Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-2
Wybrane zagadnienia bezpieczeństwa konsumentów wody do spożycia
Janusz R. Rak
Katarzyna Pietrucha
nr katalogowy: 41414
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Lód w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 70135
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Wpływ obecności związków fosforu na jakość wody do spożycia
Stanisław M. Rybicki
nr katalogowy: 29863
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-12
Uzdatnianie wody basenowej
F. G. Piechurski
nr katalogowy: 2814
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Cicha woda
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 112146
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Woda z butelki, czy z kranu?
nr katalogowy: 132271
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Wymagania jakościowe wody do produkcji piwa oraz metody przygotowania wody w przemyśle piwowarskim
Jan Marjanowski
nr katalogowy: 62804
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Woda w żywieniu człowieka dylematy konsumentów
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 123070
10.15199/65.2019.10.6
woda
spożycie wody
spożycie płynów
nawodnienie
water
water intake
fluid intake
hydration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Woda w żywieniu człowieka dylematy konsumentów
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 123070
10.15199/65.2019.10.6
woda
spożycie wody
spożycie płynów
nawodnienie
water
water intake
fluid intake
hydration
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-4
Analiza parametrów jakości wody w wybranych sieciach wodociągowych w Polsce pod względem potrzeby jej doczyszczania
Maciej Malarski
Agata Drzazga
Magdalena Matusiak
Marta Strzelczyk
Paulina Pająk
nr katalogowy: 75955
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-6
Ocena jakości wody do spożycia dostarczanej przez wodociągi wiejskie
Janina Piekutin
nr katalogowy: 68346
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Co teraz oznacza nazwa "naturalna woda mineralna"
Tadeusz Wojtaszek
nr katalogowy: 60650
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Możliwości zastosowania dwutlenku chloru, podchlorynu sodu oraz dihydratu soli sodowej kwasu dichloroizocyjanurowego do dezynfekcji końcowej wody w OPWiK w Ostrołęce
Tomasz Wnęt
Marian Granops
nr katalogowy: 50987
GOSPODARKA WODNA 2021-2
FAKTY
nr katalogowy: 130488
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Sól z umiarem, a jodu więcej
nr katalogowy: 57030
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Woda z butelki, czy z kranu?
nr katalogowy: 132271
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Woda, ale jaka?
Joanna Obara
nr katalogowy: 102751
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Odgazowanie wody i tlen w piwie. Układ procesowy odgazowywania wody w kolumnie „DeGaS CRAFT” teraz również dla browarów rzemieślniczych
nr katalogowy: 130553
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 2.
nr katalogowy: 93888
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-3
Ryzyko awarii sieci wodociągowej
Barbara Tchórzewska-Cieślak
nr katalogowy: 50307
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-2
Doczyszczanie wody w hotelach
Małgorzata Perchuć
Agnieszka Podniesińska
nr katalogowy: 49776
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Zmiany w przepisach o naturalnych wodach mineralnych, wodach źródlanych i stołowych
Tadeusz Wojtaszek
nr katalogowy: 60522
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
System Colilert postęp w analizie jakości mikrobiologicznej wody
Anna Otlewska
Katarzyna Dybka
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 75462
AURA 2022-9
Hydrologiczne status quo
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 139417
AURA 2009-5
Plany gospodarowania wodami w obszarach dorzeczy
MAŁGORZATA SZCZEPKA
nr katalogowy: 44203
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Procesy membranowe w procesie uzdatniania wody
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 91994
10.15199/65.2015.6.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Odgazowanie wody i tlen w piwie. Układ procesowy odgazowywania wody w kolumnie „DeGaS CRAFT” teraz również dla browarów rzemieślniczych
nr katalogowy: 130553
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Ograniczenie ilości wody zużywanej w przemyśle owocowo-warzywnym poprzez zagospodarowanie wody procesowej i odwarowej
Jan Marjanowski
Jarosław Ostrowski
Andrzej Kukiełko
nr katalogowy: 51965
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-12
Doczyszczanie wody w budynkach użytkowania zbiorowego
Maciej Malarski
nr katalogowy: 56798
AURA 2020-11
Straty i marnotrawstwo żywności w Polsce. Skala i przyczyny problemu
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 128915
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Woda butelkowana - i jej niektóre tajemnice
nr katalogowy: 45290
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
OCZYSZCZANIE ŚCIEKÓW Potrzeba innowacyjności w zarządzaniu ściekami - technologie Paques
Agnieszka Sysło
nr katalogowy: 94405
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Chłodno i bezpiecznie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 85459
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-9
Ocena jakości wody surowej przeznaczonej do uzdatnienia dla aglomeracji Krakowa w latach 2007-2010
Wacław Adamczyk
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 79217
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-2
Porównanie wskaźników stabilności wody powierzchniowej z rzeki po procesie koagulacji siarczanem glinu
Alicja Knap-Bałdyga
Małgorzata Perchuć
nr katalogowy: 147445
10.15199/17.2024.2.4
woda powierzchniowa
stabilność
korozyjność
nasycenie CaCO3
wskaźniki stabilności
indeks nasycenia
indeks stabilności
indeks Langeliera
indeks Ryznara
indeks tworzenia osadu Puckoriusa
indeks Larsona-Skolda
koagulacja
siarczan glinu
surface water
water stability
corrosive tendencies of water
calcium carbonate saturation
water stability indices
Langelier Saturation Index
Ryznar Stability Index
Puckorius Scaling Index
Larson Ratio
corrosion prediction
coagulation
aluminum sulfate
GOSPODARKA WODNA 2021-3
FAKTY
nr katalogowy: 130880
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Ocena skuteczności usuwania metali ciężkich w filtracji dzbankowej
Anna Marszałek
Ewa Puszczało
Gabriela Kamińska
nr katalogowy: 140183
10.15199/17.2022.10.6
metale ciężkie
filtracja dzbankowa
woda do picia
heavy metals
jug filtration
drinking water
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Ocena skuteczności usuwania metali ciężkich w filtracji dzbankowej
Anna Marszałek
Ewa Puszczało
Gabriela Kamińska
nr katalogowy: 140183
10.15199/17.2022.10.6
metale ciężkie
filtracja dzbankowa
woda do picia
heavy metals
jug filtration
drinking water
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Ocena skuteczności usuwania metali ciężkich w filtracji dzbankowej
Anna Marszałek
Ewa Puszczało
Gabriela Kamińska
nr katalogowy: 140183
10.15199/17.2022.10.6
metale ciężkie
filtracja dzbankowa
woda do picia
heavy metals
jug filtration
drinking water
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Wykrywanie Pseudomonas aeruginosa.Bezpieczeństwo zdrowotne wód butelkowanych
Anna Rygała
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 82579
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Trendy zdrowotne oraz pokolenie millennialsów napędzają popyt na piwo bezalkoholowe
nr katalogowy: 116201
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Cukry w ganaszu
nr katalogowy: 145346
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-4
Wykorzystanie drzewa niezdatności w ocenie zagrożeń pochodzenia rolniczego na jakość zasobów wód podziemnych
Izabela Zimoch
Andrzej Kuśnierski
nr katalogowy: 105123
10.15199/17.2017.4.23
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Woda elektrolizowana (EW) jako dezynfektant w przemyśle spożywczym
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 78777
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Bakterie Listeria monocytogenes w żywności gotowej do spożycia
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 97379
10.15199/65.2016.3.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wahania sezonowe w spożyciu owoców
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 77520
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
Przegląd znormalizowanych metod badania migracji z materiałów mających kontakt z wodą do spożycia
Ryszard Świetlik
nr katalogowy: 141485
10.15199/17.2023.1.3
woda do spożycia
migracja
wymywanie zanieczyszczeń
hydrauliczne materiały instalacyjne
znormalizowane metody badań.
drinking water
water system materials
migration
contaminant leaching
standardized test methods.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
Przegląd znormalizowanych metod badania migracji z materiałów mających kontakt z wodą do spożycia
Ryszard Świetlik
nr katalogowy: 141485
10.15199/17.2023.1.3
woda do spożycia
migracja
wymywanie zanieczyszczeń
hydrauliczne materiały instalacyjne
znormalizowane metody badań.
drinking water
water system materials
migration
contaminant leaching
standardized test methods.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Wody roślinne - Botanical Waters
Adam Bogacz
nr katalogowy: 112846
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Woda w przetwórstwie mięsnym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 70134
DOZÓR TECHNICZNY 2014-1
Podstawowe kryteria doboru stacji uzdatniania wody do kotłów parowych płomienicowo-płomieniówkowych i wytwornic pary
Jarosław Ostrowski
Jan Marjanowski
nr katalogowy: 82010
AURA 2022-7
Dbajmy o zasoby wody
nr katalogowy: 138568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Poziom i struktura spożycia produktów zbożowych w różnych typach gospodarstw domowych
MARLENA PIEKUT
nr katalogowy: 38773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Okres przechowywania mąki, na bazie prób przechowalniczych wykonanych w ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 97837
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Potencjalne możliwości fitoremediacji wód zanieczyszczonych metalami toksycznymi na przykładzie Nasturtium officinale
Justyna Milke
Małgorzata Gałczyńska
nr katalogowy: 130027
10.15199/62.2021.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Potencjalne możliwości fitoremediacji wód zanieczyszczonych metalami toksycznymi na przykładzie Nasturtium officinale
Justyna Milke
Małgorzata Gałczyńska
nr katalogowy: 130027
10.15199/62.2021.1.3
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-4
Czysta woda pitna
nr katalogowy: 36970
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-11
Czy wiesz, że...
nr katalogowy: 39116
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Napoje funkcjonalne - luty 2010 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 50740
AURA 2009-9
Sanus per aquam - "Zdrowie dzięki wodzie"
nr katalogowy: 46798
AURA 2022-7
Dbajmy o zasoby wody
nr katalogowy: 138568
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Okres przechowywania mąki (wg badań wykonanych w ZPZiP IBPRS) może być znacznie dłuższy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 60023
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Elektrolizowana woda - nowa broń w walce z mikroorganizmami w przemyśle spożywczym
Mirosław Maziarka
nr katalogowy: 120727
CHŁODNICTWO 2018-3
Budowa i funkcjonowanie pomp ciepła powietrze/woda typu split i monoblok
nr katalogowy: 114892
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Ryzyko w kontroli jakości wody do spożycia
JANUSZ R. RAK
KATARZYNA PIETRUCHA
nr katalogowy: 35036
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-7
Z butelki czy z puszki?
nr katalogowy: 25057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Metody oznaczania kwasowości przetworów zbożowych
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 30246
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-4
Odmanganianie wody podziemnej na modyfikowanym chalcedonicie
Magdalena M. Michel
nr katalogowy: 42833
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Woda w przemyśle spożywczym
Zygmunt Zander
Fabian Dajnowiec
Lidia Zander
nr katalogowy: 56029
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Dzieje chleba, dzieje świata
nr katalogowy: 72879
GOSPODARKA WODNA 2005-3
WODA nr.1
Tadeusz Litewka
nr katalogowy: 9705
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Wyznaczanie terminu trwałości wyrobów ciastkarskich (cz.I)
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 71380
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118404
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-10
Wpływ materiałów kontaktujących się z wodą wodociągową na rozwój mikroorganizmów w systemie zaopatrzenia w wodę
Joanna Bąk
Wojciech Dąbrowski
nr katalogowy: 71553
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Owoce, warzywa i soki w zaleceniach żywieniowych - kontrowersje dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 100323
10.15199/64.2016.7-8.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Europejski Trybunał Sprawiedliwości zajmie się polskimi stawkami VAT na ciastka
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 100568
CHŁODNICTWO 2023-1
Rośnie popularność systemów klimatyzacji, w której czynnikiem jest woda
nr katalogowy: 142001
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Woda w przemyśle spożywczym analiza wybranych zastosowań
Emilia Janiszewska-Turak
Dominika Sierszak
Maria Hankus
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 108783
10.15199/65.2017.8.5
woda do picia
przemysł spożywczy
dezynfektant
woda elektrolizowana
water for drinking
food industry
disinfectant
electrolysis water
AURA 2022-3
Woda jako problem globalny i krajowy
Marek GROMIEC
nr katalogowy: 136693
AURA 2017-4
Światowy Dzień Wody
nr katalogowy: 104966
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Szacowanie potencjału wzrostu (δ) Listeria monocytogenes w mikrobiologicznych badaniach obciążeniowych na przykładzie rukoli
nr katalogowy: 105843
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Zawartość soli w przetworach mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 64457
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-10
Ocena podatności materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z wodą do spożycia przez ludzi na tworzenie się biofilmu – aktualne problemy towarzyszące ocenie higienicznej
Maciej Szczotko
Renata Matuszewska
nr katalogowy: 123091
10.15199/17.2019.10.1
biofilm
woda
materiały kontaktujące się z wodą
ocena higieniczna
biofilm
drinking water
materials intended to contact with drinking water
plumbing materials
hygienic evaluation
GOSPODARKA WODNA 2006-5
Woda wirtualna - woda do produkcji żywności
Waldemar Mioduszewski
nr katalogowy: 16851
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Woda i jej rola w organizmie człowieka
Justyna Malinowska
Paula Nagel
nr katalogowy: 149065
10.15199/65.2024.6.3
woda
bilans wodny
płyny
nawodnienie
water
water balance
fluids
hydration
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-9
Normy opublikowane w marcu 2008 r.
nr katalogowy: 38094
OPAKOWANIE 2015-1
Zmiany trwałości chleba przechowywanego w warunkach biologicznie modyfikowanej atmosfery część II
SŁAWOMIR LISIECKI
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
IWONA CZYŻO
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 89197
10.15199/42.2015.1.2
AURA 2020-3
Światowe zasoby wody w obliczu zmian klimatu
Andrzej Mizera
nr katalogowy: 125322
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Tradycja i smak polskiego pieczywa
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 134224
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Woda jako główny czynnik procesów degradacji cegły ceramicznej
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 139467
10.15199/33.2022.09.10
trwałość
cegła
woda
zasolenie
biodeterioracja
destrukcja mrozowa.
durability
brick
water
salinity
biodetorioration
frost freeze destruction.
CHŁODNICTWO 2023-1
Rośnie popularność systemów klimatyzacji, w której czynnikiem jest woda
nr katalogowy: 142001
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-11
Technologia uzdatniania wody podziemnej o podwyższonej zawartości arsenu
Alicja Puszkarewicz
Adam Piech
nr katalogowy: 80386
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Kwiatek na torcie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 76977
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Promocja pieczywa - jednym z najważniejszych celów organizacji branżowych organizacji młynarskich we wszystkich krajach członkowskich Unii Europejskiej
nr katalogowy: 44458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Wokół soli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57890
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Badanie trwałości żywności
Monika Żmudzka
Romualda Dolińska
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 53791
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-10
Analiza wyników przeprowadzonych badań kilku wymienników ciepła typu woda-woda w Akredytowanym Laboratorium ITC
ZBIGNIEW MIELCZAREK
nr katalogowy: 30164
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Kinetyka rozpuszczania w układach trójskładnikowych- sole wanadu(V)-mocznik-woda
Mieczysław Trypuć
Krzysztof Mazurek
Urszula Kiełkowska
Katarzyna Białowicz
nr katalogowy: 20235
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
GOSPODARKA WODNA 2010-3
ŚWIATOWY DZIEŃ WODY 2010
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 50311
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-12
Metoda wyboru Lokalnej Stacji Doczyszczania Wody
Maciej Malarski
nr katalogowy: 64362
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wybrane determinanty spożycia produktów zbożowych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 109910
konsumpcja
mąka
pieczywo
ryż
płatki śniadaniowe
makarony
consumption
flour
bread
rice
flakes
pasta
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-4
Woda substancja znana i nieznana
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 25429
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Woda substancja znana i nieznana
Janina Leks - Stępień
nr katalogowy: 24407
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Perspektywy wzrostu spożycia i eksportu wołowiny w Polsce
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 63767
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ czynników higienicznych oraz toksycznych na kształtowanie wartości odżywczych i zdrowotnych produktów mięsnych
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 53040
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-4
Badania mikrostacji uzdatniania wody w systemie eSpring
Witold Olszewski
Ewa Zborowska
Rafał Grochowski
nr katalogowy: 58832
GOSPODARKA WODNA 2015-4
Recyrkulacja wód potechnologicznych na przykładzie zakładu oczyszczania wody w Lubiczu
GRAŻYNA TOTCZYK
ŁUKASZ GÓRSKI
KATARZYNA KOKORZYCKA
nr katalogowy: 90625
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-9
Czy wiesz , że...
nr katalogowy: 54077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Nowoczesna promocja pieczywa przez akcentowanie walorów żywieniowych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 31680
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
GOSPODARKA WODNA 2024-3
Światowy Dzień Wody 2024
WOJCIECH MAJEWSKI
nr katalogowy: 147707
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 113425
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 102838
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 98028
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Herbata to w 99 proc. woda
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 44543
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-3
Przyczyny zawilgocenia murów i jego wpływ na użytkowanie budynku
Dorota Kajka
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 58590
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93095
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Woda technologiczna – przyszłość czy już konieczność?
nr katalogowy: 143300
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Daty i fakty. Cz. 1. Rozdrabnianie ziarna
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 141707
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Nitrozoaminy w przetworach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 87480
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-4
Analiza pojęcia ryzyka w odniesieniu do bezpieczeństwa systemów wodociągowych
Janusz R. Rak
nr katalogowy: 66955
AURA 2009-1
Rodzaje wód butelkowanych
TADEUSZ WOJTASZEK
nr katalogowy: 40593
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-7-8
Ocena możliwości wykorzystania wody szarej
Jarosław Mucha
Andrzej Jodłowski
nr katalogowy: 52825
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118014
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
Woda dla powodzian
nr katalogowy: 53179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Woda butelkowana a wodociągowa skład chemiczny, właściwości, przeznaczenie
Teresa Latour
nr katalogowy: 91998
10.15199/65.2015.6.5
GOSPODARKA WODNA 2021-3
Program inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
nr katalogowy: 130882
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Zróżnicowanie spożycia owoców i przetworów owocowych w Polsce (2)
M. Piekut
nr katalogowy: 22390
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Stanisław Gwiazda
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 16769
GOSPODARKA WODNA 2007-5
Fakty
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 25768
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
"Woda - naturalnie ze źródła" - kampania edukacyjna KIG PR
nr katalogowy: 45289
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-6
Potencjał tworzenia bromianów podczas ozonowania wody infiltracyjnej ujmowanej z rzeki Wisły
Jacek Wąsowski
Anna Zdunek
nr katalogowy: 52212
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Spożycie mięsa w 2004 roku i jego uwarunkowania
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 9570
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 100569
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Walory mięsa kaczki piżmowej
Marcin Różewicz
Barbara Biesiada-Drzazga
nr katalogowy: 106586
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Diety mięsne i bezmięsne - korzyści i zagrożenia
Zuzanna Goluch -Koniuszy
nr katalogowy: 85730
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Techniczne aspekty w zarządzaniu bezpieczeństwem zdrowotnym wody, ze szczególnym uwzględnieniem instalacji wewnętrznych
Bogna Wichrowska
Barbara Mulik
Katarzyna Parafińska
Agnieszka Stankiewicz
nr katalogowy: 66485
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-4
Rozważania na temat bezpieczeństwa wodnego i bezpiecznej wody
Janusz Ryszard Rak
nr katalogowy: 97817
10.15199/17.2016.4.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Siła przyciągania
nr katalogowy: 86446
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody lodowej
nr katalogowy: 75479
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-12
Wskaźniki nakładów inwestycyjnych i kosztów eksploatacji stacji uzdatniania wód powierzchniowych
Rafał Miłaszewski
Ewa Rauba
nr katalogowy: 129694
10.15199/17.2020.12.4
nakłady inwestycyjne
koszty eksploatacji
uzdatnianie wód powierzchniowych
investment outlays
operating costs
surface water treatmen
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Zwyczaje żywieniowe Polaków w zakresie spożycia owoców
M. Gazdecki
E. Goryńska
nr katalogowy: 6896
CHŁODNICTWO 2010-10
Charakterystyka wykorzystania fluidyzacji i procesów pokrewnych w produkcji żywności ze szczególnym uwzględnieniem obróbki chłodniczej (ciąg dalszy artykułu z numeru 9/2010)
ŁUKASZ STADNIK
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 54600
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ formy użytkowej na zachowanie się pendimetaliny w układzie oktanol/woda i na wartość współczynników podziału oktanol/woda oraz biokumulacji
Małgorzata Włodarczyk
Hanna Siwek
nr katalogowy: 59927
AURA 2010-11
Rola wody w organizmie człowieka
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 55317
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-4
Klasyfikacja wody zawartej w papierniczych masach włóknistych i wytworach papierniczych - Cz. III. Woda wolna zawarta w papierniczych masach włóknistych
KAZIMIERZ PRZYBYSZ
nr katalogowy: 25431
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Klasyfikacja wody zawartej w papierniczych masach włóknistych i wytworach papierniczych Cz. 2 Woda sklarowana i sedymentacyjna
Kazimierz Przybysz
nr katalogowy: 24406
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Wpływ ozonu na jakość produktów spożywczych i napojów
Robert Muszański
nr katalogowy: 33424
GOSPODARKA WODNA 2010-11
Międzynarodowa konferencja wodna wysokiego szczebla
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 55662
AURA 2021-3
Woda, ciecz (nie)zwykła
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 131050
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-9
Wpływ stagnacji na jakość mikrobiologiczną wody w instalacji pilotażowej wykonanej z tworzyw sztucznych (pvc, pe-hd, pex)
Agnieszka Rożej
Dariusz Kowalski
Beata Kowalska
nr katalogowy: 70568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
O wzajemnym oddziaływaniu ziarna z wodą Część II. Wpływ zabiegu nawilżania na zmianę właściwości ziarna
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 58929
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Praktyka warsztatowa z Hella Polska
nr katalogowy: 135458
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Praktyka warsztatowa z Hella Polska
nr katalogowy: 135458
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Woda w żywieniu i w handlu
Tadeusz Wojtaszek
nr katalogowy: 36227
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Charakterystyka ilościowa ścieków dopływających do przydomowej oczyszczalni z pojedynczego gospodarstwa wiejskiego
Krzysztof Chmielowski
Ryszard Ślizowski
nr katalogowy: 38109
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Wytwarzanie pary czystej
Jarosław Janów
nr katalogowy: 70136
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
WILD wprowadza międzynarodowe trendy do Europy
nr katalogowy: 67195
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Raport Instytutu Jagiellońskiego „Polska zalana piwem. Analiza ewolucji modelu spożycia alkoholu w Polsce”
nr katalogowy: 133176
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Wpływ wybranych czynników na bezzwrotne zużycie wody w gospodarstwach wiejskich
Tomasz Bergel
Piotr Bugajski
nr katalogowy: 38124
CHŁODNICTWO 2024-4
Nowe pompy ciepła powietrze-woda R290 firmy Panasonic
Adam Bak
nr katalogowy: 150188
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Dawne sposoby krótkotrwałego przechowywania mięsa
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 46585
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-3
Woda: użyteczne i nieszkodliwe dla środowiska naturalnego medium reakcyjne
BOGDAN BURCZYK
nr katalogowy: 24479
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-6
Wymagania dotyczące jakości wody w obiektach służby zdrowia
Małgorzata Perchuć
Anna Stępień
nr katalogowy: 99191
10.15199/17.2016.6.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 92034
GOSPODARKA WODNA 2011-3
ŚWIATOWY DZIEŃ WODY 2011
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 58182
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Zmiany i zróżnicowanie spożycia produktów zbożowych w gospodarstwach domowych w Polsce
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 88922
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza żywności - sposoby jej ustalania
Romualda Dolińska
Monika Żmudzka
Katarzyna Wawer
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 46498
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-6
Zastosowanie interpolacji przestrzennych, jako jednej z metod geograficznych systemów informacyjnych wyznaczania lokalizacji punktów kontroli jakości wody w systemach wodociągowych
Izabela Zimoch
Jarosław Paciej
nr katalogowy: 91876
10.15199/17.2015.6.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Polak pije mniej i mądrzej niż przeciętny Europejczyk
nr katalogowy: 79265
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-1
Równowaga fazowa w układzie benzen - nitrobenzen - woda
JÓZEF WRÓBEL
TERESA SZUBA
ELŻBIETA WRZESIEŃ i ANDRZEJ KOSSAKOWSKI
nr katalogowy: 106608
CHŁODNICTWO 2015-6
Pompa ciepła do produkcji c.w.u. na czynnik chłodniczy CO2
nr katalogowy: 92141
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Kierunki zmian w konsumpcji pieczywa w Unii Europejskiej Na podstawie raportu GIRA "Bread Consumption Trends in the EU" z grudnia 2015 roku
nr katalogowy: 99932
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Konferencja PZPRZ promująca spożycie pieczywa całoziarnowego w Polsce
nr katalogowy: 73914
AURA 2012-6
Wody termalne dużo więcej niż woda...
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 68417
AURA 2016-7-8
Woda jako zasób naturalny oraz surowiec w ujęciu teorii ekonomii
Agnieszka Thier
nr katalogowy: 99821
10.15199/2.2016.7-8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Uzdatnianie wody technologicznej
R. Kowalczyk
nr katalogowy: 22590
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-3
108% wzrostu sprzedaży pomp ciepła typu powietrze/woda w 2020 r. w Polsce
nr katalogowy: 131304
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-2
Ocena metod analitycznych oznaczania węgla organicznego w wodzie
Magdalena Pierścieniak
Natalia Ziemińska
Tomasz SłomczyńskI
Jacek Wąsowski
nr katalogowy: 57610
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Drodzy Czytelnicy
nr katalogowy: 49801
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Spożycie i preferencje nabywcze konsumentów ryb i ich przetworów w Polsce
Joanna Tkaczewska
Władysław Migdał
nr katalogowy: 76649
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-7
Ocena stopnia dyslokacji objętości wody w sieciowych zbiornikach wodociągowych
Janusz Ryszard Rak
nr katalogowy: 85545
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-12
Wstępna ocena studni awaryjnych na terenie miasta Rzeszowa
Janusz R. Rak
Piotr Koszelnik
Magdalena Mucha
nr katalogowy: 64360
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH