻNIEJSZE TRENDY SIECIOWE W 2021 ROKU
nr katalogowy: 130386
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 95668
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 147242
10.15199/61.2024.1.2
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Raj dla piekarzy i ciastkarzy
Henryk Piesiewicz
Andrzej Szydłowski
nr katalogowy: 66220
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 126840
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 137310
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Kwiaty jadalne - właściwości prozdrowotne oraz potencjalne kierunki ich wykorzystania w przemyśle spożywczym
Paulina Nowicka
Igor Turkiewicz
Aneta Wojdyło
Karolina Tkacz
nr katalogowy: 111756
10.15199/64.2018.1.1
kwiaty jadalne
właściwości prozdrowotne
nutraceutyki
edible flowers
pro-health properties
nutraceuticals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123893
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 132384
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 139116
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
WIEŚCI KONOPNE
nr katalogowy: 148479
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
FACTS Devices Optimization for Optimal Power Flow Using Particle Swarm Optimization In Sulselrabar System
Makmur SAINI
Muhammad Ruswandi DJALAL
A.M.Shiddiq YUNUS
Andareas PANGKUNG
nr katalogowy: 148113
10.15199/48.2024.04.13
FACTS Devices
SVC
Sulselrabar
OPF
PSO
FACTS Devices
SVC
Sulselrabar
OPF
PSO
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czekoladowy świat Joanny Profus
Joanna Profus
nr katalogowy: 45449
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Jagoda kamczacka - "eliksir życia"
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
Małgorzata Jaszyk
nr katalogowy: 119735
10.15199/64.2019.4.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Układy dopasowania L-C oraz L-LC w falownikach klasy D do nagrzewania indukcyjnego - teoria i praktyka
Marcin KASPRZAK
Piotr LEGUTKO
Kamil KIEREPKA
nr katalogowy: 98777
10.15199/48.2016.06.02
AUTO MOTO SERWIS 2021-2
Z życia branży
nr katalogowy: 134533
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Biodegradacja gorzkich kwasów chmielowych przy użyciu miąższu roślin wyższych
WANDA MĄCZKA
MIROSŁAW ANIOŁ
EWA HUSZCZA
AGNIESZKA BARTMAŃSKA
ANNA ŻOŁNIERCZYK
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 49060
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107885
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Dotacje w praktyce dla przetwórstw ziół. PROW - wdrażanie programu.
WIESłAW WASILEWSKI
nr katalogowy: 41875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Europejska Jakość Opakowań
Renata Gasparska
nr katalogowy: 29585
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Konferencja przed targami
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 70376
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-1
Podstawy gospodarki komunalnej. Współczesne zagadnienia sektorów inżynieryjnych
Lech Dzienis
nr katalogowy: 9219
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-1
Podstawy gospodarki komunalnej. Współczesne zagadnienia sektorów inżynieryjnych
Lech Dzienis
nr katalogowy: 9219
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Napoje funkcjonalne - serwis informacyjny
nr katalogowy: 41079
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Rynek wina na świecie i w Polsce
nr katalogowy: 47060
DOZÓR TECHNICZNY 2004-1
Laboratoria uznane przez UDT III okł.
nr katalogowy: 940
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Kinetyka procesu biosorpcji jonów Cr(III) przez niebieskozieloną algę Spirulina maxima
AGNIESZKA ZIELIŃSKA
KATARZYNA CHOJNACKA
nr katalogowy: 49083
OPAKOWANIE 2006-3
Napój jogurtowy w jednoporcjowych butelkach
L. F.
nr katalogowy: 18044
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-6
Rozpuszczalność i zarodkowanie kryształów L-sorbozy w wodzie
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
ZDZISŁAW BECHTOLD
nr katalogowy: 43296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Okazały wybór
STEFAN ZATORSKI
nr katalogowy: 4190
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Efekty budownictwa mieszkaniowego w l kwartale 2004 roku
M. Kowalska
nr katalogowy: 2540
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-9
Przemysł metali nieżelaznych w latach 2000-2005
Stasiak R.
nr katalogowy: 15074
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-10
Wydajność krystalizacji i jakość kryształów w układzie L-sorboza - woda
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
ZDZISŁAW BECHTOLD
nr katalogowy: 43346
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
Szkoła pozytywnego myślenia
Ewa Górska
nr katalogowy: 56167
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Efektywne rozwiązania konstrukcyjne w chłodni i mroźni
nr katalogowy: 127664
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Przeliczanie międzynarodowych jednostek wag i miar
Roman Jurga
nr katalogowy: 14174
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Treatment of wastewater from the photochemical production of printed circuit boards by using Fenton reagent after addition of calcium peroxide Oczyszczanie ścieków z fotochemicznej produkcji obwodów drukowanych z zastosowaniem odczynnika Fentona z dodatkiem nadtlenku wapnia
Maciej Thomas
Barbara Białecka
Dariusz Zdebik
nr katalogowy: 102404
10.15199/62.2016.11.24
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123892
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-7-8
Usuwanie azotu w biologicznych reaktorach membranowych (MBR) - doświadczenia zagraniczne i badania własne
Ewa Witkowska
nr katalogowy: 45666
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Spożycie soków pitnych i nektarów w Polsce i w krajach UE-27
Irena Strojewska
nr katalogowy: 77511
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Aktualna sytuacja branży przetwórstwa owoców i warzyw w Polsce a procesy globalizacji (2)
W. Płocharski
B. Nosecka
nr katalogowy: 14696
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Study of the process of active-ventilation drying of legume grasses’ fractional processing products
Hryhorii KALETNIK
Vitalii YAROPUD
Yurii POLIEVODA
Olena SOLONA
Ihor BABYN
Ihor TVERDOKHLIB
nr katalogowy: 147350
10.15199/48.2024.02.32
drying
structural and technological scheme
heat and mass exchange equipment
dryer
alfalfa
calculation
simulation
parame
suszarnia
schemat konstrukcyjny i technologiczny
urządzenia do wymiany ciepła i masy
suszarnia
lucerna
obliczenia
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Napoje funkcjonalne - styczeń 2009 r.
nr katalogowy: 41730
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Polska niezmiennie trzecim największym producentem piwa w Europie
nr katalogowy: 150120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Rynek napojów alkoholowych
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 85096
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Zastosowanie metod spektroskopowych do oznaczania zawartości L-karnityny w mleku
Jolanta Pękala
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Zbigniew Dobrzański
Piotr Nowakowski
Mieczysław Steininger
Stanisław Lochyński
nr katalogowy: 59906
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Evaluation of the geranyl esters-containing pheromone traps used for monitoring Elateridae family beetles in crops Ocena pułapek feromonowych zawierających estry geranylu stosowanych do monitorowania chrząszczy z rodziny Elateridae w uprawach
Magdalena Jakubowska
Jan Bocianowski
nr katalogowy: 100763
10.15199/62.2016.9.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-5
Niektóre reakcje l2H-dibenzo[b,g] [l,4,6]-oksadiazoniny i synteza nowych pochodnych dibenzo[b,g] [l,4f6]-oksadiazoniny o spodziewanym działaniu farmakologicznym
ELŻBIETA BRZEZIŃSKA
RYSZARD GLINKĄ
nr katalogowy: 108128
OPAKOWANIE 2022-10
Mniejsze opakowania, większe korzyści
nr katalogowy: 140197
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-3
Freon R-134a - nie zawierający chloru czynnik chłodniczy
STANISŁAW BINIAK
JANUSZ SIEDLEWSKI
JAROSŁAW GACEK
nr katalogowy: 42570
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Stan i perspektywy rynku ziarna i mąki na Ukrainie
nr katalogowy: 32436
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Odpowiedź na sprostowanie "Krajowy rynek soków pomarańczowych "ocena autentyczności i tożsamości", autor dr inż. Grzegorz Suwała, "Przemysł Spożywczy" nr 6/2014
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 87255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Duze POLSKIE PIWO
nr katalogowy: 123041
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Biotransformacja aldehydu benzoesowego do D(-)-1 -hydroksy- 1-fenylopropanonu. Wybór drożdży oraz wstępne badanie warunków procesu
ALEKSANDER CHMIEL
JERZY ZAMBRZYCKI
JACEK ROPENGA
MIROSŁAW PAPIERZ
STEFAN GRUDZIŃSKI
nr katalogowy: 108018
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Zmienność topologii LCL i mała dobroć Q w układzie VSI-LCL
Maciej A. DZIENIAKOWSKI
nr katalogowy: 82735
10.12915/pe.2014.02.61
CHŁODNICTWO 2017-6
Wpływ sposobu pakowania na zmiany wybranych cech jakościowych kalafiora w czasie chłodniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 107176
10.15199/8.2017.6.3
chłodnicze przechowywania
kalafior
opakowania
trwałość
refrigerated storage
cauliflower
packaging
durability
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-5
l KRAJU l ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 4600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Bakterie Listeria monocytogenes Cz. II. Ograniczanie źródeł zanieczyszczeń żywności
Anna Sip
nr katalogowy: 55118
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Determination of anionic and nonionic surfactants in laundry wastewater Oznaczanie anionowych i niejonowych środków powierzchniowo czynnych w ściekach pralniczych
Jacek Mazur
Sławomira Bering
Krzysztof Tarnowski
nr katalogowy: 100382
10.15199/62.2016.8.19
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Enhancement of corrosion resistance of stainless steel with Zn doped silane coatings
Edyta Owczarek
nr katalogowy: 141091
10.15199/40.2022.12.1
silane
coating
doped
protection properties
stainless steel
silan
powłoka
domieszka
właściwości ochronne
stal nierdzewna
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Enhancement of corrosion resistance of stainless steel with Zn doped silane coatings
Edyta Owczarek
nr katalogowy: 141091
10.15199/40.2022.12.1
silane
coating
doped
protection properties
stainless steel
silan
powłoka
domieszka
właściwości ochronne
stal nierdzewna
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Enhancement of corrosion resistance of stainless steel with Zn doped silane coatings
Edyta Owczarek
nr katalogowy: 141091
10.15199/40.2022.12.1
silane
coating
doped
protection properties
stainless steel
silan
powłoka
domieszka
właściwości ochronne
stal nierdzewna
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Enhancement of corrosion resistance of stainless steel with Zn doped silane coatings
Edyta Owczarek
nr katalogowy: 141091
10.15199/40.2022.12.1
silane
coating
doped
protection properties
stainless steel
silan
powłoka
domieszka
właściwości ochronne
stal nierdzewna
GOSPODARKA WODNA 2006-4
INFORMACJE l NOWOŚCI l INFORMACJE
nr katalogowy: 16875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
ISM 2019 - nowości w świecie słodyczy i przekąsek
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 119910
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-2
Pierwsza w Europie Środkowo-Wschodniej Rapida 105-PRO 5+L ALV 2
nr katalogowy: 112427
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Amperometryczne oznaczanie przeciwciał anty-CRP znakowanych fosfatazą alkaliczną
BEATA KAZIMIERCZAK
DOROTA PIJANOWSKA
nr katalogowy: 35606
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 104721
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Bis-ammonium herbicidal ionic liquids. Bis-amoniowe herbicydowe ciecze jonowe
Katarzyna Marcinkowska
Kamil Czerniak
Rafał Giszter
Michał Niemczak
nr katalogowy: 79420
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Orzecznictwo Sądu Najwyższego
nr katalogowy: 343
GOSPODARKA WODNA 2006-3
INFORMACJE l NOWOŚCI l INFORMACJE
nr katalogowy: 16888
GAZETA CUKROWNICZA 2006-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16641
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Silnik synchroniczny z magnesami trwałymi wewnątrz i na zewnątrz wirnika
Maciej GWOŹDZIEWICZ
Jan ZAWILAK
nr katalogowy: 77979
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Control and modelling of multi-machine power system stabilizer with FACTS
Rachid BELAIDI
Moussa BAKDI
nr katalogowy: 136943
10.15199/48.2022.04.03
FACTS
system wielomaszynowy
DFIG
stabilność systemu.
Flexible AC transmission system devices
Multi-machine network system
Power system stabilizer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Control and modelling of multi-machine power system stabilizer with FACTS
Rachid BELAIDI
Moussa BAKDI
nr katalogowy: 136943
10.15199/48.2022.04.03
FACTS
system wielomaszynowy
DFIG
stabilność systemu.
Flexible AC transmission system devices
Multi-machine network system
Power system stabilizer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Control and modelling of multi-machine power system stabilizer with FACTS
Rachid BELAIDI
Moussa BAKDI
nr katalogowy: 136943
10.15199/48.2022.04.03
FACTS
system wielomaszynowy
DFIG
stabilność systemu.
Flexible AC transmission system devices
Multi-machine network system
Power system stabilizer.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-8
KRONIKA
nr katalogowy: 62832
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-11
Nowa redaktor naczelna w Melliand Textilberichte
nr katalogowy: 6133
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Co piszą inni
nr katalogowy: 1687
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Nowa ustawa o Państwowej Inspekcji Pracy
nr katalogowy: 29596
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-10
Sprężarkowe pompy ciepła w systemach ogrzewania i przygotowania c.w.u.
MARIAN RUBIK
nr katalogowy: 38721
GOSPODARKA WODNA 2006-2
INFORMACJE l NOWOŚCI l INFORMACJE III okł.
nr katalogowy: 16902
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Cukiernie muszą być jasne
Dominik BARTELAK
nr katalogowy: 4780
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-8
Patenty i projekty
nr katalogowy: 290
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Z życia Stowarzyszenia
nr katalogowy: 235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 12822
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-7
Badanie właściwości antyelektrostatycznych nowych chlorków imidazoliniowych
ZBIGNIEW KUNCEWICZ
JULIUSZ PERNAK
RYSZARD POŹNIAK
BARBARA JAKUBSKA
nr katalogowy: 107283
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Listeria monocytogenes Metody eliminowania z żywności - fizyczne i fizykochemiczne
Anna Sip
Anna Gardo
nr katalogowy: 57746
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Zmrożona słodycz
WIESŁAWA GRZESIŃSKI
nr katalogowy: 4082
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Wymagania wobec opakowań wód butelkowanych przeznaczonych dla starszych konsumentów
Jarosław Świda
Ewa Jaracz
nr katalogowy: 103659
10.15199/65.2017.1.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Tate&Lyle. Nowy przedstawiciel w Polsce
nr katalogowy: 19180
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Produkcja materiałów budowlanych w l półroczu 2004 roku
M. Kowalska
nr katalogowy: 2667
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Zmiana treści stosunku pracy
nr katalogowy: 75840
AURA 2016-5
Zwalczanie barszczu Sosnowskiego w województwie małopolskim
Kazimierz Klima
nr katalogowy: 98258
OPAKOWANIE 2024-9
Cyfrowy druk etykiet nowoczesne ekorozwiązania z Epson SurePress
nr katalogowy: 150690
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Simulation study of the impact of L-shaped and T-shaped branch of GIS on the propagation of ultrahigh frequency electromagnetic wave
Man Yuyan
Zhang Chi
Xi Xiaoguang
Wu Minglei
Dong Yanwei
Sun Zhao
Ye Haifeng
QianYong
nr katalogowy: 74185
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-6
Hydrofilowy katalizator rodowy dwufazowego hydroformylowania olefin w układzie wodno-organicznym
Wilhelm Jan Tic
nr katalogowy: 6582
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
GOSPODARKA WODNA 2005-12
INFORMACJE l NOWOŚCI l INFORMACJE
Anita Radziszewska
Katarzyna Tyczko
nr katalogowy: 9840
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-11
Minimization of energy loss based on var control in 400 kV Super grid using MATLAB
ABDULQADER A. AL-HADEETHI
MARCIN WESOŁOWSKI
MUNA H. FAYYADH
nr katalogowy: 117290
10.15199/13.2018.11.3
supergrid
optimization
Optimum Reactive Power Flow
system elektroenergetyczny
optymalizacja
kompensacja mocy biernej
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Design of a computer code to evaluate the influence of the harmonics in the transient stability studies of electrical networks
Redha Djamel Mohammedi
Aissa SOULI
Abdelhafid HELLAL
nr katalogowy: 146703
10.15199/48.2023.12.04
Transient Stability
Harmonics
Electrical networks
Graphic User Interface
MATLAB
Stabilność przejściowa
harmoniczne
sieci elektryczne
graficzny interfejs użytkownika
MATLAB
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Wielki konkurs konsumencki dla amatorów parówek
nr katalogowy: 9639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Branże alkoholowe komentują skutki polityki fiskalnej RP po l maja 2004 r.
nr katalogowy: 6772
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Sprzedaż produkcji budowlano-montażowej i produkcja sprzedana budownictwa w l kwartale 2004 roku
J. Kobylarz
nr katalogowy: 2538
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-1
(Prognozowanie niezawodności kondensatorów foliowych na podstawie zjawisk nieliniowych i fluktuacyjnych
L. Hasse
J. Turczyński
L. Spiralski
nr katalogowy: 16451
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH